Last news in Fakti

23 Юли, 2019 13:00 2 485 31

Ще изгладуваме небостъргачи, избити животни и самолети

  • ф-16-
  • небостъргачи-
  • животни

Живеем в страна на мрачните вълшебства

Ще изгладуваме небостъргачи, избити животни и самолети - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Васил Сивов за „24 май“

Живеем в страна на мрачните вълшебства. Дъжд от апартаменти се сипе върху главите на нашите политици и те бързат да си ги напазаруват на едро. Дори и главният надзорник, който уж трябва да ни пази, и той успял да се осигури за черни дни с тераса от двеста квадрата към апартамента с размери на футболно игрище. Нека е широко на душите на нашите управници, с лека ръка да ни водят към светлото европейско бъдеще!

В същото време под носа на обрадваните граждани фирми, обзети от строителен бяс, заграбват междублокови пространства, отнемат въздуха и жизнената среда на нашите деца и внуци, издигат небостъргачи, за да задоволят неутолимата алчност на жадни за печалба предприемачи. Строят като за последно, раздават под масата комисионни на корумпирани общинари, за да получат строителни разрешения. Излиза, че в бедна страна най-лесно се става милионер, трябва само да си сложиш перде на очите.

Пробивът в информационната система на НАП бе поредното доказателство за безхаберието на нашата администрация, загрижена повече за собственото си облажване от държавата, отколкото за защитата на личните данни на гражданите. За маниакалните русофоби това беше манна небесна и те нададоха вой за нови посегателства отвън срещу нашата демокрация. Дебела професорка се затръшка пред електронните медии каква ужасна хибридна война водели коварните руснаци. Надеждите им бяха излъгани, след като се оказа, че наше момче е решило да покаже колко е скапана защитата на информационните ни системи.

И черешката на тортата – сделката за F16, грешните милиарди, които ще платим сега, за да получим след 5 години самолети с пилот и половина, с бомба и половина. Натрапчивата реклама по всички възможни медии, че получаваме най-доброто при най-изгодни условия, засилва убеждението на все повече българи, че в постигнатата договореност има нещо гнило. Забележително по низост и подлизурщина изявление на роден депутат, известен като Данчо Ментата, разкрива действителния смисъл на сключената сделка: „Ние трябва да инвестираме във военнопромишления комплекс на САЩ. Те са нашият закрилник.“

И докато управниците изпратиха така обгрижваната българска армия редом с жандармерията да воюва с хиляди свине, предназначени да бъдат избити, защото можело да бъдат заразени с африканска чума, появиха се публикации, които посочват други намерения на могъщия презокеански повелител. Поради влошените отношения с Турция се търсели варианти ядрените заряди от военната база „Инджирлик“ да бъдат прехвърлени в американски военни бази на българска и румънска територия. А както е известно, изтребителите F16 могат да носят ракети с ядрени бойни глави. С тях нашата армия гордо ще се изправи срещу руските хиперзвукови оръжия и закупените от Турция зенитни ракети С-400, които за броени минути могат да изпратят в небитието цялото наше воинство, редом с така успешно модернизираната бойна авиация.

Но такава е волята на Големия Брат. Както е казал един народен трибун: „Тръгнахме от имитация на демокрация и стигнахме до карикатура на диктатура.“


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ана тема

    13 4 Отговор
    След тази прочетена статия тук,не знам защо,но нещо отвътре в мен се разбунтува и се провикнах: "Господ да "поживи" Сашо Нереза и ДрагалЪвския гърбат Ай дук!"
  • 2 Жерар

    9 52 Отговор
    Обикновен червен хейтър. Как пък не хереса нещо различно от ВОСР.
  • 3 Eee

    50 7 Отговор
    Иначе казано САЩ ни ограбват и затриват като държава.

    Коментиран от #12, #29

  • 4 УЖАС

    27 1 Отговор
    Началото на края, или...Второто пришествие чука на вратата!
  • 5 onq s konq

    8 21 Отговор
    Ами прав е човека,но уви много късно се е сетил! Бойко и ГЕРБ водят България към СВЕТЛОТО ЕВРОПЕЙСКО БЪДЕЩЕ!Но за да сме добре ние трябва, ГОЛЕМИЯТ АМЕРИКАНСКИ БРАТ да е ПО-ДОБРЕ.СЛАВА на САЩ.
  • 6 Грую

    15 6 Отговор
    Нищо бре, гладни боси, прости, но защитени!
  • 7 Браво на Автора!

    22 6 Отговор
    В ДЕМОНкрацията народите са масово обречени на мизерия, престъпност и експлоатация! Математически е невъзможно 50% от населението да преминат прага на бедност, а другите 30% да се издигнат към прага на средната класа. Едва 10% могат да получават сносни доходи и да се водят заможни и още 10% да догонват към средното ниво. Това е математическата формула на икономическия и финансов модел на системата и винаги ще е така, докато не се промени системата! ДЕМОНкрацията е измислена от САЩ и Евро Съюза, но дали е толкова калпава системата заради идиотизъма на създателите и подкрепящите, или става въпрос за добре планирана система правена от поклонници на Злото - това е загадка. Лошото е, че 80% от наделението са дебили (както каза Ивайло Христов от БСП) и промяна в близко бъдеще не се вижда
  • 8 графа

    8 29 Отговор
    Такава анти Българска статия пълна с откровени лъжи не бях чел.Факти засрамете се
  • 9 Morgoth

    9 24 Отговор
    Ти като искаш да гладуваш за небостъргачи, прасета и самолети - твоя воля. Аз междувременно смятам да се храня от парите които сам си изкарвам и няма да остана гладен.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Българин

    7 31 Отговор
    България е член на ЕС и на НАТО и това е ФАКТ. И точно поради това един български сайт не би трябвало да прекалява с антинатовското и антиевропейското говорене. Независимо от афишираната редакционна политика, че "публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати".

    Коментиран от #14, #15, #17, #18, #20, #21

  • 12 УЖАС

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "Eee":

    Управниците ни ограбват и затриват, щото им станаха подлога.
  • 13 Госあ

    3 7 Отговор
    Мога да кажа само едно : малкият и среден бизнес трябва да бъде унищожен.
  • 14 Един от многото

    20 2 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Ами дрънканиците, за свободата на словото, къде останаха. И точно това че сме в европа, и се окрадоха сумати фондове, и още толкова не се реализираха.По данни се топим, като население, заради емиграцията, и слабия стандарт на живот, такаче цъфнахме и вързахме с Евро саюза. А и по Натовски изисквания се заробихме с милярди за техника. Чужди монополи изнасят огромния % печалба, ай честити ти блянове.
  • 15 Историята се повтаря

    16 4 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Ти послъгваш, никой не е питал народа иска ли да е в НАТО или ЕС. Това е груба грешка на алчната върхушка. Така навремето ЦБ стана съюзник на Хитлер влизайки в Тристранния пакт. После имаше малце бой и Народен съд, май не си много грамотен герберюга.
  • 16 демоникрация

    9 2 Отговор
    Държава на мафията!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Матей

    8 1 Отговор
    Винаги идва време за равносметката,какво спечелихме от прехваления ЕС,щяло да потече мед и масло,циганска лъжа като за малоумни.С НАТО същата работа,тръгнали за вълна ,пък се върнали остригани.И да продължаваме по същия трънлив път,имбецилщина!?
  • 20 я ходи

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    ДГД!

    Коментиран от #22, #23, #24, #25

  • 21 Друг българин

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Българино замени антиевропейски и антинатовски с антикомунисти и антиваршавски ....защо не кажеш Български стига с туй нато ес ...преди беше сср и варшавски договор преди туй германия ...а кога България и нашият интерес?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 po-znaesht

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "я ходи":

    Май ти е по-добре да го дух.ш и да гълташ..даже
    ,ако не ти преседне!Защото си отговори първо на горния въпрос!!= Какво спечелихме досега през тези 30 години от "Демокрацията" , от влизането ни в Нато,и от Европейския съюз??

    Коментиран от #26, #27, #28

  • 24 po-znaesht

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "я ходи":

    Май ти е по-добре да го дух.ш и да гълташ..даже
    ,ако не ти преседне!Защото си отговори първо на горния въпрос!!= Какво спечелихме досега през тези 30 години от "Демокрацията" , от влизането ни в Нато,и от Европейския съюз??
  • 25 po-znaesht

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "я ходи":

    Май ти е по-добре да го дух.ш и да гълташ..даже
    ,ако не ти преседне!Защото си отговори първо на горния въпрос!!= Какво спечелихме досега през тези 30 години от "Демокрацията" , от влизането ни в Нато,и от Европейския съюз??
  • 26 po-znaesht

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "po-znaesht":

    Имаш три варианта: 1.Да дух.ш за пари,ако си беден.2.За удоволствие,ако си богат!3.За знания,ако си неук!Ако си богат,няма да пишеш тука,а ще си пиеш уискито!!Остават ти другите два.обобщени специално за теб!!
  • 27 po-znaesht

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "po-znaesht":

    Имаш три варианта: 1.Да дух.ш за пари,ако си беден.2.За удоволствие,ако си богат!3.За знания,ако си неук!Ако си богат,няма да пишеш тука,а ще си пиеш уискито!!Остават ти другите два.обобщени специално за теб!!
  • 28 po-znaesht

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "po-znaesht":

    Имаш три варианта: 1.Да дух.ш за пари,ако си беден.2.За удоволствие,ако си богат!3.За знания,ако си неук!Ако си богат,няма да пишеш тука,а ще си пиеш уискито!!Остават ти другите два.обобщени специално за теб!!
  • 29 Ново

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Eee":

    Явно автора е живял в комунизма когато лада и москвичите идваха с 3бр акумулатори 16бр Гуми и безплатнно сервизно обслужване а самолетите с хангари и писти направени от братския народ безплатно беше време когато ссср го управлявахме само с слушалки без микрофон
  • 30 незнайко

    0 0 Отговор
    До никъде още не сме стигнали! Това е само началото на падението и заробването ни за далечното бъдеще !!! Нека сега привържениците на САЩ се радват а тези които мислят, че Русия е враг да подскачат от щастие !!! ЕС ще се разпадне, също както се разпадна и СССР . КАПИТАЛИЗМА ПОБЕДИ !!!
  • 31 Стоев

    0 0 Отговор
    https://www.google.com/amp/s/thedefensepost.com/2018/06/23/lockheed-contract-bahrain-16-f-16-viper/amp/ Оказва се,че "бедните" бахрейнци са си напазарили 16 бр. F16 за под 2 млрд. лв...