19 Юни, 2019 19:09 34 684 73

Борисов не можа да осъществи мечтата си

  • васил василев

Премиерът не успя да се освободи от Нинова

Борисов не можа да осъществи мечтата си - 1
Снимкa: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Какво ни даде Европа ?

- “Научи калпазаните да не работят и да вземат наготово пари“, каза Тодорка Сакалиева, известна като баба Дора от Шарково. Жената, безразсъдното избиване на чиито животни потресе цяла България, гостува снощи на предаването “ Не се страхувай“ по БСТВ.

- “ Какво доверие да имам в Европа. Нали по тяхна заповед избиха животните “ добави тя в интервю, взето в двора на къщата ѝ. “ Бяхме по-добре, когато бяхме с Русия. Имаше работа, изкупуваха стоката ни. Сега унищожават нашия пазар. Държавата издържа хора, дава им по 560 лева. А те какво работят ? Мързи ги да занесат на възрастните манджата и хляба“, казва тя и се успокоява с това, че отново си е взела козички и може да ги гледа.

Конгресът на БСП

Ако има недоволни от резултатите на 49-я конгрес на БСП, сред тях несъмнено и на първо място трябва да е Бойко Борисов. Събитието в зала 1 на НДК провали цялата му вътрешнополитическа стратегия от близо година насам - да бъде махната Корнелия Нинова от председателското място в социалистическата партия. Колко розово щеше да е на нейно място да застане кротък, услужлив, склонен на компромиси апаратчик, който срещу скромни придобивки да води любезна съглашателска политика. Това не се случи.

Вместо да ѝ извадят очи, от вътрешнопартийната опозиция ѝ изписаха вежди. Борисов не можа да осъществи кристалната мечта на третия си мандат - да се освободи от Нинова. Тя се оказа костелив орех, който дори яките челюсти на премиера не успяха да строшат.

Нещо повече, сега костеливият орех може да разчупи яките челюсти.

Всъщност битката за ръководството на БСП бе много по-важна за Борисов от съревнованието на евроизборите. Дали евродепутатите ще са един-двама повече или по-малко не променя съществено балансите.

Много по-съществено е дали вътре в страната ще има срещу себе си твърдата костилка, която чупи зъби или мекичката дъвка, която приятно мачкаш. Затова и артилерийската подготовка за превземане на БСП започна едновременно с евроизборите. Първи бяха онези 43 милиона, които трябваше да вдъхновят участниците в битката срещу Нинова. С тяхна помощ бяха пренаредени листите.

В изборната нощ прогърмя старателно подготвяната теза - че БСП се била провалила. Прогнозните резултати от къде ли не сочеха огромна разлика. Не била спечелила, а била загубила. И не само изборите, а и достойнството си. Нито една социологическа агенция не каза тогава - да, БСП спечели един депутат повече, само тя увеличи броя на привържениците си, докато при ГЕРБ те намаляха, тази партия спечели в нови области. Не!

Общият вик бе: БСП загуби, не успя, тя бе сразена, Нинова се провали. Долу Нинова ! Канонадата гърмеше от всякъде. Провал, разгром, много шум за нищо. Да даде отговор, обяснение, сметка, ревяха хората, символично сбрани около Дупката. Не може току-така да губи избори.

Станишев, световен шампион по изборни провали, ехидно каканижеше, че ставало въпрос не за главата на Нинова, едва ли не това е дребна работа, а за ценности, ценности - е-й-й.

Обаче, но пасаран ! Не стана, номерът не мина ! Правилото „Врагът на моя враг е мой приятел“ не даде резултат. Оставката на Нинова, не зная дали е била емоционално или рационално обусловена, се оказа нож с две остриета. Тя стресна и отрезви много хора.

Очевидно тези, зомбирани от пропагандата избиратели, които бяха решили, че изборите са били провал, осъзнаха че те всъщност са спечелени. Дадоха си сметка, че ако конформизмът и съглашателството завладеят отново БСП, с партията скоро ще бъде свършено.

И както след всяка подобна битка, сега победителите изнасят политическите трупове на победените. За това ще имат малко време. До генералното сражение - местните избори - остава няколко месеца.

Идеолозите на БСП са в малко по-добра позиция - те знаят на какво ще заложат противниците им. Т.е. по-лесно ще е да организират стратегията си. Ще трябва да оценят в какво могат да бъдат по-добри, по-убедителни, как да спечелят хората с реални предложения, а не като повтарят старата песен на нов глас - ония са лоши, те крадат, ние не сме такива. Не сте, защото не сте във властта, ще подшушне рогатия и хората ще се запитат дали не е прав.

Та ако искат да вземат властта, те трябва да намерят достатъчно убедителни доводи, че не само няма да крадат, не само ще управляват справедливо, мъдро и в обществен интерес, но и ще се борят да върнат краденото.

БСП има нужда от изборна стратегия, която съчетава това което иска народът, не това, което му налагат управляващите. Тя трябва да покаже, че упадъкът, унинието, обезлюдяването, мизерията, липсата на перспектива в провинцията са политически, а не икономически или социално обусловени, тя ще започне да ги премахва и има реални, практически средства това да бъде постигнато.

Трябва да покаже не само политическите извращения, заразили местната власт, но и механизмите за изкореняването им, така че хората да се успокоят, да им се вдъхне повече самочувствие, сигурност, надежда. Ключът към успеха на БСП е именно в това.

Ще нападнат ли САЩ Иран ?

Във Вашингтон, в Москва и в Пекин сигурно има хора, които знаят отговора на този въпрос. Аз не съм от тях, но мога да ви кажа моето мнение.

Ако помните, преди две - три седмици стана дума, че има един много категоричен показател за това предстоят ли военни действия, които застрашават целия свят. Това е цената на златото и на петрола. Ако златото стане 50 000 евро килото и петролът стигне 100 долара барела, то пълнете си хладилниците и резервоарите.

Златото вече тръгна нагоре. Само за десетина дена то поскъпна с 2000 евро и стигна 38 500 евро за килограм. Тази седмица може да отиде на 40 000. Петролът също тръгна нагоре. И това на фона на пожарите, избухнали на два танкера в Ормузкия проток, за което Съединените щати нарочиха Иран.

И към района се отправят на пълен напред големи американски военноморски съединения. Почти война, по-скоро подготовка за война. Война обаче няма.

Ако ме питате на какво бих заложил, бих ви отговорил - на това, че по-скоро Съединените щати няма да водят такава война. Те нямат достатъчно военна сила, за да покорят Иран. Могат да го бомбардират, но без особен стратегически и с непредвидим политически и международен ефект.

За сухопътна операция им трябват поне милион - милион и половина войници, а при 80-милионна организирана и военно значима страна като Иран вариантът Виетнам може да се окаже детска разходка.

Тръмп влиза в кампания и една неуспешна военна авантюра ще му струва преизбирането. Той не посмя да нахлуе в Сирия, а дори изтегли американските части, не го направи със Северна Корея, заплахите към която пресъхнаха, не го направи и към Венецуела, където американският човек Гуайдо съвсем изчезна от полезрението. Защо ще го прави сега ?

Политико-математически войната изглежда малко вероятна. Но както историята ни показва, понякога една искра, саботаж, провокация, защо не и от трета, заинтересувана от войната страна може да запали пожара.

Ако приемем, че Израел има интерес от война срещу Иран, то тогава тя може да избухне, въпреки нежеланието на Тръмп. Европа чувства това. Знае, че тя ще е най-потърпевша от такава война. Ако Иран затвори Ормузкия проток и горивата поскъпнат двойно или тройно, Европа ще изпадне в гърч.

Ако Иран насочи към Германия или Франция 3-те милиона афгански бежанци, които държи на своя територия, континентът ще бъде залята от мигрантско цунами. Малко вероятно е Европа да издържи на такъв удар.

Твърде вероятно е ЕС да почне да се разпада. И в Брюксел чувстват това. Германския външен министър каза, че видеото не доказва вината на Иран. Макрон пък се обяви за развитие на отношенията с Русия и призова ЕС да мисли извън диктата на НАТО.

Европа се опитва да се измъкне, гледа да успокои страстите, европейските столици изглеждат много изнервени. За да прибягнат до такива сигнали към Москва, значи те реално се опасяват от много силен рикошет. По-лошо, знаят че ако ни удари, никой, най-малко пък ние, ще може да го поеме.

Опасявам се, че ако избухне, войната с Иран ще е като смъртна присъда за Европейския съюз. И ако някой успее да спаси Европа от въжето, това ще е само Москва.

Македонците - в ЕС, когато признаят Гоце Делчев за българин

Изминалата седмица показа цялата непригодност на политиката ни към държавата, наричана отскоро Северна Македония. Видя се отчайващата липса на професионализъм при сключването преди година на договора със Скопие, пълното загърбване на националните интереси, светкавичното приемане на доскоро неприемливите за нас скопски тези, само и само да се угоди на Съединените щати с оглед приемането на тази държава в НАТО. И резултатите не закъсняха.

Съседите се възгордяха, решиха, че могат вече да ни премятат колкото си искат, че сме им в джоба и обявиха Гоце Делчев за македонец, а нас ни определиха като хора с татарско-монголски произход. Нека дрънкат!

Човек трябва да няма никак национално самочувствие, за да се засегне от приказките на хора, отрекли се от корена си.

В Скопие могат да приказват каквото си искат. Проблемът е, че нашата дипломация не смее да им каже нищо, да не ги обидят, страх я е дори да им размаха правото ни на вето в ЕС и НАТО. Меркел им каза - преговори не преди есента и те посърнаха. Ципрас им скръцна със зъби и те се съгласиха на всичко. Какво пречи на нашите да им кажат: или признавате Гоце Делчев, Даме Груев, Яне Сандански, братя Миладинови и целия списък с присвоените ни герои за българи, или ще видите Брюксел през крив макарон. Кратко и ясно.

Какви бяха тези нещастни опити с комисии, съвети или съвещания. Там няма логика, няма исторически извори, свидетелства, показания. Има политически интереси от присвояване на чужда история.

Една държава, като няма собствена история, започва да краде от съседите. Все едно съседът от партера да се обзаведе, като открадне от вас кревата, от другия съсед - телевизора, от третия - холната гарнитура, от следващия - тенджерите, после килимите, кухнята и хоп, спретнал си къщичката. Ако после всеки си прибере краденото, пак ще остане на голи тухли. България не може да позволи да бъде така ограбвана.

Не били ни обичали. Голяма работа! Насила хубост не става. Може да не ни обичат, но правителството и особено Външно трябва да ги научат да се съобразяват с нас. Иначе утре може да изкарат и Левски македонец и да нарекат България - Източна Македония.

Автор: Васил Василев

Източник: "Епицентър"


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    115 23 Отговор
    Ако мечтата е да оака България - е успя. Честито

    Коментиран от #37, #48

  • 2 СЛУГАТА

    102 29 Отговор
    НА доган ОСЪЩЕСТВЯВА НЕГОВИТЕ МЕЧТИ ! ПОДЛОГА, СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ !
  • 3 месара

    71 137 Отговор
    баба дора с козичките плаче за ссср, на Премиера мечтата била да махне техноимпексова! къв требва да си та да пишеш и пибликуваш такива простотии?!

    Коментиран от #15, #31, #66

  • 4 Давид

    91 32 Отговор
    Трябва смяна на системата . Каква Нинова , какъв Борисов , та те са едно .
  • 5 Наблюдавам ги

    65 11 Отговор
    Така е трябват принципи,честност и справедливост, а не прегръдки ,целувки , конграчулейшъни и чупки в кръста! За съжаление нашите могат само да се слагат, само и само мир да е, и да продължим да управляваме.така има за шиши, има и джипи груп , има и за Руснците ( опростиха им1.4 млрд. Неустоика, има и за американнците( ф16 с 30-40 % по-скъпи), а ма нейсе. Ние сме прости и се надяваме и другите са така!
  • 6 Тръмп

    42 80 Отговор
    Този е поредното доказателство,че в БСП са се събрали множество комуноидни шизофреници в тяхната паралелна Държава и Вселена!!!:):):) Македония е тракийско царство,каквото е и България,Сърбия,Румъния, Гърция, Турция т.н.!!!:):):)Когато си приет в ЕС и НАТО,няма политически и икономически граници,всички европейци са едно цяло!!!:):):)

    Коментиран от #71

  • 7 СссереМ

    63 84 Отговор
    Абе Василев само ти ли не розбра че шефката ти Нинова си направи харакири,а ако загуби и местните избори(там е обречена), вече е политически труп.
  • 8 Инженер Стрезов

    54 73 Отговор
    Тодорке , след като си живяла при бай Тошо трябва да знаеш кой кого е научил на мързел и да взема на готово. Както казваше бай Ташо ; На Бай Тодор едно няма да му простя , че научи българския народ на мързел.
  • 9 Мао Цзъ Дун

    43 39 Отговор
    Цялият слугинаж на ДС се е включил в лайнометната бригада . Освен Агент Димитър , сега и ВВ . Всички загрижени за Македонския въпрос и др Нинова. Преписват опорни точки един от друг и ги оповестяват като корифеи на Великата Истина. Ако имаш да кажеш нещо казвай го на Северномакедонците.
  • 10 файъра

    64 21 Отговор
    Аз мисля че успя бе! Предаде и продаде тотално България! Със сигурност е било мечтата му...щом го направи!

    Коментиран от #16, #25

  • 11 Редови член

    62 32 Отговор
    Някой представя ли си Нинова да управлява страната?

    Коментиран от #62

  • 12 Хан Тервел

    63 14 Отговор
    А някой преди 20 г. представял ли си е че Бойко Борисов ще управлява страната? Всичко може в тоя свят. А в политиката още повече.

    Пък и такъв си ни е мат'риала- кой да дойде по-различен и по-чудесен?

    „Радвайте се, непрестанно се молете и за всичко благодарете” (1 Солун. 1:3)
  • 13 Ново

    32 10 Отговор
    Бсп е като Григор д от 46място на 45 голям напредък на всички избори все печелят борисов все губи пък все стои председател и маш гласуване пак лошо що няма секция в Русия или герб да не участва в избори борисов много заслабна че Неможа да острани нинова
  • 14 ясна е работата

    20 8 Отговор
    Автор: Васил Василев

    Източник: "Епицентър"
  • 15 нищо повече

    27 19 Отговор

    До коментар #3 от "месара":

    Обикновен комунист.
  • 16 Ново

    28 19 Отговор

    До коментар #10 от "файъра":

    На к добрев борисов даде пари да свали нинова но на границата му ги взеха затова не успя борисов
  • 17 Редови член

    39 34 Отговор
    Някой представя ли си с нашия манталитет ако управлява Нинова какво ще се случи в българия? Ще има яко кражби и продажби.
  • 18 Българин

    45 26 Отговор
    Изгониха хората от селата като им отнеха земята и животните . Хората са се избивали за нивите си /брат брата/.Научиха ги да не работят сега Бойко ,Макдония и демокрацията им пречат на комунягите . Хората не трябва да забрсвт .Не беше толкова отдавна.
  • 19 Айхман

    49 31 Отговор
    Със сключването преди година на договора със Скопие, Борисов докара България до национална катастрофа.
  • 20 Помнещ

    18 11 Отговор
    Много ги боли,трябваше вече да свикнат!
  • 21 Ташунко

    48 34 Отговор
    Ако мечтата на Тиквоча е да открадне 10 млрд - на път е, засега е на кота 6 млрд. И ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ПАК ЗА НЕГО, ИДИОТИ!!!
  • 22 Неутрален

    33 9 Отговор
    6 миларда?Не думай. Я па съм чул за едни където са украднали 20миларда.

    Коментиран от #26

  • 23 Непредубеден

    37 23 Отговор
    Авторът на статията Василев е един от най-ретроградните говорители на БСП и руската агентура, един от тези с " куфарчетата"! Неговите факти се градят на фалшиви новини,манипулации и изказвания на такива " корифеи на мисълта" като баба ви Дора. Е, трябва ли да му вярваме?!
  • 24 ????

    13 4 Отговор
    Краде се яко в някои населени места
    Мил или жал ми става за някои отрудени мюсюлмани, но кой даде той има всичко днес. Мързеливи българи от номенклатурата хасане. Не е честна постъпката ти, инженер е, пострадал, жена му акушерка. Щерките им, едната пострадала, болничка, а ти.. Не човешко е, макар, че ме плюят, но истината боли, хасане, много боли. Кой квото си иска това прави, герб и те една, боклук с кръпки 2009, купиха си костюми от нашите спестявания, кво ли ни чака, мизерия и глад, пука им на фашистите, от 20 години е все така в някои населени места, където се намира в община на бкп тролчета, хаирлия да ви е откраднатото, щом лягаъе и ставате непокисти на всички времена
  • 25 Дори

    32 24 Отговор

    До коментар #10 от "файъра":

    Нямам думи, с които да опита тоталната ти невежест. Върни се назад във времето или се грамоти за 3-те фалита и най-голямото разграбване на държавата (банковият фалит, пенсионният фонд, етгенският данък) чрез ПРИВАТИЗАЦИЯТА и РМД-тата (К. Импексова, Р. ГЕЧЕВ, Р. Петков, Г. Първанов и др.)над 100 млрд. $. Как за 1 нощ от свинар, шофьор, сервитьор/барман се събуждаш милионер? Изнесените 55-60 млрд.евро+КТБ по времето на Станишев и Тройната коалиция. Ето как бедната Е. Йончева се превърна в Милиончева. НЕ РАЗЧИТАЙЪЕ, ЧЕ ВСИЧКИ ИМАТ КЪСА ПАМЕТ (мораториум, празни магазини, купи на с-ма, режим на тока). И имате наглостта да прехвърлите отговорността на Борисов. Благодарение на него, Б-Я не претърпя 4-ти фалит от червената алчна комусист.партия БКП/БСП. Щом не ви харесва, с баба ДОРА заминавайте за Русия. Неграмотността и простотията са нелечимо заболяване.

    Коментиран от #29

  • 26 Пролапс на ректуума

    18 5 Отговор

    До коментар #22 от "Неутрален":

    Ама къде ги чувати тиез нища, уа, селски, ама как можи таквиз работи, уа, абе ти на училище някога ходил ли си, уа, успя ли да завършиш първи клас, уа, или само първия срок изкласи и после отиде да пасеш кравити, уа? А, уа? Ама ти за Бат Бойко ли си, уа? Ми тук кажи, уа, чи си от нащи, уа, ентелегентните гербаджии кат мен, уа!
  • 27 Супер

    30 19 Отговор
    Нека Нинова си остане начело на партията, така по-бързо ще се затрие..
  • 28 onq s konq

    22 18 Отговор
    Да каже автора:Ще благоволи ли да даде "Втори тотошанс" на Борисов да СБЪДНЕ МЕЧТАТА СИ НАЕСЕН,или Борисов САМ трябва да си го вземе?И понеже вероятността за загуба на Местните избори от БСП е ГАРАНТИРАНА/няма го вече Цветанов с апартаментите/ - ще си подаде ли оставката Нинова тоя път ИСТИНСКИ-"КАТО МЪЖ",или ще чака НАПРАВО ДА Й Я ВЗЕМАТ ОТ РЪЦЕТЕ "нейните хора"?!
  • 29 Ташунко

    26 16 Отговор

    До коментар #25 от "Дори":

    Последното ти изречение толкова точно и ясно описва теб и всички останали заблудени и с промити мозъци тролове-гербаджии като теб, filo, Тръмп, СССерем (ако пропускам някой друг трол от обичайното присъствие тук, моля да не се обижда, не е нарочно!), че нищо повече не може да се каже! Браво, браво господине!

    Коментиран от #30

  • 30 ..мамка м

    15 0 Отговор

    До коментар #29 от "Ташунко":

    Ей, знаех си - onq s konq пропуснах, КАК МОЖАХ!!!!!
  • 31 ИСТИНАТА

    31 29 Отговор

    До коментар #3 от "месара":

    Всички, на които думите вървят преди мисълта, ако се бяха ограмотили и изучили, щяха да получават добри заплати, или да си регистрират фирма и т.н. По времето на СОЦА тези придобивки бяха забранени. Нямахме право дори да мислим. Днес, стига да не си мързелив, всеки може да се развива, да споделя мнение. Но мързелът е голяма пречка. Имате телефони, живеете в свободно време, но когато си прост, пишете само обидни квалификации. Все някой ви е виновен. Как една дума добра не пишете, как с нищо не може да ви се угоди. Жалки и хленчещи, без да осъзнавата, че безплатен обяд няма и никога не е имало. Мързелът не мор8и, но тежи. Всеки сам отговаря за собственият си живот. Безплатно е само сиренето в мишият капан. ББ Е И ЩЕ ОСТАНЕ НАЙ-УСПЕШНИЯТ И УВАЖАВАН ОТ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ЛИДЕРИ БЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕР. ЗА ВАШЕ УСПОКОЕНИЕ, ББ Е ПОСТИГНАЛ МНОГО. С КОРНЕЛА ИМПЕКСОВА ИЛИ БЕЗ НЕЯ, ТОЙ Е УСПЯЛ МНОГО. ТОВА ВБЕСЯВА КАКТО ПАРТИЯТА ИМ, ТАКА И ТЕХНИЯТ ЧЕРВЕН ПЕНСИОНЕН ЕЛЕКТОРАТ, СЪСТОЯЩ СЕ ОТ ПРИТЪПЕНИ ДЕБИЛНИ МОЗЪЦИ.

    Коментиран от #33, #34, #36

  • 32 А моята мечта е

    22 2 Отговор
    Се разкарат всички от 89 до днес и тогава имаме шанс се оправим
  • 33 Късо име било гнева се трупа във народа

    18 2 Отговор

    До коментар #31 от "ИСТИНАТА":

    Платен доносник тук и фирма и каквото си искаш имай умира защото средата е неподходяща защо ли помисли ако имаш тази способност
  • 34 Марони

    9 24 Отговор

    До коментар #31 от "ИСТИНАТА":

    Абсолютно си прав,Истина!Чудя се само що за"учени"недоразумения могат да пишат такива неадекватни статий!Не само изтрещяли дъртоли има в БГ!
  • 35 332дед

    29 6 Отговор
    "Колко розово щеше да е на нейно място да застане кротък, услужлив, склонен на компромиси апаратчик, който срещу скромни придобивки да води любезна съглашателска политика" - Като Миков например... храненика на Гергов.. всички дърти ПРОДАЖНИ ПЕ.ДАЛИ вън от БСП!!! Никой не иска да разбере, че една държава е силна, когато има силна опозиция! ОПОЗИЦИЯТА е коректив..да не се замозабрави властта, КАКТО СТАНА СЕГА!!!
  • 36 Истината наполовина

    10 1 Отговор

    До коментар #31 от "ИСТИНАТА":

    До "...сиренето в мишия капан" коментарът беше добър, после ме изгуби.
  • 37 Димитър Кънев

    30 11 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Мечтата на Бойко.Може да се дуе.Може да си удари задника.Все е тая.Неговото семе вече е умряло. Пък и защо не.Той няма кръщелно. И такива нямат място на земята.Стига са я мърсили.
  • 38 Махни се най сетне!!!

    42 16 Отговор
    Този човек Бойко Борисов се погрижи да съсипе и унищожи изцяло България. И предишни правителства го правеха но той тотално съсипа и ограби всичко. Наглец до безобразие, нахален и ужасен човек, защо още го търпим?!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Бай Хой

    20 9 Отговор
    Тиквата е на пръч у Симитли 😁😁😫😫

    Коментиран от #52

  • 41 крив макарон

    31 7 Отговор
    БорисОФФ не можа да влезна в Шенген. И няма да го пуснат щото целувките и танците му са фалш както цялата му политика.
  • 42 Анонимен

    12 6 Отговор
    Ей,журналята,стига ни занимавахте с тия партии.Не разбрахте ли,че никой не се вълнува от съдбата на БСП,ГЕРБ и т.н.Аз като чуя думата "партия" буквално ми се повръща.Вече си мечтая за една България без политически партии,ама нито една.

    Коментиран от #51

  • 43 Ханко от село Осеня

    8 2 Отговор
    Поредните ташаци на рояци
  • 44 Реалист

    24 0 Отговор
    Няма значение от коя партия си,ако си Човек-добър да можеш да прощаваш дори на врага си,да си признаваш грешките си .Някъде бях чел че в българско село кметът не краде и селото разцъфва/видях снимки/и с държавата е така.Ако всеки взема полагащото му се и не краде от държавата Б-я ще цъфти.
  • 45 Еретика

    22 10 Отговор
    Курнелия може и да не става ама Бойко направо смърди.

    Коментиран от #50

  • 46 Бойко бившия Комунист

    16 11 Отговор
    Само най-малоумните не разбраха, че ГЕРБ са хората на Бай Тошо и обслужващия персонал на номенклатурата на БКП. БСП са хората на Петър Младенов, Лилов и Луканов - номенклатурата и технократите приватизирани остатъците от промишлеността и външнотърговските фирми. Чакаме и малоумните да се усетят, че най-после да стане някаква промяна.

    Коментиран от #49

  • 47 Пепа

    11 5 Отговор
    А кой Кой ще провери Николай Стойнев ??? дясната ръка на Фандъкова Николай Стойнев ?кой ще го Николай Стойнев или страх Николай Стойнев ??
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Гост

    12 7 Отговор
    И какво ,ако станем Източна Македония,в Северна Македония заплати и пенсии са по големи корупцията е по малко селското стопанство не е унищожено на пазара в София е пълно с македонски домати и краставици.
  • 56 Баба Пена

    24 4 Отговор
    Тук, на територията, наречена България, нищо вече не може да се промени с политически средства (разбирай с мирни средства). Партиите са едни и същи, те са партии на статуквото и целта на всички тях е една - да мачкат и доят народа, да откраднат колкото може повече, да стоят колкото може по-дълго във властта и да коленичат пред разкопчания дюкян на "Големия брат". Дали са ГЕРБ, БСП, СДС или някой друг, няма никакво значение, никоя партия няма да промени статуквото. Бих гласувал за партия, която ще направи няколко важни неща : Съд за всички депутати, министри и заместници, които са ни управлявали последните 30 год. Ревизия на всички приватизационни сделки. Пална национализация на повечето икономически субекти. Нов Народен съд, по-страшен и по-строг от предишния. Референдуми за всички важни държавни решения - ЕС, НАТО, изтребители, санкции и др. Възможност на всеки 3 месеца да се отзовават депутати. Състава на Нар. събрание да се редуцира до максимум 120 души. Нов закон за държавните поръчки. Нов Наказателен кодекс. Рязко разширяване пределите на "неизбежната самоотбрана". Въвеждане на термина "Нападение със смъртоносно оръжие" и право да отвърнеш със същото. След 5-6 години - пълен рестарт на държавата и започваме всичко от нулата, на чисто !

    Коментиран от #61

  • 57 Усмивката

    12 5 Отговор
    Борба за власт между двете комунистически фракции .И двете уверяват ,че нямат пряка връзка с комунистическият режим от миналото.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Валя

    24 2 Отговор
    Четейки коментарите, стигам до извода, че явно сме народ от дебили! Авторът казва истината и за изборите, и за Македония! Не разбрахте ли, че сме дупедавци и нямаме национално самосъзнание и отговорност! Затова, Бойко ни разказа играта!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Мордекай

    5 13 Отговор

    До коментар #56 от "Баба Пена":

    Стига с тия рестарти , мисля че в момента операционната система си е перфектна , не се бъгва , антивирусната добре се справя с нацвъкалите се паразити , драйверите за периферията са си ок , ъпдейтите не са бета версия и най вече биоса на машината носи на клокване , държи се въпреки честите токови удари. Не пипай те нещо което работи стабилно и се е доказало че може , новото не винаги е по добро , да си спомним виста , осмицата и др.
  • 62 анализатор

    10 4 Отговор

    До коментар #11 от "Редови член":

    И аз, а и много други хора не сме си представяли такъв глупав, необразован и некомпетентен човек като Б. Борисов да управлява България, но, както казват китайците, всеки народ си заслужава управниците. Естествено, след като му дойде акъла на народа и вече е прозрял жестоката истина, крайно време е вече да си избере умни и кадърни управници, които да могат да решат проблемите му, а не само да го крадат и унищожават.
  • 63 БСП ДПС Евророма

    8 7 Отговор
    Аз пък съм на мнение, че постигна мечтата си БСП да стане партия от професионални надувачи на кавали, на каквито и да е избори 👈😂😂😂
  • 64 Цурко

    6 0 Отговор
    А моята мечта е да влезеш в затвора за много дълъг период и там да ти разкажат играта Бандитска измет.... .
  • 65 Калпазанин

    5 1 Отговор
    И аз искам.... да не работя и да взимам пари. Къде да подам молба?
  • 66 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "месара":

    Човек като Вас, такъв трябва да е, за да пише глупости по форумите.
  • 67 Наблюдател Тролев

    6 2 Отговор
    Статията интерпретира опорките на комунистическата пропаганда: 1. ЕС е вреден за България. 2. Б.Б се страхува от силната Нинова. БСП - печели, дори и когато губи. 3. САЩ искат война, но се страхуват, защото са слаби. ЕС се разпада, заради противоречия. 4. Външната ни политика търпи крах заради С. Македония. Всички тези внушения, обаче водят БСП до поредния провал, защото капиталисти с комунистическа, лява пропаганда не вървят.
  • 68 Тупангюро

    5 3 Отговор
    Борисов , има своите недостатъци но неговото управление е успешно много неща се постигнаха показа поне че е безкомпромисен и към своите . Не харесвам някой решения на ЕС и отношението му специално към България но ще трябва да се борим и отстояваме интересите си. БСП и Нинова начело не е алтернатива . За файтона с ДЕСНИТЕ лидери и файтонджията Радан има цирк.

    Коментиран от #70, #72

  • 69 Светлан

    5 2 Отговор
    Нинова ми прилича на свиня на Коледа. Изпусналия касапите, атя стои на крачка от тях и рови. В един момент всички и се нахвърлят и квиик до небето... Свърши се с прасето...
  • 70 Тупангюро

    4 0 Отговор

    До коментар #68 от "Тупангюро":

    Бабо, смени памперса май влизаш в деменция. Много глупости.
  • 71 Toto

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Тръмп":

    А ти толкова разбираш от история колкото аз от атомна физикя
  • 72 Еретика

    3 0 Отговор

    До коментар #68 от "Тупангюро":

    Да бе много успешно като изгони около три милиона зад граница и се бие в гърците колко била малка безработицата, а около милион и половина младежи нито учат и не са регистрирани в бюрата по предател а живеят на гърба на мама, тате, баба и дядо.
  • 73 Мечтата на боки първи😂😂😂

    0 0 Отговор
    Е колко цифри има на вселената толкоз бело да продаде😂😂😂😂и да изкупи островите на марс😂😂😂😂