Last news in Fakti

10 Май, 2019 20:00 9 139 99

Сам си си виновен, българино!

  • бедност-
  • българия-
  • причини

Войнстващата посредственост ни управлява от няколко десетилетия

Сам си си виновен, българино! - 1
Източник: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сигурно е, че всеки един от нас в България е чувал неговите баба и дядо да се оплакват, че пенсиите в България са критично ниски. Толкова ниски, че мнозина от пенсионерите в България изпитват сериозни затруднения да си купят хляб и мляко. Идва момент, в който се разболяват и им се налага да закупуват скъпи лекарства. Скъпи лекарства, за които Здравната каса покрива съвсем минимална част и ако тези пенсионери нямат деца и внуци, които да им помагат - обречени са.

Защо по дяволите е така?! Отговорът на обяснението започва на 9.09.1944 година. При по-критична маса в България, тази дата би трябвало да бъде обявена като ден за национален траур на българската държавност. От този тъжен за България ден нататък, страната се управлява от полуграмотната, крайно необразована агентура на страна, която няколко дни преди 9.09.1944 година е обявила война на България.

Единственият с висше образование в Българската комунистическа партия е Васил Коларов. Дълбоко съмнително е, че масата българи са били комунисти, дори напротив - презирали са ги. Въпреки това обаче, народът на България не се бунтува срещу настъпващата тирания, репресия и сигурна бедност. Ново Априлско въстание срещу надвисващото се над България робство - няма.

Адаптивният българин започва да се нагажда към новата власт, започва масовото записване в редиците на БКП, а в същото време и числото на комунистическата агентура се множи. В това русло цели 45 години българите безропотно строят обречения на чутовен крах социализъм и скапаните плодове от това са налице днес. Представете си, че един полуграмотен индивид управлява голяма корпорация като Microsoft, какво ли ще ѝ се случи на тази корпорация? Отговорете си и се сетете за управлявалия ни комунистически мениджмънт.

Щетите са огромни и строителите на социализма го усещат днес на собствения си гръб с ниските си пенсии, а и заплати. Продължението на българската участ е съвсем естествено трагично. Романтични надежди и илюзии за демокрация носеща свобода, но без отговорности. Материално благоденствие, но ако може по-лесен и безболезнен начин.

Слаби нива на прогресивно и критично мислене, лежерност, твърде малко и твърде продажни ''бунтари'' и резултатът е? Тържество на досега управлявалата номеклатура, която си ни знае. Няколко управления на БСП довели до абсолютни икономически катастрофи и с не малка заслуга за днешния ни ден, въпреки това обаче има индикации, че БСП е първа политическа сила към ден днешен?

Сам си си виновен, българино! Сам за себе си носиш и вина, че вече почти 10 години търпиш нещото наречено ГЕРБ. Какво ли не ти изкараха за него, по какъв ли не начин ти показаха гноясалата му същност, ала ти българино продължаваш да си го обичаш, тачиш и избираш, въпреки че те държи най-беден в Европейския съюз! Съвременният млад българин с основание може да се сърди на предците си за съучастието в осакатяването на една процъфтявала преди това страна и за липсата на воля, когато е имало поне минимален шанс - България да е нормална държава.

Може би, защото искаш да си в неговата позиция и да изпълняваш неговата роля? Дано не. Добре, че българино, все пак те пуснаха в Европейския съюз, че да не те сполети немотията на молдовците и на руснаците живеещи на 100 километра от Москва. Сам си си виновен, българино, че търпиш да те управлява войнстващата посредственост!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    48 133 Отговор
    Здравков копейкаджия надупен,за колко копейки го съчини тоя пасквил.???
  • 2 Иван

    136 88 Отговор
    Типична соросоидно-джендарска манипулативна статия.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Batushka

    57 29 Отговор
    Шебек Фейсбуков!

    Коментиран от #44

  • 5 Анти милиционер.

    51 26 Отговор
    МИЛИЦИОНЕРИ......"Защо по дяволите е така?! Отговорът на обяснението започва на 9.09.1944 година. При по-критична маса в България, тази дата би трябвало да бъде обявена като ден за национален траур на българската държавност. От този тъжен за България ден нататък, страната се управлява от полуграмотната, крайно необразована агентура на страна, която няколко дни преди 9.09.1944 година е обявила война на България."
  • 6 Кор за БСП и ДС

    24 23 Отговор
    Милиционери, дгд.
  • 7 Обективен

    112 51 Отговор
    България процъфтявала преди девети септември???Абе ти да не си на твърда дрога???

    Коментиран от #64, #90

  • 8 Чете и се учете милиционери

    26 40 Отговор
    Защо по дяволите е така?! Отговорът на обяснението започва на 9.09.1944 година. При по-критична маса в България, тази дата би трябвало да бъде обявена като ден за национален траур на българската държавност. От този тъжен за България ден нататък, страната се управлява от полуграмотната, крайно необразована агентура на страна, която няколко дни преди 9.09.1944 година е обявила война на България.
  • 9 АНТИ МИЛИЦИОНЕР

    64 15 Отговор
    1во Главно на ДС, 2ро управление на ДС, 3то Управление на ДС, 4то Управление на ДС, 5то Управление на ДС, 6то Управление на ДС, доносници, ченгета и нагаждачи. МИЛИЦИОНЕРИ. 20 години чакане за Лада.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГАВАРИТЬ МАСКВА

    55 27 Отговор
    Интересно, авторе, за пенсиите намираш логиката, ама за най-бедната държава в Европа не намираш? И защо сме най-бедни? Защото сме били най-богати в Европа? Или сме били най-богати в СССР? Ххаха. И какви производства конкурентни сме имали? И след това в чии ръце отидоха финансовите потоци? И те какво направиха с тях? В гербаджиите? Бойко Борисов купи 100 предприятия и ги фалира? Умен автор, а емоционален, готов да пусне омразата си без логика и мислене. Ами господин автор, ако бяха останали да ни управляват червените щеше да е по-хубаво? Магистралите щяха да бъдат по-големи, България щеше да бъде предпоследна по бедност? Хахаха, червена помия облечена в тъмносиня мантия
  • 12 666

    44 8 Отговор
    Аде Петърчо,да не са сещаме за дипломите при Тиквоссс,че почват да ми пищят ушите....много сме образовани и сичко е мед и масло
  • 13 Анти милиционер

    36 54 Отговор

    До коментар #10 от "ДРУГ":

    Това, което неграмотните овчари и милиционери построиха навремето, нито един западен инвеститор частник не искаше да го купи(с изкл. на Соди Девня и електрокарите). Демек, защото за нищо не става. Милиционер не може да се конкурира с частни концерни. Продукцията му е брак - телевизори Велико Търново, Рубин, Москвич, печки Раховец и т.н. неефективно производство.
  • 14 безпартиен

    45 4 Отговор
    Запомнете,че власт се взема с оръжие и се задържа с писалката!!!А оръжие у нас е използвано за последно на 9.9.1944 и до сега писалката е важната!На мераклиите за власт нито писалка ще им предадат,нито оръжие!Мачът свърши!Ще има назначени и в бъдеще политици/бушони/,легитимирани чрез избори!Голямата част от тях дори не знаят,че са бушони-кой за по високо,кой за по-слабо напрежение,но приличащи си по това,че винаги могат да изгърмят!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 smile

    62 3 Отговор
    Даммм, ние сме си виновни, сбирщина от тарикати и селски хитреци сме!!!! А другите които не са за съжаление са малцинство вече. Траем си, крадат ни през здравната каса, разследване кога?? Крадат ни през строежи, крадат ни чрез магистрали, окрадоха ни пенсиите, ще ни окрадат и през допълнителните пенсионни фондове. Когато станем силно гражданско общество ще се оправим, Всеки трябва да си знае задълженията и правата. Да спазва законите, да си търси правата и да изисква от този до него и той да спазва закона и да си търси правата. Да си върши работата по най-добрия възможен начин и да изисква от другия същото. Трудно е но това е решението. Всеки чорбаджия го е страх от силно гражданско общество. Силна средна класа, затова няма такава тук. Всеки си е намерил някакъв си начин за себе си да оцелее, но за всичко, включая и него това е зле!

    Коментиран от #45

  • 17 CCCP

    38 23 Отговор
    Мислех, че по-тъпо нещо от гъзът на индийски слон няма, но уви ти, Петарчо, разсея тази моя заблуда. Кух си брадче, като тиквата която ни управлява.
  • 18 ГАВАРИТЬ МАСКВА

    35 8 Отговор

    До коментар #10 от "ДРУГ":

    Друже, не бъди толкова скромен. Построеното от комунистите си го харчат комунистите. И! Построеното от комунистите си го разрушиха комунистите. Съотношението руско бесепарски пари спрямо останалите вероятно е 10 към 1. Кой приватизира Техноипекс? Костов? Ами аз мисля, че е червената баронеса и мисля, че и Костов не е много далече от нея. Справка - продажбата на Лукойл. Някой да го биеше през ръзете да го продаде на руснаците? Така, се червената смрад докато не се омете в гробовете, никога нищо няма да се промени. И едва тогава някой обективно ще погледне наистина какво е построено в Бг по време на комунистите, според мен - нищо, грандомански излишни предприятия. Произвеждах пишещи машини в Пловдив. Продавахме ги в България за 200 лв. Продавахме ги за 80 долара, при 0,97 лв. за долар. Себестойността на една машина по наши документи беше 340 лв. Хахахахаха. Погледни го пак и кажи колко са построили комунистите. Между другото заради такива като теб живели на кредит и разтягащи локуми, сега децата и внуците ни плащат. Заради построилия комунизъм.
  • 19 Р Овч

    12 20 Отговор
    За съжаление МНОГО ПРАВ, а дежурните отрепки да ядат ла..а колкото искат тук, ние помним всичко 09 ,09 ,1944 е датата на националната катастрофа, за съжаление неизбежна .И като започнат младите и умните да бягат на Изток, тогава ги яжте, а сега се заврете там където слънце не ви огрява и си еб..е майките. И да допълня най големия престъпник е оная дето го приравниха едва ли не на фараон и го мумифицираха ,народа трябва да се принизи да СКОТ и всичко е ОК за вълците.
  • 20 свинче със звънче

    21 2 Отговор
    Преходът накратко е невъзможността на управляващата комунистическа проказа да продължи диктатурата си, правото на онаследяване на властта и натрупаното от грабежите с идеологически обяснения и теория, внушаващи равноправие,свобода и демократични ценности на всеки поданик, а в същото време гигантската разлика в кастовите слоеве, разделящи обществото на Господари, обслужващ елит и роби, да правеше невъзможна демагогията като вечна практика. Хибридът между робовладелски феодализъм и утопична идеологема, почиващи върху скелета на капиталистическото индустриално общество нямаше никакво логично продължение, а късните смесени мутации на китайския модел или кубинската трагедия, люлееха всякакви логични обосновки за жизнеността на една мъртва пропагандна теория за "сливане на двата световни модела" или за "Венсеремос".

    Крахът започна още през есента на 82-ра със смъртта на Брежнев. Симптомите на връщане назад се появиха още във военизираните носталгични маршировки пред Кремъл на 7-ми ноември, имащи за цел да повдигнат духа. Смяната на няколко мумии, измиращи в кратки срокове, постави началото на края. Нашият правешки диктатор се опита с нисък полет да изчака, но недвусмислените сигнали на Горбачов чертаеха друга посока и КГБ бързо инструктира нашите другари от ДС как да процедират към рязката смяна. Смяната беше проста: разбойниците мигом се отрекоха от комунизма, тутакси станаха капиталисти и се събудиха доларови милионери, че и милиардери. После още по-мигнов
  • 21 Така е

    14 0 Отговор
    Онези ни почнаха, тези ще ни довършат!
  • 22 Иванов

    18 12 Отговор
    Този иска да каже нещо, ама нищо не казва. Абе, пишлигарец, ти знаеш ли, че след 9 септември освен "народния съд" хиляди българи патриоти бяха избити без съд и присъда. Общото число е около 100 хиляди души, безследно изчезнали към Оня свят, задгробния. Ти Петърчо и хабер си нямаш, ама писателстваш, пфу!

    Коментиран от #35

  • 23 Пламен

    17 9 Отговор
    Глупак! Скапаните плодове са благодарение на последните 30 години.
  • 24 Обикновен Бг

    19 7 Отговор
    Нещо очудвали Ви ?!?? Мен не. Поредният "независим коментатор". Сега са публикували поръчковата му статия и ще отиде да си вземе "трудно" изработените пари от поръчителя си.
    Не напразно натовските офицери наричат България като говорят за нея - Територията. Тука народ със самосъзнание няма, има месно население от роби, затова я наричат ТЕРИТОРИЯТА. А и както е написал Захари Стоянов в своите записки след цял живот борба своето заключение - От двама Българи единият задължително е предател.
    ТА КАКТО КАЗАХ ВЕЧЕ, НЕЩО ОЧУДВАЛИ ВИ.
  • 25 свинче със звънче

    20 3 Отговор
    А политика не се прави от юристи и политолози, от лидери и икономисти, от ченгета и генерали, тя се прави винаги от някой непознат посредствен полупростак, недообразован, себичен, алчен, маниакален и жаден ДА Е ПРЪВ. Той вади тутакси ,щом се докопа на власт, най- простите хватки от времето на пещерите.( пак се върнахме до "пещерската"...) Изходът и надеждата за България е да се срути мита за социализма. Да се оголи истинския характер на комуниста, па дори и преобразуван като капиталист, да се обясни на хората, да се обяснява, че тъкмо комунистическата партия, в това число пъстрото оперение на шарената й опашка, размахвана като дясно пространство, "други партии" и партии-кошчета за изборен боклук, че точно този приятен драм-състав, подбран с мерак от ДС, са виновни за зловещото положение на перманентна национална катастрофа.( даже и злощастната фамилия Кобурготкси пак се омеси). Да се обясни, че изродът с манлихерата, убил учителя в селото, щото бил враг, ( и за да му земе къщата на ТОЯ ГАД!), после с охота е убил и още петдесетина съселяни, заграбил им е имуществото, национализирал е всичко, преместил се е от землянката в къщите им, после се е разпореждал на по-високи нива в града, накрая в ЦК, а сега синът му, знаещ английски, наше момче, започва законен бизнес с има-няма двеста милиона долара, взети по хайдушки от кюпа, " на другаря толкова, на другия другар толкова " и т.н.т. После синът праща бивши ченгета да "търсят момчета, да ги хвърлим в борбата" и
  • 26 Помнещ

    12 1 Отговор
    А , преди ГЕРБ кои ни прецакаха
  • 27 млад мъж

    26 3 Отговор
    Вече не се интересувам от вестници и новини по телевизията.Имали смисъл????????????Живеем в обречена държава.Държава която в последните 20 години е в тотална кома.Не виждам смисъл да се ядосвам за нищо.За бедните в България животът е безсмислен. Моят също.А работя на две места за да свързвам двата края!!!!!!!!????????
  • 28 ахаха

    18 9 Отговор
    Поредния фанатик (демократ джихадист) опитващ се да обвини всичко друго, но не и ДЕМОНкрацията! Демократите са най-големите фанатици, надминаващи ислямистите, които не дават дума да се обели за грешките на тяхната религия-демокрацията. До толкова са фанатизирани демократите, че атакуват всяка държава, която иска да се откаже от тази система. Защо не кажат колко суровини, замърсения, човешки животи и лишения по цял свят струват демокрациите на Западния свят? Те са толкова пр*ости да измислят нещо ново и толкова нагли, че да не искат да чуят за някакво чуждо умно мнение. Северна Корея като е в комунизъм, също така са пазарно и икономически изолирани, защо произвеждат повече от нас и имат по-красива и подредена столица? Сигурно комунизма е виновен за мизерията в Нигерия, Папуя-Нова Гвинея и прочие? Истината е, че трябва смяна на демокрацията и очистване до 9то коляно на всички демократи!
  • 29 Националист

    26 8 Отговор
    Автора не е от най-умните.
    Какъв икономически прогрес България направи след падането на БКП до сега, почти 30г. капитализъм?
  • 30 михаела транс

    11 6 Отговор
    Автора на статията ще го чу......К........ам
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 САП

    27 12 Отговор
    Авторе Авторе хич те няма. Пишеш за времена за, които си слушал само пропагандните лозунги на анти комунистите. Колко е било добре при царя. Колко лошо било при комунистите. Като всеки режим изпаднал в крайности последните преди 9. 9. 1944 г. хич не са били стока. Последващите ги след 9. 9. 1944 г. са били обзети от върл реваншизъм и желани е за мъст. Старо и неизбежно правило е кръвта се измива с кръв. Дори фактите които изнасяш с неверни. Васил Коларов изобщо не бил единствения с висше образование. По време на управлението на Васил Коларов е имало човек с две висши образования Руси Христозов. За съжаление в момента важат правилата "историята се пише от победителите" " истината е първата жертва на войната". Ти си застанал на рубежа на подменящите истината в удобна форма за власт имащите. Не забравяйте комунизма е създаден в отговор на беснеещия капитализъм, който в последните години поради липса на съпротива отново започва да показва своето все по уродливо лице. Нека съдим управлението на България в периода 9. 9. 1944 г. - 10.11. 1989 г. за собствените му грешки и грехове, а не да му преписваме греховете на сегашните управляващи, а тях да обявяваме за безгрешни. След 1990 България беше предавана и продавана многократно от така наречените демократи. Управляващите преди тях може да са били неграмотни и некадърни, но не откровени предатели и продажници, като последвалите ги.
  • 33 мухаха

    15 10 Отговор
    Другарки и другари къде бяхте когато Вашата партия Ви осигуряваше на 100 лева заплата.Тогава що не ревахте а гласувахте за тях а и сега гласувате за Тях.Е СЪРБАЙТЕ СИ ПОПАРАТА ...КО ИСКАТЕ 1000 ЛЕВА ПЕНСИЯ ЛИ -НИЕ МЛАДИТЕ ДА ВИ Я ИЗКАРВАМЕ А ВИЕ ДА Я ХВЪРЛЯТЕ ПРЕЗ ТЕРАСАТА.....
  • 34 Антисоциалист

    11 6 Отговор
    Господа, след толкова приказки срещу социализма, авторът призовава да не гласуваме за ГЕРБ, т.е. да гласуваме за социалистическата партия! При това авторът обявява, че е виновен за нищетата е самият подложен от социализма на нищета българин. Не, господа! Причина за соцнищетата е социализмът, а виновни пред българина са тези като автора и самият автор на тези нелепи лъжи. Виновни са и за соцнищетата, и за лъжите си. Ти си виновен, авторе на лъжите, а не Българинът!
  • 35 Хехе

    14 8 Отговор

    До коментар #22 от "Иванов":

    Уууууууважаеми господин Иванов, прави ми вЧепетление, че виждате историята както дявола чете Евангелието. Та да Ве подсетя МАААААЛКО. Да приемем за, вярно завишеното число което казвате, макар, че самиятзнаете, че не е.
    Та, от 1889г. до 09.09.1944 са ибухвали точно 185 въстания в различни области на България, моля проверете това за да видите, че съм прав. Абсурдното е, че първите 5 въстания са водени от оцелялите опълченци, хайдути и войници. Въстания са потушени с небивала жестокост от правителството, избити са десетки хиляди, . След това целенасочено са ИЗБИТИ ВСИЧКИ ОЦЕЛЕЛИ БОРЦИ ЗА СВОБОДА В РАМКИТЕ НА 3 МЕСЕЦА. ОБЩО ЗАГИВАТ КЪМ 11000.Това е до 1909.Няма да се впускам в подробности за всички въстания, че няма място. Но няма начин да не спомена Войнишкото въстание, всички знаем царските войски и кадетският корпус колко полка войници избиват за да потушат въстанието, но ако някой не знае да научи, 13 ВОЕННОВРЕМЕНИ ПОЛКА са избити. А при потушаването на септемврийското въстание избитите са БЕЗЧЕТ, ЩОМ ФРЕНСКИ журналист пише за потушаването му - Клаха народа си както и турци не са го клали. След това по време на партизанскат борба са избити СТОТИЦИ ХИЛЯДИ, не са помилвали нито жени нито деца.Предполагам сте чели за село Ястребино и останалите НАПЪЛНО УНИЩОЖЕНИ СЕЛА. Масово за да пестят муниции са ги горили живи. А понеже царското правителство официално е плащало по 50000лв. за партизанска глава настава масово отрязване на глави на мъже, макар, че те са

    Коментиран от #46

  • 36 Хехе

    13 8 Отговор
    След това по време на партизанскат борба са избити СТОТИЦИ ХИЛЯДИ, не са помилвали нито жени нито деца.Предполагам сте чели за село Ястребино и останалите НАПЪЛНО УНИЩОЖЕНИ СЕЛА. Масово за да пестят муниции са ги горили живи. А понеже царското правителство официално е плащало по 50000лв. за партизанска глава настава масово отрязване на глави на мъже, макар, че те са нямали нищо общо с партизанското движение. НАПРАВЕТЕ СИ САМ ИЗВОДА КОЛКО БЪЛГАРИ СА ИЗБИТИ ОТ ДРУГИ БЪЛГАРИ ПРИ ПОТУШАВАНЕТО НА НЕДОВОЛСТВОТО НА СВОИТЕ СЪНАРОДНИЦИ.

    Коментиран от #81

  • 37 Румен Енев

    11 6 Отговор
    За комунизма съм съгласен с написаното. Обаче ти "небългарино" мога ли да те питам за кого да гласувам аз българинът от толкова големият избор който имам, за кое нещо дето е по-добро от ГЕРБ!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Мдаа

    14 6 Отговор
    Подкрепям автора само за последните му думи, че не трябва да търпим сегашните управници! За комунизма не съм съгласен, но е прав, че търпим, още
  • 41 Здрафков...

    8 7 Отговор
    звучиш ми като продажно миризливо ако , тая статия си е жива пропаганда. Жалко много жалко за журбалистиката. Здрафкоф герои на новото време. Ето ви ги новите джурналисти
  • 42 не ти не си християнин

    8 3 Отговор

    До коментар #39 от "Шабан":

    ти си мюсюлманска свиня и направо си си показал задника без да го въртиш направо си го наместил.
  • 43 ело

    22 8 Отговор
    Тоя недорзвит индвид, малоумен живее в миналото и да продължава да обвинява, че миналото имейки предвид 1944 е виновно за всичко. Преди 1944 година България е била една от най -бедните страни в Источна Европа имала няколко фабрики за бира и никаква промишленост.(Можете да проверите по источниците). В 1976 година промишленото производство -продукция превишавла 2.5 Турската и Гръцката взето заедно. Общо е имало около 9.200 предприятия.заводи, фабрки и цехове .Тоя идиот дали има понятие от промишленост?. А сега ? ?.
  • 44 844

    17 5 Отговор

    До коментар #4 от "Batushka":

    Преди 10.11.1989 г нашите аптеки бяха, атакувани от гостуващите ни сьседи , защото лекарствата бяха в пьти по евтини отколкото в техните страни! Сега в Турция лекарствата са 6 пьти по евтини от нашите, при 2 пьти по висок стандарт при тях. Този драскач написал тази простотия е меко казано подлога!
  • 45 Бай Хой

    16 3 Отговор

    До коментар #16 от "smile":

    Човече, адски си прав. За съжаление много българи, и най-вече повечето от младите не разбират това. Преди години един изгнаник, уж българин по произход беше казал че на този народ чипът му е лошо програмиран (или нещо от този род) и беше абсолютно прав. Авторът на статията е прав донякъде но най-важното не се е сетил а именно, докато не се промени съзнанието и мисленето на всички индивиди населяващи територията България сме обречени на провали, вена бедност и кретане на дъното в който и съюз да сме.

    Коментиран от #49

  • 46 Тъп Ватник

    5 4 Отговор

    До коментар #35 от "Хехе":

    Ти можеш спокойно да си смениш "заглавието" от ХеХе на ЧеЧе, ако разбираш, ма като гледам си с претенции за исторически познания тъй че може и да схващаш кво ти думам другарю.

    Коментиран от #75

  • 47 гоуст

    13 3 Отговор
    Поздрави за статията!В десятката!Ще си спечелиш много омраза,като казваш истината в България!
  • 48 Дрога

    3 4 Отговор
    Петьо,смени си дилъра,брат...
  • 49 виж брат...

    11 10 Отговор

    До коментар #45 от "Бай Хой":

    първо територия можеш наречеш спалнята у вас и индивиди някои от близките ти. Моята земя е Българска и моя собственост, може да съм беден но не съм забравил какво е достоинство, работя здраво всеки ден Българска земя. Второ държава няма и до тая бедност ни доведе скапаният ЕС и сега се опитват и да се гаврят с нас, със историята ни . Майната му на ЕС и държавата в тоя вид.

    Коментиран от #53, #59

  • 50 Лелеее колко много вой

    10 0 Отговор
    Явно авторът е настъпал по болното място някои хахаха
  • 51 Осман

    6 5 Отговор
    Я каква била работата а пък аз си мислех че пак турците са виновни и турското робство....
  • 52 Рори

    9 1 Отговор
    В общи линии е прав автора. Само че коя е организираната, некорумпирана и визионерска алтернатива на посредствения и леко крадлив ГЕРБ?
  • 53 Бхйкол

    6 0 Отговор

    До коментар #49 от "виж брат...":

    Ти не осъзнаваш че и преди ЕС си неше беден, нали? Просто защото всички бяхме бедни, само елита от шофьори не бе беден ама не се говореше за това.
  • 54 чернобил

    3 8 Отговор
    Еха...съветските комисари ще се активизират...Няма по тъпо животно от комуниста!!!
  • 55 На българина все някой му е виновен

    8 1 Отговор
    То не бяха авари, че го изгониха от азиатските степи, то не бяха византийци че му наложиха християнството, то не бяха турци, че го направиха роб, то не бяха руснаци, че го освободиха и заробиха отново ами му натресоха и комунизма, то не беше демокрацията, че го остави сираче само да се грижи за прехраната си....Абе 13 века все някой му е крив и виновен на ганювеца...
  • 56 Боне крайненеца

    5 0 Отговор
    След 1989 с Чия благословия бяха назначени почти всички правителства? Трябва ли ви жокер? 50/ 50??
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Пикльо

    1 8 Отговор
    BG е КЕNEPH защото българина е КЕNEPH. Чукундурско семе вулгарно.
  • 59 Анти НАТО и ЕС

    6 3 Отговор

    До коментар #49 от "виж брат...":

    Прав си, брат, но само да те допълня в тази насока - майната му и на скапаното, продажно и краварско НАТО! Когато България излезе от тези две измамни структури ЕС и НАТО, тогава ще тръгнем напред! През тях се перат стотици милиарди евро за една пасмина хрантутници, които през живота си не са работили нищо стойностно, а живеят на чужд гръб, защото така им е най-лесно и изгодно! 👽

    Коментиран от #60

  • 60 Пикльо

    1 10 Отговор

    До коментар #59 от "Анти НАТО и ЕС":

    Много философстваш. БГ е КЕNEPH, не Европа. БГ винаги е била азиатска пасмина. Загнездват се в Римската диоцеза Тракия докато римляните се бият с ислямските орди на изток в Мала Азия. Винаги срещу християните. Винаги в контра на европейската култура. Това е БГ. Маша в ръцете на мюслюмани и йудеи. Разделяй и владей. Троянски кон на силите на антихриста точно тук, на Балканите. И Крум, и Калоян, Фердинанд. Да го духат българите! Азиатска пасмина. КЕNЕРН.
  • 61 ха ха ха

    7 3 Отговор
    Глупости! ... та нали милия ви ЕС ви го натресе ГЕРБ бе , никой българин не ги харесва, обича или избира! Просто боко ближе подметките, на още по-проядените от него меркел, юнкери, тимерманси и разните му там гнили круши ;)
  • 62 123

    12 2 Отговор
    Не виждам заводи които се построхиха в демокрацията виждам само разрушени построени от комуната.Виждам обезлюдени села инамаляващи градове и напускащи млади семеиства . Виновни сме че допускаме това.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 uuuuuuuuu

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Обективен":

    През 1935 г. България е била / ако добре си спомням/ на второ място по икономически показатели в Европа. Учил съм през соца и ... представи си, дори по онова време е било написано това като факт.

    Коментиран от #88

  • 65 Фен

    4 3 Отговор
    Нинова! БСП! Сполука за България! Всичко най - добро, ни се е случвало по времето на комунистите! Пак, и по много!
  • 66 Фатих Мехмед

    0 10 Отговор
    Ако не бяхте скачали против изконната турска власт 1876г сега щяхте да сте част от Турция и да живеете много по добре на 1876 г обслужва само управленската шайка от тогава до днес а народа псета го яли
  • 67 Западните Балкани

    13 1 Отговор
    Много точна статия. Ние сме си виновни. Гледам по-долу как са ни виновни ту ЕС, ту САЩ, ту Русия. Хората от вън не са ни виновни, а сме си ние. Нашите политици са тези, които закриха ТКЗС-тата, без осигурят алтернатива и утрепаха селското стопанство, нашите хора ограбиха заводите и всичко беше съсипано, пак нашите бяха кредитните милионери, тези, които фалираха банките (няколко пъти), пак те са тези, които не влагат пари в образование и други такива дейности, които принизяват България. Като фалираха КТБ, имаше ли протести? Борисов ние сме си го избрали. Ето, сега когато лъснаха кражбите на всичките му министри, да е излязал некой на улицата? След като Цветанов от една заплата си е купил апартамент на Латинка, да не би някой да си мисли, че Борисов не получава по-голяма заплата? Но си нагъваме изкуствените кюфтета и пием сръбска бира, кръстена Шуменско и си кютаме. Тогава да не се сърдим на някой извън България. Излезнали хора като Муравей Радев да ми обясняват за комунистите, но когато бяха на власт крадяха като на Борисов хайката сега. Софияски беше изтъпанил едни конструкции пред Централна гара за милиони, които се скапаха за няколко години, а сега го играе гуру, но е откраднал не по-малко от Фандъковите хора за съсипването на Графа. Сега като отидем на избори ще се хвърлим в лапите на другите кръвопийци от парламента. Затова трябва да се гласува за малките партии извън парламента (без АБВ). Там е надеждата.

    Коментиран от #86

  • 68 nagamoto

    6 1 Отговор
    Каквато е противоречива статията, такива са и противоречиви коментарите.Когато няма какво смислено и градивно да предложиш по-лесно е да критикуваш всичко.
  • 69 Бай Ганьо

    9 5 Отговор
    След 09.септември.1944 г. България се възроди и беше просперираща държава . След 10.ноември.1989 г. Жабока автор на Фашизма даде началото на разграбване и опустошаване на държавата под ръководството на краварите от Вашингтон за да стане днес блато и територия за което народа няма вина защото е притиснат от продажни политици и депутати зад които стоят силови структури и американски аферисти и бандити мушеници които фалшифицират изборите и налагат либерастен модел и режим на уждемокрация с бавна агония и смърт за православния народ български
  • 70 Asdert

    11 0 Отговор
    Знаете ли коя е най-вредната българска поговорка?! “Че преклонена глава, сабя не я сече”, и съвременния я и вариант, “”че бика, колкото повече рие, толкова, повече пръст пада на гурба му”. Тези “народни мъдрости в днешно време са против хората!
  • 71 Госあ

    9 2 Отговор
    Булшит. Факт е, че политическата върхушка не са били особено интелигентни,но фактът че повечето хора са били в България говори за развитие. Положението сега е толкова безперспективно, именно защото най работоспособната част на България се изнесе. И какво да прави, всички да станем продавачи ? Безперспективността за развитие и практикуване на истински професии прогониха дори и най големите патриоти, и тези които не ламтят за някакъв кичозен лукс, защото знаят кои са. Отделно, алчността на онези които изплуваха от утайката по време на т.нар. преход, не предоставя дори и спартанския минимум за съществуване. Политическата класа никъде не са най интелигентните,факт. Примери са лидерите на любимите ви САЩ и Русия. Разликата с Европа обаче е будното гражданско общество. И тук България наистина е малко встрани и се доближава по скоро до споменатите по-горе страни. Булшит е, защото знам че по онова време (както не веднъж съм писал) специалистите освен от руската школа (безспорно световна такава) са ходели на специализации и в други страни като Япония, включително и САЩ. Факт е, че много партийци са ходели,но по голямата част са били специалисти, които са се връщали с ноу-хау, което да приложат. Сега процента калинки пращани от държавата е много по голям. Сигурен съм. Освен това няма никаква нужда от никакво ноу-хау ! Българина може да дава такова - за кражби и схеми (въпреки че не съм много сигурен и за това, защото схемите са толкова прости и нагли,че ме съмнява д

    Коментиран от #72

  • 72 продължение

    5 1 Отговор

    До коментар #71 от "Госあ":

    схемите са толкова прости и нагли,че ме съмнява да вървят в правови страни) За бакалии също няма нужда от специализации. Та така, със сигурност перспективите по онова време са били по големи с наука, индустрия и селско стопанство и целокупния български народ въпреки върхушката, отколкото сега когато няма нито едно от изброените три и по голямата част от трудоспособните не са в България. Излишно е да казвам, че тези които управляват сега в никакъв случай не блестят с интелект. За едно съм съгласен-ЕС не е виновен. Едните обвиняват Русия, другите -ЕС...смях
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 гощо

    2 2 Отговор
    Народната власт е нещо пагубно! Прости,злобни хора с комплекси мачкат интелигенцията и заможната буржоа!

    Коментиран от #82

  • 75 Хехе

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "Тъп Ватник":

    :-)) Типично за "евродемократ". Като го обориш по всички въпроси той почва да те плуе на личностна основа.
    :-)) " А вие защо биете негрите" , а "демократе".
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Обикновен Бг

    6 1 Отговор

    До коментар #73 от "Без думи":

    Адски сте прав, тук вече не е независима държава, тук е Територията както вече американските посланници я наричат.
  • 78 Мдаааа

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Иван Бахура":

    Какво да се напише за такива като вас. Вие явно сте от вторите, както е написал Захари Стоянов.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Голям прос

    4 1 Отговор

    До коментар #36 от "Хехе":

    Сега са по-либерални, трепят ни с некачествена храна и лошо здравеопазване, като не забравят да ни приберат останалите от плащане на сметки стотинки
  • 82 Еееееееееех

    5 1 Отговор

    До коментар #74 от "гощо":

    То голяма и "заможна" "буржоа" е имало , направили пари ,продавайки жито на германците , овчи кожи , вино , тютюн, чернозем , и внасяйки на обратно газ за въшки. Имало е и по богати българи , началници на чужди банки , на територията на България , а ти говориш , все едно тук са правили кораби като "Лузитания " и се е разливало стомана като 'Манесман" и 'Круп"
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Петко

    4 2 Отговор
    Егати лъжите.Всеки малко грамотен ако прочете историческите факти назад във времето ще разбере колко скалъпена и лъжлива е тази поръчково платена статия.
  • 85 Цъфти

    2 3 Отговор
    Автора е прав
    А коментариите говорят,че българите не приемат критиката

    Коментиран от #87

  • 86 Из учебника по животновъдство

    5 0 Отговор

    До коментар #67 от "Западните Балкани":

    Има много вярно в това което казваш , но не забравяй основното - В една колония се свири и се играе по нотите които ти дават големите началници, и че нашите назначени управници са само генерал-губернатори на колонията , с даден им голям шанс да крадат , а парламента е само бутафория , за да има повод да се говори за демокрация , и ако изборите решаваха нещо , до сега да са ги забранили.
  • 87 Рибата се вмирисва и така нататък

    8 0 Отговор

    До коментар #85 от "Цъфти":

    Как да приемат критиката българите , като никога и никъде в световната практика , няма такова "животно" като " виновен народ" Народа е винаги функция на своите , или чужди управници.
  • 88 Това е

    3 0 Отговор

    До коментар #64 от "uuuuuuuuu":

    Да имали сме отличен демографски показател , което е фактор за икономическо развитие , и нас в частност ни е спасявало при националните катастрофи , на само това , иначе на предпоследно място на Балканският Полуостров пред Албания , с огромни за плащане задължения и контрибуции от предишни катастрофи . Народа малко се замогва 1938г. когато като нашите съюзници -германците започват да изкупуват всичко това което може да се произведе от натуралното селско стопанство, започват да се внасят първите вършачки , някои техники които облекчават труда на по предприемчивите собственици на земя.
  • 89 комплексар

    2 2 Отговор
    Ние сме си скапаняци и винаги сме били такива.

    Коментиран от #91

  • 90 Ньютон

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Обективен":

    И бате Бойко Борисов обичаше филийки със свинска мас!
    Не разбрах- до 1944 България благополучна държава.
    Дай пример за това!
    И кво тласка България с подвита опашка да върви след Хитлер?И репарации за половин европа плаща успешна България?
  • 91 Наркотиците са към сферата на туризма

    7 1 Отговор

    До коментар #89 от "комплексар":

    Били сме горда , млада и силна нация вкусила един път вкуса на свободата , и сме можели да смачкаме ЕК на ЕК всяка една балканска държава. Ако Фердинанд не беше проиграл фамозните победи на българският войник , като на покер , сега да мерим снага със държави като Франция , Германия , и после да си позволим неутралитет ,като Турция , а не впоследствие серия от грешки , довел до неизбежен комунизъм. И през комунизма нещата тръгнаха по един неестествен и погрешен път , но ги имаше тези 5-6 стълба на които се крепи държавността , и държавата се отличава от латино-американска , или африканска колония. Какво да очакват от нас , когато територията се крепи от помощи , парите на гастарбайтерите , туризъм и обслужващите го сфери.
  • 92 внучето на дядо Йоцо гледа

    5 1 Отговор
    Статията щеше да бъде вярна, за 30-те години преход на България! Точно така е! Управляват ни шайка бандити, които крадат колкото могат! Затова за бабите ни няма за пенсии! А дядовците ни си отидоха, преди да се пенсионират! Защото ежегодно увеличават възрастта за пенсиониране!
  • 93 Дела трябват! А не разтягане на локуми!

    4 2 Отговор
    Безмислена публикация!!!Отново се търси вина,а не решение...За мен след много опити и неуспехи да променя нещо на територията решението беше терминал 1/2 и с всеки изминат ден се чувствам щастлив от избора си.

    Коментиран от #96

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 патриотъ

    6 3 Отговор
    Здравков,ти нещо яко си се объркал и в главата ти е невъобразима каша!България преди 1944 година е била бедна и съвсем изостанала селскостопанска страна и възхода и е след този период,когато е станала една от водещите промишлено развити на Балканите и в Европа до 1989 год,когато попада под властта на днешните управници и е докарана до ужасното състояние в което сме днес!Именно в периода 1944-1989 година,България се превръща в нормална държава,каквато в момента вече не сме!В този период имаше работа за всички нормално образование,медицина,пенсии и т.н.Естествено никой не отрича и негативите на комунистическото управление,но всичко не е така,както се опитвате да го изкарате и преиначавате нещата както на вас ви е удобно!Просто лакомията превърна комунистите в капиталисти,заради свободата,която породи предателството на злия гений Горбачов и властта от що годе народна,се превърна в антинародна!Ето такава е ситуацията с две думи!
  • 96 Смотан

    0 1 Отговор

    До коментар #93 от "Дела трябват! А не разтягане на локуми!":

    Аз само съжалявам като ми казваха мани се не си идиот ще се справиш. Е ми сега взеха ни здравето идиоти бих казал по зле са от идиоти.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 5552

    1 0 Отговор
    Кой за какво е виновен?
    Всички обяви за работа са масово със заплати между 600 и 800 лева чисто. В същото време официалната статистика показва 1600 лева средна заплата за София. А истинските доходи на българина са много по-големи (голяма част необявени пред НАП). Това си личи по броя новопостроени жилища, колите и джиповете по улиците, както и по преливащите колички в Кауфланд и Лидл.
    От споменатото по-горе се вижда, че това НЕ Е от заплати!!!
    Харесваш ли си истината, нашенецо???
    Поздрави от UK!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.