Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Април, 2019 06:24 10 919 71

Руски паспорти за Източна Украйна. Какво се крие зад този ход на Путин?

  • владимир путин-
  • украйна

Украинците тълкуват тази стъпка като подготовка за руска инвазия

Руски паспорти за Източна Украйна. Какво се крие зад този ход на Путин? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Русия облекчава процедурата по издаване на руски паспорти за хората в Източна Украйна. Украинците тълкуват тази стъпка като подготовка за руска инвазия. Може и Путин да няма такива планове. Но това е ясна провокация!

Още новини от Украйна

Ако някой все още иска да вярва, че днешното руско ръководство може да заложи на конструктивни стъпки при решаването на конфликта с Украйна, трябва да се откъсне напълно от реалността. Три дни след президентските избори в Украйна руският президент Владимир Путин отново даде ясно да се разбере, че няма никакъв интерес от отслабване на напрежението между Москва и Киев. Точно това ни казва публикуваният от него в сряда декрет, който облекчава процедурата за придобиване на руски паспорти за гражданите на т.нар. "народни републики" Донецк и Луганск.

Един особен вид анексия

Декретът на Путин е провокация. Защото целта му е да отдели още по-отчетливо и дълготрайно областите в Източна Украйна, които де факто вече са окупирани от Русия. Това е един особен вид анексия. Официално Кремъл признава, че тези области принадлежат към Украйна, но живеещите там хора ще бъдат приобщени към Русия.

Това е поредното отслабване на Минското споразумение, договорено през февруари 2015 година с посредничеството на Германия и Франция. Всъщност, на практика Кремъл никога не е предприемал сериозни стъпки за неговото осъществяване. Но е изключително важно то да се спазва поне формално, защото се противопоставя на нова ескалация на насилието. Освен това предлага една минимална рамка за хуманитарно сътрудничество в зоната на бойните действия.

Хората в Украйна разбират декрета на Путин като подготовка за открита намеса на руската армия в Украйна. Русия вече използва защитата на руските граждани като повод за инвазия в друга съседна страна: през 2008 година в Грузия, след като години преди това издаваше руски паспорти на жителите на отцепилите се региони Абхазия и Южна Осетия. Възможно е понастоящем Кремъл да няма такива планове. Но самият факт, че тази възможност витае във въздуха, засилва напрежението в конфликтния регион.

За да попречат на Зеленски

Путиновият декрет не е първият афронт на Mосква срещу бъдещия украински президент Володимир Зеленски. Малко преди балотажа, когато неговата победа беше сигурна, Кремъл въведе забрана за износ на петрол и петролни продукти за Украйна. Сега страната бързо трябва да търси други доставчици за над 30% от своето потребление. Нима в Кремъл се надяват, че могат да тласнат Украйна в хаос, след като властта бъде поета от един неопитен политик? Във всеки случай поведението на Москва не обещава нищо добро за близкото бъдеще. Затова е много важно предаването на властта в Киев да протече нормално. А Западът трябва да засили подкрепата си за Украйна. Особено в този критичен момент.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пешо

    86 2 Отговор
    Унгарците раздават унгарски паспорти в Закарпатието. Поляците се опитват да придърпат северозападните райони. Интересна ситуация се заформя.
  • 3 Borislav Popov

    94 6 Отговор
    Руски паспорти и за останалата част на Украйна ! Защото така или иначе в Русия има 2,5 милиона работещи украинци ! А руското население в Украйна е 7 милиона !!!
  • 4 Отчаян

    97 11 Отговор
    Путин , Путин ти си Цар ....да му мислим ние с........... Тато...каруцар!
  • 5 Истината

    19 142 Отговор
    „Ето какво мисля аз – Путин е убиец, бандит и продукт на КГБ, който се опитва да използва всяка ситуация в своя полза. Всички ние разбираме кой и какъв е Путин. Ние трябва да се върнем към концепцията на Рейган: Мир с помощта на силата. Защото единственият език, който разбира Путин е езикът на силата“.Джон Маккейн

    Коментиран от #10, #23, #51, #63

  • 6 Генерал де Гол

    18 120 Отговор
      

    "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние. "

    Коментиран от #17, #20, #53, #64

  • 7 Boxer

    49 3 Отговор
    Как се оправяш с пияният си брат, който ти бръщолеви глупости и неадекватно размахва юмруци ? Опцията да го оставиш да изтрезнее отпада, т.к. тоз дето му налива само туй чака. Хващаш го за яката, бийш му шамарчета и го поливаш със студена вода , докато се освести. Не е много приятно, но тя цялата ситуация е неприятна.

    Коментиран от #8

  • 8 Руските свине

    15 92 Отговор

    До коментар #7 от "Boxer":

    Няма скоро да изтрезнеят от имперските си великоруски маниякални идеи. Поне докато психопата Путин е жив.
  • 9 Само питам

    99 7 Отговор
    Някой насила ли ще им ги раздава тези руски паспорти на хората от Източна Украйна , че DW да блеят така жално , като агънца по Великден .

    Коментиран от #13

  • 10 Дейтсвителността

    5 30 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Не бъркай действителнаста(истината) с реалноста на един отишъл си генетичен отпадък на човечеството.
  • 11 Дейтсвителността

    2 26 Отговор
    Не бъркай действителнаста(истината) с реалноста на един отишъл си генетичен отпадък на човечеството.
  • 12 123

    78 6 Отговор
    До сега хората там бяха терористи. Спряха им пенсиите, тока, водата. Не им позволиха да гласуват. А сега вече били украински граждани. А и да кажа, че убиха 13000 души
  • 13 Руските свине

    8 77 Отговор

    До коментар #9 от "Само питам":

    Правят поредната мръсотия, но си правят сметките без кръчмаря. В Украйна не е разрешено двойното гражданство. Който избере руски паспорт трябва да се откаже от украинския и да си изнася да кочината.

    Коментиран от #16, #50, #65

  • 14 Batushka

    56 7 Отговор
    Дойче ли си, веле ли си, ама не си прав.... Путин каквото прай ,все едно бог го прай...ти на бог ли ще дириш сметка ,бе?
  • 15 Антисоросоид

    76 7 Отговор
    Каква малоумна статия ! Ако е искал Путин да анексира Усрайна до сега да ги е прегазил сто пъти. След като усрайна не изплаща пенсии и заплати в източната част някой трвбва дс им дава.
  • 16 Сичко

    26 6 Отговор

    До коментар #13 от "Руските свине":

    Отвараш си много устста та всичко може да са случи

    Коментиран от #21

  • 17 Borislav Popov

    48 4 Отговор

    До коментар #6 от "Генерал де Гол":

    Охлюв тая мантра я повтаряш под всяка статия !! На всичкото отгоре не е и вярна !! Думите на генерала са точно на обратно ! Ефекта които постигаш също е обратен ! Погледни си минусите !!!
  • 18 Истината

    10 55 Отговор
    Иван Шмельов за руския народ : „Народ, който ненавижда свободата, обожава робството, обича веригите на своите ръце и нозе, мръсен физически и морално...е готов във всеки момент да гнети всичко и навсякъде”.

    Коментиран от #24, #26

  • 19 Бобо

    7 54 Отговор
    То е голяма далавера да имаш руски паспорт.
    За ватниците им трябват визи навсякъде, а Украинците вече пътуват без визи.
    Докато путин е на власт, нищо добро не я чака раша
  • 20 Джими Картър

    63 6 Отговор

    До коментар #6 от "Генерал де Гол":

    САЩ са най-войнствената нация в историята на света ! САЩ е във война през всички 242 години от своята история, с изключение на 16 години, обяснява Картър.

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Генерал де Гол

    6 33 Отговор

    До коментар #20 от "Джими Картър":

    Borislav Popov е най-умния руски трол.
  • 23 Джими Картър

    47 5 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    САЩ са най-войнствената нация в историята на света!! "най-войнствената нация в историята на света", поради склонността да се опитва да принуди другите да "възприемат американските ни принципи"...........................
    ................."Изхарчихме, мисля, че 3 трилиона долара", допълва Картър за американските военни разходи. "... Това е повече, отколкото можете да си представите. Китай не е пропилял нито една стотинка във война и затова те са пред нас. Почти във всяко едно отношение".
  • 24 Batushka

    23 5 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    Кой тоз бе ,откачалник като тебе ли?Истината ..май ти хлопа дъската...
  • 25 Истината

    9 49 Отговор
    Сто години болшевико-чекистки експерименти са превърнали руската нация в тълпа мразеща свободата и демокрацията и боготворяща всеки негодник добрал се до властта в Кремъл. Руснаците не могат да постигнат самоуважение освен за сметка на други страни. Тяхната национална идентичност е силно свързана с господството над другите народи около тях. Руснаците не могат да понесат мисълта, че съседите им могат да имат самостоятелен път на развитие, различен от руския, а мисълта, че някой съсед може да живее по-добре от тях ги угнетява и озлобява. И понеже те не са способни на прогрес, злобата, омразата и агресията към другите са тяхно постоянно душевно състояние.

    Коментиран от #28, #39

  • 26 Borislav Popov

    45 7 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    Трябваше на времето Русия да не помага на американците !! Голяма грешка ! Трябваше да оставят Англия и Америка да се трепят кат говеда !

    Коментиран от #29

  • 27 Истината

    8 42 Отговор
    А. П. Чехов


    Пиянството, неграмотността, тъпoтaтa и ограничеността на руснака изостанал от Европа с двеста години, връзващ и до днес не съвсем уверено гащите си, за пореден път показва, че с него не трябва да се дружи, защото той разглежда дружбата като слабост.

    Коментиран от #30

  • 28 Borislav Popov

    42 4 Отговор

    До коментар #25 от "Истината":

    А в Лондон кмета мюсюлманин и най разпространеното име -Мохамед ! Имат и Сомалийци за кметове - като тоя в Шефилд!!
  • 29 Истината

    10 40 Отговор

    До коментар #26 от "Borislav Popov":

    Русия никога не е помагала на Америка. Америка винаги е ПОМАГАЛА на Русия. Ето фактите:

    През Първата световна война САЩ е съюзник на Русия, "рамо до рамо против германците".

    Начало 20-те години - Америка спасява от глад Поволжието: "През май 1922 г. АРА (Американската Администрация за  помощи) храни 6 млн. 99 хил. 574 човека , американското квакерско общество — 265 хил., Международния Алианс "Да спасим децата " (Save the Children Alliance) — 259 хил. 751 човека."

    През 30-те години Америка извършва  цялата така наречена "сталинска индустриализация" в СССР, при това на много ниски цени. Днепрогес, Магнитка, ЗИЛ, ГАЗ и практически всички големи комунистически строежи са не само  проекти на американски инженери, но и са оборудвани с машини, възли и агрегати доставени, монтирани и пуснати в производство от американски специалисти.

    За 40 - те години няма да говорим, защото руснаците тотално отричат приноса на ленд-лиза. Ще споменем само, че само доставените камиони и джипове са малко под половин милион, а хранителните продукти биха стигнали да изхранването на 10 000 000 армия за 1700 дни/за Русия войната продължава 1418 дни /. Целия ленд-лиза на практика е безплатен.

    Коментиран от #31, #32, #33, #34

  • 30 Ейбрахам Линкълн

    45 7 Отговор

    До коментар #27 от "Истината":

    Няма американска нация ! Всичко тук е една сбирщина от убийци , крадци , грабители и всякаква друга паплач.
  • 31 Borislav Popov

    34 3 Отговор

    До коментар #29 от "Истината":

    Императорът Александър II изпратил към бреговете на Америка две ескадри, обозначавайки руското присъствие и в Тихия, и в Атлантическия океан, при което замисълът бил не руските военни да вземат участие в боевете, а само тяхното присъствие да охлади англичаните, които възнамерявали да влязат във войната против Линкълн (на страната на робовладелските щати, разбира се)......
    ...............................Така или иначе, по време на знаковата война между Севера и Юга, Русия много ясно очертала своята позиция, резултат от която станало запазването на териториалната цялост на САЩ и сравнително бързото прекратяване на бойните действия.
  • 32 Borislav Popov

    29 3 Отговор

    До коментар #29 от "Истината":

    И как са помагали краварите на Русия ??..........На 3 декември 1917 година се провела специална конференция с участието на САЩ, Англия, Франция и съюзните им страни, на която било прието решение за разграничаване на зоните на интереси на териториите на бившата Руска империя. Като зона на влияние на Англия били определени Кавказ и южноруските области, на Франция — Украйна и Крим. Американците щели да вземат Сибир, а японците искали да получат част от Далечния изток.
  • 33 Borislav Popov

    29 3 Отговор

    До коментар #29 от "Истината":

    На 1 август 1918 година английските войски дебаркирали във Владивосток. Пак там през август пристигнали американците. Пак през август американци, англичани и французи превзели Архангелск. Интервентите обявили военно положение, въвели военнополеви съдилища, за времето на окупацията те изнесли 2686 хиляди пуда различни товари на обща сума над 950 милиона златни рубли. Плячка на интервентите станал целият военен, търговски и риболовен флот на Севера. Американските войски изпълнявали наказателни функции. Над 50 хиляди руски граждани (повече от 10 % от цялото подконтролно население) били хвърлени в затворите на Архангелск, Мурманск, Печенга, Йоканга. Само в Архангелския губернски затвор били разстреляни 8 хиляди души, 1020 са умрели от глад, студ и епидемии.
  • 34 Borislav Popov

    31 3 Отговор

    До коментар #29 от "Истината":

    В Приморието американците са вършили удивителни по своята безчовечност действие, а остров Руски, където тези дни се провежда срещата на върха на АТИС, станал концентрационен лагер, където докарвали пленници. Имало и други лагери на смъртта, където американците унищожавали местното население, но лагерът, създаден на остров Руски, просъществувал по-дълго от другите – до октомври 1922 г. Изтощените в лагера хора давили до острова, поединично и заедно на цели баржи, като връзвали ръцете им с бодлива тел.

    Коментиран от #35

  • 35 Истината

    6 37 Отговор

    До коментар #34 от "Borislav Popov":

    Е, че руското мекере Borislav Popov пуска руска фалшива пропаганда.

    Коментиран от #36, #37, #61

  • 36 Borislav Popov

    25 6 Отговор

    До коментар #35 от "Истината":

    А и самият генерал Гревс, командващ американския експедиционен корпус, по-късно признал: „от тези райони, където се намираха американските войски, ние получавахме съобщения за убийства и изтезания на мъже, жени, деца…“
  • 37 Borislav Popov

    26 5 Отговор

    До коментар #35 от "Истината":

    Не по-малко откровен в своите спомени е и полковникът от сухопътните войски на САЩ Мороу, който се оплаква, че горките му войници … „не можели да заспят, ако не са убили някого през този ден (…) Когато нашите войници вземаха в плен руснаци, те ги караха на гара Андрияновка, където вагоните се разтоварваха, пленниците бяха довеждани до огромни ями, край които ги разстрелваха с картечници“. „Най-забележителният“ за полковник Мороу бил денят, „когато били разстреляни 1600 души, докарани с 53 вагона“.
  • 38 Психиатър

    13 28 Отговор
    Русофила е индивид , който доброволно е пожертвал своя интелект в името на сляпата и безусловна вяра в една лъжлива, изкуствена басня. И той е готов, подобно на религиозните фанатици, да я защитава с цената на безумни престъпления, включително и срещу родината си. Ето затова русофилията не само е болест – тя е и извънредно опасна, защото  обслужва чужди сили, които откровено вредят на българските интереси.

    Коментиран от #40, #42, #67

  • 39 Усмивката

    6 10 Отговор

    До коментар #25 от "Истината":

    С две думи ......Викинги- варяги крадци и бандити и убийци
  • 40 Бесен Язовец

    19 8 Отговор

    До коментар #38 от "Психиатър":

    Публикувано във факти.бг: Русофоба вярва че има 31 пола и не знае кой от тях е !! Това е пълно разтройство на съзнанието и се лекува само с електрошок или лоботомия !!

    Коментиран от #41, #43

  • 41 Усмивката

    2 7 Отговор

    До коментар #40 от "Бесен Язовец":

    А и забрави....Бесни Язовци
  • 42 Бесен Язовец

    10 4 Отговор

    До коментар #38 от "Психиатър":

    Майкъл Паренти : Само за една година в обора -- 200,000 се подлагат на лечение с електрошок, което уврежда мозъка и нервната система!!..............- От 600 до 1000 души се подлагат на лоботомия !!!

    Коментиран от #44

  • 43 Българин

    9 25 Отговор

    До коментар #40 от "Бесен Язовец":

    Хиляди съм писал на тъпите путлерасти, че русофоби няма!

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.

    Коментиран от #62

  • 44 Психиатър

    7 24 Отговор

    До коментар #42 от "Бесен Язовец":

    Русофилите са индивиди, които практически не познават обекта на своето обожание. Ако имаха реална представа за действителното, изчистено от емоции и митология състояние на Владимир Путин, руското общество и за руската история, те никога не биха изпадали в такова умопомрачително идолопоклонничество.

    Коментиран от #45

  • 45 Batushka

    5 6 Отговор

    До коментар #44 от "Психиатър":

    Идиот ,чи те и християните са така...вяра трябва, вяра ... ПУТИН, ПУТИН, ПУТИН..... АААААА....
  • 46 Чичо

    24 3 Отговор
    Та какъв точно е проблемът!?! Русия облекчава административни процедури за ХОРАТА ЖЕЛАЕЩИ ДА ПОЛУЧАТ РУСКИ ПАСПОРТИ!!!!Ами браво! Няма драма! Дори призовавам и нашето правителство да стори същото!!! Та ,не мога да разбера смешния плач на т.н. журналиСти от ДВ и на подсмърчащите подир тях местни сорогоиди!
  • 47 Усмивката

    7 2 Отговор
    Като питах циганката къф е проблема...„ що не учи малкия ,що не ходи на училище.Тя ме погледна учудено....„акъл ,акъл няма”....та и аз те гледам учудено
  • 48 соросоидни кърлежи

    13 1 Отговор
    като видях кой автора на тази статия...
  • 49 Тръмп

    3 24 Отговор
    Който пали огън в Украйна,от огин ще погине!!!:):):)Ясно ли ви е другарю Путин или ще повярвате на Исус,когато усетите лично болката при изгаряне???:):):)Путин следва примера на Хитлер!!!:):):)
  • 50 Гггггггг

    22 1 Отговор

    До коментар #13 от "Руските свине":

    Не е вярно! България също е издала много паспорти на украински граждани. Аз работя с такива /българи/. И те разправят как ги тормозят неформални нацистки формирования. Защо България не протестира а мълчи?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 4рррр

    11 1 Отговор
    Те и американците начело с Тръмп искат руски паспорт,но засега Путин ги държи в очакване...
  • 53 Ани

    19 5 Отговор

    До коментар #6 от "Генерал де Гол":

    Ти май зацикли и ??? изцяло. Това " мнение" съм го чела най- малко 15 пъти !
    А друго мнение имаш ли?
    Русия се опитва поне малко да облекчи живота на хората в Донбас.
    Имате ли въобще представа как пенсионери от ДНР си получават пенсии на територията на Украйна? Каква е процедурата и колко пенсионери са починали по време на тези пътувания?
    Второ- след 5 години гавра над хората вече е време да се предприемат някакви съществени стъпки.
    Трето и най важното- след като Полша и Унгария правят същото, защо това е престъпление и заплаха на Русия?

    Коментиран от #55, #58

  • 54 Честен човек

    3 19 Отговор
    Борислав Попов е убеден в своя статут на недосегаем във Факти !Искам да го попитам дали наистина мисли ,че това е така ? Защото самонадеяните лъжци понякога си намират колая в най - неочаквания момент ! Посланията му са адресирани към най нискоинтелектуалните слоеве на нашето население ! Учуден съм от търпението на неговия супервайзер !
  • 55 Хрониките на Евразия

    2 13 Отговор

    До коментар #53 от "Ани":

    Анче , пенсиите се получават на украинска територия , след като няколко пъти в Донецк ограбиха банките и инкасаторките коли и оставиха хората без пенсии !
    Така , че си нямаш никаква представа за какво пишеш .
    А още по малко да познаваш района и трагедиите на хората там .
    А сега ми кажи кой е най - близкият град до Донецк и на колко км ?
  • 56 ПЕНКО

    1 8 Отговор
    РАЗЛИКАТА СЪС "ЗЕЛЕНАТА КАРТА " Е ОЧЕВИДНА !!! В МОСКВА,ОБАЧЕ, СЕ ПРОВЕЖДА " ПАРАД " - В СЪСТАВ ОТ ОКОЛО ДВА МИЛИОНА МЮСЮЛМАНИ !!! ПОНЕЖЕ СЪМ ПРОТИВ РЕЛИГИИТЕ ЗАБРАВИХ ПОВОДА , НО БЕШЕ ЕДИН ДЕН В ГОДИНАТА ?????
  • 57 папарака

    2 8 Отговор
    АНЕКСИРАНЕ НА ОСТАНАЛИЯ КРИМ
    ФАКТ
    ТОЯ БЕЗ КРИМ НЕМОЖЕ ДА ИЗНАСЯ НЕФТ И ГАЗ
    ЩОТ УКРАЙНА МУ ПРЕЧИ
    АКО АНЕКСИРА ЦЕЛИЯ КРИМ
    ЩЕ СИ ИЗНАСЯ ТРАНЗИТА БЕЗ ТАКСИ 😁😁😁😁
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 МИД

    16 2 Отговор
    Някой задавали си въпроса тези руско говорящи в Украйна , че им се забранява да говорят на руски. Че цял живот са работели а сега малоумните като Порошенко им спря пенсиите. С какво да живеят възрастните хора? Добива на въглища идваха от Донбас и се изземваха от Киев а хората не получаваха нищо. Това са руснаци и Путин винаги ще ги защити. Те са гладни и уморени от безумията на войната там. Избиват ги без причина. Браво на Путин. Само той ще им разкаже играта. С голямата мечка седнали украинци да се заиграват. Путин тихичко действа право в целта.
  • 60 Хапчета

    11 0 Отговор
    Нещо виждате ”дългата ръка на Кремъл” , май май навсякъде :D Кво, искате войната да продължи? Смърт на християни да има! Ако това е алтернативна форма на завоевателство, то същото важи и за новодошлите араби У Европата :D Или просто Ви е яд, че са няма как да станем военна зона, след прекратяване на братоубийствената война? Ае решете...с мира или секира, е по-добре за региона? И кат медии, поне се постарайте да не звъчите ТОТАЛНО купени, от Вас си дескредитирата (ефект на русофобията, тук доказано никога няма да има :D ) :)
  • 61 Пешо

    9 0 Отговор

    До коментар #35 от "Истината":

    Хем си неграмотен, хем си глуповат, с две думи си тъпо парче. Не се обиждай - това е истината.
  • 62 Дали ще те нарекат русофоб

    6 0 Отговор

    До коментар #43 от "Българин":

    или педофил няма разлика, тъй като е едно и също.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ЗайоБайо

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Генерал де Гол":

    Де Гол не е казвал такова нещо. Научи се да четеш
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 зулус

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: България също е издала много паспорти на украински граждани - значи и ние се готвим да анексираме Украйна???
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Националист

    1 0 Отговор
    И аз искам Руски паспорт. Русия е бастиона на нормалността в света.
  • 70 Националист

    1 0 Отговор
    И ние трябва да даваме Български паспорти на Руснаците! Представяте ли си всички Руснаци- Българи! :-)
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.