Last news in Fakti

20 Март, 2019 10:00 2 750 12

С Бойко нито партньори, нито баджанаци

  • радан кънев

Моята надежда е СДС да не направи избор в посока ГЕРБ

С Бойко нито партньори, нито баджанаци - 1
Снимка: БГНЕС, архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не е тайна, че съм привърженик на партньорство между "Демократична България", СДС и ДБГ и единна коалиционна листа в демократичното, европейско дясно и център. Застъпвам по-активна и открита политика за единство, с което си навлякох немалко критики, присмех и дори неприязън.

Нещо повече - привърженик съм на поетапно организационно обединение на всички малки партии в дясно и център и изграждане на единна сила, вместо нестабилни коалиции.

Убеден съм обаче, че това единство минава през ясно, категорично и безусловно отдалечаване от ГЕРБ. Докато десните партии и лидери мислят за себе си като електрони в орбита около Борисов, нашето единство, респективно - нашата сила, са илюзия, дори лъжа. И да, казвам го именно като човек, който е бил в коалиция с ГЕРБ...

По тази причина, не приемам и не разбирам позицията на колеги и приятели от СДС за преговори с "Демократи за силна България" и ГЕРБ едновременно. Това няма как да се получи. Ние от ДСБ не желаем да бъдем с Бойко нито партньори, нито баджанаци.

Това е въпрос на ключов политически избор. Избор, който трябва да бъде направен и уважен - в едната или другата посока.

Моята надежда е СДС да не направи избор в посока ГЕРБ. Не само заради принципите - в българското дясно отдавна сме показали, че имаме и резервни. Често повече от едни. Основното ми съображение е съхранението на партията СДС, особено с оглед на наближаващите местни избори. СДС винаги е било нужно на българската демокрация, и влизането му в краткотрайно, а всъщност вечно, съдружие между овца и вълк ще бъде загуба за всички ни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Популист

    33 4 Отговор
    В политиката се сещате за принципи само, когато сте далеч от кокала
  • 2 реалист

    21 16 Отговор
    ма какъв баджанак може да си на Борисов злобата ти е толкова голяма, и желанието за власт, че само Атанасов те конкурира направете си двама партия и си живуркайте в собствените си величия ти не си никакъв седесар ти си просто жаден за власт

    Коментиран от #9

  • 3 Джудже

    13 4 Отговор
    "съдружие между овца и вълк"! Ти каква си уфсъ, а всъщност всички сте вълци, но в овчи кожи.
  • 4 боцмана

    15 4 Отговор
    Само съкилийници!
  • 5 sonia

    14 6 Отговор
    с бойко под ръка в затвора бе
  • 6 ааааа

    13 7 Отговор
    Рада Дълбоката се появи!!!
  • 7 Чета Ви коментарите и

    12 6 Отговор
    Не мога да повярвам откъде толкова простотия се събра.
  • 8 стоян георгиев

    14 14 Отговор
    радан кънев е единствения нормален български политик.в българия такъв няма никакво бъдеще за съжаление.масовката от коментарите ще го докаже нагледно.
  • 9 Реалист

    6 10 Отговор

    До коментар #2 от "реалист":

    Прав си колега, тоя е синия вариант на мазна кури - НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ТАКИВА ПОЛИТИЦИ КАТО КУРИ И РАДАН. Тея са безумно жадни за власт и пари.
  • 10 Жоро

    12 4 Отговор
    За мен Радан трябва да е в парламента. Говори аргументирано, образован е. За съжаление българите обичат демагози и някой, който да ги "оправи", н не обичат да мислят и да анализират. Коментарите го доказват.
    А явяването на Христо Иванов отделно само доказва отчайващото положение на политическия модел в БГ- сменят се едни и същи. При опцията да влезе някой реално външен му спретнаха това разцепване на истинското дясно.
    Аз съм убеден, че Христо Иванов бе купен точно с тази цел. Опитайте се да мислите! Нямаше ясни аргументи защо иска да е отделно, бе абслютно ясно, че така нямат никакъв шанс. Христо Иванов изчезна. Той не искаше да прави политика. Той си изигра ролята- да извади реалната опозиция (дясното) от властта. БСП ГЕРБ, ДПС са едно котило...
  • 11 Бако

    8 3 Отговор
    Радан е смел и винаги казва истината.
  • 12 ДСБ

    7 2 Отговор
    ИМА И ХОРА ОТ ФОРУМА КОИТО МИСЛЯТ РАДАН Е ГОЛЯМА КЛАСА А ТЕЗИ КОИТО го плюват мога да кажа че главите им са само за равновесие и в бг такива са 85% може и повеч празноглаци да има нямам думи