1 Септември, 2019 17:51 6 045 25

Дяволът бяга, но не от тамяна

  • александър урумов

Дяволът бяга от нашата съпротива срещу злото!

Дяволът бяга, но не от тамяна - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има една фраза, изричана от добри хора, която е най-силният съюзник на злото.

Как така, ще попитате.

Да, точно така. Изричана е от добри хора. Или най-малкото – възприемащи себе си като добри хора.

„Каквото и да правим, злото ще успее“ – това е фразата.

Изричат я примирено. И ето точно това е страшното.

Примирението на добрите хора е най-мечтаният подарък за злото.

Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо – това казва английският философ Едмънд Бърк.

И е прав.

Библията не ни учи на примирение – напук на общоприетите представи.

Никъде и никога Библията не е казала да се примиряваме със злото!

„Побеждавай злото чрез доброто“ – това казва апостол Павел в своето Послание до римляните 12:21.

И не само той!

„Противете се на дявола и той ще бяга от вас“, категоричен е апостол Яков /4:7/.

Ние участваме в съдбата си!

Ние сме победители чрез съпротивата си срещу злото!

Защото дяволът бяга, но не от тамяна.

Дяволът бяга от нашата съпротива срещу злото!

Автор: Александър Урумов, urumov.bg


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хахо

    12 18 Отговор
    Всеки, който е прочел Библията или корана, е придобил още повече зло, омраза и нетолерантност, и точно за това такива фантастични глупости трябва да се забранят със закон
  • 3 наблюдател

    17 1 Отговор
    Големият въпрос в едно общество без ценностна система е кое е ДОБРОТО? Когато на върха, над моралните и етични ценности стоят ПАРИТЕ, кое е ДОБРОТО? Дали масонските ложи и техните символи, които управляват света са ДОБРОТО? Дали властта на Силните, които налагат модела на "демокрация" в целия свят са ДОБРОТО? Дали Соросоидите, които налагат джендаризма в света са ДОБРОТО?... Всеки сам трябва да намери пътя си.

    Коментиран от #19

  • 4 mi ta ka

    7 3 Отговор
    човече какви са тези глупости... на никои за никого не му пука нито за тебе нито за мене нито за съседа и прочие .... гледай ти да си в духовен мир със себе си и това е....
  • 5 Обикновен човек

    5 7 Отговор
    Едно време ни мътехте главите с комунизма сега с Библията ,или с демокрацията !

    Коментиран от #14

  • 6 Госあ

    2 3 Отговор
    Урумка дай френската или немската школа ! английски философ е като божи човек от ДС. Разбираш ли ? Deliramentum
  • 7 Edin

    2 1 Отговор
    Примерът на Христос обаче е по-скоро в обратната посока, макар че той се разгневил на беззаконието на търговците в храма:

    39 А пък Аз ви казвам: Не се противете на злия човек; но, ако те плесне някой по дясната буза, обърни му и другата.
    40 На тогава, който би поискал да се съди с тебе и да ти вземе ризата, остави му и горната дреха.
    41 Който те принуди да вървиш с него една миля, иди с него две.
    42 Дай на оногова, който проси от тебе; и не се отвръщай от оногова, който ти иска на заем.
    43 Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си".
    44 Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят;
    45 за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд на праведните и на неправедните.
    46 Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и бирниците?
    47 И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и езичниците?
    48 И тъй бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият небесен Отец.

    Коментиран от #12

  • 8 Ми защо тогава

    2 1 Отговор
    САЩ имат дявол който да ги тика с вилата да хората и врят в казана , Русия има дявол без вила а само с водка ги залива и те падат пяни в казана , Китай има дявол който ги прави на ролца от китайско суши с мачете а нас България нямаме дявол пред казана ни защото ние сами се тикаме вътре. Ние българите изглеждаме различно с различни лица от американците , много си приличаме с руснаците но с Китай изключително.
  • 9 Behemoth

    1 3 Отговор
    Хайл Сатан!
  • 10 ٩(͡๏̯͡๏)۶

    4 5 Отговор
    Персонажът на Дявола е много прецизно и разкошно проектиран в Библията. Той е като контейнер, в който всеки се разтоварва от своите зли постъпки. "Не бях аз, Дяволът ме накара". Ако погледнете дуално, Дяволът и Бог са двете страни на едно и също нещо. Защо ли? Защото ако не бяха дупе и гащи, досега по-силният от двамата да би приключил с другия... освен ако не са комбина. Например, Дяволът изпълнява мокрите поръчки на Бог, за да не си цапа Бог ръцете.
  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 1 Отговор
    Caтaнaтa e рeaлeн и мнoгooo cилeн. Нeгoвитe cлуги ca нaвcякъдe и нa нaй-нeoчaквaни мecтa. Зa примeр щe Ви дaм caмo хoрocкoпитe, c кoитo e пълнa буквaлнo вcякa мeдия! Кoe му e caтaнинcкoтo нa хoрocкoпитe?- Тa тoвa e гaдaeнe! 10. нe бивa дa ce нaмирa у тeбe (тaкъв), кoйтo прeкaрвa cинa cи или дъщeря cи прeз oгън, прeдcкaзвaч, гaдaтeл, врaжaч, мaгьocник,....................................... Caтaнaтa ocвeн, чe e рeaлeн и мнoгo cилeн e и мнoгo хитър. Бoг зaбрaнявa гaдaeнeтo пo вcякaкъв нaчин, вкл. и хoрocкoпи. Кoй e прoтив Бoгa и зaкoнитe Му? Кoй Му e прoтивник? Тoвa e дявoлa и нeгoвитe изчaдия(дeцa). Вceки, кoйтo e прoтив Бoгa e c дявoлa, нямa cрeдeн път. Бoг иcкa дa гo oбичaмe и тoвa ce изрaзявa в cпaзвaнe нa зaкoнитe Му. Вceки, кoйтo Гo мрaзи и ce прoтиви нa нaрeдбитe Му, щe пocлeдвa лукaвият в oгнeнoтo eзeрo зa вeчнocттa.

    Коментиран от #13

  • 12 Не религиозен

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Edin":

    Ето и друг пример на Исус Христос в Евангелие от Лука глава 4:3 - "И Дяволът му рече, ако си Божий Син, заповядай на този камък да стане хляб. А Исус му отговори "Не само с хляб ще живее човекът? но с всяко Божие слово" Лука 4:6 - дяволът му рече: "На теб ще дам всичката власт и слава на тия царства и тъй ако ми се поклониш, всичко ще бъде твое. А Исус в отговор му каза: "Писано е на Господа твоя Бог да се кланяш и само нему да служиш". Лука 4:9 Тогава го заведе в Ерусалим и му рече: "Ако си Божий Син , хвърли се тука долу, защото е писано: Ще заповяда на ангелите си за тебе, да те пазят…..Лука 4:12 Исус му рече: " Казано е да не изпитваш Господа твоя Бог" И като изчерпа всяко ИЗКУШЕНИЕ, дяволът се оттегли от него, за НЯКОЛКО ВРЕМЕ ( (Лука 4:13)
  • 13 Не религиозен

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Имаш предвид Второзаконие 18:10,11, 12 - никой баяч, запитвач на зли духове, врач или запитвач на мъртвите, защото всеки, който прави тези дела е омразен на Господа...Какво да кажем за онези, които се допитват до гадатели, предсказатели, врачки и дори са ги направили едва ли не лични асистенти? Дали не са пренебрегнали Господа и са станали мерзост пред Него като са предпочели силите на дявола да управляват живота им... И за съжаление това не са само "заблудени" женици.
  • 14 Не религиозен

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Обикновен човек":

    А ти сигурен ли си, че в твоята има какво да бъде размътвано?
  • 15 Иванов

    4 2 Отговор
    Дяволът не е злото, егоизмът и Хаосът са злото. Дяволът е качествен контрол, идва да ви инспектира вярата и добродетелите. Като види, че сте читави си заминава. Ако не сте, ви дава урок, който ще помните дълго, но по този начин ви защитава от Хаоса. Няма ли го Бог, няма ли го и дявола става страшно!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Dimmu Borgir

    0 3 Отговор
    Няма Сатана бе ,това са глупости !
  • 18 viki

    1 2 Отговор
    ot çoveko po galem devol nema...veçno gladen ...nedovolen...lıjliv i nepostoyanen...alçen koeto e dostatıçno...
  • 19 Не религиозен

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "наблюдател":

    "Има път, който се вижда прав на човека, но краят му е пътища към смърт." ( Притчи Соломонови 14:12) и "Всички пътища на човка са чисти в собствените му очи, но Господ претегля духовете" ( Притчи 16:2). Най- сигурният и чист път е Исус. Исус е пътят, истината и живота .Никой не дохожда при Отец,освен чрез мен. (Еванг. Йоан 14:6)

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Не религиозен

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Не религиозен":

    Минусите като оценка на коментариите ми са всъщност отправени към Словото на Бог, което е ВЕЧНО и НЕ СЕ ПРОМЕНЯ. Всеки има право на мнение и избор.Не познаването на Закона не ни освобождава от отговорност., но познаването на Исус Христос може да промени мнението и избора на всеки , понякога за съжаление при определени обстоятелства...

    Коментиран от #23

  • 22 Лицемерието..

    4 1 Отговор
    Всичко е казано с малко думи , много неща от автора,че аз няма почти какво да добавя...! Дяволът е вътре във всички нас, но доколко ще допуснем това, той да прави зло, дори на самите нас..! Един човек, дори обръщайки се, не подобаващо към непознат човек, това е самия,, сатана,,...! Разбира се, че има добри хора по целия свят...! Ако е самия дявол, човек не може да го различи от добрите,за съжаление...! Благодаря отново на автора, прочитайки му неговите статии, ми връща вярата в доброто...!
  • 23 Не грамотен

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Не религиозен":

    Непознаването на правописа също е недобро. Не е добро да не можеш да пишеш на езика си, другарю нерелигиозен.

    Коментиран от #24

  • 24 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Не грамотен":

    ??? Червеният молив....

    Коментиран от #25

  • 25 Червен скорпион

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Не религиозен":

    Червен ти е дирникът