Last news in Fakti

17 Април, 2019 13:47 2 040 10

Малинов пред ФАКТИ: Не ми беше трудно да се откажа от ЕП

  • светослав малинов-
  • дсб-
  • демократична българия

Евродепутатът не искал да е причина за незаслужени атаки към Демократична България

Малинов пред ФАКТИ: Не ми беше трудно да се откажа от ЕП - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Аз се надявам, че ще запазим представителството си в ЕП, потенциалът е добър. Средата е много неподходяща за избори за ЕП, такива, каквито ние си ги представяме. Голямото ни предимство в компетентност трудно може да се види на фона на този тип проблеми, които в момента медиите трябва да обсъждат, но аз мисля, че това е трайна коалиция (бел. ред. Демократична България). Разбира се, трябва да премине успешно през първите си изпити. Участвал съм във всички избори, когато сме били заедно десни, извън ГЕРБ, сме успявали да преминем бариерата. Шансовете за двама са много големи, защото всеки, който премине бариерата, с оглед на спецификата на броене на гласовете, влиза в състезанието за втори. Не се знае дали нашата партия няма да финишира четвърта, това би било голям успех", заяви пред журналисти в Страсбург евродепутатът от ЕНП Светослав Малинов.

"Нямам съмнение в Радан Кънев, аз изиграх роля в избирането му, т.к. споразумението между двете формации означаваше водачество на ДСБ и след моето оттегляне водачеството беше запазено от Радан Кънев, за който нямам съмнение, че би събрал гласовете, които би събрал всеки друг от ДСБ, включително и аз", допълни той.

На въпрос на ФАКТИ дали отказът му от място в листата е бил труден предвид начина, по който беше категорично предпочетен на последните европейски избори, Малинов отговори:

"Смятах, че може да се използва срещу мен като водач, а оттук и срещу цялата ни листа, фактът, че изпуснах това гласуване, за което всички знаете (бел. ред. за пакета "Мобилност" 1). Това, разбира се, остана без последствия, слава Богу, защото пък нямам и чувство на вина, но така или иначе, щеше да бъде използвано. Не трябваше нашата крехка коалиция да се подлага на такива незаслужени атаки, т.к. водачът олицетворява листата, така че не ми беше трудно, още повече - имахме ясна алтернатива, много лесно можеше да се извърши тази замяна."

"В момента много повече ме интересува политическото бъдеще на България, т.к. не виждам алтернатива. Аз съм бил опозиция на ГЕРБ, но съм и от тези, които ясно виждат огромните дефицити и опасности от идването на БСП на власт. Така, че това ме притеснява повече, как да избегнем тази дилема, която все повече българи намират за непоносима. Това ми е по-важно от моето собствено развитие в момента", каза евродепутатът в отговор на въпрос за политическото му бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    23 5 Отговор
    Никак не е трудно да се откажеш от нещо, което и без това няма шанс да стане!

    Коментиран от #2

  • 2 Карабас Барабас

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "ха ха":

    Някой ти е казал, че говориш умни неща. Излъгал те е.

    Коментиран от #4

  • 3 Ivaylo Angelov

    15 3 Отговор
    това е един хората, които провалиха бъдещето на нашите деца в България
  • 4 ха ха

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Карабас Барабас":

    В огледалото ли гледаш като го казваш това
  • 5 този е един от многото там

    9 2 Отговор
    Ако имаше държава и както Б.Б. ги нарича служби,на този боклук отдавна да му беше,меко казано потърсена сметка за антибългарска дейност.По един или друг начин.
  • 6 кой

    7 0 Отговор
    беше този?
  • 7 Възмутен

    4 2 Отговор
    Малинов не те ли е срам да се показваш?
    456
  • 8 1245678

    5 1 Отговор
    ТОЯ СУБЕКТ ОТ МАЛЪК СИ Е МРЪСНИК И ТАКЪВ ЩЕ СИ УМРЕ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 1234578

    1 0 Отговор
    На първо време ДСБ да си извади главата от пясъка и да направи анализ, кои са потенциалните и избиратели. Това не са богатите олигарсите и корупционерите, които са в ГЕРБ и БСП. Нито пък пенсионерите те са фенове на БСП, "АТАКА", НФСБ. Оставата работещите и средната класа. Какви са пробемите им!!!

    Според мен на пъров място липсата на правосъдие, на второ държавният рекет под формата на такси, неспарведливите данъци и осигуровки. Да се махне ДДС от някои храни като хляб, боб, ориз, тиквички, краставици... също и от лекарствата. Това не социалдемократическо, а не комунистическо. Комунистическото е сега а се взима проценнтно 2-3 повече от най-бедните с данъци и осигуровки, откокото от богатите. И това трябва да го обясните на хората иначе няма отново да влезнете в Народнто събрания. Улесняване счетоводството на малките фирми с няколко цовека персонал. Вместо да дават по 200 лева месечно за счетоводител, да се въведе избор или патентен данък 300 лева месечно или нормално счетоводство и счетоводител.