5 Юни, 2019 14:49 3 019 11

Дянков, съсел ли си или Брад Пит?

  • симеон дянков-
  • субсидии

Дянков, сигурно много добре си спомняш и това, че най-много даде на ГЕРБ

Дянков, съсел ли си или Брад Пит? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дянков, здравей. Да не мислиш, че съм те забравил?

Ти много добре си спомняш, че в твоя мандат като финансов министър партиите забогатяха най-много от партийна субсидия. Много добре си спомняш, че бюджетът за партиите не беше „малка, постна пица“.

Много добре си спомняш, че за почти 4 години ти им раздаде близо 200 милиона лева. А съм чувал, че един финансов министър трябва да е стиснат. Но пък ти беше толкова ларж. Към когото трябва, разбира се.

Дянков, сигурно много добре си спомняш и това, че най-много даде на ГЕРБ. А помниш ли как им даваше повече? Нека да припомним на хората.

Според правилника на Народното събрание, депутат, който е напуснал парламентарната си група или депутат, чиято група се е разпаднала, не може да се присъедини към друга парламентарна група и става независим.

А в 41-ото Народно събрание изведнъж се нароиха много независими, което беше много важно за разпределянето на партийната субсидия. Според тогавашния Закон за политическите партии или поне според тълкуването му от тогавашните управляващи, партийната субсидия следваше депутата, а не партията, от чиято листа е избран.

В 41-ото Народно събрание имаше отцепници от ДПС (Касим Дал и Корман Исмаилов), от „Атака“, от „Синята коалиция“, а парламентарната група на РЗС се разпадна. И всички тези отцепници станаха официално независими, ама не дотам. Щото к'во стана, Дянков? Да припомним на хората.

Голяма част от тези отцепници просто попълваха декларация за принадлежност към друга партия, най-често към ГЕРБ, и партийната субсидия отиваше в касата на "новата" им партия, а не в касата на партията, от чиято листа са избрани. И логично най-много кинти отиваха в касата на ГЕРБ.

Дянков, а дали си спомняш, че тогава ти отказа да посочиш имената на депутатите, обявили принадлежност към ГЕРБ, щото имало лични данни?

А дали си спомняш, че Сметната палата отказа да провери дали е законно пренасочването на субсидия?

А дали си спомняш колко лева на глас получи ГЕРБ през 2012 г., например, вследствие на това пренасочване? Недей да смяташ, аз вече го сметнах. Нека да покажем на хората.

През 2012 г. ГЕРБ получават 23 925 000 лв. партийна субсидия.
23 925 000 делено на 1 678 641 получени гласове от ГЕРБ на последните парламентарни избори през 2009 г. прави... 14 лева и 25 стотинки! При законни тогава 12 лева на глас.

И сега какво мислиш за себе си, Дянков – съсел ли си или Брад Пит?

Коментарът е от Фейсбук профила на автора


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    18 41 Отговор
    Учиндолския акълораздавач пак налита на умряло куче нож да вади. Бил сметнал - алоооо, ти само хонорарите си можеш да смяташ а тия 6 милион раздадени за 3 години на ВСИЧКИ партии ги изкарваш от реклами за един сезон. Нека и аз да ти сметна приходите в ОФШОРКАТА ЗА ДА НЕ ПЛАЩАШ ДАНЪЦИ НА ТАЯ ДЪРЖАВА - 25000 ЛЕВА НА ВЕЧЕР Х 6 ДЕНА В СЕДМИЦАТА = 150 000 ЛЕВА ЗА СЕДМИЦА Х 56 СЕДМИЦИ = 8 400 000 ЛЕВА само от хонорара без рекламите. КОЛКО ДАНЪК КЪМ БЪЛГАРИЯ СИ ПЛАТИЛ ПРЕЗ ОФШОРКАТА СИ БЕ УЧИНДОЛСКИ ХИТРЕЦ??? Когато татуирани нереализирани мутри от село се правят на икономисти и раздават съвети се получава пародия на добронамереност.
  • 2 егати

    13 37 Отговор
    Това дълго същество отново се изявява като съвестта на народа. Защо досега никоя партия не се развика, че и дават повече пари? Ми щото им дават, а не им вземат. Който е вземал такива пари да ги връща, та ако ще и със съдебно дело. За назидание на всички, но от прокуратурата следва да го направят. Не знам защо се е сетил изведнъж за Дянков след толкова години, но според мен, явно се опитва да върви по стъпките на барека - чрез популизъм да си осигури гласове от хората. Май ще става политик, иначе не виждам причина за дивия му популизъм. Аз лично спрях да го гледам и слушам още преди да е имало ГЕРБ, защото почна да става много пошъл с просташките си шеги.

    Коментиран от #4

  • 3 Много добро

    14 2 Отговор
    Есе с реторични въороси
  • 4 Byg

    14 18 Отговор

    До коментар #2 от "егати":

    Така е да.Винаги , цялото му съществуване на така нареченото "шоу" се е градило върху подигравките и осмиването на други хора. Взема един кадърен актьор който да му изнесе предаването , изцеди го до край и му бие шута . Евентуално това ще се получи и с избирателите му , ще му гласуват доверие , той ще се монтира в парламента , ще си копне същата тая субсидия за която сега лае и така .... и после кой от къде е
  • 5 Принципно

    20 5 Отговор
    Слави е прав, не съм му фен, даже го ненавижда! Мой глас няма да види! Но лайната трябва да се разбъркат, за да се почиства миризмата им!
  • 6 Всекиму заслуженото,

    8 2 Отговор
    На Слави, то и на Дянков, ама Никс справедливост...
  • 7 оле

    4 11 Отговор
    Този алчен подлизурко , чалгаря Славчо се подготвя да се намести в политиката, защото паричките от телевизея секнаха !
  • 8 онзи

    4 1 Отговор
    Как се наричат хора на които някой им прави услуга, а те плюят по него.
    Мисля, че най правилното определение е ГЛУПАЦИ, отнася се за коментар 1,2,4, 7, които най-вероятно са написани от един човек.

    Коментиран от #10

  • 9 Моделът КОЙ

    5 0 Отговор
    Няма по нагледна илюстрация на случващото се в странаата ни през последните 20 г. от случаят с надвзетите субсидии. Тук ясно се вижда как партиите от статуквото се съюзяват и действат като организирана престъпна група, когато става въпрос за грабеж и лично облагодетелстване. И още по ясно се вижда как никой не поема отговорност и вината се размива. Точно по този начин работи моделът КОЙ.
  • 10 Егати

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "онзи":

    Аз съм си написал мнението по лични впечатления и това, че е близко с някой от другите коментирали не значи, че сме един човек. И бъди сигурен, че не въпросния дългуч е разнищил случая. Просто някой му е дал всичко наготово и той само го е съобщил в ефир, а аз наистина съм благодарен на неизвестния, който си е дал труда да покаже, че са усвоявани от партиите повече от 11-те лева на получен глас.
  • 11 Емил

    1 0 Отговор
    Разбира се,че прости хора с нулев интелект ще харесват Слави,95% обожават просташката чалга и никога не са прочели книга