Last news in Fakti

8 Август, 2019 16:05 5 805 27

Райчев: Кого обслужи фейкновината, че Манолова се отказва от кметските избори?

  • андрей райчев-
  • мая манолова-
  • йорданка фандъкова-
  • бсп-
  • герб

Ако Манолова спечели, мога да предвидя, че на следващия ден 40% от вестниците ще излязат със заглавие: „Началото на края!“ Другите 60 на сто просто ще го напишат с малки букви на втора страница.

Райчев: Кого обслужи фейкновината, че Манолова се отказва от кметските избори? - 1
Снимка: БГНЕС, архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Андрей Райчев

Преди два дни беше пусната фейкновина, че Мая Манолова се отказва от кметската битка. Две издания, приближени до правителството, излязоха последователно с тази новина, а после един от анализаторите на ГЕРБ я коментира с подигравателен за Манолова тон. Но преди това темата се предхождаше от две демонстративно направени изследвания, в които се даваше евентуална преднина от 16 пункта на г-жа Фандъкова срещу г-жа Манолова при евентуален балотаж. Възниква въпросът – защо.

Защо се прави това?

Вариантите са два. Ако приемем, че е враждебно спрямо Манолова действие - това е безсмислено, тъй като тя може да заяви, че това не отговаря на истината. И тогава акцията няма да ѝ носи никаква печалба, напротив!

Вторият вариант е фейкновината да е насочена към Фандъкова.

Социологическите изследвания, които рязко се отличават от останалите и показват предварително равенство между Манолова и Фандъкова, се правят за един човек – за Фандъкова.

ГЕРБ са застрашени от ситуация, близка до тази, в която изпаднаха преди 3 години. Тогава г-жа Фандъкова беше техният кандидат за президент. Тя имаше всички шансове да победи, всички социолози ѝ даваха големи шансове, но тя се отказа.

И сега ѝ правят нещо като психотерапия, като ѝ казват, че ако се яви с Мая, ще спечели с много. А после ѝ казват, че Мая всъщност няма да се яви, за да я успокоят, че победата ѝ е в кърпа вързана. Това е единственият смисъл, който аз мога да разчета в този трик.

Ако това е вярно, значи г-жа Фандъкова се колебае много и те я убеждават с тези два аргумента.

Навремето първият философ Горгий е казал: „Нищо не съществува, но ако съществува, не може да бъде познато. А ако бъде познато, не може да се изкаже“. Те ѝ казват нещо много близко: „Ти ще победиш Манолова с много, но тя няма да се яви.“

Да, г-жа Фандъкова има шансове да победи. Но въпросът е - иска ли да става кмет за N-ти път. Не ми се вярва г-жа Фандъкова да се съгласи да се кандидатира отново. Тя е човек с високо чувство за собствено достойнство. Тя се радваше на много голяма популярност в първите си мандати. Да си представим, че тя печели и тези избори – след това всеки ден ще бъде изложена на нападки, унижения, клюки. На човек трябва да му е приятно да ходи на работа. Струва ми се, че това няма да се отнася за Фандъкова при N-тия ѝ мандат.

Тук ясно трябва да бъде направено следното разграничение.

ГЕРБ срещу Мая Манолова е загуба за ГЕРБ.

Фандъкова срещу Манолова е победа за Фандъкова.

Хората не искат да избират партия за кмет.

Ако Манолова има шансове да спечели, то е защото хората я различават от БСП. Хората не избират кмет-партия, за това си има бюлетини за съветници, но кметът е друга работа.

Разбира се, Мая Манолова не може да привлече десните, особено на първи тур, но за балотаж тя може да събере целия протестен вот.

За ГЕРБ едно поражение в София ще е много страшно. Това е цитаделата, мястото на генезиса на партия ГЕРБ. Да не забравяме, че пътят на Борисов към голямата политика тръгна от кметския стол в София.

Ако Манолова спечели, мога да предвидя, че на следващия ден 40% от вестниците ще излязат със заглавие: „Началото на края!“

Другите 60 на сто просто ще го напишат с малки букви на втора страница.

Източник: "Епицентър"


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КЕНЕФИСТАН

    48 15 Отговор
    РАЙЧЕВ ЗАЩО НЕ РАЗКАЖЕ КАК Е ИЗКАРАЛ МИЛИОНЧЕТАТА ? ДОКАТО НИ БАЛАМОСВА ПРИБИРА ЧУВАЛЧЕТА
  • 2 Стършел

    38 43 Отговор
    Манолова е по-червена от макаците в зоо-то! А ако се е отказала ще спечели не само София, но ще спечели и България. Стига с тая чалга бе хора!
  • 3 Йосарян

    37 9 Отговор
    Този Палавник райчев не се знае, кого не е Обслужил.

    Коментиран от #4

  • 4 антрашпиц

    30 6 Отговор

    До коментар #3 от "Йосарян":

    Обслужил е всички,и то както трябва!
  • 5 БСП ДПС Евророма

    31 9 Отговор
    Чак сега изпеченият лъжец Райчев посмя да излезе от дупката, след изборните си манипулации. За да лъже отново.
  • 6 Фен

    32 21 Отговор
    Абе, Райчев, ти си фейк целия бе, бате! И сто пъти да кажеш, че Майчето има шанс, пак няма да стане!

    Коментиран от #8

  • 7 Експерт

    24 19 Отговор
    Фандъкова е аут изправили се срашу Мая Манолова а преди 3 години Румен Радев щеше да я отвее и нея на президентските. Райчев е мъж на Виза Недялкова и явена подлога на герберастите!

    Коментиран от #25

  • 8 Денерис Таргериан

    19 10 Отговор

    До коментар #6 от "Фен":

    Трай си бе селянин, гласувай си там на село за ДПСто не давай мнение за столицата!

    Коментиран от #13

  • 9 Onq s konq

    6 18 Отговор
    Мая е омБОЦЕмана на БОЦЕ. И това ми било политолог
  • 10 Наблюдател

    25 10 Отговор
    Този дърт червен плазмодий е в основата на фейк новините в България.
  • 11 ПЕНКО

    19 7 Отговор
    КОЛКО БЪЛГАРСКИ "РАЙЧЕВЦИ " НЕ СИ ДАВАТ СМЕТКА ЧЕ : КОЛКОТО И ХРАНА ДА ИЗЯДАТ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА МНДЖАТА НИ -ЩЕ УМРАТ- КАТО ПРОДАЛИ СЕ ЗАД.НИЦИ И ОТ ТЯХ НЯМЯ ДА ИМА СЛЕДА ,А СРАМ НА НАСЛЕДНИЦИ !?!? НО И ЗА "ЧЕРВЕНКО" ВАЖИ !?
  • 12 Guest

    26 4 Отговор
    Колега Райчев, Вие пък от коя дупка с яки паяжини изпълзяхте? С колегата Стойчев в момента нямате ли си работа в района на Каварна? Малиии, масово онези свише ни имат верно за дебили. То не беха тези дни райчевци, барековци, стойневци, яневци, никому не известни областни управители... До края на октомври нищо чудно и Жан Виденов да изкочи... Май верно иде Време Разделно в следващите месеци! Дано уцелим правилната Черна дупка този път.
  • 13 Фен

    16 6 Отговор

    До коментар #8 от "Денерис Таргериан":

    Е що, ти като си софиянец, за БСП ли гласуваш? Не сте много такива убитаци.....
  • 14 Изнервен

    17 5 Отговор
    Този червен каунь досега не е познал нищо. Само бълвоч в грешна и манипулативна посока. Червен бок.лук.
  • 15 Тапата

    15 4 Отговор
    Ако Манолова се откаже, ще е заради непосилната за нея отговорност, която трябва да поеме като кмет.
  • 16 Георги Илиев Митев

    6 6 Отговор
    БОЙКОУСПОКОЯВАЩИ ЗА НАС СА БЕЗ ПАРИ. И ВИЖДАМ ВЕЧЕ АЗ БОЖЕСТВЕНА ГЛАВА (ФА КАЖА ТУК ПОХВАЛНИТЕ СЛОВА). ТРИ ПАПИ ПО ГЛАВАТА ГО ГАЛИЛИ И БОГОВЕТЕ НИМБА МУ БЛАГОСЛОВИЛИ.
  • 17 onq s konq

    14 6 Отговор
    Райчев открай време смята другите за по-глупави.Пък то НЕ Е ТАКА,ДОРИ НАПРОТИВ...и ще посоча за пример СЕБЕ СИ!Е...,това лафче на Горгий не го знаех и ми води по точки,ама ще му измъкна от дебелите книги нещо ,от което пък той ще зяпне и ще мига на парцали:)ТА:Голфаджийски измишльотини/много пари прави от Голф-игрищата- шапка му свалям/ са думите му за Фейк-новините че Мая се била отказала-никой не е твърдял товаслед като самата мая МНОГОКРАТНО ЗАЯВЯВА,ЧЕ ОЩЕ НЕ Е РЕШИЛА.Обяснява разпалено Политологът-анализатор колко кофти ще е за ГЕРБ загубата на СФ,но НИЩО НЕ КАЗВА КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО БСП НЕ СПЕЧЕЛИ И по-конкретно С НИНОВА И ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО!Но НАЙ-ВАЖНОТО:Защо Райчев не каже КОЯ ПАРТИЯ ще застане зад Мая евентуално?Ами отговорът му ще е "НЯМА ДАННИ".Ави като "Няма данни" що си се изтъпанчил пред хората да им дрънкаш с трудноразбираема реч под носа си разни глупости и да им губиш ЦЕННОТО ТРУДОВО ВРЕМЕ?!
  • 18 Тръмп

    7 7 Отговор
    Горгий не е първия философ,а родоначалник на Нихилизма,какъвто е и Райчев!!!:):):)Нихилист Райчев се опитва да прави внушения за Манолова,която е бита карта още от Костинброд и Бюреков!!!:):):)А хорото Майче се е отказала,защото има най-малко 3милиона бюджет и се вози в трамвая за да спести някой лев за гепене!!!:):):)
  • 19 Тръмп

    9 8 Отговор
    А хитрото Майче от Кюстендилско я боли сливата за кметския пост,но няма кой да и го даде!!!:):):)Защото Борисов вече и даде Омбундсманския пост и знае как е похарчен бюджета от няколко милиона,та при нужда и заплаха има как да и извие връта!!!:):):)
  • 20 Тръмп

    10 5 Отговор
    Кухия Райчев и Мунчо Стойчев са страхотни персонажи за повест с Хитър и Подъл в заглавието!!!:):):)
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тръмп

    9 4 Отговор
    Много се забавлявам с тезите на Темерут Райчев,но не се сещам от кое село бяха с Виза Недялкова,та се притесняват за кмета на София!!!:):):)
  • 23 Тръмп

    9 5 Отговор
    Комунягата Райчев не вярва в Бог,а в Ленин и Путин!!!:):):)Но името София означава Премъдрост Божия и софиянци не са глупави,а мъдри!!!:):):)Няма кой да се върже на тия социо-галоши и лапачи на партийни и ЕС-фондове!!!:):):)
  • 24 Стига ва

    3 3 Отговор
    Тя е човек с високо чувство за собствено достойнство....ма верно ли? Сигур има и собствено мнение? Хи хи
  • 25 НС на ДПС

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Експерт":

    Ха-ха-ха Райчев подлога на ГЕРБ . Мъжът на върлата комунистка Виза и отявлен русофилистик Райчев Писюра заедно с агента Кънчо Стойчев превърнал се в Най-великия бизмесмен голферист и двамата подлоги на ДПС . Много обичате да прехвърляте вашите гов-нари на другите.
  • 26 Стефан

    3 1 Отговор
    Кого обслужи фейкновината, че Манолова се отказва от кметските избори? Алоооо, ей единственият социолог в света с голф игрища, всичко е мара втасала че вече за Мая Манолова ще мисля, пиши ако имаш дупе за далаверите в енергениката, пиши за кметовете феодали, пиши за оня от Банкя, че прави скандал след скандал, пиши за доходите на хората, за осигуряването на минимални заплати, за най ниските пенсии в ЕС, но пък забравих че те пенсионери и работници няма да ти платят, а ти без пари НИЩО НЕ ПИШЕШ И ГОВОРИШ, но къде ли ти е морала, онзи морал дето ПОНЕ ЕДИН ПЪТ да ти проговори че така не може да се живее, че няма дори илюзорна надежда за матряла, както обича да казва оня, ех Райчев, и онзи Мунчо ортака ти ще дойде време и ще повръщаш от истината, но никой няма да ти вярва.
  • 27 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    УВЕРЯВАМ ВИ ,ЧЕ НЕ Е КРИВОГЛЕД ,ЗАЩОТО СИ Е БРЪКНАЛ В ОЧИТЕ С ХВЪРЧАЩИТЕ СИ ПРЪСТИ !!!!!!!!