Last news in Fakti

17 Април, 2019 11:36 7 214 91

Калоян Паргов пред ФАКТИ: Обществото се събуди, БСП е единствената алтернатива

  • бсп-
  • калоян паргов-
  • евроизбори 2019

"За победа над ГЕРБ търсим подкрепа и извън твърдото ядро"

Калоян Паргов пред ФАКТИ: Обществото се събуди, БСП е единствената алтернатива - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На заседание на Националния съвет в неделя БСП определи състава на листата с кандидати за евродепутати. Споровете и дискусиите бяха разгорещени и продължиха рекордните 9 часа. В резултат на това предложената от председателя на БСП Корнелия Нинова и одобрена от Изпълнителното бюро на партията листа беше променена. В нея не фигурираше името на председателя на ПЕС Сергей Станишев. След тайно гласуване членовете на Националния съвет пренаредиха листата. Така на второ и трето място бяха поставени млади и не толкова известни социалисти като народният представител Петър Витанов и заместник-председателят на "Милениум" Цветелина Пенкова. А председателят на ПЕС Сергей Станишев получи петото място.

За случилото се в неделя и за предстоящата кампания, която ще води БСП преди евроизборите на 26-и май от ФАКТИ разговаряхме с лидера на БСП - София и член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на социалистическата партия Калоян Паргов.

- Като член на Изпълнителното бюро, какъв е коментарът Ви за разнобоя при формирането на листата за евроизборите?
- Погледнато отстрани може и да прилича на разнобой. Имайте предвид обаче дългогодишните традиции в БСП и начините, по които се формират и взимат решения за една или друга политика. В партията има силно изразен плурализъм, има спорове и битки за защита на позиции и мнения. И това е нещо съвсем нормално. Наистина, отстрани може да изглежда като разнобой, но реално не е. В случая при формирането на листата с кандидати за европейския парламент за първи път в историята беше приложена процедурата за тайно гласуване. Случи се прецедент в неделя. Имаше различни мнения, предложения, виждания за това какъв да е съставът на тази листа, кой на кое място да бъде. А най-демократичният инструмент - тайното гласуване излъчи нейния състав и подредба. Оттук-нататък темата е затворена и вървим към подготовката и провеждането на европейските избори. Разбира се, целта ни е победата в тези избори.

- В крайна сметка, според Вас, най-добрият и оптимален вариант на листата ли беше избран?
- Решението за тази подредба на листата е на Националния съвет след таен вот, предшестван от 9-часова дискусия. И никой не трябва да се сърди на никого. Това е листата на БСП. Влизаме с нея в битката за победа на европейските избори.

- Не е ли странно председателят на ПЕС да е на едва пето място в листата за евродепутати на собствената си партия в собствената си страна?
- Голямо напрежение се създаде около това дали Сергей Станишев има място в листата. Съществуваха различни мнения в партията, но в крайна сметка след тайното гласуване Сергей Станишев беше поставен на 5-о място. Неговото присъствие в листата на Коалиция "БСП за България" за предстоящите избори е ясен сигнал за европейската принадлежност на партията като част от политическото семейство на европейските социалисти.

- На 2-о и 3-о място в листата бяха поставени недобре познати лица. Не е ли голям риск за БСП това? Не Ви ли смущава фактът, че №3 Цветелина Пенкова е участвала в проект на Слави Трифонов?
- Да, наистина, при тайния вот на първите две места след водача Елена Йончева бяха поставени млади хора. Единият - Петър Витанов, е депутат от 25-и МИР. Той е експерт по международни отношения и международни финанси и вече две години е народен представител от групата на "БСП за България". След него, под №3 в листата, е Цветелина Пенкова, която е заместник-председател на клуб "Милениум" - организацията на млади българи, които са завършили престижни университети и работят в авторитетни компании в Европа и по света. Изключително амбициозен и интелигентен човек с отлични познания по икономика и финанси. Да, участвала е в кастинг за проект на шоумена Слави Трифонов. По всичко личи, че политически проект на Слави Трифонов няма да има. А Цветелина Пенкова е дългогодишен член на БСП, беше номинирана за кандидат за евродепутат, а след тайния вот в неделя Националният съвет ѝ отреди третото място в листата.

- Вътрешните несъответствия в партията не оставиха ли единствено объркано усещане у избирателите близо месец преди евроизборите?
- Съществуват няколко риска пред БСП сега и трябва да се справим с тях. На първо място са посланията, които трябва да започнем да налагаме, след като избрахме листата. Ние ще заложим на нещо, което липсва в България и с него може да обясним голяма част от проблемите в страната. Имам предвид липсата на справедливост. Вторият риск, с който трябва да се справим, е да не допуснем разединение след подреждането на листите, тъй като имаше огромно напрежение. Точно това неведнъж е било огромен препъникамък за БСП. Според мен тайният избор сега не остави съмнение у никого, че изборът е бил прозрачен и че е отчел мнението на всички в Националния съвет, в който е представена цялата партия. Затова не бива да има сърдити или обидени. Трябва да влезем в кампанията единни. Все пак, листата изразява мнението на членовете на Националния съвет, което трябва всички да приемем и с тази листа да направим необходимото, за да спечелим европейските избори.

- Как ще мотивирате симпатизантите си и този път да гласуват?
- На 20-и април ще представим официално листата по начин, по който досега не сме го правили. Ще бъде изненада. На 24 април листата ще бъде представена пред софийския актив на БСП в Зала 3 на НДК от 18,00 часа, а на 1 май ще съчетаем традиционното митинг-шествие по случай празника на труда с откриването на предизборната кампания. След това всички кандидати за евродепутати ще се впуснат в предизборни обиколки в цялата страна. Това, което искам да кажа на всички членове и симпатизанти на БСП е, че изборите на 26 май не са само за европейски парламент и за бъдещето на Европа. Тези избори имат и национално значение. Те ще определят хода на политическия процес в България. Ще решат дали да има промяна на това управление и на модела, който то налага. Очевидно е, че е нужна такава промяна. Показаха го и протестите в последната година. Гражданското общество се събуди, хората започнаха да търсят правата си. Те искат промяна и показват това тяхно желание с редица протести всяка седмица. А изборите на 26 май може да бъдат израз на тази промяна чрез победата на единствената алтернатива на управляващите от ГЕРБ в лицето на БСП. Затова призовавам всички членове и симпатизанти да вземат активно участие в тези избори. Те са предимно битка на твърдите ядра. Но на нас ще ни трябва и сериозна подкрепа извън твърдото ядро, за да победим ГЕРБ на тези избори.

- Нормално ли е, според Вас, председателят на партията да обяви, че няма да носи отговорност за изборните резултати?
- Нормално е отговорността за подредбата на листата и за изборните резултати след това да я носи целият Национален съвет. Председателят, като част от този Национален съвет и като пръв сред равни, носи същата отговорност, заедно с националния и регионалните предизборни щабове, разбира се.

- Виждали ли сте ГЕРБ по-уязвими, откакто бяха създадени?
- През последните десетина години имаше немалко критични ситуации, в които ГЕРБ показаха уязвимост, но все не стигаше съвсем малко, за да може да бъдат победени. В момента лъсват огромните язви, недъзи и проблеми на модела на управление на ГЕРБ. Виждаме, че в ход е кризисен пиар и опити да се отвлече вниманието от съществени за обществото теми. Всичко това разкрива огромна възможност, която БСП и онези, желаещи промяна на този модел, трябва да използваме на изборите на 26 май.

- Вие от своя страна решихте да не участвате в надпреварата. Защо?
- Първо искам да използвам възможността, за да благодаря за десетките номинации, които получих за листата за европейски парламент. Моите ангажименти към Градската организация на БСП и към София не са приключили и предпочитам да се концентрирам върху работата си тук. Има още какво да дам и на Градската организация, и на София предвид факта, че предстоят и тежки местни избори. А изходът от европейските избори на 26 май в много голяма степен ще предопредели онова, което ще се случи през есента на местните.

- Неучастието Ви в листата за евроизборите означава ли, че е възможно да се кандидатирате за кмет на София наесен?
- Фактът, че не участвам в европейските избори няма нищо общо с други планове, за каквито питате. Аз съм председател на Градския предизборен щаб и ще водя партията не само в европейските, но и в местните избори. Веднага след 26 май започваме същинската част от подготовката за местните избори с подреждането на листата с общински съветници и издигането на кандидатурите за селски, районни кметове и най-вече за кмет на София. По традиция тези решения ги взима Градската конференция и нейните над 200 делегати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смях

    89 14 Отговор
    Няма алтернатива ,всички сте един дол дренки,крадливи боклуци.
  • 2 Жозеф

    83 40 Отговор
    Бих гласувал за дявола, но никога за комунист, както и да си нарича.

    Коментиран от #13, #75

  • 3 кредити

    57 35 Отговор
    ами ГЕРБ са комунисти
    крадене на апартаменти за тях
    за народа кредити да плаща
    дълговете 16 млрд. на Гортанов и Бойко
  • 4 Киро

    80 29 Отговор
    Тоя червен изкукал другар кви глупости е надрънкал... Абе, не ти ли е ясно, че хората много добре знаят кои сте вие и гнусната ви червена партийка, че да сте алтернатива на който и да било??!
  • 5 Народна мъдрост

    78 23 Отговор
    Срещнеш ли гладен комунист, нахрани го. Срещнеш ли жаден комунист, дай му вода. Срещнеш ли гол и бос комунист, обуй го и го облечи. Но никога, никога, никога не давай власт на комуниста, защото тогава всички ще бъдат гладни, жадни, голи и боси!

    Коментиран от #19, #25

  • 6 Уди Кълвача

    48 32 Отговор
    Мишо бирата гейт, Хасково гейт, Боил Банов гейт, Апартамент гейт, Своге гейт, Магистрали гейт, Тефтерчета гейт, Подслушване гейт, ЧЕЗ гейт, КТБ гейт, изтекли ваксини гейт, Хасково гейт,Кистнброд Бюлетини гейт, Бивол гейт, Небостъргачи гейт......

    Коментиран от #41

  • 7 реално

    44 20 Отговор
    "За победа над ГЕРБ търсим подкрепа и извън твърдото ядро"
    Глупаци, имахте я, но вкарахте Станишев и край, загубихте още преди да е почнал мача !

    Коментиран от #14

  • 8 ХА ХА ХА

    47 15 Отговор
    ТИ ЛИ СИ ЛУД ИЛИ НАС МИСЛИШ ЗА ТАКИВА?
  • 9 Танас

    64 22 Отговор
    Бсп ако е алтернатива по добре да си слагам въжето
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 мдааааа

    34 13 Отговор
    търсите подкрепа и от ссср!
  • 12 Буко Баламата

    34 18 Отговор
    Ало енергото ли е,не БСП нищо ина вас да Ви е.. м....а
  • 13 8888

    24 23 Отговор

    До коментар #2 от "Жозеф":

    А ГЕРБ какви са?

    Коментиран от #38

  • 14 Уилям Шекспир

    25 51 Отговор

    До коментар #7 от "реално":

    Какво Станишев бе? 2007 по времето на Станишев външните инвестиции в България бяха 11 000 000 000 €. миналата 2019г. са едва 400 милиона€ какво за Станишев? Ааааа мишок какво за Станишев? Станишев остави 20милиарда дълг сега е 45 милиарда!

    Коментиран от #17, #91

  • 15 ХАхахах

    31 27 Отговор
    Какви комунисти сте ви, бе! Истинските комунисти са в герп, маскирани със синия цвят на логото си. Крадене до дупка. Авторитарно управление. Клевети.

    Коментиран от #16

  • 16 Четвъртък

    30 13 Отговор

    До коментар #15 от "ХАхахах":

    ИПОН пазеше най гокемия комунист Тодор Живков цецо баща му от УБО шофиор на Григор Шопов, Павлова комунистическа внучка...... до един са обвързани със ДС и БКП!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Олимпийска надежда

    18 11 Отговор
    ГЕРБ-БКП Живков
    БСП-БКП Луканов
  • 19 Коментара

    33 10 Отговор

    До коментар #5 от "Народна мъдрост":

    Това звучи като дванайста божия заповед (единайста е "Ни съ прай!") XD. Лицемерието и лъжите край нямат в партията столетница. Да не забравяме, че настоящото ръководство оправда действията на БКП след '44 година.....само това е достатъчно за мен за да бъдат пратени в историята!
  • 20 Уилям Шекспир

    18 28 Отговор

    До коментар #17 от "реално":

    Носи си Боко на гръб още 100 години робе!
  • 21 Наглия

    19 30 Отговор
    Заслужвате си ГЕРБ профани и глупендери които не можете да мислите.
  • 22 истината

    36 10 Отговор
    Ако това е единствената алтернатива-БЕГОМ КЪМ ЛЕТИЩЕТО.
  • 23 Радомирец

    36 4 Отговор
    Кажи си Калояне колко земя сте заграбили ти и цялата ти фамилия в Радомирско и как се разхождате посред бял ден с пушки в ръце да си пазите имотите дето ги окрадохте .Партизани!нали знаеш че рано или късно ще паднеш от коня,червен мискинино.И се чудя как прокуратурата не ви е подгонила още задно със собственика на веца на лобошкият язовир Петър Курумбашев.И с арендатора чорбаджи Васил Стаменов,кмет на общ.Ковачевци за общите ви далавери.Това червените мира си немате

    Коментиран от #27

  • 24 ИВАН

    15 7 Отговор
    Сегашната мафия да се маха час по-скоро, но вие, ако искате да спечелите сърцето на Народа, качете се на колелета, откажете се от богатства, малко идеал не е излишен, нужни са чисти хора, дайте пример .... асно е, че всичко е пари, но тази система трябва да се промени, понеже Бог не е пари, а Бог е Любов - просто е :))
  • 25 Справедливост сега!

    14 16 Отговор

    До коментар #5 от "Народна мъдрост":

    До 1989 година сите бяха сити, обути, облечени и напити! А сега дали е така, дали е така ?!

    Коментиран от #51, #66, #89

  • 26 Браво

    29 8 Отговор
    В едно изречение как събра две лъжи? Нито обществото се е събудило, нито вие сте алтернатива. Талант, талант....
  • 27 От първа ръка

    3 10 Отговор

    До коментар #23 от "Радомирец":

    Всички говорите от преразказо, сал глупотевини са Ви и акъло. Чули недочули, разбрали недоразбрали. Писна ми от хора дето живеят от преразказо и се изказват като кошаревски свидетили.....
  • 28 новинар

    22 8 Отговор
    Паргов ти отдавна си извън действителността,както и Божинов,Дъбов и много други особено сега с джендъра в листата.
  • 29 Живите мъртви на България

    16 10 Отговор
    Обществото се надявам да се е събудило и да отхвърли напълно ГЕРБ, но БСП не е никаква алтернатива. Щом сложи в листата Станишев, който предложи Пеевски за шеф на ДАНС и излъга на предишните евроизбори (че няма да стане евродепутат), че не е махнало онзи с дупката за 41 илиона от партията и т.н. Затова гласувайте за малките партии извън НС (без АБВ). Само те са някаква алтернатива.
  • 30 Троцки

    22 6 Отговор
    Само комунистите мигат да крадат повече от ГЕРБ. След това сДПС. Fuck off
  • 31 Стоянова

    28 5 Отговор
    За съжаление, БСП не е никаква алтернатива! Те управляваха достатъчно години по време на прехода, за да помним стила им на управление! Това е единствената причина ГЕРБ да са на власт толкова дълго. БСП не желае да се вслуша в гласа на народа, за съществени промени в политическата ни система. Не желае да премахне безумните държавни субсидии за партиите. Не желае да намали броя на депутатите. Не желае да въведе конкурсно начало при назначенията в държавната администрация. Не желае да се лиши от партийните привилегии. Не желае да отстоява интересите на държавата в ЕС. Единственото което БСП иска е да смени ГЕРБ във властта. Това не е алтернативна политика!

    Коментиран от #35

  • 32 ТРОПЧО

    7 19 Отговор
    ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ СИЧКИ ГЕРБАДЖИИ МРЪСНИ И ДОЛНИ КЛЕВЕТНИЦИ НА ЧЕЛО С БОИКО ТО ЩЕ ГОВОРИ ЗА ДС И ШПИОНИ САМО СРЕТАН ИОСИЧ ЩЕ ГО ОПРАВИ САМО ДА ГО СВАЛЯТ ОТ ВЛАС В МИША ДУПКА ДА СЕ КРИИ ЧЕ ЩЕ ОПЛЕСКО ГАЩЕТАТА
  • 33 FOW

    10 22 Отговор
    Определено предпочитам БСП пред Герб. Гербавите също са приятели с ДПС, както се вижда последните месеци. Нямат никаква социална политика и всичко им се диктува от баба Меркел. А за безразборното крадене да не споменавам-то се превърна в правило за България. А за болниците какво да кажа-ликвидира ха ги. Ще карали пациентите от Ямбол до Бургас, щото нямали лекари...
    Само факта че ликвидират болници е противоконституционно

    Коментиран от #69

  • 34 snail

    16 2 Отговор
    Абе ти луд ли си? Вашата алтернатива я знаем. Яко крадене и след една годима жална ни е майка. Няма алтернатива! Поне за сега. Всички сте от едно котило - червени, сини, пемпени! Всички сте за Скравена!
  • 35 Госあ

    12 4 Отговор

    До коментар #31 от "Стоянова":

    Добре казано. Освен това,не са никакви социалисти. Ще въвеждат плосък данък и ред подобни и ще ми говорят за социална политика. И то курнела. Изключително смешно и нелепо освен това, е да поставят най успешният си член под въпрос в евролистите. Еми, каквото и да е, Станишев е председател на ПЕС. а курнела коя беше ?

    Коментиран от #36

  • 36 п.п.

    4 6 Отговор

    До коментар #35 от "Госあ":

    но действително трябва да си много умен,за да гласуваш за герб. Ама много умен !

    Коментиран от #43

  • 37 селянин

    16 3 Отговор
    Другарчетата не си пият хапчетата.
  • 38 Не са

    13 4 Отговор

    До коментар #13 от "8888":

    И затва опандизват бесепаро-депесарските олигарси, колкото и да ти е мъчно.
  • 39 Вили

    18 4 Отговор
    Докъде се стигна, комунягите били единствена алтернатива.
  • 40 бсп

    17 5 Отговор
    Ха ха ха ха ха ........."бсп е единствената алтернатива!!!!" ха ха ха ха ха ...........!!!!!!!!

    Коментиран от #42

  • 41 антрашпиц

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Уди Кълвача":

    Още му трябва на тоз задръстен народ.Туй дето си го изредил му е малко!
  • 42 мислещ

    3 12 Отговор

    До коментар #40 от "бсп":

    xa xa xa ами кой е алтернативата тогава ве , ха, ха, ха.
    Сега кажи Герб и вече съм се изпуснал, ха, ха,ха

    Коментиран от #44

  • 43 Иво

    21 4 Отговор

    До коментар #36 от "п.п.":

    Аз съм преживял годините на бкп/бсп и никога не съм гласувал за бкп/бсп щото преживях (и не само аз...) и двата им фалита на България - 90г и 96-7год.с купонните им системи и на хляба дори!Бях и в ония години от преди 90г и им работих безплатно дете!Да казвам ли какво значи -безплатно?!Само питай!!!!!Деца, какво знаят за миналото на България под режима на ""партията дава"":::)))Dl

    Коментиран от #47, #50

  • 44 бсп

    17 6 Отговор

    До коментар #42 от "мислещ":

    И като си ""много мислещ"" какво измисли?!ГЕРБ ни увеличиха заплатите, добавки на пенсии редовно, строят!А какво направи бсп?!Събаряше само банки от 90г насам и си направи масова приватизация -гейт!!!

    Коментиран от #49

  • 45 Георги Димитров

    16 2 Отговор
    Смехораните!!!
    Каква алтернатива сте със Станишев в листата?

    Коментиран от #46

  • 46 коментар

    11 4 Отговор

    До коментар #45 от "Георги Димитров":

    Бкп от вътре са във война щото са лидерска партия за власт!Карат се кой е по-по- най между аферата "Костинброд 2013" и Техноимпекс 97 - 2000 год.!!!!!!
  • 47 FOW

    9 8 Отговор

    До коментар #43 от "Иво":

    А сега, които работим, не сме ли "работещи бедни" ?
    А, дали изобщо сме работещи щото няма път по който да стигнем до работа си, няма предприятие за което да сме тръгнали и не знаем утре дали ще ходим изобщо на работа.
    О и не дай си боже да се разболеем, че ще ни пренасят в чували по етажите на болниците. И недай си боже да имаме деца, че децата са само разходи за държавата а пък на нас няма да ни стигне една заплата да водим децата си по частни уроци, щото всички го правят ако искат да учат децата им където са учили родителите.

    Коментиран от #52, #64

  • 48 Каун

    9 8 Отговор
    Заради вашата некадърност и простотия Боко и мутрите пак ще спечелят. Дави е честито.
  • 49 мислещ

    9 10 Отговор

    До коментар #44 от "бсп":

    жалко че след толкова гейтове последните 10 години, още има вярващи в герб, много жалко. Ти на това увеличение на пенсиите ли казваш. Какво строят Герб бе -магистрали ли?
    Що не минеш по Тракия да видиш какво чудо е. Или санирането на двойна и тройна цена. А масовата приватизация я направи българопродажника костов , който после НАРОДА ИЗХВЪРЛИ СЪС ЗВУЧЕН ШАМАР А СЕГА БЕЗ СЪГЛАСИЕТО НА НАРОДА СЕ ОПИТВАТ ДА ГИ ВКАРАТ ПАК В ПОЛИТИКАТА. ЕМИ НЯМА ДА СТАНЕ мой.

    Коментиран от #65

  • 50 РЕАЛНО

    5 11 Отговор

    До коментар #43 от "Иво":

    аз също съм ги преживял тези години и никога не съм гласувал за СДС и ГЕРБ и мога да кажа че не съм сбъркал, даже напротив.

    Коментиран от #54

  • 51 гост

    15 2 Отговор

    До коментар #25 от "Справедливост сега!":

    Сега съм по обут,по сит,по видял и т.н.И тогава работех,но сега работя още повече и отговарям за моите обувки,за моята маса ,даже отделям и за твоята маса и за твоите обувки с моите данъци и не искам да съм сит и обут като до 1989г.
  • 52 Иво

    13 3 Отговор

    До коментар #47 от "FOW":

    FOW ако бкп не беше обрала България през годините 90-а и 96-7г и после ако не беше съборила и банка Ктб със спестяванията Ви, сега нещата в България щяха да бъдат в много по-различен начин малкия!Няма друго какво да кажа!Това е цялата истина!Но явно мама и тате са ти казали съвсем други неща за бкп, че сме прияли от храна!Приядоха бкп!!!!!!И още са пригладнели за........!

    Коментиран от #58, #78

  • 53 Ариман

    4 7 Отговор
    БСП , Герб , ДПС има ли разлика между всички партии? Еднакво ви мразим всички вас затова няма да гласувам никога.
  • 54 Иво

    7 0 Отговор

    До коментар #50 от "РЕАЛНО":

    Аз пък никога няма да гласувам и за атака или.....
  • 55 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    ПРВОТО ИМЕ Е СУПЕР , НО СИ Е ПРОИЗВОДНО НА : П У Р Г А Т И В !!!
  • 56 Мунчо

    13 4 Отговор
    Партията на олигарсите си търси идиоти извън тръдите( дебилите), които да гласуват за тях и ги върнат във властта, защото ниските етажи в БСП са вече на батерии и гладът е кански, което може да доведе до канибализъм, който Нинова вече усеща върху трътлестия си задник, от който започват да късат мръвки Бесепарските канибалчета.
  • 57 Morgoth

    10 5 Отговор
    Именно защото БСП е единствената алтернатива, хората пак ще гласуват за ГЕРБ. България има нужда от друга алтернатива!
  • 58 FOW

    5 11 Отговор

    До коментар #52 от "Иво":

    специално за яденето мога да кажа, че си отяждах като дете, за разлика от сега, когато почна ли да чета етикетите и си излизам с празна кошница от магазина.И ЗАЩО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ БКП ОБРА БЪЛГАРИЯ -ТОВА ГО НАПРАВИ костов ,КОЙТО СЕГА ТИХОМЪЛКОМ СЕ НАВРЯ В герб, А НЕГО НАРОДА ГО ИЗХВЪРЛИ. и КТБ е създадена 1995 но големите лихви почна да ги дава 2010-2012-какво е тогава?
    ами кабинет Б. Борисов 1. повече да коментирам ли???????
  • 59 Зайко Байко многознайко

    4 5 Отговор
    Прав си ! И тези, като онези. Помисли тези от къде произлизат? Тиквоций Едно клонинг на БКП, заслужил член! Цвъко КаунЬя отроче, не особено надарено на което началният старт е училището за бавноразвиващи се във Вършец. Този министър на кого е зет и за кого е работил преди, да ти напомня беше в извън работно време по съвместителство шофьор и пазвантин на Мето   Илиенски, който така и не можа да опази. Пред дилемата да избереме по-малкото или по-голямо зло , величината, която определя се оказва времето! Тъй, като човешкият мозък има едно добро и в същото време вредно качество, наречено ЗАБРАВЯНЕ! За индивида е добре спасява го от стрес и негативни емоции, но за обществото и " демокрацията" е изключително вредно. Сега и Маринов, ще ни връзва шарени пиленца, докато забравим и простим. Уважавам факта, че си всеотдаен към ГЕРБ, както комунист, но това идва в разрез морала ! Имаш потенциял и сигурно ще разбереш, какво искам да ти кажа😰😓😨
  • 60 чичо

    8 5 Отговор
    Г-нът е тежък демагог и си верва, че и той водел партията в някакви тежки избори, които за пореден път ще загуби. Мимикрира в СОС и от време на време сядя в масовките на първия ред. Лошото за тази партия, че и по-младите, като този господин и др. до болка приличат и се стремят да приличат по манталитет на каменоглавата номенклатура, която говори и не казва нищо. Само събрания, пленуми, конгреси, съвети,секретари, интриги, глупави и безкрайни идеологически спорове и борби с ветровете, които втръснаха на обществото. Страшна скука. До кога ще им давате думата?
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Фред

    5 0 Отговор
    Закривай тази партия.
    И ГЕРБ
    И ДСБ.. ДПС.. СДС.. И СВИЧКИ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 TтТ

    8 4 Отговор

    До коментар #47 от "FOW":

    А кои партии усраха фабриките и пътищата? БКП-БСП ги фалираха купиха ги с кредити направиха инфлация и ги вземаха за жълти стотинки! После разбраха, че нямат капацитет и ги продадоха за скрап!! После не се чуди защо нямаш пътища след любимият ти соц и любимата ти партия!!!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 някъв

    1 0 Отговор
    истината е че нама да има промяна дс оправляват полицията (135 000) пази политическата върхушка която чрез поставени холдинги и фирми държи почти всичко в държавата и почти всички сме тахни роби мислещите иможещи емигрират и останалите храним върхушката имаше една статия според която 48-9% от заплатата ни отиват за различни данъци.. . това е истината
  • 68 нажи

    3 1 Отговор
    гладна кокошка просо сънува
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Цецо

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "ДО ДЕБИЛИТЕ":

    Бравооооо !!!!
  • 71 Tomorrow

    4 5 Отговор
    БСП алтернатива? Партията, която е в основата на разгрома на днешна България. Това е тъжното в България, че все още няма партия която да е алтернатива, която да внесе истинската промяна. Всички са от долни, по-долни, но надали има по гнусни и нагли от БСП!

    Коментиран от #72

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Бай Х

    4 2 Отговор
    Да. така е. Единствената алтернатива сте. Калко е жалко това. Тъжно, жалко , обезсърчаващо, влудяващо,нереално чак....................Щото други няма. Всичките са патерици на един неук човек с вождистки амбиции.
  • 74 Който знае

    4 3 Отговор
    До номер 3 смо да ти коригирам шеснадесетте милиарда на педесет и девет благодарение на боко толкова е външния дълг в момента на бг а преди 10 години когато доиде групировката сик начело с боко беше 16 тола че гласувайте още за него след още 10 ще сме с 100 мелиарда който трябва да връщат нашите деца
  • 75 Ето ти един комунист

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Жозеф":

    Бойко Борисов, ето ти втори : Цецка Цачева.......и така до безкрайност. Хубаво е да четеш и да мислиш , а не да скачаш неподготвен. Ще ти подскажа още няколко: Волен Сидеров , Доган , Нинова, Каракачанов, Симеонов, изпускам ли някой.............а, да - Иван Костов.
  • 76 Иво

    2 3 Отговор
    Обществото се събуди ... и видя пак същото - гладната за власт партия и жалките напъни на ръководството и да промени някак си нещата! К` во беше - 80 % дебили - само че в редиците на БСП! Това пропусна вашият човек да уточни!Господа банкомати и приватизатори!
  • 77 Шпек

    1 4 Отговор
    Долни огладнели стари завлекулници!
  • 78 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "Иво":

    Айде не се изживявай чак толкова като бащица. Родителите ми ходеха по площадите и после се оказа, че майка ми трябваше да се преквалифицира от инженер в банков служител за да работи,а баща ми вземаше смешна заплата и сега смешна пенсия. Еми не всички са търговци бе човече ! Има хора, които са учили и искат да работят това, което са учили и да бъдат средна класа - истинска! Без да бъдат у бизнесо. Затова и аз сега бачкам като луд само и само да бъда далече от тая държава,от родината си.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 bri

    1 3 Отговор
    А ти сине майчин спиш за разлика от о-то.Не ти ли е ясно,че и да не сме доволни от Борисов ще гласуваме за ГЕРБ за да не дойде КУрнелия и такива недоносчета като теб.
  • 81 ЦРУ

    3 1 Отговор
    САЩ толкова е вложил в ГЕРБ, че няма да допусне да изтекът в каналът. А прегръдката на ГЕРБ с патриотите, е целяла те да изтекат в каналът, и това се случи. Има време когато ще останат само ДПС и ГЕРБ, либерали и консерватори. Като герб се изпълни със СДС съдържание. “Ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа” – това е заключението на дипломатически доклад посветен на Бойко Борисов, изпратен от посланик Байърли на 9 май 2006 г.Тодор Живков за преходът - след НРБ: .. Един другар ... ми вика: Другарю Живков,
    не вкарваме ли ние вълка в кошарата? Ах, викам ... вярно е, вкарваме
    вълка в кошарата, но ... вълкът ще изяде мършата, а това което е здраво,
    то ще остане . Тодор Живков създаде всички крадци, ограбили България след 1989та, та и преди това. Икономиката и държавата бяха по-добри, от сега, въпреки Живков и живковистите. А Живков е прост и дявол. При капитализмът и зависимост от САЩ, и най-гениалният и честен не може да помогне на България. ...
  • 82 5678

    0 0 Отговор
    Какво да печелите,всички сте барековци .Какво ме грее мен кой ще тъпче в Брюксел,нали за това всички сте се юрнали.Другото е ясно,че всички сте за Белене.Много са мислили да царуват вечно,ама някой ден идва краят.Сега изпълзяха от дупките всички българоубийци и пак се наредиха за лапачката.Някои ден ще ви преседне и да ви кажа нищо не можете да вземете в отвъдното,алчни изроди.
  • 83 анализатор

    3 2 Отговор
    От работата на Калоян Паргов в СОС се вижда, че той би бил най-добрият кандидат на БСП за кмет на София и ако бъде избран, това ще бъде най-доброто за всички софиянци.
  • 84 анализатор

    3 1 Отговор

    До коментар #69 от "ИСТИНАТА":

    Ако ГЕРБ са умни и интелигентни, аз тогава трябва да съм академик, а твоят ум трябва да е колкото на врабче, щом мислиш за умен ББ и шайката му.
  • 85 FOW

    0 1 Отговор

    До коментар #69 от "ИСТИНАТА":

    това каксе наричат няма никакво значение , защото последните 10 г НЕ УПРАВЛЯВА БСП А ТИКВАТА. И БЪЛГАРИЯ СПОРЕД ТЕБ КАК Е???
    Ще разбереш (явно още не си разбрал) в края на май месец.
  • 86 РЕАЛНО

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "ИСТИНАТА":

    Много е жалко, че още има подобни индивиди, може би наричащи се Българи. Сега учудвате ли се че сме стояли 500 г под турско владичество...
    И заради такива ще стоим още 5-6 г под мутренско владичество. А нима умряха по малко хора в този безкраен преход от "комунистическия " режим. На днешно време би се казвал истински националистически режим.
  • 87 Другар

    1 0 Отговор
    Г-н.Паргов,сменете дилъра незабавно!!!
  • 88 ИДВА

    0 2 Отговор

    До коментар #69 от "ИСТИНАТА":

    Има много заблудени типове като теб и затова сме на това дередже.
    какво стана 2008-2009?- криза. Откъде дошла?- от Европа и САЩ.
    И защо засегна и нас?- щото сме свързани с Европа и САЩ.
    В края на 80 те години какво става в русия?-криза, идва на власт Горбачов и почва да прави реформи (разбирай съкращаване на разходите) , което води и до спиране на милионите за България. Е тогава сме били свързани с Русия и затова и падна Живков- сега сме свързани с Меркел. Очаквайте скоро развръзката...
  • 89 onq s korq

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Справедливост сега!":

    преди 10.11.89, 2 години чаках за колело балканче, накрая с връзки ме уредиха с едно бяло без педали. после 2 години търсихме педали. 1976 годината на развития социализъм, дела, дела и пак дела, да претворим решенията на Партията в дела, петилетката за 4 години
  • 90 модерен ляв

    0 0 Отговор
    Алтернативата я знаем. Зад Визия за България,наднича Сполука за България.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.