Last news in Fakti

6 Юни, 2019 08:23 91 649 180

100 млн. лв. на вятъра! България е вън от Шенген

  • шенген-
  • българия-
  • холандия

Корупцията и липсата на доверие е основна причина за твърдата позиция на Холандия

100 млн. лв. на вятъра! България е вън от Шенген - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България е изхарчила над 100 млн. лв. през последните десет години, за да влезе в Шенген.

По време на първия си кабинет Бойко Борисов се похвали, че трябва да се боядиса едно КПП, за да ни приемат. Месеци по-късно избухналите протести попречиха на премиера и тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов да ни вкарат в Шенген. Това стана ясно от стенограмата от заседанието на Министерския съвет от 6 март 2013 г..

И шест години по-късно правителството не разбира, че

Шенген не е само граници.

Това е доверие в определени служби, това е обмен на информация, това е борба с корупцията, това е някакви проценти на заловени и осъдени и т.н., защото идеята на Шенген е, че където и да направиш дадено престъпление на територията на тази зона, трябва да получиш едно и също наказание. Това е проблем за България. По тази причина продължава и мониторинга над София от страна на Брюксел.

Шенген има две функции.

Първата е да се създаде Европа без граници, в рамките на която придвижването е напълно свободно за гражданите на ЕС, за легални имигранти и за граждани на трети страни с „шенгенска виза“.

Втората функция изпълнява точно обратната роля – „затваря“ достъпа на трети страни към Шенгенското пространство. Западът ни посочва слабостта, а ние се хвалим с метри опъната тел и огради по границата.

По тези причини и Холандия продължава да е твърд противник на приемането на България в Шенген. Външният министър Стеф Блок в прав текст заяви в сряда в София, че е "нужен допълнителен напредък в борбата с корупцията". Така той изрази опасенията на водещи страни в ЕС от ситуацията в родината ни.

Холандският дипломат не пропусна да отбележи, че България все още не може да гарантира и сигурността на външните граници на ЕС.

"Впечатлен съм от охраната на границата, но има още една част, свързана с граничния контрол.

Как се справя правителството с корупцията, контрола на трафика на хора и има ли допълнителни системи за това.

Нужен е допълнителен напредък в борбата с корупцията и по-стриктна система", стриктно отбеляза нерешените проблеми холандският външен министър.

Трябва да признаем, че всеки бежанец, който влезе в България, се опитва да достигне до Холандия или Германия. Преди месеци България беше критикувана, че не споделя с партньорите си от Шенген информация за чужденци, които са получили български паспорт.

Освен това нашият закон се разминава значително със законите в западните държави. От новите българи не се изисква настоящ адрес в България, тоест могат да си живеят в Русия, Македония и където имат домове, а да ползват българския си паспорт за безвизово пътуване из ЕС.

Черна точка за България е разразилият се миналата година скандал, че срещу €5000 всеки може без проблем да се сдобие с български паспорт.

Вече 10 години България не може да влезе в Шенген. Основен мотив е корупцията.

Да припомним, че през март правителството на Бойко Борисов отпусна поредните 3 млн. лв. на МВР за присъединяването на България към Шенгенското пространство. Така сумите, давани на вътрешното министерство по тази линия през последните 10 години, надхвърлиха 100 млн. лв.

Страната ни не похарчи толкова пари за присъединяването си към ЕС и НАТО, взети заедно.

От своя страна ЕК ни дава целево €160 млн. за охрана на границата. В същото време бюджетът на МВР е над 1 млрд. лв.

Освен от Холандия премиерът Бойко Борисов получи и от ЕК критики за корупцията. В доклада си за семестъра от Брюксел настояват София да обърне повече внимание на прането на пари и корупцията. Кратко и ясно.

Все пак трябва да имаме предвид, че тези препоръки са по-скоро политически инструмент. Теоретично, ако страна членка не ги изпълнява, могат да ѝ бъдат наложени санкции в размер на до 0,5% от БВП. Този механизъм досега не е прилаган.

Всички тези средства изтичат в "пясъците на българската корупция". Странно ли е, че за 2019 г. „Трансперънси интернешънъл“ България заема първото място като най-корумпираната страна в ЕС.

Вече е ясно, че за три мандата като премиер Бойко Борисов не може да се справи с корупцията.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСПтууу шъ ни

    84 206 Отговор
    опрай, ще станем 16та република на русията.!

    Коментиран от #8, #143

  • 2 Поручик Балканец

    175 15 Отговор
    No comment.
  • 3 PifFf

    87 170 Отговор
    Ех тия холандци , напушени

    Коментиран от #24, #58, #109

  • 4 El chochone

    410 43 Отговор
    БРАВО БОКО, ето докъде ни докарахте! :(

    Коментиран от #178

  • 5 Морфей

    375 39 Отговор
    Кракачанов с паспортите изяде шенген!
  • 6 ВОЯТ НА ОБЕЗУМЯЛАТА

    79 225 Отговор
    БЕСЕПЕРАСТИЯ ДА ЗАПОЧНЕ СЕГА.

    Коментиран от #105

  • 7 Будалата

    513 41 Отговор
    И пет мандата да е премиер Тиквата няма да бори корупцията. Не може да се бориш със себе си. Шенген през крив макарон.

    Коментиран от #177

  • 8 Илич

    60 143 Отговор

    До коментар #1 от "БСПтууу шъ ни":

    Tам са 22. Ние ще станем 23-тата. И веднага ще пропищим, както пищят сега жителите на Крим, че Крим вече не ставал за живеене заради скъпотията.
  • 9 На гол тумбак Ф16

    205 22 Отговор
    Абе то се е видяло, че никъде не ни искат.
    Или ако ни искат е то да ги разсмиваме. Нещо като придворен ШУТ!
    Че сме зле, зле сме, ама да не бяха такива лицемери като ни приемаха в стадото.
    Видя, че стадото се пази от ПУДЕЛИ, но те сипват в евро-паничките на яслата и колкото и да е чудно искат да ги разсмиваме и за в бъдеще.
  • 10 Бегето е външен кенеф на европата😂😂

    270 18 Отговор
    Българи не трябва да участват в бизнеса и управлението на таз територия щот виждате кво става 50 годин преход отиват вече а народа от зле по зле управниците от богати по богати милиардери
  • 11 гост

    131 30 Отговор
    трябва да имаме свободен пазар и тогава те сами ще ни предложат шенген и най вече Руския пазар да ни е свободен
  • 12 SAAB

    257 22 Отговор
    Да дойде Папата да го утеши .....главанака ! А локумите за EU зоната са преди избжри.......всъщност ги печели с по 50 лв на циганин и апатията на останалите !

    Коментиран от #107

  • 13 Джон Уик

    208 10 Отговор
    Държавата се тресе през 3 месеца от корупционни скандали и гейтове логично е да не ни искат в Шенген. Те нали се гушат с фондове какво им пука!
  • 14 Няма кой да пусне ганчо

    99 10 Отговор
    Във висшата лига. Там искат качества дори и да си от най-умнокрасивото племе на всички земни кълбета
  • 15 Стамат

    207 15 Отговор
    Ами нали държавата ни осъди най корумпираният човек в новата ни история - Иванчева на 20 години затвор. Какво иска тоя холандец. Как може да е толкова нахален и глупав и сляп.
  • 16 а дали

    148 15 Отговор
    Всъщност дали изобщо ни трябва Шенген и евро? Май не. Членство в ЕС да си стои, но да си гледаме интереса. А България единствено може да бъде паразит, защото нямаме никакви ресурси, освен географско положение. Значи тук нека се събират всякакви, да преговарят, да почиват, да въртят бизнес. И да си плащат! Няма какво друго да продадем! Тук вече има много европейски пенсионери, които с по-малки пенсии преживяват добре и по на топло. Сиреч носят ни парички, за които те цял живот са бачкали като робове!

    Коментиран от #20, #144

  • 17 1234

    112 23 Отговор
    Като компенсации пускаме ЮП веднага. Тази цифра на фона една друга цифра е нищо. За 12 г в ЕС, което е доста дълъг статистически период, РЕАЛНО ВНЕСЕНИТЕ ВНОСКИ са ПОВЕЧЕ ОТ РЕАЛНО УСВОЕНИТЕ ПАРИ! Всеки да си прави сметката сам. Както каза икономиста Н Лауреат Щиглиц, на 1 евро платено от брюксел на И Европа, към З Европа се връщат 10! За нас ес е безперспективен и безмислен. Все по ясно ще става това на всички

    Коментиран от #34, #36, #74

  • 18 ЕвроСъюз

    28 99 Отговор
    Горе главите и само напред Повече от половината път сме го извървяли Никакво отказване както искат и се молят едни доброжелатели от Североизток и петата им колона у нас
  • 19 Запознат

    42 151 Отговор
    За това са виновни БСП и всички русофилски подлоги , които денонощно работят против БЪЛГАРИЯ да е в ЕС и НАТО !

    Коментиран от #115

  • 20 Иванов

    163 13 Отговор

    До коментар #16 от "а дали":

    Ми няма ресурси, като си дава златото без пари на янките. Ако намерят нещо друго Тиквата и него ще го хариже, за да го оставят да си купува изборите и да краде на спокойствие.
  • 21 ДДРОнег

    154 6 Отговор
    С тези политици още 20 год. няма да помиришем Шенген, тиквата да връща парите - рекламация от Българския народ, за несвършена работа !!!
  • 22 Баш Батка

    108 7 Отговор
    А добро утро, нали ако влезнем в шенген няма да останат хора да им бачкат. Това беше ясно и без Холандия да се намеси.

    Коментиран от #38

  • 23 Раковски

    19 90 Отговор
    Имам предложение. За да не пищите срещу Борисов да го накараме да вземе следните решения : 1. Всички емигранти да се регистрират при допир до България. 2. Всички емигранти минали през нас и изгонени от ЕС да се заселят обратно у нас. 3. Да направим работещ план за интеграция на бежанците със съответното финансово обезпечаване. 4. Построяване на буферни лагери за настаняване на потока бежанци, от където страните от централна Европа, включително Холандия да си "избират" млади, образовани и здрави хора. 5. Да поощряваме всеки комунист, социалист или какъвто там нереализиран ..ист, който се добере до Брюксел и реши да плюе по България само и само после да може да се напишат статии като тази.
    Ако Холандия продължи да ни се пречка трябва да започнем и ние да и създаваме проблеми.

    Коментиран от #27, #126

  • 24 бл.134 в Зап. парк

    72 26 Отговор

    До коментар #3 от "PifFf":

    Какво са 100 милиона между приятели .А повечето от тях са дадени от Европа .
    Учете турски , и с Шен и без Шенген до 10 години няма да я има тази държава
  • 25 А тиквоча къде е

    93 12 Отговор
    Що никъв не се чува, що не излезе да се похвали?
  • 26 Ghia

    95 5 Отговор
    Само харчат пари на вятъра.
    Да вдигнат тия пенсии на хората 40години стаж 310лв пенсия живее се бедно с тия пари.
    В чужбина може да е дневна надница.
  • 27 Ало пещерняка

    107 11 Отговор

    До коментар #23 от "Раковски":

    Гаранция ти давам, че нито социалисти, нито комунисти, нито такива статии са виновни че не ни приемат в шенген. Даже социалистите да бяха на власт, същото щеше да е положението, щото и те са корумпирани престъпници като тиквоча.
  • 28 MGewehr

    102 6 Отговор
    Разчитам и благодарско на холандците за позицията!!!
  • 29 завут

    32 57 Отговор
    Новината е повод за бурни тържества на позитано 20 и кремъл.
  • 30 Салама

    26 78 Отговор
    БСП -то е много активно в този форум. Това всъщност тук е електронният вариант на вестник Дума. Проблема им на тези дребни душици е ,че на избори никви ги няма. Явно са мнооого малко останали ,а тук се лайкват един друг и си мислят ,че впечатляват някой. Това са безделници които не ходят на работа и тролят навсякъде.

    Коментиран от #43, #99

  • 31 баба меца

    107 12 Отговор
    Браво на Холандия че виждат какво става и колко са корумпирани нашите Управляващи начело с ББ
  • 32 Бай Шиле

    108 12 Отговор
    Гражданите на Нидерландия не са виновни, че ограбихте милиарди от еврофондовете и си построихте къщи за гости с тераси , джакузита, барбекюта с асансьори и псалми.
    Скоро ще повръщате ресто.
    Корумпираните помиарчета заслужават да бъдат изритани в тинята на ЕС.
    По холандските телевизии има много предавания за далаверите на българската мафия. А по вестниците често има статии за Лицето на Корупцията - Цвъ Цвъ и апартаментите му.
  • 33 975

    21 56 Отговор
    Само демократичното дясно ще вкара ред в държавата ама нема кой да гласува за нормалните . Всички се юрват да гласуват за комунисти,фашисти,патрЕоти,ченгета доносници и т.н.

    Коментиран от #53

  • 34 Да да

    24 46 Отговор

    До коментар #17 от "1234":

    Интересно ми е ако не бяхме в ЕС, колко евра щяхме да връщаме към З. Европа за нито 1 дадено? Или викаш само Москвич и Лада ще караме и ще плащаме за супер-мега-гига-хипер качествени турски стоки и много евтин руски петрол и газ по цени с 20-30% над борсовите!
  • 35 Санчо

    30 109 Отговор
    Докато президент на България е руския слуга Румен Радев, ще видим Шенген през крив макарон!

    Коментиран от #41, #164

  • 36 5678

    32 13 Отговор

    До коментар #17 от "1234":

    Да живеят всички БКП-та по всички земни кълбета!
  • 37 Не може да бъде

    91 4 Отговор
    Е как така, нали всичко е ОК, завод да завод, магистрали, световни марки откриват предприятия. Жалко, че и другаде няма да ни приемат. Какво стана с REM II нали финансисчето каза, че юли т. г. влизаме. Протестите били попречили Цветанов да ни вкара в Шенген, смях до Хага.
  • 38 Да да

    14 32 Отговор

    До коментар #22 от "Баш Батка":

    Какво пречи на хората да бачкат в страни от ЕС като не сме в Шенген? Показването на лична карта на границата ли? Прост народ, слаба държава. Мечтата на Пуйкиленд и Путин.

    Коментиран от #60

  • 39 Каменар

    66 5 Отговор
    Летящият холандец каза в прав текст на Борисов причините. Продажба на български паспорти. Да се сърди на себе си , че назначи точно за вицепремиер Каракачанов и Захариева.
    Шенген бе загубен за няколко свирки от Катето и подмазване от Краси.
  • 40 Трифонов

    98 10 Отговор
    Алчност и неутолима потребност от придобиване на все повече и повече имоти и пари има навсякъде. Разликата между особеностите на това явление в по-цивилизования свят и у българина е в онова, което последният е готов да направи за няколко лева повече. ВСИЧКО!!! Абсолютно всичко без всякакви изключения! Готов е да продаде себе си, децата си, майка си... за шепа жълти стотинки. Огледайте се. Отнесено към жизнения ни стандарт, българинът е определено най-евтиният човек в света! Къде в цивилизования свят 5 лв. днешни пари могат да бъдат сума, с която се подкупва полицай?! 2 евро и половина... Къде в цивилизования свят срещу 1500 евро, съдия решава в полза на престъпника наказателното му дело?! Къде в цивилизования свят срещу 150 евро, лекар наглася операция в противоречие със закона?! Къде в цивилизования свят, срещу 200 евро чиновник издава разрешение за дейност, от която се печелят милиони на година на фирма, която не отговаря на законовите изисквания!? Къде в цивилизования свят 20 годишни младежи масово проституират срещу суми от порядъка между 10 и 70 евро максимум?! Алчни, готови майка си да продадат и в същото време евтини хора... Безобразно евтини! Е... такова чудо няма как да се пребори!!!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 то си е ясно

    80 11 Отговор
    Винаги е било ясно, че проблемът е Боко Тиквата! Корупцията не започва с него, но при него стигна космически размери - от всеки 100 лева/евро поне 75 отиват не по предназначение! България е нетен донор на останалия свят - при инвестиции от под 1 млд. от тук излизат откраднати над 12 млд. годишно!!! Вечен затвор за Боко, шайката му и всички политици и близки до политици псевдо бизнесмени!!!
  • 43 B.b.

    28 5 Отговор

    До коментар #30 от "Салама":

    Такива като теб ,директно за Карлуково.
  • 44 Хора не се

    35 4 Отговор
    Хабете по този сайт! Всичко в продадено на властта! Честитоооо на бедния народ!
  • 45 Покер

    52 4 Отговор
    Без да съм специалист по покера .... унагледено, сядат 4 човека на масата и всеки имам 5 лв.... почват да играят, то единия печели, ту другия .... е отговорете ми в края на играта може ли всеки да е спечелил даже и по един лев отгоре - т.е. да си тръгне с 6 лв. Същото е и ЕС ... може ли всеки да плаща членски внос и да очаква, че всяка държава ще може да взема повече отколкото дава ?! Зарибяват те са няколко години ти дават едни пари ...и после ти казват, дадохме достатъчно, сега ти ще плащаш за новите членки. Модел позволяващ разрастване и то на чужда сметка се плаща цената.
  • 46 МОРЕНА

    31 4 Отговор
    ЕТО ТИ ЕВРО ЗОНА УЗАКОНИЛИСИ ЕВРАТА БАТЕ БОКО СЪСИПАНИ САСИПАНИ ТВОЯТА ИДИЯЛОГИЯ ВЪН ОТ ДЪРЖАВАТАНИ ДОТУК!?
  • 47 Жоро

    51 3 Отговор
    Така става като даваме на вчерашни двойкаджии днес да са начело на държава.
  • 48 Жоро

    55 3 Отговор
    "Публикувано във факти.бг:
    Вече е ясно, че за три мандата като премиер Бойко Борисов не може да се справи с корупцията."

    Ами като тези които са начело на държавата са корумпирани до 10-то коляно как да стане.
    Всички в ямата с горещия катран и отгоре перушина. Друго решение няма.

    Коментиран от #50

  • 49 Западните Балкани

    28 2 Отговор
    Не са на вятъра! Това, че трябва да има спазване на закона, намаляване на корупцията (да стане забележима) си го знаем от повече от 10 години. Какво се учудваме, че го искат. Нали, ако сме в Шенген и както сме корумпирани, то Каракачанов ще се превърне в паспорто-раздавач на границата и срещу 2000 евро ще даде паспорт на всеки.
  • 50 Западните Балкани

    51 4 Отговор

    До коментар #48 от "Жоро":

    Ама той Борисов не е и помислял да се справя. Той си живее много добре в средата на корупцията. Не случайно хората казват, че се изнасят по 10 милиарда на година. Къде отиват тези пари? Само при Пеевски ли?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ттт

    45 5 Отговор

    До коментар #33 от "975":

    Какво демократично дясно? Преди това бяхте още по крадливи и корумпирани от БСП и ГЕРБ. По кое време процъфтяха мутрите, кой направи приватизацията и ги направи бизнесмени даже си направиха (клуб КРИБ).

    Коментиран от #76

  • 54 Грую

    51 4 Отговор
    Не ритайте! Тези хора отвън знаят по-добре от нас какво се случва в държавата. Не помните ли, че преди да фалира КТБ Бареков си призна,че е бил на някаква среща на Запад и там му казали, че има 5 милиарда дупка в КТБ, а тук Цветан Василев го избираха за "Банкер на годината" за пореден път.На онези хора там на запад демагогия не им минава. Те са я измислили демагогията, а ние тука с техните номера да им минаваме няма да стане.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Добре де, нали не си мислите

    25 2 Отговор
    Че ще ни вземат в Шенген само защото сме най-умнокрасиви? Искат се и качества които се появяват на някой следващ еволюционен етап. Само умнокрасивост не стига.
  • 57 Софиянеца с Резачката

    33 2 Отговор
    Стига сте дрънкали глупости Хващайте пушките иначе няма оправия
  • 58 Рудозем

    6 8 Отговор

    До коментар #3 от "PifFf":

    Не си видят техния батак...
  • 59 Комунист президент е като крадец в....

    10 39 Отговор
    Плаването на Румен Радев по правителството до там води!
  • 60 Баш Батка

    6 7 Отговор

    До коментар #38 от "Да да":

    Не ЕС, отварят се вратите към САЩ, Канада...Иначе Станишката няма да го допусне шенген.
  • 61 Наблюдател'

    55 2 Отговор
    Докато холандецът казваше в прав текст, че ще видим Шанген през крив макарон , Захариева се усмихваше като кифла .
  • 62 Р Овч

    19 18 Отговор
    100 милиона за Шенген не са отишли на вятъра а са отишли над три милиарда в нечий червени джобове за Белене
  • 63 животновъд

    24 1 Отговор
    Колко от тези 100 млн. бяха откраднати?
  • 64 Суверена народ

    31 3 Отговор
    По- тъпа гъска не сме виждали, нали.Затова и ББ се дави в собственото си его.А за другите гъски на ГЕРБ какво ще кажете.Смех та смех.Все напомпани и изкуствено красиви,но без мозък.И най- важното_ стават за всичко...
  • 65 karakondgul

    33 1 Отговор
    Такива сме сите! Такова ни е възпитанието, крадливо.
    По света ни знаят като крадливо племе. Припомнете си корумпирания, дебел и мазен български митничар
    от югославския филм"Черна котка, бял котарак".
  • 66 Ставрю

    31 2 Отговор
    Чи защо ни е шенген виж как хубаво си усвояваме присвояваме Боко му е добре така никой неможе да ги осъди за нищо крадем си наволя и всичко е наред.
  • 67 сдфсф

    30 2 Отговор
    Да се чете "100млн лева са окрадени покрай Шенген!"
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 шишо

    30 4 Отговор
    Винетууу,винетуу яхаи коня и си заминаваи ,достатачно си напълни гушката стигати толкоз,а сега на топло заедно с
    Ц.
    Ц в централния.
  • 70 Диамантената ръка

    14 8 Отговор
    Я да пуснем десетина хиляди през границата и да им кажем да заминават директно към Холандия, да видим как бързо същия министър друга песен ще запее...

    Коментиран от #75

  • 71 Вятъра...

    12 0 Отговор
    До “fakti“big:Това не е вярно,ако беше “Сладкопойния Славей” щеше да излезе напред и да каже “Комунистите са виновни.Те откраднаха тези милиони”.Но до сега не съм ги чул да го каже,може би някой трябва да го уведоми?
  • 72 Защо

    5 20 Отговор
    Тъпи нидерландски сбъркани(който както иска да го разбира) човеци.
  • 73 Стоян Димитров

    20 3 Отговор
    Холандците не могат да разберат, че на нас така ни харесва да си я караме, а и ние кога сме били по различни от сега?
  • 74 хахаха

    5 24 Отговор

    До коментар #17 от "1234":

    Публикувано във факти.бг: "За 12 г в ЕС, което е доста дълъг статистически период, РЕАЛНО ВНЕСЕНИТЕ ВНОСКИ са ПОВЕЧЕ ОТ РЕАЛНО УСВОЕНИТЕ ПАРИ!"


    Тази ХИБРИДНА МАНТРА звездите ли ти я нашепнаха, баба Ванга ли ти я предрече, или просто клюцаш и дъвчеш една и съща, евтина кремълска опорка, отвеяна от вятъра?!?
  • 75 Анани Куртев Пурков

    18 2 Отговор

    До коментар #70 от "Диамантената ръка":

    Да, това би направил всеки уважащ себе си, държавата си човек. Но тези хора, които ни управляват не са българи!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Гадове

    4 27 Отговор
    Нещастници холандски, ще видите вие. Яко да грабят и чупят наще там... Бутайте ги в гръб по подлезите. Вече се гордея с ромското момче, което стори това в Германия.
  • 78 Еми как

    18 5 Отговор
    Да стане нали боко и утаиката около него самия гроб означават корупция във колосални размери
  • 79 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 1 Отговор
    Технологиите за граничен контрол са с много динамично развитие. Това което е инсталирано сега по нашите КПП-та е невероятно скъпо западно оборудване. Отлагането на приемането ни в "шенген" ще обезсмисли тези инвестиции и ще трябва България, пак за своя сметка да купува ново по-модерно оборудване. Целта е западняците да ни продават тази скъпа стока колкото се може по-дълго за наша сметка.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Алфа Ромео

    25 1 Отговор
    Кво искате бе, Бойко е доволен че победи на изборите БСП, цели 10% от избирателите гласуваха за него, как да не се пъчиш гордо пред камерите с такава убедителна подкрепа...
  • 83 Поредния балък от народа

    33 2 Отговор
    Благодаря на Холандците за позицията .
    По хубаво от това нема.Толкова сме зле и бедни че никъде не ни искат а за корупция пък няма да говорим.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 КОНСТАНТИНОВ

    16 4 Отговор
    БОКЛУКА БОРОСОВ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ ЕДИНСТВЕНО С ПОДОБНИ НЕМО
  • 87 Бай Митьо

    21 2 Отговор
    Бойко е виновен както винаги, а ние си мислим, че холандците не знаят нищо за братята мургави "Българи"
  • 88 Това...

    19 1 Отговор
    Е много правилно решение...!!!! Само това ще кажа, то се знае защо....!
  • 89 emo

    7 7 Отговор
    пишете колко е лошо в турция като.сте прости българи (какви сте маймуми само майките ви знаят)ще си ядете там л..ната от завист Аз си живея живота в ШЕНГЕН
  • 90 Ради

    26 1 Отговор
    Такива като Баневи, Арабаджиева , Цветановци и кметове даже и кандидати за европарламента са прекрасна реклама за нас пред Европа. Успех за Шенген!
  • 91 Скептик

    24 2 Отговор
    Шенген - през крив макарон. Ще ни разиграват с всякакви хитринки. Просто не ни искат.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Main Fürher

    8 35 Отговор
    За жалост,90% от старото поколение са боклуци,които се кълнат във вярност на Русия,а никой не забелязва,че Русия след като ни изгуби през 1989 година,ни подари бензин за 2,40 и ток на колосални цени.По-добре да си бяхме останали част от Отоманската империя,поне щяхме да сме МНОГО,АМА МНОГО ПО-ДОБРЕ!Вечна слава на Волжка и Дунавска България!In United we trust!!!

    Коментиран от #102

  • 94 коко

    28 1 Отговор
    докато има политици със 7 апартамента на цената на един,докато полицията яде бой от патладжаните през ден,докато цацаров защитава убиици макар и с пагони няма как да ни приемат като равни никъде.
  • 95 мюмюн

    27 0 Отговор
    С пенсии от 200лв. и апартаменти купени по 200лв. кв.от политици няма да ни искат в Шенген
  • 96 Диан

    23 3 Отговор
    Корупцията ни пречи много. И Боже, при 1 милиард бюджет на М в р ......защо такава престъпност?
  • 97 Morgoth

    6 7 Отговор
    Зарежи тая работа с корупцията. Бежанците не преминаха през България, въпреки че сме корумпирани - минаха през всички останали. За Шенген просто закъсняхме и точно преди да изпълним уловията и да ни приемат Холандия се сдоби с националисти във властта, а те хич не се кефят на идята, че нашите цигани си ходят там безпрепятствано. Не, че ако сме извън Шенген това ги спира, но все пак е някаква граница и някой ги проверява на входа поне за такива с черен печат. Сега вече има националисти в половината страни, но пък и мнозинството в европарламента е много по-нестабилно, така че нашите 17 депутата просто трябва да се съберат с румънските 32 и да натиснат в подходящото време за да ни приемат. Ако мнозинството е от ЕНП, ПЕС, АЛДЕ и Зелените, то ние с румънците имаме 46 депутата от него, а това си е сериозна бройка.
  • 98 Наблюдател

    20 2 Отговор
    И след 300 години тук пак ще си е същото (даже и по-зле)!

    Коментиран от #136, #154

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Брей

    8 14 Отговор
    Пиратите ни намират кусури. Ти да видиш.
    Питам червените тролове, след като Румъния победи корупцията защо не е в шенген?
    Едно от двете твърдения не е вярно - или корупцията в Румъния я има, или това не е истинската причина за забавното влизане в шенген..
  • 101 ПОД ВОЛА ТЕЛЕ

    14 0 Отговор
    ЗАЩО НЯМА НИКОЙ В ЗАТВОРА ЗА :
    1/ РАЗДАВАНИТЕ БЕЗОГЛЕДНО ПАСПОРТИ
    2/ НЯМА АНУЛИРАНИ "БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНСТВА"
    3/ ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВА ИСТЕРИЯТА ЗА "ХОРА С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД И САМОСЪЗНАНИЕ В ЧУЖБИНА"-ТАКИВА ПРАКТИЧЕСКИ НЯМА ПОРАДИ ЕЛЕМЕНТАРНИЯ ФАКТ ЧЕ МЕЖДУРАСОВОТО СМЕСВАНЕ Е ИЗТРИЛО ВСИЧКО БЪЛГАРСКО..
    4/ ДА ПРЕСТАНАТ МАНИПУЛАЦИИТЕ НА ТЪРСЕЩИТЕ ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА "БИЗНЕСМЕНИ" ЗА НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ "БЪЛГАРСКИ ДИАСПОРИ"
    5/ПОСТАВЕТЕ В ЗАТВОРА "РАЗДАВАЧИТЕ НА ПАСПОРТИ"
    КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОСЪЗНАЕ ИСТИНАТА И ДА СЕ ПОСТАВЯТ НА МЕСТО МАНИПУЛАТОРИТЕ

    Коментиран от #106

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 ПЕНКО

    10 10 Отговор
    КАКВО ИСКАМЕ ОТ НИДЕРЛАНДЦИТЕ БЕ БЪЛГАРИ ??? ПЪЛНА БЪЛГАРСКА РЕПРЕСИЯ НАД НИСКОЗЕМЦИТЕ ,НИКАКЪВ ДОСТЪП НА ТЕХНИ СТОКИ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ , НИКАКЪВ ДОСТЪП ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ НА ВСИЧКО НИСКОЗЕМСКО -НИКАКЪВ КОМПРОМИС ЗА ТЯХ...И ЗАПОМНЕТЕ -НЯМЯМЕ НИКАКВА НУЖДА ОТ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ С НИДЕРЛАНДЦИТЕ !!!

    Коментиран от #104

  • 104 Няма кой

    11 0 Отговор

    До коментар #103 от "ПЕНКО":

    Боже, Боже, Боже, смях.
  • 105 Тъпа

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "ВОЯТ НА ОБЕЗУМЯЛАТА":

    Кух си
  • 106 :odd

    6 5 Отговор

    До коментар #101 от "ПОД ВОЛА ТЕЛЕ":

    Всичко което си написал е вярно, но се чудя колко нелегални емигранти има в Холандия и съм абсолютно сигурен, че са повече на глава от населението отколкото у нас. Разбира се за това има обяснение , но все пак коментираме фактите...
    Много лицемерно от страна а холандия
  • 107 От Чалгаристан

    15 4 Отговор

    До коментар #12 от "SAAB":

    Точно!Намерете си изказванията за България на М.Рюте и ще разбете отношенията на всички европейци към нас!Не ставаме,това е истината,след още 30 години ще се затрием нацяло,а който пробутва идеите за конспирация може да си гледа работата,ние сами си го слагаме без вазелин,но понеже все сме сини срещу червени и т.н., апатични,безхаберно,всезнаещи,но най-вече гладни Ганьовци без един лев в джоба,затова и си го заслужаваме!Спи народе....и лекари пръст!
  • 108 Гледам и не вярвам на ушите си!

    17 2 Отговор
    Чета ви коментарите и си давам сметка колко необразовани хора имат достъп до интернет пространството! Знаете ли какво всъщност е Шенген и по точно каква му е функцията? Бойко туй БСП онуй стига бе хора! Били сме бедни, бедни сме защото търпим безобразията без значение кой е на власт!
    ЕС е предимство с оглед, че може да се пътува и работи свободно, тази "екстра" спаси много хора от глад, но тази ни "екстра" ни струва и много за което нямам намерение да пиша всички клаузи, и регламенти който България бе задължена да приеме и направи ги има в интернет пространството!
  • 109 Мартин

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "PifFf":

    Холандците са си абсолютно прави, умник! Браво !
  • 110 Иво

    5 8 Отговор
    много тъпо и тенденциозно заглавие ! а какво трябваше да стане да се наводним с мигранти ли ? поне купихме проходима техника,и полицаите са доволни от командировките,и на първо място тия 100млн са по европейска програма.
  • 111 Балу

    18 0 Отговор
    На холандците им се привидяля корупция ли!?Аааа, няма такова нещо, господа холандци!За вас може да е корупция, ама за нас си е нормална политика. Питайте Бойко, той ша ви обясни.
  • 112 НЯМА ДЪРЖАВА

    14 4 Отговор
    ТИКВАТА И КОЛЕКТИВ КРАДЛИВИ ТИКВИ ОБРАХА СТРАНАТА ДО ПОСЛЕДНАТА СТОТИНКА ОПИТВАТ СЕ ДА БУТАТ И В ЕВРОПА АМА НЕ ИМ СЕ ПОЛУЧАВА ТАМ ХОРАТА НЕ СА КАТО НАС ОВЦЕ И СЕ ИНТЕРЕСУВАТ КАКТО ИМ СТАВА С ПАРИТЕ ПЪК НИЕ ТУКА МОЖЕ ДА СИ КРОТУВАМЕ И ТОВА Е !!!
  • 113 Erectus Maxsimus

    9 0 Отговор
    Ние ,никога не сме били в Шенген,че да ни гонят.
  • 114 КОЧА

    3 7 Отговор
    ЕДВА КРАЯ НА БСЕПЕТО И ДЕПЕСЕТО ----КРАИ -- ВЕЧЕ СА НА МУШКАТА ............................МАЛКО ИМ ОСТАНА НА ГАДОВЕТЕ ........................................................................................................
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Schengen

    19 1 Отговор
    Да не са луди да приемат в Шенгенската зона страна, чиито премиер и МВР-министър идват от криминалните среди.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Каракачан

    14 1 Отговор
    Каракачанов е виновен .Той продаде на македонците 300 000 бг.паспорта по 500 €,а на талибаните по 5000€ парчето.Каква сигурност на Шенгенските граници може да има с такива далавераджии .Ама на кой пука ,такива работи не се оповестяват в Бг.медиите само че Шенгенските страни знаят всичко и не пасат трева
  • 121 Сега ше им 5 милиарда ама не на ветъра😂

    4 1 Отговор
    Ами у жоба на боки😂😂😂ужким за отбрана 😂😂😂сега като ги нема фърчилата та некои са юрнал да минава през небето че да го ограбят у въздуха😂😂😂
  • 122 ГЕрб

    19 0 Отговор
    БРАВО НА ХОЛАНДЦИТЕ .ТОВА ЗАСЛУЖАВАТ НАШИТЕ ШМЕКЕРИ И ЛЪЖЦИ.
  • 123 Божкейййй6767

    10 5 Отговор
    КОЙТО и да дойде на власт ще си седим у кочинката.Никой от политическата клика неиска да сме в Шенген.Ще си останем плашилото на EU.Със комунисти и комсомолски секретари станали господа-госпожици сме ДО ТУК......
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Тити

    12 1 Отговор

    До коментар #23 от "Раковски":

    Покани си мигрантите със и без паспорти у вас и покани холандския министър на външните работи да си избира от тях за експорт към Холандия.
    Не предлагай тъпотии на чужд гръб!
    Народа едва свързва двата края, та трябва да хрантутим и бежанци или мигранти. Тогава ще те питам, колко ще е киловат час енергия, вода, данъци, бензин и т.н.
    За хранителните продукти няма да обяснявам - те и без това са на Европейски цени.
    ГЕРБ, БСП, ВМРО, ДПС, ВОЛЯ, АТАКА, И ДРУГИ, СА ПРОСТО БАНДИ МОШЕНИЦИ, КРАДЦИ, ЛЪЖЦИ - КАКВО НАПРАВИХА ЗА 30 ГОДИНИ - НАПЪЛНИХА СИ БАНКОВИТЕ СМЕТКИ! КОРУПЦИЯ, ПРЕСТЪПНОСТ ПРЕПЛЕТЕНИ В ДЪРЖАВНА ВЛАСТ.
    ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ПЕНСИИ ЗАПЛАТИ ДА НЕ ПОВДИГАМ ВЪПРОС - ИЗЛИШНО Е!!!
  • 127 Присмехулник

    14 0 Отговор
    Холандия се изхрачи в лицето на Борисов.Това е хубаво!
    Лошото е,че Борисов представлява РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ...И мене,и тебе,и комшийката...
  • 128 Леви

    9 0 Отговор
    Предизборно:"Догодина сме в Шенген!. След изборите:"Ама друг път!".
  • 129 527

    6 0 Отговор
    ХАК НИ Е.. СЕГА ОСТАВА ДА ДОРАЗВАЛИМ НАТО И САЩ И Е ТИ БУЛКА НОВ КЪСМЕТ... ХАК НИ Е, ХАК НИ Е .. ( ОТ ЛА МАЖОР.. )
  • 130 Тото

    6 1 Отговор
    Няма да да се ядосвате на Бойко, в момента се строи поредния ЛИДЛ в центъра на София на Сточна гара! Какво се оплаквате имаме инвестиции от Меркел!

    Коментиран от #170

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Да живей

    8 0 Отговор
    Не познавате Бочката, аборигени! Сега ще вдигне нашия МИГ 29, ще мобилизира родната полиция, ще раздаде още пари на ГЕРБ, специално ще построи магистрала до Амдам-ще видят тия педали!
  • 133 Всичко е на наш гръб!

    7 0 Отговор
    Трябва много скоро, хората да се събудят и да разберат че политиците врага на народа, крайно време е да се убиват корумпираните политици и техните олигарски приятели! Трябва ни кървава революция, само смъртта ще ги стресне! Смърт за цялата корумпирана пасмина! Революция - да живее България
  • 134 Винету

    6 3 Отговор
    Вероятно има защо да не ни приемат в Шенген,обаче да ни налага вето,държава,в която има официално регистрирана педофилска партия,звучи меко казано,нелепо.
  • 135 Евала

    12 1 Отговор
    На холандците, не трябва да допускат да влезем в шенген с това корумпирано и бездарно правителство

    Коментиран от #175

  • 136 България

    7 1 Отговор

    До коментар #98 от "Наблюдател":

    Какви 300 години бе колега! Тея корумпираните политици и техните олигарски приятели вече продадоха България на турците, които имат повече джамии тук отколкото църкви, които имат две партии в парламента, които се борят за едно и също :тук да е турско, дори и европейския парламент България вече се представлява от турци! До 10 години само името ще остане Българско а след 20 вече ще се казва Булгаристан официално!
  • 137 Иван

    4 2 Отговор
    Много са гадни тези холанци все искат тяхното дае абе слаба държава сме трябва да отстояваме позицията си какви повече от това данаправим ами покажете им среден пръст на тези холанци?
  • 138 Иван

    4 3 Отговор
    Бих станал гражданин на холандия макарче неги харесмам те имат яки закони абе човек се чустваш там но тук в българия си мие похубаво иначе трябва държавата даси защитава хората от такива като холанци те язък за парите дето дадохме заради шенген?
  • 139 Джейн Доу

    5 0 Отговор
    Прав си, Трифонов! Но всичко това е толкова безперспективно и ... тъжно. Ще ми се да има някаква надежда за този изстрадал народ. Според мен, 80% от хората, останали в България, живеят в безмълвно отчаяние. Защо сме такива? Нали ДНК-то на всички хора по света е еднакво! Сигурно изплащаме лоша карма, създадена от предците ни преди много хиляди години и е отредено да изчезнем като държава, и гените ни да се разселят из целия свят. Какво пък толкова - всички велики цивилизации са изчезнали - във Вселената нищо не е вечно! А за надеждата - Фицджералд го е казал във "Великият Гетсби" - "Вярваме в блаженото бъдеще, което година след година се отдалечава от нас".
  • 140 678

    5 0 Отговор
    Шенген и Еврозоната някой ще ги гледат през крив макарон.
  • 141 Иван

    1 2 Отговор
    Наистина щяхме да пътуваме и работим бес проблем в шенген а не дасме нелегално но уви ненивзеха в шенген невиждам иданивземат? Ех аконебяхме толкос слаба държава ядмее?
  • 142 Иван

    4 0 Отговор
    Абе имало защо даненивземат тогава гога ще стане бе хора според мен нигога е как данетее яд?
  • 143 Владо

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "БСПтууу шъ ни":

    Защо не, в момента съм в Петербург. Страхотно посрещане на нашия призидент. Който ще да вярва, тука е страхотно добре уредено и навсякъде е много чисто. Хората са бели и усмихнати.
  • 144 Българин.

    2 5 Отговор

    До коментар #16 от "а дали":

    Ти Българин ли си или 😁🤔някои руски Помак. България нямала ресурси🤔, това може да го каже някои които не живее тук.. Ти какво разбираш под ресурси. Нефт ли?, Газ ли? 🤔. Злато ли?, уран ли. Аха🤔да трезво мислищи хора с мозък в главите си, а не като теб самият, малоумни и безбожно тъпи. 🤔😁😁😁
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 ХАРОН

    9 1 Отговор
    Кой ще ни пусне до благата, софрата, общността, традициите, а бре?
    Продаваме лигитимни документи за самоличност, създаваме компании- бушони за да точим тяхната икономическа и социална система и да застрашаваме тяхната национална сигурност и общност, и те ще ни песнат на килимчето, хранилката, облагите... Вше луди ли сте, вярвате ли на Тиквун и компания??? Много си тъп, Ванка, но идва ден да го разбереш по трудния начин!
  • 147 Опа

    13 1 Отговор
    Радвайте се! Поне за корупцията сме първи!
  • 148 Бобо

    12 1 Отговор
    Ами то е ясно, бе. Три мандата не може,а иска четвърти. Ами няма четвърти. Гуд бай.
  • 149 Сега Бойко

    11 2 Отговор
    ... ще се оправдае, че сме разгласили държавна тайна за корупцията в Герб и затова няма да ни приемат! Така че пак ще сме виновни ние, никога той!
  • 150 Васил

    9 0 Отговор
    В Шенген не се влиза с прегръдки целувки и разходки до Брюксел балона че всичко е ок се спука радва, се че Холандците показаха вратата на нашият диктатор и го натириха в дупката му.
  • 151 БЪЛГАРИН

    4 1 Отговор
    Ха ха ха глупаци
  • 152 Авантакис

    3 2 Отговор
    Да живее Балканска федерация
  • 153 възмутен

    9 1 Отговор
    Седмици преди евроизборите Празната Тиква тръбеше как в началото на юни сме в шенген. ТИЯ ГРОБАРИ ЛЪЖИТЕ СИ ГИ НЯМАТ ЗА НИЩО!
  • 154 Кое

    4 3 Отговор

    До коментар #98 от "Наблюдател":

    Е зле, по - зле.
    Оставам с впечатление, че всеки просто си се оплаква, ей така за спорта.
    Гледам повечето станахме добре оголени, с по няколко коли, телевизора(и всевъзможни други простотии).
    През деветдесетте всичките бяхме във форма.
    До София прекрасна планина, на 50км. втора прекрасна планина, на 120 км друга страхотна планина. На три часа път море - кеф ти на изток, кеф ти на юг.
    Мизерия човек облече си държи да си мрънка и да не оценява това което има и бленда за някои държави, в които нито живота е по-добър, нито природата е сравнима с начшата...
    Безотговорни и жалки сме
  • 155 факт

    3 2 Отговор
    тия наркомани кво искат!?

    Коментиран от #158, #159

  • 156 Настрадин ходжа

    2 1 Отговор
    Само глупак може направо казано до изхвърли на бунището 100 млн. поверени му пари. Поне да беше ги добавил към ония 4 млрд. откраднатите и отлетели на юг ….
  • 157 Безмилостен Апокалипсис

    2 0 Отговор
    Ще се наиграят тези кратунковци, ще ни мъчат до като могат и в края на краищата, ще си платят. Аха. Ще искат да не са се рАждали.
  • 158 Безмилостен Апокалипсис

    2 1 Отговор

    До коментар #155 от "факт":

    Наркомани, ама умерени. Холандия е права, че не сме за техния клуб. С тези "селяни" в управлвнивто. Аха.

    Коментиран от #169

  • 159 Безмилостен Апокалипсис

    1 0 Отговор

    До коментар #155 от "факт":

    Ти някога бил ли си в Холандия? Ако не си, сЕди мирен.
  • 160 яяохох

    5 0 Отговор
    Ей хора,давайте една делегация да иде при Кьовеши,да падат на колене и да я докарат,да вкара цялата корумпирана паплач в един нов,голям затвор,с мезонети,вътрешни асансьори и тераси..и тогава да дойдат нови,непознати и необременени лица да управляват,да намалят депутатите до 170 както трябва съобразно броя на евродепутатите ...и най -после дойде светлото бъдеще за тая проядена от негодни и алчни политици...егаси хубавия сън...

    Коментиран от #173

  • 161 Лео

    1 0 Отговор
    Е как на вятъра ?Я що къщи се построиха "за гости " за братчеди ,хапартаменти с хасансьори и много други . Ама са малко 100 млн. усвоиха ги вече ,още им дайте .
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Yamaha M1

    4 1 Отговор
    Целият ЕС е грешна структура от началото до края.Нима в Холандия няма корупция, навсякъде има.По тази логика не трябва да има нито една държава в Шенген
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 ХХХ

    0 0 Отговор
    КОНГРАЧУЛЕЙШЪНС
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Е аз съм бил

    8 1 Отговор

    До коментар #158 от "Безмилостен Апокалипсис":

    Многократно и затова ви се чудя на глупавите коментари. И в Русия съм бил и в щатите съм бил, и в Англия съм бил, и в Германия съм бил многократно. От България по-хубаво няма. Малко ни е калпавия материала, но може пък нещата да се поправят с времето.
    Как можа тая прекрасна земя да роди толкова много родоотстъпници, мрънкачи, не знаещи защо са недоволни.
    Човек, недоволен от себе си не може да се радва на хубавите неща около него. Милионери да станете, пак същите сърдити, самосъжаляващи същества ще си останем

    Коментиран от #174

  • 170 BG пич

    5 0 Отговор

    До коментар #130 от "Тото":

    "Инвестиции" в LIDL , METRO , KAUFLAND , BILLA много пара дават ! Само,че за благоденствието на немския и австрийски пенсионер ,а не на българския !
  • 171 Аз незнам от Европа

    2 0 Отговор
    Как не са ни изхвърлили,ние за шенген си мечтаем...
  • 172 Таня Борисова

    3 0 Отговор
    Харчат пари за ЕС и Ш, а пък ние да бягаме за чужбина да си изхранваме децата
  • 173 бгоякаъь

    0 0 Отговор

    До коментар #160 от "яяохох":

    Хммм
    а защо кьовеши - мовеши не им помогна за шенген?
  • 174 Артифишъл Интелиджънс

    1 0 Отговор

    До коментар #169 от "Е аз съм бил":

    И много си прав! Кажи им го! ...Ще ни разпердошинят заради алчността и материализмът, които форматират живота ни през последните 30 години! Илюзията в началото, че някой ще дойде да ни "оправи" мутира в елемент от самосъзнанието, че някой е ДЛЪЖЕН да дойде да ни "оправи"! Българите се тормозим взаимно и физически и психически (и В и ИЗВЪН родината) - за пари, власт, придаване на важност и величие! НИКОЙ няма да вземе под крилото си саморазграждащ се организъм, НО ВСЕКИ би го употребил да му вземе ресурсите!!!
  • 175 Евала!

    2 0 Отговор

    До коментар #135 от "Евала":

    Не разбирам къде сгрешиха холандците? Напротив те може да са причина за много добри промени! Знаете ли колко чужденци правят фирми в БГ и източват пари и са конкуренция на български фирми, а собствениците им дори не знаят български и не живеят в България и на всичкото отгоре укриват данъци тоест крадат от обикновените български граждани
  • 176 Националист

    2 0 Отговор
    Не ни трябва Шенген! Шенген ще ни затвърди като васали без право на глас, на които непрекъснато ще ни натякват джендърски/гейски ценности. Парите не са всичко за разумния човек.
    Шенген ще ни отнеме независимостта! Запада се напълни с негри и ислямисти, а това са хора проблематични. Негрите вършат много престъпления и са с никса интелигентност, ислямистите са фанатици и са срещу нас Християните. Ще искат да ни подчинят на техната "върховна" религия - Исляма.
    Разумни хора ни трябват на нас във властта.
    Никакъв Шенген! Никакви негри и никакви ислямисти имигранти в България!
  • 177 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Будалата":

    След тази квалификация към премиера разбира що тъпите пишещи не могат даспечелят избори
  • 178 Ново

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "El chochone":

    Бате боико направи това което други партии при други условия направиха за 45-50 год щяхме да тънем в мизерия и невежество още 50год
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.