Last news in Fakti

3 Юни, 2019 20:33 6 394 42

Анна, любовта и Аллах

  • аллах-
  • мюсюлманин

Един ден 15-годишната Анна сложила фередже и обявила, че е вече мюсюлманка

Анна, любовта и Аллах - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Един ден 15-годишната Анна сложила фередже и обявила, че е вече мюсюлманка. Нейният приятел - афганистански тийнейджър - твърдял, че тя го прави доброволно. Майката на Анна се страхува, че ще загуби дъщеря си. Завинаги.

Наближава денят, от който Елке Мюлер изпитва истински страх – това е денят, в който дъщеря ѝ Анна ще навърши 18 години. “Стане ли пълнолетна, няма да имам повече правото да ѝ казвам какво да прави.” Анна иска да се омъжи за голямата си любов - Абдул. Майка ѝ смята, че ако това се случи, тя може да изгуби дъщеря си завинаги.

Елке Мюлер отглежда сама двете си дъщери в голям град на провинция Северен Рейн-Вестфалия. Тя се разделя с бащата на момичето по времето, когато Анна е в детската градина. И двете момичета са кръстени, но семейството не посещава редовно църква.

Голямата любов

На 14 години Анна се запознава с Абдул от Афганистан - красив тийнейджър с големи кафяви очи. Той идва в Германия през есента на 2015 год. и е един от онези близо 22 000 младежи, които пристигат без пълнолетен придружител. Освен родния си език пущу, Абдул знаел първоначално само няколко думи на немски. Не бил завършил и никакво училище, а молбата му за убежище била отхвърлена. Междувременно е навършил 19 години – т.е. не е вече непълнолетен – и може всеки момент да бъде екстрадиран от Германия. “Беше ми мъчно за момчето, затова изпитах към него майчински инстинкт”, разказва Елке Мюлер. Отначало тя нямала предубеждения спрямо новия приятел на дъщеря си, канела го дори в къщи.

“Анна беше буквално омагьосана от Абдул, очите ѝ искряха от любов“, спомня си Елке Мюлер. Тя самата обаче постепенно се изпълнила с подозрение, защото Анна рязко се променила. Момичето започнало да носи мюсюлманска забрадка и да се моли на Аллах. Веднага потърсих разговор с Абдул, а той ми каза, че не е принуждавал Анна да слага забрадка, тя го вършела доброволно“, спомня си майката. На 15 години Анна заявила на майка си, че е приела исляма. По това време връзката ѝ с Абдул съществувала само от 9 месеца.

Анна изпитвала потребност да се информира за новата си религия, четяла различни неща в интернет, включително и писанията на известния конвертит Пиер Фогел, известен като „проповедник на омразата“. Смята се, че той е водач на радикалните салафити в Германия. Според официални данни, само в провинция Северен Рейн-Вестфалия салафитите имат около 3000 последователи. Някои от тях пропагандират Корана по улиците на Германия, други набират в интернет доброволци, които да се бият в Сирия и Ирак на страната на т.нар. „Ислямска държава“ (ИД).

Вик за помощ

Притеснената майка започнала да търси помощ от различни места, обърнала се към консултативния Център по проблемите на радикализацията, както и към една специализирана служба в Бохум, която съветва родители на деца и младежи, застрашени от религиозен екстремизъм. Семейството получило подкрепа от специален експерт, както и от полицията.

Целта била да се попречи на Анна да се свърже с радикалните среди на салафитите. В продължение на една година момичето редовно посещавало една джамия, проявявало интерес към исляма и задавало множество въпроси като: как е редно да се държи едно момиче по време на екскурзия с класа, допустимо ли е за една мюсюлманка да има пиърсинг и др.

От няколко месеца насам Анна вече не посещава тази джамия, но не е ясно дали не ходи в друга. Майката ѝ също не знае. Елке Мюлер продължава да живее в страх. Тя не смята Абдул за религиозен фанатик, но има нещо, което ужасно я безпокои: Момчето на няколко пъти повтаряло, че иска да се върне в Афганистан при болната си майка и добавяло: „Когато Анна стане пълнолетна, ще се оженим и ще заминем“. За Елке Мюлер това е ужасяваща представа. А страшният ден – на пълнолетието на Анна – наближава. След това “ще узная дали съм загубила дъщеря си", казва майката.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щайнер

    85 10 Отговор
    с право се тревожи госпожата, особено като знае с каква ужасна религия си има работа дъщерята

    Коментиран от #17, #21, #38

  • 2 Салито

    70 4 Отговор
    4 братя и 7 братовчеди ще си я прехвърлят1

    Коментиран от #41

  • 3 ТАКА Е

    39 8 Отговор
    Женско дете - чуждо дете !
  • 4 толерастията е вредна

    82 3 Отговор
    "Кой, каквото сам си направи никой друг не може да му го направи " ! Германистанци "благодарете" на любимата ви Меркел за това, че ви докара "правата вяра" ! Без извинение, ама вие сте уникални тъпаци.... от едната крайност в другата, но проблема е че вредите и на всички останали включая и на нас !!!!
  • 5 Meganoob BG

    61 8 Отговор
    ДА БЕ ДА ДОБРОВОЛНО!? Нашите българки и те доброволно са ставали част от харема! Вие ще ми кажете че 15 годишно момиче доброволно иска да стане НЕЧИЯ СОБСТВЕНОСТ!? Тя уведомена ли е че според исляма жените НЕ СА ХОРА? Не се считат за човеци изобщо. С нея могат да направят каквото си искат. После ще се чудят защо я намерили някъде убита.
  • 6 Обикновен българин

    64 5 Отговор
    Майка ми имаше приятелка, чиято дъщеря се омъжи за либиец и 8 години беше там. Когато се е върнала (не знам как) разправяла, че там си я прехвърляли братята и дори бащата.

    Като се върна и аз я видях. Хубава жена, но съсипана. Преди време я видях клошарка.

    Бог да пази!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ислямът

    43 4 Отговор
    Се разделя на Сунити и Шиити(алиани). Както Христианството на православни и католици. В България преобладават сунитите с по нормални традиции. Алианите имат по странни традиции. Уважават се ПО между си помагат си и пазят жените си! Защо, защото жените и сексът при тях не е табу! С други думи ако младо момиче се ожени, бащата на мъжа и ПЪРВИ я пробва...звучи извратено знам. Но такова им е мисленето. Защо го правят? Традиция..В България алианите са малко на брой, преобладават Момчилградските села, Кърджали и Разград, Силистра и района. За разлика от сунитите, алианите са мистици(занимават се с магии и ритуали). За горната история напълно е възможно да е истина, тъй като съм живял на Запад сред араби(алиани)...и вероятността германката-девойка да е с промит мозък е много Голяма! Няма връщане назад...ще си изпати, доста. Съжалявам за майка и няма какво да направи, наистина!

    Коментиран от #11

  • 9 Един

    31 4 Отговор
    Това е реалноста в европа
  • 10 Врели некипели

    7 37 Отговор
    Просто майчина ревност. Сигурно Абдул е предпочел щерката пред нея
  • 11 Ти да видиш сред

    5 18 Отговор

    До коментар #8 от "Ислямът":

    Християните какъв промискуитетът е ум ще ти зайде. Особено ако си пастор не можеш насмогна на млади мирянки
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мехмед

    38 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Отначало тя нямала предубеждения спрямо новия приятел на дъщеря си, канела го дори в къщи. Майката сама си е виновна, какво се вайка? Курвенски работи...

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Фен

    6 7 Отговор
    И хибридната война на ДВ продължава! Дано поне си плащат добре!
  • 16 Опиташ ли веднъж истински без кожа

    2 14 Отговор

    До коментар #13 от "Мехмед":

    Няма връщане назад, все си го искаш и търсиш.

    Коментиран от #30

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ако майката не беше хванала Абдул

    9 11 Отговор
    Че и изневерява с щерката сега нямаше да знаете нищо за тази история. В Германия е масово това
  • 19 Орисията на българският расист е

    5 11 Отговор
    Да шляпа черни българки докато черните афганци шляпат бели германки.
  • 20 JPower

    8 15 Отговор
    Напълно го разбирам това младо германско девойче. Срещата с млад надарен афганец е в състояние да преобърне живота ти, както се случи и с мен когато срещнах моя Абдула в градинката зад халите в една хладна есенна вечер. Ако бях религиозен и аз щях да си сменя религията, но понеже не съм си смених само резбата
  • 21 Чичо Тони

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Щайнер":

    Религията не е ужасна. Ужасно е нейното тълкуване и прилагане от определени хора. През средновековието християнството е минало през подобен етап на омраза и гонения. В случая с Ана проблем ще стане културния шок.

    Коментиран от #25, #29

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 двето

    11 3 Отговор
    DW. Интересна статия, но дори хубавата статия, поднесена от силноцензурираната и еднопосна медия изопачава нещата. Жалко.
  • 25 Смотан

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Чичо Тони":

    Браво браво сети се.
  • 26 Смотан

    5 0 Отговор
    Предателството висша форма на грях.
  • 27 Ханс араба

    8 1 Отговор
    няма какво да се тревожи бабата - това е бъдещето на Германистан и на всички бели жени там. Това е бъдещето и на децата на глупавите български емигранти там, продали род и родина за евро, да учат арабски и да свикват
  • 28 Чичото

    12 0 Отговор
    Ана ще стане скоро Айше, ха ха ха както много други германки
  • 29 Щайнер

    9 9 Отговор

    До коментар #21 от "Чичо Тони":

    Всички религии са ужасни, всяко нещо насърчаващо хората да се унижават е ужасно. Исус, Мохамед, Мойсей и другите лунатици трябва да се забранят със закон. И тогава ще възцари мир и спокойствие, и човечеството ще навлезе в следващата фаза на развитие

    Коментиран от #31

  • 30 Някой беше казал

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Опиташ ли веднъж истински без кожа":

    Това е бутало без сегменти! Никаква компресия! Главата безчувствена!
  • 31 До Господ

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Щайнер":

    си сложил двама пророци! Явно трябва още малко да прочетеш!
  • 32 Сарматиан

    18 0 Отговор
    Проблемът е, че майката е отгледала сама двете си дъщери без мъж. Липсата на баща си казва своето и момичето се е хвърлило на врата на първият срещнат в търсене на авторитет и закрилник. Това се случва в общество в което доминира либералната догма съчетана с унищожение на семейството.
  • 33 Main Fürher

    15 1 Отговор
    Хахахаха глупаци!Гласуваха за прасето Меркел,а сега реват!От България по-хубаво няма,дори не само от България,ами от балканският полуостров.Запада вече е един кенеф,и не си струва там да се ходи.Дайте да се НАДИГНЕМ на протест,да влезем в парламента и да ги обесим онези 250 национални предатели и да си оправим държавата,както стана през 1876 година.Да живее чистата бяла раса!!!
  • 34 Хасан

    2 5 Отговор
    Най добре си е турския начин на Исляма ..толерантни към всички ,демократични ..

    Коментиран от #42

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Русенец

    9 0 Отговор
    Кой кого интегрира, питам?
  • 37 истина

    12 2 Отговор
    Исляма е спирачка за прогреса на човечеството. Мохамед пророка на мюсюлманите е бил педофил, убиец, военен престъпник търговец на роби. Оженил се е за 6г. Айше когато е бил на 52г. Над 10 женитби е имал. Това е модела за следване на някои и няма как да създава добри, разумни и честни хора, защото копирайки делата му стават автоматично грешници а даже и престъпници. Вижте как са се държали в продължение на векове Турците мюсюлмани във всички окупирани територии. Третиране на всички не-турци и не-мюсюлмани като подчовеци. Всички хора са създадени от Бога и Бог определено не желае хората да се третират един друг унизително, и да се подтискат един друг.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Националист

    6 0 Отговор
    През 1894г. В Турция са живели около 20% Християни, през 1924 са останали само 2%. Между 1.5м-2.5м мирни Християни са избити, и стотици хиляди прокудени в съседни държави. Болшинството от избитите са Арменци, но има и стотици хиляди Гърци избити и прокудени. В момента Турция е 99% мюсюлманска.
  • 41 Абдулата

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Салито":

    Нов внос от германия. Всичките братя и бричеди ще я порят.
  • 42 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    Беше!!!Но не с Ердоган?