2 Август, 2019 08:00 27 238 213

БСП, не ви ли е поне малко неудобно?

  • бсп-
  • санкции-
  • русия-
  • отпадане-
  • нов главен прокурор-
  • мълчание-
  • корнелия нинова-
  • мнение

Цинизъм е да искаш санкциите срещу Русия да отпаднат

БСП, не ви ли е поне малко неудобно? - 1
Източник: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Във вчерашния последен ден за тази парламентарна сесия, от БСП напомниха за себе си, за своя генезис и за истинската си същност на партия, която винаги се е опитвала да брани преди всичко руския интерес или минимум поне да се ''сложи'' на Кремъл. Парламентарната група на социалистите внесе проекторешение в деловодството на Народното събрание, с което иска българският парламент да се обяви срещу санкциите наложени на Русия от цивилизования свят в лицето на Европейския съюз, а и САЩ като отделен субект. Един такъв евентуален акт следва да задължи председателя на Народното събрание да го обяви пред Европейския парламент и парламентите на другите страни членки на Съюза.

БСП, не ви ли е поне малко неудобно? Въпросът е по-скоро реторичен.

Да предлагаш санкциите срещу Русия да отпаднат e по принцип доста лоша идея, но да го сториш в момент, в който същата тази Русия гази безцеремонно демокрацията, правата на гражданите си и репресира хиляди, които са си позволили да излязат на протест, това вече не е просто проява на лош вкус от страна на Българската социалистическа партия, а чиста проба цинизъм.

БСП, харесва ли ви държава, в която на абсолютно мирен протест, полицията арестува близо 1400 души, докато същите протестиращи са с високо вдигнати ръце, показвайки, че не желаят конфронтация с полицията? Нинова, БСП, в качеството ви на ''уж'' опозиция, симпатична ли ви е съдбата на руската опозиция, на която не се позволява да се яви на избори и на която лидерът е осъден на 30 дни административен арест, защото е призовал към протест? Наистина, кажете, харесва ли ви всичко това и поставяте ли се на тяхно място?

Кадър на протестиращите в изминалата събота московчани, които демонстративно показват, че не искат конфронтация с полицията:

БСП, не ви ли е поне малко неудобно?
Кадър: Euronews

Ако сте демократична партия, каквато твърдите, че сте, то би трябвало да сте едни от първите, които да осъдят терора над руското гражданско общество, а не да предлагате отмяна на санкциите срещу приближени на Кремъл лица. Мълчанието и на другите политически формации в България относно погазването на демокрацията в Русия, също е доста притеснително. Другата голяма заблуда е, че тези санкции силно възпрепятстват икономическите ни взаимоотношения с Русия. Това напълно оборва ''икономическия'' мотив на предложението за отмяна на санкциите. Те, санкциите, са наложени на определени руски граждани, а не на целия руски народ, така че едва ли те са причина за отлив на руски туристи от българското Черноморие. Дори за момент да се абстрахираме от случилото се през изминалата събота в руската столица Москва, забравихте ли вие социалисти за анексията на Крим от страна на Русия? Анексия, която е в пълен противовес с международното право. Забравихте ли и за случая ''Скрипал''? Ако сте - хубаво е да си припомните тези неща.

Освен с тези си вчерашни действия, БСП доста дълго си мълча по темата за избора на нов главен прокурор. С това си мълчание Българската социалистическа партия напълно се саморазобличи като категоричен защитник на сегашното статукво. Много е лесно да лаеш всекидневно за несъществени неща и да убеждаваш наивните, че вече си се променил, осъзнал си грешките си. Появява се изключително сериозна тема, каквато е изборът на нов главен прокурор, обществото се вълнува, а какво прави БСП? Снишава се. По стара социалистическа традиция.

Вчера Корнелия Нинова все пак наруши мълчанието, но как? Твърде удобно. Отново Бойко Борисов е виновен. В случая, защото не бил осигурил втори участник, конкуренция на Иван Гешев в надпреварата за поста главен прокурор. Трябвало да накара правосъдния си министър. Госпожо Нинова, вие нали от сутрин до вечер се изказвате срещу едноличието на Борисов, защо сега го насърчавате? БСП разполага и с квота във Висшия съдебен съвет, а каква е позицията на хората от квотата на БСП там - никой не разбра. Може би обаче всички се досещат.

Тъжно е за истински левите хора, които носят демократичните ценности у себе си, но все още не искат да приемат реалността, в която лъсва истинската същност на Българската социалистическа партия, особено в настоящия ѝ вид.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 161 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    235 253 Отговор
    Това е най-продажната партия която ни трови вече повече от 100 години, а онова продажно фърчато мекере трябва на момента да подаде оставка.

    Коментиран от #87, #98, #110, #183, #213

  • 2 антрашпиц

    257 127 Отговор
    Турция например,правеше бизнес дори и с Ислямска държава.Аз лично зада е добре семейството ми бих правил бизнес и с дявола.Не разбирам ако е до ре за страната защо да не се прави бизнес със Русия.Ама САЩ така казали..Ами те ако кажат да им налапаме ....ще го направим ли..

    Коментиран от #60, #73, #108, #208

  • 3 Да де

    320 128 Отговор
    Авторе..-само да си знаеш-не само БСП иска свалянето на санкциите кьм Русия--ами и Австрия,политици и бизнесмени от Германия,политици от Италия и Испания..дори и от Франция.Не че"ме боли " за БСП..-ама стига с този соросоиден плач.

    Коментиран от #17, #141

  • 4 СссереМ

    125 168 Отговор
    Къде са и петоколонниците да защитят любимата си партия при която са на заплата?

    Коментиран от #11

  • 5 висок

    131 163 Отговор
    Къде е любимият ни президент и великата ни Първа дама за да защитят славната Русия?
  • 6 Фен

    134 161 Отговор
    БСП е партията, която трябваше да бъде забранена и разформирована. Тя е донесла само беди за България! От друга страна, естествено е, че санкциите срещу Русия трябва да отпаднат! "Западната демокрация" е новият СССР! Тя доведе светът до катастрофа - Афганистан, Ирак, Либия, Сирия....
  • 7 Behemoth

    155 57 Отговор
    Тоя па очилатко ...ми те санкциите вредят на обикновенните руснаци и на европейския бизнес на нас демек....

    Коментиран от #25

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Боне крайненеца

    149 37 Отговор
    То иначе ФАЩ въобще не се прегръщат със ,,саудите" ярък пример за ,,демокрация" , за жалост го няма Хашоги да ни я разясни!

    Коментиран от #136, #191

  • 10 лаборант

    145 77 Отговор
    Автора, забравил си най- важното - "Да живее Боко тиквата!".
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Помнещ

    88 26 Отговор
    Ембаргото срещу Русия = Югоембаргото , някой ( ще) набута келепира!
  • 13 Българин

    111 127 Отговор
    Червените безродници просто искат да напомнят на дядя Вова, че съществуват за да им даде някой сребърник за да прекарат като бели хора ваканцията си.
  • 14 Borislav Popov

    99 119 Отговор
    Друго не сме и очаквали от русонадупените бесепедерасти.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 бсп

    88 112 Отговор
    Санкциите срещу русия трябва дори да се увеличат и Сланинова Техноимексова да живее.......другари!
  • 17 Гост

    87 83 Отговор

    До коментар #3 от "Да де":

    Е така де всичките изброени са на хранилка при путин. Санкций докато рублата не стигне боливара
  • 18 хахаха

    95 92 Отговор
    ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБРЕ КАЗАНО! Но............ да чакаме съвест у комуниста - това вече граничи с паранормалното!

    Коментиран от #96

  • 19 Монгола

    108 44 Отговор
    Сороса нарича цивилизован свят джендерите които не спират да правят войни в Близкия Изток!!! Тежки времена настанаха за сорос - джендар лакеите.

    Коментиран от #29

  • 20 Инджев

    45 48 Отговор
    Обичам шекели, за тех съм готов на всичко дори да обиждам най- неблагодарно Освободителите, за мен е най- важно да служа на господарите си!
  • 21 С достойнство трябва

    90 18 Отговор
    На сляпо прекланящите се пред Русия може би наистина би трябвало да им е неудобно, но същото важи и за тези които се кланят на други. Не може да се зъбиш на едни, а на други да се навеждаш, някакси не е принципно, а е и недостойно и позори българската същност.
  • 22 RAMPEGE

    89 56 Отговор
    Най цивилизовано ни изтръскаха 3 000 000 000 лева за ненужна скрап! България има опит в припяването в две световни войни които ги губи именно от слагачество в момента отново губим защото сме на страната на губещите!

    Коментиран от #23, #34

  • 23 Само питам

    66 75 Отговор

    До коментар #22 от "RAMPEGE":

    колко време путлерастите ще ближете рани от удара нанесен ви от сделката за F-16?

    Коментиран от #28

  • 24 Furiоus Badger

    50 30 Отговор
    Пешо къдети е косата джендьо? Нямаш 30 г вече губиш тестостерон, не се чуди че си падаш по мъже продажен соросе!
  • 25 Гад

    43 18 Отговор

    До коментар #7 от "Behemoth":

    Ами нали това е идеята бе, да навредят на обикновените Руснаци за да мислят повече на следващите избори дали ще гласуват за император или за демократ

    Коментиран от #31

  • 26 Реалист

    47 67 Отговор
    Никакво премахване на санкции. Трябва един път завинаги да се освободим от мурзилско робство. На нас колхозници, пияници и дебили не ни трябват. Виж, дашните мамашки можем да уважим.

    Коментиран от #155

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Behemoth

    23 31 Отговор

    До коментар #25 от "Гад":

    Глупости и то колосални ,това само ги сплотява около Путин срещу изедниците на запад....ако искате подкрепата им за Путин да намалее те трябва да забогатяват и съответно да имат възможност да пътуват та да видят западния рай хахахххххх....ние го видяхме вече...хохохоооо...500 милиона на самолет и 4000 работни места в Америка...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Петър Здравков

    24 20 Отговор
    Имам си любовник от Израел дава ми редовно шекели и ми превежда парички по дебитната карта!

    Коментиран от #37

  • 36 Borislav Popov

    11 14 Отговор

    До коментар #33 от "Уди Кълвача":

    Ко речи? Не си ти, когато си гладен за сперма. Грабни чепа на Онур да хапнеш и пка го напиши!

    Коментиран от #38

  • 37 Монгола

    9 10 Отговор

    До коментар #35 от "Петър Здравков":

    Аз пък имам любовник от Истанбул, който има много голяма рязана карабина. Да те е яд!

    Коментиран от #57

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Уди Кълвача

    26 25 Отговор
    Помярчетата като Пешо Здраещвков как въртят мазно опашка на такива като Сорос и Американчетата от НПО
  • 41 българин

    25 16 Отговор
    Хайде на корнелия детето да си стои там в Америка, че гледай какво ще става в Европа!Е сега путин ще е щастлив, че и ние които сме в континента Европа ще загиваме от ислямистите заради избраника му!
  • 42 Само питам

    16 8 Отговор

    До коментар #28 от "RAMPEGE":

    Не може да наречеш секта от маргинали и безродници "цяло общество"!

    Коментиран от #45

  • 43 Наблюдател

    14 5 Отговор

    До коментар #32 от "Варна":

    Интересни същества живеят във Варна.

    Коментиран от #91

  • 44 ДОКО

    39 46 Отговор
    САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ ТРЯБВА ДА ПАДНАТ..НИЕ СМЕ С РУСНАЦИТЕ ЕДНО ТЕСТО ЕДИН КОРЕН И НИ ЧАКА ЕДНА СЪДБА..ВСИЧКО ДРУГО Е ДЕМАГОГИЯ И НАЧИН ЗА НАВЕЖДАНЕ ПРЕД ЗАПАДА..

    Коментиран от #114, #156, #187

  • 45 RAMPEGE

    14 8 Отговор

    До коментар #42 от "Само питам":

    Казах ти, слугинаж дребен балкански и неграмотен няма как да осъзнаеш случващото се!

    Коментиран от #48

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 стар комонис

    50 16 Отговор
    Нека Корнелия да даде пример като изпрати синчето си да работи в Москва, в полза на руските дрогари, а не да превива гръб пред американските империалисти и да ги обогатява!
  • 48 Само питам

    21 16 Отговор

    До коментар #45 от "RAMPEGE":

    И какво се случва според руската ибрикчийска мисъл?
  • 49 Истината

    50 14 Отговор
    нищо в БСП не е истинско, дори и името. тя не е българска а руска, не е социалистическа а на едрият капитал и не е партия а ОПГ!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 iko

    33 25 Отговор
    То кво излиза , че ако слушкаш чичо Сам си демократ,ако им даваш ресурсите на страната си си още по-голям демократ...Няма значение дали таковаш майката на собствения си народ..важното е да даваш на чичо си Сам. И само да попитам автора -ние към тези демократични държави ли трябва да сме,които само трябва да дават?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Бесен

    22 19 Отговор
    Първо не разбрах чие точно мнение е публикувано тука, няма подпис под статията, много срамежливо! Второ в момент в който гледаш цирковете за избор на главен прокурор и как се прави нагласена гонка с един куц кон е смешно да сочиш с пръст какво правят другите. Пука ми как се справят руснаците в Русия, ако мога да правя бизнес с тях и да печеля! Само да напомня на идиота писал тая фекална простотия за Саудитска Арабия и Хашоги че там никой не слага санкции, та да не ми пробутва лицемерния си платен морал ми да ходи са се пере щото ми е писнало от такива двулични боклуци!
  • 55 Гост

    7 13 Отговор

    До коментар #32 от "Варна":

    Евала, че им ги казваш. Ама виждаш как е - ти ги плюеш, те си мислят че вали дъжд. Не им се връзвай. Няк'ъв очилат, брадат джендър им подхвърля нещо (по план) и те са на нисък старт да си повтарят мантрите. И за Мавриций да пише, пак това ще прочетеш от тях.

    Коментиран от #85

  • 56 ФАКТ

    13 12 Отговор
    БСП са най-големите русофоби! Не знаят ли, че санкциите единствено укрепват руската икономика!
  • 57 ахметчо

    3 5 Отговор

    До коментар #37 от "Монгола":

    защо да ти завижда Монголе...те и евреите са рязани зелки
  • 58 не сме народ а мърши

    28 13 Отговор
    Продажници Срам ме е че се наричат Българска партия
  • 59 Шаран БГ

    18 18 Отговор
    На какво казвате ДЕМОКРАЦИЯ, господа и другари. Уточнете се и се разберете веднъж за винаги. Ако искате Русия да въдвори щатската демокрация или нашенската "демонстрация" и ако дори милион граждани на Русия искат същото......и аз съм за "другаря" Владимир Владимирович. Аз съм твърдо и за Виктор Орбан, който ликвидира външните дългове на Унгария, опитва се да води самостоятелна всякаква политика, само и само да е изгодна на народа и страната му.Едни чехи и словенци как се оправят, ние затъваме в блато без твърдо дъно Туй нашето на нищо не прилича!! Да вземаш заем, за да купуваш военна техника, която още я няма начертана и с надежда да я получиш след 3-4 години, че и да дадеш парите на куп......Колкото и да е хубава......Бая акъл се иска, за да избягаш по този начин от руското "влияние и зависимост" !! И да разберат щатите, че сме "тейни ора" !! Вече като "натовци" колко млади мъже загинаха по света за "нашата" свобода ?Политиката е велико нещо !! Един господин преди мен е написал: " бих правил бизнес и с дявола, за да е добре семейството ми !" Точно така мислят и я вършат персонално и нашите "народни избраници" ! За да са добре те и семействата им!!
  • 60 Нормален българин

    25 20 Отговор

    До коментар #2 от "антрашпиц":

    Като не разбираш не се обаждай.Който се е хванал със северната кочина не е прокопсал.Това е достатъчно.Колкото по-далеч от рашка говняшка, толкова по-добре.

    Коментиран от #123

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Команиз патреот

    19 5 Отговор
    Според Джуджин санкциите са полезни за Русия.Значи БСП-то са предатели и искат нещо лошо са Русия.
  • 63 паметлив

    27 9 Отговор
    Вместо санкции, ако може Русия да ни върне златния резерв, който бай Тошо някога им закара с влак в Москва за съхранение.

    Коментиран от #64

  • 64 Разбира се

    26 9 Отговор

    До коментар #63 от "паметлив":

    И архивите дето ги откраднаха през 1944 година пак "за съхранение"!

    Коментиран от #94

  • 65 Byg

    29 14 Отговор
    Шумкарите са си със същите разбирания от времето когато взривяваха църкви и убиваха интелигенцията. Комунистите винаги са били в стойка партер пред ушанките , те са си такива , слуги на русия , която ни клати при всеки възможен случай , бсп е партия лакей , това е тя.
  • 66 Менгеле

    27 18 Отговор
    Червените боклуци трябваше да бъдат издавени в Дунав, веднага след 1.11.89г.
  • 67 ИВАН

    24 31 Отговор
    Който се пеняви и плюе срещу Русия, плюе и срещу България, ако я нямаше Русия, нямаше да има и България - просто е, но явно някои и това се затрудняват да разберат :)

    Коментиран от #70, #71

  • 68 Коко

    22 25 Отговор
    Защо все на боклуци като този Здравков дават трибуна. Седнал да търси сметка на БСП? Кой си ти бе, мърша, член ли си или симпатизант на БСП? За твое сведение само по времето на Михаил Миков 4 пъти е внасяно предложение против санкциите. И всеки път мафията го отхвърля. Русия газила..... Гази ти тиквата! А франсетата какво газят, че месеци наред бият хора по улиците. Дай да им въведем санкции, а? Удряйте го този Здравков по кухата тиква, дано му узрее.
  • 69 Хахахаха

    16 15 Отговор
    Соросоиден хленч ли дочувам тук?..
  • 70 Нормален

    34 10 Отговор

    До коментар #67 от "ИВАН":

    Не думай бе!?Я кажи защо пРосия обяви схизма срещу българската църква, защо не призна българската екзархия, защо не призна Съединението, защо нахлу в Добруджа, защо прехвърляше войски в Македония, защо откъсна Западните покрайнини, защо измисли Македонска нация и си правеше устата и за Пиринска автономна област, защо откъсна Македония?
  • 71 Българин

    27 14 Отговор

    До коментар #67 от "ИВАН":

    България я има въпреки Русия, бе путлераст. Единствено русофилите сте се пръкнали благодарение на руската кочина, затова сте и най-големите българофоби!

    Коментиран от #80, #165

  • 72 чичо

    26 9 Отговор
    Не мога да ви разбера бе хора,защо плюете така г-жа Нинова.Оставете я на мира,че нейните хора ще вземат най-после да се осъзнаят и свалят,а нейната некадърност е най-сигурния начин БСП да не печели избори.Нали това искате,или?
  • 73 Гост3 гост3

    15 13 Отговор

    До коментар #2 от "антрашпиц":

    За теб не зная,ама комунистите си правят бизнес с дявола,щом взривяват църкви
  • 74 Morgoth

    21 8 Отговор
    Без да повдигам изобщо въпроса дали трябва да има санкции срещу Русия или не ще кажа, че България трябва да си гледа собствения интерес. В момента ние нямаме никакви шансове да премахнем тези санкции, така че обявата на подобна позиция само би ни вкарала в изолация, а европейските ни партньори на които разчитаме за много неща ще гледат на нас като на идиоти. Съвсем друго би било, ако въпроса беше спорен и мнението на ЕС беше клатещо се. Но разбира се от БСП да проявят здрав разум не може да се очаква.
  • 75 ДОКО

    15 22 Отговор
    ДРУГИЯТ ВЪПРОС Е КЪМ ПАРТИЯТА МАФИЯ ГЕРБ - АБЕ КАК НЕ ВИЕ СРАМ ДА ИСКАТЕ САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ КОИ СТЕ ВИЕ БЕ..КУПИХТЕ СИ ГОЛЕМИТЕ АПАРТАМЕНТИ И СЕ САМОЗАБРАВИХТЕ..КЪДЕ ОТИВАТЕ С ВАШАТА АЛЧНОСТ ЗАЩО ПАК И ОТНОВО СИ ДАВАТЕ ОТВОРА ОТЗАД САМО И САМО ДА СТЕ МИЛИ И ВЕЖЛИВИ С ЗАПАДА САМО И САМО ДА ПАДА ПАРАТА..СРАМ..БАНДИТИ..

    Коментиран от #78, #112

  • 76 бкп е мафия

    31 14 Отговор
    БСП са предатели, тази партия трябва да бъде забранена! Тъй, като българите са малък, но изключително прост народ е напълно въможно тези лицемерни и крадливи комунета да дойдат пак на власт, това ще е най-голямата трагедия за България и ще ни върне в ерата на социализъма, празни магазини, ниски заплати, големи опашки и режим на тока!
    Стане ли това, дори и крадените пари на феодалите на БСП няма да ги спасят от гражданската война.
    Винаги съм се чудил, какъв човек трябва да си, за да гласуваш за БСП???????
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 бкп е мафия

    20 14 Отговор

    До коментар #75 от "ДОКО":

    Доко, я вземи се застреляй, куче червено, какво си се загрижил за Русия и за санкциите?
    Путин пари ли ти плаща, на хранилка ли си, че толкова те боли за чуждия интерес, мастийо долна?
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 КУР ЗА САЩ

    9 16 Отговор

    До коментар #71 от "Българин":

    Сера върху теб и цялото ти циганско семейство.... и запомни не си българин... мангал си!

    Коментиран от #83

  • 81 КУР ЗА САЩ

    8 14 Отговор

    До коментар #79 от "кур за русия":

    Трай бе гей... в момента еба грозната ти майка... и да знаеш.... не си от баща ти!!!

    Коментиран от #82

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Дидо

    8 11 Отговор
    Лош путин, лош, лош, лош!!! Добър Тръмп, добър, добър, добър!!!

    Ей така се говори на 2 годишни деца или на политически идиоти.

    Всичкото е за власт и пари - боли ги шмайзера за това дали в Русия е диктатура, дали се спазвали човешки права и т.н.
  • 85 Варна

    8 7 Отговор

    До коментар #55 от "Гост":

    А ми предполагам, че и на теб ти е писнало от ХХХХ. Има хора прости, които нямат мозък за 2ст. Това са обикновено хоре, нереализирани в частният сектор понеже са неспособни. Те са паразити, които се прилепят към този и онзи и изпълняват стръктно поръчки без значение на резултата. Те не могат да мислят в перспектива и не се интересуват какъв ще е крайният резултат. Такъв тип хора, които не знаят как се вадят парите и как се създава принадена стойност не разбират, че икономиката е като система със скачени съдове. Няма пари за бизнеса- няма данъци! Няма данъци- няма заплати за чиновника и другите кърлежи. Няма заплати- няма потребление, няма здравеопазване, образование и т.н. и т.н. Но пък има беззаконие, емиграция, високи социални разходи, неграмотност и всички последствия на една източена система. Като ни лишат от бизнес защото са малоумни и защото изпълняват чужди заръки, няма да има пари за тях след време. - Вероятно ще прозрат тази истина едва когато парите спрат. Разбира се има и шанс въобще да не стигнат до този извод просто защото са ограничени умствено. Гледам че тук се е наместил едни трол, който с няколко псевдонима пише едни и същи простотии с цел да демонстрира, че общественото мнение е друго. Само, че е глупав и си мисли, че не се забелязва еднотипният начин на изразяване.
  • 86 БСП

    4 5 Отговор
    Не!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Шивач

    12 9 Отговор
    Статията е добре написана и е истина.
    Но не трябва да отъждествяваме обикновените руснаци с Комунистическата олигархия.
    За жалост комунистическата диктатура си остана в Русия.
    Санкциите ще навредят повече на бедното руско население.
    Комунистическата олигархия отдавна се е окопала в Лондон, Монте Карло, Лос Анджелис и други привлекателни световни кътчета, а и фирмите им са позиционирани там.
    В заключение, едва ли санкциите ще помогнат но поне ще се види че светът се опитва да се демократизира.

    Коментиран от #116

  • 89 кур за русия

    17 10 Отговор
    Варна, морето, сините вълни, къде пише, че никнейма е важен и трябва да бъде различен? На кой му пука как се казваш, примерно, това е без значение.
    Ти по принцип си комунист, а сега рИвеш за частния бизнес!?
    Как олигархичната икономика по руски образец ще стимулира частната инициатива?
    Как, залитането на България в руската орбита и изолацията ни от ЕС и НАТО ще подобри макроикономическия климат в страната? Всяка дружба с Русия, означава, загуби на пазари и сврив на доверието на нашите партньори, КОЕТО ОЗНАЧАВА САМО ЕДНО, ГЛАД, ГЛАД и ПАК ГЛАД за тъпеците, които още се дупят на русия и бсп-то. Е има и тарикати, които смучат кинти, ти навярно си от тях, от "червените бизнесмени", които, ама въобще не сте паразити, ама хич!?
  • 90 кур за русия

    12 11 Отговор

    До коментар #87 от "Еблю":

    Кво значи джендър бе, русофилитичен дудук такъв?
    Обясни ми?
    Искам да те чукам в кухата лейка, на раменете ти.

    Коментиран от #93

  • 91 Варна

    9 6 Отговор

    До коментар #43 от "Наблюдател":

    Да бе! - Тук има само феи и леприкони! Интересно ще стане, като хванем сопата, защото търпението взе да се изчерпва. София има късмет че е на другият край на страната, щото иначе щеше да е интересно ако разстояниета беше в рамките на разстоянието София- Пловдив. Всичката тая паплач чиновническа щеше да бъде овесена по уличните лампи. Скоро чакай - скоро!

    Коментиран от #100

  • 92 Мунчо

    10 19 Отговор
    Статия писана от дебилен соросоид, който очаква да бъде подкрепен от същата соросоидна паплач.

    Защо Пешо Сороса не ревна така срещу Макарон, когато заповяда да бъдат бити като кучета Жълтите Жилетки!

    Или чипчето в главата му е било препрограмирано, и от там са изтрили "ненужната" информация

    И така са се разгорещили в триенето, че са трийнали и чипчетата на форумната дупедатна шорошоада, която се е разквичала като Чумава Свиня.

    Коментиран от #193

  • 93 хахахахахаха

    7 11 Отговор

    До коментар #90 от "кур за русия":

    Как какво бе!

    Това за което ежедневно мечтаеш да те пърца, но не става, и за това от яд си се нарекъл така, за да накараш Руснак да се ядоса, и да те оноди.
  • 94 Янко

    10 5 Отговор

    До коментар #64 от "Разбира се":

    Държавният архив на България не е взет "на съхранение" Руснаците го отнемат наказателно, заедно с още много ма
    шини и оръжие. Още първия отказ за връщане по живково време е аргументиран с това, че архивът е "военен трофей". Главния ни архивар Неделчо Чевев е прибран в кауша за един месец защото се е опитал да направи опис на архивните единици, които "Евакуационния корпус" на червената армия товари в F вагони е откарва поетапно в Москва. Червените б---ци са отмъкнали от Европа два пъти повече от това, което германците са мислели да отмъкнат. И до ден днешен с9писъка на артефактите в музейните хранилища е държавна тайна в РФ.

    Коментиран от #99

  • 95 коментатор

    10 10 Отговор
    Петърчо, хайде стига с това лицемерие. Във Франция полицията като нападаше и пребиваше ,,жълтите жилетки" беше ок, във Великобритания съм гледал как полицията се разправя с протестиращи /жестоко/ пак е ок, в Испания също, но в Русия е потъпкване на демокрацията. На запад МОЖЕ, но в Русия не....Е този двоен стандарт както на запад, така и у нас ВИНАГИ МИ ИДВА В ПОВЕЧЕ. САЩ като се месят по-целия свят в политиката също може и е ,,нормално", но други като го направят ауууууу какъв проблем. Колко военни конфликта предизвикаха САЩ в цял свят и това сигурно според някои пак е ,,ОК". Хайде стига ЛИЦЕМЕРИЕ.

    Коментиран от #97

  • 96 Шопо

    5 5 Отговор

    До коментар #18 от "хахаха":

    Много си прав! Борисоф е куманиз, и съвест нема! И, само за протокола - за разлика от борисоф Нинова не е член на БКП!
  • 97 Прав си

    10 4 Отговор

    До коментар #95 от "коментатор":

    В САЩ за протести пред банките вкарваха хиляди в затворите, но ни дума ни вопъл ни стон от т.нар. демократични медии.
  • 98 Петко

    11 9 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Страхливецо,изявявай се с името си,а не с глупави инициали,което е показателно за умствените ти възможности.Санкцийте на Русия бяха наложени несправедливо,заради един фашистки преврат на Майдана в Украйна,реализиран със съдействието на щатите.Значи запада може да подържа една незаконна власт,но санкций са за Русия.От тези псевдо санкций пострадаха икономиките на всички държави,присъединили се към санкций.За жалост пострадаха най-много, най-добрите икономики,между които и България.Срина се износа на много изделия,туризма търпи огромни загуби след всяка изминала година.Напредналите западноевропейски държави оцениха грешката си,и част от тях снемат санкции срещу Русия.Франция и френските политици по-прости ли са от българските послушковци?Докато нашите манипулирани идиоти,са на каишка,и безприкословно изпълняват заръките на най-безкруполната държава,за която морал и мирно съвместно сътрудничество не съществуват,ще тънем в мизерия,и ще се топим като нация,ще останем завинаги в задния двор на Европа.Що за хора ни управляват,за които национални интереси не съществуват?Доказа ще бъдем само използвани,без да получаваме нищо?

    Коментиран от #101, #102

  • 99 Лъжеш герберасте

    7 9 Отговор

    До коментар #94 от "Янко":

    Какво са отмъкнали от опоскана Царска БГ с 90% бедни селяни, половината неграмотни, след 5 войни и три национални катастрофи. Германците са изнесли всичко при това без да платят и стотинка, ЦБ е финансирала Райха с равностойността на 20 млрд. днешни долари. "Ганю пази граница, Дойчо лапа баница". Както и днес, само че заедно с Дойчо от ЕSS, баница лапа и Джони от Фашингтаун.

    Коментиран от #210

  • 100 Наблюдател

    5 10 Отговор

    До коментар #91 от "Варна":

    Ти да не би да си варненския фашизоид Костя Копейкин, той обича да се изхвърля така.
  • 101 Само питам

    9 9 Отговор

    До коментар #98 от "Петко":

    Къде се криха тия "фашисти" дето направили преврата цели 70 години, бе путлераст? Единствено в зомбираните от руската пропаганда мозъци има "фашистки преврат" в Украйна. А Русия е санционилана заради агресията си в Крим и за поддръжката на бандитите в Източна Украйна.
  • 102 СссереМ

    4 6 Отговор

    До коментар #98 от "Петко":

    Името и телефона ми е за тия които го поискат като тебе,та тел. номер ми е 0878368767,търси Стоян, айде обади се СМЕЛИЯТ.
  • 103 Ивайло

    11 11 Отговор
    Поставянето на САЩ и Русия под общ знаменател е циничен подход ,характерен за българските комунисти ! Тези хора не можаха да разберат ,че годината не е 1965 и , че у нас народът не е безмозъчна тълпа ,както някога ! Ще сравняваш ти страната на Т. Джеферсън ,А. Линкълн ,Дж. Кенеди ,Б. Гейтс и Нийл Армстронг с държава ,която не признава човешките права ,потъпква политическата свобода ,завзема чужди територии и най безсрамно краде интелектуална собственост ,изобретения и си ги приписва за свои ! Тази държава е узурпирана от селско парвеню ,комплексирано от ниския си ръст и ограничените си възможности !

    Коментиран от #107

  • 104 Симо

    10 6 Отговор
    "Цивилизования свят"??? Наложил санкции... Това Това пък какво е? Така самонареклия се "цивилизован свят"...нямам думи! Това означава, че другите са нецивилизовани? Или че само тяхната цивилизация е "правилната"...А другите са низши и неправилни....

    Коментиран от #201, #211

  • 105 Пешо

    11 5 Отговор
    БЕТОННИТЕ ЧЕРВЕНИ ГЛАВИ СЕ РАЗБИВАТ САМО С ЧУК.

    Коментиран от #109

  • 106 Бибитко

    5 3 Отговор
    ,,"БСП, не ви ли е поне малко неудобно"

    от вица-(не знам доколко е виц за Иванчо и вълците )" : "Неудобно е,другарко,блъзга се"
  • 107 Пешо

    6 6 Отговор

    До коментар #103 от "Ивайло":

    ВЕЛИКОЛЕПЕН КОМЕНТАР.!
  • 108 XXXL

    9 6 Отговор

    До коментар #2 от "антрашпиц":

    Хайде да правим бизнеса аз ще си те по-бв-м и ще ти давам бонбони и сладкиши за семейството и децата но пари никога ! Е това предлага Раша съгласен ли си?

    Коментиран от #175

  • 109 България мрази БСП!

    12 9 Отговор

    До коментар #105 от "Пешо":

    Да си ходят в Русия тия примати
  • 110 Рудозем

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Тя не е партия а терористична организация!
  • 111 332дед

    9 8 Отговор
    Кое е цинизъм, че нас ни задушават.. а те, големите в ЕС си въртят бизнеса с Русия! Германските инвестиции в Русия бележат най-високо ниво от десет години насам, Франция е в същото положение, руските пазари са залети с френски вина и сирена.. нов завод на Рено/Дачия! Какви ми ги дрънкате и смивате.. кой трябва да го е срам.. нашите управници по.логи трябва да се срамиват, а не БСП, че искат равнопоставеност в ЕС!
  • 112 Знаещ

    10 5 Отговор

    До коментар #75 от "ДОКО":

    Пинко, мафията в България е изкуствено създадена от БСП структура по подобие на руската в началото на 90-те години.Мутрите бяха маша на БСП и основната им задача беше да пречат на обикновените хора да се ориентират навреме в пазарната икономика като рекетираха всеки, който тръгне да прави частен бизнес.Е, изпълниха си задачата и сега най-богатите хора у нас са приближените до БСП олигарси и самите им партиини ръководители.ФАКТ!
  • 113 Кой68

    7 7 Отговор
    Добре написано и аргументирано.Браво?Санкцийте са наложени от САЩ еднолично,като EU налага"санкции"по нареждане от запад.Недейте бърка понятията.
  • 114 КУРнинов

    6 4 Отговор

    До коментар #44 от "ДОКО":

    Абре ДОКО ти с твоите 2прасета и 3 кокошки без петел къде си тръгнал политика да правиш че чак и тесто месиш! Я ХОДИ НА МАЙКА СИ В ДЕТЕРОДНИЯ ОРГАН И ЧАКАЙ ПО-ДОБРИ ВРЕМЕНА НЕКАДЪРНИК И НЕЩАНИК!
  • 115 Кой, ... ами Той !

    5 6 Отговор
    Г-н Здравков, Вие наистина ли питате БКП (оная подлога на Русия !) колко им е неудобно... !?? Вие питате най-нагледното определение, заченато от цинизъм за човешки стойности ???
  • 116 Хрусчов

    9 5 Отговор

    До коментар #88 от "Шивач":

    Нищо подобно. Тая комунистическа олигархия баба ми ли я избира и защитава. От къде излизат хората, които и днес са в армията, която бомбардира от стратосферата цивилни градове и села ? Населението на една страна носи солидарна отговорност за действията и бездействията на управниците си. Тоя номер с широката руска душа и т.н. отдавна не минава. Запознай се и общувай с руснаци и ще видиш, че по имперско самочувствие надминават римляните от времето на Октавиан.
  • 117 Гост

    9 6 Отговор
    Ценизъм ли е отстояването на националните интереси? Санкциите без значение от кой са и за кой са са опит за налагане на политическа воля на страната, която ги налага. Финансовите загуби са огромни за всички които са в играта. Та в случая цинизъм ли е, че някой (без значение кой) отстоява националните интереси като се опитва да намали финансовите загуби на и без туй бедната ни държава? За сметка на политика за която ние нямаме никакво отношение? Не е ли цинична тази статия? Не е ли национално предателство да сложиш чуждите интереси пред националните? Кое е по-важно - политическите интереси на трети държави или огромните финансови загуби които търпи нашата страна? В тази държава трябва да се дефинира "национално предателство" и трябва строго да се наказва таковото. Едва тогава ние ще станем нормална държава в която хората няма да ги е срам да казват пред света, че са БЪЛГАРИ. АМАН ОТ ПЛАТЕНИ ПРОДАЖНИ ИНДИВИДИ !
  • 118 Един

    11 8 Отговор
    Петърчо! Много си прост: Русия е най-близкия и голям пазар до нас!
    ... и не ме боли за арестуваните в Русия - яд ме е за тъпаци, егоисти и хейтъри кат тебе!

    Коментиран от #119, #121, #125

  • 119 Borislav Popov

    9 5 Отговор

    До коментар #118 от "Един":

    Рушийка е най-големият пазар близо до нас? Някой друг май е простия. ЕС население 550 млн.; рушийка население 150 млн. За покупателната способност няма да ти казвам, че ще ти се дореве.

    Коментиран от #131

  • 120 кур за русия

    9 4 Отговор
    За да има МИР, БСП в СИБИР!
    Трябва да хвърлят само няколко човека на кучетата и другите мирзливи галоьши сами ще избягат в Москва, още на другия ден.
    Към всички крадливи комунета от БСП:
    Всичките крадени пари да ги дадете за лекарства и свещи, възможно по-скоро!

    Коментиран от #124

  • 121 кур за русия

    7 7 Отговор

    До коментар #118 от "Един":

    Най-големият пазар до теб е женският, дърт рогач.

    Коментиран от #133

  • 122 Стефан

    11 2 Отговор
    Не харесвам тиквата, защото няма пипе за работата на която е назначен, но с какво от БСП сте по добри от Герб, че сте социална партия, НЕ, НЕ СТЕ, с хора като Гергов, Овчаров, Дъбов, Добрев ли, с това че поведението ви спрямо Русия е РАБОЛЕПИЕ, съгласяване с всяка руска идея въпреки че ни натоварва финансово, за големия шлем на оня ДОНОСНИК Гоце колко платихме, нима не помним Лукановата зима, купони за хляб и горива, не помним ли Виденов с негова инфлация в четрицифрен вариант, или фалита на над 20 банки, НЕ ГО ПОМНИМ ЩОМ ИМА ОЩЕ ХОРА ДЕТО ГЛАСУВАТ за БСП, шайка от безкруполни индивиди мислещи само за своя задник, откриват паметник на Живков в Правец, същия Живков дето го осъдиха за РАЗРУХАТА в България, че и цветя ну носи Нинова, неспособни сте на НИКАКВА ПРОМЯНА, курса ви е зададен от Москва, лошото е че и Борисов е същия пудел, хвали го Меркел и той вече е в небето от кеф, но НЯМА ИНВЕСТИЦИИ И НЯМА ДА ИМА, докато не оправим съдебната система, картели на горива, ток, телефони, за каквото се сетиш, застраховки скачат с 70 процента защото щели да фалират според Менда, ми да фалират, грижат се за всички с пари, а хората кучета ги яли, кажете в ЕС че имаме пенсии от 150 евро, че имаме заплати от 250 евро, да видите как ще ви се смеят в очите, некадърници.
  • 123 Българин 1

    4 5 Отговор

    До коментар #60 от "Нормален българин":

    Значи Китай ,Индия,Турция.,Германия и т.н. са много зле,тъпичък си братче.

    Коментиран от #126

  • 124 Българин 1

    2 6 Отговор

    До коментар #120 от "кур за русия":

    Интелигентен си като мицел(гъбено семе или мухъл)
  • 125 Друг

    9 2 Отговор

    До коментар #118 от "Един":

    Другарю, най-близкия и богат пазар до нас е ЕС.
    550 милиона платежоспособни клиенти срещу 140 милиона със заплати по-ниски от нашите.
  • 126 Нормален българин

    5 2 Отговор

    До коментар #123 от "Българин 1":

    Ми Индия специално са много добре.За 700 милиона човека в тази страна основния източник на енергия са сушени кравешки л.на.В Китай в земеделието получават $800 на година.Германия е от тези, които налагат санкции, не я бутай при рашкистанците.
  • 127 Тисъна

    1 2 Отговор
    Петьо-о-о, Здравков, много хляб има да ядеш, докато ти стане ясно под шапката... Иначе добре търсиш, откъде духа вятърът..
  • 128 Гнида

    8 5 Отговор
    Едва ли сме суверенна държава , щом други ни ръководят външната и търговската политика господин драскач ! Тука подкрепям червените ! Губим от санкциите , а от Ес не получаваме компенсации !

    Коментиран от #132

  • 129 Tzvetko hristov

    10 2 Отговор
    БСП ,това са наи големите лъжци в целия свят.
  • 130 Tzvetko hristov

    8 3 Отговор
    БСП ,това са наи големите лъжци в целия свят.
  • 131 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #119 от "Borislav Popov":

    Трябва да си изключително тъп, за да не знаеш, че от Европа само внасяме, а в Русия някога само там изнасяхме. Трябва да си изключително тъп, за да не знаеш, че от вност никоя нация не е забогатяла и всеки иска пазар както Руския, който е най-големия вностител. Трябва да си изключително тъп, за да не знаеш, че европейците гледат на нас като на цигани, а руснакът считаше българина за свой по-малък, но по-успял брат. Трябва да си изключително тъп, за да си налапал така –до дъно – европейския бастун, от такъва "калъфи" страда българския народ. Каквото и да сложиш в него то му е по мярка. Казано иначе – суджук.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Истината

    5 5 Отговор
    Жълтите жилетки потрошиха половин Париж.И въпреки това ги търпят.Ако това се беше случило в Москва щяха да ги застрелят на място.Както стана на площад Тянанмън някога.В Москва властите нападат и арестуват мирно протестиращите само защото протестират.
  • 136 До Боне крайненеца

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Боне крайненеца":

    ... за жалост го няма Хашоги да ни я разясни ... Това което направиха с Хашоги е отвратително, но всъщност той е един ислямски екстремист, който по-случайност е бил скаран с кралският двор на СА. Така, че загубата е за семейството му, но не и за цивилизованият свят.

    Коментиран от #159

  • 137 само отговарям

    5 5 Отговор

    До коментар #132 от "Само питам":

    Запада искаше Украйна, с преврат, и Русия такъв им го нацепи, че още им пищят ушите и пищпт като разпорени. Ето, това включват санкциите – всичко в отговор на твърдия подход на Русия, до гърло.
  • 138 Мда

    4 2 Отговор
    Руснаците не са цвете, но запада, а и американците въпреки санкциите си имат търговски отношения с тях. Ние подлизурковците си спряхме проектите, северен поток си върви. Всичко е пари, само ние дето ги нямаме се правим на принципни. Така е като го погалят по главиата Боко и лиги му протичат от кеф, че го УВАЖАВА ЗАПАДА. Поздравили го щатите за сделката с ф16. Много ясно като слушаш и плащаш си готин. Ако не слушаш-спомни си Югославия. Малко бомбички от най-демократичната страна на света.
  • 139 Браво на БСП

    8 7 Отговор
    Русия в велика държава, затова я обсъждат всеки ден, всеки час, всяка минута!

    Русия е във всяка една клетка на изтръпналите западни мозъци! Русия е НОМЕР 1!

    !!! ЗАВИЖДАЙТЕ !!!

    Коментиран от #144, #145

  • 140 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #134 от "ха ха ха":

    А следващата година, Доналд обещал да маршурува на Парада на Победата. Путин му казал: Минаваш по Червения площад и победата на президентските избори в кърпа ти е вързан. Вчера Доналд отново се обадил, за кратък съдържателен разговор, искал и пожари да гаси, не само да марширува.

    Коментиран от #146

  • 141 ДДимитърдддд

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Да де":

    Малка корекция да всички които са на руската хранилка и си пълнят гушата от режима на Путин искат санкциите да отпаднат. Особено Шрьодер, Славини, льо Пен и австрийците от десната партия дето бяха го заснели с видеокамера как щял да дава държавните поръчки на компании свързани с руснаците. Продажници има навсякъде, добре е че все пак на запад са малко.
  • 142 АНЕНЕРБЕ

    7 3 Отговор
    Крушовската биволица разиграва едни театри които по нищо не се различават от селските представления и седянки.

    НИМА СЕГА НОВА Е НАЙ ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ НА СОЦИАЛНО СЛАБИЯ БЪЛГАРСКИ ИЗБИРАТЕЛ?!!

    За избора на Гешев за главен прокурор , за свинската чума , за цената на тока , за данъчната тежест и проблемите с осигуряването - НИТО ДУМА , НИТО ВОПЪЛ НИТО СТОН!!!

    КРУШОВСКАТА БИВОЛИЦА РАБОТИЗАЕДНО С ОРКЕСТЪРА НА БОЙКО И СВИРИ ПЕСЕНТА КОЯТО СА И НАПИСАЛИ ДРУГАРИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ОТ ЧУЖБИНА ВЪНШНОТЪРГОВСКИТЕ ФИРМИ една от които е и нейната.

    ТАЗИ БИВОЛИЦА Е ПО ВРЕДНА И ОТ БОРИСОВ.

    ВРЕМЕ Е ДА БЪДЕ ИЗПРАТЕНА ПРИ СИНЪТ И РАФАЕЛ В МАНХАТЪН., където чадото работи в централата на ГОЛДМАН САКС.

    Знаете ли колко и пука на Курвела за народа и БСП!!!
    Важното е чадото да е добре!!
  • 143 321

    0 3 Отговор
    Абе , Здравков, предателско псе, що не се ебеш в миризливия гъз!
  • 144 ДДимитърддд

    5 7 Отговор

    До коментар #139 от "Браво на БСП":

    Залпа на Аврора още кънти яко в главите на някой другари. Добре е че са на изчезване. Ако наистина Русия ти е любима държава какво правиш още в европейска България, заминавай си в страната на мужиките и ще се научиш как се пие борящник, одеколон духи и после ще ни разкажеш какъв е вкуса на руските насрани задници които обичаш да целуваш. Жалко руско зомби и предател на майка България.

    Коментиран от #151, #153

  • 145 гост

    4 4 Отговор

    До коментар #139 от "Браво на БСП":

    Точно казано! Рисия е Номер Едно, а ние бяхме номер две, но заради онези на които им обещаха безплатна екскурзия (със закуска) до Париж и Берли, до тук я докарахне – последна държава в Европа.
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Истината

    4 2 Отговор
    Защо толкова много хора в България са загрижени за Русия а не за България?

    Коментиран от #150

  • 148 Голям Слон

    5 3 Отговор
    Авторът на статията е ясно за кого пише. Да вземе да си свали очилата и да погледне какво се случва около Русия. Да се ограмоти юридически и тогава да разправя за международно право. Защото е много удобно да повтаряш избираемо заучени фрази и да демонстрираш НЕЗНАНИЕ и СЕРВИЛНОСТ, игнорирайки очевидните двойни стандарти. Момче, в тази ранна детска възраст не ти ли е малко неудобно да се правиш на политически анализатор? Колко книжки си прочел през живота си? Колко си разбрал? Колко медии гледаш и на колко езика? Не ми отговаряй. Виждам всичко... Статията говори достатъчно.
  • 149 АНЕНЕРБЕ

    3 2 Отговор
    Кому принадлежит Россия? (16.01.2019) - ИЗГЛЕДАЙТЕ ГО И ТОГАВА КОМЕНТИРАЙТЕ ЗА КАКВА РУСИЯ СТАВА ВЪПРОС И ИМА ЛИ ТАКАВА ДЪРЖАВА ИЛИ И ТЯ ПО ПОДОБИЕ НА НАС Е ЕДНА КОЛОНИАЛНА СТРУКТУРА!!
  • 150 обяснявам ти

    6 3 Отговор

    До коментар #147 от "Истината":

    Връзката между руснаци и българи е духовна и много силна, ако нещо се случи с Русия - България ще бъде унищожена, ако нещо се случи с България - Русия ще бъде унищожена!

    Затова българите са подложени на геноцид от западните ви другарчета, защото се надяват, че с българина ще унищожат и руснака, но българина се не дава!
  • 151 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #144 от "ДДимитърддд":

    каква майка България, каква европейска България, ти май току що излизаш от някой дом за малоумни, за да не знаеш, че сме фалирала държава и живеем от старите мощности. Обзалагам се, че ако получиш руски сладолед от Изток, а от Запад ти подадат клефук, ще избереш първото! или греша?

    Коментиран от #154

  • 152 Истината

    4 7 Отговор
    Да си русофил май е равносилно на българофоб, но най-вероятно не го осъзнават.Точно както някога не са се осъзнавали като национални предатели гърчеещите се българи.Тъй наречените гъркомани.През комунизма се появиха и сърбомани.По същия начин не се осъзнават и голямата част от днешните "македонци".Може ли някой да им обясни,че са българи.Не може.Така и на русофилите никой не може да обясни колко дълбоко грешат
  • 153 Браво на БСП

    10 7 Отговор

    До коментар #144 от "ДДимитърддд":

    На 32 г. съм знам руски перфектно, обичам Русия и двете ми деца са възпитани да обичат Русия, любими песнички са им руските и са благодарни за свободата която са ни дали - мразят вас, защото унищожавате държавата и бъдещето им!

    Приятно чакане да измрм скоро ;)

    Коментиран от #162, #163

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Еретика

    8 4 Отговор

    До коментар #26 от "Реалист":

    Всички все лаете.А кой ще каже колко войни е започнала Русия.Само една когато ни спаси от турското присъствие или съжителство.А кои са онези зад океана та ще налагат санкции на когото и да било.Е Сирия Ирак Иран Тунис Египет където имаше светски режими а сега има джихадисти и всичко това благодарение на мелези те от САЩ.
  • 156 ДДимитърддд

    5 7 Отговор

    До коментар #44 от "ДОКО":

    Абре Доко къде четеш тези простотии и големи лъжи. България и българският етнос е много по стар, народ които е свързан със старите траки и дълбок тракийски корен, как може да ни сравняваш с мужиките една от най простите нации. Ние сме им дали четмо и писменост? Ние като нация нищо добро не сме видели от тях. Руснаците още през 1909 г по силата на един принудителен протокол са ни принудили да им дадем 75 милиона швейцарски франка. За освобождението сме им заплатили над 80 милиона Златни лева. А при окупацията на България от съветско руските войски сме заплатили около 80милиарда лева. Сега Русия източва всяка година между 3 и 5 милиарда долара от България. Хаир да не видиш жалък рубладжия и руско зомби. Продажник на европейска България.

    Коментиран от #169

  • 157 Истината

    4 5 Отговор
    Свобода никой на никого не дава.И руснаците на никого не са дали свобода.Само са я отнемали.Попитай поляци,украинци,литовци,латвийци, естонци и т.н.т.
  • 158 крайно време е да осъзнаете истината

    6 3 Отговор
    Българиа е в основата на бялата раса!
    Европейците знаят това, затова не са искали да ни освобождават от турското робство, като са се надявали, че за 500 г. генът на българите ще бъде унищожен, но ах каква изненада - българският ген се е запазил, но не и този на турците!

    Крият тайната от вас, защото се страхуват от вас - за 30 г. сме станали най-интелигентната нация в света след евреите, сега отново сме върнати обратно, защото същите тези евреи са се уплашили от българския мозък - най-велик във всичко, от доброто до лошото!
  • 159 Боне крайненеца

    0 0 Отговор

    До коментар #136 от "До Боне крайненеца":

    А ,,отровения" какъв Е?
  • 160 Българин

    2 3 Отговор
    Българофобите отново се активираха, имат и активни помощници!
  • 161 Само питам

    4 6 Отговор
    И в какво се изразява тази силна духовна връзка между България и русия, русофилче? В това, че някои зомбирани мозъци смятат, че българите трябва да бъдем вечно благодарни на руснаците, за това, че са ни освободили? В по-голяма или по-малка степен и Румъния и Сърбия и гърция дължат свободата си на Русия, но никъде няма такава предатеска пета колона на Москва, както у нас.
  • 162 ДДимитърдддд

    5 7 Отговор

    До коментар #153 от "Браво на БСП":

    Какво чакаш още заминавай за Русия така ще имаш възможността да си ползваш знанията по руски език, но недей да цапаш публичното пространство с простотиите си. Които гроб копае сам пада в него това по отношение на клетвите. Да възпитаваш децата си в любов към една чужда държава каквато е Русия в българският речник се нарича национално предателство. Би трябвало да си знаете историята, но не тази писана от комунистите и така наречени социалисти, а истинската история на България. Един пример кой е виновен за присъдата чрез обесване на Васил Левски, вината е на граф Игнатиев, консул и приближен до султана които е издействал назначаването на комисията, осъдила апостола. По този вероломно начин Русия обезглавява национал освободителното движение и го поставя под свой контрол. Ако ти наистина си научиш цялата ни история ще намразиш Русия до края на живота си а децата ти ще прогледнат.

    Коментиран от #173

  • 163 Само питам

    5 7 Отговор

    До коментар #153 от "Браво на БСП":

    Може да знаеш един език перфектно единствено ако някой от родителите ти е носител на езика. най-вероятно майка ти е рускиня. повечето от русофилите сте такива. Обичате русия и мразите българите, които не искат да лижат руски задници.

    Коментиран от #167

  • 164 Истината

    5 7 Отговор
    Ако сме постигнали истинска свобода и независимост след 1878 г до голяма степен тя се дължи на личност като СТЕФАН СТАМБОЛОВ, който е успял да се противопостави на русофилския метеж подпомаган от русия чрез купени и заблудени български офицери.Целящ да постави в България марионетно на Русия правителство.За разлика от други народи като Полша, Финландия и особено Украйна, които няма тогава нямаха своя СТЕФАН СТАНБОЛОВ.Прочетете "Български хроники" на Стефан Цанев.

    Коментиран от #166

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 глупости говориш

    7 3 Отговор

    До коментар #163 от "Само питам":

    Колко даца, чисти българчета искаш да ти изкарам, дето знаят руски само от детските филмчета?

    Руския и българския език са толкова близки, че трябва да си абсолютен илитерат, че да не го научиш )))

    Коментиран от #171

  • 168 Българин

    4 6 Отговор

    До коментар #166 от "Бесен Язовец":

    Знам, че разни продажни, мръсни безродници и национални предатели, предани до мозъка на костите си на руската кочина играха хоро на гроба му. Показвайки с това колко пари чинат като човеци и като българи!

    Коментиран от #174

  • 169 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #156 от "ДДимитърддд":

    Абре муле, къде се вреш и ти у българско. Хакнали са ти либералите с мамул главата. Дори Сорос признава, че руснаци и българи вярата си не продават. Дали сме на православния свят четмо и пиусмо, но такива като теб то мърсят.

    Коментиран от #172

  • 170 Истината

    4 5 Отговор
    "Български хроники" е опит от страна на Ст. Цанев да разкаже българската история на популярен и достъпен за обикновения читател език.Начин не допускащ чужди влияния.Различен от начина по който ни я разказваха на нашето поколение през годините на комунизма.Под надзора на Москва.
  • 171 Само питам

    6 2 Отговор

    До коментар #167 от "глупости говориш":

    Говорим за "перфектен руски" бе отворко. И езиците съвсем не са толкова близки, макар, че българския е основата на руския език. А за разликата между синтетичен и аналитичен език чувал ли си? Защото българският език е единственият АНАЛИТИЧЕН ЕЗИК сред славянските езици.
  • 172 Само питам

    5 5 Отговор

    До коментар #169 от "гост":

    А руските ти господари признават ли го това, че сме им дали четмо и писмо? Или се гаврят с това?
  • 173 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #162 от "ДДимитърдддд":

    А ти какво чакаш – ей ти пътя, Европа отвори врати за всякаква паплач, ще минеш заедно с нея.

    Коментиран от #180

  • 174 Bulba

    1 2 Отговор

    До коментар #168 от "Българин":

    Малко му е!

    Коментиран от #178

  • 175 антрашпиц

    8 3 Отговор

    До коментар #108 от "XXXL":

    Аха,значи например за американските бази на наша територия САЩ като не ни плаща ти е по-хубаво само да те чи..стри без пари!?Така ли да го разбирам?Интересна стерилна логика имаш!Направо си уникален!
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Истината

    6 6 Отговор
    Полския например е много по-близък до руския отколкото българския например.И двата са славянски и са на падежната система т.е. синтетични езици.Но в Полша никой не иска и да чуе руска реч.Защо ли?Дали защото са по-глупави от нас?Или защото някой им е промил мозъците?
  • 178 Българин

    5 4 Отговор

    До коментар #174 от "Bulba":

    Така мислят националните предатели и безродници!

    Коментиран от #198

  • 179 Панов

    6 6 Отговор
    От Кремъл предпочитат да разговарят с ГЕРБ и го заявиха в прав текст.на бесепето даже и там никой не вярва
  • 180 Българин

    8 7 Отговор

    До коментар #173 от "гост":

    Ние българите сме си в Родината, европейска и натовска България, член на ЕС. Ако на някой безродник не му е комфортно и не му отърва може винаги да си замине. Но не и да гони българите от България.
  • 181 Гражданин

    5 5 Отговор
    Платена статия!?😈
  • 182 ББек

    7 6 Отговор
    Кой "погазва" демокрацията в нашата страна? Гарантирани ли са правата на BG гражданина? Спомнете си протестите 2018 година. Санкциите срещу Русия, милиони загуби за страните и милиарди за ЕС...
  • 183 Сатаната

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Како, тея са се усрали преди да се родят, ама ги засенчваш, не знам къде ще ги харчиш мизерните подаяния на Батко ти. Няма как да работиш друго и да се храниш от нещо друго, защото сереш зял ден в сайта.
  • 184 Истината

    7 6 Отговор
    Ако се даде правото на обикновените руснаци свободно да изкажат мнението си ,ще се види колко много от тях не са съгласни с управляващите ги.За това ги малтретират и при най-малкият опит за протест.За да сплашат останалите.
  • 185 Балсъм в

    7 1 Отговор
    Бесепето
  • 186 Западните Балкани

    7 3 Отговор
    Партиите БСП, ДПС, Атака, ГЕРБ трябва да се закрият като анти-български. Всяка по своему
  • 187 Станьо

    4 1 Отговор

    До коментар #44 от "ДОКО":

    Айййде в твойто си тесто , сибир , маарш продажна душица..
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 ужас

    5 4 Отговор
    Това авторче е доста зомбирано. Нагълтал се е с идеоогически клишета и ги сере като преял бивол.
  • 191 Русев

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Боне крайненеца":

    Точно в десятката.
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Кико

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "Мунчо":

    Да ти си МУНЧО!!!
  • 194 животновъд

    4 3 Отговор
    Защо ли въобще коментирате този сопол Петър Здравков? Гадно,продажно келеме!

    Коментиран от #197

  • 195 Просто статистика

    7 3 Отговор
    Блумбърг: Въпреки санкциите, стокообменът между Русия и САЩ от 2015 до 2019 се е увеличил с над 38%.
    Т.е. някой си гледа интереса, а ние духаме супата. Така че в случая червените са много прави. Всъщност не са само те - същото искат Австрия, Италия, Франция и Чехия. Те толкова ли са глупави?
  • 196 Очила уий

    6 4 Отговор
    Боли ме за бсп, но бизнеса си е бизнес. Ако имаме интерес трябва да паднат санкциите.
  • 197 Животновъд

    7 5 Отговор

    До коментар #194 от "животновъд":

    Ваксинирам русофили срещу бяс. За пенсионери безплатно!

    Коментиран от #199

  • 198 Боне крайненеца

    4 0 Отговор

    До коментар #178 от "Българин":

    Кой доведе Кобургите в България и какви бяха последствията?
  • 199 ха ха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #197 от "Животновъд":

    прасни си една да се успокоиш :D
  • 200 Без име

    3 2 Отговор
    Ами за кой да квичат бе теле По- хубаво ли е да се дупат на краварите??
  • 201 И аз да кажа

    2 2 Отговор

    До коментар #104 от "Симо":

    Ами има ли спор накъде върви емигрантският поток? Къде хората искат да се преселят? Къде търсят добър живот?
  • 202 соросоидни кърлежи

    5 2 Отговор
    Германия що прави бизнес с Русия,САЩ защо използват руски носители за космоса и използват рускта станция...А Българи най изпълнителни, в тая мизерия и с смъкнати гащи ще наложим санкции на Русия,браво на идиоти.
  • 203 Чифликчия

    4 2 Отговор
    Драскача: те и ушите са свьрзани с задните части. Дреме и Русия за нас!! Това са лични интереси на определени индивиди! Какво общо има Русия с Курнельовци??? Нищо!!!
  • 204 666

    2 2 Отговор
    За да има мир БСП в Сибир.
  • 205 До Румен Потника и останалите червени Цъ

    1 4 Отговор
    Абе ей "Червени Лешпери"!
    Най-голямото Зло на този свят е
    Комунизмът и произтичащите от него събития в прогреса и взаимоотношенията между цивилизованите държави !
    Благодарение на тази селска революция в началото на миналия век се провокира неонацизма и ционизма, възникнал по късно и проповядващ омраза и разделение между хората!
    Дяволски Изчадия, целящи да завладеят и управляват живота и щастието на хората по Света!
    А най-голямото Зло за България и нейното бъдеще е БСП и Путенизма, който искат да наложат в Родината ни ,заедно с измисления Селски Президент,символизиращ най-Висшата институция в България, облечен по Потник и обут в Джапанки,и задоволяващ капризите на Коврите, пренебрегвайки изконните традиции на Християнството!
    А именно Морал и Семейни ценности, които явно са далеч от неговия Морал!
    Както и Морала на Червените Кърлежи, впили се в Тялото на Българския Народ, и изповядващи Злоба, Завист, Цинизъм и Лицемерие!?
    Все неща, присъщи за Свитата на Тодор Живков и Свитата Му!
    И ненаситност им Наследници ,обитаващи най-Святото за България място!?
    А именно Народното събрание!?
  • 206 неспящ

    1 3 Отговор
    Някой който сега плюе санкциите и плаче като вдовица знае ли изобщо срещу кого са въведени и защо са въведени? Срещу Русия или срещу срещу грубото погазване на международното право от кремълската клика. Въобще някой има ли представа как тези санкции "вредят" на българската икономика руснаци идват тук,български корнишони си изнасяме. Не онази фирмарнинова и дружинкеата й трябва да бъдат обвинени в нац.предателство
  • 207 Вики

    3 1 Отговор
    Човек да го е срам от толкова простотия.Хора свалете си розовите очила.Стига злоба стига омраза.Отивай те в Америка и не се връщайте.Заради такива злобари България е на този хал.Дребни и продажни жалки душици изпълзели от дупките си.Жалко за патриотите дали живота си за такива помияри.Трябвало е да ни оставят да си тънем в робство защото новоизлюпени продажници ни тровят живота.Стига сте гледали в чуждата паница стига сте плюли по Русия стига с тази омраза жалки същества. 30 години не спираме да дълбаем дъното и все някой друг ни е виновен

    Коментиран от #209

  • 208 Gost

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "антрашпиц":

    Вече сме го направили чак до м___рите
  • 209 Глупостта лимит няма

    2 2 Отговор

    До коментар #207 от "Вики":

    Ти можеш да си дълбаеш дъното, но ние- смислените хора, дето имаме знания и умения и не ни е страх от работа и не чакаме от държавата, ние сме добре- пътуваме до дестинации, дето не сме сънували, можем да си купим имоти в Гърция или Испания и много ясно се вижда как където не е газил руски ботуш, е по-често, по-справедливо, по-богато и уредено и хората са по-щастливи. У нас хората са измъчени от ненаказаната несправедливост- тя е като гнойник, който не може да зарастне. А комунягите, дето има много за какво да се каят, пак са се намърдали най-отгоре и пак акъл дават и искат да яхнат държавата и съвсем да я предадат на руснаците, като преди това първи изнесоха парите и децата си ...ама разбира се, че не в Русия, ами в омразния Запад! Чудя ви се, слепи ли сте или зомбирани? Или просто тъпи? И не ми дрънкайте за патриотизъм- аз съм потомък на опълченец и умирах от срам, че простакът Живков е начело на държавата ми и когато той се целуваше в устата с Брежнев.
  • 210 И аз да кажа

    2 1 Отговор

    До коментар #99 от "Лъжеш герберасте":

    Нещо не си в час. По-възрастните си спомнят, че сме били във валутен съюз и българският златен лев се е приемал и е имал същия номинал като френския франк и валутата на АвстроУнгария. Че като продадат една нива, са можели да пратят детето си за учи висше образование в Германия, Франция, Чехия, Белгия, Швейцария. Че такива студенти си водеха понякога жени оттам и те не се оплакваха. Виж, след като руснаците ни окупираха и ни натресоха соца, всеки който може гледаше да се измъкне оттук с брак на Запад, или дори в Африка. Що не си спомните как наши момичета се женеха за сирийци, иракчани, алжирци, тунизийци и даже за негри? Че и минаваха за късметлийки? И как тази практика изчезна с падането на соца?
  • 211 И аз да кажа

    1 1 Отговор

    До коментар #104 от "Симо":

    Ами какви са след като за 30години не схванаха, че социализмът се самосрути поради негодността си? Даже Ленин беше казал, че практиката е критерий за правилността или истинността на едно учение, ама те наричат Горбачов предател! Цивилизования човек може да разбере, когато е сбъркал и да се коригира. И да избере друг, по- добър модел, дал резултат другаде. А тъпанарят иска да нагоди света към себе си и се озлобява, че не му се получава и не го разбирали и не оценявали неговата "необятна уникалност и душа".
  • 212 Фил

    2 1 Отговор
    Вие осъзнавате ли, че с тези писания се приравняват е към диктата в Русия?
    Които не е на вашето мнение е за убиване, така ли?
    Защо не писахте нищо, когато се случваха такива неща при протестите във Франция?
    Ей, промити, изгладени мозъци....
  • 213 ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Кого не е предала и продала тази партия. Хубавото е ,че злото има свойството да се самоунищожава !