Last news in Fakti

17 Август, 2019 13:11 2 728 24

Една шепа земя, а проявите на жестокост са потресаващи

  • сотиря-
  • престъпления-
  • деца

Гневът е оправдан, обаче неизбежно осъзнаваш, че всеки носи у себе си тази жестокост

Една шепа земя, а проявите на жестокост са потресаващи - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Онзи ден в България бе извършено поредното отвратително престъпление срещу дете. В случая момиченце. Ако се замислите, този тип престъпления се случват циклично в определен тип държави. Говоря за по-висок процент, защото навсякъде по света има престъпления от този характер.

Та, САЩ и Русия са две от страните, където постоянно има престъпления от такъв характер. Да, това са страни с много голямо население и вероятността да има и такива извършители е по-голяма. Но не опира до числеността, а до социалните нагласи и начина на мислене.

Русия е по-първобитна и там не са изкоренени някои порядки и разбирания, останали от средните векове, а наред с това от столетия и държавата не прави изключение, отнасяйки се особено жестоко със собственото си население. Имало го е и при монархията, но още в по-голяма степен в периода на съществуване на СССР. И сега продължава.

САЩ е населен от най-различни групи и индивиди, от авантюристи, престъпници и напълно порядъчни хора, но онзи дух на каубоите и бандите е жива, та дрънка. Наред с това присъства и желанието за вендета от страна на червенокожи и тъмнокожи, та не е учудващо, че там се случват големи зверства.

Но какво да кажем за България? Една шепа земя, с малко население, а проявите на жестокост са потресаващи.

Случаи с деца, случаи с възрастни, с жени, с животни, самоубийства, безотговорност по пътищата. За това не са виновни политиците, а масовото съзнание и начинът на мислене. Ето, сега чета най-различни коментари за случая с момиченцето.

Потресаващо е.

Един иска този да бъде обесен, друг иска да го разчленят на четири коня, трети иска да му отрежат тестисите и да го накарат да си ги изяде. Четвърти....

Гневът е оправдан, обаче неизбежно осъзнаваш, че всеки носи у себе си тази жестокост, а когато тя е вътре в теб, в даден момент можеш да станеш и жесток убиец или въобще престъпник. Това основно говори за едно - хората не са щастливи, защото щастливите хора не извършват престъпления. Те се занимават и радват на щастието си. Докато това обществено съзнание не се промени, нещата ще са такива. А общественото съзнание е пряко следствие на индивидуалното, замислете се.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема такава държава

    6 18 Отговор
    Няма такава държава!!!

    Коментиран от #4, #23

  • 2 За извратеняците от

    23 2 Отговор
    Австрия и Гемания ко да кажем,припомнете си какви психопати арестуваха миналите две три години.
  • 3 Монсиньор

    31 2 Отговор
    Ами в Бангладеш са по щастливи от българите, защо ? Хем са по бедни от българите. Защото отнеха на българите илюзиите , че има справедливост и за това се озлобиха към целия свят. Лъгаха ги, че има светло бъдеще 45 години. Излъгаха ги, че има светъл капиталистически рай. Как няма да се озлобят ?

    Коментиран от #12

  • 4 Ха ха

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "Нема такава държава":

    Ходи се застреляй ПЛАТЕН.!!!
  • 5 За този изверг

    23 1 Отговор
    Химическа кастрация! Незабавно въвеждане на законите на Хан Крум. А не меки китки в съда
  • 6 666

    46 2 Отговор
    Значи ако искам справедливо наказание за изверга, аз съм прикрит нещастен престъпник? Ебаси статията!
  • 7 соросоидни кърлежи

    18 4 Отговор
    Евтини глупости, по написаното мога да съдя че господин ТашаКоФ е сериен убиец, защото много мисли за такива престъпници и дори преброява начини на екзекуция, мисля че и той живее в "шепа земя" така че ще се съгласи с мнението ми.
  • 8 Ееее

    16 2 Отговор
    САЩ са виновни с тяхния интернет игри.
  • 9 Гост

    29 2 Отговор
    Адски тъпа статия! Това, че искаме най-тежкото наказание няма нищо общо с жестокостта! Това е изблик на гняв, желание за адекватно наказание, отделно - послание, сигнал към друг, който би си помислил да върши подобни зверства! Авторът е, меко казано, елементарен!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БНСРП

    20 11 Отговор
    Много тъпа статия.Ако някой посегне на семейството ми аз нямам право да го съдя. Стига с тия католически глупости остави господ да съди, а в действителност католическите свещеници са извършвали най големи зверства и престъпления.Това е особено тежко престъпление срещу дете,а в такива случай трябва да се приложи смъртно наказание . И то да се прилага при особено тежки престъпления като това.Сега да не скочи БХК и международни правозащиттни организации, че му нарушаваме правата.Г-н Псевдожурналист поне мисли като пишеш нещо не копирай еврейски глупости.Тоя заслужава да се ликвидира след приключване на следствените действия.Нека и съда си свърши работата да няма после,че не е бил виновен от тъпите еврейски организации.И да го оставят народа да го съди както намери за най добре.
  • 12 ГруЮ

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Монсиньор":

    Така е, продадохме светлото бъдеще за вносни дъвки и сладолед.
  • 13 Раймонд

    15 0 Отговор
    Всеки разбира се си има право на мнение, но твоето определено не ми е по вкуса, а като чета коментарите, май не само на мене. Политиците не ни били виновни - а кой ? Ние самите с вродената си жестокост - колко гениално умозаключение! А не чувстваш ли, че с отвлечените си разсъждения си твърде удобен за управляващите - виждаш ли ти, сами сте си виновни, управия няма, така че ще търпите, искате не искате, по хубаво от демокрацията на Тиквата няма да намерите. Но малко ще ти се вържат за положително отношение към поданиците ти. Основната част от съгражданите ни иска тежки и справедливи наказания за криминалните престъпници, а с управление на ГЕРБ и Борисов да чакаш подобно нещо е все едно от умрял писмо. Не бих Ви казал, че БСП ми е решението, те са малко по - проруски, сигурно с Нинова нещата с корупцията ще изглеждат по - приемливо, може би в немалка степен, но по отношение на проблемите с цицините, престъпността като цяло, съдебната система от БСП не очаквам съществена положителна разлика. Според мен следва да се гласува за извънсистемни партии, но не за продажници като Обединени патриоти.
  • 14 Раймонд

    6 0 Отговор
    Извинявам се за определени неясноти в коментара, но не го проверих защото нямах време, а текстовия редактор е променил някои от думите.
  • 15 goni

    22 1 Отговор
    Ало, автора! Отиди в Русия и пробвай да ритнеш котка, или куче, камо ли да посегнеш на дете!!! Единственият ти шанс е да няма никакви свидетели! Даже и някоя бабичка да те види си свършен! Полицията няма да успее да дойде на време за да те спаси!
  • 16 розово

    7 1 Отговор
    При толкова много хора които искат сляпата темида да е на тяхна страна води до несправедливост. А несправедливоста ражда жестокост и омраза .
  • 17 антрашпиц

    22 0 Отговор
    Авторе,имаш ли деца?Щото аз имам две!Не съм по природа агресивен,нито съм жесток,но някой посегне ли ми на децата ще искам да го убия не защото съм психопат,а защото няма да получа адекватно правосъдие.Не и в тази страна!
  • 18 То така и управниците

    13 0 Отговор
    Се отнасят към народа със особена жестокост, тях какво да ги правим се питам
  • 19 Аман!

    17 3 Отговор
    Аман от разбирачи! Цитирам: " .Г-н Псевдожурналист поне мисли като пишеш нещо не копирай еврейски глупости.". ЕВРЕЙСКИ глупости ли??? И КОЙ, ако ли не ЕВРЕИТЕ, действа по принципа "око за око, зъб за зъб!!! Нали ТОВА иска в случая и ВСЕКИ НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН???
  • 20 гост

    12 1 Отговор
    толкова много думи за да се оправдае един си га нини.
  • 21 Слави Славов

    8 2 Отговор
    И на тоя Путин му виновен,егати дебила!
  • 22 да да българин

    9 3 Отговор
    Соросче та дрънчи.А как става тоя номер с промяна на общественото съзнание след като живееш и виждаш всичко това а?.
  • 23 Има мангалистан се нарича

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Нема такава държава":

    И в нея живуркаш😂😂😂
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.