17 Юни, 2019 07:02 7 521 62

Аварията в Чернобил – краят на СССР - Ленин*

  • аец чернобил-
  • авария-
  • ссср
Аварията в Чернобил – краят на СССР - Ленин* - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Понеже се води безпрецедентен по начина, по който се води и абсолютно абсурден спор за сериала за Чернобил, ще цитирам тук мой текст, за който напомням всеки път на 26 април от много години насам.

Само ще добавя, че веднъж разговарях с генерал Валентин Варенников. Той е участник, впрочем, в пуча срещу Горбачов, август 1991 г. Тогава, по страшно съвпадение, докато ние тук, в Народното събрание, гледахме нелепата, направо идиотска реакция на върхушката на БСП за този пуч, така се беше случило, че моето семейство бе в Крим, недалеч от мястото, където беше държан арестуван Горбачов. Само аз си знам какво изпитвах тогава.

Генерал Варенников е бил ръководител на всички военни части, участващи в ликвидирането на преките последствия от Чернобилската катастрофа.

Когато му разказах как съм бил сравнително недалеч от Чернобил, в Харков, го попитах дали е било страшно.

Той ми каза, че не може да каже колко страшно е било. Защото няма човешки мерки за този страх. Беше толкова страшно - отговори ми просълзен той, че човешкият разум не може да си го представи. Воювал съм във Великата Отечествена война с фашистите и в Афганистан с басмачите, но толкова страшно, колкото беше в Чернобил никога не е било!

Ето самия текст:

Привеждам този мой текст със съвсем мънички редакционни поправки всяка година на тази печална дата. И продължавам да си мисля колко брутален и циничен може да бъде режимът, който, докато се грижеше за себе си и безценното си здраве, скри от своя народ истината за случилото се! За такива неща прошка няма и не може да има...

Днес е 26 април. Мнозина си припомниха за трагедията в Чернобил преди 32 години.

Аз тогава бях аспирант в Харков, дисертацията ми бе завършена и очаквах дата за защита.

За това, че нещо се е случило в Чернобилската АЕЦ научихме от една нищожна бележчица в „Правда“ или в „Известия“, сбутана на последната страница, около прогнозата за времето. При соца в СССР имаше такъв виц – в „Правда“ няма известия, а в „Известия“ няма правда (истина).

Иначе никой никому нищо не каза. Валяха пролетни дъждове, децата си играеха в градинките, моите дъщери – също. Хората участваха в първомайската манифестация, на която се поканваха всички желаещи, а присъствието беше задължително. Соцът може и да парадираше как се грижи за народа, но за редовия човек не даваше пукната пара – той бе жертван винаги когато се налагаше – и във военно и в мирно време, при „епохални“ проекти и при страшни бедствия, неговият живот в сравнение с Голямата идея на комунизма, не струваше и пукната пара.

Ние в Харков (а по права линия градът е на по-малко от 500 км от Чернобил) извадихме късмет – слава Богу, вятърът духаше в друга посока и ядрените облаци ни се разминаха. Много други градове и градчета, села и селца нямаха, за жалост, този късмет…

Аз обаче научих рано-рано за трагедията. Мой колега-аспирант ми каза под секрет, че в болницата в Харков, в която е лекар негов много близък, докарват доста хора, събличат ги голи, мият ги с разни препарати, а дрехите им ги изгарят незабавно.

По-късно, когато ние си бяхме вече в България, приятели от Харков ни споделяха, изпълнени със страх и стрес, как млади мъже – техни съпрузи, синове, роднини и познати се крият с месеци по всякакъв начин от властите, за да не бъдат принудени да отидат в Чернобил, в окото на радиационния пъкъл.

Самата катастрофа в Чернобил бе ужасяващо точна метафора за рухването на съветската система. А скриването на истината от обикновените хора бе крещяща илюстрация за свръхманията за секретност на режима, за неговото отношение към населението, за лъжата и измамата с която се бе обградил висшият съветски елит – партиен, кагебистки, военен и номенклатурен, който в най-голяма степен допринесе - с чудовищната си алчност, некадърност и брутално безхаберие спрямо държавата, обществото, народа и гражданите - за разпада на налаганата с еднопартийна диктатура съветска система.

И още нещо: Чернобилската АЕЦ носеше името на Владимир Илич Ленин:

Чернобилска АЕЦ "Ленин"!

И това ако не е било знак, символ, сигнал, послание за предстоящия, неизбежен, експлозивен край на ленинизма!

Радиацията от експлодиралата Чернобилска АЕЦ "Ленин" взе страшно много жертви. Но още повече, с много пъти повече жертви взе радиацията от експлодиралия СССР "Ленин"!

*Заглавието е на ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българското ЦРУ Гестапо СС ДС ФБР

    31 32 Отговор
    До всички приятели които коментират тук без заплащане. Много от нас, като станем сутрин, си казваме ''я чакай да смачкам 5-6 руски шпиони русофили'' във факти и да се заредя с енергия за целия ден. Така си мислиме, но това не са никакви русофили, а още по-малко руски шпиони. Те са хора в неравностойно положение - куци, сакати, без крака, без ръце, слепи, инвалиди, неподвижни, тежко болни, повечето нелечимо и тук срещу жълти стотинки от НПО /а това е и единствения начин да имат някакви доходи/ възхваляват ''социализма'' на Русия, Венецуела и Китай. Това което не знаят тези нещастни хора е, че в Русия капитализма е върл и безпощаден. Там за да повикаш линейка и да дойде, трябва да се спазариш по телефона, какви пари ще им дадеш, иначе няма да дойде. Тези хора си мислят, че връщането на социализма е лечението на техните заболявания. Просто не влизайте тук и не коментирайте, защото влизайки в спор с тези болни хора, приемате негативизма им и кармата на болестите им, а и така ще ги оставите и без тези жълтите стотинки, които им дават.Не приемайте върху себе си нещастието, негативната енергия и божието наказание на тези хора, оставете ги без събеседници за спор.Оставете ги да си мечтаят, че някъде на планетата Земя има социалистическа система за която те бленуват, безплатно здравеопазване и безплатни помощници за гледането им, и придвижването им, мечтата е единственото което им остава, в малко оставащите им дни....

    Коментиран от #6

  • 3 Гост

    33 22 Отговор
    Айде напиши сега за Фукушима, която продължава да излива радиационна вода в Тихия океан все още..... и кога ще я консервират като Чернобил. Точно никога и никога няма да разбереш истината, ама тя са демократи! Яд ме е като мерят с два аршина ръгби и също, че дори в Япония са три пъти повече

    Коментиран от #51

  • 4 Boxer

    20 9 Отговор
    Първо: Чернобил е областта, Припят е грдът, а АЕЦа се казва Владимир Илич Ленин. Коунистическата партия не може да каже: "Ленин избухна и ни отрови". За това върви пропагандата, която и до ден днешен явно си върши работата. Второ: По това време е имало 3 сватби. За това е било цялото бързане. По време на тестовете , защитата е сработила и е изключила реактора, поради "разлюляване"на натоварването. "Трето : За повторно, нормално пускане са били нужни 8 часа, а по правило не може едната сняна да почне теста, а другата да го довършва. Има логика. За да не кажат, "издънихме се " пред по-старшите.За това са решили да го натоварят набързо "ръчно"...

    Коментиран от #9

  • 5 Морфей

    18 15 Отговор
    Колко време се кри когато гръмна АЕЦ Фокушима 1 през 2011г.? Как разбра колко жертви е взела АЕЦ Чернобил ?

    Коментиран от #13

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Контрабандиста

    19 6 Отговор

    До коментар #1 от "Сесесере":

    Сигурно живота ти на евтина подлога е доста тежък.
  • 8 Бай хой

    21 14 Отговор
    Отчаяна хибридна атака от "независимите", и "свободни" западни медии. Отчаяно квичат за събития от преди четиридесет години. Надяват се да повлияят на сделки за построяване АЕЦ по руски технологии. Гнусна история. А нашенските гнусяри като матросов са с гърди на амбразурата и бранят хамериканските икономически хинтереси. Отвратително, гнусно и долно. Но те друго и не могат.

    Коментиран от #10

  • 9 Boxer

    23 12 Отговор

    До коментар #4 от "Boxer":

    Само да добавя, че САЩ във военни учения, са хвърлили 1030 (да, хиляда и тридесет) атомни бомби. Правили са учения с 50 и повече бомби. Така, че за радиация идваща от Ленин или Фукушима, е малко , като "управление" на вниманието с пропагандна... Както едно време комунистите криеха аварията, така и "съвременните производители и износители" на демокрация искат да прикрият истината за тези учения, извършвани умишлено през десетилетията... Така погледнато , няма голяма разлика, между тогавашната върхушка и сегашната...

    Коментиран от #17

  • 10 Морфей

    29 16 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    Най - добрите реактори в света са руските. Украинските пианици са винивни за Аварията 1986г в АЕЦа нощната смяна която е трябло да извърши учение не е била достатъчно грамотна, и прави грешка по време на учението като оставя реактора без вода! Новите им господари от Запад поръчват евтини пропагандиски филмчета.

    Коментиран от #46

  • 11 Осъзнайте

    40 18 Отговор
    Този фокус върху аварията в Чернобил е Американска пропаганда целяща да изкара СССР по големи злодеи от тези пуснали атомни бомби над цивилно население съвсем съзнателно.Който сложи минус на коментара ми е жертва на тази пропаганда.
  • 12 Boxer

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "Сесесере":

    Виж коментар #9. Нещо да кажеш относно тази информация?

    Коментиран от #18

  • 13 СссереМ

    18 20 Отговор

    До коментар #5 от "Морфей":

    Колко време се е крило бе трол,след 15 минути гърмяха всички агенции по света,аман от копейкаджии.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Голям Слон

    15 12 Отговор

    До коментар #13 от "СссереМ":

    А колко дълго се отричаше изтичането на радиация в океана? И едно "извинявайте" чухме ли? НЕ, защото тази дума означава вина. Sorry seems to be the hardest word :-))))) А по-лъжливи и коварни в световната история от японците едва ли могат да се открият.
  • 15 Морфей

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "СссереМ":

    Той колко време се кри бе,, умнико" той той той!!! Е това дърто партийче Слатински!
  • 16 Жан Валжан

    15 0 Отговор
    Николай Скатински роден 1956г.до 1989 член на БКП след 1989г член СДС.
  • 17 нервен ( разбивача на тролове )

    15 11 Отговор

    До коментар #9 от "Boxer":

    Чакай аз пък да те допълня любимия ти съветски съюз във"военни учения" са хвърлили 970 ядрени бомби (това официалната статистика кой знае за колко още се мълчи) като в бройката е и цар бомба която е 1500 пъти по- мощна от тази хвърлена над Хирошима ....относно радиацията от Чернобил излиза количество еквивалентно на 500 такива бомби на всеки 12 часа !! Та не разбрах каква ти беше мисълта ама ние имаме достъп до Гугъл ...тъй че трай си тама

    Коментиран от #30

  • 18 нервен

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Boxer":

    Виж коментар 17-ти ..кажи нещо по въпроса

    Коментиран от #20

  • 19 Гост

    2 6 Отговор
    По страшно от врората световна война, при която загиват 60 милиона души, сериозно ли? Едва ли е и била толкова страшна опастноста от радиация. Чернобил е изхвърлил радиоактивни материали равни на 400 бомби над Хирошима. Ама не казват ме по света са направени над 1000 ядрени опита, повечето от който са десетки а някой стотици пъти По-мощни от бомбата над Хирошима.
  • 20 Boxer

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "нервен":

    Ами не мога да кажа нищо щото ми го натътрузиха до белия дроб.

    Коментиран от #31

  • 21 outlander

    19 8 Отговор
    В Хирошима днес щастливо и цивилизовано живеят милион и 200 хиляди жители, в Нагазаки - около половин милион въпреки атомните бомбардировки, а в ислямска джамахирия руслямистан без да е падала атомна бомба като скотове и примитивно живеят 140 милиона ушанки. Аварията във Фукушима беше причинена заради природни бедствия - мощно земетресение, последвано от над 15-метрово цунами, като на петнайстата минута целия свят знаеше за случилото се, в Чернобил причината за аварията е човешка и партийна грешка, а се разбра дни след нея и то благодарение на Запада. Такива са разликите.

    Коментиран от #39, #42

  • 22 анти

    15 4 Отговор
    За сведение на руските подлоги и тем подоби червени чугуни:След катастрофата в чернобил,процента на раковите заболявания в БГ е скочил в пъти!
  • 23 ким

    13 3 Отговор
    Всички червени боклуци и тем падобная сволач,да стяга чамаданите и право в Чернобил.Да си направят една профилактика за здраве и подмладяване.
  • 24 Румяна Лостова

    12 4 Отговор
    Абе защо кремълските подлоги сравняват фукушима с чернобил.Японската централа е претърпяла цунами и силно земетресение,а руската гръмна от простотията и безхаберието на персонала и създателите и.

    Коментиран от #26

  • 25 Реалист

    13 4 Отговор
    Мурзилките и без Чернобил си бяха пътници. Комунизмът си беше една болна, едвам крепяща се система , която чакаше да падне. Лошото е ,че комунягите никога не си признават грешките. Все другите са им виновни.
  • 26 Плачеш ли

    11 7 Отговор

    До коментар #24 от "Румяна Лостова":

    Защото при Чернобил и Фукушима е било НЕ плануван инцидент, за разлика от Хирошима и Югославия, където бе - планирано и целенасочено радиоактивно тровене на хора. Ъндърстендишш!!

    Коментиран от #29

  • 27 Челмето

    4 5 Отговор
    Най мръсните и продажни хора са българите
  • 28 Fw190

    1 0 Отговор
    И кога по- точно се е бил с Италианците викаш.... ???? Аман от прошляци
  • 29 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "Плачеш ли":

    в югославия кои хора планирано са тровени бе другарю?а в хирушима следствие бомбата се спестява смъртта на поне десет пъти повече хора !!!тва сигурно си го пропуснал в алонсу!я провери кво е станало с германия при навлизането на ссср и съюзниците без атомни бомби там,същото че и по зле я чакаше и япония ако не бяха хвърлени въпросните две бомби.щеше да загинат и маса американски и съветски воиници.

    Коментиран от #33

  • 30 Boxer

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    И аз доживях някой да ми ползва ника(#20). Не очаквах да съм ,чак толкова , настъпил някой. Но явно има някой засегнат от моите коментари. Колкото до СССР, никъде даже не намеквам, че ми е любим. СССР има етикет на гърба : "Made in Germany" от 1917 г. А пък колкото до инфото за хвърлените от тях 970 бомби, не го знаех. Сега трябва ли да съм доволен че и те са се обелязали, като САЩ? Коменарът ти само потвърждава моят, че няма голяма разлика в поведението на великите сили.

    Коментиран от #32

  • 31 Boxer

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Boxer":

    Нещо май съм те настъпил, чак да ползваш чужд ник, пък и си пълен с аргументи и знания, брей!. Както се казва исфинявай "оппаа"...
  • 32 нервен ( разбивача на тролове )

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Boxer":

    Еми да това ми беше и моята идея ...аиде лек ден и наздраве

    Коментиран от #35

  • 33 Петър

    4 3 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    Тва твойто не са факти, а разсъждения на един зомбиран соросоид!

    Коментиран от #37

  • 34 Yola

    12 1 Отговор
    Най- гадното в цялата ситуация с ГРЪМНАЛИЯ ЯДРЕН РЕАКТОР беше, че с години ни обучаваха по НВО с филмчета, военизирани лагери, упражнения , всякаква пропаганда-как да се пазим от радиацията....А когато радиацията наистина дойде, скриха от нас това, защото беше ТЯХНАТА РАДИАЦИЯ, а не на " врага".
  • 35 Boxer

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    Мерси, лек е денят, вече жулнах една биричка на плажа. Наздраве и на тебе.
  • 36 Хахах

    9 2 Отговор
    Какво толкова има за спорене..... Тоя мизерен режим така си съществуваше, лъжи, лъжи и пак лъжи. С чернобил просто не им се получи лъжата. Лошото е че в Русия промяна няма. Продължават да я управляват същите недостойни хора, които всеки ден крият глупостите които правят. За тях си е.....
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Петър

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    И къде е тая карта - дето са тровили с уран албанци??? На тия територии не са ли живеели преди сърби, а, лъжльо?!!

    Коментиран от #41

  • 39 Петър

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "outlander":

    Още един път - при единият случай -Чернобил, Фукошима измират хора при ИНЦИДЕНТ. При другия - Хирошима и Югославия планово и целенасочено тровят и избиват с радиоактивно замърсяване мирни граждани. ...Как трябва да ви се обяснява, та да видите огромната разлика??!

    Коментиран от #43

  • 40 гого

    2 0 Отговор
    Лъжите продължават
    belene.blog.bg
  • 41 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #38 от "Петър":

    лъжльо , другар си ти,подобно на другарите ти дето са лъгали за чернобил собствения си народ.вие сте такава порода.лъжци!ето ти я картата дето ривете за бомбандировките с обеднен уран.искам да ми кажеш къде в зоните на обстрел са живяли или живеят сърби?в косово има 2 млн. албанци и около 150 хиляди сърби ,освен това в прешево и бояновац в сегшна сърбия живеят още около 100 хиляди албанеца.
    https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%90%D0%A2%D0%9E_%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5_%D0%A1%D0%A0%D0%88#/media/%D0%94%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0:Kosovo_uranium_NATO_bombing1999-sr.png

    Коментиран от #45

  • 42 .!.

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "outlander":

    Аварията във Фукушима беше причинена заради природни бедствия. ДА НАРИЧА СЕ АЛЧНОСТ.
    Improvements in design can be expensive.
    In short, had Tepco and the nuclear safety agency followed international standards and best practice, the Fukushima accident would have been prevented.
  • 43 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #39 от "Петър":

    не лъжи бе !!!!в югославия планово се бомбандирани алабанските зони .пратил съм ти карта и то сръбска за да не ривеш че е фалшива.покажи в тия зони къде живеят или са живяли сърби по време на въпросните бомбандировки.и знаеш ли ква е разликата във фокушима хирушима и чернобил.при първите народа е бил запознат с проблема детаилно имало е дискусии имало е обсъждания кое е правилно и кое не,при чернобил едни мършляци са взели решение таино да обрекат народа си на смърт за да не бъдат порицани.тва е комунистическия стандарт.дъниш се и криеш .да не се разбере колко си гола вода.колко си о.рал нещата и като те хванат почваш ни в клин ни в ръкав да питаш що в сащ бият негрите?!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Петър

    4 1 Отговор

    До коментар #41 от "стоян георгиев":

    Картата е от 1999 г., бе лъжльо! Сега ми дай карта, колко сърби са живеели преди 1999 и колко сега? Лъжльо, нагъл лъжльо!!

    Коментиран от #54

  • 46 Stp

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Морфей":

    Духай.
  • 47 Влад

    1 3 Отговор
    Слатински, пишеш глупости! Тази авария е терористична атака със заложено взривно устройство!
  • 48 Влад

    6 2 Отговор
    За сведение на автора във Виетнам рочвата и водата са отровени от американските му ментори! Използваните химикали за обезлесяване във Виетконг отровиха и увредена един цял народ! Кажете нещо за това,демократи?!
  • 49 Хорхе

    2 3 Отговор
    Относно Чернобил хора сме грешим на някои грешките са непоправими, другите си грешим ежедневно!!! Сега така говорят излъгали скрили никой не знае какво е било в главите на оправляващите все пак говорим за СССР които си разделиха света с Америка в края на войната!!! Относно бомбите що не споменават Франция с техните опити с водородни бомби и т.н. Всяка държава разполагаща с ядрен арсенал си прави тестове било Южна Корея било джихадиска групировка ИСТОРИЯТА СЕ ПИШЕ ОТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ!!! Преобърне ли се каруцата пътища много!!!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Docenta

    1 1 Отговор
    В международното право за военни престъпления давност нямА.Комунизмът бе военен строй и всяко престъпление на режима срещу хората е все още изискуемо

    Коментиран от #53

  • 53 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Docenta":

    А, какво правим с престъпленията на другите...По това време в СССР, мисленето е било сходно на тези които ''контролирано'', между 1946 и 1958 г. извършват 23 ядрени тестове на отдалечения тихоокеански атол Бикини. Сред тези опити е и Касъл Браво, който САЩ извършва през 1954 г. То е 1000 пъти по-мощно от бомбите, пуснати над Хирошима и Нагасаки. След Касъл Браво жителите на съседните атоли е трябвало да бъдат евакуирани, но това не е било достатъчно, за да бъдат в безопасност. След детонациите жителите на атолите съобщават за увеличение на заболелите от рак и на новородените с увреждания.

    Коментиран от #55

  • 54 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "Петър":

    и що ми викаш на мен лъжец бе другарю,като лъжеца си ти.излъга че имало планово радиационно заразяване в сърбия .видя се от сръбската карта че си лъжец ,а дори не знаеш къде в косво са живели сърби и искаш карта.ето ти сръбското вики с преброяванията в косово: https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%98%D0%B0_%D0%9A%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%B8_%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1%85%D0%B8%D1%98%D0%B5 може да забележиш че сърбите в косово винаги са били малцинство след влизането на косово в сърбия.

    Коментиран от #56

  • 55 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #53 от "Петър":

    тва като в сърбия нали?заболяванията от рак се увеличили нищо, че в сърбия няма атаки с уран,а в косово има атаки ,а албанците пращят от здраве!!!!странна работа,а петре ?смях!
  • 56 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "стоян георгиев":

    Лъжльо, линкът не ти се отваря. Тава е без значение. Важното е, че ти потвърди за урановите бомбардировки на нато в Сърбия-1999( Косово бе в Сърбия), които са отровили хиляди независимо дали са мюсюлмани или християни. И ти лъжльо защитаваш убийците на мирни хора. Защо защитаваш праволинейни убийци??

    Коментиран от #57

  • 57 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Петър":

    линка ми другарю е пишеш население на косово и влизаш в сръбскотот вики.там ще видиш нещо учудващо за теб.,а то е че сърбите дори при влизането им в косово 1913 година са около 25%.по време на воината с албанците са около 7% днес са си толкова.ще видиш демографията на болните от рак албанци!!!смях.албанците са увеличили се с 10% за 20 години,щото много боледуват от рак смях!та за рака .сърбите дето мразят албанците твърдят че се увеличило боледуването от рак и тва много ги тревожело.теб предполагам също много те тревожи албанската заболяемост от рак ,като виден сръбски фен.недеи толкова се притеснява другарю за албанците,те според техните изследвания нямат такива наблюдения.смях!!!та другарю лъжец .във воината срещу сърбия загинаха около 150-200 човека вследствие нато бомбандировките тва са огромната цифра убити отровени и т.н.!!!в същия раздел на викито в сръбския му дял има просторно инфо за воината ден по ден. в него лесно може да преброиш колко хора са загинали от нато бомбандировките!та еи тва сте хибридите тук.едни елементарни лъжци!

    Коментиран от #58

  • 58 Петър

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "стоян георгиев":

    Лъжльо, картата която ТИ си дал и е надупчена като решето, е за урановите бомбардировки на нато в Сърбия-1999( Косово бе в Сърбия), които са отровили хиляди независимо дали са мюсюлмани или християни. Сега ти нагъл лъжецо, ще докажеш как американският "демократичен" уран е най-безвредният в света.

    Коментиран от #59

  • 59 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Петър":

    картата която съм дал е с атаки само сред зони населени с албанци.там сърби няма ,а сърбите се оплакват от радиация ,албанците пък казват че няма такава!!!!интерсно как сърбите боледуват от радиация след като в зоните на радиация живеят основно албанци?според статистиката на косово която ти дадох в сръбски източник сърбите там са под 10% демек няма как те масово да боледуват от рак ,а албанците да са здрави.демек сърбите лъжат както и ти.освен това лицемерието ти че си загрижен за цивилните мюсулмани е смешно .та казано обобщено другарю ти си лъжец.лъжеш за бомбанидровките на нато като дърт комунист питан за чернобил!смях!и понеже няма кво да кажеш в своя защита зацикли на темата че аз лъжа,типично за такива като теб.та за какво излъгах аз?в сърбия са извършени само на едно място бомбандировки с обеднен уран ,това е прешевската долина и там сърби няма .живеят албанци.никои от тях също не се е оплакал макар че са сръбски граждани.та както писах в началото няма зони със сърби бомбанидрани с обеднен уран ,както и няма хиляди убити цивилни сърби от нато бомбандировките.та такива ми ти работи другарю лъжец!
  • 60 Петър

    2 0 Отговор
    Оказах се прав! Лъжльото-стоян георгиев се мъчи да докаже, как как американският "демократичен" уран е най-безвредният в света. Смех, голям смееех!!

    Коментиран от #61

  • 61 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Петър":

    лъжко за кое се оказа прав бе?за тва че обеднения уран предизвикал сръбски рак в регионите дето няма сърби?иначе си прав американския обеднен уран е наи-безопасния в света.ето що е изключително разпространен в сащ и не само там.от него се правят танкове, бомби екипировка и т.н. изделия които в щатите ги има в огромно количество но не само там.я прочети за танк абрамс и как го купуват като топъл хляб по света.тои е пълен с обеднен уран.направо са го закъсали египтяните с 1000 танка.смях!та верно че американския уран е наи-безопасния за разлика от съветския!

    Коментиран от #62

  • 62 7777

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "стоян георгиев":

    Чета някой коментари и си задавам въпроса как се наричат хора на които някой е посегнал на живота, а те го защитават. Тука е пълно с коментиращи които приличат на онези жени където мъжете им ги бият, а те ги прикриват.