Last news in Fakti

18 Май, 2019 10:00 44 567 47

Кой ще седне на стола на Слави

  • шоуто на слави-
  • заместник-
  • водещ

Кои са вариантите за ново вечерно шоу

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Новината, че „Шоуто на Слави“ слиза от ефир през лятото е нещото, което ще остави най-голяма следа в родния ефир през това лято.

Слави Трифонов е фигурата, която символизира БТВ през нейното съществуване. Той направи това, което мнозина смятаха за невъзможно у нас и създаде ежевечерно шоу, което издържа на екран 19 години.

Предаване, което смесваше в себе си комедия, музика, скечове и политическа ангажираност. В един момент то стана твърде провокативно за медията, която го излъчваше с постоянните рискове, които поемаше, най-вече в политически аспект.

Сега то слиза от ефир и на преден план излиза въпросът кое предаване или водещ може да застане на негово място. В тази статия ви предлагаме няколко варианта, за които би било много интересно да видим на мястото на водещо вечерно шоу в родния ефир.

Господари на ефирa

„Господарите“ са второто голямо шоу, което се наложи във вечерните часове в българския ефир. В края на миналата година то беше свалено от ефира на NOVA ТВ. От тогава продуцентите му търсят постоянен дом.

Ако в БТВ искат реално силен заместител на „Шоуто на Слави“, то „Господарите“ изглеждат най-добрият избор. Предаване, което има постоянна аудитория, успява да се хареса на млади и на възрастни, успява да се наложи като обществено важно и поддържа постоянна актуалност.

Въпросът е в това, че „Господари на ефира“ вече бяха в ефира на БТВ. Тогава всичко завърши със скандали и спорове. Продуцентите братя Халваджият обвиниха БТВ, че цензурира техни репортажи. В същото време те не бяха доволни от начина, по който предаването е позиционирано в ефира.

Тогава самите продуценти отправиха толкова тежки нападки към БТВ, че изглеждаше, че няма как да се завърнат в телевизията. Да не забравяме, че и репутацията на предаването е поставена под въпрос.

След прословутия случай с репортера Димитър Върбанов, хората вече се съмняват в истинността на разследванията на предаването. Срещу него се появиха обвинения за поръчки, преиначени репортажи и понякога "извъртени" кадри. Ако трябва да сме честни, това предаване не е лесно за преглъщане за всяка медия. То често се заяжда с политици, големи фирми, които са потенциални спонсори и лица на самата медия, на които може и да не им хареса да бъдат осмивани реално в собствен ефир.
Ако „Шоуто на Слави“ си навлече гнева на медията, заради тежката си политическа насоченост, то „Господарите“ едва ли ще получат много допълнително търпение.

Голямото богатство на това предаване са неговите лица. Все още обаче не е ясно, дали всички те ще са на линия. Не е много сигурно дали Рачков и Зуека ще се откажат от статута си на лица в Nova, за да се пробват отново в БТВ. А без тях, предаването не е чак толкова привлекателно.

„Господари на ефира“ изглеждат перфектния заместител за вечерно шоу. Техният избор обаче крие твърде много неизвестни за самата медия. По-скоро БТВ може би биха ги избрали за седмично шоу, но не и за ежедневно. Въпросът е дали рискът е достатъчно издържан за медията.

Краси Радков

Радков е от онези актьори, които могат да запълнят един час телевизионно време съвсем сами. С времето той се превърна във втората най-голяма звезда на „Шоуто на Слави“ след самия Слави.

Логично би изглеждало, ако от БТВ просто му предложат негово собствено вечерно шоу. Ако то бъде продуцирано от самата медия, неудобните политически елементи може да бъдат премахнати и да се разчита на чист стендъп.

Радков е изключително разпознаваемо лице, което може да даде начален тласък на предаването. Ако получи сценаристи, които да му дададт достатъчно добър материал, нещата може и да му се получат наистина добре.

Проблемът тук е, че Радков няма почти никакъв опит с комуникация с гости. Не е ясно дали ще може да влезе в ограничената роля на журналист. Естествено може да опитат вариант стил „Греъм Нортън“, в който всяко едно интервю ще избива на шега и по сериозните разговори просто ще бъдат премахнати като вариант.

Краси Радков с нужния екип може да сътвори наистина добро комедийно предаване. Въпросът е, че просто комедия твърдо ще държи едно предаване актуално, ако то се провежда всяка вечер. Така че ще трябва да се намерят варианти, в които сериозните теми отново да бъдат засягани, дори ако и за това бъде нужен съводещ.

Все пак този вариант може да спести на БТВ много неприятности и да позволи на медията просто да заложи на класически свой кадър.

„Комиците“ и Любомир Нейков

„Комиците“ беше предаване, което беше номер едно в ефира на БТВ в продължение на години. С времето то позагуби от чара си и в момента е по-скоро подходящ пълнеж за дупки в ефира.

Когато се отвори опция за вечерно шоу обаче, то определено трябва да бъде обмислено. То може да бъде преобразувано в нов формат. Любо Нейков да застане като основен водещ, а другите комици да запълват програмата с различни скечове.

За БТВ е удобно това, че „Комиците“ никога не са си позволявали по тежки политически позиции. Всъщност там политиците са чести гост – зрители, които получават доста добро отношение. Самите политически скечове може и да са остри, но винаги са и с леко намигване.

Нейков също изгря в „Шоуто на Слави“, така че той трябва да е запознат с цялата идея за това как се реализира подобен формат. Тук въпросът е доколко БТВ все още възприемат „Комиците“ като шоу, което отново би могло да бъде актуално. В шоуто има големи лица, за които определено ще е нужен сериозен бюджет, за да бъдат на линия всяка вечер. Като цяло обаче това изглежда удобна опция.

Влади Въргала

Това е малко нестандартен вариант. Въргала винаги е имал името на много силен комик. С времето обаче той придоби репутацията на драматична фигура, която рискува да загуби всичко, за да заснеме един филм.

Въргала обаче е познато име. Той умее да се справя със стендъп комедия. Ако получи работата едва ли ще има амбиции да превръща предаването си в политически фактор.

Въргала е име, което е в добри отношения със знаменитостите, така че шоуто му няма да има проблеми да си осигурява гости. Въпросът е, че неговата възраст вече напредва и не е ясно до колко ще може да се свърже с младата аудитория.

Този вариант не е особено вероятен, но си струва да бъде обмислен.

Иван и Андрей

Иван и Андрей вече опитаха да правят вечерно шоу в ефира на NOVA. То имаше своите добри и лоши моменти, но така и не се превърна в реална конкуренция на „Шоуто на Слави“.

През последните години те се утвърдиха, като едни от водещите продуценти на БТВ. Така че може и да получат нов шанс. За тях ще е много важно да разберат грешките от първия си опит.

Важно ще е и да работят по това, евентуално ново тяхно шоу да се отличава от това на Слави. Иначе те могат да се съобразяват с изискванията на дадена медия. По някой път се забъркват в политически въпроси, но никога не го правят така, че да създават неприятности на медията си.

Факт е, че първият им опит беше неуспешен, но с по-добър екип може и да получат по-добър ефект. В крайна сметка този вариант е удобен, но не и такъв, който да бъде разгледан на първо място.

Димитър Рачков

И тук е фаворитът за ново вечерно шоу. Рачков просто е име, което кара хората да гледат телевизия. Той може и да е недолюбван от някои, но се радва на максимално широка аудитория.

Едва ли за БТВ ще има по-добър вариант от този, да привлекат едно от най-популярните лица в ефира. Рачков е добър със стендъп комедията, свикнал е и да пълни дълго ефирно време. Ако той получи шанс да поеме предаване, което се излъчва всяка вечер, това ще е пика на кариерата му,

Той също няма особен опит в интервютата. Отново обаче може да се посегне към британските формати на вечерно шоу, в които интервютата са по-скоро под формата на голям скеч, от колкото на сериозен обмен на въпроси и отговори.

Ако получи добри сценаристи зад гърба си, Рачков може да постигне голям успех. Проблематиката е дали той е готов да поеме такъв ангажимент. Едно е да се появяваш в ефир веднъж седмично или в половинчасово шоу с анонси и съвсем друго да пълниш сам цял час. От симпатичния шегаджия, Рачков ще трябва да се научи да бъде лице с обществено мнение и да балансира в политическия шарж.

Въпреки това, той е избор, който изглежда твърде актуален. С него е сигурно, че подобно шоу, поне за определен период от време, би имало сериозен успех.

Орлин Павлов

И накрая избор, който е много малко вероятен, но за който си струва да се помисли. Орлин не комик и не е от онези хора, които свързваме с безграничен смях.

Той обаче е малко по-нетрадиционен избор. Младо лице, което е одобрявано почти от цялата публика. Павлов е певец и актьор, което може да е идеална комбинация за водещ на вечерно шоу.

При такъв сценарий шоуто ще трябва да разчита на малко по-различен вариант. Тоест не толкова чиста комедия и шарж, колкото създаването на добро настроение с много музика, по-скоро закачки и експерименти.

За пример може да бъде даден един Джеймс Кордън, който разчита преди всичко на въображението на своите сценаристи и на много импровизация. Орлин Павлов може и да не е най-явният избор, но може да стане символ на нещо съвсем ново в ефира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    101 32 Отговор
    СЛАВИ СИЕ СЛАВИ А ОТ КЬДЕ ПОЧНА ОТ 0

    Коментиран от #8, #11

  • 2 Боко продуцента

    107 11 Отговор
    Няма никакво значение, кой ще е на мястото на Слави важното е да е политически и третополово коректен !!! ГЕРБ отгледаха отличен плоскомозъчен електорат за които напр. Шоу, като Комиците е висша форма на интелигентно предаване ! На печалившите честито на останалите лек път през терминали 1 и 2 !

    Коментиран от #3, #26

  • 3 Бля бля

    83 15 Отговор

    До коментар #2 от "Боко продуцента":

    Е, как кой, палячото Росен Плевнелиев е най забавен типаж!

    Коментиран от #4, #44

  • 4 ...

    36 4 Отговор

    До коментар #3 от "Бля бля":

    Имаш основание да го кажеш, имаш ! Роско през ден се изявява по студиата с женичката си, явно репетира? Как ли, ще се казва шоуто му, дали не на името на някой инструмент ьа удоволствия ? "Шоуто на С..." ?
  • 5 Анализатор

    48 8 Отговор
    Дано вземат Господарите!
    Така БТВ ще фалира и ще я купи Нейшънъл, Дискавъри, Хистори или Анимал.
    Така българите отново ще имаме годна за гледане телевизия! Стига да не я "подобрят" по арменски стандарт.
  • 6 Dragozow

    16 29 Отговор
    Върнете "Сблъсък".
  • 7 гост

    42 4 Отговор
    Арменци ще превземат родните телевизии. До година две ще има предаване на арменски.

    Коментиран от #37

  • 8 КАСАПИНА

    51 33 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Слави открадна сценария от великия Тодор Колев
  • 9 Боцко

    34 7 Отговор
    БОЛИ МА *Я !!!
  • 10 Комшията

    23 12 Отговор
    Да търсиш заместник е все едно в америка да търсят заместник или конкурент на Опра слави ще си остане в историята и не мисля че покрай Ютуб скоро ще се появи нешо интересно по телевизията по скоро не тя вече е на заден план всеки може да си направи собствен канал в онлайн средите което не иск толкова средства и хората го предпочитат
  • 11 Как ще ги стигнем Хамериканците???

    49 13 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Слави " беше" в точното време на точното място,!!!
  • 12 Селска чалготека

    32 55 Отговор
    Този антибългарин да си взима стола и чалгарите и да се маха И без това и те ще избягат от него
  • 13 Соня

    26 22 Отговор
    Дано не вземат Влади пияницата където ревеше и ходеше в КТБ за парички ??? Какво го тикате тоя некадърен Влади пияницата ??
  • 14 Бтв

    18 31 Отговор
    С РОСЕН ПЕТРОВ СЕ ВОДЯТ РАЗОВОРИ ЗА ВОДЕЩ ИЛИ ШЕФ НА НОВИЯ СЦЕНАРЕН ЕКИП. 10 ГОДИНИ ТОЙ ВЪРТЕШЕ ШОУТО.
  • 15 Джендаро

    42 4 Отговор
    За де политически коректно запълнете ефирното време с гей порно

    Коментиран от #16

  • 16 Ръгай чушки 🌶 в боба нека да е лют

    14 16 Отговор

    До коментар #15 от "Джендаро":

    Това предаване за което желаеш е за БСП тв

    Коментиран от #17

  • 17 Гербер цъфна

    32 10 Отговор

    До коментар #16 от "Ръгай чушки 🌶 в боба нека да е лют":

    Смятам че е най-подходящо да се излъчват гей сцени с актьори от турски произход и бг гражданство заснети нейде там в хасковска област или Родопите на поле пълно с гербери и то цъфнали
  • 18 📺 Телевизор

    36 3 Отговор
    Преди 30 гогини си купих цветен талавизур. Що ме карате да го разопаковам?
  • 19 Факур

    22 21 Отговор
    Дреме ми кой ще сяда на стола на маркуча чалгар, да дой той да ми седне на моя
  • 20 КОЧА

    11 30 Отговор
    БЕДНИЯ СЛАВЧО - ОСТАНА СИ САМ -ЗАВИНАГИ -ТРЯБВА ДА СЕ ВРЬЩА НА СЕЛО --КАКВО ЩЕ ЯДЕ НЕ ЗНАМ 0БЕДНИЯ ПЛЬХ..........

    Коментиран от #38

  • 21 Morgoth

    30 4 Отговор
    Ще запълнят времето с турски сериали!
  • 22 волен сидеров

    30 14 Отговор
    Тодор Колев -слави открадна идеята от него.Някой като Тодор Колев търсете а не като Слави
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ДаБеДа

    27 11 Отговор
    Стига с тия глупости, че Слави е откраднал идеята на Тодор Колев! Да не би той да е измислил ток-шоуто или one-man-show? Има го в Щатите 50 години преди Тодор, той откъде мислите я открадна идеята?
  • 26 Кобур

    24 5 Отговор

    До коментар #2 от "Боко продуцента":

    Съгласен съм с теб, освен с това за терминал 1 и 2. Само предателите и тези, на които не им се занимава бягат !!!!
  • 27 Docenta

    9 20 Отговор
    Е как кой,шоуто на Румбата радев с потника,яхнал грипена а в десницата стиска сърп с малко чукче
  • 28 koi

    14 1 Отговор
    Никои не става от изброените горе Скучни и безидеини
  • 29 Ние вие той

    8 7 Отговор
    Ако трябва да си кажем за шоуто на трифонов от одавна се изчерпа .

    Коментиран от #43

  • 30 Божкеййй6767

    20 6 Отговор
    Славчо отдавна се изчерпа.Това дето го наричат "Шоуто на Слави"е всичко друго но не и шоу,превърна се в политическа креатура.....
  • 31 filo

    7 5 Отговор
    Боли ме шлифера!

    Коментиран от #46

  • 32 Гост

    11 7 Отговор
    Жалкото малко чалгарче славчо да се маха
  • 33 ФИНЦИ

    9 4 Отговор
    ПОЛИТИЧЕСКИ НЕГАТИВИ ЕЕЕИИИИИИИИИ КОИ ЩЕ ВИ ИМЕТЕ ВАС КУХИ ЛЕИКИ СЛАВИ ПРАВИ ПАРТИЯ НИИ СМЕ С ТЕБ ДА ГИ ИЗМЕТЕМ ТЕЗ ТАПАНАРИ ДА ИМ НАЦИОНАЛИЗИРАМЕ ТЕРАСИТЕ И ТОАЛЕТНИТЕ ДА ГИ НАВРЕМ В МИШИ ДУПКИ
  • 34 дявола

    5 9 Отговор
    Няма друг като него евала
  • 35 ФИНЦИ

    3 3 Отговор
    ДА КАЧАТ НЯКОИ ТЕХЕН ПОДЛИЗУРКО ЩЕ ВИДИМ ПОРЕДНИЯ НАГАЖДАЧ
  • 36 ФИНЦИ

    11 4 Отговор
    ТЕЗ НОРА ВЕСЕЛИХА БЪЛГАРИЯ 20 ГОДИНИ И ТЕ ЩЕ ИЗБЯГАТ КАТО ВСИЧКИ И КО ОСТАВАТЕ САМО ТАПАНАРИТЕ НА ГЕРБ
  • 37 ФИНЦИ

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    С ЕДНА ДУМА ХИТЛЕР Е БИЛ МНОГО МНОГО ПРАВ КАТО ГИ Е ТРЕПАЛ
  • 38 ФИНЦИ

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "КОЧА":

    ТОВА КОЕТО ТИ ЯДЕ ДО СЕГА АААААААА СЕЛЧО
  • 39 LEGIONARIVS

    14 3 Отговор
    малумници, докъто сипете помия върху родните шоумени не виждате как ви отнеха и свободата на словото! мега деградирала и оглупяла нация!
  • 40 Бай Мъдурко

    8 2 Отговор
    Кой и да е! bОКЛУК TV не гледам а и НЯМА да гледам защото са най-продажната телешка визия!
  • 41 Решетников

    11 4 Отговор
    Крайно време беше да го разкарат от ефир Сега има два варианта да продължи Или в Атака тв или в БСП тв
  • 42 гледай ме в пръстите

    7 5 Отговор
    5 пари не давам за слафчу! ;)
  • 43 Така е

    0 2 Отговор

    До коментар #29 от "Ние вие той":

    Така е
  • 44 Бати Злати

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Бля бля":

    И палячото Румен Радев.
    За мен след 5ър 100янов България не случи на президент
  • 45 Рамбо

    4 0 Отговор
    Шоуто на Слави - никое друго предаване не може да го замести
  • 46 Трепач гербов

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "filo":

    Боли те празната ти герберска кратуна - проста и куха! 😀
  • 47 GZ5555

    3 0 Отговор
    И без това никой не гледа телевизия. До 10г всичко ще се гледа по децентрслни платформи без политически контрол.