Last news in Fakti

5 Май, 2019 13:00 5 805 36

Как звярът отново отвлича Европа

  • европа-
  • александър урумов-
  • джендъри-
  • избори-
  • христос-
  • агне-
  • бик

И как агнето отново ще победи бика, а християнството ще надделее над агресивното джендър езичество

Как звярът отново отвлича Европа - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Европа всъщност е ливанка.

Ако говорим за митологичната девойка Европа, дала името си на нашия континент, тя е принцеса от Финикия, днешен Ливан. Така че Европа, на която е наречен Стария континент е ливанка. Красива девойка, казва легендата.

Според тази легенда, красивата девойка се разхождала заедно с приятелки по родния си бряг, когато от морето изплувал един снежнобял бик. Това бил гръмовержецът Зевс, спешно приел тези зооморфни измерения, в опит да съблазни и отвлече принцеса Европа.

Впрочем, успешен опит. Звярът съблазнява Европа, подлага гърба си, тя сяда отгоре, хваща се за рогата му и той си я отнася с него.

Толкова актуално звучи, сякаш за днешна Европа става дума... Ето как е станало това, според митологичната хекзаметрична поема „Метаморфози“ на Публий Овидий Назон:

"Чезне полека страхът - на девойката дава гърба си, да го потупа с ръка, и рогата си - да ги окичи с пъстри венци. Осмели се дори дъщерята на царя да му възседне гърба, без да знае кого тя възсяда.

Но от земята без шум и от сухия бряг постепенно той най-напред във водата потапя краката привидни, все по-дълбоко нагазва и пряко морето понася своя трофей. Тя трепери, назад към брега тя поглежда, дясна ръка на единия рог, а пък лява опряла върху гърба му. Трепти от зефира развятата дреха."

Бикът е класически езически символ – освен въплъщение на древногръцкия бог Зевс, той е и символ на египетския бог Амон. Древните египтяни почитат бика именно като символ на централния техен бог Амон. Овцете не са на почит в Египет, логично е и техните малки да не са почит.

Това е една от причините древните египтяни да презират поробените от тях евреи – защото евреите са овчари, това е специфично тяхно занимание.

И когато започва сблъсъкът между Мойсей, от една страна и Фараона, от друга, той преминава в растяща ескалация...

Знаем библейската история за десетте язви, поразили земята и народа на Египет. Знаем за нощта на Пасха и за кръвта на жертвените агнета, предпазили всеки еврейски дом, чиито врати са отбелязани с тази кръв...

Знаем за разделянето на Червено море, знаем за края на Фараоновата армия и за новото начало на избрания народ...

Но встрани сякаш остава нещо много важно. Встрани остава битката на символите и силите. В тази битка на символите и силите Агнето победи бика. Презрените еврейски овчари победиха гордите египетски воини. Осемдесетгодишният овчар Мойсей победи младият и силен Фараон. Малките, семпли и привидно прости неща на този свят надделяха над големите, сложни и привидно силни системи.

Неуките довчерашни роби победиха интелектуалното високомерие на уж добре информираните астролози. Презираното от египетския елит Агне победи Амон и египетските богове, и египетския елит. Така беше тогава. И след това в следващи битки – отново и отново. А днес..

Днес ще е същото. Защото Агнето винаги е крайният победител. Христос е Победител, Цар на царете, Господар на господарите. Ценностите на християнството ще победят агресията на новото джендър езичество - категоричната позиция на християнска Америка в лицето на президента Тръмп е още една гаранция за това!

Цялото презрение към християнството от страна на съвременния брюкселски т.нар. елит ще завърши с катастрофа, която ще бъде исторически урок за цял свят. Цялата им ярост и злоба срещу устоите на християнска Европа ще бъдат записани в историята с мастилото на предателството и на позора – позора на джендър идеологиите, мерзостта на еднополовите бракове, деструкцията на „ранното полово възпитание“, ултимативният култ към смъртта с насърчаването на абортите във всички случаи.

Всичко това ще бъде история на позора на съвременния „европейския елит“. Цялата арогантност, надменност и високомерие на тази отиваща си анонимна клика са всъщност само неубедително прикритие на завладелите ги безпокойство и страх.

Страхуват се и треперят от това, което идва на 26 май. Защото целият този самозван елит, затънал в окултизъм и просмукан от омраза срещу Христос добре разбира, че съзнателно е избрал страната на губещия – избрал е страната на бика.

Страната на съвременното езичество, което е окупирало европейските върхове и което отвлече европейската мечта, и я опозори. Този самозван и от никого неизбран елит дълбоко в себе си прекрасно знае истината. Истината е, че Агнето винаги побеждава.

Сблъсъкът се случва пред очите ни – Агнето отново ще победи бика. Христос е Спасителят на Европа.

Александър Урумов е кандидат за евродепутат от листата на ВМРО-Българско национално движение, поставена под номер 3 в бюлетината за изборите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    36 1 Отговор
    То само джендърство да беше, ами и ислямизация се започна и сега закона я защитава. Европа вече няма силни нации, а изобщо нациите изчезват с този мултикултурализъм който ни налагат, а малкото държави които решат да си защитят интересите ги обявяват автоматично за фашисти.
  • 2 Електтрошок

    15 1 Отговор
    Урумов,нещо се вкарваш във филми.Аз не съм оптимист нито за 26ти,нито за 36ти.Дано не съм прав.

    Коментиран от #9

  • 3 Не религиозен

    17 5 Отговор
    Президента Тръмп е поставен от Бог, за да се даде шанс на човечеството да се опомни и да се обърне към вечните Божии ценности.
    И това е време за корекция на обърканите и време за избор на изгубените, които стоят далеч от Бог. Но, белезите, че живеем в "последно време" са много и са ясно очертани - изпълнява се Писаното Слово. Близо сме до Второто пришествие на Господ Исус Христос и в този смисъл - съм съгласна, че Агнето ще победи. Но дано Бог ни покаже милост и ни спаси от времето на голямата скръб...

    Коментиран от #4

  • 4 агнето

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "Не религиозен":

    Чете ли статията? Значи е време агнетата (бг фолка) да победим звяра. (ГЕРБ, БСП, ДПС, СДС, Евророма, НДСВ....) и да се спасим от тях! ВМРО е вярно алтернатива, но дали ще вземе гласове за да победи зверовете, след като ония купуват гласове, заплашват хора с уволнения (ГЕРБ, ДПС) ако не гласуват за тях, вписват се мъртви души? И защо патриотите се карат и делят а партийни? Явно всеки тълкува патриотизма по своему?

    Коментиран от #6

  • 5 Факти,

    4 11 Отговор
    много така,предизборно му давате трибуна на Урумов!
    Като не долюбва джендърите и евролиберастите в Европата,да си седи у дома и да ги громи,безплатно...,😁

    Коментиран от #8

  • 6 Каракачанска пастирка

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "агнето":

    Агънцата ги лапкаме целички!

    Коментиран от #7

  • 7 Агнето

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Каракачанска пастирка":

    Лапай го...агнето....цялото...., Но не разбрах идеята на легендата? Ето и ние яхнахме Европа и тя ни поведе към трансджендър и, гей паради, имигранти от Африка, Афганистан и други, обсебване на ресурсите ни от чужди корпорации, загуба регрес за нас, станахме слуги на крадливи политици и други. И най-чудното е, че всички тия и партии и военни и комисари се рекламират като патриоти, а не решиха проблемите цели 31 г. път към демокрация? Искаме Сидеров да стане представител на ВМРО в ЕПарламе т, за да гледаме патриотично шоу а не да се държат с НФСБ медийно кой по-патриот. Как може лицето на патриотизма Волен да не е сред патриотичното ВМро?

    Коментиран от #17

  • 8 Идеалист

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факти,":

    Ако схващам правилно, твоят проблем е заплатата, която би получавал като евентуален член на Евро парламента ...

    Коментиран от #16

  • 9 Малшансов

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Електтрошок":

    За голямо съжаление,прав си.
  • 10 Иванов

    13 2 Отговор
    Египтяните са ненавиждали евреите защото са се хранили с овце, животно също свещено за Египет, но с какво да се храни един номад скотовъдец? Мойсей не е бил овчар, освен ако не смятате евреите за овце. Тръмп е християнин, колкото и Алистър Кроули, а дъщеря му Ивана прие Йудаизъм. Америка не е християнска, а масонска държава, държава паразит разпалваща войни по света и ограбваща природните ресурси на другите. Масоните вярват в Богинята Майка, май я наричат Нут. Агнето не е символ на Христос, житното зърно е Негов символ. С другото съм съгласен. Долу джендеризма и толерастията, да живее България!

    Коментиран от #12, #20

  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 2 Отговор
    Кълне като стара проскубана уруспия....
  • 12 Не религиозен

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "Иванов":

    "А Моисей ПАСЕШЕ овците на тъста си Иотора, Мадисмския жрец; и като докара овците в задната страна на пустинята, дойде на Божията планина Хорив" ( Изход 3:1). Иванов, не знам от къде черпиш информацията, която споделяш така уверено тук, но отново потвърждаваш у мен убеждението, че си събрал в главата си микс от предания и легенди, които са просто фолклор.

    Коментиран от #21

  • 13 Бегай

    5 3 Отговор
    А бе Урумов, ако влезеш у парламента само за Исус и джендърство ли ще дрънкаш? Защото тука в България има и още много други сериозни проблеми, а още не си ги съпоставял с Исус . Джендърството ще пресечем добре, ама и след това ще си останем бедни роби , тоалетната на Европа .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Госあ

    1 3 Отговор
    Добре че има други в ЕП, щото тия плазмодии като нищо ще ги избере българина да отидат и те в така мразената Европа. Нек'ви мозъци пък туити възхваляват 😂
  • 16 Идеалисте,

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Идеалист":

    не ми е проблем евентуалното заплащане-купуване на еврполитика Урумов от системата,която той громи,разбира се предизборно.Дразни ме лъжата,принципно.
    Бялата златка/ в.с/навремето громеше Мамона,пък после му пристана сладко-сладко...

    Коментиран от #19

  • 17 Агнето

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Агнето":

    Колко пъти волен сидеров трябва да те предаде,да се продаде добре за да спреш да му вярваш!?
    Тук борбата за кокъла и привилегиите на евродепутат е еднолична,наднационална и за лично ползване.
  • 18 Госあ

    3 3 Отговор
    Звярът е сащ. А ЕС е по силният. Понякога, възпитанието трябва да бъде пренебрегнато и негодниците да бъдат поставени на мястото, тук съм напълно съгласен-стига толерантност. А на тея дебили само тролове и глупци могат да им вярват
  • 19 Идеалист

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Идеалисте,":

    Е, това може да се отнася за всеки един от кандидатите за ЕП...Дай тогава да не гласуваме и да не изпращаме никой...Хем ще спестим пари, хем ще спим "спокойно"
  • 20 Не религиозен

    0 4 Отговор

    До коментар #10 от "Иванов":

    Безполезно е да ти припомням, че сееш отровни семена. Затова ще дойде време да си спомниш... Сега само ще ти кажа, че си затворил сърцето си като птиче в клетка.

    Коментиран от #23

  • 21 Иванов

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Не религиозен":

    Библейски си права, но и ти вярваш също в митове и легенди. Историческия Мозес е бил с ранг на фараон и върховен жрец и овце не е пасал.

    Коментиран от #24, #36

  • 22 ФАКТ

    8 0 Отговор
    Пак ,предизборна агитация !!!! А българските зверове,кои са????? Кои изгониха българите от България ????
  • 23 Иванов

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Не религиозен":

    Не мож ме уплаши с анатеми... Семената са отровни само отвън за да ги предпазят от вредители, като поникнат сама ще вкусиш, че плодовете им са сладки и питателни. Ти навярно си спомняш, че Барак Обама обеща, че в края на втория си мандат ще оповести цялата истина за извънземните, нещо което не изпълни за съжаление. Ако беше го направил днес ти нямаше да ме кълнеш, но както и да е, свободна си да правиш каквото си искаш.)

    Коментиран от #25

  • 24 Не религиозен

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Иванов":

    Според библейската книга Изход той е роден по време, когато евреите пребивават в Египет. Те са подложени на масово изтребление и преследване – новородените бебета от еврейски произход са убивани, за да се намали популацията на чуждия народ. За да получи спасение, невръстният Моисей е пуснат във водите на река Нил и намерен от сестрата на фараона, която го осиновява.
    Впоследствие детето е отгледано от дойка, която всъщност е истинската му майка. Моисей става принц на Египет, но нетърпимостта му спрямо жестокостите на египтяните към народа му го карат да направи необмислен акт – убива садистичен надзирател. Убиецът бяга в пустинята, където се жени за дъщерята на мъдър шейх и става пастир.
  • 25 Не религиозен

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Иванов":

    Не съм аз, която ще те анатемосва...Любовта на Христос не ми позволява. Просто те предупреждавам, за оня ден, в който ще застанеш пред Божия съд и ще отговаряш за всяка празна дума.

    Коментиран от #26

  • 26 Иванов

    0 3 Отговор

    До коментар #25 от "Не религиозен":

    Не съм казал нищо което да не е угодно на моя Господ или да противоречи на съвестта ми, така, че няма от какво да се притеснявам, но като усещам твоята и на автора омраза, ми е жал за вас. Тръгнали сте с трици маймуни да ловите и който не е с вас- тежко му!)

    Коментиран от #27

  • 27 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Иванов":

    Не знам кой е твоя Господ. НО ако погледнеш внимателно коментариите си от последните дни...някои от тях дори не са коректно изразени от гледна точка на добрия тон.

    Коментиран от #30

  • 28 666

    0 8 Отговор
    Малий!
  • 29 Смотан

    1 0 Отговор
    Ако ти не можеш да виждаш всички като равни то значи кой си ти?
  • 30 Иванов

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Не религиозен":

    Тебе какво те бърка това? Каквото повикало, такова се обадило. А Господ е само Един, Този, който заповядва: Да нямаш други богове освен Мен!

    Коментиран от #31, #34

  • 31 Госあ

    0 3 Отговор

    До коментар #30 от "Иванов":

    Аз имам милион и един бога, които обичат хората и са ги създали добри,е може би чифутите са некво изключение. Всъщност всички тези богове не могат да бъдат богове единствено на чифутите. Това показва, че чифутите са вторични продукти на появилото се зло на земята следствие на несправедливият живот. И дефакто е точно така, озлобени и комплексирани от гоненията спрямо тях,те създават дори и вторична религия, която заповядва някакви неща и обвинява всички,че са зли.
  • 32 Госあ

    4 1 Отговор
    "грабят от народът гладен,граби подъл чорбаджия,за злато търговец жаден и поп с божа литургия!...., налейте! Ще да пия! На душа ми да олекне,чувства трезви да убия, ръка мъжка да омекне! Ще да пия на пук врагу,
    на пук и вам, патриоти,аз вече нямам мило, драго, а вий... вий сте идиоти! "
  • 33 п.п.

    2 3 Отговор
    Мисля на всяка публикация на урум войводата от четата на шкембе войвода и джамбазина, до изборите за европарламент да прилагам това стихотворение на великия българин Ботев. Надявам се, да ме разберете ;)
  • 34 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Иванов":

    Вече нищо. Само изпълних това, което Бог е казал е Книгата Езекил 3: 17, 18, 19. "Сине човешки, поставих те за страж на Израилевия дом: слушай прочее словото от устата ми и ПРЕДУПРЕДИ ги от моя страна. Когато кажа на беззаконника: Непременно ще умреш, а ти не го предупредиш и не говориш за да предпазиш беззаконника от беззаконния му път, та да спасиш живота му, той ще умре заради беззаконието си, но от твоята ръка ще изискам кръвта му" Аз изпълних стих 19. Но предупреждението е преди всичко поради ХРИСТОВАТА ЛЮБОВ, която за съжаление ти отхвърляш и затова НЕ ПОЗНАВАШ. Затова сърцето ти е птица в клетка.
  • 35 Грух

    0 1 Отговор
    Ей, лнар, шетиибамъмъта, мойто дете е джендър, тиивамаката !
  • 36 Да ама не

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Иванов":

    Историческия Мойсей наистина е бил фараон който се отказва от властта си и става овчар когато разбира че не е египтянин а осиновен от сестрата на фараона и като става овчар среща Бог и влиза в битка с фараоните за да изведе израилтяните от робство като Бог разделя морето да избягат