Last news in Fakti

2 Юни, 2019 11:48 3 718 29

Свалете мръсни и алчни ръце от Ботев и Левски

  • ботев-
  • левски-
  • петьо костадинов

Те пречат. Ботев и Левски. Те излязоха от учебниците

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Точно днес се намериха поредните палячовци, които да сквернят, да угодничат на деня, загърнати с Истанбулска конвенция и сребърен слугинаж. Да търсят малоумно продължение на безсмислието на "изследователския" порив писал ли е Ботев "Символ верою на българската комуна" или е фалшификат.

Жално и жалко е да четеш хора с научни степени и титли, които сипят отрова. Още по-тежко е да се блъскаш в тяхната пожелана неграмотност. Угодно за уродливите и опасни пориви на обществени отношения на XXI век.

Разбира се, че днешните пишурки знаят историята на XVIII век. Още по-сигурно е, че са чували, допускам някои чели Жан-Жак Русо и особено Франсоа Бабьов. Та Ботев в цялото си творчество сочи, че познава отлично събитията във Франция. Нима някой титулован идиот си мисли, че този буден и експлозивен млад човек не се е повлиял и не е изповядвал равенството, като тях? Дори за гилотината на Бьбьов? До която така или иначе стига. Та това е поезията на Ботев. Парижката комуна е просто един етап от нея. Но силен знак.

Как мислите, Васил Левски е мечтал чиста, свята и справедлива република, защото се е събудил с тази идея в главата от студа в букурещката мелница и защото е бил нечут характер ли? Нима тези професори, упражняващи днес безсмислие не познават влиянието през целия XIX век на Великата френска революция от 1789 година?

Та Ботев и Левски са нейни чада. "Символ верою" може да бъде препращан към появата на БСДП, но оттам нататък няма нищо общо. И ни най-малко с БКП и БСП. Единствено вярната препратка, е че човешката алчност ражда незабавно доказателства за утопия на идеята за равенство и братство.

Винаги са се намирали баданарки с катран за двамата. Някога, когато Професор Николай Генчев рисуваше светия и светъл образ на Левски, все се намиряше някой, който с просташки присмех да отбележи, че не е бил толкова стока, щом си е лягал с монахиня Христина в Сопотския манастир. А с кого да го направи? С послушник Духоний в Троянския ли? Той стига до бесило, но и безсмъртие. Днешните автори са трупове дори в съмнителна биологична виталност.

Ботев бил вагабантин, както са се изразявали в Народното събрание, след Освобождението по повод молбата на майката и съпругата му за надмизерна помощ. Цапан за битието си на просяк по букурещките улици. Защото духът не е за всекиму.

Те пречат. Ботев и Левски. Те излязоха от учебниците. Те са опасни. Те трябва да бъдат заровени отново. Защото са вечни.

ДОЛУ РЪЦЕТЕ! И ЗАМЪЛЧЕТЕ! СИРЕНИТЕ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ В 12 ЧАСА.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    53 2 Отговор
    Поклон пред хората с идеали и мечти ! Поклон пред тяхната саможертва. Защото "който падне в бой за свобода,той не умира". Всъщност ми е жал за много хорица, защото човек без идеали е никой. Храна за червеите.

    Коментиран от #7

  • 2 21ви век

    48 2 Отговор
    КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ НИЗЪК /макар и с "титла"/ ЗА ДА СКВЕРТИШ ТЕЗИ ИМЕНА ??????????!!!! МАЛКО НЕЩА ОСТАНАХА У НАС С КОИТО ДА СЕ ГОРДЕЕМ,.............ЗАЛИЧЕТЕ И ТЯХ С ВАШАТА ......ДЖЕНДЪРИДЕОЛОГИЯ ...МЕРЗАВЦИ !!!!
  • 3 антисоросоид

    33 1 Отговор
    Много пъти писах, че ликвидирането на антибългарскитеджендарски сороскиНПОта не търпи отлагане. Това е найдолнатаизмет в историята на човечеството.

    Коментиран от #10, #11, #21

  • 4 ПЕНКО

    4 1 Отговор
    КАТО СЕ ИНТЕРЕСУВАШ ОТ ПРОФЕСОРЧЕТА И ПРОФЕСОРЧИНКИ ГИ ПРЕВРЪЩАШ В СЪЩЕСТВИТЕЛНИ !!! ТЕ САМО ПИЯТ БЪЛГАРСКА КРЪВ И РАЗНАСЯТ " МЕНИНГИТ " -ПОЛЗА ОТ ТЯХ НИКАКВА ,А СА ПОВЕЧЕ ОТ АРМИЯТА !!! ИМАМЕ И ПО ФУТБОЛ /ЧЕРВЕН "БУЗОВ"/!!!
  • 5 Гневен

    27 0 Отговор
    Новите герои на обществото ни са,Кончита,Сорос и поредната пластмасова плеймейка-защо има учудени от днешното реали...След като упорито и настойчиво подменят ценносната ни система с евро-атлантическа-защо има учудени от днешното реали....След като новият ни Бог е долара ,а консуматорството е издигнато в реалигия-защо се учудвате от днешното реали....Мога още много примери да дам--ама "неам нерви вече".....а и желание...Погребваме и последната надежда за"Чиста и Свята Република"
  • 6 Bahti

    30 0 Отговор
    СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ! ПОКЛОН КЪМ СВЕТИНИ КАТО БОТЕВ И ЛЕВСКИ!

    Коментиран от #9

  • 7 антрашпиц

    26 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Тоз който падне в бой за свобода ,той не умира!Точно обратното, днешните нищожни драскачи срещу Ботев и Левски са умрели, макар и живи.
  • 8 Не религиозен

    0 16 Отговор
    Голям "патриот" си ! Иначе не вярваш в Бог, но за лозунга може...
  • 9 Не религиозен

    0 12 Отговор

    До коментар #6 от "Bahti":

    Голям "патриот" си ! Иначе не вярваш в Бог, но за лозунга може...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Истината

    10 11 Отговор

    До коментар #3 от "антисоросоид":

    Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….
  • 12 Левски

    10 8 Отговор
    Писмо на Васил Левски до Филип Тотю, 1871 г.

    "...българите, ако бяха се повлекли след четите, щяха да принесат полза на руския цар, пък за тях си щяха да изгубят най-добрите си юнаци, ръцете на кои[то] стои българската свобода. Пък тогава нека отсвирюва [нека тегли] България един век още... С факти имам да докажа, че с руски агенти съм имал да работя, без да знам, в 69-то [1869 г.], единия препоръчан от одеските българи, пък не излезе така. Уловихме няколко шартанлъци и хайде - отдето е дошъл. Кога стане нужда, ще го кажем с всичките му работи. Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме".

    Коментиран от #19

  • 13 Христо Ботев

    8 8 Отговор
    Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии… не оставиха ни една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птици и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството”
  • 14 Левски

    10 6 Отговор
    „ А ти какъв ще станеш, бай Василе, когато СЕ ОСВОБОДИМ ( а не когато ни освободят)- попитал го един път Божил Георгиев в присъствието на други трима апостоли : Ангел Кънчев, Димитър Общия и Сава Младенов.

    -Когато се освободи България, за мен не остава вече работа помежду ви- отговорил той.- Тогава аз ще да отида в Русия и да съставлявам комитети, защото там , макар и да няма чалми, но народът е притиснат от нас повече”. ( стр. 78)”
  • 15 Госあ

    3 6 Отговор
    "Кълнете комунистите, че съсипаха столицата ви и измряха с разбойническите за вас думи: свобода или смърт, хляб или куршум! Плюйте на техните трупове и на труповете на онези жертви на цивилизацията, кои сте прегръщали и прегръщате в лицето на жените си, на сестрите си, на майките си и днес наричате бесни блудници, защото имаха още сила да се хванат за оръжие и избавят от вертепа на разврата! ....Цял свят оплака Париж, цял свят прокле комунистите, и нашата бедна журналистика и тя не остана надире, и тя заплака за бездушното и прокле разумното. Смешен плач! "
  • 16 Госあ

    2 5 Отговор
    "а вий,вий сте идиоти"
  • 17 Левски

    11 1 Отговор
    Никому не се надявайте... Ако ние не сме способни да са освободим сами то значи, че не сме достойни да имаме свобода; а който ни освободи, той ще да направи това, за да ни подчини отново в робство…
  • 18 Помнещ

    6 4 Отговор
    Левски: ,,Защо ни е ЦАР като си ,като си имаме Султан!? Сменихме една зависимост ( Съветската) с друга ( еВроатлантическата) и какво от това? Обезлюдени села ,малки градове, само Духовете на предците ни все още са тук. Но Докога
  • 19 Незнайко

    15 3 Отговор

    До коментар #12 от "Левски":

    Ако Левски бе доживял Освобождението на България от Русия, той непременно щеше да е русофил, защото е обичал България!
    И чудно, защо никой не цитира от публицистиката на Ботев, която изобилства с неприязън към Западна Европа?!
  • 20 патриотъ

    9 1 Отговор
    Левски и Ботев са светии,отдали живота си за свободата на българския народ!Дали обаче този народ заслужава жертвата им?Мисля,че едва ли!Ако можеха да видят сегашното положение на България,едва ли щяха да повторят този подвиг!Жалко за този народ и държавата България!
  • 21 Димитърдд

    4 10 Отговор

    До коментар #3 от "антисоросоид":

    Другарю пак не си разбрал, че главните виновници за опитите за оскверняване на такива велики личности като Ботев и Левски са руската партия БСП и нейните тъпи кадри, които принизяват величието и подвига на тези чеда на майка България. Да говориш и пишеш от позиция на партията е направо престъпление, когато само трябва да сведем глава и да не забравяме героите си борили се за свобода и независимост. Точно поради тази причина Русия никога не ги е харесвала. Главен виновник за обесването на Васил Левски е руският вицеконсул в Турция граф Игнатиев. Русия съвсем умишлено е обезглавила ръководството на национал-революционното движение в България за да поеме контрола му.

    Коментиран от #22, #24

  • 22 Що си тъп

    11 2 Отговор

    До коментар #21 от "Димитърдд":

    Я виж ти! Руснака Игнатиев беси Левски, който се е борил за свободата на България от турско робство...и после руснаците ни освобождават от същото това турското робство за което са обесили Левски!!!!!!!!!!! Логика та дрънка -по голяма сороспийска тъпня не бях чел.

    Коментиран от #25, #26

  • 23 Хр Ботьов

    3 9 Отговор
    Истината е че не са искали руски ботуш да стъпва в България защото ще ни поробят а по това време в Русия е имало робство докато в Османската империя не
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 българин

    10 0 Отговор

    До коментар #22 от "Що си тъп":

    Не се впрягай ,той е платенамърша на сороскитеНПОта може да го намерят някъде истинал
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Националист

    4 0 Отговор
    Бог да Благослови България!
    Не на пакистанци, афганци, негри и т.н. в България!
    България трябва да си остане Славяно-Българска държава! Това да се запише в конституцията!
  • 28 истина

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Исляма е спирачка за прогреса на човечеството. Мохамед пророка на мюсюлманите е бил педофил, убиец, военен престъпник търговец на роби. Оженил се е за 6г. Айше когато е бил на 52г. Над 10 женитби е имал. Това е модела за следване на някои и няма как да създава добри, разумни и честни хора, защото копирайки делата му стават автоматично грешници а даже и престъпници. Вижте как са се държали в продължение на векове Турците мюсюлмани във всички окупирани територии. Третиране на всички не-турци и не-мюсюлмани като подчовеци. Всички хора са създадени от Бога и Бог определено не желае хората да се третират един друг унизително, и да се подтискат един друг.
  • 29 Кико

    1 0 Отговор
    Господа, оставете на мира тези велики българи. Те са това , което са , в душите и сърцата на целия Народ. За разлика от всичка друго ставащо у нас , за тях Народа е единен. Те са титани на българското възраждане и Освобождение от ТУРСКО робство. Въпреки това , те са хора .Колкото повече се ровим в техния личен живот, толкова повече ще се открива , че и те са грешали .Като всеки смъртен. Но в душите и сърцата ни , те са безсмъртни. Не омаскарявайте с платена журналистика и режисура тези Колоси на България. Долу ръцете от тях.