Last news in Fakti

21 Март, 2019 15:03 9 954 5

Орхан Исмаилов: Ще заемем нашето място в парламента, Ахмед Доган се оттегля

  • орхан исмаилов-
  • нпсд

Лидерът на НПСД вярва в съда по повод делото за председателския пост на партията

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Скоро се очаква решение по съдебния казус с председателския пост на Народна партия за свобода и достойнство. Това обяви нейният председател Орхан Исмаилов пред телевизия "Евроком". В края на януари, той е свален от председателския пост, за сметка на Касим Дал на заседание, което обаче се смята за нелегитимно. Трусовете в партията идват в дните след решението тя да се коалира с Воля в коалиция с наименование "Воля - българските родолюбци".

"Към днешна дата аз съм председател на НПСД. Проведоха се две заседания на Софийски градски съд, прокуратата се противопостави на вписването на Касим Дал като председател. Чакаме решение. Първоначално, на 15 януари, приехме колективно коалицията с Веселин Марешки, след това изведнъж част от съпартийците ми се обърнаха срещу мен. На 22 януари вече хора от партията са против същата тази коалиция. За съжаление това беше опит за преврат. Впоследствие на 26 януари се оказа, че офисът на партията е преместен в частен имот на Касим Дал и трябваше да вляза с взлом, за да получа документи на партията, като нейн председател. Обичам неприятностите, защото те ме движат. Очаквам всичко, но знам едно - ще сме победители. Към момента продължаваме да сме коалиция с Воля. Вярвам в съда и всичко ще си дойде на мястото. Ние продължаваме напред. За мен най-важно е хората, които са ни повярвали, които са ни подкрепяли, да опитаме да реализираме техните цели и мечти. Ще участваме активно в политическия живот, мисля, че ще имаме успех. Мисля, че ще протекат едни обединителни процеси вдясно и ние ще заемем нашето заслужено място в българския парламент", каза доц. д-р Исмаилов.

"Никога не съм бил близо до Ахмед Доган. По последните му ходове, които забелязвам, той си узаконява имането и това за мен означава, че той лека-полека се готви да се оттегли от задкулисния политически живот в страната. Предполагам, че се занимава с други енергийни проекти, които ще подпомогнат диверсификацията на енергийни източници в България, предполагам това му е хобито. Доколкото знам и ТЕЦ-Варна работи добре", добави още той.

Като бивш зам.-министър на отбраната Исмаилов коментира и процедурата по закупуването на военни самолети. "Още по мое време, а и преди това, тръгваше процедура за купуване на самолети, която после биваше спирана. Всяко ново правителство започва нещата отначало. Изгуби се време, за да се избере в крайна сметка Ф-16. По-добре да го бяха казали от самото начало, че като съюзник в НАТО, това е най-логичният избор. Иначе възниква сянка на съмнение."

Исмаилов даде мнението си за нестихващите скандали в държавата. "Една държава трябва да се управлява уверено, последователно и сигурно. Не може всеки ден нещо да опрощаваме, после закона го променяме. Правим едно, после защо го правим. Всеки проблем сякаш премиерът го решава. Може би в момента той е зависим в една или друга степен, защото няма пълно мнозинство."

"Народът има много къса памет и забравя. Нека хората изберат тези, които като обещаят нещо и го изпълняват. Като не го изпълняват - да си ходят и да бъдат избрани хора, които имат възможност и желание да си спазват обещанията."

По настоящия имотен казус с Цветан Цветанов, Исмаилов каза: "Всеки човек има право да създава уют на себе си, семейството си, близките. Въпросът е по какъв начин биват доказвани доходите за осигуряването му. Той отдавна е в политиката, може би е теглил заем. Обществото трябва да знае кой какво има и по какъв начин."

Като експерт по темата за сигурността Исмаилов даде становище за наскоро случилите се атентати в Нова Зеландия и Холандия. "Първо съболезнования на близките на загиналите. За жалост светът става все по-несигурен. Това е болестта на човечеството. Дори социалните мрежи лансират това нещо. Целият свят трябва да се обедини срещу тероризма - той няма цвят, етнос, религия. В Нова Зеландия министър-председателят получава заплашително писмо и на втората минута то е препратено към службите за сигурност. За сравнение у нас имаше един министър-председател, който изгуби няколко документа с класифицирана информация. Затова е важно хората на отговорни постове да бъдат добре обучени, да знаят да боравят с информация и да взимат политически решения, които ще дадат възможност и условия да се развива това общество. За нашата страна има минимален риск. Това лице от Нова Зеландия е бил в България, той е можел да направи тук нещо подобно. Никой не е застрахован. Апелирам медиите да не ползват език на омразата. Политиците да не правят политика на гърба на вероизповеданията, религиите. Службите да мислят превантивно, гражданското общество също да уведомява органите, ако забележи нещо подозрително."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 волен сидеров

    8 4 Отговор
    ха, съсипа държавата и се крие.румънците вижте какво направиха с чаушеско,трябва да си учим уроците,че за 28 години станахме шимпанзета цял един народ
  • 2 турското цру

    4 3 Отговор
    на тия им казахме да са по тихи

    Коментиран от #3

  • 3 Щурец

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "турското цру":

    Този Исмаилов-Е в коалиция с националистите начело с Каракачанов;интересно ми е;Каракачанов.Джамбази.Караянчева.Домусчиев.Карпузова?-това са турски имена незабавно да ги сменят с хубави славянски имена
    .
  • 4 Другия с коня

    4 2 Отговор
    Орхане....един ден някой от Управляващите ще прочете Конституцията на Република България о например член12.....И ще забрани Партиите на Етническа и религиозна основа и тогава ще можеш да напишеш НАПРИМЕР Автобиография,спомени или изповед как Мюсюлмани управляаваха Християнска България
  • 5 Българофил

    1 1 Отговор
    ДПС си е чиста партия на ДС, която обира вота на оскубаните от нея мюсюлмани.