Last news in Fakti

31 Юли, 2019 20:30 1 583 22

Германските гари: как да станат по-сигурни?

  • германия-
  • гара-
  • сигурност

Преди 11 дни мъж уби 34-годишна жена, като я събори пред бърз влак

Германските гари: как да станат по-сигурни? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди единайсет дни мъж уби 34-годишна жена, като я събори пред бърз влак. Сега същото сполетя една майка и осемгодишния ѝ син. Детето почина, майката оцеля. В Германия се питат: как гарите да станат по-сигурни?

Как би могла да се повиши сигурността на пътниците по германските гари? Въпросът придоби изключителна актуалност след смъртта на 8-годишно дете, бутнато пред високоскоростен влак на гарата във Франкфурт на Майн. Според Мартин Буркерт от Социалдемократическата партия контролът, осъществяван по пероните, не е достатъчен, а и полицаите по гарите са прекалено малко. Подобно е и мнението на депутата от Свободните демократи Торстен Хербст. Той препоръчва "повече целенасочено видеонаблюдение и повече служители на сигурността по гарите", за да се повиши нивото на сигурността.

Прегради или достъп само за хора с билет?

Според заместник-председателя на Германския полицейски синдикат Йорг Радек, увеличаването на броя на полицаите няма да предотврати извършването на подобни "ужасяващи престъпления". Той от своя страна настоява да се обсъди поставянето на технически прегради, които биха направили възможен достъпа до коловозите едва тогава, когато влакът вече е спрял. Подобни прегради съществуват на определени места по лондонските гари.

А дали пероните да бъдат отворени само за хората с купен билет? От германските железници посочват, че тази идея е смислена, но реализирането ѝ би струвало стотици милиони евро и би довело до струпването на големи опашки. Според Съюза на пасажерите "Pro Bahn", тази идея е почти непостижима в логистичен план.

"Никога твърде близо до коловоза"

Представителката на Зелената партия Валери Вилмс отправя към пасажерите съвета никога да не се приближават твърде много до коловоза. "Ако всички се придържат към правилата, тези мерки ще бъдат достатъчни за сигурното използване на пероните", казва тя пред вестник "Билд".

В понеделник сутринта на централната гара във Франкфурт на Майн мъж бутна без видим мотив осемгодишно момче и неговата майка на релсите пред приближаващ се високоскоростен влак. Детето загина, майката успя да се спаси. Обект на атаките на 40-годишния нападател стана и една 78-годишна жена, която оцеля без да падне на релсите. Предполагаемият извършител - еритреец, живеещ от 2006 година в Швейцария, засега мълчи. Полицията продължава да издирва свидетели и индикации.

Случаят от Франкфурт на Майн напомня за друго нападение, извършено на 20 юли на гарата в град Фьорде, провинция Северен Рейн-Вестфалия: там мъж от Сърбия, баща на девет деца, нападна без мотив жена и я бутна на релсите пред приближаващ влак. 34-годишната жена загина.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Безопасни гари

    13 0 Отговор
    При толкова рязани кестермета да се разхождат свободно? Забравете! Просто се пазете!
  • 2 толерантен

    18 0 Отговор
    Гарите могат да станат отново сигурни, като изпроводите орките обратно, откъдето са дошли с любезната покана на изроденото "мУТИ" мЕркел.
  • 3 Евала соросоидиоти

    9 0 Отговор
    ПРЕДПОЛАГАЕМИЯ!?!?!? извършител.
  • 4 анова

    7 0 Отговор
    Пак ще лекуваме тумора с билки ТРЯБВА ДА СЕ ИЗРЕЖЕ БЕ ХОРА ДА СЕ ОБЛЪЧИ ДА СЕ ИЗГОРИ
  • 5 Анти милиционер

    10 0 Отговор
    Като убият Сорос и изгонят Синагогата и еврейката Каснер("Меркел").
  • 6 Анти милиционер

    9 0 Отговор
    Хайде немско стадо - изгони нпо-тата на Синагогата!
  • 7 Мария Захарова

    10 0 Отговор
    Забрана за еритрейци да посещават гарите в Дойчееее!
  • 8 Не се правете на тъпички

    10 0 Отговор
    Изгонете джангалите и ще е по,сигурно по гари, площади, подлези, улици, тротоари и на всякъде. Не е важно от Пакистан ли е джангака или от Еритрея. Важното е че няма работа в Германия. А още по важното е да счхванат за врата боклуците, които ги докараха в Европа и да ги хвърлят до живот в килията. В това число влизат и драскачите на дойме селе.
  • 9 Pompev

    3 0 Отговор
    Като отдалечат опасността от гарата
  • 10 Анти милиционер

    5 0 Отговор
    Гарата ли блъсна детето? Ах пусто еврейско робство
  • 11 българина

    7 0 Отговор
    европа е циганско юдейска кочина! предстои и да стане и арабска
  • 12 Сърбин с девет деца.....

    0 0 Отговор
    А еритрееца колко деца има?
  • 13 Циник

    3 1 Отговор
    Решението е да изгонят всички мургави и обрязани и забрадени индивиди от страната си!
  • 14 Тръмп

    4 0 Отговор
    Не знаех,че камерите спират терористите на исляма!!!:):):)Германците стават учудващо умни,може би???:):):)Или извратени,като се оставят да бъдат избутани от Германия???:):):)
  • 15 Тръмп

    3 0 Отговор
    Освен бутането,терористите на исляма ги газят и взривяват,та доста трябва да мислят немските гении,Ко Ша правят!!!:):):)
  • 16 Тръмп

    6 0 Отговор
    Най-безопасно е германците да не пътуват повече с влакове,самолети, трамваи,коли,камиони,тротинетки и да си седят вкъщи на топло с вурст в уста!!!:):):)
  • 17 Тръмп

    2 0 Отговор
    А Меркел може ли да си отговори,от къде бедните еритрейци се сдобиват с по 10 000евро за да мигрират по нелегални канали до Швейцария,Австрия и Германия???:):):)Ако случайно англетата знаят,че спонсора е Иран???:):):)
  • 18 Haha

    0 0 Отговор
    Kato gi falirate kato bylgarsnite
  • 19 Лисва логика!

    0 0 Отговор
    Най-напред мъж блъснал под влака и убил дете пред десетки свидетели, след това- предполагаемият убиец. Предполага се нещо, за което няма свидетели. Научете се да мислите и тогава пишете! А как ще се увеличи безопасността по гарите? Нищо не може да спре един фанатик и убиец! Може да си купи билет и във влака да нападне, щом е решил.
  • 20 Причини и последствия

    0 0 Отговор
    Прочетете две книги, преведени на български: "Подчинение" от Мишел Уелбек и "Странната смърт на Европа" от Дъглас Мъри. Повече от ясно авторите са посочили причините и виновниците за днешното състояние на нашия континент, люлката на човешката цивилизация , и това какво ни чака в най-близкото бъдеще!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гост

    1 0 Отговор
    Орките и джагалите вън