Last news in Fakti

15 Април, 2019 12:59 7 175 44

Що ви мразят хората?

  • апартаменти-
  • кредит-
  • корупция

Това е! Ние сме народ от завистници. 80% дебили и 100% завистници

Що ви мразят хората? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ехо? Чуваме ли се?

Тези с кредитите, за да си платят тока, се обръщат към тези с имуществата. Собствениците. Веднага добавям - с имоти придобити по изключително законен път.

Това, че се вижда къде живеете, дразни. Ражда завист. По телевизиите показват разни красоти като в холивудски филм. Законни. Не защото нямате право на някоя колибка, в която да се подгънете коляно. Имате.

Ама на!

Да, тези с кредитите ви завиждат. Завиждат на живота ви, на възможностите ви. Завиждат, че всеки ден от седмицата може да спите в различна стая, а някои по-успешни и на различен етаж в колибките ви.

Завиждат на това, че децата ви могат да учат където си искат и да не бъдат закачани от уличните дилъри на наркотици. Че могат да станат хора.

Завиждат ви за затворените комплекси, в които живеете. За частната охрана. За служебните луксозни автомобили. За каменните дувари с камери. За черните стъкла на автомобилите. За прическите на кучетата ви - по пет стотака.

Завиждат за невероятните ви бизнес умения. Как от нищо правите милиони. Как всичко при вас е законно и изрядно. Колко сте успешни. Как може да менажирате обръчи от фирми като професионални жонгльори.

Завиждат ви заради възможността да си лекувате болестите в чужбина. Да ядете чиста от отрови храна. Кюфтетата в столовата ви да струват жълти стотинки и да са от месо.

Завиждат за това, че може да излизате във ваканция по половин година. Да не ходите на работа. Да назначавате любовниците си на отговорни позиции и да ги кръщавате с нежното име „калинки“, докато те всъщност са хлебарки.

Толкова ви завиждат на успехите, че искат да ви видят в затвора. Безумно, но факт.

Толкова ви мразят, че дори не искат да ви избират за техни представители. Безумно, но втори факт.

Вие се избирате сами. Намирате си начини - законни. Джуркате се от партия в партия. Сменяте си възгледите и принципите. Успешно правите кариера и пари. Законно.

Тези с кредитите си го знаят. И ви мразят. Защото при тях законно е да си плащат лихвите по кредитите. Да си плащат данъците и сметките.

Завистниците виждат как живеете. Нищо, че имотите не са ваши, а на фирмата на котката на комшията. (А по случайност комшията ви е жена). Защото вие работите денонощно. Гръб не ви е останал. Живота си съсипахте за единия тризонет. Ние с кредитите го виждаме. Ама на! Гадове са този народ и завижда.

Така де. Това, че луксозните ви имоти и лъскав лайфстайл имат законен произход, няма значение. Защото, когато човек завижда, не се интересува от детайлите. Той вижда, че вие можете а той - не. Че вие ще живеете, а той ще умре.

Ето, затова ви мразят.

Това е! Ние сме народ от завистници. 80% дебили и 100% завистници. Добрата новина е, че скоро завистниците ще измрат и ще останат само дебилите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 комунист

    145 8 Отговор
    Нов 9-ти септември, народен съд и държавата да започне на чисто!

    Коментиран от #16

  • 2 Салдо

    98 3 Отговор
    Смърт за всички партии и политици!
  • 3 народе

    142 6 Отговор
    Проклет да е всеки, който гласува за ГЕРБ
  • 4 Bahti

    79 3 Отговор
    Дъното на логиката е Примерът!
  • 5 zav debilov

    9 1 Отговор
    !!!
  • 6 КОЮ

    61 5 Отговор
    хахах много злобарска статия пак се заиграват с етническия мир :) сега ще питате къде видях такова нещо - ми че те циганите също така си живуркат като политиците затова зваимно се подкрепят . Само масов вот ще махне тея продажници от власт , колкото и да сте отвратени от политиката идете и гласувайте развалете им сметките с вашия глас .
  • 7 Ели

    47 1 Отговор
    Затвор!
  • 8 Да го кажем направо

    75 2 Отговор
    Не само ги мразят хората-а сьм сигурен,че повечето бьлгари с удоволствие биха им свалили кожите на живо...
  • 9 Сталин е бил прав

    62 3 Отговор
    Разстрел..
  • 10 Валя

    46 0 Отговор
    Браво! Истинската народо-психология!

    Коментиран от #13

  • 11 гого

    44 1 Отговор
    Всевишния и великодушния премиер, цар слънце, все повече ни оправя и задоволява.
  • 12 ДА ПУКНАТ

    12 21 Отговор
    ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ -КОМУНИСТИ
  • 13 Електрошок

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Валя":

    Ти се познаваш най-добре!
  • 14 007

    42 3 Отговор
    Товa на снимкaта гeй двoйка ли е?
  • 15 скъперника

    9 20 Отговор
    А бе не е баш така. Завистниците сред набедените от автора са малко, болшинството знаят мястото си в йерархията и искат просто да се спазват законите от всички. Истинките завистници също са от имотните, само че им липсва власт за да крадат безпроблемно. А техните говорители са медиите, раздухващи скандалите уж от малоимотните. А и всеки във власта, и най-вече от бсп, обяснява сдобиването на даден имот със заем, ипотека, от близки.
  • 16 гост

    12 17 Отговор

    До коментар #1 от "комунист":

    Ние такива търсим,за да си отмъстим за пропиляния от БКП наш живот,този път сценария ще е различен,само излезте шумкари.
  • 17 Електрошок

    15 3 Отговор
    Аз не им завиждам,защото имам всичко,което съм пожелал.Освен това съм и дебил.Е....тогава защо ги мразя!?

    Коментиран от #24

  • 18 Басри Алиев

    28 2 Отговор
    Тия двамата на снимката се обичат,нека се вземат съобразно Истамбулската талима...да им е честито!

    Коментиран от #21

  • 19 Електрошок

    34 1 Отговор
    Живяли сме и в робство,живяли сме и свободни,макар и малко.Сега ме притеснява как ще живеем в българските гета на тази територия!
  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 29 Отговор
    Беззаконие беше когато ръководителите на БКП въобще не влизаха в магазин, а ги снабдяваше УБО, а за висшия комунистически ешалон дори беше създадена една паралелна България в която течеше "мед и мляко", докато хората с деца ставаха в 5 часа да се наредят на опашката пред млекарницата.
    Този път Бойко ще ви види сметката именно чрез строежа на магистрали, обществени сгради, водопроводи и т.н. След 10.11.1989 г. за да не може народът да потърси сметка от комунистическите дерибеи, държавата бе съвсем организирано и по план на ДС, тотално разсипана. Със... още стопиране и нищоправене от страна на властта, народът бе докаран на границата на оцеляване, за да няма физическа възможност да потърси сметка за дерибействата на комунистите през така наречения социалистически период.
  • 21 Електрошок

    23 3 Отговор

    До коментар #18 от "Басри Алиев":

    Тия двамата на отделни снимки компютъра ми забиваше.Сега на една снимка не издържа-излезна лек дим,замириса гадно и угасна!
  • 22 Госあ

    9 1 Отговор
    Хаха добре казано,но бих добавил че много от народа "благородно" завижда ! И все крои планове и надежди,че и той ще успее у живото. По същия начин-законно. У България.
  • 23 Ваклинов

    33 0 Отговор
    Не стига това, ами и целия народ плаща членски внос на любимите си партии - под формата на държавни субсидии! Защото видите ли, иначе партиите щели да ги "купят" непочтени бизнесмени. Господа партийни функционери, аз не искам да плащам "членски внос" на нито една от партиите ви! Привличайте си членове чрез идеите си и чрез морала си! Когато наберете достатъчно членска маса, няма да сте зависими от бизнеса! Но, нещо ви куцат идеите и морала. Само лакомията и наглостта ви е в излишък!
  • 24 Вероятно

    18 0 Отговор

    До коментар #17 от "Електрошок":

    заради наглото погазване на истинската справедливост.
  • 25 ТОЧКАТА

    19 0 Отговор
    омразата идва на освободеното от доверието място....Нашио ,,ЕЛИТ,, така и не разбра разликата между ЛЕГИТИМЕН И ЛЕГАЛЕН....Легитимноста идва от доверието с което ти връчват властта и докато спазваш МОРАЛЪТ /няма проблеми....ЛЕГАЛНОСТТА идва от ЗАКОНИТЕ и затова ЦеЦерон счита , , че е прав и непоклатим....ЗАКОНЕН Е!!!ТОЧКА,кво искате ВИЕ???!!!Точно тук е разминаването в оптиката и резолюцията на ,,ЕЛИТА,, И ОБЩЕСТВОТО!!!ТО вече НЯМА ДОВЕРИЕ В ЕЛИТА И НЕ МУ ДАВА ЛЕГИТИМНОСТ....А ,,елита,, си е толкова прост,нахален,егоистичен и НЕОЛИБЕРАЛНО НАСТРОЕН---че не прави разлика между двете и НЕ ИСКА да прогледне !!!!Ненапразно никъде в законите не се споменава БАЗАТА ЗА ЛЕГИТИМНОСТ!!!!Никъде и в изборните правила няма понятието ,,високо обществено доверие,, в кандидатите....
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Електрошок

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Годо":

    Прочети пак статията.Не схващаш ли,че той разсъждава като теб и мен но го предава чрез литературен похват.
  • 28 Додо

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "Годо":

    Прав си, че Създателят си знае работата. И възмездие има. Аз искам да те попитам, кой и как ще компенсира адекватно и своевременно онези, които са с провалени съдби, онези, които живеят в недоимък... Един живот има всеки. Как ще се уреди въпроса с "пропуснатите ползи"

    Коментиран от #33

  • 29 Дедо ти

    2 7 Отговор
    Може и да не сме влюбени в тези двамцата, но за мразенето - мразим червената гмеж и никога няма да ги върнем на власт ! Хич не се заблуждавайте, че ще ви мине номерът !

    Коментиран от #30

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 патриотъ

    8 0 Отговор
    И ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ОНЯ КАУНЕСТИЯ!
  • 32 бай хой

    5 0 Отговор
    ааа не ги искаме в затвор а да спрат да дишат
  • 33 trol

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Додо":

    да уе-създателя на автомат калашников
  • 34 истинко

    9 0 Отговор
    Не се срамувам да го кажа! Аз мразя ГЕРБ! Мразя комунистите от БСП (БКП), но още повече мразя крадливите корумпирани пребоядисали се комунисти от ГЕРБ (БКП-ДС)! Никога няма да гласувам за ГЕРБ, ще направя така че никой от моето семейство, моите приятели и познати да не гласуват за комунисто-мафиозо-ДСагентите от ГЕРБ!!
    НИКОГА ГЕРБ! НИКОГА ГЕРБ!НИКОГА ГЕРБ!НИКОГА ГЕРБ!НИКОГА ГЕРБ!НИКОГА ГЕРБ!НИКОГА ГЕРБ!НИКОГА ГЕРБ!НИКОГА ГЕРБ!НИКОГА ГЕРБ!НИКОГА ГЕРБ!НИКОГА ГЕРБ!НИКОГА ГЕРБ!НИКОГА ГЕРБ!НИКОГА ГЕРБ!НИКОГА ГЕРБ!НИКОГА ГЕРБ!НИКОГА ГЕРБ!НИКОГА ГЕРБ!
  • 35 Ядеитн

    0 2 Отговор
    Що ве - ни ги познавам в очи, ни нещо лошо са ми праили - оти да ги мразим?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бастун

    3 0 Отговор
    Да се одерат живи.Времето ви свърши БАСТУНИ.
  • 38 прокурор

    4 0 Отговор
    Тези двамцата на снимката, така както са цъфнали, заедно с цялата им партия - на съд за разграбването на България и геноцида към българския народ и да изгният до живот в затвора. Народе, събуди се! Гласувай и мисли преди да пуснеш бюлетината!
  • 39 гощо

    4 0 Отговор
    Как мазно се умилква и гушка тоз Цецко бееее...тцттцтцтцт каква мазна усмивка извади!
  • 40 боко

    2 0 Отговор
    крадливи гадове-мафиоти
  • 41 Един

    2 0 Отговор
    Емиле, мразя не затова че "имат", а заради това че крали "демократично" за да "имат"! Не ми разправяй , че всеки от имащите се е "спукал" от работа!
  • 42 333

    3 0 Отговор
    Мен не ме е яд, че са откраднали някой лев. Даже не ме е яд, че са откраднали някой милион. Не сме в скандинавските държави, където политиците не крадат. Крадат в цяла южна Европа, и навсякъде са по-добре от нас. Яд ме е, че за 10 години не свършиха нищо смислено. Яд ме е, че образованието става от зле по-зле, защото няма далавера. Яд ме е, че здравеопазването не се пипа, защото ще спре далаверата. Поне малко така, от кумова срама. Яд ме е, че някакви маргинали, дето не могат да си напишат името с по 30 криминални регистрации безчинстват и тормозят бабите и майките ни. Хора, които във всяко нормално общество биха били изолирани зад решетките. И това не е защото имат някаква полза, а от безхаберието. Безхаберието ме дразни неимоверно много, много повече от корупцията. И безхаберието ни нанася повече щети. Повече от откраднатите милиарди. И не, че някога сме имали кой знае колко съвестни политици, а да вярваш, че някои са били честни е като да вярваш в дядо Коледа на зряла възраст. Но тия печелят с голяма преднина антикласацията.
    Все още има хора, които си мислят, че магистралите са голямо постижение. Магистралите са просто съвпадение - влезнахме в ЕС и това ни осигури повече средства за инфраструктура. Магистралите са приходи в джобовете им и прах в очите на хората, за да може да не виждат колко са безхаберни. И крадливи.
  • 43 Националист

    1 0 Отговор
    Емил Йотовски, добре писа тук таме обаче се поизложи накрая с това: "... Ние сме народ от завистници. 80% дебили и 100% завистници. Добрата новина е, че скоро завистниците ще измрат и ще останат само дебилите."

    Говори за себе си. Последното ти изречение не отговаря на никакви факти и доказателство. Но понеже ти си завистник и се мислиш за най-най, то по твоята логика всички в БГ са завистници.
    Преди да пишеш статии научи се да разсъждаваш. Твърдението ти и математически не е вярно, защото не може всички Българи да са "клонирани" хора.
  • 44 Националист

    1 0 Отговор
    Ако всички Българи са завистливци, както казва автора на статията (Емил Йотовски), то той е най-големия завистник!
    Ако не можеш да кажеш нещо хубаво за народа като цяло, по-добре си мълчи.