26 Юни, 2019 17:07 3 470 22

Кой ще ни даде парииии?

  • субсидии-
  • корнелия нинова-
  • бсп

А 4 472 786 лв. са предостатъчни на БСП, за да възстанови надвзетите 4 299 690 лв. Даже ще останат и едни 173 000 лв. за скара на Бузлуджа, пише тв водещият

Кой ще ни даде парииии? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И настана голямата забава – Корнелия Нинова обяви, че БСП нямат пари да върнат надвзетата партийна субсидия от 4 299 690 лв.
Нинова обясни, че от началото на годината БСП е похарчила 2 млн.лв. за еврокампанията, 1,5 млн.лв. за старта на партийната телевизия и още 1,5 млн.лв. за „издръжка на структурите“.
Бах тая кампания, бах тая телевизия, бах тая издръжка.

Да приемем, че БСП наистина са изхарчили 5 млн. лв. до юни.
И така, задача за първи клас – Нинова може да ползва услугите на сина си, който, по думите ѝ, е един от най-добрите математици в света:

БСП започва годината с 6 462 000 лв. налични средства (според отчета пред Сметната палата). До днес харчи 5 млн.лв. Значи, остават непокътнати 1 462 000 лв. И какво още пропуска Корнелия Нинова? През март-април БСП вече е получила и първия си транш от партийната субсидия за 2019 г., който е в размер на 3 010 786 лв. Прибавяме тези пари към онези 1 462 000 лв. и се получава налична сума към днешна дата – 4 472 786 лв.

А 4 472 786 лв. са предостатъчни на БСП, за да възстанови надвзетите 4 299 690 лв. Даже ще останат и едни 173 000 лв. за скара на Бузлуджа.

Освен това, тези дни БСП ще получи и втори транш от партийната си субсидия – 2,5 млн. лв. Освен това, до юни партията е получавала дарения и членски внос. Тия пари къде са?
С унизителното си изказване, че нямат пари, Корнелия Нинова ми напомня за оная клета активистка на БСП от зората на демокрацията, която носеше цветя и питаше: „Кой ще ни даде парииии? Кой ще ни издържа?“

Не само БСП се прави на ударена и предпочита разсрочено и дълго във времето плащане, другите партии също се ослушват. Днес, към 16 ч. няма нови доброволно възстановени суми.
Всички тия ослушващи се партии пък ми напомнят за друго. Напомнят ми за онази безработна ромка, която беше получила от социалните вълшебна дебитна карта и в продължение на месеци всеки ден теглеше по 400 лв. от банкомата.
Ей като тая ромка са ни партиите – като харчат незаконните пари – кеф, като трябва да ги връщат – зор.

И още нещо, специално към партиите, представляващи уродливата система: Ей, партиите, няма да спра, бе! Няма да спра!

Коментарът е от фейсбук профила на Слави Трифонов


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайперист

    7 5 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 6666

    30 2 Отговор
    На мама математичето да каже от коя сметка се издържа в Америка?От коя сметка са парите за колежа?Кой плаща наема (или с какви пари е купено жилището в което математичето живее)?
  • 3 Гост

    24 3 Отговор
    хаха, до вчера тези пари не им трябваха, сега вижте как си ги харчат за партията. 2 милки за евро парламента, егати разхищението.
  • 4 Бесен Язовец

    20 4 Отговор
    Не обичам да чета чужди пари, още по вече когато тези пари са на комундетата и да ги четеш и да не ги четеш, не мож им хвана края, а те пак ще намерят и от къде да откраднат и какво после да излъжат ! Комуняки сър !
  • 5 Драйвър

    26 3 Отговор
    Ми тя Курнела първо е била директор на Пловдивски Панаир,той фалира и го приватизира Гергов за жълти стотинки,после е директор на Техноимпекс-той фалира и този път го купува самата тя,после е заместник министър в тройната коалиция КОЯТО ФАЛИРА ДЪРЖАВАТА!И за награда я направиха "лидер" на БСП и ,а чудо БСП е ИЗХАРЧИЛА 4 МИЛИОНА НАД ПОЛАГАЕМАТА СУБСИДИЯ И Е ВЪВ ФАКТИЧЕСКИ ФАЛИТ!Ми то това е модел бе другари и другарки,жената просто НЕ Я БИВА,а и си пада крадла и патологична лъжкиня!Това заслужават комунягите,каквото правеше БКП с държавата сега Нинова го прави на БСП;)
  • 6 Нео

    20 1 Отговор
    Шумът около субсидиите за пореден път доказа, че най-сладката баница е народната баница! Изговориха се куп глупости относно "недемократичността" на намаляването им! Изговориха се и планини от лъжи, след като е обществена тайна, че се финансират тайно от собствените "обръчи от фирми"! Аз лично не съм съгласен да дам и 1 стотинка за която и да е партия! Защо? Какво ми гарантира на мен "държавната субсидия"?
  • 7 Матей

    4 18 Отговор
    Не искам да ме поучава Сл.Трифонов,противно е някак си,а много такива се издигнаха,като Кошлуков,Бареков,Бинев и так дальше.Показателно е за нивото на държавата.А парите от субсидиите на БСП, от ръководството им леко са ги отклонили,иначе къде ще се дянат!?БСП при тая разстановка на силите няма да подуши власт,особено ги спъва ръководството им,което е с явен буржоазен уклон,който не може да роди и осъществи крайно леви идеи.Едни масови протести не могат да организират като в Чехия например и да изринат герберугите.

    Коментиран от #11

  • 8 Behemoth

    5 21 Отговор
    Тоя идиот ламти за патерица на властта ..долен чалгажия опростачил нацията и един от най големите виновници за феномена Тиква....

    Коментиран от #17

  • 9 CNBC

    17 0 Отговор
    Дясната ръка на Костов превзе БСП и им отмъкна парите.
  • 10 Бачо Киро

    22 1 Отговор
    Всички партии трябва да се издържат само и единствено от членски внос на активните си фенове. Фиктивните и без това трудно плащат. Никакви държавни субсидии, никакво спонсорство от хора или фирми. Като нямаш достатъчно членове и не плащат - затваряш кепенците...
  • 11 Анонимен

    10 4 Отговор

    До коментар #7 от "Матей":

    Съдейки по изказа ти, мисля, че си прав: Слави не бива да те поучава. Слави е в пъти над нивото ти. Слави трябва да поучава този, който след това ще поучава теб.
  • 12 Тръмп

    9 3 Отговор
    Чичо Путин и Решетников няма ли дадат малко милиони на "бедната" Нинова и БСП-Олигарси или поне газ и нефт???:):):)
  • 13 Тръмп

    6 7 Отговор
    Славиту мъ кефи,обърна палачинката чак като му спряха мангизите от комуноидната БТВ!!!:):):)
  • 14 име

    5 10 Отговор
    главният чалгар на България . от тебе акъл не искам!

    Коментиран от #15

  • 15 Курвелия

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "име":

    От който искаш той пък няма .ми ша си останеш тъпанар
  • 16 Ники

    7 0 Отговор
    Мръсни гадове да си върнат борчовете или затвор законите са за всички
  • 17 Ново

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Behemoth":

    С лидер крадец и президент каун до никъде няма да стигнете
  • 18 Крум

    4 0 Отговор
    Оказа се, че дължа някакви пари на мобилен оператор и веднага ми спряха телефона без да ме питат! Има ли държава? С какво някакви си партии са по специални? Да връщат парите или да им разпродават имуществото!
  • 19 Червената шайка терористи

    2 2 Отговор
    Некадърните и гадни негодници, БеСеПедерас.ите, трябва да изгният в затворите.
  • 20 НАТО ВЕЦ

    1 2 Отговор
    Не че нещо, но на г-н Трифонов работата е от раздела: "На умряло куче, нож вади". Що не "сподели мисли" за ГЕРБ. И те имат да връщат. Но там проблем няма. Ако нямат, Владко ще "премести" едни цифрички от една графа в друга и готово. Ахмаците пак ще пият една студена вода. Наздраве.
  • 21 Гражданин

    3 1 Отговор
    Не спирай Слави и ние няма да спрем докато не си премахнат напълно субсидиите. А Нинова щом нямала пари да върви и да си ги събира от циганите, ако не иска, дело, съдия изпълнител, запор на имуществото и заплатата, както е за всички граждани.
  • 22 критик

    1 0 Отговор
    Славииииииииии. Не е твоя работа, нито пък призвание да правиш сметки на другите. Ти си гледай твоите милиони. За портиите има Сметна палата. Тя ще си свърши работата.