22 Юли, 2019 10:00 2 624 24

Трябва ли да сме толерантни

  • пророк илия-
  • толерантност-
  • ваал

Пророк Илия се присмивал на пророците на езическия бог Ваал

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

А около обяд Илия им се присмиваше: Викайте по-силно, защото е бог! Той или размишлява, или има някаква работа, или е на път, или – може би – спи и трябва да се събуди.

И те викаха силно, и се порязваха според обичая си с ножове и мечове, докато от тях бликна кръв.

3 Царе 18:27-28

Не е много толерантен пророк Илия, нали?

Напротив, присмива се на пророците на езическия бог Ваал – еквивалент на Зевс, изобразяван с мълния в ръка.

Ваал е смятан за бог на плодородието и фертилността, даващ децата. Поклонението в храмовете му включвало и ритуална проституция. Понякога се изисквало и човешко жертвоприношение с първородно дете (Еремия 19:5).

Да, никак не е толерантен пророк Илия към тази мерзост.

И се разправя доста радикално с този демоничен култ и с неговите жреци.

Нека се запитаме – трябва ли ние да сме толерантни към демонстративните демонични култове днес?

Към педофилията на елитите, към гей-парадите, към Истанбулските мерзости?

Трябва ли ние днес да сме толерантни?

Или трябва да сме радикални?


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 935

    27 2 Отговор
    Понеже сме толерантни за това сме на този хал.- Никаква толерантност вече! На агресията с агресия се отговаря. В противен случай ги подканваш да опитат пак по същият начин защото им се получава.
  • 2 Ники

    22 2 Отговор
    Никаква толерантност не е проявявал св.пророк Илия и за това Бог го обича и го е взел приживе при себе си. Никаква толерантност не трябва да има и от наша страна като православни християни! Сами виждаме докъде ни докара толерантостта...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Morgoth

    17 0 Отговор
    Най-големия парадокс е, че хората призоваващи най-разпалено за теолерантност всъщност са от най-нетолерантните и най-радикализираните.

    Коментиран от #9

  • 6 Йосарян

    5 5 Отговор
    Таа е последователка на урумов, шизофренията се предава по Праведен път!
  • 7 Йосарян

    5 6 Отговор
    Радикален си, когато Цитираш измислици на пустинни маймуни. Радикален си, в това да те крадът Мутри. И най вече си си радикален във Слабоумието. Да те шитнат, докато изкарваш стотинки. И на вече Терминал 2 е Религия. Хайде ТРИЙТЕ!
  • 8 Циганин

    6 10 Отговор
    В днешно време нагласата у хората е такава че или биваш добър или биваш лош или толерантен или нетолерантен. А всъщност тази нагласа е просто признак на високото его. Пророк Илия е могъл да не им се намесва и да ги остави да си вярват в каквото поискат. Това е проблем в цялото ни общество, че се пръвръщаме в съдници на хора и идеи без да ги разбираме. Единственото към което трябва да се стремим е да бъдем безпристрастни наблюдатели.
  • 9 Гост

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Morgoth":

    Абсолютно вярно! Преди бях значително по-толерантен, докато в един момент не осъзнах, че претендиращите за толератност прослойки са най-нетолератни!
  • 10 Koko

    11 1 Отговор
    До 8 наблюдавай безпристрасно как таковат всички твой роднини
  • 11 Тръмп

    9 2 Отговор
    Просто е,има 10 Божии Закони и който не ги спазва не е праведен!Ако Бог беше само Толерантен,нямаше да има и един Закон,а само Хаос!:):):)Толерантността е дума с която се прикриват Неверниците и Атеистите!:):):)Толерантността е Благо действие,когато идва от Вярващия!!!:):):)Извратените за толерантни само помежду си,а към нормалните са злобни и агресивни от страх,че не са "нормални" колкото тях!!!:):):)
  • 12 Тръмп

    8 0 Отговор
    От Истанбул по принцип никога не може да се очаква Добро по ред причини,не само заради ЕрдоГаня!!!:):):)Докато беше Константинопол,проблеми за Европа нямаше!!!:):):)
  • 13 Ха да видим

    5 2 Отговор
    Ако се бях родил в някое езическо племе по поречието на Амазонка, или в някое от многото все още неоткрити племена в Папуа Нова Гвинея,нямаше да знам за нито една от съвременните религии.
  • 14 Евросексуален

    7 0 Отговор
    СПИН е болест на имунна система, толерантна към HIV.
  • 15 Генерал

    17 0 Отговор
    "Толерантност" е медицински термин, взет от трансплантологията и означава неспособност на организма да отличава чужди органи. Това състояние са постига чрез постепенно насищане на имунната система с вещества, които я довеждат до състояние на апатия и безразличие.

    В имунологията толерантността е неспособност на имунната система да различава вируси, бактерии и прочие външни организми, както и неспособност за борба с тях.

    Толерантността е смърт!

    Думата "толерантност" е описана в българския език като - поносимост, търпимост, великодушие. Но поносимост, търпимост и великодушие не са синоними на "толерантност". "Толерантност"е измислено понятие с размита същност нуждаеща се от тълкуване... Знаем кои са специалистите по тълкуване , фондации, адвокати, политици, журналисти, а техните тълкования обслужват вредни и паразитни интереси, но стават обществено мнение! Думи като поносимост, търпимост и великодушие са натоварени с конкретика, поради което се избягват и се предпочита употребата на "толерантност". Колкото до смелостта и силата на характера...да "толерантността" е един от начините да накараш хора с горепосочените добродетели да приемат унищожителни за тях действия и събития.

    Коментиран от #16

  • 16 Ефрейтор

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "Генерал":

    Браво генерале!Точен коментар!Заслужаваш повишение!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Антони Лазаров

    4 2 Отговор
    Никаква толерантност!!В Библията може да пише ,че като ти ударят шамар трябва да дадеш другата буза...но това е робско мислене .Израелска поговорка гласи:око за две,зъб за чейне!!!

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Изкукуригал

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Антони Лазаров":

    Ами аз съм имал такава ситуация не смеяха втори път да ми отвърнат.
  • 20 Иванов

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Антони Лазаров":

    Око за око, зъб за зъб, а това дето го пишеш е било преди Светият Израилев да сломи езическите богове. В Тора злото е стриктно ограничено и се прилага само като лекарство.
  • 21 Госあ

    1 2 Отговор
    Така е урумка, ако на следващите избори предложиш програма за изселване на чифутите от ЕС и/или България имаш моят глас ! Също така, би могло да се ползват и за клинични изпитвания !
  • 22 Един

    3 0 Отговор
    Втория закон на Нютон : "На всяко действие от приложена сила има противодействие равно по сила и обратно по посока!"
    Ето така е в природата - така съществува света! Всяко отклонение е НЕПРАВИЛНО!
  • 23 Джена Неверници ФЕН

    1 0 Отговор
    Хора, които не могат да възприемат осъзнатата истина и точната равносметка, не могат защото двете са грозни до такава степен че за да не намразят себе си, желаят НЯКОЙ да бъде прицакан завинаги и никога да не може да се оправи в този живот.
  • 24 Димов

    0 0 Отговор
    То, да си толерантен към хора с мярка. Към наглеците - никаква толерантност. Иначе, подаваш пръст, пък те ти откъсват ръката..... както и става в момента.