21 Май, 2019 08:00 2 929 48

Андрей Слабаков пред ФАКТИ: България е дала много на Европа

  • андрей слабаков-
  • избори-
  • ес

Андрей Слабаков смята, че Европа не знае какво прави със своята свобода

Андрей Слабаков пред ФАКТИ: България е дала много на Европа - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Всички в ЕС трябва да са равнопоставени. Европа не знае какво да прави със собствената си свобода и започва да се самоунищожава.

Аз разбирам защо Германия и Франция искат федерация като големи държави с влияние, но това значи ние да се самоунищожим като нации. Истината е, че една нормална доза консерватизъм би била значително здравословна.

Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ВМРО Андрей Слабаков в интервю пред ФАКТИ.

Смятате ли, че с налагането на краен либерализъм към различни теми и малцинствата, европейските политици сякаш успяха да си навлекат гнева на мнозинството? Така не се ли губи доверието към Европа?

Европа вече не знае какво прави със собствената си свобода. Всичко се превръща в свободия. Важно е да имаме правила и да спазваме традициите. В демокрацията трябва да се спазват законите.

Ние започваме да обезсмисляме думите мама и татко. Тези думи значат обич, грижа и закрила. Родителят иска да се грижи за детето си. Даже когато родителите ни станат на 100 години, пак искат да се грижат за нас, въпреки че те имат нужда от грижа. Това са нормалните отношения. Аз съм възпитаван по този начин. Не искам да присъствам на самоунищожението на европейския континент. Ние се самоунищожаваме като цивилизация. Много цивилизации в света са се самоунищожили.

Каква Европа смятате, че трябва да търсим? По-федеративна или такава на нациите?

Нали това е Европейския съюз. Всички трябва да сме равнопоставени. Би трябвало, колкото право на глас имат Германия и Франция, толкова право на глас да има и България. Аз разбирам защо Германия и Франция искат федерация. Това обаче би значело ние да бъдем заличени като нации. На мен това не ми харесва. Аз имам род и родина. Да ми се обяснява как светът е едно глобално село, не знам чия е идеята, но това абсолютно не е вярно.

Очакванията са, че след тези избори в Европа ще се формира голямо обединение на европейски националистически партии. Според вас това опасно ли е за ЕС или е добре, че ще има повече мнения в него?

Истината е, че една нормална доза консерватизъм би била значително здравословна. Това е моето лично мнение. Смятам, че започваме да изпускаме кучето, както се казва на български. Всяка една нация е дала нещо на Европа. България е дала изключително много на Европа. Християнската цивилизация е създадена от три държави. Това са Западна Римска империя, Източна Римска империя и България. Двете империи вече ги няма, България остана. Това е християнския континент.

Аз не искам да виждам как пред очите ми това се превръща в нещо изключително странно. Този съюз става крайно неравноправен. Смятам, че всяка държава трябва да защитава собствената си нация. Всички директиви и регулации на ЕС трябва да работят в интерес на всички държави. Ако някоя държава е ощетена, това значи, че този вид регулация е антиевропейска. За това и не мога да разбера как някой си разрешава да предлага плана „Макрон“ за превозвачите. Той ощетява половината държави в ЕС. Още на ниво комисии и комисари би трябвало да бъде спрян. Ясно е, че той работи за три или четири държави в ЕС, а всички останали трябва да бъдат оставени на колене.

Как ще коментирате въпроса с малцинствата? ЕС често ни критикува за това как решаваме проблемите със своите малцинства, но сякаш много европейски страни не се справят по същата тема?

Ние сме суверенна държава, а общи решения трябва да се търсят, защото проблемите на Франция с малцинствата са толкова големи, че там не могат да си позволят да дават акъл на никой. Трябва да се измисли общо решение. Според мен се налага това да стане през образование, за да няма неграмотни или полуграмотни хора. Такива хора лесно се манипулират. Аз разбирам, че много от политиците в Германия и Франция са щастливи от този факт. Така е и с някои български политици. Това е общоевропейски проблем. Ние имаме няколко милиона неграмотни хора в Европа. Това е огромна маса от хора. Този проблем трябва да се реши. Първо на ниво Европа, а после всяка суверенна държава да го реши на собствената си територия. Това е правилният вариант.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 нервен

    19 0 Отговор
    Ама той е кандидат за евро депутат на ВМРО ли ??

    Коментиран от #20

  • 4 Джон Уик

    24 7 Отговор
    Клошар, и той се писа репресин от преди 10 Ноември а баща му не спираше да се снима във филми през Соца и да обикаля света с държавни пари!

    Коментиран от #48

  • 5 Аспарух

    27 4 Отговор
    Когато България е била вече европейска държава, всички сегашни "велики" западни страни още дори не са били запланувани.

    Коментиран от #9, #15

  • 6 мерака

    19 5 Отговор
    Некъпания с мераци да осмърди Европата!!!
  • 7 Гост

    21 4 Отговор
    Оправихте те я България тук, че искате от Брюксел сега. Ех, че е сладка евродепутатската заплата.

    Коментиран от #8

  • 8 Избирател

    10 8 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    При демокрацията промени така се правят, участваш в избори, влизаш във властта и променяш това което искаш, а не като излизаш да се дереш по улици и площади и се търкаляш по градинките.

    Коментиран от #29

  • 9 да питам

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "Аспарух":

    чувал ли си да карл/шарл/ велики? живял е по времето на кхан крум. е те тоя карл е дал много на Европа и още го тачат. за съжаление ние дори не знаем къде е погребан кхана. разликата между Европа и БГ е че ние сме много на изток ако разбираш какво казвам. четете бре. не слушайте ментори като слабаков и сие

    Коментиран от #10, #13, #44

  • 10 Аспарух

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "да питам":

    Това което съм написал не съм го чул от Слабаков, нямам нужда, мога и сам да си вадя изводи. Моите уважения към Карл Велики, но не виждам защо да го поставяме над нашите владетели, поне доколкото се отнася до по-изявените. А това че сме по на изток нищо не променя.
  • 11 Шментикапелов

    7 3 Отговор
    На този най му отиват цървули, потури, пояс и калпак и да тропа по патриотски ръченица у Брюксело ама неще, щото е патриот само на думи, като всички останали.
  • 12 гост

    11 2 Отговор
    Мондар. Оплакни си очите, обръсни се, пострижи се целия, изкъписе, на човек заприличай па тогава политика. С тоя фейс на клошар кой ще те подкрепи?
  • 13 Да ти отговоя

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "да питам":

    Какво случи с великия крал Шарл в горите на Навара!

    Коментиран от #17

  • 14 ТтТ

    5 3 Отговор
    Дала е и на Русия, файда ьоК!
    Европа дава в пъти повече от соц кърлежа!
  • 15 ТтТ

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Аспарух":

    Е, И? То и твоя комшия се хранил от земята до 1990г, а сега го гледаш от низини те!!!

    Коментиран от #19

  • 16 Оххххх писнаха ми готованци

    2 3 Отговор
    Отгледан в саксия и ся е като клошарски, младо комунистче е .
    Ама нали трябва да се бачка , макар и да си с две леви ръце.

    Искат държавата да ги храни и изкъпе , ми иди в сибир или северна кУрея бе слабакк
  • 17 да питам

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "Да ти отговоя":

    нищо. 47 години управление. само т.живков го гони, но по други причини и не защото нещо е сътворил.

    Коментиран от #26

  • 18 Номер 18

    4 1 Отговор
    Клошар бегай
  • 19 Аспарух

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "ТтТ":

    Драги, аз никого не гледам от низините, колкото и паричен и имотен да е той (защото явно нещо такова имаш предвид). За мен извисяването се измерва по други, нематериални критерии.

    Коментиран от #37

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 злобар

    7 1 Отговор
    Абсолютно вярно , България даде стотици роми към европа . И когато чуят България и Румъния сички ни таксуват под един ромски знаменател.

    Коментиран от #27

  • 22 ъмм

    1 1 Отговор
    Аз знам, че Андрей не знаеше английски.... Може и да се е напънал да го научи.

    Коментиран от #30, #31

  • 23 ФАКТ

    6 0 Отговор
    ИСКАМЕ НЕМСКИТЕ МОДЕЛИ НА УПРАВЛЕНИЕ !!!!! И да се върнат ЗАГРАБЕНИТЕ ПАРИ ,отново във България на НАРОДА !!!! Да се дадат като компенсация на българите,които бяха принудени да напуснат страната !!!!!
  • 24 ФАКТ

    10 0 Отговор
    Всички,които ни ОКРАДОХА,искам да ги видя без пари на терминала,заминаващи да работят в чужбина !!! Без пари в джоба и да започнат от НУЛАТА !!!!!
  • 25 ФАКТ

    7 0 Отговор
    ТОГАВА ще има справедливост-когато се върнат парите на НАРОДА !!!! Всичко друго е бля,бля !!!!!!!!!
  • 26 11ап

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "да питам":

    ,,Песен за Роланд" ?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 0123

    5 2 Отговор
    Тая гладна въшка и тя се усети къде е голямата лапачка.Видяла жабата,че подковават вола и тя вирнала крак. Къде си тръгнал бе мушморок ? В ЕСпушенето е забранено. Ха-ха-ха
  • 29 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Избирател":

    Явно живееш в паралелен свят, сигурен ли си, че за България пишеш. От 30 години свободно се гласува, всички обещават, не да вървим напред, а тръгнахме назад, едва ли избирателя е искал България да тръгне назад и надолу. Най бедните в ЕС, това ли е искал избирателя
  • 30 иван

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "ъмм":

    Знае перфектно италиански
  • 31 иван

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "ъмм":

    Знае перфектно италиански
  • 32 Смотан

    1 0 Отговор
    Гледай гледай тоя е с мартеница бате кой месец е ходи до село.
  • 33 антрашпиц

    6 0 Отговор
    Андро,знам,че си закъсал за пари и затова си кандидат евродепутат ,ама нали беше от герб..ся за ко си от вмро?
  • 34 Зайко Байко многознайко

    5 0 Отговор
    Байно, да ти кажа правечката нещо не ми се връзва! И при промените и при революциите има цикличност, както и при пиянството разбира се. Ти това най-добре го знаеш. Вземете се хванете с Ернестина за ръка и идете да правите нещо друго. Давам ти идея. Правете реклама на незапаляеми матраци или дюшеци. Това по ще ти приляга.

    Коментиран от #40

  • 35 шундурко

    2 0 Отговор
    НЕЩАСТНИК ВЕГЕТИРАЩ ВЪРХУ СЛАВАТА НА ВЕЛИКИЯ СИ БАЩА - ЛЕКА МУ ПРЪСТ ЖИВЕЕЩ ОТ МИЛОСТИНИ
  • 36 джаба

    1 0 Отговор
    СМЪРДЯЩИЯ С ПОРОВЕ
  • 37 ТтТ

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Аспарух":

    Хаха, ти май СИ добре?
  • 38 коко

    1 0 Отговор
    А ти какво си дал?
  • 39 Hoho

    3 0 Отговор
    Даде източване на социалните в германия и няколко доволно е*ани германки от мене :))
  • 40 Гъдю Гъдев

    0 3 Отговор

    До коментар #34 от "Зайко Байко многознайко":

    Да не някъде около Заимов бе?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 пострадал

    4 0 Отговор
    ПОДОБЕН НА БОЙКО -АНДРЕЙ ГОВОРИ И НЕ ЗНАЕ ЗА КАКВО ГОВОРИ-ЕДНО СИ ЗНАЕ И ЕДНО СИ ГОВОРИ-падна ми абсолютно ниско в очите и препоръчително е НАВРЕМЕ ДА СЕ ОСЪЗНАЕ И ДА СЕ ОТДАДЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ СИ ВЪЗМОЖНОСТИ ,,,НО И ТАМ НЕЩО СЕ ЗАГУБИ,,,,ИЗОБЩО ----СМЕШНИК Е
  • 43 OMEPTA

    2 0 Отговор
    В България има поговорка кучето си лае кервана си върви.Спомнете си Бай Ганьо,какво казваше едните и другите са маскари важно е килипирчето.Алеко го е написал та нали затова го убиха.Прочетете Бай Ганьо прави избори.Нищо ново оттогава все в същата каша е.Политиците си мерят п***те и народа пати.Вземам да мисля, че старите хора са прави най - добре в България е било когато сме под робство понеже не може се управляваме сами.Спомнете си приказката за Българския казан в Ада.Щом не може да си тачим героите не сме народ а стадо.В ЕС ни приеха да бъдем задния двор където се изхвърля буклука Иначе за какво сме им имат си туземци колкото искат.
  • 44 Луд

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "да питам":

    Ами Япония е още на изток.Викаш много са зле заради този факт.Много наивно изказване.
  • 45 Ставрю

    3 0 Отговор
    Ина тоя рошавия са му обещали пари и светло бъдеще ма гърба на търпеливия и простичък народ.
  • 46 Токо

    4 0 Отговор
    Стига бе хора , тоя ли ще е лицето на България пред Европа? Този човек мирише на развалено сирене и по същият начин изглежда! Да не говорим ,че словореда и начина му на приказване е на нивото на компания в селски хоремак . Толкова ли ниско ще свалим летвата . Ми що не вземем да вмъкнем Динко свинската опашка и Анита Мейзър за депутати в евро парламента така нещата ще придобият по завършен вид!
  • 47 babaqga

    0 0 Отговор
    Емигранти и черноработници...
  • 48 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Джон Уик":

    Е какво е трябвало според теб да прави баща му ,в знак на протест да не се снима ли