5 Август, 2019 10:05 55 668 90

С-400 в Турция вече разкриха основния недостатък на F-35

  • с-400-
  • ф-35-
  • f-35-
  • русия-
  • турция-
  • сащ

Москва ще може да разбие системата „свой-чужд” на новия американски изтребител

С-400 в Турция вече разкриха основния недостатък на F-35 - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

Доставката на руските зенитно-ракетни комплекси С-400 до Турция носи неочакван ефект. В САЩ на Анкара беше предложено да изключва „Триумфите“ по време на полетите на най-новите изтребители F-35. Те се страхуват, че системите за противовъздушна отбрана не само ще дадат на Москва кодовете „свой-чужд“, но и ще следят движението на самолетите на НАТО. Да не би най-съвременният „самолет-невидимка” пето поколение на САЩ да не е толкова слабозабележим.

С помощта на комплекси С-400, продадени в Турция, Москва ще може да разбие системата „свой-чужд” на новия американски изтребител F-35, както и да следи неговите движения. Такъв сценарий беше представен в сряда от американски военни експерти. Публикацията на Defense News се опита да предложи оригиналното си решение за съвместната употреба на руската система за ПВО С-400 „Триумф” и американския изтребител пето поколение F-35.

По-рано Вашингтон заплашваше Анкара в продължение на много месеци, че ще я накаже за закупуване на руски комплекси. Въпреки това, миналата седмица президентът Доналд Тръмп реши да се въздържи от санкции. Всички заплахи в САЩ се оказаха блъф. Държавният секретар Майк Помпео само помоли турците поне да не включват комплексите в бойно дежурство, сиреч да не ги разполагат.

След това доставките на F-35 в Турция отново престанаха да изглеждат фикция и военните експерти започнаха да мислят как тези оръжия могат да се съвместят в рамките на една страна - член на НАТО.

Според прогнозите на Defense News, радарите на „Триумф” ще могат непрекъснато да наблюдават американските изтребители, което ще ги лиши от тяхната скритост. Освен това въвеждането на С-400 в системата за противовъздушна отбрана на НАТО ще позволи на Русия да научи много за разузнавателните и въздушните системи за наблюдение на противника. Възможно е също изтичане на системата на изтребителите „свой-чужд“, тъй като и двата вида оборудване са компютъризирани.

За да разреши проблема, Defense News предлага първо да се отложи доставката на F-35 до Турция, докато руските военни специалисти, ангажирани с отстраняване на грешките на С-400, не напуснат страната. Втората мярка е изключването на „Триумфите“ по време на полетите F-35. „Това значително ще намали ефективността на С-400, но това е част от цената, която Ердоган би трябвало да плати”, заключава изданието.

Американският мозъчен тръст „Стратфорт”, известен като „ЦРУ в сянка“, също говори с възхищение за силните страни на С-400 в средата на юли. Според него комплексът има много „впечатляващи” тактически и технически характеристики, които нямат аналози в своя клас.

Ефективността на комплекса обаче зависи пряко от уменията на бойния екипаж, който ги контролира и условията на околната среда, смятат в „Стратфорт”. Сред „невероятните възможности" на руския комплекс анализаторите споменаха и способността за "откриване на стелт самолети", увеличен обхват на откриване на цели в сравнение със С-300, способността да се поразяват различни видове въздушни цели и много други.

Въпреки това, обществените опасения на американските експерти може да са силно преувеличени, смята военният анализатор Александър Голц. Според него подобни публикации отразяват факта, че американците просто вече не се доверяват на турските съюзници.

„Не руските военни ще седят в командните пунктове С-400, а турските - те могат да научат всички тайни на F-35. Или американците вярват, че хитрите руснаци ще добавят няколко бъга в електрониката С-400, които автоматично ще изпращат информация до Москва? Но всичко това е свързано с теориите на конспирацията”, смята Голц.

Събеседникът е изненадан и от идеята на Defense News „Триумф” да се изключва по време на полетите на F-35. „Този съвет няма нищо общо с реалността. Колкото и да е осигурен изтребителят със „стелт” технологията, при определени обстоятелства той все пак се вижда на радара”, обяснява Голц.

Генерал-лейтенант Александър Горков, ръководител на противоракетните сили на ВВС през 2000-2008 г., също е сигурен: дори ако F-35 се опита да надхитри руския зенитен комплекс, „С-400 ще го види така или иначе, макар и на по-късо разстояние, защото мощността на откриване на „четиристотицата” е много прилична”.

Горков е убеден, че американците все още се усещат уязвени от действията на Анкара. „Тук няма военна стратегия. Това е чисто политическо решение на САЩ, те се опитват да покажат, че все още са в състояние да повлияят на Турция като свой съюзник. Във всеки случай, придобитите С-400 и F-35 ще станат собственост на Турция директно”, смята генералът.

Изтребителят F-35 е разработен от средата на 90-те и започва да влиза в американските войски през 2015 година. Самолетът е наречен един от най-модерните модели военна техника и в същото време един от най-скъпите - разработката струва повече от 50 милиарда, като се планира да се продаде на цена от 80 до 100 милиона долара на машина. В същото време лъвският дял на разходите е изразходван точно за оборудването на самолета със „стелт” технология. В същото време ниският профил на изтребителя остана на преден план, заради него дизайнерите пожертваха маневреността, управляемостта и други свойства на самолета.

Въпреки високата цена, F-35 вече се купува от съюзниците на САЩ, включително от Израел, Канада, Обединеното кралство, Япония, Италия и други. Турция е не само клиент на F-35, но и производител на част от неговите компоненти. Плановете на Анкара бяха да закупи до сто от тези изтребители.

В същото време, според договора с Москва, Анкара ще получи две дивизии С-400 плюс някои производствени технологии. Първата партида от „Триумфите“ вече пристигна през първата половина на юли.

Превод: В. Сергеев, "Поглед.инфо"


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 80 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    84 305 Отговор
    Мужиците ще разбият … на баба си праните гащи ...

    Коментиран от #5, #38, #68, #89

  • 2 Анти милиционер

    266 39 Отговор
    Ердоган изнасили брутално режима на Синагогата в западните септипни ями.
  • 3 Късно са се сетили да мучат

    222 29 Отговор
    Вече им е вътре до макарите
  • 4 Гаргамел

    29 193 Отговор
    ахахахахахахха
    айде яервени руски капути на амбразурата
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 outlander

    43 159 Отговор
    Превод: В. Сергеев, "Поглед.инфо". Това е достатъчно и красноречиво говори за абсолютните лъжи и измислици на руската пропаганда.
  • 7 Късно е либе за китка

    192 29 Отговор
    Израелците вече не летят над Сирия в обхвата на ц300 пък какво остава за ц400
  • 8 Коментар📝

    157 28 Отговор
    А БАЦЕ КАК ИЗПОКРАДНА НАРОДА И ПОСЛЕ СЕ ОТКУПИ с Фките БАЦЕ И ГЕРБЕРАСТИТЕ НЕ РАЗБРАХА ЧЕ НАРОДА ГИ ОТСВИРИ С ПРАСЕТАТА.ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ Е АБСОЛЮТНО ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ
    ЗАЩО ГО ПИША ПОД ТАЗИ СТАТИЯ.ЗАЩОТО ТОЗИ КОЙТО СЕ МАЗНИ НА ДРУГИ НАРОДИ С ЦЕЛ ДА НЕ ТРЪГВА ДА БЪДЕ РАЗОБЛИЧЕН с КРАЖБАТА ОТ НАРОДА СИ.
    ЕДИН ДЕН НАРОДА ГО ОТСВИРВА.

    Коментиран от #72

  • 9 Наблюдател

    52 129 Отговор
    "Поглед инфо" е едно от остриетата на руската хибридна война срещу Западния свят и България включително. Умело смесва лъжи, полулъжи и малки дози истина за да обслужи руските интереси.

    Коментиран от #11, #28

  • 10 Факт

    192 27 Отговор
    Както винаги--американските"супер технологични" консерви се оказаха поредният надут балон--нищо повече...Да напомня ли за супер невидимият ,който сьрбите свалиха сьс стара сьветска ракета????

    Коментиран от #81

  • 11 Я па ти

    42 20 Отговор

    До коментар #9 от "Наблюдател":

    Е това го кажи на сьрбите-...абе големи "експерти" имало още

    Коментиран от #13

  • 12 Borislav Popov

    41 170 Отговор
    И как ще стане това, при положение че единствените Ф-35, корито пуйките ще видят ще бъдат израелските, които унищожават безаналоговите С-400??? Поглед.инфо пак са сънували розови сънища с участието на турски манафи. Ама нищо, нека русофилнята се кефят. То само това им остана в техния мизерен живот.

    Коментиран от #14, #19, #69, #71

  • 13 Наблюдател

    21 13 Отговор

    До коментар #11 от "Я па ти":

    Какво общо пък имат сърбите?

    Коментиран от #85

  • 14 А защо ревете тогава

    55 11 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Като джендъри за манаф, м?

    Коментиран от #17

  • 15 Хаджи хаджи Българин

    229 18 Отговор
    " Ф- 35 като се планира да се продаде на цена от 80 до 100 милиона долара !" 1,6$ млрд правят 16- 20 броя Ф-35 пето поколение самолети! А ние за тези пари купуваме 8 бр. Ф-16 ! Някой да забелязва кражбата на века в България?

    Коментиран от #75

  • 16 Алфа Вълкът

    35 100 Отговор
    Глупости на търкалета в Сирия, Израел ги направи на смях. Бомбардираше с Ф35 наред и руснаците мълчаха. Тук работата е, че не искат мюсюлманско фанатизирана държава да разполага с най-модерния самолет!

    Коментиран от #82

  • 17 Borislav Popov

    27 101 Отговор

    До коментар #14 от "А защо ревете тогава":

    Кой реве бе, русофреник? Във всяка тема ревът единствено рушките прокариоти. Факт.

    Коментиран от #21, #49, #52

  • 18 Насраха се да лъжат и злобеят москалите

    33 114 Отговор
    Що не ги откриват в Сирия, където Израелските изтребители си правят авиошоу над главите им. То бива наглост и самозаблуда, ама тяхното е тежка предсмъртна форма.

    Коментиран от #23, #56

  • 19 Бачо Киро

    148 17 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Ко унищожават? Сирийците свалиха израелския Ф-35 със С200... Израелците отричаха, после като им показаха снимки и минаха на "абе да, ма едни птици го уцелили"... Кат гледам не фърчат Ф-35 из Сирия, че и нормално, системата им въздух - земя чак към края на годината ще почне тестове, с кво да целят тея С200/300/400? Ще мятат камъни пилотите? Шлемът има доста бъгове с изображенията, самолетът има проблеми със софтуера... Ф-35 поразява цели само в твоята тиква.... Един ден може и да стане приличен самолет, но с тая хранилка май не бързат никак... Половината Ф-35 не летят хич дори, при Ф-22 готовността е под 50% даже... Ти си гърми наред де, турците мислиш са по-глупави от теб и се обърнаха срещу САЩ ей така, за спорта, за да вземат С400 с пълното самосъзнание каква ще е реакцията на САЩ....

    Коментиран от #20, #46

  • 20 Раптор

    26 63 Отговор

    До коментар #19 от "Бачо Киро":

    Половината Ф-22 наистина не летят в момента защото от 2017 г тече модернизация, която трябва да приключи до края на 2019г. Модернизират се до Ф-22 А блок 30, подобрени са авиониката, радара и стелта. Увеличена е мощността на двигателите. Вече максималната скорост е над 2600 км/ч, а без форсаж 1960 км/ч. Това е далеч отвъд възможностите на всички останали претенденти за 5-то поколение.
  • 21 Ами единственият който реве си ти бре

    37 4 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Си ти...това било онова било...само рев
  • 22 Тачо

    9 29 Отговор
    нацис социалистите хунта и шайка та ръководството заедно със купени журнал я подлоги и партийния им помагач плюят и бълват лъжи злоба срещу власта и държавата си.
  • 23 Не ги откриват защото не летят там бе ша

    76 10 Отговор

    До коментар #18 от "Насраха се да лъжат и злобеят москалите":

    Израелските пилоти захождат от Средиземно море или от Ливан и пускат ракетите от там защото им е мил живота.
  • 24 иожиеяж

    120 9 Отговор
    Прави впечатление високата цена на ф35 - около два пъти по-ниска от тази на ф16 за България.
  • 25 До Раптор

    79 9 Отговор
    Май Френд, ЩЕ, ще , ще ...но не и в момента. Кога ли? Ами най-вероятно -Някога. Тъкмо ще ги модернизират и руснаците ще са изкарали ц-500. Ай не плашете гаргите, че вече заминаха на юг!
  • 26 НАБЛЮДАТЕЛ

    66 6 Отговор
    С-400 ИМА РАЗПОЛОЖЕНИ В СИРИЯ И ОТ ТАМ МОГАТ СПОКОЙНО ДА СЛЕДЯТ ПОЛЕТИТЕ НА ЕВРЕЙСКИТЕ Ф-35,КОИТО ПОСТОЯННО ЛЕТЯТ КРАЙ ГРАНИЦИТЕ НА СИРИЯ.
  • 27 Недоумявам

    82 8 Отговор
    „Според прогнозите на Defense News, радарите на „Триумф” ще могат непрекъснато да наблюдават американските изтребители, което ще ги лиши от тяхната скритост.” Това ли е стелт системата на Ф35 - притивника да си изключи радарите и ше са невидими?
  • 28 Кьоравото коле

    30 6 Отговор

    До коментар #9 от "Наблюдател":

    Абе коьрсукак, да беше прочел поне статията, да видиш че там са цитирани страфорт и дефенс нюз?

    Коментиран от #32

  • 29 Кой68

    80 12 Отговор
    Забравихте ли в Югославия при една от американските бомбандировки какво се случи с един "невидим"-Стелт самолет?Сигурен съм че и сега ги следят.Недейте подценява Русия......

    Коментиран от #42, #87

  • 30 DADA

    16 2 Отговор
    2 дивизии или 2 дивизионна?
  • 31 Про-Анто

    66 10 Отговор
    Правели за смях, авиошоута си правели били израелците. Ето по какъв начин ги правят, като преди всяка бомбардировка в Сирия, еврейските педали се срещат с руснаците за да ги предупредят да не стрелят по тях, видят ли ги на радарите или да се правят че не ги виждат. За да могат след това подобни изкукали анализатори да плямпат глупостите колко са невидими ф-35 каруците.

    Коментиран от #53

  • 32 Наблюдател

    11 45 Отговор

    До коментар #28 от "Кьоравото коле":

    Прав си, именно са "цитирани", без да се посочва , кой точно какво е казал , за заблуда на нискоинтелектуални създания. А след това следват руските лъжи и пропагандни внушения. Хибридна война в действие!
  • 33 Само мнение

    45 3 Отговор
    Истината ще блесне, единствено и само на "бойното поле"!. Всичко друго си е просто и само "приказки".
  • 34 Емил Рангелов

    14 88 Отговор
    Израелски Ф35 и Ф16 блок 70 летят над Сирия ,без проблем и минават близо до Хаймим ,ушанската база.От 2 седмици летят и американски Ф22 от авиобаза до Ленгли.Ушанките с техните консерви ше разбият на баба им задницата ,барабар и задницата на комика ердо!Сега след като ушанките нарушиха договора за ракетите,на НАТО и САЩ са им развързани ръцете и ще ги сбъркат от технологии и ракети,а и става въпрос за огромни суми,така всичко ще е скоростно,а не десетилетия за.разработка на безаналогови консерви и макети.Нещо и с Армата сдали.дефекти яко и не могат да де избършат ,щото почнали внедряването му ,пък той засекъл без да е влизал в битка още!Парите са предимство ,а някои ги имат в огромни количества!А на тъпанарите дето припадат по всичко руско никога няма да им уврат главите ,щото са като комунистически радио точки !

    Коментиран от #48, #59, #61

  • 35 Въпрос

    31 5 Отговор
    Има ли вече паднало тенеке F-35?
  • 36 Има

    26 3 Отговор
    О, има много пернати, които летят и не падат. Има много F-35, летят и не падат. Само дето никой не ги стреля.
  • 37 999

    60 5 Отговор
    ЩО ЗА ГЛУПОСТИ СА ТОВА, ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ С 400 ВЕЧЕ БЕ РАЗПОЛОЖЕНО В СЕВЕРЕЗАПАДНА СИРИЯ ОТ РУСИЯ ОЩЕ ПРЕДИ ДА ГО КУПЯТ ТУРЦИТЕ.
    ТОЕСТ РУСНАКА ОТДАВНА СИ Е НАБРАЛ НЕОБХОДИМАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА Ф 35.
    ПРОБЛЕМА Е ЧЕ СЪС СЪЩАТА СИСТЕМА СЕ СНАБДИХА И ТУРЦИТЕ, ТАКА ТЕ ЩЕ МОГАТ ДА СЛЕДЯТ ВСЯКА СТЪПКА НА АМЕРИКАНЦИТЕ И НА ЕВРЕИТЕ В РЕГИОНА.
    ЕТО ТОВА Е ПРОБЛЕМА.
  • 38 БОГАТИР

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    ЕКСПЕРТ НА КИЛОТИ И БАБИ....
  • 39 Хаха

    6 14 Отговор
    Препечатка от забележителният поглед.инфо на Румен Петков и Сергеев, че какво да се очаква от тези????? Освен смях , нищо друго.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Крали Марко

    19 5 Отговор
    Затова F35 никога няма да ни дадат на нас-щото все едно са го дали на Путин.
  • 42 Ами не само там

    48 6 Отговор

    До коментар #29 от "Кой68":

    Те и китайците свалиха невидим американски самолет малко след като янките бомбардираха посолството им, който уж беше влязал във въздушното им пространство в южнокитайско море. Прсто им показаха, че технологиите им са голяма работа само във техните филми и когато бомбардират чуждо посолство ще си носят последствията
  • 43 Жоро

    7 37 Отговор
    Няма как да разкрият "недостатъци", като нямат Ф-35.....Путлеросите могат да вият..Ава си е факт:D

    Коментиран от #58

  • 44 ПЕНКО

    20 0 Отговор
    БЪЛГАРИН Е НАПИСАЛ : " ЕХ КОЛКО МЪКА ИМА ПО ТОЗИ СВЯТ " !?!?!?
  • 45 Kuzmanovv

    5 11 Отговор
    Много ярък пример на : 1. "Кликбейт" заглавие ; 2. "Фейк" новина. Много лоша комбинация -"Факти" + "Поглед.инфо".
  • 46 Роко

    12 37 Отговор

    До коментар #19 от "Бачо Киро":

    Ти малоумен ли си бе? В Сирия досега НЯМА свален самолет. Имаше един повреден F-16 на които пилота катапултира след като се прибра над израелска територия защото имаше минимален шанс да катастрофира при кацане, а за аврейте живота на пилота е малко по - ценен от куп ламарина (не очаквам путинопитек като тебе да го разбере, но те си ценят хората). За една година в Сирия С-300 не се е задействала НИТО ЕДИН ПЪТ. Само за сведение ЦАХАЛ всяка седмица поне по веднъж унищожава цели в Сирия и не му пука нито за С-300 нито за С-400. А с Панцер направо се гаври (между другото това е единственото руско ПВО постигнало успех срещу изреалската авиация унищожи ракета и две планиращи бомби с таран🤣🤣🤣)

    Коментиран от #79

  • 47 Наблюдаващ

    18 4 Отговор
    Тримата козяшки трола много се възбудиха .
  • 48 Фют

    6 1 Отговор

    До коментар #34 от "Емил Рангелов":

    Не дърпай дявола за опашката, че както са им развързани ръцете, да не се появят още ненормални, та да запукат с автомати и пищови един срещу друг и да се изтрепят нацяло, за радост на цялото човечество!
  • 49 ODB

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Единствения факт е че трябва да умреш
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Радо

    5 2 Отговор
    И не са дивизии, и дивизиона...нерде компоти, нерде компутури.
  • 52 Е па

    11 2 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Е па що се нервиш кат си мислиш,че си прав или така ти се ще?
    Мали ,че си ми умничак.Добре че ти дават текста на готово.
    И не нерви се за чужди каузи оти подлогите никой не ги обича и не уважава.
  • 53 Казуар

    7 31 Отговор

    До коментар #31 от "Про-Анто":

    Израел предупреди, че ако се стреля по неговите самолети, противовъздушната отбрана ще бъде атакувана. Русия предаде на Сирия С 300, но не се използват защото ако бъдат унищожени истеричната реклама ще пропадне. Същото ще стане и при С 400.
  • 54 Жорт

    4 15 Отговор
    Чалмите никогда няма да овладеят с400, така чё това ще са Руски войски в анадола, което е заплаха за нас
  • 55 Българин

    43 4 Отговор
    Значи 80-100милиона за 1ф35 тоест за наще пари които дадохме за чартежите наф16блок клозет спокойно щехме да си купим 16бр ф35 тоест двойно на нашите ф16 цялото земно кълбо ни се подиграват че мълчим като п-ки пред управлението на бг срамиме дедите си това дори в Африка неможе да се случи.

    Коментиран от #57

  • 56 Тъпото ми то..

    11 0 Отговор

    До коментар #18 от "Насраха се да лъжат и злобеят москалите":

    Виж коментара на пича с номер 23. И ако пак не ти е ясно нещо,щото виждам че си ограниченичък,пак драскай простотий.!
  • 57 Тъпото ми то..

    21 1 Отговор

    До коментар #55 от "Българин":

    Да,така е. Прав си и к аз предполагах че ще стане така още когато казаха че решението ще е политическо,а не въз основа на мнението на действащите ни пилоти,и командири.Просто Боко-тиквата трябваше да се покаже колко послушен е на новите си господари,това е. Лошото е че тия хвърчила ще ги изплащаме най-малко 20г.

    Коментиран от #64

  • 58 Тъпото ми то..

    9 1 Отговор

    До коментар #43 от "Жоро":

    Имат 2бр,но колко са оклемплектовани не се знае. Те бяха част от бъдещата голяма поръчка от 100бр Ф-35 които турците мислеха да вземат от САЩ.По същото време когато им ги доставиха в САЩ бяха пратени 2 екипа турски пилоти и наземен обслужващ състав за обучение. А след като се разбра че Турция не се отказва от С-400 САЩ прекрати обучението им,и те се върнаха в Турция. Така че имат си поне „мостра” турците на Ф-35.
  • 59 Тъпото ми то..

    7 1 Отговор

    До коментар #34 от "Емил Рангелов":

    Емилчо мама....фантазьорче си..! Това ще ти кажа и няма да се занимавам с образи като теб.
  • 60 kiro

    0 3 Отговор
    Sıvırşenite raketi koyito Kitay izpobva 6 mestsa prikluçiha s edin kıs rapor " 2.5 miliyarda dolara hvıleni na vetara"...
  • 61 Ддса

    10 1 Отговор

    До коментар #34 от "Емил Рангелов":

    А нас ни лъжат, ще Ф16 блок 70 още не е в производство!
  • 62 Един

    2 2 Отговор
    Сергеев ти се,, ДРОГИРАШ,,
  • 63 Пасат

    4 9 Отговор
    Пьлни КОМУНИСТИЧЕСКИ ГЛУПОСТИ
  • 64 Българин

    1 4 Отговор

    До коментар #57 от "Тъпото ми то..":

    Браво ооо! Веднага те преименивам на " Острото ми то" . Просто мисълта ти е като бръснач!
  • 65 Българин 8862

    1 2 Отговор
    Браво ооо! Веднага те преименивам на " Острото ми то" . Просто мисълта ти е като бръснач!
  • 66 Хасан

    2 3 Отговор
    Браво ооо! Веднага те преименивам на " Острото ми то" . Просто мисълта ти е като бръснач!
  • 67 Експерт

    10 2 Отговор
    Нито руснаците, нито американците ще дадат на чужда държава, пък било то и натовска, най-новите си технологии. Американците вече имат достъп до технологиите на С400, пордадени на Турция, пък и на други държави. Не си мислете, обаче, че най-важното е дадено на турците.

    Коментиран от #70

  • 68 Байо

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Прост като гърмяща змия .
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Тъпото ми то...

    7 2 Отговор

    До коментар #67 от "Експерт":

    Няма как да имат достъп американците до С-400 в Турция. Виж за С-300 и то стария модел от 86г да имат.Щото украйнците им го дадоха да го разлеждат. Но нищо не им е от полза щото не с С-400 а дори с С-350 Викинг нямат нищо общо. Освен това руски екип 1г на ротационен принцип ще бъде в Турция да обучава турски екипи. Много са подробностите ама няма кой да чете.
  • 71 сноу

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Боре ,Боре -е ..не знам дядо ти, поп ли е бил, ама ти доста стръвно каканижеш изветрели молитви и то с угаснало кандило..То сигурно западналите ти ги шушнат в ухото,ама вземи че веднъж им рекни старата приказка на дяда си ,че който много отвисоко се дърли ,най-лошо пада, че и в повечето случаи изобщо не става...
  • 72 Меншевик

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Коментар📝":

    Ей троле ,обърка местата на коментарите
  • 73 Голем смях

    6 4 Отговор
    Ей,тия американци живи да ги оплачеш.Трябвало само ..Русия да продаде С 400 за границу и ..вече Ф35 не са невидими.Колкото повече продават,толкова по-малко невидими стават хамериканските самолети.Интересно,защо не ги виждаха преди продажбата?И интересно,защо не виждат израелските самолети.А за няколко години война над Сирия няма свален ..нито един натовски или израелски самолет.НИТО ЕДИН.
  • 74 Ккккк

    9 3 Отговор
    Ликето Ердоган е много хитро.Блъска деца в европа и светът и така ще ислямизира всичко свято.Бойко е предател изби кози,свине сега е ред и на хората.Ако не се упълчим
  • 75 Оки

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хаджи хаджи Българин":

    Прав си като армейски поп
  • 76 бай Шиле

    5 2 Отговор
    Турците толкова се уплашиха от нашите бъдещи 8 броя F-16,че ще закупят 100 броя F-35.! БЪЛГАРИ ЮНАЦИ!

    Коментиран от #78, #83

  • 77 pantata

    2 0 Отговор
    ŞALOM privet ot TSAHAL...poklon na S400
  • 78 pantata

    4 0 Отговор

    До коментар #76 от "бай Шиле":

    abe te si imat zaten 220 broyki ot teh...
  • 79 pantata

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Роко":

    greşiş edin pıt se zadeysta i...S GOLEM USPEH svali Ruskiyat RAZUZNAVAÇ...

    Коментиран от #80

  • 80 6479

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "pantata":

    корона във вируса ти се е забило
  • 81 Запознат

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Факт":

    Сърбоманче я кажи, защо сърбите свалиха само един стелт ? Защо не успяха да свалят още поне един ,нали уж старите руски радари засичали стелт самолетите ? Сърбите извадиха много голям късмет с този стелт самолет нищо,че останалите стелт върнаха сърбите в каменната ера !!!

    Коментиран от #86

  • 82 Запознат

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Алфа Вълкът":

    НАЛИ ТУРЦИТЕ СИ ПЛАТИХА САМОЛЕТИТЕ БЕ ТЪП ВЪЛЧО ? АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ДОГОВОРА ,ПОЛУЧИХА ПАРИТЕ ЗА САМОЛЕТИТЕ ,НО НЕ ГИ ПРЕДОСТАВЯТ НА СОБСТВЕНИКА ИМ !!! НАЛИ ГОВОРИМ ЗА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА !!!ТУРСКИТЕ КОМПАНИИ ИЗПЪЛНЯВАТ ДОГОВОРИТЕ СИ И ПРЕДОСТАВЯТ ЧАСТИ ЗА САМОЛЕТА Ф 35 !!! КАКТО КАЗВАТ ТУРЦИТЕ ТОВА Е ЕДИН МНОГО ТЕЖЪК УДАР ЗА НАС И ТО УЖ ОТ СЪЮЗНИК !!! ИЗЛИЗА,ЧЕ НА САЩ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИМА ДОВЕРИЕ ЗА НИКАКВИ ДОСТАВКИ, ТЕ НЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ДОГОВОРИТЕ СИ !!! ДА НЕ СТАНЕ ТАКА И С НАШИТЕ Ф 16 ,КОИТО ГИ ПЛАТИХА ПРЕДВАРИТЕЛНО !!! ТУРСКИТЕ ВВС СА САМО ОТ АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТИ И САЩ ГУБЯТ ОСВЕН МНОГО ВАЖЕН СЪЮЗНИК В РАЙОНА, НО И РЕДОВЕН КЛИЕНТ !!! ТУРЦИТЕ КАЗВАТ,ЧЕ АКО НЕ СИ ПОЛУЧАТ Ф 35 ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КУПУВАТ НИКАКВА ТЕХНИКА ОТ САЩ !!! ТУРЦИТЕ СА ПОХАРЧИЛИ МИЛИОНИ ДОЛАРИ ЗА ХАНГАРИ И СКЛАДОВЕ,НОВИЯТ ИМ ДЕСАНТЕН КОРАБ АНАДОЛУ ТРЯБВАШЕ ДА ИМА ЕСКАДРИЛА ОТ Ф 35 НА ПАЛУБАТА СИ !!!
  • 83 ИСТИНАТА БРАТЯ

    4 2 Отговор

    До коментар #76 от "бай Шиле":

    НЕ СТАВАЙ СМЕШЕН ЗА ДА НИ ПРЕГАЗЯТ ТУРЦИТЕ НЯМАТ НУЖДА ОТ Ф 35 ДОСТАТЪЧНО Е САМО ДА ВДИГНАТ СЕЛСКО СТОПАНСКИТЕ СИ САМОЛЕТИ !!!
  • 84 Бай Манчо

    5 1 Отговор
    Има ли още наивници да вярват в "невидимост" на Ф35 ???? Та хората които са открили "стелт" и са най-добрите физици са създали Ц400 - тия янки са обезумели от това , че ще им разкрият поредната измама - Няма невидим самолет , няма - ако не се "вижда" в един честотен диапазон ще се вижда в друг , ако и там не се вижда няма самолет който да не оставя топлинна следа - само и...ди..от може да повярва , че са невидими или малко видими , та бордовите радари на СУ-тата ги виждат на поне 150 км какво остава за стационарните радари или за радарните системи които създават "поле" и ао не се вижда самолета се вижда сянката му - янките изгоряха за пореден път след фиаското на "стелта" над Югославия . Турците направо им го нахлузиха невиждам за какво са им "невидимите" ф35 освенда си вземат това за което са плтили до момента .
  • 85 Гешо

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Наблюдател":

    Е!!!!Трябва да ти обяснява ли някой?!Не пиши нищо и ще ти е по-леко в този живот.Има страхотни рецепти за готвене на варени яйца.
  • 86 Любомир

    1 2 Отговор

    До коментар #81 от "Запознат":

    Сърбите го свалиха, защото не са знаели, че е невидим.Извиниха се за тази грешка.А никой не ги е върнал в каменната ера.Те си живеят по начин, който им харесва.ЗА разлика от нас.
  • 87 Язе

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Кой68":

    Коя е тая държава Югославия. Къде се намира.
  • 88 Гагарин

    0 0 Отговор
    Факти, като уважаван сайт, спрете публикациите на този Сергеев. Вие ползвате Поглед.инфо - един сайт на руска издръжка. Там Сергеев властва. Преводачът не може да преведе добре от руски на български. Явно е завършил в Москве и е забравил родния език.
  • 89 До другаря Помпео

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Вземете го този фурумец "гост" на работа в Пентагона. Виждам, че е по-добре запознат с С-400 от вашите кадри.
  • 90 Гласувайте за ГЕРБ мили хора

    0 0 Отговор
    "като се планира да се продаде на цена от 80 до 100 милиона долара на машина".


    А сега господин Шкембе воевода да обясни, защо не си купихме осем от тях за 800 000 000 долара и останалите пари да дадем за повишаване на пенциите.