23 Февруари, 2019 10:03 6 040 93

Джихадистката булка, която никой не иска да приеме

  • булка-
  • джихадистка-
  • беглец

Тя е още тийнейджърка, но вече е родила три деца на джихадист от ИД

Джихадистката булка, която никой не иска да приеме - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Само така, Саджи!" - такава бе реакцията на британския булеварден вестник "Сън" по повод решението на вътрешния министър Саджид Джавид да се отнеме британското гражданство на т.нар. "джихадистка булка" Шамима Бегъм. Министърът знае кое би се харесало на хората: според допитване на новинарския канал "Скай", почти 80 на сто от британците смятат решението за правилно. А в парламента вече е подадена петиция с настояване да се отнеме британското гражданство на близките на джихадисти, за да им се попречи да се завърнат във Великобритания. Под петицията дотук са се подписали повече от половин милион души.

Експерти обаче бият тревога. Британският вътрешен министър е действал в нарушение на международното право, предупреждава известният адвокат Филип Сендс. Грейси Брадли от правозащитната организация "Либерти" също смята, че това е правонарушение. Защото Шамима Бегъм е родена във Великобритания, притежава само британски паспорт и сега остава без поданство.

Завръщане без разкаяние

Като дъщеря на преселници от Бангладеш Шамима Бегъм не само е родена във Великобритания, но и е прекарала живота си в лондонския квартал Ийст енд, преди да замине преди четири години за Сирия. Тя е на 15 години, когато решава да се присъедини към т.нар. "Ислямска държава" (ИД). Без знанието на семейството си тя заминава с две съученички за Сирия и скоро се омъжва за джихадист от Холандия. Раждат им се две деца, които почиват малко след раждането - едното от недохранване, а другото - вследствие на болест. Третото им дете е едва на няколко дни и Шамима иска да го отгледа в своята родина - Великобритания.

В интервюта за няколко британски телевизии тя обаче не демонстрира никакво разкаяние. Разказва, че отначало било "много хубаво" - досущ като на пропагандните видеа. Не се притеснявала от ужасните деяния на ИД, като обезглавяването на хора, тъй като за ислямистите това било "в реда на нещата", казва Шамима.

Законосъобразно ли е отнемането на гражданство?

От тази гледна точка е разбираемо, че много британци не желаят в никакъв случай Шамима да се върне в страната. А с изявлението си, че "който подкрепя терора, трябва да е готов да си носи и последиците", британският вътрешен министър много точно напипва чувствата на сънародниците си.

И в правно, и в морално отношение обаче действията на министъра са проблематични, твърдят правозащитници. Вярно е, че британското общество трябва да бъде закриляно, но това не бива да става за сметка на правото и законността, казва Грейси Брадли. Според британското право, Шамима Бегъм може да бъде лишена от британско гражданство само ако по този начин тя не остане без никакво гражданство.

Саджид Джавид и неговото министерство обаче са на мнение, че Бегъм има право на бангладешко гражданство, тъй като Бангладеш е родината на нейните родители. Тамошното вътрешно министерство обаче също не желае да приеме жената.

"Вземете си ги обратно"

Проблемът обаче е и морален. Докато не се реши въпросът с гражданството, Шамима трябва да остане в бежански лагер в Сирия. "Държим се така, сякаш северната част на Сирия е боклукчийска кофа за нашите проблеми", посочва експертът по проблеми на тероризма Дейвид Тюб. Задължение на Великобритания е да се заеме със случая на Бегъм и да я изправи пред съда, ако се докаже, че е извършила наказуеми деяния, посочва експертът.

На същото мнение е и Надим Хоури от "Хюмън райтс уоч". Той често обикаля региона и знае, че тамошните власти не възнамеряват да изправят на съд джихадисти, пристигнали от чужбина. "Вземете си ги обратно" - такава е тяхната нагласа, уверява Хоури. Според него, всеки симпатизант на "Ислямска държава" трябва да бъде привлечен към отговорност, и Шамима Бегъм не прави изключение. "За нея трябва да бъде установено какво точно е вършила за ИД", казва правозащитникът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 магистрат

    84 1 Отговор
    За бесилото е.
  • 2 Хасан

    6 119 Отговор
    15 годишно дете се е подлъгало и отишло там ..била е само съпруга не е кооела,не е бесила ..защо да е престъпница? ...защо да се отнеме гражданство ?..да се вземе в ТВУ ..психолог ..и готово

    Коментиран от #9, #14, #21, #63

  • 3 Горд Българин

    87 5 Отговор
    Браво на англетата. Много правилно, че са и отнели гражданството. А тук кога? Кога ще отнемат гражданството на такива, които са се установили трайно да живеят в османлЪ и ги влачат винаги по време на избори? От къде на къде ще имат право да гласуват тук, след като живеят в друга държава, работят за нейното благо, а не за това на БЪЛГАРИЯ и си плащат данъците там, а не тук. Защо те ще имат право да гласуват тук и да определят моя живот? Който се чувства някакъв друг, а не българин и има претенции да бъде изгонен от БЪЛГАРИЯ. ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО И НЕЗАБАВНО ДА ИМ СЕ ОТНЕМЕ БЪЛГАРСКОТО ТАКОВА. БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ НАД ВСИЧКО.

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Генералът

    71 4 Отговор
    Няма място в Европа за такава из*ет. Децата на такива са бъдещи терористи.

    Коментиран от #8

  • 7 Хасан

    7 47 Отговор

    До коментар #3 от "Горд Българин":

    Това което пишеш важи ли за етнически българи от Канада,Сащ,Германия,Франция,Австралия и др...трябва ли и те да скъсат всякаква връзка с родината си ?

    Коментиран от #16, #20, #45, #84

  • 8 Хасан

    17 24 Отговор

    До коментар #6 от "Генералът":

    По тоя начин да се съдят и децата на Цветан Василев ,защото баща им ограби с 3 милиарда България

    Коментиран от #13

  • 9 Генералът

    45 7 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Хасане. Ти да не замисляш някой атентат ?

    Коментиран от #11

  • 10 Философа

    15 19 Отговор
    Обществото на UK не иска да поеме отговорност за дейсъвоята на собственото ди правителство. Тази млада жена нямаше да тръгне по пътя на джихадистите ако тех не ги имаше! Кой се заканваше на Кадафи и Асад преди 6-7 години? Всеки който е виновен за събитията в Либия трябва дапонесе отговорнист за последствията на своите действия! Сега да си вземат момичето и да си я гледат като британски гражданин а не да прехвърлят отговорност на 3ти страни!

    Коментиран от #15

  • 11 Хасан

    12 17 Отговор

    До коментар #9 от "Генералът":

    Хахаха...да бе да ...да се откажа от домашната ракия и домашния суджук и да ходя в пустинята ..???!..луд ли съм

    Коментиран от #61

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Генералът

    26 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Едно е да окрадеш народа, а друго е да избиваш невинни хора. Ти като си на страната на такива кво правиш в Бг.
  • 14 До НПО Хасан

    30 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Че, кой иска бомба с часовнико в механизъм ??? Като чета тук само Хасан иска, но добре, че той не е никакъв фактор! Все пак ДАНС би трябвало да обърнат внимание на това лице за пропагандата, която води, защото токувиж някой истински, а не платен НПО фанатик, като него вземе, че му се върже на приказките !!

    Коментиран от #19

  • 15 Хасан

    20 7 Отговор

    До коментар #10 от "Философа":

    Браво ...разбиха Либия ...Кадафи задържаше цяла Африка да идва в Франция ....и сега френския национален отбор _ трима французи и 8 африканци ..
  • 16 Горд Българин

    28 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    А ти чувал ли си всичките тези, които си изброил да ги влачат по автобусите като твоите, за да гласуват тук в БЪЛГАРИЯ, защото аз не съм.

    Коментиран от #23

  • 17 БХК

    3 28 Отговор

    До коментар #12 от "Горд Българин":

    Като ще бутат постройки ще е наред, сигурен съм че в доста български дворове седят незаконни постройки и тях да ги бутат не само на мургавите!!!

    Коментиран от #30, #57, #86

  • 18 ГосТ

    16 0 Отговор
    Да и дадат немско гражданство и на нея и на цялата и челяд джихадистчета и на мъжа и,и на братчед му и на братчедите-братчедите и на техните братчедите-братчедите 😠 е туй е справедливо, особено за чифутите
  • 19 Хасан

    3 22 Отговор

    До коментар #14 от "До НПО Хасан":

    Мноого ме уплаши ....да не си бил ДС навремето ???..аз говоря за човешки права и свободи ,за едно мултикултурно общество ,за либерализъм ...навремето ни тикахте в Белене и пак не можахте да спрете демокрацията и свободата на словото

    Коментиран от #26, #34, #42, #83

  • 20 Генералът

    19 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Хасане, за подобни коментари, службите в някои държави биха те екстрадирали

    Коментиран от #25, #85

  • 21 Хъш

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Хасане какво милосърдно сърце! Ти да не си християнин? ИД Е РАК! Най добре всички заловени джихадисти да бъдат екзекутирани, нека никой повече не си мисли че може да се разкая и след това и да му се размине.
  • 22 ИНСПЕКТОРАТА

    3 13 Отговор
    Всички остъклени балкони са незаконни да взимат флексовете и да ги отстранят от фасадите на жилищата си собствениците на имотите! Дори има изкъртени подпрозоречни стени които нарушават конструкцията на строежите на ЕПК
  • 23 Хасан

    6 13 Отговор

    До коментар #16 от "Горд Българин":

    Ами хората имат гражданско съзнание и използват правото си на глас ...50_60 000 гласоподаватели от Турция не са много голям фактор в изборите ....а ти не можеш да накараш 50% които са си в България да отидат да гласуват..щото нямат вяра в нищо...а тия които гласуват са на ясла в партиите

    Коментиран от #24

  • 24 Философа

    11 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    50% не гласуват а после се опкакват!
  • 25 Хасан

    3 16 Отговор

    До коментар #20 от "Генералът":

    За кое по точно ????..15 годишна отишла в Сирия , родила е три пъти и сега какво е ??..военнопленник ???..пак си има права да бхде съдена по военни закони...участвала ли е в терористични операции ?или е задоволява половия нагон на някой ?
  • 26 Генералът

    18 2 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    ЗА КАКВИ ПРАВА ГОВОРИШ ХАСАНЕ? КАДЕ Е ПРАВОТО В ТОВА ДА ИЗБИВАШ МАСОВО ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ НЕВИННИ ХОРА? ТИ НАИСТИНА ТРЯБВА ДА БЪДЕШЕ РАЗСЛДВАН ОТ КОМПЕТЕНТНИ ОРГАНИ.

    Коментиран от #28

  • 27 Рошко

    1 7 Отговор
    Не е зле,не е повредена дайте я насам
  • 28 Хасан

    1 8 Отговор

    До коментар #26 от "Генералът":

    За 15 годишната ли говорим ???

    Коментиран от #36

  • 29 Бююкек Угуз

    6 4 Отговор
    Да си прибират семето англичаните не да го оставят да покълва зад граница!
  • 30 Горд Българин

    13 2 Отговор

    До коментар #17 от "БХК":

    Напълно съм съгласен с това, но като гледам не ги бутат на ред. Нека съборят и незаконните строежи на българите, но това да се прави и за ромите. Май тези, които защитавате си остават в незаконните постройки,а? А не е ли по лесно да видим кои постройки са законни в гетата, защото имам съмнението, че ще са в пъти по-малко от НЕЗАКОННИТЕ? И след като се съборят, защо държавата трябва да има едва ли не задължението да предостави някъде подслон на ромите? Да не би като са съборили незаконни постройки на българи да са им подсигурили подслон ?

    Коментиран от #32, #35

  • 31 Хасан

    4 9 Отговор
    Да...дълги години са колонизирали и измусквали богатсвата на страни като Бангладеш ...след това си взимат от там «роби » на минимална заплата ...не се интересуват..не ги интегрират в обществото
  • 32 БХК

    2 10 Отговор

    До коментар #30 от "Горд Българин":

    Държават е длъжна да им осигури работа според образованието едно общество не се гради само на висшисти. Когато не си им осигурил работа за да съществуват нормално сами си длъжен да им осигуриш подслон! Обаче фирмаджията със барбекютта и навсите които са незаконни или фермера с фондовете да си строи незаконно е неприемливо! Във всеки двор ила незаконни бараки и престройки летни кухни и прочие!

    Коментиран от #33, #37

  • 33 Хасан

    1 8 Отговор

    До коментар #32 от "БХК":

    И аз това казвам ...виж покрай морето ,Банско за незаконно строителсиво ..но тях не модеш да ги барнеш ...плажове и дюни не останаха,резервати няма ...а за едно село с « чичо Томовата колиба»...
  • 34 До НПО Хасан

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Не е вярно обучили са те под прикритието на "либерални" "толерантни" и пр. приказки рафинирано да водиш откровена пропаганда ! Последен пример, как иначе, ще обясниш призива си тази терористка с пряко доказани връзки с терористи и деца на терористи да бъде пусната обратно ? При положение, че и Америка и Англия, а и мн. други отказват да приемат такива лица не се ли замисляш, защо !?!? Нали това са най-демократичните държави дори от там ти идва заплатата, като НПО ? Щом те са против , защо ти пропагандираш приема на тетористи ??? Откъде знсеш, четова не е "театър" и тази не се овърже с взривове и "ДУМ" за да отмъсти за мъжа си, акбара си и квото друго и е на акъла ? Да не говорим, че такива лица свързани с терористи, ако бтдат амнистирани, ще е лош пример за всички останали и ясен знак, че могат да се измъкват безнаказано ! На теб сериозно ДАНС трябва да ти обърнат внимание пък мен изобщо не ме интересува дали се плашиш или не !

    Коментиран от #39

  • 35 Комуниста

    14 4 Отговор

    До коментар #30 от "Горд Българин":

    С кое си горд бе? Че направихте България за 30г. икономическо джудже ратай на запада ли?
  • 36 Генералът

    14 1 Отговор

    До коментар #28 от "Хасан":

    Да не мислиш че бащата на децата и, не е бил съпричастен, или участвал в подобни зверства? Тя би се самовзривла ако той го поиска, и детето след години би е последвало.

    Коментиран от #38, #43

  • 37 Горд Българин

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "БХК":

    За незаконните постройки било то барбекюта и каквото и да е вече ти казах, че съм на 100% съгласен да се събарят и това вече е изчерпана тема, но това, че държавата е длъжна да осигури работа според образованието на когото и да било, а най малко на ромите си в дълбока грешка. Държавата не е длъжна на никого и всеки, който каквото е завършил и какъвто образователен ценз има търси сам своята реализация. Това е положението. Ти къде се върна назад във времето по бай Тошово време ? Тогава тези, които учеха и завършваха имаха договори да работят по специалността си по 5-10 години, но днешния строй е друг и държавата такива задължения НЯМА. Така, че не повтаряй тези мантри, че някой на някого е бил длъжен. Никой на никого не е длъжен, а тези, които защитаваш повечето нямат завършен и 3-ти клас. Е кой им е виновен, че ги мързи за ходят на училище и да учат? Още от едно време говоря за времето на Тодор Живков ги мързеше на учат и едва ли не насила ги караха да посещават училище. Така, че не ми ги говори тези на мен, защото аз помня и то много добре. Никой не им е виновен на ромите, че не учат и нямат никакво образование. Ти да не искаш един фирмаджия да ги назначи такива неграмотни във фирмата си и да ги сложи примерно да работят нещо на компютри? И, каква работа ще му свършат, че и да им заплати за нея. Хайде стига глупости. Това, че ги мързи и не искат да работят не оправдава повсеместните им престъпления.

    Коментиран от #40, #41

  • 38 Д-р Фройд

    2 5 Отговор

    До коментар #36 от "Генералът":

    Може би? Това си е вътрешен проблем на UK тя е техен гражданин! Ако я ликвидират сирийците ще подскочат и ще кажат тя е британка, обаче не я искат обратно! Нямат право да и отнемат гражданство на теории на вероятностите още повече тя няма друго.
  • 39 Хасан

    2 9 Отговор

    До коментар #34 от "До НПО Хасан":

    Не получавам заплата от никой ...пиша си когато съм айляк .как може в контролирания интернет да се въртят пропагандни филми на ИД?...как е възможно 15 г дете да се повлияе и от Англия да замине за Сирия?..какъв е тоя театър в който всички играем??...докато се мъчихме от бедуина да направим враг ..стария враг Русия се събуди ..
  • 40 БХК

    2 5 Отговор

    До коментар #37 от "Горд Българин":

    Много си зле баце както и повечето българи не змаете задължебията на държавата коя е длъжна да осигури елементарни условия на живот на гражданите си! Държава не е само да събира данъци, тя не е търговско дружество наемо дател! Когато си научите правата и задълженията тогава можете да се наречета бели хора!

    Коментиран от #46

  • 41 Хасан

    6 5 Отговор

    До коментар #37 от "Горд Българин":

    Като нямат 3…клас как взимат книжки ??как взимат дипломи като не знаят да четат на български?....решението е следното ..от 3 годишни задължителна ясла ....задхлжително образование ... следобяд практика и усвояване на трудовиинавици .. връщане на професионалните гимназии и професия за всички ..мазачи,кофражисти ..задължително

    Коментиран от #49

  • 42 mahaiseottuk

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Ти защитаваш многокултурното общество и права на малцинсвата, но само в Европа. Когато ние ти споменем за етническото разнообразие в Турция и права на малцинствата там, започваш да виеш като кучка.
  • 43 Хасан

    0 8 Отговор

    До коментар #36 от "Генералът":

    Бащата да го съдят....по твоята логика ако има комунист от едно семейство разстрел за цялото семейство ..за назидание ...или пък като османците ...ако има хайдутин от едно село ,да опожарят цялото село ..
  • 44 Пища Хуфангел

    4 3 Отговор
    Тази мома трябвадаси я вземат е Англия и да я следят почне ли да им пее песничка - Алахооо Акбарррр динамит динамит С4 Амониитттт незабавни мерки от владтите

    Коментиран от #50

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Горд Българин

    7 1 Отговор

    До коментар #40 от "БХК":

    Не аз, а ти си зле. От кога съществувате вие като организация? Да не би преди вашето появяване да я е нямало България и държавата? И как ли е съществувала тази държава без вас? Хайде стига глупости вие не сте нужни на никого. И без вас ще съмне. Слънцето не изгрява заради вас. Нещо много се надценихте, ама като гледам хората не ви имат за нещо кой знае какво. Така, че не са ни необходими вашите разсъждения и съвети, кой и какви задължения имал. Вие се опитвате да налагате на хората неща, с които явно не са съгласни и като такива считам, че сте ненужни. Българина не обича да му бъде оказван натиск така, че каучзата ви да ни навирате ромите в очите е предварително загубена. Направете една анкета с хора от улицата какво мнение имат за тези, които защитавате и ще разберете каква им е настройката, но вие си я знаете добре и без да правите такава анкета. Повечето българи не обичат първични и неграмотни индивиди, които ги крадат, и убиват. Примери за това много. Дори не се налага да търся, такива примери, защото почти всеки ден ги има по телевизиите. То не бяха старци, обрани, пребити и убити, то не бяха нападани военни, полицаи и други хора. Така, че не ми ги натиквай тези твои малцинства в очите, защото не са за гледане, а още по-малко за съжаление.

    Коментиран от #48

  • 47 Асад

    5 2 Отговор
    До вчера тия плазмодии бяха борци за свобода и никой не ги спираш да ходят да се бият за ИД, сега рязко станаха терористи и не искат да си ги прибират обратно! Де факто - Великобритания официално признава че заедно със САЩ и коалиция са подкрепяли и финансирали терористи!
  • 48 БХК

    1 8 Отговор

    До коментар #46 от "Горд Българин":

    Хелзинкски комитет помага и на много българи обаче това не е оферта да се огласява!

    Коментиран от #52, #53, #87

  • 49 Горд Българин

    6 0 Отговор

    До коментар #41 от "Хасан":

    "Като нямат 3…клас как взимат книжки ??как взимат дипломи като не знаят да четат на български?"

    Не задавай отговори. Много добре знаеш как - КОРУПЦИЯ. Както завършват османските студенти в БЪЛГАРИЯ без да знаят и дума от българския език, иначе завършили и с диплома, а главите им празни от всекъде.

    Коментиран от #55

  • 50 Белканто

    5 0 Отговор

    До коментар #44 от "Пища Хуфангел":

    Ти чакай да запее! Щото последният ”акорд” ще е ”Буууум!”, и - току-виж - освен нея и n ”кривоверни” станали на молекули!!!
  • 51 Порно

    1 1 Отговор
    Има просто решение - всички джихадистки булки при баба Шмеркелана да обслужват мераците на гостите на Тантето, с дневна норма за олабване. След 40 години се пенсионират.
  • 52 Горд Българин

    7 2 Отговор

    До коментар #48 от "БХК":

    Я дай един пример на кой българин е помогнал БХК и за какво точно, защото аз не знам за такъв случай. И друго защо БХК се криете и дума не обелвате за масовите престъпления извършвани от ромите случай бол побоя над военния, убитата журналистка в Русе, битите през ден медици и още и още и още. Защо се криете и мълчите по тези случай ????? Неудобно ли ви е тогава да ги защитавате ромите,а ?????? За съжаление ми се налага да излизам иначе с удоволствие бих прочел това което има да кажете по въпросите ми. Интересно ми е какви оправдания бихте измислили, за да ги защитите тези ваши роми.
  • 53 ???

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "БХК":

    Като например? Или ”лошавите” медии ”огласяват” единствено случаите с небългари, само и само да сринат ”авторитета” на АНТИбългарския ”хелзинкски” ”комитет”???
  • 54 Мотивация за отрицателен вот

    3 0 Отговор
    Слабо познаване на българския език! Какво е РОМ и какво - ЦИГАНИН???
  • 55 Хасан

    0 6 Отговор

    До коментар #49 от "Горд Българин":

    Когато 25 г младеж става милионер и участва в приватузация никой не пита как така..ама ако е циганин направи 2 етажна къща веднага се вдига вой
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ванката

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "БХК":

    а замислял ли си се че освен постройките и земята не е тяхна едно е да имаш незаконна постройка на твоя земя за която си плащаш данъците и друго е да си построиш барака в чужд двор и после да ревеш че са я съборили!!!

    Коментиран от #62

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 стоян георгиев

    3 4 Отговор
    напълно идиотско решение на британците,както и на американците.сега кво ще оставят гражданите си в сирия?и кво ще се получи с тези хиляди джихадисти дошли от белия свят?както и с техните деца?ще продължат да пръскат зараза.великобритания има около 1000 свои граждани в идил поне половината са живи.една огромна и богата страна много по-лесно може да се справи с тях от кюрдите които са три милиона и имат огромен брои пленници.англия да си гласува специален закон и тва аише да заминава директно в пандиза за 30 години,а децата и да бъдат в приемни семеиства.същата участ да имат и роднините и дето са позволили на 15 годишна да заминава за сирия да воюва.
  • 60 Бат Мишо

    8 0 Отговор
    хасане кът бивш служител на вътрешни войски ти гарантирам 127 процента че в 1 ,,демократична ,, америка за коментари кът тес тука в публичен сайт ЕДНИ МЪЖЕ В ЧЕРНО отдавна щяха да са ти позвънили на вратата за екскурзия в Гунтанамо -дето УЖ е затворена и там жици ,халюциногени ,маникюр ,сурваки докът или станеш на зеленчук или си кажеш и майчиното мляко...Досущ кът нас навремето --ам са радвай че си В БЕЗХАБЕРНА ГЕРБЕРАСКА България в която на властта не и пука че народа измира -ЩОТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ИЗБИВАТ ПОВЕЧЕ ОТ СЕКИ ТЕРОРИСТ - щото НЯМА РАЗЛИКА дали ще те убият като те оставят без храна ,без топло ,без лекари , без лекарства ИЛИ ТЕ ЗАСТРЕЛЯТ - дори второто е по хуманно

    Коментиран от #64, #65

  • 61 Пръци

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Чек бе на вас мюслитата не ви ли е забранено пиеньето и еденьето на свинско?Че къф си па ти точно не разбирам?!А си много напорист да пишеш глупости.
  • 62 ИНСПЕКТОРАТА

    1 2 Отговор

    До коментар #57 от "ванката":

    Ако е незаконна няма как да и плашаш данъците! Ти българин ли си? Извърташ точно като мургавелко!

    Коментиран от #88

  • 63 Да си стой в Дирия като е много отворена

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Ти май не си чела интервюто с малката палава джихадистка, как е гледала масови заколения на неверниците и как ги одобрява! Бих я заровил в трап само главата да се вижда и с камъни да я целят, такива паразити не заслужават да живеят, само хабят въздуха!

    Коментиран от #66

  • 64 Хасан

    0 3 Отговор

    До коментар #60 от "Бат Мишо":

    Тя участвала ли е в в тер операции? Ако да ..това е подсъдимо..разбира се че може да се съди ..децата да се отнемат и да се дадат на приемен родител
  • 65 Хасан

    0 5 Отговор

    До коментар #60 от "Бат Мишо":

    Сащ съдят терористи в Гуантанамо ,а навремето ти като слугуваше на фашисткия комунистически режим на Т.Жиековв кого измъчваше???хора които искаха демокрация,исках свобода на словото,искаха права и свободи...ако не бяха българските турци сега щеше да цункаш дупето на Владимир Живков..като Сирия и Асад..
  • 66 Хасан

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от "Да си стой в Дирия като е много отворена":

    А, защо да си хабят камъните хората, направо жива да я закопават и да се свършват проблемите и нейните и хорските. То голямо мислене за някаква ненормална ислямска пача.
  • 67 Бат Мишо

    7 1 Отговор
    хасане сигурно ще си страшно изненадан че не сме мъчили нито един за вицове и антикомунизъм -с тях се занимаваше специялен отдел контраразузнаването.....работили сме само с терористи вкл български турци като взривихте влака и убихте невинни деца ...предотвратили сме поне ооще 10 такива деяния И ВСИЧКИТЕ бяха организирани и спонсорирани от турската разведка ....За операциите ни се пишеха учебници по контратероризъм като операцията на софийското летище със заложници ОЩЕ Е СВЕТОВЕН ЕТАЛОН за антитерор -вкл в ламериканския учебник

    Коментиран от #76, #78

  • 68 Бат Мишо

    5 0 Отговор
    Лично съм прегазвал река Лом по чувалите захар и брашно и други продукти които ВИЕ БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ купувахте и хвърляхте в реката за да засилите рецесията и разклатите държавата през разградската република ....ЛИЧНО съм чел списъците които си направихте кой кого да затрие - моя дядо беше ,,възложен,, на най добрия си приятел турчин - да се докажат че са верни така възлагаха -това което ние направихме ПОСЛЕ беше съвсем резонно и ЗАКОННО в условията на РЕЗОННО ОБЯВЕНО ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ в ЗАЩИТА НА РОДИНАТА и ВЛЯЗЪЛ ВЪВ СИЛА ВОЕННОВРЕМЕНЕН ЗАКОН за територията на разградската република.....НАПРАО ВИ УГАСИХМЕ КРУШКИТЕ ЗА 48 часа....Ма на ваше място бих действал СЕГА - сегашните управляващи армия и полиция са чиста имитация
  • 69 Бат Мишо

    6 0 Отговор
    Бяхте изнесли калаши от търговишкия военен завод - както после открихме във ковчези със мъртъвци на части и после сглобени и бяхте направили 2 чети -които като загащихме след 1 седмица търчане и криене из горите на лудогорието И АКО ТОВА КОЕТО СТОРИХМЕ като ги загащихме е лизане на задника на Тошо Живков ОК - НО ВАШАТА МЕЧТА тук да стане второ Косово не се сбъдна
  • 70 гост

    2 1 Отговор
    Боко ще и даде български гражданство , тук циганите са на почит. Що е циганин и джихадист да заповяда в булгаристан.
  • 71 Бат Мишо

    4 1 Отговор
    Въпроса е че НИКОЙ ОТ СЕГАШНИТЕ мекерета и гювендии няма дупе за разлика от ГОЛЕМИЯ ТОДОР да поеме отговорността и да заповяда ,, ПРИСТЪПЕТЕ КЪМ НЕЗАБАВНА ЛИКВИДАЦИЯ,,та действайте сега -аз ще се кефя...докът не додете до моя двор пълен с ,,изненади,, сигурно и до мене ще додете ама преди тва ще се застлали двора порядъчно ...само ще ти напомня че демократите кът СЪСИПВАХА армията и поделенията НЯМАШЕ НИКАКЪВ КОНТРОЛ вкл над тежкото въоръжение вкл противотанково и ПВО а съм човек който знае какво се прави с него
  • 72 Бат Мишо

    3 1 Отговор
    Ако меслиш кът демократите че руското оръжие не струва , РГ 7 РПГ 7 СА7 и леки и тежки мини не работят заповядайте де да си сверите часовниците
  • 73 Бат Мишо

    3 0 Отговор
    Знам че 1 ден ще дойдете и тоя ден ще наречете 20 те ми декара двор т....те гробища ПРЕДИ ДА МЕ ДОКОПАТЕ

    Коментиран от #77

  • 74 Здравейте аркадашлар

    1 1 Отговор
    Гледам пак се карате.
  • 75 Биде

    6 1 Отговор
    От къде на къде ще идват Европа?Да си ходи в някоя ислямска държава и да прави квото ще ! Тръгнала доброволно да търси кой знай кво, а сега международни права, морал и прочие либерални тъпотии!!!
  • 76 Хасан

    0 7 Отговор

    До коментар #67 от "Бат Мишо":

    Бая са ти изпили мозъка тогава....през 70те сменихте имената на помаците,през 80 те имената на турците...и викаш що е имало диверсии???

    Коментиран от #81, #82

  • 77 Хасан

    0 10 Отговор

    До коментар #73 от "Бат Мишо":

    Бил си бая голям мъж в БТР с калашник в ръка срещу невинните жени и деца ,които са излезли на протест срещу смяната на имената....
  • 78 Полу умен турчин

    4 3 Отговор

    До коментар #67 от "Бат Мишо":

    Бате мишко ако зависи от теб какво би направил за да се оправят нещата в България .Да оставим етностите на страни .Вие българите не можете да е понасяте а все ви е виновен или феса или циганина вечно се оплаквате обединете се всички партии и готово какво му е трудното.
  • 79 Васил

    7 0 Отговор
    У нас електората на Герб е пълен с такива булки
  • 80 име

    7 0 Отговор
    другият вариант е да е в затвора . в англия. до живот.
  • 81 Горд Българин

    5 0 Отговор

    До коментар #76 от "Хасан":

    Ми то това отдавна трябваше да стане. Щом си роден и израснал в България то ти следва да си българин и да имаш българско самосъзнание. Ако не си такъв е трябвало отдавна да бъдеш изринат там за където ревеш. А относно терористичните ви османски действия трябваше да бъдете осъдени на смърт за тероризъм срещу България и да се реши проблемът веднъж за винаги. Да питам ли къде са днес българите, арменците и др. малцинства останали в османлъ? Отговорът е, че едните са изклани от такива като теб, а останалите са били принудени да се преименоват, защото в родината, за която ревеш не се признава съществуването на малцинства и следователно всички са османци. Това демократично ли ти се струва, защото на мен не. Това е насилие, а ти и другите като теб оревахте орталъка, че ви били сменили имената. Ми като не ви харесва опъвайте от тук никой не ви държи насила. Тук за разлика от лелеяната ти родина има демокрация и то в такива размери, че вече е свободия.
  • 82 Абе, отворко,

    7 0 Отговор

    До коментар #76 от "Хасан":

    що не си в Турция, като си турчин, ами ядеш български хляб? Хайде, марш в Анадола!!! Като си тръгнахте като аслани, що върнахте като посрани???? Помним, колко зърно боклуци бяхте заринали в земята!!!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Роза

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Не трябва да късат връзка с родината, но и етнически българи да са, ако не са уседнали тук, откъде накъде да решават какво да се прави в България? Най-малкото нямат ясна представа какво става в страната.
  • 85 Дъщеря наБГ Генерала

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Генералът":

    Защо говориш така срещу турците бе татко ,нали бяхте добри приятели с Ататюрк на гости ни идваше добре се разбирахте не го очахвах това от теб.
  • 86 Пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "БХК":

    Първо от БХК трябва да ви бутнат в миша дупка, пък после ще бутаме постройки.
  • 87 БХК

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "БХК":

    е вреден, както за България, така и за всички българи и трябва да бъде забранен на територията на страната.
  • 88 Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "ИНСПЕКТОРАТА":

    Има как да плащаш данъци на незаконна постройка - ако си я посочил в данъчна декларация.
  • 89 bjjj11.

    1 0 Отговор
    Тъпаци
  • 90 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Да я вземе човек, млада хубава булка , ама много ,сползвана бе мааму стара !! Г-н Хуори има право - трябва да се установи точно какво е правила за ИД.Ако само е лежала по гръб с краката нагоре, защо да не е великобританка ? По долу в коментари №№ 2,7,8, 11 "Хасан" - човекът е прав. Той просто защитава позициите и разбиранията на нашите сегашни политици, чиято престъпна политика срещу българския народ продължава вече 30 години. В едно не е прав г-н "Хасан". Не е необходимо да се прекъсват връзките с България от прокудените, повтарям - прокудените, от тези политици, български граждани в чужбина. НО ТЕ НЯМАТ ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ ЗА БЪЛГАРСКИ ПАРЛАМЕНТ !! По прости две причини: 1/ Не плащат данъци на тази държава ! Ако с "данък сгради" смятат да възразят - грешат. Всички удръжки, които ми се правят ВСЕКИ месец при получаване на заплатата плюс ДДС са близо 35% от този доход.! Кой " български гражданин" от чужбина може да ми се похвали с "данък сгради" в България на стойност 250-280 лева , ЕЖЕМЕСЕЧНО ??. 2/ С твърдото партийно гласуване, дори ние тук не знаем за кого гласуваме!! Всяка партия както си иска, така си нарежда когото си иска по министерства и държавни служби!! Може би така трябва.... Но задграничните въобще пък нямат понятие за кого и защо гласуват!! И гласуват за Парламент, който да харчи парите смъкнати от моя и на г-н "Хасан" гръб! Редно ли е ?? Корифеите на ПРАВОТО - Конституционния съдІ - казват ПРАВИЛНО Е ! Какво остана от тази Конституция, на к
  • 91 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    ........на която противоречи всеки втори или трети закон ???!
  • 92 Турчин

    1 0 Отговор
    Аз щея взема
  • 93 Патриот

    1 0 Отговор
    Спирали на такива жени. Защо да раждат терористи и престъпници?