6 375 37

Успехи на талази, а медиите подло мълчат

Под мъдрото ръководство на г-н Борисов страната ни строи хъб след хъб и завод след завод

Успехи на талази, а медиите подло мълчат
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Абе от жегата ли е, от чумата ли е, ама явно не можем да се извисим до нивото на премиера ни и да видим какъв прекрасен живот живеем в тази чудесна държава. Медиите ни лъжат традиционно нагло, жълтопаветниците ни мамят безотговорно, ама все пак досега трябваше да видим безспорните успехи на кабинета, които ката ден ни заливат отвсякъде. Съмне ли се сутрин, и почват успехите.

Помнете ми думата - ако в тази страна има някакви неуспехи, те са временни и напълно несъществени. Без два неуспеха - които пак са временни, но са съществени - и това са цената на доматите и пазарът на свинско. Обаче като се оправят доматите и като внесем прасета, какви проблеми остават? Абсолютно никакви, разбира се.

В края на юли трябваше да сме в чакалнята на еврозоната, както ни каза уважаваният и признат авторитет министър-председателят Бойко. Това, че не сме в никаква чакалня, не е проблем - то и бездруго

какво да прави човек в чакалня? Седи и чака.

Важно е движението и ние ще се движим, т.е. ще влезем в еврозоната, когато му дойде времето. И като влезем, о, майко юнашка, ще цъфнем и вържем.

„Фолксваген” още не е казал нищо за никакъв завод, но какво от това? Важното е друго, както казва Суперменът на правителството (но кой ли го слуша) - покрай завода ние си "направихме голяма реклама". Ето това е важно - без пари си направихме реклама. А ако не изберат нас, германците ще си навредят на имиджа - това не го каза Бойко. Плевнелиев го каза пред FAZ, докато обясняваше, че сме си подобрили офертата. Турците могат да имат Капалъ чарши, но пък ние си имаме подобрена оферта. Освен това турците не могат да се мерят с нас, защото: "България предлага най-ниското равнище на заплащане в целия ЕС - по-ниско, отколкото в Турция", както е написал Плевнелиев на английски в писмо до германците. Турците с нас ли ще се мерят?

Ние винаги може да предложим по-ниска заплата.


Освен това премиерът ни гарантира, че "завод за автомобили ще имаме", защото "интересът е голям". Каза го Той, ама никой не го написа - интересът е голям!!! Т.е. хората се интересуват от нас, демек харесват ни. Голям, голям - колко да е голям тоя интерес, мърморят медиите и ония, другите, лошите. Ми много е голям: "България вече има толкова много инвестиции, че няма работна ръка", казва бате Бойко. Ми като нямаме работна ръка, кво да правим, питате вие, невежи, въпреки ужаса ви, че доматите пак са скочили. Ми нищо - продължаваме да търсим големи инвеститори, например от Германия и Южна Корея като „Фолксваген” и „Хюндай”, обясни ви премиерът. Те ще си внесат и парите, ще пратят и хора.

Чакай, чакай. "Хюндай" ли каза? Ама наистина ли така каза? Е, не бе! Търсим "Хюндай" и е много вероятно да го намерим. А дотогава може да ви открехна, че чакаме голяма южнокорейска инвестиция. Човекът с джипката ви каза! И не за 1, а за 1.5 млрд. За акумулаторни батерии. Подписваме през септември. Сега това, че Емил Караниколов, икономическият министър, разправя, че сме в много начален етап на преговори, че сме в конкуренция с няколко държави за тази инвестиция и засега само се оглеждат терени - е само за негова сметка. Не знам тоя Караниколов кво ще чини зимъска, като сняг забръска.

Ма това е само един от многото успехи, както казах правилно в началото. "250 завода за авточасти има в България, и то на големи западни компании", отбеляза Шефът, ама пак няма кой да го напише. Хората се избиват да инвестират - работни места, инфраструктура, 1200 лева заплата. Цели региони се вдигат на крака. А Teklas ще прави части за "Тесла" в Кърджали. И за "Дженеръл мотърс", и за БМВ, и за "Волво" - напук на душманите.

А ако няма заводи за автомобили, ще дойдат туристите. Сега Бойко покани японските туристи. Преди покани получиха индийските туристи и китайските туристи -

не знам какво още се назлъндисват, а не идват.

Ама ще дойдат. Напук на медиите.

Важното е едно и Бойко го каза: "Износът е достигнал почти 28 милиарда лева за първите 6 месеца на годината." Рекорден износ. Сега НСИ казва, че износът на стоки за първите 6 месеца на годината е 8.8 млрд. лв., но това си е за сметка на НСИ.

А с газа, с газа какво стана, питате вие. Ми всичко е наред. Хъбът "Балкан" расте, обсъждат се евентуални доставки от Туркменистан, каза Булгарбаши. Е, как расте тоя хъб, като тухла върху тухла няма, мърморите вие, подлъгани от гадните медии. Тухли лесно се слагат, газ трудно се докарва, мъдро ще ви каже Газмен. Щото той е измислил всичко. 'Начи Туркменистан... Това е до Узбекистан и е над Афганистан. Няма абсолютно нищо вярно, че граничи с Таджикистан. Много богата държава, Бойко каза, че тия са толкова напред, че от "газ правят бензин". Има някои проблеми - Каспийско море ни стои на пътя, а то е толкова умряло, че тръби не могат да се пускат, та затова всичко трябва да мине през Русия, но за нас това си е алтернативна доставка. Ама ще направим суапова сделка, каза Хъбмен - 'начи туркмените дават на руснаците, руснаците ни го карат до "Балкан" и тоя пренос ще бъде толкова евтин, че направо е смешно да говорим за пари. Обидно е даже. Откъде точно ще мине тоя руски газ, няма абсолютно никакво значение, но "Черно море трябва да остане море на мира, туризма и газовите връзки", както каза Христофор Колумб от Банкя. Важното е, че ще е евтинко.

Ама не че пари нямаме. Имаме! Така ни бие парата тия дни, че е смешно въобще да си говорим за бедност, нямане и други подобни медийни измислици. Извадихме ли 1.2 милиарда за Ф-16? Извадихме ги отраз. Даже ако бяха поискали още, още щяхме да извадим. Щото тая сделка е по-ли-ти-чес-ка и тук е обидно дори да си мислим, че трябва да се пазарим, както каза премиерът ни Тони Старк. Кво значение има някой лев повече между приятели. Да не би, като бяхме във Варшавския договор,

да сме връзвали кусур на братушките?

И в резултат на това ние сме много добре с американците. Никакви проблеми. Ама вижте и наоколо - изключително добре сме и на Балканите. Ние сме фактор на Балканите, както каза българският Кисинджър. Малко обидихме "северномакедонците", разсърдихме сърбите и обвихме румънците за чумавите свине, обаче с Ердоган сме изключително добре и това е абсолютен факт, за който медиите мълчат глухо! (Вероятно и с гърците сме добре, ама нали махнаха секси Алексис и сега не знаем този, новият, как е. Ама сигурно е добър, щото е от нашето "семейство". Имам предвид политическо семейство).

Щото нас ни ценят! Ама никой не смее да напише и ред за това уважение. "Арда" изпрати ли благодарствено писмо до премиера Бойко Борисов от името на спортната общественост в Кърджали? Изпрати! Кристалина написа ли колко много благодари на българското правителство и специално на премиера Бойко Борисов за доверието и подкрепата за нейната номинация като шеф на МВФ? Написа! Премиерът Бойко Борисов

има ли профил в най-новия вариант на FIFA Manager?

Има! А медиите мълчат конфузно, щото това огромно признание не им отърва.

Вместо да отчетат големите успехи с по една добра дума, ей така, между редовете поне, взели, че се заяли що Бойко казал, че хакерите са истински вълшебници и това е научно доказателство за високото ниво на образованието в страната. Е, не е ли така? По времето на комунизма имаше ли хакери? Ми нямаше, щото ни беше тъпо образованието. А сега имаме "толкова мощни познания, знания, умения".... Имаме си и Дани Кирилов, белия хакер.

В крайна сметка напук на медиите хората ще разберат колко добра власт е нашта власт. Има ли в София протести като в Москва, Хонконг, Храмовия хълм? Ми нема. Некакви хора протестират срещу Иван Гешев - ама кво им е виновен човекът, да не се е назначил сам за нов главен прокурор? Освен това виж как разкри 91-годишния убиец от Варна, който сам си призна... Което ме подсеща, че и престъпления тук няма. Което пък ме подсеща да кажа на Бойко да смъмри малко ония мутри, дето потрошиха "Бесо".

Автор: Петьо Цеков, "Сега"

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 39 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 ГРОБ

  83 15 Отговор
  Гроб закопаха България с 20 млрд. дълг и продулжаваме до копаем дъното благодарение на тоя комунист тиквата.
 • 2 Този коментар е премахнат от модератор

 • 3 Госあ

  54 7 Отговор
  Само вижте официалните класации ! За каквото се сетите. Сравнете 1975г с днешна дата 😂
 • 4 Хахото

  85 8 Отговор
  Превъзходна статия, с превъзходна сатира.Браво!!!
 • 5 До Боко тиквата

  54 6 Отговор
  Борисов, къде са изтребителите f-16 block 70 платени предварително на САЩ?
 • 6 Аз викам

  49 4 Отговор
  Да го прибием с камъни Бойко...

  Коментиран от #12


 • 7 Боко фараона

  58 3 Отговор
  След финансовите пирамиди се роди политическа пирамида - Пирамидата на Боко Фараона ! "Пирамиди, фараони и балъци за милиони. Куче влаче, рейс, диря няма няма хей."
 • 8 Чичо АДИ

  47 4 Отговор
  Наше слънце,наш водач ,само ОН и ОН ,на синият ни небосклон ОН 'Тиквон Пъвобитнии"
 • 9 За съжаление...

  43 2 Отговор
  ТЪП ЦАРУВА, УМ РОБУВА, УМ ПАТКИ ПАСЕ! ...- народна мъдрост
 • 10 Съдът да постанови решение

  37 2 Отговор
  За фонд ф 16 вече12- ти ден лихва по кредитите 2,4 милиона лева. Считано от датата о8.о8. 2о19 година.

  Коментиран от #32

 • 11 Приятел

  2 0 Отговор
  Вие вече сте там...https://youtu.be/0qhpkoBsGsg
 • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

  7 14 Отговор

  До коментар #6 от "Аз викам":

  Който е безгрешен, нека пръв хвърли камък....
 • 13 onq s konq

  4 38 Отговор
  Лудото "СЕГА" пак се е изоглавило и нарита да хапе де що види.И е крайно време новият Закон за КУЧЕШКИТЕ НАМОРДНИЦИ да влезе в действие точно за такива случаи,при това НЕМЕДЛЕНО!

  Коментиран от #18

 • 14 Бокича

  24 5 Отговор
  Пишете си коментарите,аз се плацикам на плажа в Евксиноград.
 • 15 Кратун

  24 3 Отговор
  С коментари нищо се не прави.СПИМ!!!
 • 16 Ханко от село Осеня

  5 34 Отговор
  Медиите са платени , затова не го виждат , хубавото е че по голямата част от българите го виждат и за пореден път ще гласуват за ГЕРБ , и гъзовете си съдрахте от плюене и компромати скапани шумкари , ама вече ви ровим.Амин И като става въпрос от големия спектър от мнения които пляскате тука , май не е толкова широк сега , сега , сега и пак сега , много сте ограничени.
 • 17 Росна китка

  21 2 Отговор
  Как са застанали, сякаш са на погребение. Начело с Боко.

  Коментиран от #20, #21, #27

 • 18 ветеринар

  22 0 Отговор

  До коментар #13 от "onq s konq":

  Биков, пак държиш коня жаден, срамота!
 • 19 Ще успее

  8 1 Отговор
  От народна любов
 • 20 Кикимора

  15 2 Отговор

  До коментар #17 от "Росна китка":

  Не бе , Равнение надясно! Някои не са в час ама...калинки!!! Чудесна ирония , Браво!!!
 • 21 Ами да

  16 2 Отговор

  До коментар #17 от "Росна китка":

  Пограба ха ни не разбрахте ли
 • 22 антрашпиц

  19 4 Отговор
  Тоз нашия идиот ще надмине и Костов по ощетяване на държавата.
 • 23 Тоз гробар

  17 2 Отговор
  У другата статия но нема коментари там щял да управлява колкото си искал и заплатите толко големи и икономиката и износът но на какво всеки ден затварят фабрики заводи фирми и къде таз илономика и износ объркал се е внос на стоки с изтекъл срок и внос на пари от гастърбайтерите друго няма и него да го няма веднага
 • 24 Сатаната

  5 0 Отговор
  Батее, факти, ко шъ кайш?
 • 25 ira

  20 0 Отговор
  Плевнелиев се хвали че нашата работна ръка е най-евтина? Позор!Само за такива думи във Франция или Полша ще те линчуват...
 • 26 Рррт

  14 1 Отговор
  В каква нещастна държава живеем...!!! А...статията е превъзходна, иронията също! Най-важният въпрос обаче е ДО КОГА ????????

  Коментиран от #31

 • 27 Бабун

  15 0 Отговор

  До коментар #17 от "Росна китка":

  Как на погребение, не виждаш ли Газмен как е вперил поглед в далечината, дали не идва вече газта от Туркменистан.
 • 28 4534

  12 0 Отговор
  Е... А ми Петьо Цоков си го бива! - Добра статия :-)
 • 29 ТОЧКАТА

  8 0 Отговор
  Ей,добре е че е тоз майтап,та да си кажем истината!!!!!!кат едно време в ,,стършел,,...БРАВО ПИЧ...и да окнеш умно не е малко.

 • 30 даааа

  8 0 Отговор
  на снимката -Помен на България!Амин.....
 • 31 Фен

  3 1 Отговор

  До коментар #26 от "Рррт":

  Докато не дойде Слави!
 • 32 Тук ще намерите

  4 0 Отговор

  До коментар #10 от "Съдът да постанови решение":

  За фонд ф 16 вече 14 ден лихва по кредитите 2,ч милиона лева за бай Дончо и САЩ

  Коментиран от #33

 • 33 Главата на семейството

  2 0 Отговор

  До коментар #32 от "Тук ще намерите":

  За фонд ф 16 вече 14 ден лихва по кредитите 2 4 милиона лева за изтребители f-16 block 70 платени предварително чрез Кеш кредит авансово плащане плащанията платени предварително чрез Кеш кредит предварително считано от о8. о8. 2о19

  Коментиран от #34

 • 34 За един пробит долар

  4 1 Отговор

  До коментар #33 от "Главата на семейството":

  За фонд ф 16 вече 14 ден лихва по кредитите 2 4 милиона лева за изтребители f-16 блок 70 72 платени предварително чрез Кеш кредит авансово плащане считано от датата о8 о8 2о19
 • 35 Слави Славов

  5 0 Отговор
  Не бих искал още веднъж да се родя българин,ако има прераждане!Пък то май най-добре човек хич да не се ражда на тоя безумен свят!
 • 36 Съвети на специалност блогър

  3 0 Отговор
  581 лв чисто с 32 години 3 месеца и 16 дена трудов стаж
 • 37 до Ханко

  0 0 Отговор
  По полека с хвалбите,че доколкото си спомням Ханко се научи да чете и да пише над 20г. възраст.Така,че акъл от Винету и Ханко не щем! То, нивото ви се виджда 10г .вече.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.