Last news in Fakti

11 Август, 2019 19:05 13 980 62

Йорданка или Мая? Изберете сами!

  • йорданка фандъкова-
  • мая манолова

Две достойни дами, които трябва да се преборят с инерцията, с примирението; да покажат, че могат да удовлетворят желанието на столичани за европейското бъдеще на хилядолетна София.

Йорданка или Мая? Изберете сами! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Чужденец не би ги различил.
Двете са на почти една възраст, с финна фигура, с еднакви прически, с еднакъв цвят на косата, почти еднакви на ръст. Обличат се делово елегантно, когато случаят го изисква, могат да надянат и маратонки.

Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.

Едната е кмет на София десет години - от частичните избори в града през есента на 2009 г.
Другата е национален омбудсман от 2015 г.

ЩЕ ЗАСТАНАТ ЛИ ЕДНА СРЕЩУ ДРУГА?

Фандъкова, която спечели кметския вот в София през 2009, 2011 и 2015 г. на първи тур, още не е казала дали ще се състезава за четвърти мандат. Но всички очакват това.
Политическите слухове спрягат Манолова за кандидат-кмет, подкрепен от БСП. Още не е казала дали ще влезе в битката. Но всички очакват това.

Фандъкова ще извести за решението си в началото на септември.

До 14 септември, когато е градската конференция на БСП-София, трябва да стане ясно какво е намислила и Манолова.

ПЪТЯТ ДО СОФИЯ

И двете не са коренячки софиянки, но столицата става техен дом и място, където реализират политическите си амбиции.

Йорданка Фандъкова е родена на 12 април 1962 г. в Самоков, но отрано пристига в столицата. Завършва 35-а руска гимназия, а след това руска филология в СУ. До 2005 г., когато става заместник на тогавашния столичен кмет Бойко Борисов, е учител и директор на 73-ото училище.
В първото правителство на Борисов е изстреляна право в креслото на министър на образованието - трамплин, от който атакува кметския пост в столицата. Партийната ѝ кариера също е шеметна – днес е един от двамата заместници на партийния лидер Борисов – пост с огромно влияние.

Мая Манолова е родена на 4 май 1965 г. в Кюстендил. Там завършва езиковата паралелка на ПГ „Неофит Рилски“, където изучава английски и руски език. Учи история в Москва, а след това икономика и право в Юридическия факултет на УНСС.
Член е на БСП от 1989 г., партийната ѝ книжка я връчва Георги Пирински.
Адвокатства в родния Кюстендил до 2005 г., когато е избрана за народен представител с листата на БСП. Остра, речовита, нападателна - с влизането си в парламента медиите започват да я наричат „червеното острие“.

ЛЮБОВ ОТ ПРЪВ ПОЛЕД, РАЗВОД И ПАК ЛЮБОВ

И двете са омъжени.

Фандъкова – за ученическата си любов, педиатъра д-р Юрий Фандъков. Манолова – за бившия си колега в парламентарната група на БСП Ангел Найденов, бивш министър на отбраната.
И двете наричат мъжете до себе си любовта на своя живот.
Но докато личният живот на Фандъкова е скучен, за историята на Манолова може да се напише роман. С първия си съпруг се разделят, но остават приятели. С депутата Ангел Найденов стават двойка доста по-късно. Семейство са от октомври 2016 г.

В КЛУБА НА ГОТИНИТЕ БАБИ

И двете имат дъщери – Михаела (на Фандъкова) и Ралица (на Манолова), а вече членуват и в „Клуба на готините баби“. Но тук Фандъкова води – тя има две внучета – 13-годишният Алекс и 4-годишната Елия. Манолова има един внук – Максим на две години.

Мая обича да готви, като истински представител на зодия „Телец“.
За „Овена“ Фандъкова готвенето не е страст.
И двете обичат да гледат планината. Фандъкова – от балкона на жилището си. Манолова – от вилата в Рударци.

ПРИЧЕСКИ КАТО ПОД ИНДИГО, ДАНТЕЛА В ГАРДЕРОБА, ТОКЧЕТА И КЕЦОВЕ

И Фандъкова, и Манолова "говорят" чрез облеклото си.
Кметът на столицата предпочита по-консервативния стил - семпъл, ненатруфен, ежедневен. Залага на мотото: "Удобството преди всичко" и често може да бъде видяна със спортна визия - панталон с риза, дънки с тениска, неутрални тонове или класически комбинации.

Омбудсманът прави впечатление с облеклото си - залага на наситени, дори бонбонени цветове: розово, цикламено, жълто, оранжево. Интересен детайл от облеклото ѝ е смелият избор на непреходният във времето десен на точки.
Манолова признава, че модата е най-голямата ѝ слабост, но не прекалява със скъпи дрехи и обувки. 80% от костюмите ѝ са дело на български фирми, а едни от любимите ѝ дизайнерки са Нели Колева и Жени Живкова. Като депутат тя прокарва пътя на дантелата в парламента точно с делови костюм от модното студио на Колева през 2014 г.
Облечена в жълта рокля е спечелила сърцето на депутата Ангел Найденов, с когото сключва граждански брак през октомври 2016 г. Сватбената рокля на Манолова е в бонбонен розов нюанс, който тя определя като своя най-любим цвят. През 2018-та Мая грабна призна „БГ модна икона” в категория "Политика".

И Фандъкова, и Манолова не носят обемни бижута, придържайки се към класически колиета или перлени огърлици. Обща страст на двете обаче са шаловете.

Фандъкова следва семплия стил и при избора на аксесоари.

Манолова не крие слабостта си към дамските чанти.

Токчетата са се превърнали в запазена марка на Мая Манолова. Щом стана зам.-председател на парламента получи прозвището Генерал на токчета.

Кметицата предпочита леки обувки тип балеринки и елегантни кецове на ниска платформа. На официални събития може да бъде видяна с класически обувки стилето, но на ток от едва 4-5 см.

Манолова подбира рокли с дължина около коляното, дори за вечерни събития и официални празненства, като пример за това е сватбата на дъщеря ѝ Ралица през юли 2016 г., когато Манолова се появява с дантелена рокля в тюркоазено.

Тази на пръв поглед семплост на юристката не важи за визията на бившата учителка Йорданка Фандъкова по време на вечерни приеми. Стилът ѝ буквално се променя под вечерните прожектори. За Виенски бал Фандъкова подбира изящни дълги бални рокли.

Пълен синхрон виждаме при избора на прически.

Късото каре се е превърнало в запазена марка на двете дами, като единственият детайл, който ги различава, е бретонът. Фандъкова залага на обемен прав бретон в стила на гранд дамата на френския шансон - Мирей Матийо, а Манолова - на фризиран с асиметрична форма.


МЪЖКИ МОМИЧЕТА В БИТКАТА С РАКА

И двете пребориха една и съща ужасна диагноза – рак на гърдата. И Фандъкова, и Манолова споделят, че не биха успели в битката без помощта и подкрепата на близките си. И кметът, и омбудсманът не спряха политическата си дейност, докато траеше лечението им.

Бяха мъжки момичета. Не се предадоха. И за двете времето, когато се бореха с болестта, съвпадаше с време на върховно усилие.

За Фандъкова това бе първото участие на ГЕРБ в парламентарни избори, а след това и нейното първо кандидатиране за кмет през 2009 г. Тежка кампания. Първата дама на ГЕРБ не се огъна - сложи перука, за да прикрие следите на тежката химиотерапия и продължи да работи, сякаш нищо не се е случило. В изборната нощ на 15 ноември 2009 г. очите ѝ заплакаха, неиздържайки на светлината на камерите, „втренчени“ в лицето ѝ. Победата ѝ беше върхова – спечели с 67% срещу опонента си Георги Кадиев (27.71%).

Стана 57-мият кмет на София и първата жена на този пост в 130-годишната история на София като столица на България.

За Манолова първото известие за коварната болест идва през 2015-а, лекува се по времето, когато трябва да вземе тежкото решение дали да излезе от активната партийна дейност и да се кандидатира за обществен защитник. Не напусна политиката. Продължи да работи активно така че никой да не заподозре вътрешната ѝ драма, а през юни 2015-та стана първата жена национален обмудсман на България.

Заболяването на Фандъкова е открито по време на профилактичен преглед и тя винаги съветва жените да не „прескачат“ профилактиката. Същото говори и Манолова, след като сама се сблъсква със собствената си небрежност към здравето.„Когато чух диагнозата, бях бясна на себе си“, споделя Манолова. Защото половин година по-рано тя организира безплатни прегледи за рак на гърдата на шивачки от Кюстендил, и когато лекарите ѝ предлагат тя също да се прегледа, Мая отказва, защото бързала и няма време.
Сега и двете говорят за тежкото премеждие спокойно, но и двете проявиха невероятна сила на духа и характера.

УСАМОТЕНИЕ В ХРАМА

И двете са религиозни. Дори и най-напрегнатата политическа програма никога не може да попречи на Мая в неделя или на църковен празник да влезе в храм и да запали свещ. Казват, че и Фандъкова влиза в църквата „Св. София“ всеки ден преди да отиде в кабинета си на „Московска“ 33.

ТРАМПЛИНЪТ В ПОЛИТИКАТА

Фандъкова едва ли би се изстреляла до шестата позиция в държавата, каквато е кметският пост в столицата, без Бойко Борисов. Въпреки че десета година е на това ветровито място, не е запомнена с ярко политическо изказване. По време на форумите на ГЕРБ представителите на медиите не затаяват дъх, щом стане ясно, че предстои изказване на зам.-председателя Йорданка Дандъкова. В политиката тя по-скоро свети с отразената светлина на Борисов. За него тя е Данчето.

Манолова, напротив, сама пробива пътя си нагоре. С амбиция, хъс и изключителна работоспособност. Няма трудност, която да я спре.

КРЕСЛОТО НА „МОСКОВСКА“ 33 И СТОЛЪТ НА ОМБУДСМАНА

Фандъкова също е работна пчеличка, но дългият ѝ стаж на „Московска“ 33 вече е нож с две остриета. Безспорно по време на нейното кметуване столицата се промени, придоби цветен „женски“ облик , грейнаха много сгради, огромна част от транспорта слезе под града, културната програма на столицата се насити, но колкото повече стои в кметското кресло, толкова повече се трупат проблемите на града и недоволството расте. Днес едва ли някой ще си спомни с благодарност първите ремонтирани улици и мостове в София, първата метростанция или началото на ремонта на бул „Витоша“, всички гневно са се вторачили в „Ларгото“, в „Графа“, в градинката пред „Св. Седмочисленици“, откъдето все извират скандали и вече все в кмета рефлектират.

За Фандъкова сега няма път нагоре. Тя можеше да спечели, ако се беше кандидатирала на президентските избори, както настояваше Борисов.

Днес я следват само неприятности с обществени поръчки, счупени плочки, градоустройствени проблеми. Следват я критиките, а не похвалите. Кметската власт в София е в криза, а не в подем. Скандалите, свързани с корупция и безстопанственост, се коментират от всеки жител на града. Обвиненията за провали отдавна не жалят и кмета. Мръсен въздух; лош транспорт; кофи, пълни с боклуци; безразборно строителство; ужасни тротоари...

Миловидното лицето на Фандъкова вече изразява умора, а не възторг. Тя е в отбранителна позиция. Бранейки своя 10-годишен труд, тя трябва да брани и постигнатото от ГЕРБ, а то е подложено на унищожителна критика.

Точно обратното е при Манолова - тя е в позицията на централен нападател. В дългата ѝ политическа кариера юристката също има куп неща, за които търпи критика. Обвинявана е за Костинбродската афера, наричана е „сестра Галева“, критикувана е заради текстовете в Изборния кодекс от 2009 и 2014 г., атакувана е за позицията ѝ по Истанбулската конвенция.
Като омбудсман обаче Мая събира много позитиви, уплътни максимално тази длъжност, превърна се в истински защитник на бедните, на онеправданите, извиси снага като яростен опонент на всяка власт. В кметската битка за София тя ще влезе с тези бонуси и с очакването, че каквато е била като омбудсман, такава ще бъде и като кмет. В излъчването на Мая има борбеност, има хъс за победа, има настъпателност.

Ако загуби, не е сигурно, че ще загуби политическо присъствие - всичко ще зависи от общата политическа картина в държавата.

Ако спечели, това ще бъде мощен пробив за опозиционните сили в страната. И ГЕРБ знаят това.

Върху тези две жени в момента са стоварени политическите амбиции на най-мощните партии в България.

Загубата на Фандъкова е началото на края на управлението ГЕРБ.

Победата на Манолова е началото на връщането на БСП във властта.

РЕШАВАТ СОФИЯНЦИ
За обществото Фандъкова е лицето на статуквото, Мая е очакването за промяна.
Битката ще е за сърцата и разума на софиянци.
Две достойни дами, които трябва да се преборят с инерцията, с примирението; да покажат, че могат да удовлетворят надеждите на столичани за европейското бъдеще на хилядолетна София.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    37 120 Отговор
    Йорданка :)
  • 2 Йосарян

    33 10 Отговор
    Къс изброр. Сега ли сме мъртви или Агония. Тъпизми.
  • 3 СССРкаскет

    34 115 Отговор
    Червената шапчица няма шанс срещу Данчето, ще раздават памперси след загубата им на всеки каскет по памперс
  • 4 Джи Пи Груп

    65 81 Отговор
    Ние избираме Йорданка
  • 5 Трейс

    60 64 Отговор
    И ние сме за Йорданка
  • 6 Не съм от София...

    52 8 Отговор
    Ама... вие там нямате ли мъж да се пробва за кмет?
  • 7 АРТЕКС

    39 6 Отговор
    А ние за коя да сме?

    Коментиран от #8

  • 8 Hhhhhhh

    22 25 Отговор

    До коментар #7 от "АРТЕКС":

    Фъндък
  • 9 Не съм от Люлин а от София

    95 38 Отговор
    Йорданка е аут, да ходи да си купи пейка за 9000 лв. и да си сложи в двора на къщата даскалицата от Самоков!
  • 10 Софиянец

    90 36 Отговор
    Мая, данчето се изложи кардинално
  • 11 Нъгуен

    78 30 Отговор
    Кръсницата достаъчно се нагуши за 10 г.като кметица!
  • 12 onq s konq

    35 25 Отговор
    Предлагам по-емоционалните тука които се явяват "Агитка" на Манолова или Фандъкова ДА ОСЪЗНАЯТ,че на практика изборът НЕ Е ЗА ЕДНА ОТ ДВЕТЕ,А ЗА ТИЯ КОИТО ГИ ИЗДИГАТ ЗА КМЕТ И ЗАСТАВАТ ЗАД ТЯХ.Което пък значи,че гласуването е за БОРИСОВ или НИНОВА,независимо че още е рано и официално не са ДЕКЛАРИРАНИ НЕЩАТА.
  • 13 Nona

    21 33 Отговор
    Какви достойни дами! И двете са се омазали до ушите. Само чакат да лапат от обществени поръчки.
  • 14 Избирам

    68 24 Отговор
    Палавата 🐝 Мая, разбира се!
  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    47 37 Отговор
    И това доживях да сравняват работливата пчеличка, с костинбродската усойница...
  • 16 избирател

    30 9 Отговор
    У БГ-то кмето требе да е с топки!
  • 17 Истината

    31 8 Отговор
    Само черната Златка!Тя ще ни оправи...
  • 18 Брус Уилис от Брезник

    11 19 Отговор
    Сакам нещо младо. От тия двете ни една не избирам дъртофелници.
  • 19 реален

    18 9 Отговор
    Двама се карат, трети печели. Накрая ще видим кой и какво. Има много силни други кандидати. Време е за промяна.
  • 20 ТИМ-ВАРНА

    8 14 Отговор
    Данчету,че няя ни мръднат..
  • 21 селянин 1

    15 20 Отговор
    Я съм за избраничката..на Слави.
  • 22 Стоенчу

    11 24 Отговор
    Момчето от "Спаси София"!
  • 23 Anton

    12 15 Отговор
    Голям избор, няма що. И двете са маскари. Защо точно пък тези да не би да са абонирани за кмет. Видяхме ги колко могат. Малко ли са се нагушили. Да си гледат старините и да си харчат парите.
  • 24 Менгеле

    37 15 Отговор
    Да така е Данчето лапа яко от обществените поръчки в момента строи детска градина на ужасите до Горубляне строителите там главно са цигани сградата не отговаря на никакви строителни изисквания все пак там ще има деца но накого му пука на Фандъкова ли нея си я интересува само парата .
  • 25 Синя лавина

    45 24 Отговор
    За нас Фъндъчката е символ на кражби и далавери, също като Борисов! Как се ненакрадоха долните гадове! Какви демократи си тия крадци?
  • 26 Финнен

    13 2 Отговор
    финна фиггура? ФИННА? Днес научих нова дума, тенк ю.
  • 27 Бахти романа

    7 11 Отговор
    Къв е тоз роман уе?! И то безсмислен. Дори не прочетох статията. Ми да ти кажа нито Мая нито Фандъкова ме кефят. Ако ще избирам между двете ще избера Фидосова поне тя като пръдне ще направи нещо за народа. Нейната газ пръдня ще я опаковаме в пликове и ще я продаваме на арабите. Само те да не отварят пликовете наготово защото смръднята е смъртоносна и може да се взривят без да вземат жертви.
  • 28 мислещ

    22 7 Отговор
    Фандъкова вече за 10години похарчи около 20 милиарда. Колко е окрадено, не зная. Но извърши толкова смехории, че няма равна. Мая е ясна като бял ден. Шумотевица с много енергия, хвърлена на вятъра. За общината най- важното е да се спре огромната корупция. Трудно, но достижимо, но не от тези две . Тези двете за ясни и познати до болка на хората.
  • 29 Еее па

    19 23 Отговор
    То е ясно няма кво да избираме, ние сме я избрали отдавна, нас кюстендилска слива мафиотска не ни требе .
  • 30 да ама не

    8 8 Отговор
    И двете играят за ГЕРБ. Която и да е, Бойко ще бъде доволен. Да, ама не!
  • 31 Казуар

    9 9 Отговор
    И двете произхождат от семейства на комунисти.
  • 32 Кой68

    24 18 Отговор
    Данчето се изчерпа......Последните 2 години тотално се компрометира-STOP.Ако другата е Мая и няма друг кандидат?МАЯ..МАЯ.👍
  • 33 Пръци

    27 20 Отговор
    Без да чета избирам Мая
  • 34 Доктор

    17 23 Отговор
    Йорданка
  • 35 НОВИ ХОРА

    16 5 Отговор
    И двете са изчерпани и няма вече какво да ни покажат. Пък вече влизат и в годинки. По-млади хора с хъс и енергия. Нещо ново.
  • 36 ДИКТАТОР

    17 2 Отговор
    ПРЕДЛАГАМ:2 МАНДАТА КМЕТ И ПОСЛЕ В ЧАСТНИЯ СЕКТОР БЕЗ ПРАВО НА ДЪРЖАВНА РАБОТА.
  • 37 Преброяване на бесните язовци

    9 3 Отговор
    Пепелянка или гърмяща змия? Ко?Не!
  • 38 стига

    13 4 Отговор
    И двете са партийни номенклатури. Стига с тези калинки. Нови хора, нови и независими. Стига с тези стари муцуни.
  • 39 Патриот

    18 0 Отговор
    Не вярвам,че Мая Манолова,би допуснала грешка,да слезе от кон,и да се качи на магаре,каквато грешка допусна Ил.Йотова.
  • 40 Петя

    21 8 Отговор
    Личи си по тоалетите ,,,коя с колко се е налапала. Манолова е всеки път с нов тоалет на телевизора. Къде ги събира тази жена? Какъв гардероб има? Май корупцията и дрънкането й ,че е майка Тереза нямат край. Манолова като види 10 човека накуп да протестират, и тя там да вика. Ами ,,,,когато стане кмет как ще дрънка по мегафона за онеправданите?
  • 41 Aaa

    16 19 Отговор
    БСП се отърва от Мая, като се договориха с ГЕРБ да стане омбудсман, тъй като не вършеше нищо полезно. Няма как сега БСП да я подкрепят за кмет, още повече, че е бита карта и няма никакъв шанс срещу един доказал се работещ човек, който добре продължава да развива града.
  • 42 Жълто паве

    10 13 Отговор
    Предлагате ми да избирам между две селянки. Трябва ни кмет-кореняк който да разбира и обича София и който ще спре превръщането ѝ във все по-голямо село.
  • 43 Груп.

    5 9 Отговор
    Нашта свиня Фандъкова от свинарника.
  • 44 Георги Илиев Митев

    0 4 Отговор
    ИРИНА-БОГИНЯТА ЕДНА ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА. ИРИНА "ЗВЕЗДИТЕ" СИ ГИ НАРЕДИ ДРУГИ ПЪК ГИ РАЗРЕДИ. ТЯ УРЕДИТЕ ВЗЕ ДА ПОЛЗВА, ЗА ДА ПОДРЕДИ ВСИЧКИТЕ ЗВЕЗДИ И ПЛАНЕТИТЕ ГИ НАТОВАРИ ДРУГИ ПЪК ГИ РАЗТОВАРИ, ЗА ДА УРЕДИ ВСИЧКИТЕ БЕДИ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ.
  • 45 Евлоги

    12 6 Отговор
    Кой се заблуждава че ние ще изберем кмет на София ,мухльовците които сме си избрали да ни шибат ще решат коя да е! Защото и никой да не гласува всичко е решено. Дерзайте Българи псувайте като се напивате после си трайте ,какви "хора"сме?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ханко от село Осеня

    12 6 Отговор
    Пореден ялов напън на шумкарите. Поредната платена статийка-реклама на майчето манолова , тясега е арна ама то от поста и който заема всеки ше е арен , то смисула на длъжноста е такава , да крещиш в полаза роду. Само че недай си боже се цвъкне не кметскоя стол , тогава сите ще ревете , щото то едното няма нищо общо с другото. Манолова е куц кон , тя става за викач и да лопа менчето по цял ден , но за кмет , тц.

    Коментиран от #54

  • 48 Здравомислещ

    13 2 Отговор
    Не, че Данчето е врЪхтЪ, ама ,, Вълкът козината си мени но нрава никога,, Помните ли, че същото това Майче го гонехме и освиркване по софийските улици, а то наглееше!!!
  • 49 Здравчева

    3 6 Отговор
    С този ход на Мая за кмет, тя би станала политически труп! В тази система, тя няма позитивен ход! Най много, да посети Иванчева
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Софиянец

    11 5 Отговор
    67%от колко имащи право на глас?Защо мислите,че ако беше се кандидатирала за президент щяха да я подкрепят от цяла България?Изцяло зависима от Борисов и мафията.Ако загуби губи ГЕРБ.но ако Мая спечели не печели БСП.Това е разликата.Графа беше върхът на некадърността и грабежа.Постоянни ремонти и ремонти на ремонтите.Дали на внуците и се харесват кривите плочки.Зад тази миловидна женица стои цялата мафия.Мая не е идеална,но няма друг който да забие меч в сърцето на Звяра.Но ако искате Борисов да ви управлява до живот гласувайте за Фандъкова.
  • 52 Мая

    8 3 Отговор
    Мая искаме. Нека и тя да се облажи стига и на Фандъка.
  • 53 И двете са ми готини..

    4 1 Отговор
    .., за мен най-важното е че са жени,100% Дами, за жена винаги бих гласувал, но не и за пръч(мъж). Гласувам и за двете. I £0V€ ¥0U💋💫👠👗👒⚘🍒🍹🏖🌃🔥🌠
  • 54 Стършел

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "Ханко от село Осеня":

    Точен си Ханко. Разликата между двете е огромна. Празнословие, напористо-нахалство, липса на морал, винаги верна на партията, респективно далаверата да върви.
  • 55 ЧОВЕКА ОТ СОФИЯ

    3 1 Отговор
    Няма вече мъже за кметове в София. Меки китки!
  • 56 цвцв

    5 1 Отговор
    стига с крадливите гербераси пролича си от ремонтите на ремонтите
  • 57 Чипът

    0 6 Отговор
    Селянки и то дърти
  • 58 7777

    2 4 Отговор
    Ако спечелела Мая щяло да бъде мощен пробив на опозиционните сили в България. БСП ли са опзиционните сили? Много смешно твърдение, а да го напишеш се изизсква много голяма доза гьонсурлак. За да не се заблуждават по-вече хората, всеки трябва да си зададе въпроса "София по-вече ли ви харесва от преди 10 г. и ако отговорът е да, не мислете по-вече и изберете човека който е свършил и върши работа.
    Относно твърденията, че Фандъкова е отклонила много средства, усилията на недоволството трябва да бъдат насочени към прокуратурата и съда, а не към кмета. За сега от работата на г-жа Фандъкова се виждат само положителни неща. Нещо като работи не го пипай - английска поговорка.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 цвцв

    0 1 Отговор
    изберете си фандъкова и си гледайте ремонта на ремонтите и не мрънкаите иди----
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 нона

    1 0 Отговор
    Щом агенция "Маркет линкс", която е собственост на шефката на кабинета БорисоФ - Румяна Бъчварова, признава, че Мая Манолова води с 5% пред Крадлата на БорисоФ, Фандъка, значи че Мая води поне с ПЕТДЕСЕТ %