5 Февруари, 2019 13:01 132 536 95

Слави Трифонов: Извинявам се за думите си

  • слави трифонов-
  • хан аспарух-
  • паметник

Водещият коментира изказването си, че не съществувал паметник на хан Аспарух у нас

Слави Трифонов: Извинявам се за думите си - 1
Снимка: БГНЕС, архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В четвъртък вечер в предаването ми гостува Ивелин Михайлов. Благодарение на него и на още няколко българи съмишленици, в Италия има паметник на българския хан Алцек. Паметник, който самите италианци пожелаха. Впечатляващият монумент се намира, забележете - на площад “Хан Алцек” в градчето Челе де Булгерия, което се намира в подножието на планината... България.
Площад “Хан Алцек”, Челе де Булгария, планината България. Казвам отново това, за да видите какво е отношението на италианците към паметта на онези наши предци - българи, допринесли за мира и културното многообразие в Южна Италия.

Та, в това предаване, с Ивелин Михайлов си стиснахме ръцете да работим за издигането на паметник на хан Аспарух, брат на хан Алцек, в столицата София. Не заради друго, а именно заради паметта към нашите предци. Ако ги нямаше тях – нямаше да ни има и нас, нямаше да я има и България - тук, на това благодатно място.

Длъжен съм да се извиня на онези, които от думите ми в четвъртък са почувствали, че принизявам мащаба и значението на съществуващите досега паметници на хан Аспарух. Затова ще направя някои уточнения.

Най-големият паметник на хан Аспарух е в Добрич - издигнат е по повод 1300 години от създаването на България. Паметник на Аспарух има още в Исперих, както и край Каспичан. Каменен хан Аспарух пък е част от мемориала над Шумен “Създатели на българската държава”. Бюст - паметник на хан Аспарух има във Варна. А съвсем отскоро паметник на създателя на българската държава се издига в град Стерлча. Монументът е изработен, забележете - от петима монголци в Улан Батор.

Значи, в Стрелча има паметник на хан Аспарух, направен от монголци, но в българската столица София няма никакъв. Мен лично ме е срам, че в София няма паметник на основателя на българската държава. И ме е срам не от вчера - още през 2008 г. с моя екип подехме инциатива да има паметник на хан Аспарух в София. Да, България не е София. Добрич е също толкова България, колкото и София. Колкото и Стрелча. Колкото и Каспичан. Но всяка горда с историята си европейска държава в своята столица има паметник на основателя на държавата. Не и София. В София има Бронзовата къща. Нея показваме на хилядите туристи в столицата.

Аз, както и Ивелин, смятаме, че в столицата на България трябва да покажем и онова, което ни прави горди българи. А със сигурност горди българи ни прави хан Аспарух - основателят на българската държава. Държава, която се е съхранила над 13 века в ключов регион, докато други ранносредновековни държави днес съществуват само в историческите атласи.

Вярвах, че да има паметник на хан Аспарух в София не търпи две мнения и само може да бъдем единни в нещо подобно. Но всъщност изживях дежа вю - във фейсбук, където пуснах публикация по темата, видях същите коментари, които преди 11 години чух от софийските общинари. И заради които нищо не се случи. Хан ли да е, кан ли да е, с кон ли да е, без кон ли да е, що да е в София, а не в Плиска...

Ето някои красноречиви коментари под моята публикация:
Коментар 1: “Има-няма паметник - не е толкова важно, дори не знаем как е изглеждал”.
Коментар 2: “Ами, направи ти ве, масончето ми той”. Масончето съм аз.
Коментар 3: “Хайде, кога ще излезе новият дует с великата Софи Маринова?”
Коментар 4: “Да направите на Бойко паметник, на хан Аспарух няма смисъл вече, така или иначе има в Исперих”.

Ей това сме ние. Но пък за мое щастие - не сме само това. За каузата да има паметник на хан Аспарух в София получих немалко подкрепа. Такава например получих от мотоклуб “Хан Аспарух”. За мен особено ценна е подкрепата на обикновени българи. В лично съобщение до мен една обикновена българка, пожелала анонимност, ми написа следното: „Не бих се определила като патриот – тази дума звучи твърде помпозно. От 19 години работя и живея в Германия и за да получа постоянно работно място, взех немско гражданство. Не, не съжалявам. Щастлива съм, не съм по-малко българка. Искам да подпомогна финансово изработката на паметника. Дайте ми, моля ви, банкова сметка, за да преведа, колкото мога“. Край на цитата. Има и такива българи.

Ще ви прочета още едно съобщение, което получих: „Заставам в подкрепа на каузата на Слави Трифонов за издигане на паметник на хан Аспарух в София.“

Едва ли ще познаете, че това съобщение е от... Ставри Калинов. Получих го в четвъртък вечер – в същата четвъртък вечер, в която в предаването имаше скеч Ставри Калинов – образ, който е вдъхновен от неподражаемото отношение към думите на истинския Ставри Калинов. Това не му пречи да подкрепя каузата. Защото тя е над честолюбието.

Оказа се, че от 20 години Ставри Калинов има проект за издигане на паметник на хан Аспарух на мястото на бившия мавзолей на Георги Димитров.

Ей това сме ние – и едното, и другото. Вече съм сигурен, че дори някой да поиска да изградим наново мавзолея, няма да сме 100 % против, пак ще сме „ту партс“ – „фифти-фифти“.

Но има неща, за които трябва да сме заедно. И това са нещата, които ни правят българи. Добре е да го осъзнаем, за да не приключим рано-рано и с тази важна за нас, като българи, инициатива. Тези думи бяха за това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЪЗРАСТЕН

    153 200 Отговор
    ПО СКОРО ТРЯБВА ДА СЕ СРАМУВАШ ОТ НЕПОЗНАВАНЕТО СИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПАМЕТНИЦИ И ИСТОРИЯ, И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ОТ НЕГРАМОТНОСТТА СИ !
  • 2 Създателят

    162 40 Отговор
    Подкрепям !

    Коментиран от #85

  • 3 Ванката

    229 145 Отговор
    Браво на Слави, доказа се през годините като един от малкото, които се опитват да възродят възрожденския ни дух. А плювачите нека да започнат да го хранят сегаааа!

    Коментиран от #20, #59

  • 4 Перър

    132 195 Отговор
    Голяма простотия голям срам . ама от чалга певец какво да чакам.
  • 5 Ачо Чалгарчето

    191 69 Отговор
    Извини се за чалгата, извини се затова, че ни предаде, че много беше ербап, а като седна до Тиквата и направихте тиквеник - подвете маса народ, които разчитаха на убежденията ти си мислехме, че нещо ще се промени, извини се на тоя от коментар №3, дето е още заблуден и е готов да ти се надява и вярва! Извини се, че от Слави стана Ачо Чалгарчето - предаде себе си и нас, които ти се надявахме!!!

    Коментиран от #25, #36

  • 6 брутален нерезляк

    145 52 Отговор
    Трифонидзе иска постоянно дунята да се върти около него. Киселяк дай малко усмивка бе. Имаш хубави къщи и коли пък се мръщиш като пенсионер с 240лв. пенция.
  • 7 Tervel bitcoin

    71 27 Отговор
    Време беше да се извини
  • 8 Иван

    181 24 Отговор
    Стига с простотиите! Трябва в столицата на България да има паметник на основателя и! Аз съм варненец, но не изпитвам историческа ревност. Ако някой има забележки към Слави Трифонов, от когото в повечето случаи и аз не съм очарован, да ги напише на друго място. Щом е подел гореуказаната инициатива, необходимо е да бъде подкрепен!
  • 9 Кольо-Келеша

    65 89 Отговор
    Тоз пак се опитва да се прай на интересен.........
  • 10 guest

    37 22 Отговор
    Пича не е знаел
  • 11 ХИТЛЕР

    75 13 Отговор
    Да се обяви за продажба името на държавата,поради това,че държава вече няма,поради това,че никой не знае функциите на държавниците.
  • 12 А БЕ

    71 83 Отговор
    Цървул си беше и такъв си остава !
  • 13 Бай Коко

    45 6 Отговор
    Да гласуваме:. ,Българи +. ,малцинства -
  • 14 ПЕНКО

    63 12 Отговор
    ЗАЩО ВЪПРОСЪТ Е САМО ЗА АСПАРУХ ??? СЪЗДАТЕЛИТЕ НА НЯКОЛКО НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРИФИ / ПЕТНИСТИ КОБУРГ-ГОТИ "ПОБЪЛГАРЕНИ"/- ДОРИ СИ ИМАТ БОРИСОВА ГРАДИНА ;БОЛНИЦА;БУЛЕВАРД И ВРАНЯ-МРЯНА И ДАЖЕ ГОВОРИМ ЗА " АВТОРИТЕТ" !?!?!?
  • 15 Нострадамус

    86 14 Отговор
    То,хубаво,ама докато го издигнат България,като държава' вече няма да я има!!!
  • 16 321

    41 9 Отговор
    Това предаване не съм го гледал. Момченцето Михайлов пак ли се опита да пробута акции от проекта на исторически парк край Варна. Слави, като е толкова ербаб журналист попита ли го защо подава акции с номинал един лев на 300 лева и завлича хората, които му се подвеждат по националистическото говорене.

    Коментиран от #43

  • 17 Гражданин

    80 50 Отговор
    Смешници които седят и бездействат като коментират този или онзи-ей това сте вие хейтърите,вместо да се хванете в работа както прави Слави Трифонов и екипът му през всичките тези години,вие седите и плюете.Толкова сте жалки,че няма накъде.Заради вас хейтъри държавата е на това ниво,не заради нас-тези които се опитваме да направим нещо в бързо потъващата ни държава.Аз съм един обикновен българин но се боря както намеря за мен,за хората около мен и за такива като Слави Трифонов и екипът му,подкрепям идеята им за паметник!Г-н Трифонов с теб сме не се предавай!Има такива БЪЛГАРИ!
  • 18 Бат Мишо

    81 7 Отговор
    На центъра на Исперих АМА БАШ НА ЦЕНТЪРА има паметник на ХАНА - тва че в Сф си даржите главите наврени озад и само се чудите кък да се крадете и прецакате един друг НЕ ЗНАЧИ ЧЕ В ДЕЛИОРМАНА СМЕ ТАКА просто сички боклуци се изсипаха там щото тука не виреят - открадне веднъж дваж докат НЯКОЙ ГО ВИДИ - даже НЕОСЪДЕН после няма спасение ИЗГОРЯЛ Е - щот после почва добрия възпитателен БОЙ и бяга в Сф- щот там можеш да праиш кот искаш и да ти се размине
    ето-Монументалната композиция е открита тържествено на 16 октомври 1981 г. по повод 1300-годишнината от създаването на България. Тя е дело на авторски колектив със скулптор Владимир Цветков и архитект Стойко Дончев. Скулпторът е пресъздал Основателя като прозорлив владетел, постигнал съюз между прабългари и славяни. Пешеходните алеи, чиито седем лъча водят до паметника на хан Исперих, символизират седемте славянски племена, влели се в българската държава.
  • 19 Бат Мишо

    66 16 Отговор
    Никви монголци и Слави трифоновци не са го прайле искам да кажа - не сме опряли до смотляци да ни напомнят че сме БЪЛГАРИ ...АКО и в Сф си спомните че извън столицата има българи и работят за по 300-500 лв ЩЕ Е ЧУДЕСНО не само по избори
  • 20 гост

    71 12 Отговор

    До коментар #3 от "Ванката":

    Все се чудя защо аджеба като имаш няколко млн. търсиш подкрепа от обикновеният Българин а не вземеш и да направиш нещо без да се правиш на великият патриот

    Коментиран от #79

  • 21 хан аспарух

    18 21 Отговор
    еи мушморог добре че навреме се извини ,противен случаи щеше да ме убидиш сериозно ,трогнат сьм че доказа фактите .

    Коментиран от #37

  • 22 Росен Петров

    52 18 Отговор
    Слави, почна много да се излагаш. След ти-ри-ри-рам на Бойко...............ма свий се малко.
  • 23 Чичо Ангел

    23 12 Отговор
    Да ти имам самочувствието.
  • 24 Спри се

    31 26 Отговор
    Г-н Трифонов да се спре малко с тези изказвания неподготвен. За да няма такъв паметник, значи има нещо гнило в цялата история за прабългарите на коне, това скоро ще се докаже като се разкрие цялата историческа истина, а не измислиците в учебниците.
  • 25 гост

    12 11 Отговор

    До коментар #5 от "Ачо Чалгарчето":

    еми хубаво...щом така смяташ по-добре да няма паметник на основателя на държавата в столицата й
  • 26 Стоян Иванов

    58 17 Отговор
    Евтин популизъм и демагогия! Нарцис, злъчен и ехиден нихилист, знаменосец на чалга културата и циничния, просташки хумор! Нищо повече не е!
    По ще му отива да инициира построяване на скулптурна група в прослава на на кича и лошия вкус на мястото на мавзолея. И той да е централна фигура наред с аверите си и група фолкпевици.
  • 27 Грую

    31 9 Отговор
    Ама защо един комик трябва да се извинява? Та нали неговата работа е да дрънка глупости и да разсмива публиката! Сега с тези извинения работата взе да става много сериозна. Ще залезе шоуто бе друзя!
  • 28 Дон Кихот

    30 11 Отговор
    Този хан да се беше напънал още малко,че да забие копието у Женевското езеро!Язък!
  • 29 Георгиева

    23 1 Отговор
    В Стрелча съвсем не е отскоро. Величествен е.
  • 30 Георгиева

    22 3 Отговор
    В Стрелча съвсем не е отскоро. Величествен е.
  • 31 ккк

    21 23 Отговор
    Важното е да има руски паметници!

    Коментиран от #62, #88

  • 32 волен сидеров

    33 4 Отговор
    направете два паметника-един на създателя на България и един друг ,който съсипа България и обрече народа си на геноцид и прокуди младите си българи извън България ...240те гълфона трябва да се...ама няма кой...
  • 33 Тайс

    29 14 Отговор
    Подкрепете това,което ще се гради!Ако толкова сте активни,когато изроди рушат паметници,фонтани,пейки или цапотят със спрей всичко,градовете ни щяха да са по_хубави и уютни.А личните нападки към Слави са тъпи и неуместни.
  • 34 Чалгата умира

    28 20 Отговор
    Цитат: “Ей това сме ние”....не бе, ей това си ти. И докато не спреш да търсиш непрекъснато медийно внимание, ще получаваш само такива коментари. Съвет: Извини се за чалгата. Може и да ти простим.

    Коментиран от #39, #40

  • 35 filo

    9 13 Отговор
    Да го питат Славчо дали има комунистически паметници. Все пак това е труден въпрос.
  • 36 за пореден път

    15 18 Отговор

    До коментар #5 от "Ачо Чалгарчето":

    Тиквата си ти. А сега да ти обясня как стоят нещата. Едно е да дрънкаш, каквото и когато ти изнася, когато даден човек не е пред теб. Съвсем друго е, когато стои насреща и се гледате в очите. Много е лесно а кажеш зад гърба на човека, той е корумпиран. Ако обаче е срещу теб, веднага ще ти каже, дай пример, кажи за какво точно става дума и така нататък. И срещу теб, ТИКВО, да беше застанал премиерът на Република България, и ти щеше да забравиш как си го наричал и в какво си го обвинявал без да имаш никакво основание! Засрамете се, хора, ставате все по-непоносими!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Киро

    16 15 Отговор

    До коментар #37 от "Коко":

    Чалгара вече се износи и залязва.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 56772

    15 10 Отговор
    Барабар с идването и създаването на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ОТ хан АСПАРУХ,,,,,,,,,довличат се покрай него всичките индийско- покистанска паплач -наречени ЦИГАНИ Сега те казват че БЪЛГАРИЯ е тяхната държава-след това след много години/византийско -турско владичество/-около 1200години- получава се много*смешване*т е кръвосмешаване ,,,,,,,,,и после няма да тълкувам подробно-защото всеки сам си представя какво се получава,,,,,,,,,,От там идва и ЧАЛГАТА а по късно и КУ -КУ БЕНД на автора Сл Тр,,,,,и няма защо сега да го хулим и да не го подкрепяме-защото тези ЦИГАНИ се реален електорат за изборите на най *големия БЪЛГАРИН Б Б-който по думите на един политолог К К -*БОЙКО е изпратен от БОГА*-а дали е българин и дали ще подкрепи СЛАВИ ,,,,,,това си е тяхна работа АЗ ГО ПОДКРЕПЯМ-ЗА ИЗДИГАНЕ НА ГОЛЯМ ПАМЕТНИК В СОФИЯ НА СЪЗДАТЕЛЯ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА -ХАН АСПАРУХ
  • 43 МОЛИ

    17 14 Отговор

    До коментар #16 от "321":

    КАКЪВ ЖУРНАЛИС Е СЛАВЧО,МОЛЯ НЕ ОБИЖДАЙТЕ ГИЛДИЯТА.ТОЗИ НАИСТИНА МИСЛИ,ЧЕ СВЕТЪТ СЕ ВЪРТИ ОКОЛО НЕГО..ЗАТОВА И СЪБИРА ТАКИВА ОРЪФЛЯЦИ И ИЗМАМНИЦИ,ДЕЦА НА БИВШИ КОМУНИСТИ ЗА ДА СИ ЧЕЩЕ ЕЗИКА!!!А,НИЕ КАКВО СМЕ НЕ ЖЕЛАЯ ДА МЕ ОЦЕНЯВА ТОЧНО ТОЗИ ПРОСТАК!!!
  • 44 По скоро да

    23 4 Отговор
    Звучи логично в столицата да има паметник на създателя на българската държава. То хубаво ама София да не заприлича на Скопие.
  • 45 Шуменец

    12 3 Отговор
    Исперих бил до Каспичан. От това по голяма глупост не бях чел. Да близо е но на около 80 км
  • 46 Чичо

    28 10 Отговор
    Не виждам за какво да се извинява Слави! Има ли паметник на Основателя на българската държава в столицата ни? Няма! Трябва ли да има? ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! !!!Та в кое не е прав? Не бил знаел, че има паметник в Стрелча! Аз пък се обзалагам, че 99,99% от плювачите в нета нямат и идея къде се намира Стрелча. Ама ние просто си плюем-по инерция. Оправдавайки собственото си нищоправене! Трудно е да стърчиш по нашите географски ширини, особено когато не иде реч за физически данни.
  • 47 Кво ги слушате

    12 1 Отговор
    Тези от София и шопландия?!?! Добре че е бил Крум да вземе Сердика, че да станат хора:) Те не знаят какво става в страната, ние пък се ооравяме както можем и тва е. Паметник на Аспарух трябва във всеки град да има,но ако хората не знаят кой е или не ги интересува какъв е смисълът?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ввв

    15 1 Отговор
    Страхотна идея - нека я финансира и направи. гр. Исперих е кръстен на хана основател на българската държава там има много хубав негов паметник! Но е редно такъв паметник да има в първата столица на Бългрия - Плиска основана от него.
  • 50 Billi

    6 6 Отговор
    Много добре за паметника,но да се подиграваш със Стойчков ша ма извиняваш
  • 51 Кочат

    17 8 Отговор
    За какво пак се обяснява тая гнида. Все нещо не разбрал тъпия му учиндолски пес
  • 52 ЗЛОБЕН

    23 11 Отговор
    СЛАВИ ТРИФОНОВ ДОТЕГНА МНОООГО. ТОЙ НИКОГА НЯМА ДА СЛЕЗЕ САМ ОТ СЦЕНАТА. ВЕЧЕ ВОДИ СЕДНАЛ МОЖЕ ДА ПРОБВА И ЛЕГНАЛ. НИКОЙ НЕ ИСКА ИЛИ НЕМОЖЕ ДА ИЗТРИЕ ТОВА МАЗНО ПЕТНО ОТ ЖАЛКАТА БЪЛГАРСКА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ. ГОЛЕМИЯТ БЪЛГАРСКИ КУЛТУРОЛОГ проф ИВАН СЛАВОВ КАЗА ЗА НЕГО : ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРОФАН И ПЪЛЕН ПРОСТАК.
  • 53 gnida

    13 6 Отговор
    За референдумът - браво ! Но от там , на сетне пълна 0 !
  • 54 Бай Гане

    9 3 Отговор
    В София трябва да има алея на Славата.На нея трябва да има паметници на цялата политическа мафия в Булгаристан
  • 55 BG izmet

    6 3 Отговор
    SLED KATO PRAVI SVIRKI GALTA VSICHO .HUBAVI OBECI IMA.NO DIAVOLSKATA MU DUSHA
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Българин

    7 15 Отговор
    Разкарайте всичките съветски паметници и тогава българите ще заслужим паметник на Аспарух.
  • 58 Тошето

    19 6 Отговор
    Тоя се изложи като кифльоч, сега се обяснява като парцалеса, докато същевременно долЬните му гащури замирисаха пред Боко Тиквочка като на американски морски пехотинец от "Доналд Кук" пред руски изтребител Су. Така разправят хора от екипа де)
  • 59 Правси

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ванката":

    Възраждани духовете заедно със софка от бегето на по 5 рикий
  • 60 Мимоза

    6 0 Отговор
    Пак ли този Ивелинчо, зет ми си хвърли парите на вятъра, закопа апартаментите си в тази дупка.
  • 61 Мимоза

    6 2 Отговор
    Пак ли този Ивелинчо, зет ми си хвърли парите на вятъра, закопа апартаментите си в тази дупка.
  • 62 А,де ...

    10 3 Отговор

    До коментар #31 от "ккк":

    Зя какво им е в София, паметник на Аспарух? Имат си, на 40-я президент на САЩ /Р.Рейгън/.
  • 63 Ivory

    7 5 Отговор
    С тея паметници на основателя на България се поддържа лъжата че България е основана през 681 година.
  • 64 бомбата

    13 5 Отговор
    неграмотния чалгар изплю по цигански "звинявай народе" ......те за тва една ма@на заслужава с "дреме ни на х@я" учиндолско плевенско говедо с джендърска обичка за ветернаря....
  • 65 Бобо

    9 6 Отговор
    Тъжна картина,коментарите показват пълно непознаване на историята ! Никой не реагира на споменаването на титлата хан! Българи разберете ,че Аспарух не е хан а е КАН !!! Кан е Канас т.е Кназ т.е Княз. Ние не идваме от далечния изток а сме се пръкнали тук на Балканите !!!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Анонимен

    9 2 Отговор
    До кога ще вдигаме паметници и ще живеем с мъртъвците?
    Нужно ли е да се връщаме в миналото след като днес видимо робуваме на чужди интереси и вечно спазваме едни и същи правила и закони от както свят светува и искаме промяна и нещо различно?
    Колко пари отиват за паметници и това промени ли съзнанието ни?
  • 68 Жорката

    8 3 Отговор
    Убеден съм, че не знаем къде има паметници по България. Да не би случайно да има и дни в които да се слагат цветя на всички паметници, че и всички да ходим, или да не би да се споменават в някой учебник? Не е виновен Слави, братя, виновни сме ние, щото и децата ни не знаят къде и на кой има паметници. Това трябва да се промени.
  • 69 367

    5 0 Отговор
    Слави "The cunt" Трифонов - вервайте ми, не съм комерсиал, аз съм истински патриот!
  • 70 бсфн

    6 10 Отговор
    това е човек щом сбърка се извинява не като боко и цв. цв мафиоти гадни
  • 71 938

    10 7 Отговор
    Слафчо и този път,не можа да се надскочи.

    Коментиран от #72

  • 72 ариец

    10 4 Отговор

    До коментар #71 от "938":

    Да,за съжаление не може да надскочи провинциалиста в себе си, колкото и да се напъва за мен все си остава комично изглеждащия водещ,който се напъва да се изяви така както зрителите очакват,че да влезне в техните домове посредством тв и в главите им посредством хумора си,но същия този дългия е порядъчно неграмотен и двуличен,последното забелязах още преди 23 години,когато същия Слави в ефир отряза дългата си коса в знак на някакъв протест...
  • 73 Един българин

    8 2 Отговор
    Коментари много, инициатива добра, но нека да не е хан и да няма нищо общо с монголския генетичен и исторически фонд. Основател може да се нарече по скоро кан Кубрат. Отдавна е прието, че завладяното от Аспарух (Исперих, Испор и пр.) разширява териториите на Старата Велика България. Също така българите сме от доказано индоевропейски произход. Аспарухова България не е призната като такава международно. Това се случва по-късно. А по рано е била основана и още една Куберова България в земите на днешна Македония. И за кан Кубер е добре да направим паметник....
  • 74 Georgi

    13 5 Отговор
    Слави, забрави ли като беше к*рва на ВИС, всека седмица щом ти звъннеха идваше като мома на повикване, тръгнал си да ми се правиш на интересен!

    Коментиран от #83

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ОТВОРКО

    3 2 Отговор
    От ,,ПУСТИНЯК,, дарение- никога
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Защо само Слави

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Държавата не е само на Слави, а на всеки друг българин. Слави Трифонов сам с талантливия си екип и с много труд е спечелил парите си - не е чакал наготово помощи, заплати, алъш-вериш. И непрекъснато подкрепя различни каузи. А какво прави т. нар. обикновен гражданин-в повечето случаи гледа сеир и не желае да направи нещо заедно с другите. Който се счита за българин, застава зад каузата, която публична личност и общественик като Слави представя за обсъждане и подкрепа. А който не разбира извинението на Слави.... Жалко за него!

    Коментиран от #81, #82

  • 80 Умната Павлетка

    6 1 Отговор
    Бате Слави,уважавам те ,заради всичко което правиш,но малко по кратки статии пиши,че като са по кратки ,са ми по ясни....!
  • 81 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #79 от "Защо само Слави":

    Ще ти го напиша по друг начин и не визирам само Слави .Всички ВИП-ове дет се мислят за такива разни звезди знаини и незнаиини бият тъпана за някаква кауза за дарение но в същото време чакат обикновеният човек бачкатора да се бръкне и той да извади същият този дето се чуди как да свърже двата края го карат да извади и малкото което има понеже България не била само на Слави Мави и еди кой си да не е само тяхна ама тоя паметник дето бие тъпана за него на Слави и другите такива като него им е закуската защо винаги чакаме някой друг да свърши нещо.Преди 15г в детската на дъщеря ми се събираха пари да се оправи площатката в нея едни имат други нямат трети не искат нервирах се без да бия тъпана имах пари дадах 5 бона и децата имаха нова площадка за игра никой не разбра какво и как е станало знаехме аз и директорката бързо лесно и без драми
  • 82 хахахах

    3 2 Отговор

    До коментар #79 от "Защо само Слави":

    Ти от кога познаваш Слави та знаеш от къде са му парите хаха само ще ти споделя че переше парите на Жоро а ти си живуркай в твоя си свят
  • 83 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "Georgi":

    Той много работи забрави хаха
  • 84 Руми Димчева

    4 4 Отговор
    За разлика от вас, си пиша истинското име......!?
    СЛАВИ Е ГОЛЯМ ПРОСТАК!
    ТОВА НЕ МОЖЕ ДА МУ СЕ ИЗКОРЕНИ, АКО ЩЕ И ПЕТ ИМЕНИЯ ДА ИМА?
    НА НЕГО СЕЛКИЯ, ПРОСТАШКИ, АРОГАНТЕН МАНТАЛИТЕТ, МУ Е ГЕННО ЗАЛОЖЕН! ДАЛИ Е УМЕН? ДА, УМЕН Е!!!?
    НО, КАКВО ОТ ТОВА, КАТО МАНИЕРА МУ НА ПОВЕДЕНИЕ Е ПРОСТАШКИ, А САМОЧУВСТВИ
    ЕТО, БУКВАЛНО ЩЕ МУ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА! ПО-ГОРЕ В КОМЕН
    ТАРИТЕ, НЯКОЙ ПИСА, ЗА СИК, ВИС, КАРАМАНСКИ И ИЛИЯ ПАВЛОВ! ЕТО, ТОВА Е ПРОБЛЕ
    МА?! КОГАТО МУТРИТЕ, ТЕ НАУЧАВАТ ДА СИ МИСЛИШ, ЧЕ СИ УМЕН, ЗАЩОТО ИМАШ ПАРИ, И ЧЕ ВСИЧКО ТИ Е ПИЗВОЛЕНО, КОГАТО СИ ВСЯКА ВЕЧЕР НА ЕКРАН?! СЛАВИ СЕ САМОЗАБР
    АВИ, И ТОВА ЩЕ ПРИКЛЮЧИ НЕГОВАТА КАРИЕРА! ОСВЕН ТОВА, НАМЕСАТА МУ В ПОЛИТИКАТА, БУКВАЛНО ЩЕ ГО ОБЕЗГЛАВИ.....ИНАЧЕ, ПЕЕ ВЯРНО, НО АГРЕСИЯТА В ПЕСНИТЕ МУ, ПОКАЗВА, НЕГОВАТА ПЪРВИЧНОСТ!
    НИЩО ДРУГО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ!
    А ЗА СОФИЯ? ТЯ Е СТОЛИЦА И В НЕЯ, ТРЯБВА ДА ИМА ПАМЕТ
    НИК НА АСПАРУХ!
    Руми Димчева
  • 85 Дедо поп

    2 7 Отговор

    До коментар #2 от "Създателят":

    Кого и как подкрепяшшшш...знаете ли кой стои зад Слави????Чии интереси защитава,тогава да говорим кон боб яде ли българин краде ли и циганин лъже ли ае шматки Аз бях до тук летя за Осло ще ви пращам кинти да си вземете хапчетата редовно..
  • 86 Някой си

    3 1 Отговор
    Ти пък от къде излезе ве попееее отивай и не се връщай тука хората ревът за Славчо ти хапчета аааа цена ли такива глупости...А колко ти струва билета за 1 приятел питам... ;)
  • 87 Инж.Надежда Михайлова от Мездра.

    4 2 Отговор
    В НЕдържавата България вече не са нужни паметници.Нищо не е нужно защото в не много далечно бъдеще българският етнос ще изчезне от тези земи, тук ще има население от други етноси-с ромски и турски произход и бежанци от войни и преобладаващият измежду тях етнос ще определи и името на държавата.Вярвам, че може да се обединят около техни хора, да започнат да мислят и правят като хората по света и да стане нормална някаква държава.Това-ако държавата до тогава остане като държава и не бъде поделена между съседните държави защото и без това сме много разделени.Такова нещо се е случвало в света с държавата Финикия, в която финикиците вършели все нередни неща и сега на картата на света няма държава Финикия, която била някога в района на Близкия Изток.
  • 88 Факт

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "ккк":

    Че хана не иде ли от русия!?

    Коментиран от #92

  • 89 Чичо.

    3 2 Отговор
    Че омръзна този чалгар с простотийте е ясно.Но,няма вина той.Тези,които му излъчват тъпите предавания.А,то си лапа кинтите и му дреме.А,че е простак,спор няма.Една жена не се задържа при него.Не винаги можеш да купиш жена.Има жени с чест.Пълен нещастник е,не винаги парите правят човек щастлив.
  • 90 Бай Ганя

    2 4 Отговор
    Туй не беше ли един вампор с таквозинка име! Тоз рапон е тамън за капитан,че нема да потъне с таз капацуна де!
  • 91 Гост

    4 0 Отговор
    В сегашната столица на България трябва да има паметник на държавнотворческия Род- ДУЛО .Защото Аспарух е един от многото канове на България .Преди него най-малкото е бил кан Кубрат и е редно да има негов паметник .Ако си уважаваме историята в сегашната столица на държавата България е редно да има паметник - обобщен образ на всички предци на Аспарух .А На Канасюбиги Испор да си бъде в североизточна България.
  • 92 Не иде от Монголия

    2 0 Отговор

    До коментар #88 от "Факт":

    Затова монголците му правят паметник.
  • 93 Дантес

    3 2 Отговор
    Всичката ни е такава.
    Учиндолеца дори не разбра за какво трябва да се извини.
  • 94 чичо

    0 1 Отговор
    Славчо и Валери Симеонов се извини,ама ти не та не-едно извинение не стигало.За това искам ОСТАВКА на шоуто на Слави.
  • 95 Аве Адолф Аве Хан Исперих

    1 0 Отговор
    Тук напълно подкрепям Плешивата Тиква .