Last news in Fakti

18 Април, 2019 09:07 5 812 23

"Пълзящата диктатура", "ловът на вещици" и голямото нахалство

  • борисов-
  • цветанов-
  • манолев-
  • диктатура-
  • лов на вещици-
  • бойко борисов-
  • герб

Управляващите имат огромен афинитет към лансиране на паралелна реалност, каквато ги устройва

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бойко Борисов, премиер: "Иде пълзяща диктатура"

Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ: "Ще бъде много мръсна кампания за изборите"

Александър Манолев, зам.-министър на икономиката/до вчера/: "Ловът на вещици придоби плашещи размери"

Борис Ячев, депутат от НФСБ: "Медии дестабилизират властта, оставките ще я оставят без хора"

Подбраните "мъдрости" на хората от властта са само от последните няколко дни, но са достатъчно красноречиви за афинитета им към лансиране на паралелна реалност. Такава, каквато ги устройва.

Що за пълзяща диктатура е тази, за която предупреждава Борисов? Налагали я опонентите им. Как по-точно, не е ясно, но било видно. Ако под опоненти десетилетният премиер има предвид БСП, то диктатурата навярно е осъждането на Борисов на втора инстанция от Елена Йончева. За да се стигне до диктатура на БСП, Нинова първо трябва да покаже, че има сили да прати по живо по здраво хора като любимеца на ГЕРБ Георги Гергов, чието присъствие при социалистите обрича столетницата на вечно втора на избори. Чак тогава има някакъв шанс достатъчен брой избиратели да повярват, че тази партия отново може да поеме властта. Истерията покрай Станишев, която възбуди старата партийна номенклатура, показва, че това е много далечна перспектива, ако въобще някога се случи.

Цветанов пък прозря, че се задава много мръсна кампания за евроизборите, но още по-мръсна щяла да е тази на местните избори. И това го твърди човекът, изобретил вечния двигател за изборни победи "цветануум мобиле"?! В условия на отдавна повсеместно спечелена местна власт, което дава чудовищен предстартов допинг, подобно твърдение е изключително нахално. Но какво да коментираме човек, който твърди, че опозицията занимава обществото с битови проблеми. Той нали няма такива...

Прясно подалият с огромно отвращение оставка зам.-министър на икономиката Александър Манолев избухна във фейсбук със заплахи за съд. И проплака, че имало лов на вещици. И кой извършва този лов на вещици, г-н Манолев? Сто и единадесетите по свобода медии в света ли? Или съдебната и другите власти, които никога в новата ни история не са били в толкова единен юмрук? Директивата да подавате бързи оставки при всяко съмнение, още преди разследванията на органите, постави вашият премиер. Сърдете се на него, а не съчинявайте патетични епитафии...

"Патриотът" Ячев пък също много ячко се изказа в подобен дух. Медиите дестабилизирали властта. Депутатът от НФСБ май забрави кой "нахрани" медиите с информацията за имотите на Николина Ангелкова. Да, партийният му лидер. И какъв ужас - от толкова оставки нямало да останат хора във властта!!!

Не бой се, г-н Ячев. Вярвай в българския дух, нали си патриот. Не забравяй какви е деца раждала, раждала, ражда и днес българска майка юнашка. Други може да не останат тъдява, но гладни и жадни за власт по тези ширини ще има винаги...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sadisty

    63 5 Отговор
    УУУУУУУУУУУУУУ у кауша всички на чело с огнебореца
  • 2 Философа

    34 3 Отговор
    Това изреченото последните дни са заучени фрази която цел са ушите на профаните!
  • 3 Езоп

    62 5 Отговор
    Пълзяща диктатура едва ли, настояща диктатура със сигурност!
  • 4 Бамби

    49 2 Отговор
    И като подаде оставка - какво? Краденото, имотите и евро средствата остават негови.Той занимания ще си намери - не е бил напразно във властта, има си контактите.Нито връща имотите, нито парите и чист като момина сълза.Тъй де, за една заплата защо да се хаби?Важното е никой да не му дири сметка, той разследване не иска.

    Коментиран от #5, #22

  • 5 6788лл90

    40 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бамби":

    ОЛАФ, Лаура Кьивели, Свобидна Европа няма да ги оставят на мира и спокойствие! Тука не става дума да си дръонеш парички от бюджета става дума за чужди пари! Бият се едни запори на офшорките които се знаят със сигурност от чуждите служби.
  • 6 ха ха

    45 2 Отговор
    Само идиоти и олигофрени в тая власт бе, с конкурс да бяха ги подбрали, нямаше да са по-тъпи от тези
  • 7 Стамат

    42 2 Отговор
    Довършват Лозан Панов ,слагат новият удобен главен прокурор и диктатурата е бетонирана
  • 8 Главен демократ

    5 43 Отговор
    Със свободните си словоизлеяния господина Главния редактор доказва, че в България има свобода на словото повече от всякога, но заставайки наред с противниците на сега управляващите, които крещят грозно, че такава липсва, доказва думите за пълзящ пъклен план срещу демокрацията ни. Избърши си пяната редакторе, че ще се задавиш.

    Коментиран от #10

  • 9 да питам

    24 2 Отговор
    а каква е алтернативата? да констатираш нещо - ок, а да дадеш решение? народа го е казал …"прост народ, слаба държава - лесно се управлява"!
  • 10 да питам

    23 0 Отговор

    До коментар #8 от "Главен демократ":

    не сме ли на 111 място по свобода на словото? шегичка
  • 11 Club

    36 0 Отговор
    В България отдавна има диктатура и Вожда всички го знаем. Той дава, той съди и пак той испълнява присъдите. Любима присъда му е „рязане на глави“ - Султанат
  • 12 Bahti

    17 3 Отговор
    Който Назначат от хамериканското или други посолства Той ще е. И кви медии? Къде е Шиши? И кво ще направи бсп? Пак НИЩО.
  • 13 БоленИ мозъци

    35 1 Отговор
    Не съм историк но тия години след време ще бъдат бяло позорно петно в историята. Толкова алчни и некомпетентни хора никога не са управлявали страната. Жалко че се вадявахме, че като станем членове на европейският съюз нещо ще се промени. Чудовищна неграмотност, нищета за голяма част от от населението и престъпност. Докога хора да ги накажем.
  • 14 НАГЛЕЦ

    30 2 Отговор
    Цветан Цветанов - АПАРТАМЕНТОХОЛИКА: "Ще бъде много мръсна кампания за изборите" По-мръсна от "АпатаментГейт" даже. Безсрамнико, мястото ти е в пандиза.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Пълзяща диктатура?

    26 0 Отговор
    И кой по- точно я налага? Това пожарникарите, нали не си мисли, че ще продължава да ни обсебва с глупостите си? Шут, другарю пазванти, шут в задника ще получиш съвсем скоро! Той ще бъде поздрав до теб и "свитата ти", от всички "благодарни" хора, които са "забогатели" по времето на трикратното ти "управление",но не искат "да си признаят, че е така". Освен да ти пожелаем попътен вятър към нищото, нищо друго не ни остава
  • 17 123

    21 1 Отговор
    И при комуната немаше такава. Диктатура като сегашната
  • 18 Пълзяща вещица

    16 0 Отговор
    Община Петрич сключи договор за 1,4 млн. лв. за ремонт на несъществуваща сграда

    Коментиран от #19

  • 19 Малка твар

    15 0 Отговор

    До коментар #18 от "Пълзяща вещица":

    Тя сградата я има,но в друга паралелна вселена.Споко!
    Те,гадовете са навсякъде! 🐀
  • 20 Борислав

    12 0 Отговор
    По-голяма диктатура от Боко-Цветановата няма. Барем да имаше нещо насреща, а тя държавата загива.
    Шъ взема за Нинова да гласувам. Тия от ГЕРБ отдавна трябваше да ги няма. И въобще БСП от власт падат лесно, виж 10 години вождиски ГЕРБ си е страшно.
  • 21 Anonimen

    2 0 Отговор
    Още. Чакаме за облагодетелстване. Давай зетко, че скука тук. Както казваше дядо ви Тошо... Качамак, качамак, днеска ядох, утре пак - - 6, 6, 4,1 ;÷®
  • 22 Ват ен ка

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бамби":

    Бамби, ще има и разследване и всичко, както си му е реда. Тези си изпяха песента. Ще си живеят в уютни жилища, на държавна издръжка, демек, на наша издръжка. Ако искаш, ще имаш възможност, да им носиш салам и цигари.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.