3 Август, 2019 13:31 34 440 87

Шоуто идва навреме, сегашният модел на политика е изчерпан

  • слави трифонов-
  • политика

Само ще кажа, че още в далечната 2003 г. бях написал анализ за президента Първанов "В страната на Бойко и Слави"

Шоуто идва навреме, сегашният модел на политика е изчерпан - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вече няколко дни цялата политоложка и политолъжка гилдия ни облъчва с анализи за новината – Слави влиза в политиката и как той щял да стане ключов фактор, да преформатира политическото пространство...Парадоксалното е, че това не е никаква новина. То бе предизвестено и ясно отдавна. Аз не знам какви са шансовете на СТ.

Случаят не е такъв, но 3-4 парламента поред се случва едно и също – измисля се някаква партия-идиотка (да припомня само онова нещо Яне, после другото нещо без цензурата, третото нещо с волята), започва да се коментира, да се внушава, че тя влиза в парламента и постепенно става така, че тя влиза в парламента, защото сработва ефектът Самосбъдващо се предсказание. Все пак българинът не обича да си дава гласа за онзи, който няма шансове да влезе в парламента и така накрая получаваме каквото трябва – имаме Пето колело на властта, ако някой златен пръст се ояде или започне ни да се води, ни да се кара.

Вярно е, сега случаят е по-друг. Тук нямаме партия-идиотка, защото нейният водещ не е идиот отникъде. Аз не го познавам лично и не говоря за личните му, в смисъл човешки качества.

Само ще кажа, че още в далечната 2003 г. бях написал анализ за президента Първанов "В страната на Бойко и Слави". Идеята беше, че това са двете страни на една и съща монета, два скачени съда, два сиамски близнака, като единият прави от политиката шоу, а другият - от шоуто политика.

За мен влизането на Шоуто в политиката е толкова очаквано, че повече не може да бъде. Даже закъсня, защото Шоуто влезе в политиката едва сега, когато самото Шоу се изчерпи, а и в политиката нещата вече не са шоу, а политика без маска и без грим – озъбено свирепо куче.

Затова се опасявам, че Шоуто идва точно навреме в политиката от друга гледна точка.

Сегашният модел на политиката у нас е вече изчерпан, така повече не може да продължава. Да, ама то е като ловецът и мечката – не ловецът държи мечката, а мечката – ловеца.

И единият сиамски близнак като че бе без полезен ход – разбира, че моделът му е изчерпан, но не може да го промени, защото моделът не го пуска. Моделът е изграден от партията на властта, която не иска да изпусне огромните ползи, които властта ѝ носи, осребрявайки всеки ден в злато.

Сякаш беше улица без изход. Сякаш моделът държеше единия сиамски близнак и той нямаше полезен ход.

Но ето, опасявам се, внезапно, може би все още без напълно да съзнава това, на помощ му се притича другият сиамски близнак. И животът не изглежда вече толкова опасно еднозначен за крепителя на модела.

Моят страх е, че сега вече иначе обреченият модел може спокойно да започне да мутира. Така той ще продължи в нова форма и само частично променено съдържание. Много по-слабата вече харизма на единия сиамски близнак ще бъде компенсирана от остатъчната харизма на другия сиамски близнак.

Само че каква ще бъде от това ползата за България? Тревогата ми е, че така най-много да се удължи с мандат-два агонията и още много илюзии да бъдат разбити и профукани.

Защото въпросът на въпросите в България не е да няма такава държава, а да има държава. Въпросът на въпросите е не да се пооправи и поправи моделът, а да се намери друг модел, коренно различен. В този модел политиката е много сериозна работа – работа на визионери, на хора с мисия, със стратегия, с управленски умения, с професионализъм, с глобално мислене и локално действие, с владеене на езици за комуникация и езика за трансформиране на масата в Общество, адекватно за Обществото на рисковете. В такава политика няма място за шоу, а подозирам – и за Шоу. Това мисля аз притеснено, но кой съм аз, за да знам, че съм прав. Нямам патент върху истината от последна инстанция.

Но си признавам, че тревогата ми е голяма. То на хората от моето поколение това ни остана – да се тревожим за България. И да се опасяваме, че след още някое десетилетие други като нас ще си казват същото – Каква я мислихме, каква стана!


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 107 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румяна Костова

    37 118 Отговор
    Тия от Кремъл пускат слуховете, че нямало способни политици, а циркаджии можели да ни управляват.Поне да беше комик като Зеленски, а не от зелената раса. Имайте предвид че съвременните руснаци са потомци на канибали. Техните деди и баби оцеляха през войната и обсадата на Ленинград и другите градове, като варяха на чорба по-слабите и немощни руснаци. И въпреки, че не са хапвали досега човешко месо, ако се наложи пълно икономическо ембарго срещу Русия, ще започнат и те да се варят на чорба и да се пекат на скара. Така че ние натовските страни трябва да действаме разумно и по далеч от руснаци.

    Коментиран от #29, #45, #54

  • 2 Jonathan

    107 50 Отговор
    Някой май много го е страх от Слави ха ха ха

    Коментиран от #42

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 фен

    48 7 Отговор
    Бандити под прикритие на циркаджии.
    Като онова "То". На Кинг.
  • 5 екзорсист

    60 6 Отговор

    До коментар #3 от "СДС":

    Тихо, да не вземе да вампиряса, тоя политически труп.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Смехурко

    55 11 Отговор
    Именно пак шоу, а не политика!
  • 8 ???

    55 42 Отговор
    Слави,много се е взел насериозно....тцтцтцт....и тоя ще бъде политик!
  • 9 Другият модел

    99 8 Отговор
    Поначало т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскруполните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните.
    Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец.
    Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци.
    Това се има предвид под "меритокрация".

    А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци от Турция, изкукали пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ.

    Нужен е образователен ценз.

    Възрастов ценз.

    Социален ценз.

    Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

    Коментиран от #11

  • 10 Коментар📝

    43 13 Отговор
    А КОЙ БЕ НИКОЛАЙ То не Беше Царя Но не беше СДС:БСП:НДСВ:РЗС;АТАКА:ВМРО:НФСБ:ДПС:ОДС:И Т.Н. ВИЖ ЧЕ ВСИЧКО ИДВА И В ВРЕМУТО КОЕТО ИМА НЯКАКВИ ПАРИ ТЕ ГИ КРАДЪТ.ТАЗИ ПАРТИЯ ГЕРБ ВЗЕ ЗАЕМИ И ГИ ИЗКРАДНА ЕВРОСУБСИДИЙТЕ ИЗКРАДНА ОТ ДАНАЦИТЕ НИ КРАДЕ.ПОСЛЕ СЕ ЧУДИ ЗАЩО ХОРАТА ВДИГАТ ПРОТЕСТИ И ЗАЩО СЕЛЯНИТЕ КАЗВАТ ДОЙДАТ ЛИ ТУКА ДА МИ ВЗЕМАТ ЖИВОТИВСКАТА СТОКА ВЗИМАМЕ ПУШКИТЕ.ЗАЩОТО ВЕЧЕ НЯМА УПРАВЛЕНИЕ ИМА САМО КОРУПЦИЯ.Е КОЙ ВЕЧЕ ДА ДОЙДЕ НИСОЛАЙ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Азз

    44 31 Отговор
    Вижда се че управляващите ги е страх от СТ.Всякакви платени журналисти, галеници на властта още от времето на комунизмът (Кеворк Кеворкян) се опитват да вменят на хората колко вреден би бил СТ за държавата.Това което не казват обаче е ,че покрай него ще влязат НОВИ ХОРА в управлението,които нямат нищо общо с корумпираните стари кучета като Нинова,Станишев,Борисов,Цветанов,Сидеров и т.н. Аз лично ще се радвам СТ да вземе голяма част от пая на гореспоменатите,чиято единствена цел е да накарат хората да не гласуват.

    Коментиран от #19, #34

  • 13 Другият модел

    33 1 Отговор

    До коментар #11 от "Осман":

    Точно за такива неграмотници и малоумни става дума.
  • 14 Партията на Слави се казва

    49 27 Отговор
    НТД-----Новият Тъпанар Дойде
  • 15 Йосарян

    26 7 Отговор
    След 30 годин, ЗАЩО МИСЛИТЕ, ЧЕ ИМА МОДЕЛ? Моделът е Слугинаж, Кражба и Облизване! А че дългия чалгар ще ни Оправи е явно! Ако не помните, кои е облизал дългия. Има си начини за Инфо!
  • 16 Гост

    32 12 Отговор
    Глупава статия с още по-глупави коментари

    Коментиран от #24

  • 17 7777

    26 18 Отговор
    Слатински уж не си съгласен със сегашния модел, пък се противопоставяш като се появи нещо ново. Слави досега се е държал на еднакво отдалечено разтояние от всички партии на статуквото, кое ти дава основание да мислиш, че ще бъде нечия патерица. Те още не са регистрирали партия ти вече ги отричаш. Нека да си направят програмата да ги видим накъде ще тръгнат, хората не са глупави ще преценят кого да подкрепят. Лошото е че няма да са равнопоставени с партиите от статуквото, нещо по-вече ще им бъде подлята мръсна вода. Тази държава е управлявана от прости и от учени хора. При кои сме били по-добре е спорен въпрос.
  • 18 Георги Илиев Митев

    1 12 Отговор
    ВИСШИСТ ЗАПОЧНАЛ ДА ГОВОРИ,ЗА ДА
    УГОВОРИ НЯКАКВА ИГРА ЗНАЧИ Е В БЕДА.
    УЧЕН ДА ТЕ ЗАЩИТИ ОТ "СЕЛСКИТЕ ЧЕРТИ"
    И "ГРАДСКИТЕ МЕЧТИ" ЗНАЧИ, ЧЕ ГРЕШИ,
    ЗАЩОТО НАЙ-ГОЛЯМАТА БЕДА Е
    ПЛАНЕТНАТА МЕЧТА.
  • 19 Guest

    26 16 Отговор

    До коментар #12 от "Азз":

    Аз най-много се "кефя" на безпочвеното тролене по Слави: той и хората му въобще не са и споменавали какво, и как го мислят все още! Иначе "старите полит трупове" вече слагат тиганя предварително! В едно поне можем да сме сигурни - в екипа на Слави има доказано поне трима, които достойно могат да поемат поста на Веждичката! Пак е нещо, като за начало.

    Коментиран от #20, #25

  • 20 Guest

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "Guest":

    Упс, извинявам се, в момента Банов!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Тръмп

    26 22 Отговор
    Слави е капацитетен да вземе гласовете на Лошия материал и недораслите умствено!!!:):):)
  • 24 рефер

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Твоят е в топ 3. На глупавите.
  • 25 фен

    13 10 Отговор

    До коментар #19 от "Guest":

    Милко Калайджиев е достоен за поста ва "вЕЖДИЧКАТА".
  • 26 читател

    20 30 Отговор
    Колкото да го плюете не ще спрете което е тръгнсло.Слави ще бъде подкрепен от млади и стари.Какво ще стане,по фобро ще е.

    Коментиран от #28, #31, #80

  • 27 Гуню Тъпия

    11 2 Отговор
    БЪРКОЧ....
  • 28 отегчен

    26 13 Отговор

    До коментар #26 от "читател":

    "Млади и стари" дебили.
    И ще изкопаем още едно дъно. Към ада.
  • 29 Хаджи Генчо

    23 6 Отговор

    До коментар #1 от "Румяна Костова":

    Не мога да повярвам,че прочетох такава гнусотия!Къде отиваш българино?

    Коментиран от #59

  • 30 БСПедер

    12 3 Отговор
    Слатински, идеално време за изхабени анализатори с богат партиен опит да потърсят доходна работа в парламента, нали?
  • 31 ПОЗНАВАЧ

    35 9 Отговор

    До коментар #26 от "читател":

    А на бас, че такива си ги редил навремето и за дудука Бареков, и за "новия Левски" Сидеров. Слави е Дудук 2, пял е на ушенце на всички знакови и вече покойни мутри на прехода, но това не му пречи за пледира непорочност.

    Коментиран от #35

  • 32 ОЛИгарх

    13 6 Отговор
    Гербаджии да хокат Слави, колко е прост...?? Аз поне не съм гласувал за сикаджия. Мутра политик с речник по-къс от детска приказка. Помислете кой е прост... А, по-умните сами може да видите в Ютуб с два клика Слави и още кои ходеха в бедните години на партита, на кого слугуват. Кой извика царя, кой привлече доган и кой видя в бойко надежден човек да върши работа, кой даде на тогавашния младеж пеевски власт... Не мисля, че не е тайна, защото го има в ютуб. Не е важно кой ще управлява, краде, държи канали и т. Н., защото всички са поставени лица на някой по по най. Важното е той да реши да има нещо к за хората, а не само за него..
  • 33 ОЛИгарх

    22 8 Отговор
    Тъпи сте тези, които мислите, че има политика в България. Че има леви, десни. Че има спасение. Целия народ е тъп. И по тъп ще става. Поне през комунизма имаше образовани хора. Не 30 години, а вече 700 не заслужаваме да се наричаме Българи.

    Коментиран от #70

  • 34 Хаджи Генчо

    27 8 Отговор

    До коментар #12 от "Азз":

    Вярата ти, че 20 години учиндолския безскрупулен егоцентрик трупаше слава и пари критикувайки властта е показателна за интелектуалния ти капацитет.Славчо беше отглеждан от задкулисието за да мнипулира ,пренасочва и размива народното недоволство.
  • 35 Омг

    1 4 Отговор

    До коментар #31 от "ПОЗНАВАЧ":

    А ти явно по онези времена си слагал буркани???

    Коментиран от #38

  • 36 Кои къде му видат очите да се спасява

    13 9 Отговор
    Тук оправия няма да има никога щом територията се управлява от българи без значение какви са...чалгарина е следващата марионетка на дс и убо не му вярвайте спасяваите се в чужбина не раждаите деца и не правете никакви наченки за бизнес защото е обречен а вие ще бъдете ограбени и рекетирани а децата ви тормозени и като пораснат ако доживеят това ще са роби на наследниците на хардлаинерите от дс и убо
  • 37 Йоло денев

    15 10 Отговор
    Ако славуца направи партия язе се кандидатирам за президент.
  • 38 ПОЗНАВАЧ

    4 2 Отговор

    До коментар #35 от "Омг":

    Да, слагах в буркани "мъдрости" на разни хора. Сега ви ги показвам по малко.
  • 39 Маригу

    15 4 Отговор
    И Господ да слезе от небето, не може да ни помогне!
    Народа е този,който прави държавата и управлението и.Но къде го?Трябвало да дойдат хора интелигентни, кадърни и способни?-Само ако си ги внесем от Швейцария!/А дали ще искат?/КОЙ?

    Коментиран от #41

  • 40 Борил

    9 1 Отговор
    Ей да плюваме и даваме оценки сме най добри! Все сме компетентни все разбираме от всичко а държавата затъва.Един не видях да даде решение за спасяване на България. Онзи бил такъв този бил такъв ами никой не ви пречи влезте в политиката и се докажете като капацитети вместо да се самоизяждаме взаимно.Това ни е грешката българи не сме едини не сме народ а племе колкото и да ми се иска да не е така!!!

    Коментиран от #46

  • 41 ПОЗНАВАЧ

    15 2 Отговор

    До коментар #39 от "Маригу":

    "хора интелигентни, кадърни и способни?" - Че то тия хора първи избягаха от "земния рай":-))
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Кавал Бареков

    17 13 Отговор
    Всички сегашни партии и партийци изпаднаха в шок и ужас след като Трифонов обяви,че създава партия.Войната тепърва предстои.Ще се раздават пари на платени подлоги за да плюят по Трифонов.Но колкото и да плюят,и каквито и помии да бълват Трифонов ще вземе повече гласове от ГЕРБ И БСП взети заедно.

    Коментиран от #44

  • 44 нормален

    19 11 Отговор

    До коментар #43 от "Кавал Бареков":

    И сЛАВИ като "вземе", ще цъфнем и ще върДжем.
  • 45 куку руку ку

    22 12 Отговор

    До коментар #1 от "Румяна Костова":

    Слави в политиката? Бог да пази България!
  • 46 Аз ше дам напътствия как да се оправи

    12 14 Отговор

    До коментар #40 от "Борил":

    Пътя е един нещо като северна корея но с повече избити ..и железен диктат ...никакви чалги никакви мутри и олигарси всички политици от 1989г насам избити кметовете също милиционерите също военните също циганите също пумаците също турчеещите се българи също разни нашарени напомпени тарикати също тотална забрана на много неща хората податливи на тях също избити....налагане на кървава диктатура вън от нато и ес въоражаване и превъоражаване с наи смъртоносните оръжия на русия развиване на собствена военна индустрия и всичко като продукт с висока добавена стоиност....никакви партий никаква опозиция връщане на безплатно образование и здравеопазване и жилища...целта е хората да са образовани и да създават продукти търсени на международните пазари с висока добавена стоиност и висок жизнен стандарт....никаква частна собственост освен жилища и автомобили и всяка точка от живота на населението ще бъде контролирана от държавата тоест от диктатора като посоката на развитие е благоденствие на отделния индивид

    Коментиран от #48

  • 47 АНОНИМЕН

    14 14 Отговор
    СЛАВИ,СМЕЛО НАПРЕД С ТЕБ СМЕ

    Коментиран от #50

  • 48 психиатъра

    7 3 Отговор

    До коментар #46 от "Аз ше дам напътствия как да се оправи":

    Мога да ти дам напътствия, ти как да се оправиш.
  • 49 Musi

    4 3 Отговор
    Svirseno veche i koyto da dodi navlast nyama upravia seedno da izkarash titanik ot dinoto na okeana
  • 50 ВЕСЕЛИТЕ ДЕБИЛИ

    6 3 Отговор

    До коментар #47 от "АНОНИМЕН":

    МНОГО СМЕ, СИЛНИ СМЕ!
  • 51 Мечо Кух

    12 10 Отговор
    Аз пък ще гласувам за него ... поне 1 път , щото от сегашните кавали в политиката ми писна

    Коментиран от #62

  • 52 коча

    3 8 Отговор
    НЯМА ШОУ НУМА ПАРИ ИМА ШОУ ИМА ПАРИ -КЪДЕ СА ПАРИТЕ НАШИТЕ ПАРИ - ТЕЗИ КЪДЕТО КОМУНИСТИТЕ ГИ УКРАДОХ КЪДЕ СА ...............Унищожи го комуниста - извадете им очите ..извадете им очите ............
  • 53 коча

    10 10 Отговор
    Това е гадна мутра - мумия - противна ---изрод - убийте го ......
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Боцко

    11 11 Отговор
    СЕГА тиквата ЩЕ ГО ДУХА ЯКООО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 56 Галя

    16 14 Отговор
    Факти, осъзнавате ли, че бълвайки ежедневно по няколко статии за простия учиндолски чалгар, губите интелигентната си аудитория?

    Коментиран от #60

  • 57 Галя

    11 4 Отговор
    Слави Трифонов се бори за свободата на словото с поръчкови статии във факти
  • 58 "Ролята на маркуча и поливната система

    7 4 Отговор
    в опита за организирането на преврат за сваляне на правителството"
    Автор: Жени Пръскачката
  • 59 Мдааа

    7 4 Отговор

    До коментар #29 от "Хаджи Генчо":

    Що ти до къде стигна Ганьо, след толкова години управлеиние от съпростаците ти?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Тръмп

    5 2 Отговор

    До коментар #51 от "Мечо Кух":

    Ти и за дудук и кавал би гласувал,че нямаш подръка гайда с два меха!!!:):):)
  • 63 Toko

    3 8 Отговор
    странатаана Слави и Бойко .... На баба ти компотите .... Бе как можр да има толкова плитки мозъци ... Бойко и Слави не могът да имат нищо общо !!! Това да го знаете от Чияо ви ТОКО ! Новото управление ще е факт . Но Бойко ще почива и ще чака отново звездният си час. Корнелия ще оре асвалта яхнала метлата и още по обезумяла ще се мета на амбразурата да брани идеята ленинска за социално равенство . А Слави ще управлява макар и за кратко със помощта на ДОМУСЧИЕВ и неговите медии!!! Анализаторите да си заврат тази статия некъде къде не грее нищо , а само еднопосочно течение става
  • 64 Хелиос

    5 2 Отговор
    Ще продължи агонията на нацията с десетилетие Такъв страх ги тресе от дясно популистите мафиоти,ето заветния миг настъпи подготвения човек влиза в играта
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Северозапад

    10 6 Отговор
    За Слави не казвам нито ДА, нито НЕ - бъдещето ще покаже.
    Само ще цитирам Златния Пръст на борисоф (В. Сидеров), 2016 - "Който и да дойде на мястото на борисов, все ще е по-добър". А белокосият дивак знае повече от нас за мръсните игри горе.

    Коментиран от #67

  • 67 гара Роман

    5 0 Отговор

    До коментар #66 от "Северозапад":

    Винаги може още по-зле.
  • 68 коча

    1 1 Отговор
    АБЕ стига с тоооооооооооооо слабия разум ............
  • 69 George

    6 3 Отговор
    Този,селянин започна да се вярва,че е независим.Подлога.
  • 70 Огнян

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "ОЛИгарх":

    Ти прочете ли първо какво написа или го пусна така като кретенуид.
  • 71 Галя

    7 6 Отговор

    До коментар #60 от "хаха":

    Това сте феновете на Слави - със селски и просташки език.
  • 72 Решетников съм

    9 12 Отговор
    Абе селянин Я кажи кой те направи от продавач на мартенички милионер Осигуриха ти ефир и то всеки божи ден да оплюваш демократичното развитие на България и насаждаш омраза към ЕС и САЩ ти и смотаните ти сценаристи
  • 73 .....

    4 2 Отговор
    Много добре написано, но 80-те% едва ли ще го разберат.
  • 74 Георги Илиев Митев

    1 1 Отговор
    БОЙКО УСПОКОЯВАЩИ ЗА НАС СА БЕЗ ПАРИ.
    И ВИЖДАМ ВЕЧЕ АЗ БОЖЕСТВЕНА ГЛАВА
    (ДА КАЖА ТУК ПОХВАЛНИТЕ СЛОВА).
    ТРИ ПАПИ ПО ГЛАВАТА ГО ГАЛИЛИ
    И БОГОВЕТЕ НИМБА МУ БЛАГОСЛОВИЛИ..
  • 75 Шаран БГ

    1 1 Отговор
    На № 9 "Другият модел" Точно така е - нужно е спазване на Върховният закон на страната - Конституцията ! Но .......начело със скъпоплатените съдии, наречени "конституционни ", назначени също от Партиите, и цялата политическа класа така са се е окопали, че не виждам начин да бъдат разтърсени и вкарани в "правия път". Приемат поправки на Конституцията, приемат противоконституционни закони, назначават си избирателни комисии, не зачитат изобщо гласът на народа. Аз не съм сигурен, че С.Трифонов ще постигне е голям успех при избори, но нищо чудно. Тези, които ходят да гласуват /поне 50 % от тях/ нямат и понятие за кого и защо гласуват!Особено задграничните и циганите!! Те НЕ БИВА ДА ГЛАСУВАТ за български депутати. После -- до кога ще се гласува за Партии, които не знаят на кой Господ да се кланят ? Да си нагласят депутати и на отговорни държавни служби свои хора, без нужните знания и умствен капацитет. Впрочем и три дипломи за образование не са гаранция, че човекът ще върши работа, но поне ще има знания....Като не знаят за кого персонално гласуват хората, как могат да го контролират и при некадърност - отстранят ! Пълна безотговорност на всички нива в държавата!!! Само ако не му хареса на "батюшката",може евентулно да напусне топлото кресло , който ще да е ..... Изобщо ........мъгла.....
  • 76 Гост

    3 0 Отговор
    Слави, заповядай на Коч Барям. Ще си хапнем от коча, ще се..
  • 77 Георги Илиев Митев

    2 0 Отговор
    ЩОМ "ЧИНОВНИКЪТ" Е В СТАЯ ИЗБОРИТЕ
    МОГА ДА ГИ "РАЗГАДАЯ".
    МОГА И ДА ГИ РЕША, ЗАЩОТО НЕ ГРЕША.
    ЩОМ ИМА РИМА ЗНАЧИ Е ОТ
    "ПРИМА"...
  • 78 Юнкер

    5 5 Отговор
    Слави щети стопят лагерите още на първитети избори.Мислиш че като тиса гласували за 1 л за глас и се мислиш вече за премиер.Тиси от старото СИК така че мерака ще тие кратък.Не ставаш за политик тиси тв проститу..а.
  • 79 Тоталният

    0 1 Отговор
    провал на т.н. кастинг за партийни кандидати показва едно - хората се дистанцират от подобни проекти. Накои може да харесват "Едно ферари с цвят червен, едно за теб, едно за мен", но да ги управлява певеца, едва ли. И как да го искат. Някъде се появи такова обявление: На международна среща съобщават - влиза премиерът на България и лидер на партия Няма такава държава.
  • 80 794

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "читател":

    И как разбра ,че ще стане по добро. Сподели.
  • 81 преминаващ

    5 2 Отговор
    Фабрика за мечти ''Слави Трифонов и с-ие''.
  • 82 Николай Тесларов

    7 0 Отговор
    Бог да пази майка България от селски тарикати и техните симпатизанти!
  • 83 Мордекай

    3 1 Отговор
    В самото начало Слави Трифонов ми допадаше и си го гледах така с кеф , смешките и лъкърдийките. Но в някак във времето почна да става натрапчиво това негово подиграване с известни и комерсиални личности , цялото му предаване се гради на унижението на други хора , говоря сега в края на съществуването му. Слави тепърва да се пробва и политиката , нямам рвеме , този мач сме го гледали с други телевизионери , стига толкова. Не ми останаха годинки които да харча заради мераци на всякякви хорица. ...а за автора на праднята , копекаджия.
  • 84 Бат Мишо

    1 0 Отговор
    Демокрация е когато мнението на двама идиоти струва повече от мнението на 1 интелигентен човек
    А Хитлер
    ....Когато чуя думата демокрация се хващам за парабелума - Х Гъоринг

    Коментиран от #85

  • 85 783

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "Бат Мишо":

    "Когато чуя думата култура, се хващам за пистолета'',го е казал наци-драматурга Ханс Йост,в пиесата си "Шлагетер".Чел си друга книжка.
  • 86 Р Пешко

    2 0 Отговор
    Не е ли ясно,че СТ ще обере голяма част от недоволните с което ще намали гласовете за БСП което от своя страна дава голямо предимство наГЕРБ
  • 87 007

    1 0 Отговор
    Вceки нaрoд имa цaр кaкъвтo зacлужaвa. Чecтитo! Oт дocтa врeмe Cлaви имaшe възмoжнocт дa нaпрaви нeщo, кoeтo e нaй-нeoбхoдимo-издигaнe нa културaтa нa oбикнoвeннитe хoрa, нa мacaтa; oнeзи 80%, зa кoитo ce прoизнecoхa някoи пoлитици и бяхa пoругaни зa cмeлocттa дa кaжaт иcтинaтa. Тoй нaпрaви тoчнo oбрaтнoтo; нaпрaви cъcтoяниe зaтривaйки културaтa нa мacaтa (80-тe %). Кoгaтo рaзбeрeм, чe културнoтo ни рaзвитиe e вce oщe вeкoвe нaзaд и зaпoчнeм c вcички cрeдcтвa дa въздeйcтвaмe зa кaузaтa, мoжe дa cтaнeм дoбрa държaвa; кaквитo хoрaтa, тaкaвa и държaвaтa. И ceгa тoзи Културтрeгeр иcкa и дa упрaвлявa....т.e. зaщoтo вeчe c убивaнe нa културaтa oт ТВ eкрaнa вeчe нe ce прaвят дoбри пaри щe търcи нaчин чрeз влacттa нa cъбирa пaрcaтa пaк. Дa, нaиcтинa: "Нямa тaкaвa държaвa"