19 Юни, 2019 10:00 4 330 58

Д-р Цветеслава Гълъбова: €12 млн. за суперкомпютър, а бедността и корупцията кога?

  • супоеркомпютър-
  • бедност-
  • корупция

Не се лендзи от телевизора с многохилядната си заплата в евро, ами ела тук и иди в Северозапада, или....или си вземай суперкомпютъра и отивай на Марс

Д-р Цветеслава Гълъбова: €12 млн. за суперкомпютър, а бедността и корупцията кога? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

12 млн. евро за суперкомпютър. Какви суперкомпютри, какви 5 лева. Габриел, явно не знаеш, да ти кажа - у нас 25% от хората живеят под прага на бедност.

Това коментира в профила си във „Фейсбук“ директор на държавната психиатрия "Св. Иван Рилски" д-р Цветеслава Гълъбова.

У нас умират деца, защото няма пари за ЛЕЧЕНИЕ, у нас събираме капачки за кувьози, у нас висши чиновници имат частни асансьори и тераси за милиони, у нас хора умират, защото не дочакват трансплантация и т.н. И т.н. Не се лендзи от телевизора с многохилядната си заплата в евро, ами ела тук и иди в Северозапада, или....или си вземай суперкомпютъра и отивай на Марс.

А нас ни остави да оцеляваме, затънали в МИЗЕРИЯ и КОРУПЦИЯ, призовава д-р Цветеслава Гълъбова.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ДаноИмаХора

    49 8 Отговор
    Дано има хора, които да работят и го ползват по предназначние компютъра. Но защо харчат държавни пари, а го слагат в полу-частния БАН ... където най-технологичното нещо е да отдават офис площи под наем. До там се разпростира технологичността на този проект.

    Коментиран от #9

  • 3 Добре гуспуджа!

    75 12 Отговор

    До коментар #1 от "РАБОТНИЯТ ДЕН ЗАПОЧВА":

    Неграмотността на гербераските тролове впечатлява!
  • 4 Bahti

    58 5 Отговор
    Тиквата и не само са изгубили връзка с реалността. Както и с мозъка си, ако са имали такъв.
  • 5 SAAB

    45 3 Отговор

    До коментар #1 от "РАБОТНИЯТ ДЕН ЗАПОЧВА":

    Много точно.......работният ти ден започна по форумите ! А дано не доживееш "изкукуригалите пенсионери " !

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 сектант

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "РАБОТНИЯТ ДЕН ЗАПОЧВА":

    сладур
  • 8 ай де бе

    59 6 Отговор
    €12 млн. за суперкомпютър + над €1 милиард за самолети на хартия, а бедността и корупцията кога?

    Коментиран от #10, #21, #48

  • 9 Реалист

    7 52 Отговор

    До коментар #2 от "ДаноИмаХора":

    БАН ще го ползва но май ще е разположен в София Тех Парк. Започва се същия рев като с магистралите - "асфалт не се ядял" а сега скимтят като има задръстване. Тая психото го е прихванала лудия бацил на работа - не може да спрем да инвестираме в бъдещото развитие на България, защото тогава няма да имаме никакво бъдеще. На всички им е трудно, освен на червените олигарси и на спечелилите от лотарията. Докторката е изперкала...

    Коментиран от #57

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Лудия Макс

    32 3 Отговор

    До коментар #1 от "РАБОТНИЯТ ДЕН ЗАПОЧВА":

    Много си прост, човече! Това вродено ли ти е или ходиш на курсове?
    Тъпанар!

    Коментиран от #19

  • 12 1234

    30 3 Отговор
    България дава 12 млн от сумата почти всичко, а ес останало 4 млн. По добре да си го вземем сами за да не ни се месят от брюксел. Но защо трябва да е пак в софия????? И нужен ли ни е изобщо. Струва ми се че ще го ползват само от лотарията за милиони за изчисляване модели на печалби и загуби
  • 13 Антиджендар

    20 1 Отговор
    Азмразявибезплатно
  • 14 ва да ва еа

    28 1 Отговор
    на преден фон:
    за нас остава само фукнята, че на територията ни има такъв комп...
    тупане в щембето и пъчене колко сме велики с този супер комп ...
    на заден фон: обаче дефакто ние плащаме тока му, охлаждането, обслужването му и т.н. всичко хардуерно свързано ... ооо, забравих самата покупка от мелеонете и то не лв. ...!!!
    просто сме евтина дестинация като земя ресурс и човекоресурс!
    на снимката виждате двама типични предатели от не много мъжки род и нетипичен женски род слаботинкрурест скелет от вида на троскотите тип зловредни с подтипажи членове орунгели толерасти ала герберасти!
  • 15 ва да ва еа

    20 1 Отговор
    на преден фон:
    за нас остава само фукнята, че на територията ни има такъв комп...
    тупане в щкембето и пъчене колко сме велики с този супер комп ...
    на заден фон:
    обаче дефакто ние плащаме тока му, охлаждането, обслужването му и т.н. всичко хардуерно свързано ... ооо, забравих самата покупка от мелеонете и то не лв. ...!!!
    просто сме евтина дестинация като земя ресурс и човекоресурс!
    на снимката виждате двама типични предатели от не много мъжки род и нетипичен женски род слаботинкрурест скелет от вида на троскотите тип зловредни с подтипажи членове орунгели толерасти ала герберасти!
  • 16 onq s konq

    5 40 Отговор
    Гълъбова иска да даде парите за Суперкомпютъра на бедните.И какво следва?Бедните изяждат и изпивот парите и ПАК ЩЕ СИ ОСТАНАТ БЕДНИ,а България няма да има Суперкомпютър!Лощото е че Гълъбова не разбира основни неща от живота:Че за да има Богати е необходимо да има и Бедни.Ако обаче госпожата някакси има необходимата власт и вземе парите на Богатите за да ги даде на Бедните,то пък бившите Богати ще станат Бедни!И кво правим после?Не съм фен на "луди,луди жаби",но явно и "луди Гълъби" не ми понасят:)

    Коментиран от #20, #35, #39, #55

  • 17 Оператор

    28 2 Отговор
    А бе тоя компютър го взимат за да манипулират изборите бе, ама изобщо немислите

    Коментиран от #36

  • 18 гост

    28 1 Отговор
    Тая е толкова тъпа , че докато не я видиш няма да повярваш...Но върши частната работа на Боко и затова е удобна.
  • 19 Поотедната еврошашма

    20 1 Отговор

    До коментар #11 от "Лудия Макс":

    Дивият капитализъм създаде малочислена компрадорска върхушка, напълно откъсната от реалността. Основно тази върхушка слугува на западната олигархия и за тази цел прилага шашмалогии от ЕС, САЩ и др.Цел - опростачването на масите и държането им под желязната пета на капитала.

    Коментиран от #23

  • 20 ва да ва еа

    18 2 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    бедните българи са болни, а с тия пари могат да бъдат лекувани! обаче на кой му пука за болни хора? имаме подобни супер комп вече! а ако ви кажа, че с лекота можете у дома да си направите супер комп?!
    едното клъстерно физически, но трябват "малко" собствени парички и другият начин логически с инсталването на софтуер, който ще ви го направи супер мощен, но си трябват доста други шерващи ресурсите си и т.н.
  • 21 НАТО ВЕЦ

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "ай де бе":

    Е, те тия, от снимката, не са бедни. Пък корупцията .... то туй друг въпрос.

    Коментиран от #38

  • 22 Така е

    18 3 Отговор
    Ппц в БГ трябва да има супер компютър, но след като нямаме учение за какво ще служи този супер компютър - шпионска дейност? Ясно е, че този супер компютър ще помага на политиците за манипулациина електронни гласувания, тролски атаки, следене на потребители и така нататък
  • 23 ва да ва еа

    14 0 Отговор

    До коментар #19 от "Поотедната еврошашма":

    Португалският по произход термин „компрадор“, възникнал при събирането на конкретни исторически и географски трасета, първоначално не носи по-късно присъединилия се смисъл на „продажник“. Сиреч на посредник, който продава род и родина на чужденци. --- не за друго, ам за да те разберат, че ще се чудят кат' мен за тая дума :) нов род хора се излюпиха, ахам! от вид: компрадори орунгели :)
  • 24 Цинго Мингов

    24 3 Отговор
    Абе Гълъбова??!!Не се излагай!!Каква бедност,какви 5 ойро??!!Държавата раздава на всички от сърце!!!Ей на,кака Габриел,„социално слабата“ евродепутатка,ползва общинско жилище в луксозна сграда в елитен софийски район??!!!!

    Коментиран от #26

  • 25 Лудия Макс

    19 2 Отговор
    На гол тумбак, супер компютър!
  • 26 ва да ва еа

    15 1 Отговор

    До коментар #24 от "Цинго Мингов":

    да, тя вирее в елитен район, понеже е елитен тънкостеблен троскот от женския урод ала гербер немногоСложноцветни, променящи се откъм където най-добре ги напояват с обогатена вода тип американоидна соросоидна тинктура като вид тор ...
  • 27 Западните Балкани

    19 3 Отговор
    В България има и сега суперкомпютър. Някой оценявал ли е каква е ползата от него? Все пак трябва да се прави оценка каква ще е ползата. Нито Борисов, нито Габриел имат и най-малката представа за какво и как се ползва такъв компютър? Какви хора трябва да има, за да го ползват както трябва и то не само информатици, но и други специалисти. Някой оценявал ли е каква е ползата от Софийския ТехПарк? Колко пари са вложени и какви са печалбите? В кой джоб отиват? Както казваше Живков - тази година суперкомпютър, догодина суперкомпот.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Грую

    15 2 Отговор
    Абе дали има някъде статистика колко суперкомпютри сме купили от началото на демокрацията уж за военните , уж за НАП и Министерство на финансите, уж там за къде ли не, а пък после се оказва, че си седят някъде тези покупки и за никакъв ... айде да го напиша ... чеп на никого никаква работа не могат да свършат поради ред причини ами само заради комисионните на търговците са купени от продажни държавни служители, а и още ако пък може да се извади каква работа са свършили тези покупки да си видят всички дето са пазарували с парите на народа непотребни, безумно скъпи машини - паметници уж за благото на същия този народ , а в действителност за комисионната в някоя швейцарска банка или пък в случая за заплата и привилегии?
  • 30 Тиквун суджуков

    10 4 Отговор
    Ох бабачкооо шестнайсет милиона ша крадна. А кой не вярва че ша купя супер компютро е червен копейкаджия. Гласувайте за нашите гербави крадци че нашту господар от Козяк ши направи София на картофена нива разбеерииии.
  • 31 764

    9 4 Отговор
    Избрахте си я, сега умирайте в кофите.

    Нека цифровизира жИната, да комисарства и да се занимава със суперкомпютри.
  • 32 Byg

    4 12 Отговор
    Заяждане на дребно се вика на такива елементарни и тесногръди статйки. Използва и откровени лъжи в лайняната си атака , парите за билниците са увеличени , парите за заплати на персонала са увеличени , парите за детско здраве са увеличени , клиничните пътеки преди седмица и на тях вдигнаха финансирането , тоя лайномет явно е много далеч от работата за която и плащат заплата и то не малка , или просто не са я същисали скоро. Да се пусне една автодиагностика , и дано се излекува от мизерното си мислене , свободата санчо , свободата , салама после.
  • 33 Балъка от BG

    6 2 Отговор
    И този комп няма да финализира електронното правителство , но чух някакви глупости за авточасти , стройтелство и т. н.
  • 34 Балъка от BG

    6 2 Отговор
    Ще копа "bitcoens" в полза на пенсий и здравеопазване!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Byg

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Оператор":

    Те и без комп до сега винги са попилявали компартията и другите там недоносчета , май няма да е за това , пробвай с друго .
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 😀😀😀😀

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "НАТО ВЕЦ":

    😀😀😀😀 Нали знаеш що е корипция.
  • 39 а бе

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    ти-``конски`` само цвилиш и бягай да пасеш......
  • 40 Д р Йоана Христева

    2 3 Отговор
    И в Париж едни просяци са легнали под мостовете на Сена , ама никой не е тръгнал да пита високотехнологичните компании на Франция какви 5 лева. Не ти ли идва на ум , че може би с такива стъпки ще се решат проблемите и на бедността

    Коментиран от #53

  • 41 Шефьор

    6 1 Отговор
    Много мъ кефят Боко и Марийка, а само как умно говорят за суперкомпютри!? Цъ-цъ, е такива супер специалисти в ИТ ни требат. Марийка, гарантирам, че говори общи приказки само, щото с френска фиология нема как да вдява от информационни технологии или пък от супер компютри. Но Бокича до нея е това е тандем за висш пилотаж по темата.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Коментара

    1 3 Отговор
    Доакато мислите по този начин д-р Гълъбова един ден ще се събудите не в третия ами в петия свят! Да трябва да има борба с всички посочени проблеми, но без инвестиции няма бъдеще... Взимайте си философията и към Плутон.
  • 44 Прост народ

    5 1 Отговор
    Пак да гласувате за боко, и след 30-40 години ще останете само избирателите на гроб и циганите в тая държава. Останалите ще са се изнесли или ще са умрели, тъжно но факт от доклада на ООН за демографската катастрофа ( катастрофа звучи леко), до която докараха бълггария тия корумпирани нещастници от гроб, ама пак да си ги изберете
  • 45 Гост

    1 2 Отговор
    по логиката в статията - никога нищо не трябва да правим.
    Нали бедността се бори с инвестиции, не с реване!
    Пропуска се в статията да се спомене че ЕС дава 850 милиона евро, а ние 12 самоучастие. както и че проекта е за 8 такива в различните членки на ЕС и не е лошо веднъж да сме сред избраните (стига и тока някой да плаща). Отделно в България имаме може би най-добрата перспектива за подобни центрове.
  • 46 Realist

    1 0 Отговор
    Каква инвестиция, какво бъдеще говорят някои!!!
    Огледайте се,в коя държава живеете? България е тотално циганизирана-говоря реално.
    А циганина е само биологична единица, а вие искате за вбъдеще да
    работят с инвестицията-супер компютър. Айде олан бе.
  • 47 Джеси

    0 0 Отговор
    А вие докторе пълна програма предлагате ли или само федеррос .
  • 48 Да го д@ хаш 7424

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ай де бе":

    Мноого си прост брате и това е неизлечимоо личи ти даже от самолет !
  • 49 Тръмп

    0 4 Отговор
    Тази докторка е прекалено злобна и агресивна за психоложка,явно има проблеми с нервите!!!:):):)Да гледа "Полет над кукувиче гнездо",там точно такава "лечителка" се оказа лудата за връзване!!!:):):)И Йончева така лаеше и нищо!!!:):):)

    Коментиран от #54

  • 50 драган

    3 0 Отговор
    Не само супер компютар ами и завода на фолцфаген пристига браво на теб
    Винетууу,всички обещания си изпълняваш подал мръсник в затвора ти е мястото.
  • 51 патриотъ

    1 0 Отговор
    Тая работа без кръв няма да се оправи,фернштейн народе?!
  • 52 IIH

    3 0 Отговор
    Мизерия корупция в България. Харчат парите на данъкоплатците за неща които са ненужни. Хайде пак да събираме капачки за децата.Яно на българина така му харесва, за да си избира и неколкократно преизбиряа.
  • 53 Д-р Ломброзо

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Д р Йоана Христева":

    Христева, да поговорим за твоето бъдеще. Вземаш един сак, слагаш вътре два комплекта бельо, два сандвича, моята монография и пакет памперси. Хващаш буса и право към заведението на д-р Гълъбова. Там като осереш всичко около себе си от ужасната беднотия ще почукаш на вратата на Гълъбова и ще поискаш извинение. А! За всеки случай носи си личната карта- може да ти потрябва. Малоумна патка!
  • 54 Спас безделника

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Тръмп":

    Не се изказвай за неща, които са далеч над умственото ти равнище. Просто бъди по- скромен. Нищо лично!
  • 55 Старото

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Пич, тук не става въпрос кой да изяде тези милиони, а как да се инвестират, за да няма полудели от глад и сиромашия българи.
  • 56 Хитлер

    2 0 Отговор
    Един калашник за Тиквата и за помашката пръдла 😁😁😫😫
  • 57 гладен за асфалт

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Ти ще кажеш, че асфалт не се ядял! Я виж някоя нова откечка след три месеца, колко асфалт е останал по нея!
  • 58 Ira

    2 0 Отговор
    Та тази Габриел отдавна е на Марс.И като излъчване и външност наподобяваща анимационен герой, и като заплати. Но ординерните фрази, жонглирането с 5-6 изречения, и благоговейния поглед към премиера я приземяват категорично в кварталното школо, и градината с мотиката.