Last news in Fakti

11 Юли, 2019 20:30 10 979 82

Наистина ли са били на Луната?

  • луна-
  • аполо-
  • нийл армстронг-
  • едуин олдрин

Никакви американци не са стъпвали на Луната, всичко е измислица, твърдят мнозина

Наистина ли са били на Луната? - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Никакви американци не са стъпвали на Луната, всичко е измислица, твърдят мнозина. Кацането на Луната било просто инсценировка, заснета в телевизионно студио - и то при лошо осветление. А какво казва науката?

Преди 50 години за първи път на Луната стъпват хора: американските астронавти Нийл Армстронг и Едуин Олдрин. След тях на Луната са били още 10 американци. Само че мнозина твърдят, че всичко това е измислица.

Нима кацането на Луната е било само инсценировка, заснета в телевизионно студио - и то при лошо осветление? Пък и тези дилетантски грешки - например това, че американският флаг се развява, въпреки че на Луната, както е известно, няма атмосфера. Пълен абсурд! Нима всичко е било политически заговор на американците, само за да натрият носа на руснаците и да им кажат "Ето, че ние успяхме, а вие - не"? В годините на Студената война подобни методи си бяха в реда на нещата.

А машините за земетръси и кемтрейлс?

И понеже сме на тази вълна, нека споменем и още нещо: в пустошта на Аляска се намирала тайнствената изследователска станция HAARP, която можела да предизвиква земетресения. Тя била в състояние да манипулира световния климат и по този начин да тероризира целия свят. Нанесете в Гугъл името HAARP и вижте само колко много попадения ще излязат.

Искате ли още една подобна история? Ето Ви: кемтрейлс - онези бели линии по небето, които се опитват да ни продават за безобидни следи от кондензирала пара. В действителност обаче самолетите изпълнявали тайна заръка да пръскат отгоре с химикали, за да променят климата и времето, а и да тровят хората.

Мнозина обичат конспиративните теории

Няма точни данни за броя на хората, които вярват на подобни абсурдни теории. Нито пък за това дали днес те са повече, отколкото едно време. Интернет и социалните медии обаче извадиха на показ голям брой абсурдни заговорнически теории, чиито привърженици се чувстват разбрани и имат усещането, че вече не са някакво незначително малцинство.

Научни експерименти показват, че привържениците на подобни теории са обзети от маниакалното убеждение, че принадлежат към някакъв малък, но много елитен кръг от посветени.

Пример за това е книгата на американеца Бил Кейсинг, публикувана през 1976 година под заглавие "Ние никога не сме били на Луната". Кейсинг не е учен, инженер или техник. Темите, по които е писал като автор, са били свързани със селското стопанство, кулинарното изкуство, данъците. Ето кои са четирите най-популярни "доказателства", които той привежда в подкрепа на своята теза за (не)кацането на Луната:

1. Развяващият се флаг: Твърди се, че американският флаг, забит по повърхността на Луната от Нийл Армстронг и Едуин Олдрин, не е можел да се развява от вятъра, защото на Луната няма атмосфера.

Науката отговаря: Знамето не се е развявало от вятър. То се е движело, само когато двамата астронавти са го докосвали и забивали по лунната повърхност. А липсата на атмосфера на Луната запазва движенията на знамето за много по-дълго време, отколкото на Земята. Освен това флагът е бил фиксиран с помощта на напречна спица, която да го показва като развято.

2. На снимките не се виждат никакви звезди: Твърди се, че липсата на звезди е доказателство за това, че снимките са били направени в студио.

Науката отговаря: Липсата на атмосфера на Луната действително дава възможност за фантастична гледка към звездното небе. Но по времето, по което американските астронавти са били на лунната повърхност, там е било ден. Освен това повърхността на Луната, спускателният апарат и самите астронавти са били толкова силно осветени от Слънцето, че слабата светлина на звездите не се е забелязвала.

3. Снимките са твърде перфектни: Твърди се, че фотоапаратите "Hasselblad", които астронавтите носели със себе си, не са имали оптичен визьор. Как тогава са могли да направят толкова перфектни снимки?

Науката отговаря: Не всички снимки са били перфектни. В архивите на НАСА има безброй нефокусирани снимки. Публикувани са били само най-добрите.

4. Сенките падат косо: На някои снимки се вижда, че сенките не са паралелни на самите обекти. Тъй като Слънцето е било единствен източник на светлина, би трябвало всички сенки да са паралелни, а щом като не са, значи е имало някакви прожектори.

Науката отговаря: Паралелността винаги е въпрос на перспектива. Да вземем за пример железопътните релси. Имаме чувството, че те се сливат в далечината, макар че със сигурност продължават да са паралелни. Това важи не само на Земята, но и на Луната.

Съществуват и други конспиративни теории, според които американците всъщност никога не са били на Луната. Всички те обаче са оборени от науката. Така че можем да твърдим, че американците действително са стъпили на Луната. В крайна сметка по онова време дори СССР не постави под въпрос американския успех в Космоса, а знаем, че в годините на Студената война двете държави се надпреварваха да се обвиняват в какво ли не.

И още нещо: общо 400 000 души са работили по подготовката на лунните мисии "Аполо". Следователно има предостатъчно свидетели, които все някога щяха да се разприказват, ако действително бяха видели нещо съмнително.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    117 27 Отговор
    Холивудски космонавти!
  • 2 Ххх

    54 20 Отговор
    КАТО СПОМЕНАХТЕ HAARP , НЯКОЙ ДА ВИДЯ, КАКВО ИМ СЕ СЛУЧИ НА ГЪРЦИТЕ И ИТАЛИАНЦИТЕ ПРЕЗ ИЗМИНАЛИТЕ ДВА ДЕНА?!?!!!

    Коментиран от #9, #30

  • 3 Николас

    50 13 Отговор
    Немците са станали по големи подлоги и от японците!
  • 4 Брат ми

    81 13 Отговор
    Нито един Съветски учен не е оспорил кацането. Нито сега Русия оспорва това. Въпросът е защо сега никой не може или не иска да го направи отново.

    Коментиран от #10, #76

  • 5 Garrincha

    32 5 Отговор
    Все едни и същи л*йна, дъвчете, уж "Дойче веле", а всъщност някой съсел от "Факанити.бг" - 1 за статийката керлива !
  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    29 1 Отговор
    `айде пак стари манджи в отпускарския сезон!
  • 7 459

    50 6 Отговор
    Ами вече не им верам на тия“ перфектната нация“!!
  • 8 ГОШО

    62 6 Отговор
    Има и още нещо САЩ твърдят че оригиналните кадри /умишлено не казвам филм /от кацането са се ............ загубилии
  • 9 Rado

    27 16 Отговор

    До коментар #2 от "Ххх":

    А някой да даде статистика колко петрол, въглища се изгарят всеки ден през последните 100 години и може сам да се досетиш, че не е виновен HAARP, а HOMO SAPIENS и това е само началото.
  • 10 фърфалан

    90 11 Отговор

    До коментар #4 от "Брат ми":

    Руски учени твърдят, че Нийл Армстронг никога не е стъпвал на Луната. Според тях е изключено американският астронавт да е първият човек, кацнал и вървял по повърхността на Луната......................... Макар че НАСА вече е похарчила над 14 милиарда долара за разработка на супертежка ракета, тя все още е в етап на разработка??!!!.......................................... Оказва се, че тази ракета ще може да изведе максимум 70 тона тежест в орбита. Изследователите си задават логичния въпрос: „Как американците кацнаха на Луната през миналия век?“. САЩ все още нямат ракета, способна да изведе тези 140 тона, необходими за полета до Луната. Как НАСА е извършила подобен полет с ракетата F1? САЩ все още купуват ракетни двигатели РД-180 и РД-181 от Русия, но дори с тях извеждането на 140 тона в околоземна орбита изглежда нереалистично. Как НАСА е постигнала това преди половин век?

    Коментиран от #72

  • 11 Никой

    74 9 Отговор
    Еми то в днешно време при всички тези технологии все повече хора си дават сметка че всичко е било цирк на американците , всички малко по интелигентни хора си задават въпроси на които няма отговор , нито научен , нито технологичен за ония времена
  • 12 Луната

    38 9 Отговор
    Били са в светлата част на Луната, а всичко е мрачно, трябваше да изглежда, като пустиня. Луната няма никаква атмосфера, а не се вижда нито една звезда.

    Коментиран от #36

  • 13 Луната

    10 6 Отговор
    Били са в светлата част на Луната, а всичко е мрачно, трябваше да изглежда, като пустиня. Луната няма никаква атмосфера, а не се вижда нито една звезда.
  • 14 нищо против

    17 2 Отговор
    от нас да мине!Се тая....
  • 15 БНСРП

    14 15 Отговор
    Руснаците може и да не са оспорили кацането на Луната, но американците са оспорили излитането на Юри Гагарин.Може и да са били на Луната не го оспорвам но дали са били първите не се знае. Щом вече 50 години никой не предприема мисия към Луната, но се опитват да предприемат други мисии към други планети и спътници има и нещо друго.Има теория която гласи, че Юри Гагарин е първия космонавт,а Първия е Германец изпратен от Хитлер и те са първите стъпили на Луната. Оттогава е и разработката космически войски.А една от теориите гласи, че Юри Гагарин е първия завърнал се жив космонавт Руснаците са пратили и други преди него но нищо не се казва.
  • 16 Да бе

    62 6 Отговор
    Само изгледайте пресконференцията с Армстронг и колегите му след кацането на Земята и ще видите едни напълно отчаяни хора, чудещи се как да обясняват на ентусиазираната публика впечатленията си от Луната. Като ги питат как са преминали през Ван Алън пояса, все едно за първи път го чуват като понятие. Това е Van Allen Belt, който е пояс от плазма или заредени нано-частици, срещу които незнам да има измислена защита. А те са минали два пъти - на отиване и на връщане.
  • 17 Давид

    23 12 Отговор
    Стъпили са . Но не споделят какво завариха там и защо ги изгониха . Холивуд е резервния вариант за потулване на случая . Последните 10 години наизлязоха доста неща за истината за света и те усилиха пропагандата . Истината е че живеем в свят в който всичко е лъжа . А самите извънземни са хора като мен и вас .
  • 18 истината

    22 9 Отговор
    кацали са, но само с роботи! в ракети слагат роботи, а роботите после са спускани и се разхождат из луната, обаче радиацията ги убива след време... същият филм сега е на марс :) хора на повече от 600км от повърхността на земята не са ходили! обикновено разстоянието е от 400км та до 600км ... страх ги е да летят по-надалеко понеже нямат гориво, а и има силна радиация, която ще ги убие до седмица...

    Коментиран от #25

  • 19 Чичо Гошо

    9 0 Отговор
    НЕ!!!
  • 20 ДДД

    8 7 Отговор
    точно така ние сме проста планета нищо не можем всичко е измислица сещам се за религия която би подхождала на такива тъпанари дето и на луната не могат да отидат(или да не губим вяра)
  • 21 Месершмит 109

    13 2 Отговор
    Наистина са били даже и ракия са пили......
  • 22 Пиниза

    21 1 Отговор
    20 юли наближава.Това е датата на 1969г.,обявена от американците за стъпване на луната. Да видим дали ще отбележат 50 годишен юбилей.
  • 23 Александра

    17 3 Отговор
    Защо се занимавате с глупости? Ясно, че никой няма да каже истината и никога няма да се разбере кое е истина и кое не.
  • 24 goni

    42 7 Отговор
    Никакви хора не са били на луната! Ако, тогава това е било възможно, то сега щеше да има ниско тарифни полети!:) Не мога да разбера защо руснаците подкрепят лъжата!

    Коментиран от #60

  • 25 Pompev

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "истината":

    Може и ти да си прав,ама американците твърдят че са кацали
  • 26 астронавт

    10 12 Отговор
    Няма смисъл да спорите . На Луната са кацали само астронавти на третия райх и имат база там. Никой друг още не успял да кацне там.

    Коментиран от #29

  • 27 ооо

    9 3 Отговор
    И ако са били там ,какво се е променило към ДОБРО на човеците тук,а ако НЕ са били,с какво пак са ни ПОМОГНАЛИ.

    Коментиран от #40

  • 28 канал 33

    9 9 Отговор
    Американците са стъпвали на Луната, но са били изгонени от извънземните, причина да прекратят мисиите си до там.

    Коментиран от #74

  • 29 Pompev

    14 2 Отговор

    До коментар #26 от "астронавт":

    Ехее и сигур Хитлер още е жив и се е съюзил с извънземните
  • 30 Букова глава

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ххх":

    На ред са фесовете!Жалко че сме близо до тия!
  • 31 ела

    16 3 Отговор
    Кавбоите дали са били на Луната или не не знам но със сигурност( може да проверите) знам,че преди 1.5-2 години писаха от архивите на Пентагона тежащи около 500 кг .свързано с приземяването на на Луната са били " откраднати".
  • 32 РъСъ на ВСР

    6 18 Отговор
    Питайте Арменеца , той дочул от корифеите на световната конспирация Минчо Минчев и психото Ръ Во как великият режисьор Станли Кубрик си признал ,че бил заснел филма за кацането на луната . Сега всички жълти книжки със русоробска насоченост са подели тая кампания . Да им се чуди човек ,като че ли ще получат званието Герой На СъСъСъРъ.

    Коментиран от #38

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Давид

    6 6 Отговор
    Те не искат да знаете нищо за луната . Защото тя е дошла от Марс с последните оцеляли от там след последната звездна война в нашата слънчева система . Затова европейците от usa закараха там ядрено оръжие . И ги натириха .
  • 35 Дада

    7 3 Отговор
    Я ми кажете кой помни как Путин каза пред избрани младежи през 2011, че не е възможно 911 да е било инсценирано от правителството? Обясни, че много хора е трябвало да знаят и не може да се замаже.
    Та RU и US са дупе и гащи, като депутати от различни партии, фърлят се само по телевизора а после си пият пиенето заедно.
    Пък вие си знаете че два публикува вече 3д карта на луната, но не и снимки на първото кацне , а?

    Коментиран от #37, #61

  • 36 Rado

    8 13 Отговор

    До коментар #12 от "Луната":

    Му ха ха ха. Проверете на снимки и видео от МКС на Роскосмос и кажете къде са звездите. Няма звезди. Извода е руснаци няма на МКС, снимани са в студио.
  • 37 Давид

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "Дада":

    И е бил прав . ЦРУ и Израел го сътвориха .
  • 38 Дада

    8 0 Отговор

    До коментар #32 от "РъСъ на ВСР":

    Ма Кубрик е заснел 3 те варианта - краш на излитане, крал на кацане, и изгубени в пространството. Но не и крал, на луната? Що ли? Нали е валиден сценарии, ама после ще трябва спешно да пращат трупове на луна, а?

    Много си прав, просто не смееш да се питаш.
  • 39 Иванов

    37 7 Отговор
    Аполо 11 никога не е кацал на Луната. Това е било пиар акция за мачкане на рашките и чалмите. До ден днешен човечеството не разполага с технология за кацане и отлитане от Луната. Сори янки!)))))
  • 40 Rado

    6 12 Отговор

    До коментар #27 от "ооо":

    Това, че са били или не били на Луната не са ни помогнали с нищо освен, че стотиците инженери работещи по проекта са дали тласък на развитието на микроконтролерите. Както и дали военната индустрия на САЩ дали развита или не, не са ни помогнали с нищо, освен, че са ни дали интернета и GPS. Но това е "нищо" за нас така, че плюйте на воля.
  • 41 да бе да

    19 0 Отговор
    джулиан асандж публикува истината.ако си направите труда да прочетете и изгледате файловете му,ще спрете да пишете глупости и сами ще се смеете над себе си
  • 42 някой

    30 1 Отговор
    САЩ жертваха в инсценировката за атентатите на кулите близнаци над 2000 човека без да се замислят, та няма да инсенират едно кацане в студио! Тези идиотизми са в кръвта им.
  • 43 ха ха ха

    19 1 Отговор
    И кучетата знаят, че не са бе... що за въпрос?
  • 44 Прилунен завинаги

    28 3 Отговор
    Да вярваш в днешно време, че някой е отишал 69 год. на луната, забил е знаме, разхождал се е, а после се е прибрал успешно, е все едно да повярваш, че Земята е плоска или че Адам е бил македонец! 😂
  • 45 Оруел

    20 4 Отговор
    Няма я техническата документация. Защо са здрави и бодри астронавтите от Лунната обиколка, а руснаците не могат да вървят, при същите дни в космосът. Астронавтите не могат да се съберат в капсулата. Руснаците намират празна капсулата на аполо-13. Астронавтите дишат кислород с три пъти по-ниско налягане, руските нормален въздух и налягане, защо американските не получават кесонна болеск. На ЛУНАТА е 200 градуса, те държат популярна камера, а как се охлаждат.
  • 46 Оруел

    18 1 Отговор
    А сега не го могат, загубили са технологията? НАСА експерт казва, че нямат технология да издържат радиоактивният пояс.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 на ютуб

    9 0 Отговор
    Невероятные приключения американцев на Луне Фальсификация полета
  • 49 гост

    28 1 Отговор
    Пораждащо съмнение:
    - американците претърпяват крах след крах в опитите си да настигнат Русия и изведнъж, хоп, всичко им се получава безупречно, всички кацания са успешни, всички излитания са успешни, всички космонавти се прибират от Луната и не дават жертва, а ракетите им безупречно излитат, сегментират се и т.н. В същото време Русия пресмята, че й трябва много голяма ракета, за да вдигне цялото оборудване и гориво за подобна мисия и не съумява да направи надеждна такава. Американците изпълняват по един полет на всеки два до три месеца, а сега не могат да направят подобно нещо за години.
    Основното нещо против кацането, не е развяването на флага, а звука от чукане при неговото забиване, което е невъзможно при липса на атмосфера. Видимо е на някои филмчета, как космонавтите висят на въжета и др.
    Основното е, че 50г. след тях не могат да повторят подобна мисия въпреки наличието на по-мощни и модерни ракети. Все едно да кажат, че днес не могат да реплекират някои Буик от 60та с новите технологии. Вижте какви неуспехи има до ден днешен и се запитайте как преди 50г. всичко е ставало безупречно, но само при американците.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Наблюдател

    5 14 Отговор
    Американците на Луната и Холивуд са любимата дъвка на руската измет.
  • 52 Петър Волгин

    15 2 Отговор
    Колко хора са били на Луната? 6 екипажа, как са имената на астронавтите? Те би трябвало да са като богове на Земята, а не са. Колко книги са писали тези "суперзвезди", колко нови демокрации посетиха. Защо не се заклеват в Библията, че са били на Луната, а се крият като плъхове.
  • 53 Петър Волгин

    9 3 Отговор
    Колко хора са били на Луната? 6 екипажа, как са имената на астронавтите? Те би трябвало да са като богове на Земята, а не са. Колко книги са писали тези "суперзвезди", колко нови демокрации посетиха. Защо не се заклеват в Библията, че са били на Луната, а се крият като плъхове. ЗАЩО ДЕСНИ КРАВАРСКИ ПОДЛОГИ, НЕ СПОМЕНАВАТЕ КУБРИК?
  • 54 папарака

    9 1 Отговор
    ХАХА,НЕ СА
    ЩЯХА ДА СА МЪРТВИ
    ОЩЕ ЩОМ СА НАПУСНАЛИ ЗЕМНАТА АТМОСФЕРАТА
    ИМАШ РАДИЯЦИЯ ,ИМАШ ЕКСТРЕМНИ ТЕМПЕРАТУРИ
    СКАФАНДРИТЕ ЩЕ ЗАМРЪЗНАТ
  • 55 Хесус

    0 2 Отговор
    Преди 50 години не са имали технологията да инсценират кацането, но са имали парите да го направят, след което са спрели супсидииде!
  • 56 гост

    9 0 Отговор
    След като знаеш какви сценарии си разработват и какви злокобни планове имат управляващите как да повярваш на успехите им? Да, успешно са изстрелвали ракети, но както може да се види при последващите им програми с МКС, при които дават много жертви, то е много съмнително в тези ракети да е имало хора, да е имало мисии, да са напускали ниската околоземна орбита. Все едно сега да не могат хората да пресекат океан с кораб, да не могат да летят със самолет и др? Както казаха в едно предаване за ракетните двигатели: сега не можели да направят подобен двигател, защото им липсвали хората за това: един двигател за операциите аполо се състоял от 4х.части, които специалисти с дни заварявали и сглобявали, а сега един двигател може да има под 40части. Значи напредък в инженерната дейност се измерва със стотици пъти, а не могат да повторят постигнатото отреди 50г.? Някак едното не се връзва с другото.
  • 57 стоян георгиев

    2 6 Отговор
    неуките и мързеливите лесно се манипулират с абсурдни твърдения.амерканското нестъпване на луната е едно такова.за глупавия и неуспял човек е напълно в нещата всеки да е като него ,а на всичкото отгоре и да мами!тази база се ползва особено успешно от руската хибридна воина.дори накрая и да те хванат че си лъжец и манипулатор ,няма нужда да се извиняваш,просто измисляш поредната щуротия и тласкаш масовката от глупаци към нея за да се забрави предната ти лъжа!
  • 58 Адолфо Хит

    10 1 Отговор
    Един луноход, а те по Луната щъкат доста, сал ЕДИН луноход, да бе посетил едно американско знаме поне,да си направи селфи с него.... Но неби, спускаемият апарат сниман от астронавтите, краката на които е кацнал са ЧИСТИЧКИ КАТО НОВИ (ЯВНО ИЗЧИСТЕНИ) КАТО ЗА СНИМКА, А ОТ ДВИГАТЕЛИТЕ ЗА ОБРАТНА ТЯГА ПРИ КАЦАНЕ, ТОНОВЕ ЛУННА ПРАХ ЩЕ ДА СЕ Е ВДИГНАЛА 🙂ОБАЧЕ ВСИЧКО Е КАТО ЧЕ ЛИ СЕГА Е ИЗЛЯЗЛО ОТ.... АТЕЛИЕТО 😀
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Боб и леща

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "goni":

    Защото САЩ и Русия имат обща,скрита политика.Тайно се поддържат.Противопоставянето между тях е илюзия,на същият принцип работят и разклоненията на БКП в България.
  • 61 Норманите управляват там

    0 2 Отговор

    До коментар #35 от "Дада":

    Норманите управляват в САЩ и в Русия,братя са си по кръв.Карат се за пред хората.Вижте истинските руснаци,северногерманци,бозавите англичани, особено тези в Австралия, където е по-чиста английската кръв.Путин говори и за нормандски формат,нали?
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Горо

    8 2 Отговор
    Защо до сега кацането не се повтори?Явно е холивудска продукция.Иначе до сега американците щяха да проглушат света с успехите си и колко са напред от Русия.

    Коментиран от #64

  • 64 Горо

    1 5 Отговор

    До коментар #63 от "Горо":

    Ходил ли си скоро на психиатър.Видно е от тъпотиите ти,че не си ,американски дупелизецо.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Borislav Popov

    2 4 Отговор
    Само слабоумни русофилчита не вярват, че говедата са били на Луната. Факт.
  • 67 Цецо

    1 6 Отговор
    Болни конспиративни мозъци,не ходят повече на луната,защото е твърде скъпо и да кажем рисковано в известна степен,а е абсолютно безсмислено.Какво да правят там ,след като са установили,че няма нищо интригуващо за човешко посещение.Китай скоро пратиха спътних от обратната й страна.И Китай ли са със САЩ ? Каквото трябва да се изследва ,го правят с машини от земята.Аман от латерни ....То само в България е така де Разбират от всичко, ама само от това,което трябва да разбират ,не го разбират !!
  • 68 Цецо

    1 2 Отговор
    Да се чуди човек колко нереализирани астронафти и има в България зад клавиатурите !
    Хахахаха

    Коментиран от #78

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #69 от "Обикновен човек":

    моля козяк да си прибира боклука.....този ни идва в по-вече...Все пак сме нормален сайт....
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Казуар

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "фърфалан":

    Ракетата от програмата Аполо Сатурн-5 заредена на позиция за изстрелване е тежала 3500 тона, най тежката ракета за това време.
  • 73 гост

    3 6 Отговор
    Мочковци,много от вас 1969/70г. не са били родени.Тогава американците изпълниха седем полета с кацане на луната.Каквото имаше за изследване,изследваха го,след което прекратиха полетите.
  • 74 Пиниза

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "канал 33":

    Имаше и такава версия,за среща с извънземни.
  • 75 Имам 1 въпрос

    2 1 Отговор
    Как не се вдига пушек и пепел от лунната повърхност когато двигателя на кацащия и излитащ модул работи?😂😂😂какво ше отговори науката😂😂
  • 76 Не оспорват

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Брат ми":

    Щото саш са им дали милиарди да потвърждават ей затва
  • 77 Ивайло

    1 1 Отговор
    Разбира се ,че са били на Луната! Как си представяте една държава да излъже 6 пъти за едно нещо ,което несъмнено е научен факт !
  • 78 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Цецо":

    Извинявай! Астронавт как се пише?!:) И каква е разликата с космонавт?!:)
  • 79 Ивайло

    1 2 Отговор
    В кацането на Луната като по правило се съмняват хора ,които не блестят с добро образование и имат слаби познания за устройството на Света !Тази тарикатщина не води за никъде ! Лошото е ,че тези хора имат деца ! Нали можете да си представите как са възпитавани те ! Аз самият съм силно впечатлен от невежеството на тези нашенци !Има поне 100 научни факта за реалните полети до Луната !

    Коментиран от #81

  • 80 Кака Сийка

    0 2 Отговор
    Твърди се,твърди се,твърди се.... Ама от кого? И на мене една жена на пазара ми каза,че не са стъпвали на Луната.
  • 81 Пръцко

    2 0 Отговор

    До коментар #79 от "Ивайло":

    Невежите като теб вярват и в американското кацане на луната, и в полета на Гагарин... Та точно колкото Гагарин полетя в космоса и се върна жив (за разлика от десетина други момчета преди и след неговия "полет"), точно толкова и американците стъпиха на Луната.
    И шестгодишно дете не би се вързало на фантасмагориите на мурзилките и каубоите!
  • 82 Документален филм

    1 0 Отговор
    Гледах документалния филм : Космическа надпревара, и като ги даваха да кацат показаха как земята "изгрявала" и цялата земя бе осветена, тоест слънцето е било зад луната, а космонавтите са били в тъмната и част, защо тогава зад земята не се виждат звезди?