21 Май, 2019 10:00 1 671 32

Трябват ли ни божии хора във властта - 2

  • естир-
  • евреи-
  • пурим

Отговорът е: Естир!

Трябват ли ни божии хора във властта - 2 - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

478-473 г. пр. Хр.

Едно обикновено еврейско момиче е харесано от персийския цар Ксеркс I за негова съпруга.

И така, напълно нелогично, малката Пепеляшка се превръща в царица.

За да дойде часът на нейното действие:

„Царят каза на Естир:

- Каквато и да е молбата ти, царице Естир, тя ще бъде удовлетворена, и каквото и да е желанието ти, то трябва да се сбъдне, било то и притежаването на половината царство.“

Естир му отговори:

- Ако съм спечелила благоволението на царя и ако той пожелае, нека изпълни моята молба да подари живота ми и моето желание да спаси живота на народа ми. Защото аз и моят народ сме продадени, за да бъдем избити, ограбени и унищожени. заради когото не си заслужава да се безпокои царят.

Царят попита:

- Кой е този, който се е осмелил да направи това?

Естир отговори: Врагът ни е този злодей Аман!

И царят разгневен...нареди:

- Обесете го!"

Естир 7:2-3, 6-7, 9

Така евреите са спасени и оттогава този ден е празникът Пурим.

Трябва ли да има Божии хора във властта?

Отговорът е: Естир!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 2 Отговор
    ИСТИНСКИ БОЖИ А НЕ ЧЛЕНОВЕ НА ДС И АНТИХРИСТИ
  • 2 Госあ

    2 13 Отговор
    Колкото трябва да има хомосексуалисти, толкова трябва да има и "божи хора" 😂

    Коментиран от #15

  • 3 ДДД

    3 1 Отговор
    Трябват.При тях някой като сглупи го махат ВЕДНАГА.А в държавата излиза в болнични после в оптпуска,посе съди държавата,после го възстановяват,плащат му заплатите ,после се чудят как да го махат.
  • 4 Георги

    8 2 Отговор
    Разбира се, че трябва и не само че трябва ами е наложително, тъй като добри хора без вяра в Бога = на комунизъм, това вече го видяхме и не работи, сега са лоши хора без вяра в Бога = на анархия и това го видяхме и не работи. Крайно време е да разберем, че просперитета на развитите държави се дължи на християнските ценности. Пример САЩ до 40 тия президент Роналд Рейгън държава със по малко от 150г. история - икономика №1, оттам насетне рязко надолу. Който има уши да слуша нека слуша......
  • 5 ФАКТ

    6 3 Отговор
    Урумов,късно е вече !!!! Българките раждат на ЗАПАД !!!! Върнете всички заграбени ПАРИ във България и ги раздайте на хората !!! Само локуми разтягате !!!!!
  • 6 Фактолог

    9 0 Отговор
    Цецо спрял при красавица на улицата – тя пренасяла кутии от една кола в друга. „Какво да направи властта за теб?”, възкликнал работливо Цецо. – „Аман! – хванала се за глава красавицата. – Цял ден пренасям обувки от една кола в друга и не знам коя е правилната?” – Цецо запретнал ръкави и пренесъл обувките в своята кола. Така обувките си намерили колата. ... (Нова Българска Народна Приказва)
  • 7 ФАКТ

    7 1 Отговор
    ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ НА НАРОДА !!!! ГОСПОД ЩЕ ВИ НАКАЖЕ !!!! ВЪРНЕТЕ ИЗНЕСЕНИТЕ ПАРИ !!!! ИСКАМЕ СИ ПАРИТЕ !!!
  • 8 бате бойко бие без упойка

    6 0 Отговор
    България се нуждае от нов политически елит, необременен с пост-комунистически комплекси. От друго не се нуждае. И разбира се поне едно 10-15 свине от всички цветове да бъдат заколени.
  • 9 ФАКТ

    4 1 Отговор
    Вие ,нима сте божии хора ????

    Коментиран от #20

  • 10 ФАКТ

    7 0 Отговор
    България се нуждае от връщането на парите на хората !!!! Всички изнесени пари навън,да се върнат !!!! Нито един политик досега,не е говорил за връщането на парите обратно !!!! Ако се върнат парите в нашите банки,ще се увеличат заплатите и пенсиите !!!! Защото това са парите на НАРОДА !!!!
  • 11 Патриот

    6 0 Отговор
    Разбира се, че трябва! Бойко нали сам се похвали, че и бил най-религиозния в България?
    Едно е сигурно, че самохвалковците не трябва да са във властта!
  • 12 Патриот

    4 6 Отговор
    Четете Беседите на Петър Дънов ако искате духовен прогрес.
  • 13 Електрошок

    2 2 Отговор
    Извод-Аман е обесен без доказателства,по показанията на една еврейка,която е имала хиляди причини да го мрази.А защо е недолюбван нейният народ?!

    Коментиран от #16

  • 14 Простосмъртен

    4 0 Отговор
    Ако всички в парламента спазваха,поне 5 от Божиите заповеди,България щеше да е рай
  • 15 Не религиозен

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Ти пък... Пак ли изпълзя ? Няма ли кой да ти каже, че си НЕВЕЖА, ако и да имаш КОНТЕЙНЕР за "духовни ценности"... За човек, който се хвали, че е PhD се предполага да е прочел поне за обща култура Библията и да се изказва логично.

    Коментиран от #18, #19

  • 16 Не религиозен

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Електрошок":

    Правиш заключения от късия разказ тук. Историята е известна за онези, които познават събитията в книгата Естир. А ти би могъл да я прочетеш и тогава ще имаш отговори, въпроси. Интелигентен си. Не слизай на нивото на един госТ.

    Коментиран от #21

  • 17 ФАКТ

    3 2 Отговор
    Урумов,ДЕЛА ТРЯБВАТ,а не приказки от хиляда и една нощ !!!!!!
  • 18 Госあ

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Не религиозен":

    Ти не можеш да прецениш кое е логично и кое не. Нямаш капацитет. Не се изхвърляй толкова.
  • 19 Госあ

    0 5 Отговор

    До коментар #15 от "Не религиозен":

    Въпрос : Вие сте солта на земята, но ако солта обезсолее, с какво ще се осоли" (Матей 5:13). Отговор : "Тези които са избрали да следват Христос те са солта, която предпазва от развала всяко общество. Солта консервира и съхранява храната за тялото, а християните съхраняват морала на 10-те заповеди на Бог."
    Оооууу какви познания и каква логика 😂 Със сигурност хомосексуалистите биха били по полезни във властта 😂

    Коментиран от #26

  • 20 Госあ

    0 4 Отговор

    До коментар #9 от "ФАКТ":

    Божии хора са само евреите ;)
  • 21 Електрошок

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "Не религиозен":

    Ха-хааа....Изказах се неподготвен!А съм и в положението на буридановото магаре-от една страна твойта праволинейност и предопределеност,и от друга-Госта,който ще ме изведе до новия вселенски цикъл чрез организиран хаос.

    Коментиран от #23

  • 22 Госあ

    3 2 Отговор
    Тук ще се съглася с религиозната и ще потвърдя, че понякога целиш десятката. новият вселенски цикъл ще дойде точно от хаоса, който Демона на Максуел увеличава, за да пропуска такива като Урумов в ЕП
  • 23 Не религиозен

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Електрошок":

    Харесвам чувството ти за хумор ! Някои може да си мислят, че вярващите християни са скучни и съсухрени бабета и чички…, но не е така. Животът е пъстър - в него има радост и тъга, веселие и мъка. Бог не очаква от нас да живеем в калъп от ритуали и лица със замръзнали маски на фалшиво смирение. Радостта от живота е това, което Бог ни е дал щедро, а Сатана се протяга да я открадне чрез фалшиви учения, измама, страх и контрол. На госта няма и да му отговарям. Той има сериозни проблеми и се нуждае от специална експертиза. И ти добре го знаеш.
  • 24 Не религиозен

    1 3 Отговор
    А сега ще се опитам да направя сериозен коментар по темата за божиите хора във властта. Бог работи в този свят ЧРЕЗ ХОРА. Е веднъж е използвал и едно говорещо магаре... Но, хората са инструмент в Божиите ръце и примери в Библията, колкото искаш. Аз самата съм била инструмент не веднъж и дори съм разбирала това след време. Колко ли се е , забавлявал Бог на това... "Божии" хора - това определение ми е малко "фолклорно", но … Какво разбираме под "'божии хора"? Всички сме деца на Бога. Едни по-послушни, други - откровено непокорни. Тези, които обичат Бог се радват да Му угодят и да бъдат добър инструмент в ръката Му. Но нека не забравяме Юда - той също беше инструмент. В случая Естир бе инструмент на Бог. Все си мисля, че ако между управляващите имаше от т.н. "божии хора" нещата и в Бг щяха да бъдат по-различни. И в този смисъл се съгласявам с #4 - на Георги.
  • 25 Киро

    4 2 Отговор
    Аман от тия евреи!-рекъл Аман
  • 26 Не религиозен

    0 4 Отговор

    До коментар #19 от "Госあ":

    Какъв въпрос, какъв отговор... Добре ли си ? Това е моят
    коментар от вчера. Ама няма как да разбереш...защото си НЕВЕЖА.. Сам си говориш...и изпускаш топъл въздух ...Сещаш ли се за какво иде реч...

    Коментиран от #28

  • 27 А,де ...

    2 2 Отговор
    Не. Просто, всички от власта, трябва да станат ''божии'' хора. Колкото по скоро, толкова по добре. А, ако може да стане по естествен път ..... Най добре. :-)

    Коментиран от #29

  • 28 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "Не религиозен":

    Сещам се, че не си добре с главния 😂
  • 29 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "А,де ...":

    Връщайки се само няколко века назад, всеки може да си отговори на въпроса трябват ли "божи хора" в управлението на държавата. И какво се има предвид под "естествен път" ? Другият какъв е? Лов на вещици ?

    Коментиран от #30

  • 30 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    Мисля, че е време да се пренасочиш ( да те пренасочат) към други теми. Тук си изчерпан ! Започна да повтаряш едни и същи безпочвени и несмислени клишета! И не ми пука за твоето мнение! Моята отговорност е пред Създателя. Затова и се включвам тук - заради онези, които още търсят пътя към Него. За да осветя ИСТИНАТА, която ти и някои други се опитвате да угасите.

    Коментиран от #31

  • 31 Госあ

    0 3 Отговор

    До коментар #30 от "Не религиозен":

    А моята пред обществото. Обещавам че след изборите няма да бъда толкова активен тук. Защото видях че няма голям смисъл.
  • 32 Преброяване на бесните язовци

    0 1 Отговор
    Агент Абел, отговарям Ви веднага -> НЕ.