Last news in Fakti

18 Януари, 2019 13:00 2 352 7

Германците - половин век в задръстване

  • задръствания-
  • германия

Мнозина завиждат на германците за хубавите им магистрали. Но препатилият шофьор често е на ръба на отчаянието. Само през 2018 германците са прекарали 460 000 часа в задръствания - над половин век нерви и високо кръвно

Германците - половин век в задръстване - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Две хиляди задръствания - всеки ден! Такава е реалността по германските магистрали. Често пъти задръстванията са дори повече. Много повече, ако питате препатилия шофьор. През последната година броят на задръстванията отново се повиши в сравнение с предходната. Установява го статистиката на автомобилния клуб ADAC. Но шофьорите си го знаят и без статистика.

Според ADAC, през 2018 година по германските магистрали е имало 745 000 задръствания с обща дължина от цели милион и половина километра. Германските шофьори са прекарали в задръствания близо 460 000 часа - повече от половин век нерви, отчаяние и високо кръвно налягане.

Автомобилният клуб смята, че главна причина за ръста на задръстванията е - логично - все по-голямата натовареност на магистралите. С други думи: виновни сме ние, шофьорите, виновни са автомобилните туристи от чужбина, транспортните фирми, доставчиците. Всички тези групи пътуват все по-често и все по-дълго на четири колела.

Но има и друга причина: нарасналият брой на пътните ремонти. През 2018 година задръстванията поради такива „иглени уши" са се увеличили с 3 процента.

В Германия се разказват много вицове за задръстванията по магистралите. Така че нека обобщим тази статистика в шеговит дух. ADAC тъй и не споменава най-важната причина за задръстванията. А всеки препатил добре я знае: това е шофьорът в самото начало на задръстването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stau und stockende Verkehr

    16 10 Отговор
    какви нерви и високо кръвно, хаха, това да не са ви българските магистрали, пълни с всякакви психично неуравновесени елементи. Културата на шофиране в Германия е на ниво непредставимо за нашите супер шофьори и тарикати!

    Коментиран от #5

  • 2 ГОСТ

    9 5 Отговор
    Докато е евтин бензина ще има задръствания
  • 3 jambazina

    10 4 Отговор
    Ако почнат да карат в аварийните ленти като нас, задръстванията им ще намалеят от 1.5 на 1 милион километра.

    Коментиран от #6

  • 4 Няма значение

    8 5 Отговор
    Тея смешни автобани са 80% двулентови 👍🏽
  • 5 Хайл

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Stau und stockende Verkehr":

    Много са културни немските шофьори няма що- никъде по света няма такива тъполинейни шофьори като тях- това да те засече защото е по бърз от теб и да се навре в отбивката под носа ти и да скачаш върху спирачките заради говедото,да кара с 50 в ограничение 60 и след това да се ръчка като обезумял,да ти пресвятка отзад че му пречиш,да не те пусне в задръстването въпреки че има място и време,да намаля щом има някъде катастрофа и да зяпа кой е там,нищо че полицая му маха да кара по-бързо че прави задръстване...това ли му е на немеца културата??? И не на последно място-пикаят на 20 метра от 00 това какво е??? И не ми казвай че не е вярно защото го гледам всекидневно и ми се повръща щом влезна в тази пропаднала страна

    Коментиран от #7

  • 6 Хайл

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "jambazina":

    Те карат в аварийната "тарикатите" но в Белгия съм гледал как ги глобяват и ревът като карпатски мечки със запек
  • 7 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хайл":

    Айде посмали манго! Карам в Германия и такива описания като твоите няма. Не съм видял някой да кара в аварийната, а за скъсяване на дистанцията до предна движеща се кола, по малко от половината скорост в метри, глобата е дебела. Така че спри с плюенето...