16 Април, 2019 16:57 28 791 143

Ромски лидер пред ФАКТИ: Фашизъм в Габрово, Борисов мълчи, искаме КСНС

  • роми-
  • конфликт-
  • габрово-
  • атака-
  • бойко борисов-
  • румен радев

Дончеви да кажат приятели ли са с "Амалипе", няма да има гласове за националистите, казва Петко Асенов

Ромски лидер пред ФАКТИ: Фашизъм в Габрово, Борисов мълчи, искаме КСНС - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Случайно ли помпаната с години конфронтация българи - роми се възроди насред имотния скандал около властта и защо точно в Габрово? Колко пари са дадени безрезултатно за ромска интеграция в България? Кога Бойко Борисов се задейства по темата? Какво трябва да се направи, за да се избегне ново Косово? За всичко това от ФАКТИ разговаряхме с Петко Асенов, вицепрезидент на Световната ромска организация и главен комисар на ромите в България.

-Г-н Асенов, в Габрово от няколко дни има протести срещу ромите. Каква е ситуацията към момента?
- В Габрово се случва това, което предстои в Стара Загора, Пазарджик и други райони. Този план тръгна още от Катуница, подготвен е преди години. Идва да покаже, че всеки един квартал може да бъде "запален". Този план е на т.н. националисти, патриоти. След Катуница бяха Орландовци, Гърмен. Искат да запалят огъня, но ромите имаме бизнесмени с големи ресурси. Ако и те се надигнат, ще стане меле. Главният мюфтия наскоро каза, че в България ситуацията може да повтори Косово, че и по-лошо. Аз като християнин вярвам, че няма да се стигне дотам, но други хора искат това да се случи. Тук мисля, че и президентът Румен Радев като върховен главнокомандващ следва да свика КСНС по въпроса с ромите, за да не се разрасне и да стане по-лошо.

- Нима? Според премиера Бойко Борисов за всичко е виновен шефът на полицията в Габрово старши комисар Борислав Бончев.
- Искам да подчертая, че министърът на вътрешните работи Младен Маринов прави много добри неща не само там, а и в цялата страна. Жандармерията и полицията сега действат точно така, както трябва. Ако ги нямаше тях, щеше да се лее кръв. Благодарим на г-н Маринов. За началника на полицията министърът решава, той познава най-добре ситуацията. Аз искам да повдигна въпроса относно кметицата (бел. ред. Таня Христова). Тя каза, че веднага ще си подаде оставката. Ами защо не го направи? Тя не можа да се справи с 500 роми. В София с г-жа Йорданка Фандъкова се справихме с 48-50 000 роми.

- Имате ли информация какво се случва понастоящем с тези 500 роми?
- Някои са извън Габрово, но не всички. Обадиха се от едно семейство с четири деца. Живели са в мазето от страх. Наложи се наши хора да отидат и да ги изведат от тях. Има хора и в селата около Габрово.

- Вашият прочит на побоя в супермаркета, който отключи конфликта?
- Битов проблем, който не може да прерасне в нещо толкова голямо, което е на етническа основа. Ние отиваме вече на бутане на къщите. Ние сами ще ги бутнем, имаме програма, имаме решения, предложени на Министерски съвет. Защо Бойко Борисов мълчи? Той ми се обажда, когато има проблеми. Когато затворихме жп-прелеза, летището. И после всичко замира.

- Премиерът казва, че 11 000 от 12 000 затворници са роми.
- Това са пълни глупости. Голяма част от затворниците са българи. Не знам кой му даде на премиера тази статистика. Направихме наскоро проект със зам.-министъра на правосъдието Николай Проданов чрез който тези затворници, които излизат на свобода, да ги поемаме и да се занимаваме с тях, защото голяма част излизат и след 2-3 месеца се връщат отново. Нямат работа, правят пак кражби и влизат вътре. Ще им търсим работа и ако няма къде да живеят, да бъдат настанявани в центрове. Ще строим такива центрове чрез чуждестранен инвестиционен фонд.

- Случайно ли точно когато вниманието на хората бе насочено към имотните скандали около властта се случи всичко в Габрово?
- Искали са да отклонят вниманието. Аз искам да акцентирам върху случая на зам.-областния управител на София Томи Николов. Построил си е палат върху земеделска земя. Той казва, че е бунгало. Не е бунгало, струва милиони - с басейн и т.н. Без никакви документи. Пратили сме писмо до вицепремиера Красимир Каракачанов да вземе мерки, за да бутне сградата. Защото иначе ромите там са готови да отидат и да я бутнат те. Каракачанов да се захване с тези неща, а да не пише програми срещу ромите, които само ще доведат до повече напрежение.

- Кой организира протестиращите според Вас?
- Можете да видите, че едни и същи са лицата, които бяха и в Орландовци, и в Гърмен, и сега. Това са организирани хора. Една постановка и план, който тече. Ето ще ви кажа - ние например имаме едно наше момче в центъра на София, за което знаем, че когато е нужен, му казват - ето ти еди колко си пари, докарай 100 човека. Това са платени протестиращи. Аз имам статистика в цялата страна колко са ромите. В Габрово няма и 500 човека. Защо там, където са най-малко ромите, точно там отиват протестиращите? Защо не се отиде например в Пазарджик. Там държавата вече изпусна всичко - с тези бурки, с тези бради...Нека отидат и изчистят всички радикални движения например там.

- Наскоро чух нещо умно - проблемите ни трябват неразрешени, защото вървят с пари за разрешаването им, които да се източват. Така ли можем да си обясним застоя с десетилетия на ромския въпрос в България?
- Знаем къде са тези пари и кой ги взима. Ето, съвсем наскоро дойдоха 80 милиона евро от Норвежкия фонд. През последните десетилетия милиарди са дадени. Голяма част от тези пари се усвояват от организации, които се ръководят от българи, не от роми. Има няколко наши лидери, които са сложени за парлама, уж, че има роми. Ще ви дам пример с Асоциацията по семейно планиране. Говорим, че деца не трябва да раждат деца. Тази асоциация е усвоила милиони за ромите, уж да работи с тях по места - с децата, със семействата. Къде е резултатът? Няма никаква интеграция, а парите са усвоени. Защо 12 000 деца отпадат от училище всяка година? Направили сме специална програма за връщане на децата в училище с помощта на бившия образователен министър Сергей Игнатов. Министерството на образованието мълчи. Ще обърна внимание и на една организация "Амалипе" (бел. ред. - Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе"), която е усвоила 16 милиона евро само за една година, а иначе сигурно над 50 милиона евро. Уж за връщането на децата в училище, и там интеграция няма.

- Вашето предложение за решение на проблема какво е?
- Дали сме на изпълнителната власт решение. Съвместно със Съюза на архитектите, Камарата на строителите предложихме решение. Това е модел, който може да сработи. Защо изпълнителната власт не иска да приложи това, което е направено като модел в София. Има и нещо друго - ние сами ще бутнем тези къщи и бараки. През миналата година в България беше дошъл президентът на Световната ромска организация. Бяхме в кв. Захарна фабрика, предложихме всички бараки да се бутнат, а след това с кмета Йорданка Фандъкова отидохме в БДЖ и НКЖИ, които разполагат със свободни жилища и там настанихме ромите. Нямаше никакви проблеми. Този модел заработи.

- У самите роми в България Вие виждате ли желание да водят различен начин на живот?
- Всеки един иска да се интегрира. Всеки иска работа. Няма човек, който аз да съм виждал, да не иска да работи. Всеки иска да си плаща наема, да си направи къщичка, всеки иска неговото дете да живее добре. В програмата ни е заложено децата заедно с родителите си да учат, да ги връщаме в училище. Ние например искаме сега за летния сезон в туристическия бранш вместо да вкарваме работници от Молдова, Украйна и т.н., да започнем веднага да обучаваме млади момчета и момичета. Защо да вкарваме работници отвън, когато имаме прекрасни деца? Проектът беше показан на бившия вицепремиер Валери Симеонов. Той каза "да" и дотам. Организирахме наскоро Консултативен съвет по сигурността в ромските квартали. В него участваха арх. Бакалов, председател на Съюза на архитектите в България, бившият председател на ДАНС Петко Сертов във връзка с радикалния ислям. Защото е ясно, че ромските махали са генератор на огромна престъпност, ще ни помага и полк. Румян Русев, който е експерт по екстремизъм и тероризъм, един от най-запознатите с темата радикален ислям. Направихме комитет срещу навлизането на радикалния ислям в ромските махали. Започваме изследване в цялата страна, във всички ромски махали къде е възможно да има податливи хора, които да отидат в някакви крайни организации. С проф. Александър Чирков пък направихме проект във връзка със Спешна помощ. Знаем, че има трудности, когато тя е повикана в ромските махали. Предлагаме в по-големите махали да си имаме отделни центрове за спешна помощ. Проектът чака в Министерството на здравеопазването, няма решение. В плановете ни влиза и проф. Дечко Свиленов, богослов, д.ф.н. Той от години наред вкарва над 1.5 млн библии. Доказано е, че там, където църквата е слаба, навлиза радикалният ислям. Докарали сме много библии, които се раздават в нашите ромски църкви в махалите. С Мирослав Писов пък работим за намаляване на набезите в системата на железниците. Започнахме да работим и тази програма дава плод. В Пловдив се разминахме с невероятна трагедия, ако се бе взривила композицията с пропан бутан преди два месеца. Къде са резултатите от разследването на случая там? За съжаление програмата ни е приета само от няколко общини. Като резултат общ. Сливо поле, Русенско е интересен пример - там живеят шест етноса и нямат никакви проблеми. Програмата е в Министерски съвет. Бойко Борисов я прехвърли на Томислав Дончев и оттам мълчание, никой не казва нищо.

- Точно Томислав Дончев сега е много активен около ситуацията в Габрово.
- Виждаме, че и неговата жена е много активна. Аз попитах преди време - вярно ли е, че семейство Дончеви са семейни приятели със споменатата вече организация "Амалипе"? Вярно ли е, че тези милиони отишли в "Амалипе" без никаква интеграция налице, не са случайни?

- Не е само г-жа Дончева, като цяло хората, протестиращи в Габрово са доста крайно настроени. Някои от тях звучат откровено расистки.
- Те не са расисти, те са фашисти. Това вече е чист фашизъм. Затова ние сега се събрахме и сме решили да направим една асоциация по повод фашизма срещу ромите в България и Европа. Фашизмът се разраства не само в България, а и в други страни.

- Продължаваме да се делим на българи и роми, което е странно. В крайна сметка националността на всички е една и съща.
- Сега в Габрово ни казват "Изнасяйте се, вие не сте българи". Как да не съм българин, когато баща ми например беше полицай, дядо ми беше поп, ние сме се интегрирали преди достатъчно много време. Казват ни, че нямаме родина. А когато се завърна у нас Божидар Андреев, европейският шампион по вдигане на тежести, всички медии пишат, че се завърнал в родината си. Когато има позитив от това ни приемат, а иначе ни гонят. На това момче му предлагат 500 хил. евро да се състезава за друга държава. Ако на друг човек предложат толкова, той няма да се завърне никога в България. А Андреев отказа и всички се гордеем с това.

- Ромите са най-актуални, когато трябва да се отклони вниманието от нещо и когато предстоят избори. Едното го отметнахме, предстои второто.
- Събрахме се наскоро от нашата Световна ромска организация и нашите комисари, които са по места. При нас са резултатите от всички секции на предишни избори. Знаем в кои райони е имало гласове за "патриотите", за "Атака"... Не е нормално националисти, които искат да пращат хората из разни гори, да им бутат къщите, искат да ги направят на сапун, а те да гласуват за тях. По местата тарторите, които са, водим преговори с тях. Ще направим така, че тези партии да не могат изобщо да влязат в нашите ромски махали. Ще направим екипи срещу това нещо.

- Относно продаването на гласове, не би трябвало нито една партия да може да го прави, а не само "патриотите" и "Атака".
- Тези неща се решават предварително месеци преди изборите - кой колко гласа има... Те вече са разпределени, те се знаят. Искам ДАНС, ГДБОП, Прокуратурата по-рано да започне да работи с цел превенция. Нали искаме да не се купуват гласове.

- Какви данни имате Вие. Всички партии ли участват в тази търговия?
- Националистите със сигурност купуват. За големите партии не мога да кажа. Мога да изкарам данни за всичките ромски махали. Тарифата започва от 20 лева и стига до над 50 лева на глас. Който и да дойде да агитира за някакви политики няма да стане, защото хората са научени - продаваш гласовете на едно десетчленно семейство и си с 500 лева напред. Ще се храниш един месец. Работим с цел да пресечем тези неща за предстоящите избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dino

    196 8 Отговор
    А на сапун?

    Коментиран от #54, #63

  • 2 465

    190 6 Отговор
    Опасно е да заставаш пред народа на Родината ни България
  • 3 166

    272 7 Отговор
    АЛООО . . . В МОМЕНТА У НАС СЕ РАЖДАТ 11 "РОМЧЕТА" НА 8 "БЪЛГАРЧЕТА" . . ТОВА Е САМО ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА ВЗИМА ОТ 2-та МИЛИОНА РАБОТЕЩИ БЪЛГАРИ ПАРИ ЗА ДА ИЗХРАНВА 500.000 РОМСКИ РОЖБИЧКИ, ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНАТ ПРОТЕСТИ КОИТО ДА ЛИМИТИРАТ ТЕЗИ ПОМОЩИ САМО ДО 2 ДЕЦА ПРИ ХОРА БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ

    Коментиран от #15, #26, #56, #76, #78

  • 4 Максим

    244 7 Отговор
    С какво Косово ни плашат тези нагли цигани бе, кога циганин се е организирал преврат да прави и държавност да има. Циганите могат да скачат на бой, когато числено превъзхождат само един насреща си ... двама вече са им в повече!

    Коментиран от #20

  • 5 166

    116 4 Отговор
    САМИ СИ ГО "НАБУТВАМЕ" ДАЖЕ И ЗА РОМИТЕ Е ПО-ДОБРЕ ДА ИМАТ 2-3 ЩО-ГОДЕ ДОБРЕ ОТГЛЕДАНИ ДЕЦА ОТКОЛКОТО 5-6 КЛОШАРА И ПРЕСТЪПНИКА
  • 6 Българина

    201 7 Отговор
    Тез иззедници да връщат бг личната карта и към бангладеш и индия, без никакви обяснения. Нито искам нито е нужно да се интегрира това мръсно племе, то не е и племе, а биологичен отпадък, който америка срещу България тори и размножава вече 30 г
  • 7 сноу

    156 4 Отговор
    На кое точно сте лидери бе шопари...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 дядоЯго

    131 3 Отговор
    Веднага изнасилвачите на малолетни момичета в затвора , отнемане на родителските права и децата в защитени държавни институции ! Не е ли така по закон ? Ние политиците ги избираме да правят закони, а не да се извиняват с тях.
  • 10 Ази

    165 8 Отговор
    Цигани, кога ще започнете да си плащате сметките и да не живеете на гърба на българите? Ромите са от римската империя, а вие с глупостите си сте ЦИГАНИ!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Исмаил

    46 14 Отговор

    До коментар #11 от "Щайнер":

    В Анадола няма цигани бе, шмайзер

    Коментиран от #68

  • 13 Тръмп

    103 9 Отговор
    Циганите са фашисти,защото организирано от Сорос и БСП избиват ежедневно българи на расова основа!!!

    Коментиран от #22, #25

  • 14 ядосан

    174 4 Отговор
    Това било фашизъм?!?А да влязат трима кафеви в къщата на 92 годишната ти баба ,да я пребият,изнасилят и после захвърлят като парцал какво е ?
  • 15 НОЙ И НАП

    114 5 Отговор

    До коментар #3 от "166":

    И по 2 деца са им много.Тези две на 18 вече имат 3,а на 30 вече имат по две внучета.Раждане под 18 трябва да е подсъдимо,тъй като бащата се води,че е имал сексуални действия с малолетна.Аз се отказвам от помощите полагащи се на децата ми,но искам и циганите да не получават.
  • 16 grot

    110 4 Отговор
    Не мога да разбера защо Хитлер е мразел циганите и евреите. Защо ли????
  • 17 Приятел

    106 1 Отговор
    Сега ще ви обясня,защо циганите не трябва да работят по хотелите в мирето.Работил съм на Сл.бряг и много добре ги знам,какви примитиви са.Нито чистят нормално,нито работят,каквото им е дадено,само се скатават.Отделно опипват туристките и са дотолкова нагли,че туристите ми се оплакваха системно.Жена от друга държава дойде веднъж,не помня от къде точно беше и се оплака,че внучка й е със страхова невроза,заради един Незгин ли беше ,некакъв подобен.Момичето плачеше в стаята и не смееше да слезне до лобито, заради този човекоподобен,който системно опипваше туристките.Прочетете коментарите за х-л Андалусия във Св.Влас например и ще ви стане ясно.
  • 18 кламера

    114 5 Отговор
    Какви лидери са тези боклуци,които нямат и завършено образование,а купено.Може ли да защитаваш,вече мнозинство което не иска да работи,да се образова,да плаща данъци,да краде,да безчинства безнаказано,да живее без да плаща консумативи,да има само права но не и задължения.Е КОЙ ЩЕ Е ТОЗИ ДЕТО ЩЕ ВИ ТЪРПИ ВАС И ВАШЕТО ПЛЕМЕ.

    Коментиран от #138

  • 19 Петко

    104 4 Отговор
    Нагла напаст сте вие нагла , спасението ви след някой др ден ще само изселването от нашта държава.
  • 20 незнайко

    39 1 Отговор

    До коментар #4 от "Максим":

    Напълно сте прав .
  • 21 абе

    86 3 Отговор
    що им давате думата на тия цигани?
  • 22 Нещо бъркаш -

    85 11 Отговор

    До коментар #13 от "Тръмп":

    Сега на власт са ГЕРБ и те тилерират циганите и ги зобят с помощи за сметка на обикновените българи.

    Коментиран от #51

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Крум

    93 3 Отговор
    Тея тлъсти шопари ли защитават циганите? Видно е къде отиват средствата за интеграция!
  • 25 Луд

    16 3 Отговор

    До коментар #13 от "Тръмп":

    Еее тука ли си бе слабоумник, изтекъл ти е бана
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Meganoob BG

    84 5 Отговор
    Ако наистина има фашизъм в Габрово, това е много добра новина. Малко национализъм на изстрадалият ни народ няма да навреди изобщо.
  • 28 ТАТО

    58 3 Отговор
    КВИ СА ТЕЗИ ЦИГАНИ НА САПУН

    Коментиран от #84

  • 29 Plovdiv

    83 5 Отговор
    А какво ще каже тоя "лидер" за циганския геноцид срещу хората в Северозападна България?!?
  • 30 Ат Ол ФФФ

    47 3 Отговор
    ХИГИЕНА - препарати за хигиена!
  • 31 Токо

    60 2 Отговор
    Е хайде малко фашизъм де ! Може би е дошло време а? Пожелавате си го не веднъж ''вие'' Сиганските лидери .... Я кви са шкембелии и тримата !
  • 32 321

    57 4 Отговор
    Има нещо за което е прав човека. Има нужда от центрове, изградени по тези програми. Даже само един - по-голям така. Например в Сакар. И всичките там. Високи стени, малки спретнати къщурки, ферми и ниви, детски градини и училища за децата. С един куршум два заека. Хората ще имат препитание и ред, а земеделието и животновъдството ще се възроди.

    Коментиран от #34

  • 33 Хубава испанска поговорка!!!

    66 2 Отговор
    ”Маймуната и в коприна да се облече - маймуна си остава.”.Циганинът ( тоя у лево на ”путрета”) и папийонка да си нахлузи ...
  • 34 Любопитко

    39 4 Отговор

    До коментар #32 от "321":

    А по стените - телчица с АС и по някое картечарче по кошетата ...тъй де, да пази ”теля”?

    Коментиран от #35, #41

  • 35 Любопитко

    16 4 Отговор

    До коментар #34 от "Любопитко":

    ...по кЮшетата...
  • 36 Някой

    51 13 Отговор
    Абсолютно е прав човека.Не циганите а ПОЛИТИЦИТЕ са виновни АБСОЛЮТНО за всички проблеми с ромите.На тях им трябват малоумници за да ги манипулират по всички нива.ЗАЩО НЕ ПРОЕСТИРАТЕ ЧЕ ЧЕ ИМА ОТКРАДНАТИ 16МИЛИАР. ДДС.защо не протестирате че откраднаха МИЛИАРДИ ОТ КГБ. ЧЕ някой хора с лекота източиха ЕВРОФОНДОВЕТЕ. Толкова ли сте ПРОСТИ ЧЕ ВИ ОТКЛОНЯВАТ вниманието. Няма ТАКАВА ДЪРЖАВА.

    Коментиран от #38

  • 37 Давид

    27 5 Отговор
    Тия не участваха ли в купоните на Каракачанов . Така се говори .
  • 38 Свга а ко и обясниш

    46 2 Отговор

    До коментар #36 от "Някой":

    защо въпреки политиците НЯМА проблеми с арменците или каракачаните примерно, а? Давай, сега ти се е паднало!
  • 39 Хасан4о

    34 5 Отговор
    Тези оядени шопари е са от наще. Тези са БКП-то на сиганите и са държава в държавата. Те са модела за това ,че баша може всичко и парите през тях минават. За наще -миризлив и трябва сам да си краднеш кото може. Тез на готово от пуснатите за нас пари и от партиите . Да Ви окрадат касите в къите и банките да фалират дано дето са бъкани с ваще пари. Косово-мосово , за тебе ли да се трепя бе шопар ? Баш мангуса мазна. От затвора ама в Сибир ,да ти е другата снимка дано.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 act

    24 4 Отговор
    Да се застреля!
  • 43 hmhmhm

    30 3 Отговор
    на сапун тази свиня
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 чиче

    31 2 Отговор
    Тези от снимката нямат представа за адашите от махалата.Кьде са милиардите за интеграция
  • 46 И КОСТОВ

    20 2 Отговор
    Аз ги създавам и не мога да унищожа тая хубава държава
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Мистър Пропър

    25 3 Отговор
    Тези тримата искам да ги интегрирам в моята фирма !
  • 49 Еди кой си

    18 3 Отговор
    Като знае да каже колко са циганите в България
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 гост

    24 1 Отговор

    До коментар #22 от "Нещо бъркаш -":

    Не, ти бъркаш другарю! Последната изцепка на другарката Нинова/преди 10 дена/че е против да се спират помощите на циганите ,когато децата имат повече неизвинени отсъствия.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Царят който е допуснал

    20 2 Отговор
    .... миграцията на циганите в България е направил огромна и непоправима грешка.
  • 54 Дядо Иван

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Dino":

    Накрая ще му писне на дядо Иван
  • 55 jambazina

    24 3 Отговор
    Яааа какви охранени ромски лидери, по-дебели са от каракачана даже, за разлика от изпадналите мангалия дето ровят по кофите за бакър и железо.
  • 56 Айшето

    5 10 Отговор

    До коментар #3 от "166":

    Ще намерят начин и образование да вземат, стига сте дъвкали това образование
  • 57 PlimP

    20 3 Отговор
    въдял си ти фашизъм, мазна тъпа миризлива мангалска свиня, ех Борисе, Борисе, що си обичал народа си толкова много, да беше пуснал Хитлер да вилнее малко из БГ

    Коментиран от #107

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "Перър":

    И със Соросоидите нямаше да имаме проблем сега
  • 60 цар Крум

    16 2 Отговор
    каква е тая дълга статия ,даже не я четох цялата ами тоя ромски лидер е цял вития бре то ум то умисъл в захлас очарован съм от наглостта на манго
  • 61 КОН

    17 4 Отговор
    НА ЦИГАНИТЕ ДА ИМ СЪБАРЯТ НЕЗАКОННИТЕ КОЛИБИ САМО ТАКА
  • 62 Боже67

    22 3 Отговор
    Този шопар знае ли какво е ФАШИЗЪМ. Незнам нормална държава в Европа така да е мила и благосклонна към ромите както е в България. Та реалния ГЕНОЦИД е към Българите/образовани, работещи и плащащи данъци и осигуровки/. Затова съм да се върне модела от времето на Т. Живков-тогава ромите/цигани/учеха и работеха като знаеха че имат и задължения... Много е просто.....
  • 63 Асанчо

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Dino":

    Ти пък. Недей така. Не ставаме за сапун. Кой ще се мие с такъв сапун? Ти къде си виждал сапун да мирише на циганин?

    Коментиран от #121

  • 64 мангуста

    4 1 Отговор
    Това главен комисар,нещо като Дзержински ли е ?
  • 65 ИВАН

    15 3 Отговор
    Алооо, по-тъмничките мъже, недейте да се правите на много ербап, и няма да има нужда да ви пази полицията, и няма да имате проблеми
  • 66 Лален

    11 2 Отговор
    Давайте готов съм да го обърнем на Косово и да видим тогава какво ще се случи с демократичните ви ценности. Обещавам да отстрелям много от вас и сега не ми се въртят такива мисли в главата но тогава ще важат други закони.
  • 67 безпартиен

    18 2 Отговор
    Тези двамата на снимката ако ги попита някой какво е фашизъм,винаги ще го сбъркат със социализма/национал-социализма!толкова си могат и толкова си знаят!И спрете да замърсявате българския език с чуждата дума роми!Имаме си такава хубава за този етнос-ЦИГАНИ!!!В Германия ги наричат ЦИГОЙНЕРИ,в Италия-ДЗИНГАРА,в Англия са ДЖИПСИ и никой не ги променя в роми!!!

    Коментиран от #85

  • 68 Мазна шваба

    17 4 Отговор

    До коментар #12 от "Исмаил":

    Абе защо изобщо някой журналист си взима от времето да интервюира един циганин...циганина е патологичен лъжец...

    Коментиран от #77

  • 69 Дългия

    14 2 Отговор
    Бай Тошо не можа да ги вкара в пътя, хем бяха в пъти по малко и с всички квартални отговорници , детска педагогическа стая , занимални и други и ....та сега ли. За мен изтървана работа ,наглостта им ръсте и смелоста им също на ръба сме за война .

    Коментиран от #73

  • 70 Oктопод

    9 4 Отговор
    Тези че са яли,яли но лъвският пай е изяден от българските политици.Няма цигани няма българи има далавери ! Един циганин да не остане,пак ще сте гладни ! Политиците не се притесняват за българи и цигани,притесняват се за еврофондовете които ще бъдат спирани поради явната корупция за която нашумя и в Европа.За да отвлекат вниманието от далаверите с апартаменти и др. всички телевизии,вестници и сайтове започнаха кампанията за Габрово ! Ще утихне и тази простотия,на някои им трябват гласове за изборите и толкова . Но политическата мафия отдавна е спечелила изборите и Бойко пак ще остане !!! Вие... канибали,продължавайте да се ядете един друг! И още един път ви казвам,един ром да не остане в Бг. пак ще бъде същото ! Куче влаче,диря няма !
  • 71 Пейтриът

    8 2 Отговор
    Пич ,тука няма да стане тая.Да си чул,някъде за ,,ромска" държава?

    Коментиран от #80, #97

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Космат

    3 5 Отговор

    До коментар #69 от "Дългия":

    Войните са за смели хора,както и сам казваш че смелостта на циганите расте ! За това не ги закачайте,няма празен ром!
  • 74 Бгебач

    9 0 Отговор

    До коментар #72 от "Ебача на дино":

    Наркомани са,гладни са,помияри са,прости са,кажи им го по-просто,на маймунски ! ЩОМ СИ ГО ТЪСИТЕ, ЩЕ ЯДЕТЕ....БАНАНА !!!!!!!!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 А конячета раждат ли се?

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "166":

    Що е то циганин и що е то ром знаеш ли???

    Коментиран от #96

  • 77 Здрав и прав

    4 6 Отговор

    До коментар #68 от "Мазна шваба":

    Така сме се научили от български учители,в училище !
  • 78 Пияч

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "166":

    Аз със Рома проблем НЯМАМ!!!
  • 79 brendi

    10 1 Отговор
    Коя е най-тежката гонка?
    Служилите знаят. Гонката по устав е особено тежка!
    Циганите да се гонят по Закон, ама системно и ежедневно. Да се инкриминира самото навлизане в чужди оградени и/или заключени имоти.

    Коментиран от #81

  • 80 С 400

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "Пейтриът":

    Ха ха ха !!! Че има ли българска !?!?!?
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 вгхкй

    4 0 Отговор
    “… ние например имаме едно наше момче в центъра на София, за което знаем, че когато е нужен, му казват - ето ти еди колко си пари, докарай 100 човека.”
    “ За големите партии не мога да кажа. Мога да изкарам данни за всичките ромски махали.”
    “Защото иначе ромите там са готови да отидат и да я бутнат те.”
    “Ние сами ще ги бутнем, имаме програма,…”
  • 83 емо

    9 1 Отговор
    Няколко пъти съм казвал и пак ще кажа; Американците не се притесняват и откровено казват " Ние усилено работим с малцинствата тези които ще са наследници на тези земи " А някои питат ? - От къде получават финансирване , организирване естествено е , че американския посол в България.

    Коментиран от #87, #94

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Антисоциалист

    11 3 Отговор
    Господа, четем соцхитрини. Господинът се обявява за комисар на ромите?! "Комисари" в България няма. Господинът обявява, че тук има фашизъм и се обявява против фашизма?!. Фашизмът е силово обвързване на маси около властова сила - фашините, т.е. простите люде около брадвата в ликторския сноп на легионите. Побоят над българин-продавач от цигани е проява на сила от обвързани един с друг по принадлежност, е проява на фашизъм и не патриотите, и не Бойко Борисов управляват тази сила. Кой я управлява? Господин Асенов не посочва комисарите на "световната ромска" организация, защото очевидно това са комисари на местна ромска организация. Тя сама си бутала къщите?? Тя няма законно право да бута къщи - не са нейни къщите! А чии са тези къщи? Г-н Асенов посочва: "ромите имаме бизнесмени с големи ресурси", а и ромите, и къщите са нейни ресурси. На тези ромски бизнесмени - рожби на социалистическия преход към "повече социализъм" са къщите и не по закон - тези ромски соцуправници решават кои "роми" какво да имат. Те са решили и г-н Асенов да е "комисар". Г-н Асенов твърди: " Как да не съм българин, когато баща ми например беше полицай, дядо ми беше поп..." Може и той да е българин, щом от доказателствата му следва, и че Химлер - германският баш полицай, и Вселенският Патриарх, и руският, и арменският поп са българи. Но не са. Господинът знае това, но лъже - счита ни за "интегрирани"!

    Коментиран от #89

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Българин

    13 2 Отговор
    Истината е,че няма данни колко са ромските цигани в БГ.Спекулира се с броя им и никой не дава точно инфо,но има точен брой от който можем да направим изводи и това са родените бебета през 2018 та...45хиляди общо за БГ.....Една трета да са цигани означава,че всичкото сиганин е отишло да дои Германската осигурителна система.....Да са Живи и Здрави Братята Германци,да вземат и останалите дето са тук.....А Наздраве...

    Коментиран от #92

  • 89 🙈 ВНИМАНИЕ ! БЪЛГАРИ !

    5 2 Отговор

    До коментар #86 от "Антисоциалист":

    Много па важно,българин бил ! А българин а абориген .С кое се гордееш ?

    Коментиран от #98

  • 90 Истината

    8 9 Отговор
    Че има долни и прости цигани,които лъжат и крадат,бият се и и са големи престъпници,е вярно.И този,който не спазва законите,да бъде наказан.НО МОЛЯ ВИ НЕ ПОСТАВЯЙТЕ ВСИЧКИ ПОД ЕДИН ЗНАМЕНАТЕЛ.И НИКОЙ НИКОГО НЕ МОЖЕ ДА ИЗПРАЩА ЗА ИНДИЯ.

    Коментиран от #95

  • 91 Истината

    5 9 Отговор
    Защото ако вие сте на тяхно място,и не сте от лошите цигани,как ще се почувствате.Само питам

    Коментиран от #93

  • 92 Изкормвача

    3 1 Отговор

    До коментар #88 от "Българин":

    А ти ще доиш помпата на Бойко !
  • 93 Питон 357

    12 1 Отговор

    До коментар #91 от "Истината":

    Гася крушката и вдигам предпазителя ! От упор отнасям главите на първите прекрачили прагът ми! Като се разбягат.....АК 47 по всичко и всеки !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 94 Антисоциалист

    3 2 Отговор

    До коментар #83 от "емо":

    Господине, цитирам Ви "... американския посол в България.", за да докажа, че сте калпав чужд агент. Написахте "посол" - руска дума за "посланик". Поради незнание на български език сте калпав агент тук. Нямам нищо против руския народ и съм против фашистката му калпава управа, както и той е против нея. Тя е калпава, щом има толкова калпав агент. Я, докажете обратното! Я, да видим сега, можете ли да защитите управата си и как! "Посол", а? Калпавият агент е "сопол" и нищо друго не може да е. И между другото, що не Ви изтеглят господарите Ви да Ви разпитат - не бъркате ли нарочно, за да играете срещу им? А?! А!

    Коментиран от #101

  • 95 Питон 357

    10 1 Отговор

    До коментар #90 от "Истината":

    Всеки който е роден в България е български гражданин !!!!!!!!!!!!! Никой не може да отрече това ! Престъпността м/у българите е много по-голяма ! Но както казах “Мяра според мяра” !
  • 96 Октопод

    4 2 Отговор

    До коментар #76 от "А конячета раждат ли се?":

    Преди бяхме цигани,после роми,след това белгийци,холандци,германци,англичани и др. По настоящем- интегрирани европейски граждани.В Бг.останаха бедни,болни,сакати,пенсионери,пияници и наркомани с/у които протестирате !!!!
  • 97 ГЛУПАКО !!!

    2 3 Отговор

    До коментар #71 от "Пейтриът":

    Няма смисъл от държава ! После да се ядеме като вас ??!! Така поне сме единни! Държава като България хич да я няма !!! Така е по-добре,цокаме др.държави,правиме пари,пей сърце !
  • 98 Антисоциалист

    1 1 Отговор

    До коментар #89 от "🙈 ВНИМАНИЕ ! БЪЛГАРИ !":

    Уважаеми, благодаря за подкрепата, но ... е потребна поправка, защото бъркате в израза си. "Абориген" е коренен жител - роден на мястото в света, което обитава. Да е някой "абориген" не е ни лошо, позорно. Според мен, правилно определение за г-на е "шмекер - дивак", а най-правилно и според деянията на г-на - "фашист", защото... Казал е един известен българин от "македонско" защитавайки българите пред германския фашистки съд в Лайпциг през 1933 г. от обвинението, че са диваци и варвари: "... А в коя страна ... фашистите не са диваци и варвари?!" Антисоциалист съм и затова уважавам храбростта на този българин пред националсоциалистите. И германци да са, и българи, и цигани. А г-нът от текста не е само фашист, а е фашистки комисар.
  • 99 Каката

    7 3 Отговор
    ама защо не вземат да ги съберат, ама всичките без изключение и да ги заселят например в Стнарджа, където и без това е празно там да се занимават със земеделие и да работят, да бъдат оградени с висока ограда, да си създадат там собствен свят, със собствено ръководство. Отвън да бъдат охранявани от сериозна българска обучена охрана за да не могат да бягат от там, а който избяга да има суров закон за него, без право на обжалване и връщане обратно пак там от където е избягал с лепната присъда, та да видим тогава Кон,боб яде ли! Не искаме това крадливо,безотговорно,престъпно племе да бъде между нас българите, които нямаме нищо общо като общност с тях и никога не сме имали!Писна ни!

    Коментиран от #114, #117

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 ти болнав ли си ве

    3 4 Отговор

    До коментар #94 от "Антисоциалист":

    Ние българит знаем руски, що сме ходили на училище! Всики сме руски агенти, щот си обичаме Русия!
  • 102 значи ве

    7 3 Отговор
    зимай чавето, меркел та вика у германия, пари дава на курем ве... норвегия и тя щом е намесена тука, сметай, че ще ви издруса дечинята за кей култура ве - много пари, кючека върви, со мангес о ... хас мукар, синджира си иде - коня умреее )))

    Коментиран от #112

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 генчев

    8 2 Отговор
    ако неса циганските гласове ДПС нема да ги ИМА

    Коментиран от #111

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 истина

    7 3 Отговор
    От край време говоря. Хуманитарна помощ на всички циганки в детеродна възраст. Безплатни спирали/връзване на тръбите/ иначе никакви помощи. Грехота е да се раждат деца, които ще растат без добри майчини и бащини грижи. Бог иска майката да ражда добри, здрави и умни деца, а не разбойници и престъпници. Грехота ще бъде и ако ние не им помогнем да спрат с тази неразумна раждаемост.

    Коментиран от #109

  • 107 Козметик

    4 2 Отговор

    До коментар #57 от "PlimP":

    Ако руснаците не бяха,сега жена ти щеше да гали някой турски топуз !
  • 108 Националист

    3 3 Отговор
    Циганските райони са райони на масови престъпления. Защо не искат циганите помощ за намаляване на неразумната си раждаемост, а все искат помощи, с които още повече се множат?

    Коментиран от #110

  • 109 Социолог

    3 7 Отговор

    До коментар #106 от "истина":

    Никоя майка не ражда престъпници,обществото ги прави такива

    Коментиран от #139

  • 110 Късно е

    5 1 Отговор

    До коментар #108 от "Националист":

    След като българските властоимащи изядоха парите за интеграция,няма кво да говориш !
  • 111 Руснак

    5 1 Отговор

    До коментар #104 от "генчев":

    Всички партии лижат гъзовете на циганите преди изборите !
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 равнис мирно

    2 2 Отговор
    " вицепрезидент на Световната ромска организация и главен комисар на ромите в България " - тоя Бойко да го направи генералисимуст и едни пагони да му забоде ! кой го охранил толкова, кой храни неработешите цигани, кой дава пенсии на криминални цигани, кой пълни беемветата на неработеши цигани, самозвани барони, вицета, комисари и другата мургава паплач ?

    Коментиран от #115

  • 114 Каке,каке !

    2 3 Отговор

    До коментар #99 от "Каката":

    Истинските престъпници са българите ! Затвори си пу——а и си отвори очите !
  • 115 Хайванино !

    1 0 Отговор

    До коментар #113 от "равнис мирно":

    Какво питаш кой,кой,кой ! Одговорът е един-БЪЛГАРИТЕ !!! Крадат и им хвърлят трохите !
  • 116 Менгеле

    3 2 Отговор
    Едно време Ефрейтора много добре ги интегрираше ,излитаха като дим през комина !!!

    Коментиран от #118

  • 117 Кулинар

    1 1 Отговор

    До коментар #99 от "Каката":

    Кон боб ...не яде,ама ти ще ядеш краставицата !
  • 118 Bulgaria+Deuchland=brotherhood

    3 1 Отговор

    До коментар #116 от "Менгеле":

    Веднъж им се случи и пак ще им се случи.До 30 години,аз предвиждам нов Аушвиц,нов Менгеле и нов фюрер.Да живее Царство България и братска Германия!!!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Един

    2 0 Отговор
    Цигани има в българските махали и квартали. Да сте виждали българи да живеят в циганска махала? Що ли? Сигурно щото циганите "много ни обичат"!
  • 121 Очевидец

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "Асанчо":

    Да,така е...Дори и за сапун не ставате...Та за какво ли..?Вие сте такава зараза...!!!
  • 122 Булшитс

    1 0 Отговор
    Ето я новата коалиция на Боко за евроизборите
  • 123 н стоименов

    2 0 Отговор
    като гледам тена и на двамата няма начин премиера да скрие ромския си произход
  • 124 snail

    5 0 Отговор
    Ами май сзе да става фашизъм! Само че ромите май са фашистите! Бият българите, крадат българите, плюят българите, унижават българите.. А българите работят и ги хрантутят да се кл*цат и размножават! Аз не искам моите данъци да се дават на тая напаст! Искам да се дават на нашите мизерстващи родители.
  • 125 X.x

    3 1 Отговор
    Има расизъм спрямо Българите , не спрямо циганите.
  • 126 Решението

    8 1 Отговор
    Единствения вариант е циганите и другите, които не им харесва и не искат да се борят за развитието и просперитета на България ДА СЕ ИЗНАСЯТ ! Живеем в модерни времена, където може да идеш да живееш където искаш по света. Прав им път!
  • 127 румен стоянов

    4 1 Отговор
    ХА-ХА-ХА…
    .
    Питам цигатските и про-циганските активисти... След като похарчихте и откраднахте един милиард за “циганска включване”...:
    .
    - ЦИГАНИТЕ ЗНАЯТ ЛИ КАКВО Е СЕМЕЙНОТО ПЛАНИРАНЕ...???
    .
    Не било правилно и циганчето откраднало 222 лева, да го вкарват в затвора…
    Обаче:
    - Я да направим сметката 500 000 циганина Х 222 лв = 111 милиона дневно...Х 360 дни (на "Банго Васил не "работят") = 3, 96 МИЛИАРДА... откраднати от работещите българи...!!!
    (… и това – до 300 лева, били “маловажни престъпления…)…
    .
  • 128 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    ПРАВ СИ РОМСКИ ЛИДЕРО ! ИЗБОРИ -ИЗБОРИ- И НАЦИОНАЛИСТИ ,КОИТО ДОРИ НЕ ЗНАЯТ ,КОЛКО СА САНИТАРКИТЕ ОТ ВАС В БОЛНИЦИТЕ ...МЕДИЦИНСКИТЕ СЕТРИ ОТ РОМСКИ ПРОИЗХОД СА ПО-МАЛКО ,НО СА МНОГО И ПОМАГАТ- И ПАМАГАТ !!!!!!
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Глупак 13

    0 0 Отговор
    1488
  • 132 Глупак 13

    0 0 Отговор
    1488
  • 133 Глупак 131

    0 0 Отговор
    1488
  • 134 Глупак 13

    0 0 Отговор
    1488
  • 135 Глупак 13

    0 0 Отговор
    Време е за Дахау
  • 136 Глупак 13

    1 0 Отговор
    Време е за Дахау
  • 137 хихи

    1 1 Отговор
    За всичко са виновни хората с власт, те колят и бесят и циганите са употребявани, както всички нас....пунта мара, човека си го каза!
  • 138 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "кламера":

    Ромите не плащат данъци! Кои данъци не плащат?
    1 ДОД се удържа от работодателя.
    2ДДС абсолютно каквото и да закупи човек независимо от етнос, пол, религия или какъвто и да е отличителен белег, заплаща посочената цена в която е калкулиран и ДДС.
    3. Всеки без значение от етнос заплаща акциз за горива, цигари, Алкохол.
    4 всеки който сключи сделка за покупка на движимо или недвижимо имущество заплаща наложените такси и данъци.
    5 Всеки без разлика от етнос заплаща на КПП дължимите мита.

    Няма нито един единствен случай на някого да са опростени ДДС,ДОД,акцизи и мита, такси в банките само защото е от ромски произход. Да не би в някой магазин,супермаркет,или бензиностанция някога да не са взети предвидената цена на предлаганите стоки и услуги, само защото е от ромски произход. Да не би банките няма да си вземат дължимите такси и налози. Какви привилегии, какви предимства. Лицемерие.
  • 139 Националист

    0 0 Отговор

    До коментар #109 от "Социолог":

    Ако имаш в предвид, че циганското общество прави от циганите престъпници вероятно до голяма степен си прав.
  • 140 3343

    0 0 Отговор
    Каква е ползата на света от чрезмерното циганско размножаване?
  • 141 ARHANGEL

    0 0 Отговор
    ВСЕКИ ЧОВЕК Е ИЗНАЧАЛНО ДОБЪР И НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ УБИЖДАМЕ. КРИТИКИ И ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА СА ДРЕВНИ ПАРАЗИТИ КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА ДОПУСНЕМ В СЪЗНАНИЕТО СИ
  • 142 ПЕТКО АСЕНОВ

    0 0 Отговор
    КОЙ КУПУВА И ПРОДАВА РОМСКИТЕ ГЛАСОВЕ?
    ПРОКУРАТУРА И МВР, ЩЕ ВЗЕМАТ ЛИ ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ СРЕЩУ ТОВА И РОМСКИТЕ ТАРТОРИ КОЙ ЩЕ ГИ СПРЕ?

    https://www.facebook.com/petko.asenov.1/videos/2690891134258304/
  • 143 Петко Асенов

    0 0 Отговор
    https://www.facebook.com/petko.asenov.1/videos/2690891134258304/