Last news in Fakti

18 Февруари, 2019 04:05 3 683 39

Вкисването на Великата октомврийска бира

  • трол-
  • русия-
  • пропаганда

Отначало мислех, че е спонтанна реакция. Но не е

Вкисването на Великата октомврийска бира - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Налазиха ме тролове. Съветски и червени. Особено след писанията за Елена Йончева, „Храстът казал на дървото“ и за позицията на президента Радев за Венецуела.

За първи път разбрах що е трол от Клифърд Саймък, „Резерватът на таласъмите“. Там също бяха зли и заядливи същества, но опоетизирани и донякъде симпатични. При Саймък троловете много се ядосват, ако другите приказни същества не ги почерпят от Октомврийската бира и правят магии, за да я вкиснат.

В случая троловете изобщо не се занимават със съдържанието, а директно ме атакуват. „Тоя не е пипал жена от поне 10 години“. „То му личи колко е злобен“. „Колко българи са напуснали България“. И други такива.

Отначало мислех, че е спонтанна реакция. Но не е.

Постът за Елена Йончева беше харесан от над 800 души, споделен от повече от 500 и имаше 240 коментара. Това е лавина, без да се надценявам.

Знам защо е така. БСП влезе в кампания и Йончева е на върха. А което съм написал, я притъпява. Изненадах се колко много българи са запазили естествените си усещания за справедливост и нормалност.

При това промиване.

„Много лесно българските граждани могат да направят аналогия с положението в България, което до известна степен се дължи на действията на правителството. Да вземем само нашата мигрантска криза. Нека сравним с Венецуела при 32 млн. население колко души са напуснали страната с нашето население."

Това рече президентът оня ден, коментирайки няколкото милиона бежанци от Венецуела и чавизма.

2+2=4. Щом президентът говори като трол, няма случайност. Спуснато е. Каквото е наредено, това и се троли.

Гадост. Вкисваме Октомврийската бира.

Под нивото ми е да се връзвам на номерата на разни Ивовци – в президентството или извън него. И под нивото на президента е.

Но той си знае.

Все пак. България и Венецуела са несравними, сега. Венецуела при всичките си природни богатства, които България няма, има по-нисък БВП на глава. И бягането оттам тепърва започва.

Като всяка тролска истина и тази, че българите бягат от България, е полуистина; и е манипулирана.

Българите тръгват на гурбет – често и да се заселят завинаги, но предимно в западни държави. Понеже комунистите тук не са изпускали властта, реалната власт, вече 75 години.

Тук властват (все още) комунистическите кланове, връзките (в смисъла на зрелия живковски социализъм), нечестните предимства.

Изходите са два – или се опитваш да променяш, или – гласуваш с краката.

Гадното при президента Радев е, че той влиза в матрицата нацията да бъде сплашвана и заплашвана. Да ни говори колко сме зле. Предимно.

Като си помисля, БКП от 89-а насам друго не прави.

Вкисва Великата октомврийска бира.

Но ще дойде ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къде е фюрера

    43 7 Отговор
    И каква стана тя?.........Май ще излезе вярна приказката,че трябва да строим паметник на големия и май единствен приятел на България-Адолф Хитлер
  • 2 1234

    36 34 Отговор
    Соросоиден ТРОЛ !

    Коментиран от #15

  • 3 РПГ

    59 36 Отговор
    Не ви харесва, че Радев говори истината. От България всичко можещо избяга. И ЦЦ е с 6 апартамента, откъде? Финансовият министър пък живее в чужд апартамент, защо на мен не ми дадат такъв? Какво стана с правителствения самолет и селското футболно отборче, не може и мен за разходка в Дубай? Една фирма GP Group спечели всичко. И Графа ремонтираха в срок. И няма картел на горивата, само "ценови паралелизъм", което е за Нобелова награда по тъпотия. И Лукойл все на загуба работи. А Радев ви бил крив.

    Коментиран от #28

  • 4 ГосТ

    35 19 Отговор
    Ами хайде бе умчо, хайде кажи къде да работят химиците, физиците и биолозите-не грешен отговор,в клиникъл рисърч не могат да работят, защото тази работа не е на нивото им - да попълват екселски таблици с елементарни медицински показатели след тестване на нови лекарства (не са български) върху клетите мишчици ( пациентите). Не, грешен отговор,не могат да таблетират субстанции от Китай (най вече) във "фармацевтични" цехчета, защото е под нивото им. Не, грешен отговор,не могат да ходят да оправят пералните и телевизорите на клоаката, защото и това е под нивото им. Та какво да работят,бели делфине, за да не емигрират ? Не всички са безгръбначни и правят компромиси със себе си. И някои ценности не се измерват в стотинки,но вие капеталистите не може да ги разберете тия неща с простичкото си устройство. Все за еволюция говорите,и все на ниво примати си стоите. Странна работа.

    Коментиран от #14

  • 5 СссереМ

    36 39 Отговор
    Точно в десетката,айде сега всички червени тролове заставайте на амбрзурата и почвайте да тролите.

    Коментиран от #7

  • 6 67йк

    39 25 Отговор
    Как бе - нали "времето е наше" и чалгата налазиха всичко живо след 89та. Нали групировките станаха бизнесмени, нали се роди Демокрацията, нали който не скача е червен, нали победихте бе??? Нали живеем от 30 години в капитализъм, СЕГА КОЙ ВИ Е ВИНОВЕН?? Границите се отвориха АМА РУСНАЦИТЕ НИ СЛОЖИХА ВИЗИ!!! Тикво Суджука знае ли те как му биеш подсечката, вместо да се радваш на всичко, което е постигнал за 3 мандата ? Некадърниците са си некадърници в какъвто и строй да живеят. Закрихме заводи, унищожихме селското стопанство, разпродадохме пристанища, ЗАЩО? Щото ИМАХМЕ, а сега си гледай цветния телевозор и си карай колата, дето няма да я чакаш 20 години и приказвай, колко ти е зле. Не забравяй лятото да отидеш на БГ Черноморието да се нагълташ с "888а" и да се наслушаш на ЧАЛГА - ама не се измятай - вече е КАПИТАЛИЗЪМ - има само онова, което се търси, другото умира! Затова щом не ти харесва Президентаа - САМ СТАНИ ПРЕЗИДЕНТ - капитализма го позволява! Успех !

    Коментиран от #16

  • 7 джон

    25 15 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    Да, точно в твоята. Като за начало се научи да пишеш на грамотен български език, а после се посирай колкото искаш. Лоботомирано, евтино тролче.
  • 8 999

    27 16 Отговор
    В последно време модно е от симпатизантите на ГЕРБ, ако не е по свирката ти е деструктивно и тролско, клатене на държавата, а може би и руско. Почти същата тъпотия като онзи "знаменит" израз от митингите през 90-те " Кой не скача е червен". Така и с този неуспял юрист Гошко, написал статията. - Всеки, който е против мнението му той задължително е заклеймен за трол или полу грамотен идиот. Те са убедени, че са умните и красивите и задължително изводите им в мислите брилянтни. И с неприкрита арогантност ти обясняват колко си невежа. - Така и Гошко по подобие на управляващите ни пуска статии за назидание. О стилът на статията е по Бойковски или Цветановски.- Аз прозрелия, а всички други идиотите, които на това отгоре имат мнение.
  • 9 1944

    23 14 Отговор
    75 години стигат, иначе ще изкукаме като руснаците.

    Коментиран от #27, #35

  • 10 СеСеСере

    25 18 Отговор
    Русофилнята екзалтирано да започне квиченето , сега!
  • 11 боярышник

    24 16 Отговор
    Никога повече"бсп"(безкруполни страхливи предатели)на власт.
  • 12 Batushka

    16 11 Отговор
    Афтутъ е психодесен ...точно тия кретеноиди дето в омразата си към комунистите докараха на власт техния обслужващ персонал..
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Петър Силянов

    22 19 Отговор

    До коментар #6 от "67йк":

    Другарю лично ще ти издействам руска виза на теб и на твойте русофилистици , да заминете за Евразийската Ушанколандия , а за България ще ви забраня входна виза , за да не носите вещества тровещи българския народ. Като си толкова специалист по разпродаването ,няма ли да ми кажеш , кой получи разпродаденото имущество. Май другарите от БКП и ДС. А относно чалгата , чалгата я пускат " нашите момчета- мутри" водещи се на отчет при другаря офицер от ДС Цвятко Цветков. Заводите фалираха още при соца . Само така наречените високи технологии в края на 80те бяха дотирани с около 3 млрд лева за да съществуват. Един познат ми разправяше за завода си , на който складовете са били пълни с некачествена продукция , а те не могли да платят доставките си на лепило , което само един компонент от производствения процес. Социализма фалира , само че спечелиха същите тези некадърници ,които го фалираха и плащаха и плащат на доносниците ,сегашните соц тролове да замажат положението.

    Коментиран от #36

  • 17 Пеньо

    17 8 Отговор
    Ще излезе, че фатмакът е трол N1! Той толкова си може!
  • 18 Vulvezium

    11 8 Отговор
    Много мазен тип, и не е пипал жена повече от 10 години! И какв ден че дойде? Много изнежен изглежда за да се заканва.

    Коментиран от #21

  • 19 Кучето

    13 9 Отговор
    Пази си кокала, че ако дойде Радев или БСП остава гладен! Вижда се кой вкисната бира скандал след скандал, и въпроса е кой е следващия скандал а не дали ще има!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ИСТОРИЯТА НИ ОТ 1945-1975

    15 11 Отговор
    ДОКАЗВА ЧЕ ТОГАВА ЗА 30 ГОДИНИ СИЧКО Е ПРОГРЕСИРАЛО А СЕГА ОТ 1989 ДО 2019 - 30 ГОДИНИ СИЧКО РЕГРЕСИРА. ТОА АВТОР НА ТАА СТАТИЯ Е ЖАЛЪК В СКАЛЪПЕНАТА СИ СТАТИЙКА. А ПРОПО НЕ СЪМ ФЕН НА СЕГАШНАТА БСП. НУЖНО Е ТОТАЛНО ИЗРИВАНЕ НА КОЧИНАТА- ПОЛИТИКА И ПАРЛАМЕНТ.
  • 23 Софиянеца

    13 11 Отговор
    Провинциялист от село,, Драгошиново "Самоковско седесараче което почва 1990г.да издава един селски вестник,, Самоковска комуна"от там вие е ясно, парчки за да плюем по БКП!!! Работил в,, 24 ЧАСА"и Вестник Демокрация сещате се от кой антураж
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ГосТ

    2 4 Отговор
    Кой е тоя 14, и какво иска да изтропа през отверстието си ? Звуците издавани от началото на храносмилателната ви система не се различават от тези в края и,но кажи бе бате,току виж съм те разбрал.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "1944":

    Докато МОЧА се пъчи насред София няма да се оправим!
  • 28 Българин

    11 6 Отговор

    До коментар #3 от "РПГ":

    Радев е руски агент и национален предател. какви истини казва тоя цървул, освен да квичи за сваляне на санкциите срещу Русия и да повтаря опорните точки на руските си господари?
  • 29 jforfk

    7 7 Отговор
    О господи! Защо се дава на такива хора да си казват промитото от пропаганда мнение? Ами нищо от това дето го пишете не е истина, а е пропаганда!! Във Венецуела положението е лошо защото и наложиха санкции и и блокираха сметките същите тези демократи от САЩ. Точно както направиха у нас през 1996 година. Защото г-дата Чавес и Мадуро имат нахалството да НАЦИОНАЛИЗИРАТ петролното богатство на собствената си страна. И веднага ДЕМОКРАТИЧНО И ЗАКОННОИЗБРАНИ президенти са наречени диктатори. Защото се осмеляват да мислят повече за народа си, а не за печалбите на американските петролни монополи. Точно както на времето Юнайтед фрут къмпани плюс ЦРУ организира преврата в Еквадор. А през седемдесетте години подобни компании плюс същото ЦРУ в Чили. И даже САЩ това не го и отрича!

    Коментиран от #30

  • 30 стоян георгиев

    9 3 Отговор

    До коментар #29 от "jforfk":

    във венецуела другарю доиде системата дето беше в комунизма.тва е системата на мързела шуробаженащината и простотията в наи-реакционните и форми.тази система води до разруха,независимо къде се прилага другарю,независимо от сащ или марсианците.тази система бе наложена у нас и вече 30 години неще да си тръгва.за нея говори автора и от тази система бяга нормалния работещ и търсещ човек.тия дето харесват тази система са или неините номенклатурчици или идиотите ,които са деградирали от нея.
  • 31 Политолог

    8 7 Отговор
    Ненавиждам лицемерите ! През ден, българският/руски/ генерал, президент на България, реве по всички ТВ, колко е беден и нещастен българския народ и българския пенсионер. Но не се посвени да получи при пенсионирането си 144 800 лв.-20 заплати и не ползвани отпуски... Мен, преди пенсионирането ми, шефът ми стар комунист ме съкрати 6 месеца и не ми плати и 1 лв. И любимката на българските комунисти, Елена Йончева всеки ден пролива крокодилски сълзи за бедността на българите. Но не се посвени всеки месец да получава по 12 700 лв. заплата," за да снима някакви документални филми"... И гушна 800 000 лв. да си купи снимачна техника.. След като в България снимат игрални филми и взимат международни награди за филми снимани с техника под наем за 30-40 000 лв. Браво, български социалисти /комунисти/ популисти и лицемери

    Коментиран от #32

  • 32 ГосТ

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "Политолог":

    И ти си прав,за съжаление....
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Един ....

    2 1 Отговор
    Жалко за автора на статията , че черпи информация от фантастични романи за същества от скандинавската митология . Освен това , романът е лек и хумористичен .
  • 35 Пешо

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "1944":

    Ти си изкукал достатъчно, повече няма накъде.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бачо Илчо

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Срещнеш ли гладен комунист, нахрани го. Срещнеш ли жаден комунист, дай му вода. Срещнеш ли гол и бос комунист, обуй го и го облечи. Но никога, никога, никога не давай власт на комуниста, защото тогава всички ще са гладни, жадни, голи и боси. С изключение на управляващите комунисти.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 гост21

    0 0 Отговор
    Писна ми от тази тъпа статия.Десети ден я въртят и то на първа страница. Айде кажете, че не е тролче.