Last news in Fakti

29 Април, 2019 19:00 4 257 15

Комисия за будалкане със закона

  • пламен георгиев-
  • кпконпи

Вратичка след вратичка, сетне газене направо през просото, докато всяка комисия, агенция, служба се превърна в своята най-печална противоположност

Комисия за будалкане със закона - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Ако не можем да си вършим работата, нямаме място в такова управление“, признава депутатът от ВМРО Искрен Веселинов в началото на годината. Той не прекалява с изявите си в публичното пространство, но за сметка на това е действително искрен. Например искрено заявява, че „ГЕРБ правят грешка след грешка“, а по повод на апартаментния скандал въздъхва непресторено: „Пламен Георгиев беше подложен на атака, след която трудно би се обяснило неговото оставане на позицията, дори да е абсолютно невинен“. Демек шефът на КПКОНПИ трябва да си ходи при всички положения, още повече че е далеч от невинен, камо ли от абсолютно. Освен със сауна без документи, както установи проверка на 17 април, на прословутата си тераса от 186 кв. м. Георгиев разполага и с два незаконни навеса, за чието премахване седмица по-късно му беше съставен констативен протокол. Което е нищо в сравнение със самия факт, че изобщо не е декларирал терасата пред КПКОНПИ, а също и с последвалата лъжа, че тя е обща собственост на блока, но поне сложи поредната въпросителна над „неговото оставане на позицията“.

Това се посочва в коментар на Любослава Русева за сайта „Редута“.

Ето тук обаче отново се намеси депутатът Искрен, за да разкрие с цялото си простодушие, че всъщност никой от задължените да декларират имотното си състояние пред антикорупционната комисия не се е занимавал с подробности като тераси, мазета, тавани и прочие. Отгоре на всичко, в опит да защити лидера си Красимир Каракачанов – и той със „спестена“ тераса от 117 кв. м., – Веселинов натрака в профила си във фейсбук статус, от който се разбра, че става дума за узаконена практика. „Попълвам години наред подобни декларации и напътствията на служителите винаги са били: тераси, мазета, тавани НЕ СЕ ДЕКЛАРИРАТ“, написа депутатът и така направо отряза главата на Пламен Георгиев. При това, оказа се в резултат на самопризнанието, инструкциите са давани не само по телефона, ами са надлежно записани и в Указанията за попълване на декларацията! Полетата за т.нар. разгъната застроена площ (РЗП) не е задължително да бъдат попълвани (и даже е чудно защо въобще фигурират), така че да бъде предоставена възможност за послъгване, без да се нарушава законът. Ясно защо: самият Пламен Георгиев е възнамерявал да скрие, че притежава гигантска тераса, а доколкото и заместникът му Антон Славчев според имотния регистър има такава, двамата борци срещу корупцията явно са решили да си опекат работата някак по-законосъобразно. И вместо да засичат неверните жилищни данни на хората във властта, което е едно от основните им задължения, меко казано са подтиквали министри, кметове, шефове на агенции и пр. да… мамят.

Впрочем вижте само колко синоними има глаголът „мамя“ – лъжа, послъгвам, заблуждавам, държа в заблуда, занасям, блазня, баламосвам, хващам на въдицата/в клопката, подвеждам, изхитрям се, будалкам, подхлъзвам, пързалям, подправям, нагласям, фалшифицирам. И всичко това, благодарение на утвърдената практика, е превърнало КПКОНПИ в отрицание на замисъла за нейното съществуване и, естествено, на дейността ѝ. А шефът ѝ, който през цялото време ни е баламосвал, изхитряйки се да нагласи инструкциите така, че на него да му е угодно, в крайна сметка ги е подправил, за да поблазни подобните нему да ни изпързалят. Обществеността е подведена, действителността е фалшифицирана, държавата е подхлъзната. Неслучайно той нито веднъж не се позова на собствените си инструкции, за да оправдае липсата на терасата от 186 кв. м. в имотната му декларация, защото прекрасно знае, че с буквата П от абревиатурата на комисията е означено не точно противодействие. Поне аз се сещам за „прикриване“, дори за „престъпление“…

И този човек още се води в отпуска, а?

Въпреки че отдавна трябваше най-малкото да е подал оставка, след чистосърдечното разкритие на Искрен Веселинов би следвало моментално да бъде уволнен. Само дето тъкмо то показва, че всички са навързани и чак оплетени в контролирана от най-високо място измама, в чиято клопка е хваната целокупната клета държава. Управлението е едно РЗП за лично ползване, в него не е задължително да изпълняваш задълженията си. Напротив, даже е задължително да се занасяш с тях и със законите, иначе си пълен глупак и аутсайдер. И по ирония пак онзи Искрен Веселинов през 2014 г. справедливо е тръгнал да сезира главния прокурор за… „геноцид срещу българския народ, извършено от правителствата, управлявали страната в годините на прехода“.

Е, чак геноцид звучи прекалено, но по отношение на спазването на правилата със сигурност беше извършен масов погром. Вратичка след вратичка, сетне газене направо през просото, докато всяка комисия, агенция, служба се превърна в своята най-печална противоположност. Оттук и „борба с корупцията“ или „правоохранителни органи“ звучат като оксиморони, а „държава“, хъм, за нея е достатъчно да си остане с кавичките.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ред код

    57 2 Отговор
    Как ще си подаде оставката прокурорът, който ската Борисов за скандала с "Ало, Ваньо" и за тази заслуга стана шеф на КПКОНПИ. Гадовете са навързани като свински черва
  • 2 Долапчиев

    39 0 Отговор
    Накрая, всичкото крадене ще се окаже законно! А всички крадци - мъченици! Затова, народа да ги измете по-бързо, да не се мъчат излишно!
  • 3 Тоя е

    22 1 Отговор
    Гербетаст
  • 4 и те така

    27 0 Отговор
    С такива "защитници" на Право и Закон винаги ще сме №1 ,.....от зад напред !!!!
  • 5 име

    2 18 Отговор
    ето тези същите анали очаквам и към елена , румен и сие! защо няма? отговорът е ,че някои престъпници са наши и хубави хора.отново двоен аршин.
  • 6 488

    18 2 Отговор
    Веселинов ВМРО - нали нямя дя се изненадате ако никой не гласува за Вас нещастници
  • 7 1944

    3 12 Отговор
    нагли като кремълските си господари. видяла жабата... ама тука не ви е руската кочина, таваришчи.
  • 8 bokolandia

    10 1 Отговор
    Всеки скандал (кражба) се решава от Боко Тиквуняка (също крадец) по един и същ начин: излизане в отпуск, забавяне, забравяне и ... изтичане в канала. Затова ще си получите шута на изборите. На народо му писна.

    Коментиран от #11

  • 9 калин

    5 1 Отговор
    Нещо много бързо се забрави за
    Цецо крадецоооо,боклукооо ,грозникооо.
  • 10 Чичко тревичко

    5 1 Отговор
    Правилно тоя мазен гей е покрил Боко за Ало Ваньо! И сега натрупа едни милиони ама за тия пари никой не го пита! Защо ли!! А Боко защо не каже кой уби Мишо бирата !! Когато се записваше разговора с Ваньо Танов Мишо беше до Ваньо и му каза да звънне на шефа си 2 в негово присъствие! За да се увери !после от къде изтекъл разговора на Ваньо със Бойко!после защо Мишо умрял в хотел а жена му умряла от свръх доза !ехааа блажени са вярващите!!
  • 11 Помиярче

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "bokolandia":

    На народа му писна от такива ! За пореден път искате да ограбите натрупаното от работните хора ! Няма работници а кръчми, молове, фитнеси и др. са пълни! Кой издържа консуматорите със скъпите коли ? Свършват ограбените парички и ....За пореден път се готвите да грабите от България и Бузлуджа Чернобил !
  • 12 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Е-е-е, как няма да е хубав този капитализъм или демокрация ?? Както Ви е кеф, така го наричайте. Тъпите и долни комунисти имаха във всеки окръг отдел " Държавен и партиен контрол ", освен прословутите от ДС. На юнаци като Петър Димитров от Русе и Велможата от Аксаково, Варненско, бяха лекичко "опъвани юздите" като
    посланици в братски държави.... Но имаше някакъв предел в покварата и хайдутлуците. Сега мяра нямат...... Всеки краде , както умее и всички са невинни..... Потърпевшите да хващат пътя , кому накъдето му видят очите..... То хубаво, ама само с министерства, агенции и прочие бюрократични институции икономика не се гради. Изминаха 30 години от заветнатаа 1990 година... Всеки роден в годините около и във Втората война знае каква бе страната ни в 1975 година.Никак не ми е мъчно за онези години, но нека разумни хора и живи свидетели да преценят. Нека родените след 1985 год. да не коментират - смешни са...Сам Рейгън в предизборната си кампания се обърна към един такъв "всезнайко " с думите " Икономиката, глупако" ! Аз бих добавил за 30 години след ВСВ "и социалните придобивки, умници "
  • 13 патриотъ

    0 0 Отговор
    Явно ще трябва народа да хваща гората!Друга оправия няма!
  • 14 хахаха

    0 0 Отговор
    тоа пъ много се пеняви то нали гузен негонен бяга
  • 15 Моргаджия

    0 0 Отговор
    Инфаркт на миокарда.