Last news in Fakti

18 Февруари, 2019 13:32 3 566 13

Глупост и самозабравяне

  • глупост-
  • самозабравяне-
  • преференции-
  • борисов

Какво друго да е, когато режеш преференциалното гласуване на народ, ясно показал, че иска да гласува мажоритарно

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Който си го може, може си го. Кога смогна нашият премиер да иде до Мюнхен, да сподели наградата на Заев, после да кацне в Пловдив, за да обследва дерайлиралия влак, след това да обсъди по телефона Брекзит с Тереза Мей...Само това да беше, пак е отместена планина с ангажименти. Но Борисов дори успя да оправи последните партийни бакии. Тези с абсурдното орязване на преференциалното гласуване и противозаконния отказ за смяна на състава на ЦИК.

Случайно или не, заседанието на управляващите, на което дадоха заден ход по скандалните казуси, се проведе без втория в партията Цветан Цветанов. По това време той беше на...регионална приятелска закуска в Прищина. Явно молитвената закуска в САЩ е отворила апетит на партийния строител и не е опитал да отхвърли поканата на съседите. Пък и защо да не помеждународничи още малко на "наша територия" като Западните Балкани, дето почти сме ги взели под аренда.

Не искаме дори да си помисляме, че са го пратили против волята му да трупа въглехидрати, само заради слуховете, че някой или някои кроят шапката на Борисов. Отвътре. Та на масата до лидера след изненадващото заседание на изпълнителната комисия на ГЕРБ този път беше парламентарната антика Георги Марков. Бившият конституционен съдия съвсем конституционно заяви, че ще бъде избран нов състав на ЦИК, "за да не оревете Европа".

Премиерът пък стигна дотам, че директно нареди на придворните си депутати да подкрепят предстоящото вето на президента в частта му за преференциите. Ако пък нещо станело и по навик го отхвърлят, да започне нова процедура за изглаждане на новосъздадените недоразумения.

Защо трябваше да се стига дотук, ей богу, така и няма да разберем, както не го и разбрахме нито веднъж при безбройните обръщания на Борисов на 180 градуса. Лансираха се тезите, че ДПС изнудва ГЕРБ, ама така се лансираха,че въобще не се разбра защо. Всички пък се страхували от преференции и нов състав на ЦИК, за да не се случи нещо неочаквано. Някой предвиден в листата да не изпаднел много назад или да не идел много напред.

Ние пък сме склонни да приемем, че причината е в най-стария спътник на човека - глупостта. Само благодарение на нея и на пълното самозабравяне можеш да отнемеш преференциалното гласуване на народ, 2 милиона души от който са поискали мажоритарни избори. Или реално да хвърлиш на боклука самите изборите, ако в разрез с правилата оставиш старата ЦИК.

Убийствената комбинация от глупост и самозабравяне става все по-отблъскваща за малкото останали почтени люде по тези земи и не е случайно, че все по-рядко нормални, възпитани и интелигентни хора имат желание да се занимават с политика.

От което страдаме всички...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    65 5 Отговор
    Мда, наш'та тиква е като Супермен, ама то и Супермен не може да свърши цялата тазиработа :):):) ... абе да не би боко да има двойници?! То тикви в България - бол ..., една повече няма и да я видим :) А иначе както ЕС е известен с двойните си стандарт, то така и боко е известен, че си казва мнението два пъти - веднъж без да мисли, а втория път, след като помисли или след като му наредят !!! А има и друго, често тиквата се съобразява с волята на народа, щото не иска да губи избори, та за някои работи отстъпва. Напр. за изборите, щото знае, че там може всякак да ги нареди и пак герой да излезе !!! Виж за съдебната система и беззаконието в България нищо не прави, само му дай да плямпа, колко пари дава за нас, с нашите пари ...

    Коментиран от #7

  • 2 Кълвач

    58 5 Отговор
    Ако му дадат мандат от ООН, той и бакиите на Венецуела ще уреди и с наркобосовете от Колумбия ще проведе плодотворни разговори и това през почивните дни!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дънинг - Крюгер

    47 3 Отговор
    Тиквата "разбира" от всичко и не знае нищо :)
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Марин Колаксъзов

    7 43 Отговор
    Бат Бойко ги може тия работи . Вий само завиждате щото сте некадърни по рождение . Само тролите в пространството. Ха-ха-ха дори Бойко Борисов се оказа по нормален човек от вас и не можете да му простите.
  • 7 Борис Енчев

    24 6 Отговор

    До коментар #1 от "ДДРОнег":

    Ами как да направи нещо за съдебната система , нали там са настанени ченгенцата ,мародерите и ДС доносници, келнери и всякаква сволоч. те са независими , ваши хора са .

    Коментиран от #8, #10

  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    27 0 Отговор

    До коментар #7 от "Борис Енчев":

    Поради множество субективни и обективни причини, нормална съдебна система в България не може да има. Ако съдебната система заработи нормално, тя ще срине из основи цялата държавна структура на България. Нормална съдебна система плаши БЮРОКРАТИЧНАТА СЪДЕБНА МАШИНА. Ако няма престъпници и престъпления кой ще пълни гушите на правозащитните органи? Престъпниците са ДОЙНАТА КРАВА на юристите и те си я пазят с всички сили и методи като целта е: никой да не си помисли, че може да посегне на ДОЙНАТА КРАВА....
  • 9 ДПС и мафия

    17 0 Отговор
    Очевидно, че ДПС е директната връзка към мафията. И БСП и ГЕРБ я ползват (особено, когато са на власт). Така че ГЕРБ иска да е рекетиран от ДПС, но този път не се е получило точно. Но накрая пак ние ще сърбаме супата.
  • 10 ДДРонег

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "Борис Енчев":

    Хм, кои са моите хора, моля Ви, кажете ми, да ги знам !!!
    Бре, аз съм имал хора, пък се мъча да бачкам семейство да храня, ба и си балъка дето съм :):):)
  • 11 само питам

    14 1 Отговор
    абе какво стана с Горанчо,да не живее на Марс вече
  • 12 11666

    8 0 Отговор
    Тоя АГЕНТ николайчо ,много е напълнял! Сигурно ТЪПАЦИТЕ ГО ТЪПЧАТ!
  • 13 Кълвач

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Срещнеш ли гладен комунист, нахрани го. Срещнеш ли жаден комунист, дай му вода. Срещнеш ли гол и бос комунист, обуй го и го облечи. Но никога, никога, никога не давай власт на комуниста, защото тогава всички ще са гладни, жадни, голи и боси. С изключение на управляващите комунисти.