Last news in Fakti

6 Август, 2019 10:00 4 725 35

Големият късмет на Кристалина

  • кристалина георгиева-
  • мвф

Страната разполага с еврокомисар отговарящ за помощ на бедствените региони, но същият този комисар заявява на сънародниците си, че няма да получат нито стотинка

Големият късмет на Кристалина - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има хора без късмет, но има и такива, които сами не вярват на това което им се случва. Кристалина Георгиева е от вторите. Тя просто минава през годините и събитията, без да взима пряко участие в тях, но винаги успява да се качи на последния влак, да смени тротоара преди той да се пропука и да изпусне самолета, който се разбива, но без нея.

Това коментира във „Фейсбук“ Божидар Чеков.

Говори се, че е кръстена Сталинка. Това не е възможно, защото никой поп не би дал това име. Дъщеря на виден кадър от БКП, родена през годината на смъртта на Сталин, нейният баща без да я пита, вероятно я е записал, като Сталинка от преданост към "Бащата на народите". След разобличаването на Култа към личността, Сталинка бързо се преименува на Кристалина. Име което символично дава да се разбере, че е "кристално" чиста.

Студентка е във ВИИ "Карл Маркс", където учи икономика с очилата на Маркс и Енгелс. Продължава с някаква неясна научна дейност, съпроводена с научни титли, които са извън реалния икономически свят, докато не ѝ се отваря парашута през 1987 година, за околосветско пътешествие. Кристалина учи в Англия, Австралия, САЩ, СССР...

По това време никой не тръгва по света на държавни разноски, без препоръката на близък до Тодор Живков човек. Как се е отблагодарявала неуморната изследователка на кредиторите си, за парите с които е разполагала, не се говори никъде. По време на съдбоносната 1989 година Кристалина е в неизвестност. С натрупаните в различните университети познания, тя не взима никакво участие в кипящата българска декомунизация.

Появява се внезапно в Световната банка през 1993 година, където малко по късно отговаря за Русия. Това е началото на нейната изключително пресметлива международна кариера. Доброжелателни коментатори я определят като "успешен политик", без тя да се е представяла някога на избори.

Кристалина винаги е била само назначавана и никога избирана. През 2010 година, тя взима по спешност в Европейската комисия, мястото на обвинената в корупция Румяна Желева. Дава ѝ се поста на комисар по бедствията и хуманитарната помощ. Българското общество се надява на нейния благосклонен поглед, след наводненията при Харманли. Стотици животни загиват удавени. Кристалина пристига своевременно, но полива надеждите със студения душ на европейски счетоводител. След като си прави фотосесия с пострадали животновъди, тя заявява най-безсрамно, че бедствието не е достатъчно голямо за да бъде взето под внимание. Част от България е в бедствено положение.

Страната разполага с еврокомисар отговарящ за помощ на бедствените региони, но същият този комисар заявява на сънародниците си, че няма да получат нито стотинка.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио Ангелов

    43 2 Отговор
    Чугунка!
  • 2 Така мисля

    45 2 Отговор
    Късмета е че знае как да целува ръка на силните ! От Сталин до Тръмп ! Нагаждач профал на добра цена националните ни интереси на янките не безпомоща на Тиквич !
  • 3 БОКО

    42 3 Отговор
    ЕДНА ГОЛЯМА ИСТИНА!
  • 4 Да да да

    47 2 Отговор
    Боко и Сталинка най добре осребриха предателството към България ! Хамерикъ се отблагодарява с постове и рамо по време на избори ! Знаете как !
  • 5 Русенец

    49 4 Отговор
    За съжаление такива са всичките ни лидери - мишоци, назначавани, родоостъпници като Плевнелиев и Кристалина, като Цвъки и Боко !
    Гнилоч !
  • 6 Анти милиционер

    34 2 Отговор
    Как я издигнаха тая еврейка без да има никакъв стаж в политическа партия?
    Кой се обади на Тиквата да нареди от израелското посолство?
  • 7 kjl

    32 1 Отговор
    Това е в основата на трагикомедията българска. Такива плазмодии защитаващи пламенно антинационални интереси, се докопаха до всички възлови позиции. А когато си на страната на всесмучеща империя, няма как да очакваш друго. Ще бъдеш изсмукан и изплют, след консумация. За което в крайна сметка сме си виновни ние самите.

    Коментиран от #8

  • 8 ПОЛИТИЦИТЕ НИ СА ИЗМАМНИЦИ

    29 2 Отговор

    До коментар #7 от "kjl":

    Пример как ни прецакаха с АЕЦ иси осребриха централите а за таралясниците ф 16 на тройно цени не ми се говори !

    Коментиран от #9

  • 9 Истината

    25 2 Отговор

    До коментар #8 от "ПОЛИТИЦИТЕ НИ СА ИЗМАМНИЦИ":

    Изсмукват умни хора и финансов ресурс всеки ден ! Нямат мулост ! А Боко и слугинажа като Сталинка помагат !
  • 10 естет

    33 1 Отговор
    Крайно неприятна личност!
  • 11 чичо

    10 6 Отговор
    Като се родих и мене не ме питаха за името.
  • 12 Усмивката

    29 2 Отговор
    Ами биографиите на Бойко Методиев, ами биографиите на ред български светила трябва да вървят преди да ги изберем. Кога научихме за Бойко кой всъщност е. Кога узурпира властта. И до ден днешен не дава да посягат на миналото му. Ние имаме право да ходим на избори. Без правото да познаваме предлаганите. Узурпаторите изкупиха медиите. Затвориха държавата ни отвътре. Отвън изглежда свободна. Така ще е докато,, биографиите " ще продължава да са както по бай Тошево. Като мълва.
  • 13 от НОИ

    19 0 Отговор
    Сталинката е с късмет, че е посадена с привилегии в соца и ожъната предпенсионно в демокрацията... Хората в пенсионна възраст не трябва да работят платено на обществени длъжности - има по-млади за тази работа... Път на младите и стига с тези измислени незаменими...
  • 14 Guest

    8 2 Отговор
    .ба го! Дет' пипнеш кърмъзъ боя блика! От БКП-отбора, който в условията на "демокрация" взе, че се и клонира, до как'криСталинка от долината на дините... Че и те червени отвътре!
  • 15 Vojda

    11 2 Отговор
    Мръсна комунистическа гад!
  • 16 Димитър Димитров

    5 16 Отговор
    Начетох се на коментарии на дребни, неосъществили се в живота, пълни със злоба и лоши мисли хорица.
    Стегнете се бе .... постигнете поне 5% от това което е постигнала тял Засрамете се.
  • 17 ПЕНКО

    9 2 Отговор
    РУСИЯ ЩЕ Я СПРЕ -ПОРАДИ СТАРОСТ- НЕРАДОСТ !!! КАКВО Е ДА ЦЪФТИШ ПРЕДИ ДА УМРЕШ !?!?! ПОМНЕТЕ -ДОЙЧЕ МАРКАТА "ПАДНА" , КОГАТО ЕЛЦИН СЕ РАЗБОЛЯ !!! ТА ТОВА Е МВФ !!!

    Коментиран от #20

  • 18 Големия

    4 11 Отговор
    Само че тя си показа кръщелното свидетелство по всички телевизии, и то опровергава автора. Ако има доказателства, че ся я кръстили "Сталинка", нека ги покаже, не само да сее омраза. Отделно-едно дете не е виновно, ако са го кръстили някак си. А автора-неговата фамилия не идва ли от ЧК(Чрезвичайний комитет)?!
  • 19 onq s konq

    4 12 Отговор
    Лицето Божидар Цеков написал мнението си във Фейсбук,което си е негов проблем.Това негово мнение обаче СЕ ПРЕПЕЧАТВА ОТ "ФАКТИ" и вече броят "запознати" с литературния труд на Цеков стават НЕСРАВНИМО ПОВЕЧЕ/вкл. и АЗ/.Имам 2 скромни въпроса:Първо- към "Факти":КОЙ ПЛАТИ ЗА ПУБЛИКАЦИЯТА на коментара на никомунеизвестния Цеков?Второ- Как ще коментира Цеков ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ ОТЗИВИ НА Руското правителстно и лично на Путин и ПОЗДРАВЛЕНИЯТА,изпратени на Кристалина по повод назначаване на новата й длъжност?А на Б.Борисов? И ТРЕТИ ИЗВЪНРЕДЕН ВЪПРОС:Ако Цеков БЪДЕ УДАРЕН ПО ГЛАВАТА С ПАЧКИТЕ КОМПЕНСАЦИИ,които собствениците на "загробени животни" ще получат,ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ЛИ ДА ЛЪЖЕ,че Кристалина "била казала" че няма да има и "стотинка" за тях?Нямам др. въпроси.

    Коментиран от #22

  • 20 Дано дано дано

    11 2 Отговор

    До коментар #17 от "ПЕНКО":

    Дано Русия я спре ! Вярно бугарка но е противна и работи против народа си ! И е стара !
  • 21 MADAM YES

    13 0 Отговор
    TAZI BABA NAPRAVI KAL NA BOKOVA !!!!
  • 22 Ало

    12 0 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Ало, оня с коня... много мязаш на оня биков... или наистина си ти, а? Томчото Биков, а?

    Коментиран от #23

  • 23 onq s konq

    4 9 Отговор

    До коментар #22 от "Ало":

    Ха!Ама аз съм Биков бе,ееей...най-после някой да ме разпознае:)Но да се разберем овреме с тебе - ПАРИ НА ЗАЕМ няма да ти дам,щото знам че няма от къде да ти дойдат че да ми ги върнеш:)И май след тая уговорка интересът ти към личността ми секна ааа?!

    Коментиран от #24

  • 24 Ало

    11 0 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    Кой ти иска заем бе Биков, та вие само на кредит живеете бе...

    Коментиран от #25

  • 25 onq s konq

    3 5 Отговор

    До коментар #24 от "Ало":

    Да кажа аз,щото "човек предупреден- наполовина спасен":)Пък ти пак си разсъждавай кой как живее.
  • 26 От Пирдоп

    8 0 Отговор
    Жална им майчица на ,,Европата" те тая ще им оправи ,,генофонда"
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ira

    14 0 Отговор
    Лаком поглед. Безпардонно поведение. Халосване и нагаждачество. И всяка нова седмица, нов пост: еврокомисар, управител на Световната банка, директор на ООН, председател на ЕК, директор на МВФ...Няма ли кой да каже, Царя е гол!
  • 29 Оху боху

    8 0 Отговор
    Където се отвори дупка и тя ще я запуши,егати и специалиста.
  • 30 Morgoth

    1 11 Отговор
    Сещам се за вица с българите в казана в ада, дето ги били оставили без надзор, защото ако някой се опита да се измъкне другите го сваляли обратно. Тежка е завистта на Чеков! Имаме успяла българка и трябва да я върнем в казана.

    Коментиран от #31

  • 31 Помнещ

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Morgoth":

    ,,Да се измъкне , ама как" като стъпка другите, т.е цялата държава!
  • 32 onq s konq

    2 5 Отговор
    Къде е сега ПОЛИТИЧЕСКИЯТ МОШЕНИК ЧЕКОВ и ще излезе ли от Червената си бърлога ЗА ДА СЕ ИЗВИНИ ЗА НАГЛАТА СИ ЛЪЖА че Кристалина била казала че няма да има и стотинка за собствениците на "загробени прасета"?!Или вероятно все още "не знае",че Европа ни предоставя 11 милиона евро ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ДО 30 ДНИ,като 3 МИЛИОНА - МОМЕНТАЛНО ЗА НАЛЕЖАЩИ НУЖДИ?!!
  • 33 Георги Илиев Митев

    2 1 Отговор
    ИРИНА-БОГИНЯТА ЕДНА ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА. ИРИНА 'ЗВЕЗДИЕ" СИ ГИ НАРЕДИ ДРУГИ ПЪК ГИ РАЗРЕДИ. ТЯ УРЕДИТЕ ВЗЕ ДА ПОЛЗВА ,ЗА ДА ПОДРЕДИ ВСИЧКИТЕ ЗВЕЗДИ И ПЛАНЕТИТЕ ГИ НАТОВАРИ ДРУГИ ПЪК ГИ РАЗТОВАРИ ЗА ДА УРЕДИ ВСИЧКИТЕ БЕДИ НА. ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ.
  • 34 Алфа Ромео

    4 1 Отговор
    Като и видя физиономията на тази продажна селянка и ми става зле!

    Коментиран от #35

  • 35 хитлер

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Алфа Ромео":

    не само ти цйлата европа я мрази ноооо тя е любимата ученична на Сорос. Той я издига за да му служи за тъмните дела. Мръсна гадна чифутка.