Last news in Fakti

19 Юли, 2019 16:00 2 462 11

НАП-ОВЦЕ

  • хакер-
  • нап-
  • кристиян байков

Хайде, разкарайте ЕГН-та. Така и изборите вече няма да са проблем – всички ще гласуват за един

НАП-ОВЦЕ - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Погромът на НАП е ясен – но далеч по-важен е погромът на НАП над всички ония, които са се доверили на държавата. Сега те бяха възнаградени с опустошителна катастрофа. Нея пък се опитват да я оправдаят с непоносимо пренебрежение. Какво щяха да направят гърците или сърбите – ако ги беше сполетяло такова цунами? Например: нямаше да плащат никакви данъци – докато не получат някаква компенсация. И гаранция за сигурност. Но ние сме си овце. НАП-ОВЦЕ.

Да забравим момчето от Пловдив /Кристиян Бойков – Вълшебникът. Той не е гламав като Ван дер Любе, подпалвачът на Райхстага, че да си признае. Истинският хакер обаче подпали измамното самочувствие на Властниците - и те вълшебници, обаче по своему. Те винаги се залъгват с нещо розово – сега сигурно си мислят, че Грабежът ще отклони вниманието на ограбените – от какво? След бързия успех с Вълшебника/Кристиян, спецовете трябва да се върнат назад – към писмото на хакера. То е много любопитно: бил руснак, женен за българка, и внезапно решил да ни направи на маймуни. Сигурно жена му го е ядосала нещо. Иронията си я бива. Първото, което трябва да направят онези, които се отъркват в „сигурността“, е да проучат, кой отвътре е издънил системите на НАП – от безгрижие, незнание или липса на пари.

Редно е в държава като нашата и на НАП да не ѝ излизат сметките. „Спецовете“ обаче си губят времето да умуват над тъпи конспирации – например, да търсят връзка между договора за Ф-16, пробива в НАП и предстоящите избори. Това вече наистина е прекалено. Путин се ядосал на Каракачанов и решил да накаже Горанов. Мътни глупости. Един експерт пък нарече пробива „Чернобил“ – сегашният изглежда обаче е много специален, защото радиацията му поразява само главанаци, никой наоколо не пострада, освен нас. Хакерът, който е посегнал на НАП, не е от породата на Асандж или Сноудън – защото не краде мръсните тайни на държавата си. Той не посяга на аферите на Властта – а жертва милиони обикновени граждани. Ако си въобразява, че така ще подпали гнева им – бърка. На нашите хора и ЕГН-та да им отнемат - пак ще си траят, дори ще им е по-хубаво. Ще бъдат Свободни – свободни атоми в един разпадащ се хаос. След случилото се, каква национална сигурност сънувате изобщо?

Авторите на един успешен учебник за гимназиите съветвали уроците по история да са кратки и да са придружени с документи. Хубаво. Ако след 30 години бъдещите автори последват този съвет, сигурно ще пишат в урока за „дигитализацията“ на България, че Мария Габриел е била европейски комисар и ще покажат нейни снимки с вечно почерпения ЮнКяр. И ако и тогава, както и сега, мразят Миналото и не напишат за позорния пробив в НАП, децата няма да узнаят, какви дигитални цървули сме били.

Ще имат ли куража да напишат, че сме постигнали дигиталния Ренесанс с изтърбушена НАП /и Търговски регистър преди това/? Съмнявам се. Защото, вместо да си свием опашката пред Истината, ние все гледаме да я преиначим, за да не разваляме кефа на Властниците. И в това угодническо безсмислие сме безподобни. Тия дни видите ли по телевизията някой гъгнивец на държавна ясла да оправдава или омаловажава катастрофата – заплюйте го, макар и мислено. Хайде, разкарайте ЕГН-та. Така и изборите вече няма да са проблем – всички ще гласуват за един.

Парите вече отмряха – поне за няколко милиона души. И революцията/дигиталната победи – поне в НАП. Започна всеобщата конфискация на самоличности. Близо сме до Сияйното Бъдеще, дето ни го обещаваха през 60-те години на миналия век на конгресите на КПСС.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОЧА

    9 6 Отговор
    НАП СА НЕГРАМОТНИ КОМУНИСТИ - КРАСТАВИ ЖАБИ ................
  • 2 наследниците

    18 0 Отговор
    Конгресите на БКП се трансформираха в сбирките на надрусаните герберуги в арена Армеец
  • 3 здрава гербава логика

    11 2 Отговор
    Путин се ядосал на Каракачанов и решил да накаже Горанов ... но го начукал на Борисов
  • 4 МРЕТЕ

    14 1 Отговор
    ДОЛУ НАП, ДОЛУ ББ, ДОЛУ ГЕРБ, ЗАКРИВАЙ ДЪРЖАВАТА
  • 5 Меркантилност

    15 1 Отговор
    Българина има по важни неща да върши. Да пребоядиса ударената от събрата врата на колата си. Да се моли за заплати. Да пие ракия всяка вечер. Да си такова жената. Да възпитава хулиганчетата си деца да носят адидас анцузи със шапки козирка или диодка и да бият всеки който ги изгледа накриво. Еми това са ни политиците хора, на това сме способни, по-добре не можем за жалост. И на мен ми се иска ама няма как да стане. И други Българи да изберем и честни да са... дайте им един мандат от 4 години и ще стане същото нещо. Съдийте им предстои доста работа.

    Коментиран от #6

  • 6 Факт

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Меркантилност":

    Съдийте да не са от луната!?
  • 7 Тиквата

    8 2 Отговор
    За какви комунисти говорят тези тъпанари . Къде са комунистите ?. Коя година сме бе неграмотници, от ГЕРБ какви са ? Избройте ми ръководството им., и тогава пишете тъпотий.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Да спускаме кепенците!

    1 0 Отговор
    Просто на човек му е отвратително да живее вече в тази държава! Няма никаква надежда! Млади хора, спасявайте се, докато не са ни обградили страната с кордон като опасно луди!
  • 10 648

    0 0 Отговор
    Амин!!!
  • 11 Агенцията за

    0 0 Отговор
    ЗЛД организирала проверка по случая.А прокуратурата? Ама това не са личните данни по ушите на кравите? Всички тези т.н. охранителни органи се ослушват по отношение на рисковете,които произтичат от този теч, не информират гражданите и не поемат отговорност. Така било - все едно че изригва вулкан и нищо неможе да се направи. Няма позиция няма и опозиция. Пак няма да има положитилин резултат.