24 Юли, 2019 10:05 11 742 99

В Русия: Братушки, трябва ли Ви това?

  • нато-
  • боен кораб-
  • русия-
  • фрегати

Привличането на българи към проектите на НАТО е показателно

В Русия: Братушки, трябва ли Ви това? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Под прикритието на ученията Sea Breeze-2019 НАТО продължава да наводнява Украйна със свои агенти. На 12 юли 2019 година Министерството на отбраната на Украйна обяви, че ученията са завършили. Както се съобщава, в Одеса се е провела тържествена церемония по закриване на ученията, а официалните източници направиха заключителен доклад, изреждайки броят на страните-участници и съобщавайки колко кораби и подразделения от тези страни са участвали в ученията, пише руският телевизионен канал РЕН ТВ в коментар, представен без редакторска намеса.

Но неофициални източници се съгласиха да разкрият някои подробности, които останаха зад кадъра на официалните репортажи.

Първо, в рамките на ученията „Морски бриз-2019“ са проведени следните мероприятия:

-десанти в различни условия, спускане на водолази, огнева подготовка, организация на търсенето на потънали (подозрителни) предмети;

-преход към Змийския остров, плаване в строй, тактическо маневриране, тренировка по отразяване на атака на маломерни морски цели;

-учения по защита от нападения на бързоходни маломерни катери, тактическо маневриране;

-подводно рязане/заваряване, повдигане на товари от водата, слизане от кораба за щурм;

-тактическо маневриране, тренировка по отразяване на атака на маломерни морски цели, водене на бой със скоростни цели;

-контрол на гражданското корабоплаване, изпълняване на артилерийски стрелби, тренировки по противоподводна отбрана, водене на морски бой през нощта, тактическо маневриране;

-изпълнение на артилерийски стрелби;

-организиране и планиране, осигуряване и провеждане на работа по търсене и идентификация на подозрителни взривоопасни предмети, оценка на пристанищни съоръжения и оглеждане на пристанище с цел идентифициране на потенциални опасности за навигацията, ремонт на повредите на пристанището и изчистване на пристанището (занятията са проведени в тактическия пристан на пристанище „Одеса“)

-щурмов десант на остров Змийски с вертолет с помощта на системи „Адаптер-М“.

Но успоредно със самите учения се е провеждала инфилтрация на военнослужещи от страните от НАТО и други чуждестранни граждани в закрити режимни обекти на Въоръжените сили на Украйна. Например, в периода от 23 до 25 юли 2019 година на базата на Житомирския военен институт С.П. Корольов (град Житомир) се провежда обучение на военнослужещи от медицинската служба на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) под непосредственото ръководство на тренировъчна група на Сухопътните войски на ВС на САЩ в Европа.

Но най-интересното се случи на територията на 73-ти морски център със специално назначение ССО ВСУ (Николаевска област, град Очаков). Припомняме, че именно в Очаков американските военнослужещи практически завършиха строителството на своята военноморска база и центъра за оперативно управление на военноморските сили.

Така за периода на международното учение "Морски бриз - 2019" в морския център със специално назначение бяха приети редица чужди граждани. Чужденците са действали на територията на този център в групи. Така от 26 юни до 17 юли 2019 г. действаха група граждани на САЩ, Белгия, Дания и Гърция. Ето имената им:

- Iryna Van Den Neste, Белгия;

- George Tzaroijchis, Гърция;

- Moore Trish, САЩ;

- Jon Rodden, САЩ;

- Тейлър Уилсън, САЩ;

- John Daly, САЩ;

- Christopher Sterner, САЩ;

- Michael Marup-Lorentzen, Дания;

- Katrine Braad Jakobsen, Дания.

За доста дълъг период - от 3 юли до 2 август 2019 г., там е бил латвийският специалист Darius Marozas.

А в периода от 1 до 12 юли 2019 година в морския център със специално назначение е работила цяла група българи:

Dimitrov Ivelin, Valev Ventsislav, Angelov Pavlin Ivanov, Kuzev Hristo Lazarov, Shipkovenski Vladimir Spasov, Doshnakov Aleksandr Rumenov, Shindov Kaloyan Kostudinov, Vakchev Angel Dimitrov, Metohliev Iliya Nikolaev,Cheykov Marin Malinov,Alkesov Slaeeyko Georgiev, Chobanov Aleksandr Kolev, Tsatsarov Stefan Hristov, Tonev Nikola Nikilaev, Bozhilov Vladimir Bozhilov, Kutev Rangel Dimitrov.

Привличането на българи към проектите на НАТО е показателно. Особено на фона на ученията NOBLE JUMP-2017, провели се в Румъния през 2017 година. Тогава за отразяване на митическия „агресор“, условно „нападнал“ Румъния, са задействани подразделения на бивши страни от Варшавски договор. Всички учения имат легенда, която е важна за сценария на ученията. Като правило в тези легенди не се посочват реални страни, но легендирането е доста прозрачно и дори за цивилните не е никак трудно да се отгатнат коя страна се крие зад всяко измислено название. Участниците в тези маневри, техните военни и политически сценаристи, знаят точно против кого се отработват военни действия. Под „агресор“, който условно е нападнал Румъния, се има предвид Русия. И през 2017-та година българските военнослужещи, според съобщенията на медиите, са отказали да стрелят по силуети на войници, приличащи на войници от съвременната руска армия. „Българите не стрелят по руснаци“, са заявили войниците, а българските офицери са ги подкрепили. Тогава на натовците им се е наложило да се извиняват.

Както виждаме, те са си направили изводите и днес НАТО се опитва да зарази българските военнослужещи с антируска истерия. Акцентът е върху украинците, като близки до българите, рускоезични и номинално православни. Задокеанските разпалвачи на световните войни сега се опитват да си намерят съюзници сред нашите славянски братя. Натовците разчитат, че украинските морски пехотинци, особено преминалите т.нар. „Анти-терористична операция“ (в Донбас) (АТО) и обработени от нацистката пропаганда, ще убедят българите във враждебността на руснаците. Очевидно, англосаксонците са пресметнали, че дори при условията на мобилизация на всички украински „учаснтици в АТО“, пушчечното месо за войната против руснаците ще бъде недостатъчно. Както винаги, те искат да воюват с чужди ръце. Български братушки, трябва ли ви това?...

Превод и редакция: Иван Христов


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 42 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Кирил

    75 213 Отговор
    Трябва защото руската империя на злото винаги е била агресор.срещу Украйна,Грузия румъния Финландия

    Коментиран от #60, #64, #77, #86, #89, #93

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българин

    65 172 Отговор
    Отдавна не сме братушки а НАТО ни трябва защото можеше да бъдем в позицията на Украйна.

    Коментиран от #95

  • 5 Шаолина

    184 48 Отговор
    Въпроса е риторичен, руснаците знаят че в момента България не се управлява от българите!

    Коментиран от #21, #66

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ФЕД

    57 132 Отговор
    Поредната рашистка пропаганда. Варварите в Сибир.
  • 8 Панов

    56 117 Отговор
    Братушка на руски се използва като подигравателен пренебрежителен смисъл.русия направи така,че от Финландия до Грузия да няма с никой нормални добросъседски отношения.въоръжавст се защото каквото повикало,такова се обадило

    Коментиран от #97

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 От кочината

    51 131 Отговор
    Империята на злото отдавна е ударила дъното, по гнусна паплач и умерзена страна от Русия няма на тази планета.

    Коментиран от #83

  • 12 КОСАТКАТА

    108 23 Отговор

    До коментар #9 от "ИДИОТИ 80 ПРОЦЕНТА ДЕБИЛИ":

    Знаеш ли колко са? точно 50 сороса, които се пробват да създават мнение и говорят НИЕ
  • 13 Да не се правят на

    51 57 Отговор
    ощипани,ами да си гледат новите братушки-турци и араби.Де е Захарова,да излезе и за пореден път да се изреже,как България редовно и бърка траекторията на живота?Бегом след козите в анадола!

    Коментиран от #58

  • 14 От кочината

    42 105 Отговор

    До коментар #9 от "ИДИОТИ 80 ПРОЦЕНТА ДЕБИЛИ":

    По-Добре да се продадем на Америка от колкото да сме роби на Русия и да тъне в мизерия.

    Коментиран от #67, #71, #72, #81, #98

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Монгола

    85 25 Отговор
    Команден център в Очаков??!!! турили 5 компа и един сателит и команден център в Очаков хахаха хахаха ужас да ходят там да си снимат евтини филмчета как завладяват РФ краварите и да не се бутат в А - група за да не ги изплюшят!
  • 17 Владолф Путлер

    42 77 Отговор
    Руски "братушки", а на вас толкова ли ви е необходимо да ни дерете по няколко кожи с цената на газа?! Защо на нас ни го продавате най-скъпо?! И защо искате да ни съсипете държавата с рисковия и скъп проект за АЕЦ Белене?!
  • 18 Бесен Язовец

    43 14 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен Язовец":

    Евтин цървул, а 5 шекела ще се пишеш и Юда!

    Коментиран от #20

  • 19 Дедо ви

    37 45 Отговор
    Бяхме братушки докато не станахте първи приятели с Турция. Приятеля на моя враг какъв ми се пада? Отговорете си сами!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 outlander

    28 45 Отговор

    До коментар #5 от "Шаолина":

    Тоест не се управлява от "българи", лежащи по гръб, с високо вдигнати и широко разтворени крака към пРосия. Така ли да разбираме риторичния въпрос?

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Само питам

    39 61 Отговор

    До коментар #10 от "Черния Четвъртък":

    Обикновено не отговарям на същества, които издигат лозунга Слава на Русия а мразят България и българите. НПО-тата с руски пари са много повече отколкото това на "соросоидите". И докато руските НПО-та работят против България, "Соросите" градят. Иди в Пловдив и виж Голямата базилика, която ще бъде открита в края на септември, "соросоидите" я правят а не руснаци и тогава квичи.

    Коментиран от #26

  • 24 Наблюдател

    24 50 Отговор

    До коментар #21 от "outlander":

    Бъркаш приятел, нормалната и любима позиция на русофила при среща с руснак е "партер" с изути гащи.

    Коментиран от #29

  • 25 Морфей

    63 22 Отговор
    Айде да ходят да превземат Крим. Какво чакат още? А страх ги е флотилията в Севастополба и Мечката от Север се подпрела на една кълка и само гледа кравичките как пасът и се чуди коя да хапне!! Хахахаха
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 outlander

    21 34 Отговор

    До коментар #24 от "Наблюдател":

    Това е другата любима поза на русофилите от русофилската Кама Сутра.
  • 30 кор за русия

    37 54 Отговор
    Руските имперски боклуци се имат за голямата работа, кви са тия българи разбираш ли, да участват в някакви учения!?
    България е в НАТО и в ЕС и е напълно нормално да сме на страната на НАТО, не на русия.
    45 години лизахме руския анала и какво получихме? Тотален фалит и тежко наследство, което ни краде и до ден днешен.
  • 31 Офицер от бг армията

    38 61 Отговор
    Най-много харесвам да чета подобни глупости!Аз съм военнослужещ и всичките ми колеги биха стреляли и по жени тип Гал Гадот.Да,добре съм ги обучил моите,но в крайна сметка българският войник трябва да бъде готов и да се самовзриви в името на България.Тези войници,които са отказали да стрелят изобщо не съществуват.Бил съм на учения с НАТО и сме стреляли дори по мишени с руски и китайски знамена,ама никой не отказа да стреля.Това е поредната руска пропаганда,която цели да върне България под руско-съветско робство,но България избра ЕС и НАТО,така че руснаците могат само да го дух@т!

    Коментиран от #33, #65, #68

  • 32 Лаещата соросня

    56 27 Отговор
    Ще ви видя къде по дупките и пешерите ще се криете ако стане война. Няма нормален българин, който да тръгне да се бие срещу Русия заради американските интереси. А вие плашоци мършави, от страх ще си правите пас. Голяма работа, че обработвали няколко платени военни.
  • 33 Опа тролчо

    51 7 Отговор

    До коментар #31 от "Офицер от бг армията":

    На компютърните игри не е като на истинска война. Да стане войната, пък ще те видя как ще се чудиш при повиквателна къде да се дянеш.

    Коментиран от #37, #84

  • 34 Тръмп

    33 44 Отговор
    От 1945г. руснаците не са братушки,а окупатори и крадци на Македония!!!:):):) България беше 45години под руско комуноидно робство и се управляваше от Москва!!!:):):)

    Коментиран от #87

  • 35 Ценов

    30 35 Отговор
    От 100 и повече години русия се опитва да промени историята ни със високоплатени русофилски продажници от рода на В.Златарски . Четете Ганчо Ценов който е свидетел и потърпевш от дейността на руските подлоги . Ще видите как тези същите ни изнарват турци , монголци и всякаква паплач само не и Българи . Четете исринската Българска история и бъдете горди от потеклото си ...
    Йоан Малала ..
    ..и пристигна Ахил със 3000 мирмидонци днес наричани Българи ..
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Офицер от бг армията

    20 24 Отговор

    До коментар #33 от "Опа тролчо":

    Как къде?!Винаги в българската армия и готов да умра за родината!
  • 38 печенег

    49 21 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Ей голем си бе,безстрашния офисер от натовската бг войска.Стреляли сте викаш по руски и китайски знамена и мишени.а?Ама при реален военен конфликт срещу тези същите ще забравиш отде се държи пушкалото!Да си чувал за СПЕЦ-наза на тези две Армии?Ако воюват,те ще го направят с хъс,а не като вас за пари и некое допълнително ромбче на пагончето!Или искате та ви висят имената на некоя гранитна плоча за прослава как станахте зян за чужди интереси.

    Коментиран от #39

  • 39 Триацетат

    29 30 Отговор

    До коментар #38 от "печенег":

    Абе и преди 100 години е имало такива отворковци като тебе, ама при последвалата война между българи и руснаци руснаците са бягали в свински тръс. Иначе на приказки всички сме догодени и всеки си е герой в неговата история.

    Коментиран от #75

  • 40 Извод за мен

    40 1 Отговор
    Чета коментарите и виждам, че има много объркани и най-вероятно глупави подлоги, които коментират неща, от които нямат никаква представа. Ние трябва да мислим и гоним само интересите на България, а не да се дупим пред тоя или ония за шепа жълтици и да пишем платени коментари
  • 41 Госあ

    16 32 Отговор
    Дам това ме подсети че Корольов е украинец бе ватници ?!? Както повечето им учени и инженери и както азбуката им 😂 Тия крадат повече от макетата бе другари 😂😂😂. Украйна е европейска държава и колкото по бързо се присъедини към ЕС, толкова по добре и за тях и за ЕС.
  • 42 Госあ

    15 24 Отговор
    Дам това ме подсети че Корольов е украинец бе ватници ?!? Както повечето им учени и инженери и както азбуката им 😂 Тия крадат повече от макетата бе другари 😂😂😂. Украйна е европейска държава и колкото по бързо се присъедини към ЕС, толкова по добре и за тях и за ЕС.

    Коментиран от #47

  • 43 Обикновен Бг

    48 19 Отговор
    БРАТУШКИ, БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ВИНАГИС ВАС. ЗНАЕТЕ, ЧЕ ВЪВ ВСЯКО СТАДО ИМА МЪРША-ПРЕДАТЕЛИ, ПЛУЖЕЬИ, АМЕБИ, СОРОСОИДИ, И АМЕРИКАНСКИ ТРОЛОВЕ КОИТО СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА, БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. А ТЕ, С ТЪЙ НАРЕЧЕНИТЕ ЕВРОАТЛАНТИЦИ СА, СИ ПРОДАЖНИ ДУШИ. ТУК ПРИ НАС Е ТАКА, ТУКА, СЕГА, ПРОСПЕРИРАТ ПОДЛОГИТЕ, И ДРУГИТЕ ПРЕСТЪПНИ ЕЛЕМЕНТИ, КОИТО УСЪРДНО ЗАЩИТАВАТ ТЕХНИРЕ ГОСПОДАРИ САЩ/ИСАНИТЕ. ТЕ СА МАКСИМУМ 2000 ЧОВЕКА А, СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА, 9 МИЛИОНА БЪЛГАРИ....... БРАТУШКИ, НЕ НИ ЗАБРАВЯЙТЕ, ВИЕ СТЕ НАШИТЕ БРАТУШКИ...... ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ СЪМ ПРАВ СЕГА ОТ РЕАКЦИЯТА, НА САЩ/ИСАНИТЕ ТРОЛОВЕ, ПОДЛОГИ, ХЛЕБАРСКИ ЛУПАТИ, И ДРУГАТА, СГАН ОТ 2000 ЧОВЕКА...... А ИСТИНАТА Е, ЧЕ ВИЕ СТЕ НАШИТЕ БРАТУШКИ И ЦЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЛИЯТ ИЗСТЕАДАЛ БЪЛГАРСКИ НАРОД ВИ ОБИЧА....... ПОЗДРАВИ ОТ НАС, С МНОГО ПРИЗНАНИЕ И ЛЮБОВ ОТ БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #46, #52

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Госあ

    14 14 Отговор
    Една красива и интелигентна украинка ми сервира борш преди време, много добре приготвен, а аз и казах че е популярно руско ястие, а тя ме погледна накриво и ми каза че и руската азбука е популярна 😂😂😂. И борша не е техен 🤣
  • 46 Българин

    18 39 Отговор

    До коментар #43 от "Обикновен Бг":

    Русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи!

    Коментиран от #48

  • 47 Опа тролчо

    31 8 Отговор

    До коментар #42 от "Госあ":

    Я пак за азбуката, че втори път нещо бръщолевиш. Разясни как така реши че има такова животно като руска или украинска азбука. То бива полирани полукълба, ама това твойто муха ще разчекне, бе!

    Коментиран от #51, #54

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 outlander

    15 38 Отговор
    За съжаление и с болка на сърцето трябва да признаем, че българите пишем с руска азбука. Нещо повече, Вселената, Слънчевата система, Земята, въздуха, водата и въобще живота на нашата малка планета, всичко това е създадено от руснаци и ние трябва винаги да сме с изути гащи и в поза "Г" към тях. Лежащи по гръб, с високо вдигнати и разкрачени крака също е вариант. Слава на пРосия и Путкин акбар!
  • 50 Насакото Яката

    45 17 Отговор
    С руснаците имаме над 800 думи,изписвани,произнасяни и значещи едно и също. Какво общо имаме с англосаксите?!. Дейба продажните сороспии, дейба!..

    Коментиран от #85

  • 51 Госあ

    8 20 Отговор

    До коментар #47 от "Опа тролчо":

    И да ти повторя нищо нема разбереш 😂 хуу нали путя вика македонска била азбуката, не руска 😂
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Гледач

    11 25 Отговор
    Не харесвам политиката против РУСИЯ НООООО.ЗАЩО ПРАДАВАТЕ ОРЪЖИЯ НА НАШИЯ ВРАГ?А Братушки наши?ИЛИ ВАШИТЕ действия са друго нещо а?Ако моя прятел продава ОРЪЖИЯ на моя враг какъв ми е този прятел?МАЙ СЕ ВОДИ ЧЕ МИ Е ВРАГ.?РУСИЯ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ПРОДАДЕ НАШИТЕ ВЕКОВНИ ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ.И КАКВО КАТО НЕ ИДВАТ НА МОРЕТО НИ. АЗ ВРАГ НА БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ НЕ ЖЕЛАЯ.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 дришлю

    33 17 Отговор
    Просто отидете в Русия отидете и в САЩ и ще разберете що за народи са двата, ще разберете как рамбовците ще бъдат разметани на лево, на десно- те за това си седят кротко защото руският бой, който го е ял е станал световен миролюбец, като японците и германците. Хитлер, Наполеон трябваше само да отидат на екскурзия в Москва преди да се замечтаят. Ердоган бързо осъзна грешката си със сваления руски самолет, разбра,че обратното му броене е започнало и скоростно се поправи, и не сбърка. А тук дришльовците дето се изказват - те просто си нямат идея за какво иде реч. Войната не е само ракети и бомби, след тях трябва да има и хора и това не са кечистите от америка, това са "вежливите" зелени човечета, които тихо и успешно свършват мръсната работа - трайно и завинаги. За какъв Крим ми говорите бе хора, те Курилските острови ... и т.н.
  • 56 Бат Мишо

    29 12 Отговор
    До офицер от Бг армията - ти си стреляй по мишени с руско знаме не ми пречиш....АМА ако почнеш да стреляш по руснаци БЕЗ ТЕ ДА СА ДОШЛИ ДА НАПАДНАТ България и аз съм ти в частта СИ ПАЗИ ГЪРБА ....ша си нося 1 ПМ в джоба спецялно за тебе да минеш за руска жертва
  • 57 Зиези

    30 7 Отговор
    Който се е опитвал да цака Българите е имал 100% гибел - Рим, Византия, Османската империя, Хитлер, СССР, сега са ФАЩ.
    Българин, означава Мироносец.

    Коментиран от #59

  • 58 Раша

    8 13 Отговор

    До коментар #13 от "Да не се правят на":

    Ако ти приемаш тази риторика"братушки"като сигнал,че руснаци са растежили се за теб,кавал,- "болен балкански мозьг" не те подвежда!
  • 59 Ха-ха

    12 1 Отговор

    До коментар #57 от "Зиези":

    А трите морета,юнак,които не си овардил?
  • 60 Тролоудушвач

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "Кирил":

    Забрави Литва, Латвия, Естония.
  • 61 Само питам

    10 22 Отговор
    Колко голям боклук и мръсна отрепка трябва да си за да защитаваш чужда държава, която е враг на България?

    Коментиран от #63

  • 62 322

    13 19 Отговор
    Братушки, ха ха ха! Какво мислят поляци, чехи, унгарци, латвийци и тн. по въпроса? За това ли ги мразят всички? - понеже са братушки. Никога не са измисляли по-смешно нещо. Никога няма да осъзнаят, че със сбърканите опити да бъдат уважавани и обичани си трупат още омраза, а русофилнята им помага. Все пак 50 милиона русофилня са в България ха ха ха и са на всеки километър.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Да го д@ хаш 7424

    34 8 Отговор

    До коментар #2 от "Кирил":

    Руска "агресия "срещу канадски и американски кораби в Черно море на 50 км.от руската държавна граница ??? освен да участваш в гей прайдове ида целуваш амерски пишки друго можеш ли ?
  • 65 Партенка

    29 6 Отговор

    До коментар #31 от "Офицер от бг армията":

    Ей,
    Първо да те попитам с какво оръжие стреляш и после да ти припомня, че срещу кого се стреля и води война решава народа.
    Щото некадърните ни политици, с изключение на Тодор Живков, при когото България беше военна сила на Балканите, водеха страната към национални катастрофи.
    И ако наистина си офицер, в което много се съмнявам, коригирай си изказа, защото не е достойно български офицер да псува като американските си колеги на кораба, когато над тях прелет руския Су и им угаснаха лампите и им се наложи да акат в гащите, щото на тъмно не можаха да намерят нужниците. ТА ИМ ГИ БЪРСАХА В РУМЪНИЯ!!!!
  • 66 Народа ПРОСТ

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Шаолина":

    Мдаа от американския посланник в София
    за жалост е така
  • 67 Китко Миткин

    12 3 Отговор

    До коментар #14 от "От кочината":

    Тебе, пък кой, иска да те купува, че се продаваш? Стой си в кочината и се оглеждай за БАБХ-то, да не отнесеш пяната.
  • 68 Наташак Кобилкин

    25 8 Отговор

    До коментар #31 от "Офицер от бг армията":

    Какъв офецер си ти като за жалост руския военен оркетър ще ви размаже и без знаменца.
  • 69 Обикновен Бг

    6 8 Отговор
    Хе-хе-хе, троловете с шизофреидното разтройсво на личноста и с по 10 ника ПОЧНАХА ГАЗ ДА ПИКАЯТ. ЕЕЕЕЕЕЙ ТЕЖКА Е РАБОТАТА НА ТАКИВА САЩ/ИСАНИ ПОДЛОГИ КАТО ВАС. АЙДЕЕЕЕЕ БЕГОМ ДА ЦЕЛУВАТЕ ЗАДНИКА НА ЖЕНАТА НА САЩ/ИСАНИЯТ ПОСЛАННИК 😀 ДЕТО ПИКА ПРАВА. 😀 СЪЧИНЕНИЕ ПО КАРТИНКА - 2 САЩ/ИСАНИ ТОЛА ПРАВЯТ "ФРЕНКСКА" ЦЕЛУВКА НА ЖЕЕЕЕЕНААААТАААА НА САЩ/ИСАНИЯТ ПОСЛННИК, КОЯТО ПИКА ПРАААААВААААА.
  • 70 Матей

    17 8 Отговор
    Къде се тикат нашите пишман войнигани,за зелени бумаги досега служиха и на окупационни мисии ходиха,очаква се и в Донбас да ги пратят.Но когато започне истинската война с Русия,върху тях и всички вАФЕН-СС части ще се стовари такъв удар,че нищо няма да остане от тях.Сега проамериканските фашаги са на гребена на вълната,ще дойде и новия девети септември,ще ги видим къде ще се крият тогава.
  • 71 333

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "От кочината":

    Вие вече го направихте. Продадохте не само себе си, а цялата държава.
  • 72 Сельо

    0 5 Отговор

    До коментар #14 от "От кочината":

    В София има две места в центъра, дето са актуални сега - една голяма дупка от няколко десетилетия и един паметник, представляващ една разцепена почти на две чутура.
    А сега дв...
  • 73 Поп Вечерко

    17 4 Отговор
    Желаещите за Източния фронт да се записват при Плевню и Ал Йо. Да четат за Наполеон, Хитлер и за Курската битка. Успех, както се казва, но да си напишат Завещанието предваригелно, да си платят борчовете и шростят с близките си.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Антибългари

    2 8 Отговор
    Не падаме от Марс о добре знаеме,че отдавна за масовите руснаци,чийто език зная достатъчно добре,ни наричат "предушки",т.е предатели,и д-р.цинични фрази,злорадствуват при всеки инцидент(горни Лом,хитрино),клеветят и очернят"всичко българско и родно".То не бяха само-кирилицата от "македонски земи",заобикаляне с потоци и лъжи,че три пъти "воюваме" против тях.По-добре от русофобите зная руската култура,история и ьисидентски герои,те не са русофили,а кремлефили,слуги на путЛЕРОВИЯ антибългарски режим
  • 77 Абе

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кирил":

    Ти трябва да си изпиеш хапчетата.
  • 78 Емил Рангелов

    1 7 Отговор
    Квото стана с Крим ,това може да стане с всяка бивша република от бившия комсоц лагер.Те в центъра на Европа ,Чехия газиха с танкове цивилни граждани,та нищо не им пречи на тия гадове до пробвот.Относно бълтарските офицери и войници ,дето отказали да стрелят е открита лъжлива руска пропаганда,а ако наистина е така ,то те би трябвало да бъдат предадени на трибунал за дезертьорство по време на бойни действия,незовисимж че е учение,това е предателство в бжйна ситуация тип"аз съм сърдит и нема да си бшя,ще си ида вкъщи"!От ушанкити нищо добро не сме видели ,нито преди ,нито сега.За Руско-турската освободителна България е платила над 300 000 милиона швейцарски франка такса ,в последствие,та няма нищо безплатно!

    Коментиран от #80

  • 79 Дани

    4 2 Отговор
    Даите ми оръжие братя руси е рамо до рарм ще трапам нотовци.
  • 80 Невена

    6 2 Отговор

    До коментар #78 от "Емил Рангелов":

    Слава на Руссия.Бъргария е с вас братя.
  • 81 Селяндур

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "От кочината":

    Ние от 30 години сме продадени на ФАЩ.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Дреме ми

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "От кочината":

    Да пукнеш дано проклетнико мръсен...Ако не беше Русия сега как щеше да ти е името?АСАН..МОЖЕ БИ СЮЛЕЙМАН..а може би така се казваш...!?
  • 84 И аз да кажа

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Опа тролчо":

    Абе ти чуваш ли се? Каква война мечтаеш да стане, бе, та да се видело руското надмощие! Гледай курса долар- рубла и виж до кого сме по- близо ! Нещастници изтрещяли!
  • 85 Я стига

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "Насакото Яката":

    И за да не научиш няколкостотин чужди думи, цял живот метани на азиатските примати?
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 ???

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Тръмп":

    Е сега се управлява от вашингтон, и каква е разликата? Все сме зле.
  • 88 потребител

    3 0 Отговор
    От няколко дена се забелязва такова масирано Козяшко присъствие в този сайт,каквото друг път не е имало.
  • 89 ДДимитърддд

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Кирил":

    Чиста хибридна и манипулативна информация. Обработка на българското съзнание. Израза славянски народи е типично соц клишета използвано от съветско време което и сега се използва от режима на диктатора Путин. Ние българите сме много по древен народ, които няма нищо общо със славянството, а с дълбок и стар тракийски корен. В историята си България винаги е била потърпевша от царска Русия, а по късно е била окупирана от съветско руските войски и назначава комунистите на власт и заедно избиват най безмилостно българската интелигенция, ограбвайки природните ресурси на България Русия прави от нея една безплатна военна база. А сега Русия източва от България всяка година между 3 и 5 милиарда долара. Единственият период в които България е била добре икономически и е била на 9 място в цяла Европа е през 1936, до 1943г тоест родината ни е управлявана добре защото във властта не е имало комунисти и руснаци.

    Коментиран от #94, #96

  • 90 Васил Левски

    2 1 Отговор
    Чиста и свята република.Не на НАТО...
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 ДОКО

    1 0 Отговор
    ДА ДА И ПАК ДА НА БЪЛГАРИЯ СА НУЖНИ САМОЛЕТИ ТАНКОВЕ И ЯДРЕНИ ПОДВОДНИЦИ..КАЗА ВЕЛИКОТО ГЕНЕРАЛ БОКО ОТ БАНКЯ..
  • 93 Чистилище

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кирил":

    Твоята фамилия е известна с избиването на деца по време на фашисткия режим в България, когато българските окупатори избиват над 50 000 жени и деца в Гърция и Македония. Русия не е воювала срещу измислената държава наречена усрайна. Усрайна е изкуствена страна на територията на Русия. Грузия е тази, която напада Русия през 1918. Грузия нападна руските сили под ООН и изби стотици цивилни в Цхинвали. СССР нападна Финландия, това е така. Полша, Франция, Германия, Швеция, Литва, Дания са нападали Русия многократно. САЩ са нападали десетки страни и са избили стотици милиони души. Британия и САЩ нападат СССР веднага след революцията. Ограбват скъпоценности за стотици милиарди $. САЩ са терористична държава, която воюва срещу Православието. САЩ са врагът на Европа. САЩ и Британия се нуждаят от слаба и кървяща Европа. Войните в Европа се разпалват от САЩ започвайки от ПСВ.
  • 94 Чистилище

    1 1 Отговор

    До коментар #89 от "ДДимитърддд":

    Хибридна е на м.п. България беше кенеф до 1944. Била е на последно място в Европа. СССР не окупира България, а Германия окупира България, избивайки над 80 000 българи антифашисти, включително хиляди деца и реална интелигенция. СССР създаде икономиката в България. РУСИЯ освободи поробената България. САЩ и Британия бомбардираха българските деца. САЩ окупират днес България. Статията е 100% истина. Имената са на реални военни. Българите отказахме да се бием срещу Русия, което искаше реално от нас командващият офицер от САЩ по време на учението.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Марио

    1 0 Отговор
    Към 31 офицерчето от бг армията дето си мисли че като са му надянали някаква униформа е военен.
    А бе шматарок да стреляш по знамена нее като да стреляш по човек
    А кум останалите дето и понятие си нямат от военни учения и оръжия.
    Някога със домати и краставици купувахма съвършенно оръжие от тия( робовладелци руснаците)даже и ракети с ядр.-оръжие.Да не говорим за кажи речи безплатния петрол..А сега?
    Не стига че се самонанесоха новите братя та и не плащат.даже и отговорност не мож им търсим при инциденти