Last news in Fakti

10 Юли, 2019 15:20 11 300 43

ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ)

  • бул. климент охридски-
  • столична община-
  • йорданка фандъкова-
  • ремонт-
  • местни избори 2019-
  • мандат

Темата днес е бул. " Св. Климент Охридски"

ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Вече 10 години работя като кмет на София, явявала съм се три пъти на избори - това са тежки мажоритарни избори, където заставаш със своята биография, с това, което си свършил, с визията си, с плановете и най-вече с гаранцията, че можеш да реализираш тези планове. Това е комплекс от фактори, които ще анализирам внимателно и тогава ще взема своето решение и ще го обявя публично", така наскоро кметът на София Йорданка Фандъкова отговори на въпрос дали ще се кандидатира отново на предстоящите местни избори през октомври.

Ние от ФАКТИ решихме да помогнем на г-жа Фандъкова с анализа. Особено важно е това, което казва тя - "гаранцията, че можеш да реализираш тези планове". Няма как да се премълчат и заслугите на Фандъкова, бяха свършени немалко неща за София. Това обаче изглежда съвсем логично, когато говорим за град с бюджет от близо 2 милиарда лева! За съжаление останаха много неизпълнени обещания, затлачени проекти и липса на смели решения, които да определят бъдещето на града за дълго време напред. Управлението на Фандъкова може да се определи по-скоро като "поддържащо", но не и като "напредничаво".

Във времето Фандъкова така и не успя да вдигне темпото. Емблематичен е настоящият летен сезон, който макар че е предизборен, не успя да мобилизира нищо впечатляващо. Ремонтират се булеварди, свързани със строежа на метрото, което е стандартна процедура, а преасфалтирането на част от бул. "България" и ремонтът на ул. Каменоделска са твърде малък обем работа. Още повече на фона на плана, който се представя в началото на всяка година от Столична община и който в мандатите на Фандъкова свикнахме традиционно да не се изпълнява. А изпълнената част от него да е с незадоволително качество - например ремонтът на ул. "Граф Игнатиев".

Демонстрацията на ФАКТИ за това какво Йорданка Фандъкова не успя за 10(!) години да свърши като кмет на София започваме със състоянието на бул. " Св. Климент Охридски". Булевард в престижните южни квартали на София, граничещ с "Дървеница", "Мусагеница", "Студентски град", "Дианабад", "Младост", "Малинова долина" и отвеждащ трафика към Околовръстния път и тузарската "Бистрица" в полите на Витоша. Булевард, по който минават автобусите, свързващи повечето най-големи университети в София и който се ползва от основната група млади учащи се хора в София. В булеварда обаче няма нищо младежко, модерно, актуално. Показваме ви неговото състояние, което е плод на безброй кръпки и текущи аварийни ремонти. Булевард, който не просто е амортизиран, а опасен, защото е ясно какво е сцеплението на отдавна износения асфалт с автомобилите, за движение в зимни условия да не говорим. Неговата съдба е символна за днешна София. Булевардът е поредният, оставен без трамвай, без тротоар, в изключително лошо състояние, а в едната от посоките на нито една спирка няма навес. И сякаш Столична община е сляпа за това вече поредна година. Да не говорим, че би следвало и да бъде разширен в частта до Околовръстния път, където един автобус е достатъчен да блокира тотално придвижването.

За такива случаи трябва да доуточним, че вината е както на Фандъкова, така и на районните администрации. Това разбираме от отговор на контактния център към Столична община на сигнал за лошото състояние на настилката на бул. " Св. Климент Охридски". Оттам обясняват, че "За да бъде възложено цялостно изграждане /реконструкция/ на бул." Св. Климент Охридски", трябва да постъпи искане от районната администрация за включване в инвестиционната програмата на СО. Такова към настоящия момент не е постъпвало и дирекция "Транспортна инфраструктура" поддържа пътната настилка по съществуващо положение." А как районната администрация проспива този казус буди недоумение.

ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ)

Най-фрапантната част, която трябва да отнесем единствено към Фандъкова, обаче е на кръстовището на " Св. Климент Охридски" с бул. ''Андрей Ляпчев''. Към момента организацията на движение там не е добра, като е предпоставка за бавно преминаване и чести инциденти. От години се говори за строежа на елементарно кръгово кръстовище, но това така, и така, и така, не се случва. Това кръстовище абсолютно всяка от последните години е в годишния план на Столична община за ремонти. Единствено от време на време се появяват съобщение за поредното отчуждение в района, нужно за строежа на кръстовището и дотам. Възниква въпросът кой не си върши работата и защо типично за маниерите на ГЕРБ нещата се случват чисто пиарски, но без "видими резултати".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СоцБоц

    139 29 Отговор
    Тая е не по малко крадлива от Тиквунья

    Коментиран от #38

  • 2 тъпчев

    110 9 Отговор
    Важно е раята да е щаслива, да има сеир, чалгица, ракийца, кютек, да гледа как хора се избиват и да се радва на нещастието на другите. Вие не можете от такъв народ да искате нещо по-добро...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 АУТО

    51 3 Отговор
    Това далеч не е най-лошия булевард в София
  • 8 Лекар БГ

    75 11 Отговор
    Никакъв шанс за позитиви няма София с Фандъкова начело.Прекалено много пъти вече се видя,как и какви ги върши.
    Не може и да е друго-зам.шеф на ГЕРБ е.Има си"задачи и отгорности "пред Партията за 2 млрд.лева!
  • 9 759

    62 7 Отговор
    А как даде чистенето на София пак на Вълка?А кражбите в Чистота Искър?
  • 10 Сплинтър

    51 6 Отговор
    КОГА ще направят връзките на северната скоросна тангента ??? Колко още години трябва да минат за да се завърши обекта и да е одобен за всички. А околовръсното Кога ше се направи ??? Стига с тия полвинчати работи, стига с тия кръпки. Колко още трябва да лапате за да се наядете?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Господин Хадийски

    34 9 Отговор
    Жестока статия!Най-доброто от Факти до сега!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Да ти отговоря нещо

    41 13 Отговор

    До коментар #15 от "Йозеф":

    Не личи си че Сороснята няма какво да каже по въпроса, истината боли- Герберастите са крадци
  • 17 ТоМани

    41 5 Отговор
    То мани какво не е направено, ама то има много погубено. Семинарията имаше трамвай към Климент Охридски - направиха ремонт на кръстовищете и вече няма трамвай. Витошка - сложиха кафенета и те точно закриха трамвайте там. Извадиха ж.п. линии, които минават през града - от Слатина, през града до Ловния парк. Извадиха линиите на трамвая и в отсечката старата телевиозионна кула - пак не че нещо минава от там.
    ... Сложи полегнали полицай, който само влошиха скоростта за придвижване през града и не спасиха нито един човешки живот. В резутлат въздуха стана още по-мръсен заради излишните изгорели газове. ... списъка мога да го продължа поне още 1/2 ден да пиша ... но за успеха няма спирка.
  • 18 .....

    22 3 Отговор
    Журналисти от Факти, влезте в контактния център на СО и вижте колко сигнала неорекъснато се подават към общината. От там изпращат по имейл бланки писма, с номер, че са уведомили еди кой си за това и до тук. Реално не знам дали се работи и по 10% от сигналите. Не знам ще ви дадат ли достъп до номерата им и движението им, но, ако някой журналист реши да се занимава, веднага ще предоставя моите сигнали за едно и също нещо дъс снимки ( свързано с опасност за деца), изпратени съответно преди няколко месеца и миналия. Положението е същото, да не дава Господ да се случи нещо и да се търси виновен.
  • 19 Манипулация

    13 4 Отговор
    Абе на кой му пука бе
    Всички само се правят, че им пука управляващи,население,медии
    Ай на ви свежа порция за хейт :)
  • 20 Чичо АДИ

    28 7 Отговор
    "Гювечова" и работа ако не са евро мангизите сме мъртви !! Хора знаете ли колко фирми са в "Кириза" нямате идея и ТЕ "Гробарите" натискат служителите на общински и подобни фирми да им гласуват“ народа е плашлив и се държи за 700 лева !!! Сакън да не ги уволнят ,НАРОДЕ ОТВОРИ СИ ОЧИТЕ ГРАБЯТ ТЕ и ТЕ ГАЗЯТ !! АМАН от "Гроб" и компания излезте и гласувайте ,само като има поне 60% гласували няма да им минат схемите и далаверите в изборите !!!!!
  • 21 Лекар БГ

    29 8 Отговор
    ФАКТИ,чудесна идея,но не можете да помогнете. Гражданите могат само и сами да си помогнат на 27.10.,като гласуват масово.
    10г.безобразия стигат!
  • 22 Йозеф

    16 26 Отговор
    Факти, личи тенденциозноста на публикациите ви, дрънчат копейките, дрънчат.
  • 23 Турчина

    28 10 Отговор
    Докога тази бойковица с турска фамилия ще е кмет на София?
  • 24 Иван

    22 1 Отговор
    Да добавим и наглата лъжа, че ще възстанови трамвай 6 до Арсеналски.
  • 25 Смехурко

    11 2 Отговор
    Възмутително нахалство!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 полу- защитник

    9 19 Отговор
    Доброжелателността на "Факти" е затрогваща! Не изневеряват на манипулативната си политика. Явно започват негативна кампания срещу кмета на София. Сега ще наблюдаваме килнати бордюри, окапали листа от дърветата и каквито дреболии можеш да се сетиш - естествено ще има и някои незначителни постижения, за да не бъдат заподозряни в преднамереност.
  • 28 doco

    8 7 Отговор
    Стига сте наливали пари в тая София забравихте че има и други градове

    Коментиран от #40

  • 29 дебилолог

    13 9 Отговор
    Няма страшно. Може да е некадърна и крадлива, но пък измежду 80-те процента 100%-ви дебили, все ще се намерят достатъчно, които да я изберат за още един мандат.
  • 30 защо

    13 2 Отговор
    Защо ѝ помагате? Я Ломско шосе от Обеля до СОП да видите, там всяка година редовно се пълнят кратери, ама по половин метър дълбоки и догодина са същите пак, това на снимките е като след луксозен ремонт там. Та защо ѝ помагате на тази, дето само плямпа и уж обещава и после става точно обратното и тя вдига ръце и все я общинския съвет, я някое извънземно ѝ е виновно, но те щели да вземат мерки, щели да направят това, онова, другото, третото и после замитаме и накрая пак същите гадории. Хайде да си ходят, да се самоотаковат и да изчезнат безкрайно и да не се показват повече и толкова.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Цветозар

    2 0 Отговор
    Факти.бг казахте го много правилно. Всеки божи ден минавам по минимум 2 пъти по този булевард от край до край и мога да кажа, че това е най разбития и тесен булевард в София, както по горе Вие сте цитирали, че (един автобус е достатъчен да направи задръстване) е точно така. Когато завали дъжд не може да се кара стават някакви реки по пътната настилка, няма никаква канализация абе с две думи нямам думи.
  • 33 Билян

    3 0 Отговор
    Незнам,как сте успяли да го снимате,толкова добре.Състоянието на ,,булеварда'' е окаяно,през цялото му продължение е вълнообрзазен,на дупки и кръпки.За мен Фандъкова и кмета на студентски Дилчев им е през оная работа за улиците,уличното осветление,тротоарите,презастроеването.Важното е за тях е келепир да има.
    Ако искате да отразите същината на състоянието на ,,булеварда'',го снимайте в горната му част(малинова и студентски) посока село Бистрица.
  • 34 ultra

    5 1 Отговор
    До "умниците" коментиращи над мен: без да съм адвокат на Фандъкова, ще кажа само, че за решенията, които е взела, или не е взела тя като кмет, вина или отношение имат главно и общинските съветници, които са от различни партии и които могат да блокират, или да форсират едно или друго решение или предложение, за каквото и да било! Така, че не рийте с рогата само срещу един-единствен човек!
  • 35 Милен

    4 0 Отговор
    В Редута положението е потресаващо!!! Заради безобразното пренаселване и строителство, теснотия, буквална липса на тротоари, а там, където - накацали коли. Разбити улици. Коперник и по-голямата част от Атанас Узунов са в окаяно състояние не само пътното платно, но и тротарите, а това са основните улици в района с безумен трафик. Всяка година се обещава основен ремонт, после се люскат по няколко лопати асфалт на дупките и айде така години наред.
  • 36 Брадвата

    3 1 Отговор
    Ще си я изберем пак, на принципа "по-малкото зло". А на теория и на практика по-голямо зло от герБ няма!
  • 37 Стоян

    0 1 Отговор
    Да види какво е в Драгалевци, Бояна, Симеоново, Манастирски ливади /явно от балкона не вижда/ и Кръстова вада. Няма канализация. Тази жена колко мандата е кмет. Доказа, че е нефелна.
  • 38 Читател

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "СоцБоц":

    Може ли малко по-уважително. Нещо във възпитанието ви куца, щом си позволявате подобен речник.
  • 39 ivan ti

    0 0 Отговор
    Г-жо Фандъкова,вижте ремонта на"Графа" и решете дали да се кандидатирате за нов мандат ?!!
  • 40 ivan ti

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "doco":

    НЯМА. Има селища от градски тип !
  • 41 Артиста

    0 0 Отговор
    Вижте Николай Стойнев дясната ръка на Фандъкова какво прави колко фирми има Николай Стойнев ? Николай Стойнев ? Николай Стойнев ?. Николай Стойнев ? Николай Стойнев Колко фирми има ??. Николай Стойнев ? Николай Стойнев ????
  • 42 Справедливост

    1 1 Отговор
    Докато народа си трае ГЕРБ ще е на власт ???Трае си народа и къщи за гости ? Апартаменти ГЕРБ ? Улиците са трагични ? Магистрала ад ? Транспорт ужас ? БДЖ ужас ?Това е ГЕРБ ?
  • 43 ДА ПОМОГНЕМ

    0 0 Отговор
    да изберат Фандъкова за кмет в с. Ковачевци Самоковско, там улиците са точно като софийските. Хем ще е близо до родното си място, хем ще помогне на хората. Успех в избора и за кмет на Ковачевци.