5 Септември, 2019 13:00 3 352 38

Живата торпила Мая

  • мая манолова-
  • местни избори

Привидно зад Мая няма никой, но само привидно

Живата торпила Мая - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Най-шумната кандидатура за кмет на София вече е факт. За любителите на "шума", тя вероятно е надежда, но за единствената опозиционна партия БСП, Манолова е бомба със закъснител. Отстранена от дирекцията на партията - столетница преди време, Мая е жадна за реванш. Корнелия Нинова го знае отлично и не бърза с подкрепата си. Каквато и позиция да вземе, тя ще бъде губеща за БСП. След влак не се тича, особено такъв, който прави само пушек. Това е специалитета на "Омбудсманката" Манолова.

През цялото управление на институцията, тя използва всяко социално нещастие за да си прави реклама. Манолова не върна заплатите на шивачките. Не съживи никакво фалирало предприятие. Предложи един необходим, но лошо обмислен от нея самата закон за личния фалит. Единствения закон, който тя прокара като депутат, е законът "уседналост", който е в пълно противоречие с европейското законодателство за свободно пътуване, отряза избирателните права на българите от чужбина. С тази нейна инициатива се циментира в България, нов политически феодализъм.

Привидно зад Мая няма никой, но само привидно. В "Инициативния комитет" са се сгушили всякакви неоценени комунистически величия, пребоядисани социалисти и модерно леви мечтатели. Поради това кандидатурата на Мая не вещае нищо добро за БСП. Ако партията, на чиято подкрепа "Омбудсманката" се надява, предложи друг кандидат, той ще бъде с огромно "медийно" закъснение. Правейки крачка пред БСП, Мая буквално се изплези на Корнелия Нинова. Днес Манолова застана пред "касата" за да си вземе бонуса от ПР дейността. Десетки и повече пъти "Сутрешните блокове" създадоха образа на Мая - защитничка на изоставените без заплати работници. На банкерите кръвопийци, с които добрата Мая се бори, за да спаси затъналите в дългове семейства. Ако крясъците ѝ останаха без резултат, не е виновна тя, а лошите депутати!

Въпреки успешния старт на кампанията, най-трудното пред Мая тепърва предстои. Тя никога не е атакувала ГЕРБ фронтално. Да се представиш за алтернатива, след като си пропуснал "Апартаментгейт", след като си мълчал като риба за "Терасите" и си останал сляп пред "Къщите за гости" и "Къщите за тъщи", трудно ще събудиш жадните за справедливост - гласоподаватели. Политическа кариера с "аз съм добра - другите са лоши!" не е достатъчна за хората, които са чели повече от една книга.

Колкото и странно да звучи, алчността за власт на Манолова прилича в много отношения на тази на Иван Костов. Там където "Командира стъпи - трева не никне!". Костов разби опозицията. Или от опозицията останаха само отрепки. След него в България повече няма "десница", в европейския смисъл на думата. Подобно на Костов, "бомбата" Мая може да направи "левицата" на парчета. Най-вече, в случай на провал, което е почти сигурно. Ако все пак Манолова стане кмет на София, нищо повече няма да я спре, да се кандидатира и за президент на България!


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас

    60 13 Отговор
    Ка стана бе сини комунисти?? Страх ви е да загубите столицата, че ще сецнат проекти за десетки милярди? Ще останете гладни ли? Друго си е да монтирате пейки по 10000 евро бройката ??

    Коментиран от #17, #35

  • 2 Насакото Яката

    64 22 Отговор
    По добре Мая , отколкото крадливите и алчни Герберасти
  • 3 Бесен Язовец

    28 15 Отговор
    Какво е това мнение на изкуфяла рая? Някакъв нафталин разсъждава публично!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 onq s konq

    27 16 Отговор
    И сега герберастите ибрици от прованса ще наливат минуси!

    Коментиран от #36

  • 6 СоцБоц

    22 9 Отговор
    Къде сте продажни соросоидни гюбрета, да започнете тролската жалка симфония на злобата?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Изумен

    30 15 Отговор
    Да ви пикая на герберската медия абе помияри зощо плюете по Манолова дано се задавите от собственните си лайна.
  • 9 Гларус

    26 9 Отговор
    Да наистина тия от Факти са едни жалки лайна от партия ГЕРБ.
  • 10 кикирикиии

    9 3 Отговор
    Абе прилича ми на нещо друго не на "Торпила".
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ПЕНКО

    10 5 Отговор
    НО ЕРДОГАН БОРИСОВ- ВЕЧЕ ИМА ПРЕДСТАВА ЗА ГОРЧИВИЯ ТУРСКИ ПРИМЕР В ИСТАМБУЛКЮШЕ!!!!!!
  • 13 гост

    14 12 Отговор
    От кога на кречеталата им викат торпили? Торпилите са си торпили,кречеталото,кречетало.

    Коментиран от #16

  • 14 Хахаха

    25 6 Отговор
    Айде, айде! Сутринта по телевизията Мая бе изцяло в тъмносиньо! Колкото и да е комунистка Мая, не може да се сравнява с Буко Тиквака, който е влязъл в Партията на 18! И е провеждал възродителен процес! С автомат и кубинки!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Шок и ужас

    22 7 Отговор

    До коментар #1 от "Ужас":

    Сега герберские тролове ще изпълзят от дупките си и ще почнат да плюят. Те всъщност си пазят хляба , това са жалки бюрократи, които не си вършат работата на работното място, а само си пазят кокала който име е дал вожда им. Цирк Булгаристан
  • 18 ПЕНКО

    9 20 Отговор
    АКО ИМА ВТОРИ ТУР -70% КЪМ 30% ПОБЕДА ЗА ФАНДЪКОВА !!!
  • 19 Ужаст

    9 5 Отговор
    Мая, не се вълнувай! По спокойно! Еректората не се впечатлява от справедлива кауза, а от това, кой е по голям коч от Бойко Борисов! За да го победите, трябва да сте по проста от него. Бе, говорете простичко не това, което мислите, а това, което ще допадне на гламавия избирател! Като те питат ще приемеш ли подкрепа от БСП, вместо цяла тирада, кажи - От централата - не, от хората - да!
  • 20 Стоян

    13 14 Отговор
    Защо всички СЕЛЯНДУРИ си мечтаят да станат кмет на СОФИЯ?ТЯ НА КЮСТЕНДИЛ НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ КМЕТ-ЗА СТОЛИЦАТА СЕ ЧИНИЛА!Тия комунисти не се научиха ,че не могат да пръднат по високо от дупето си!Тя Манолова ДВА ТИРА ДРЕХИ НА 300 БЕЖАНЦИ НЕ МОЖЕ ДА РАЗДАДЕ,хаванала се София да "оправя" !
  • 21 гост

    9 3 Отговор

    До коментар #16 от "Гнусна Соросня":

    Ако имаш информация за кражби,беж в прокуратурата,там ще се израдват/виж Иванчева/,иначе си ЛЪЖЕЦ!

    Коментиран от #25

  • 22 Тръмп

    5 6 Отговор
    Другарю Чеков,всичко е за пари,много пари!!!:):):)От бюджет 3милион,Мая иска да скочи на бюджет от 2милиарда и изобщо не и пука за бедното Президентство!!!;););)А Костов беше антипод на Мая,тих и подмолен!!!:):):)
  • 23 Експерт

    7 6 Отговор
    Борба между село Самоков и село Кюстендил
  • 24 Мафията ГЕРБ

    13 10 Отговор
    Мая, ГЕРБ са виртуозни по лъжи, кражби, рекет, изнудвания и компромати и по заповед на боса на Шайката вече са извадили бухалката, което е основен тяхен инструмент за общуване, но ние сме с теб и ти ще победиш!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хммм безпристрастен

    9 5 Отговор
    А бе по скоро ми прилича на мутреса отколкото на торпила , все пак все още помним миналото и, неможе за няколко месеца да ни заблуди, че е всестрадалницата на човешките съдбини !
  • 27 Behemoth

    6 5 Отговор
    А простата даскалка дали е по добра ...никой който е функция на простака на простаците не струва и пет стотинки....трябва да си жалко мекотело за да не се обиждаш само от начина на говорене на това нищожество гнусно...
  • 28 Факт

    2 0 Отговор
    Фашливи избори
  • 29 Просто е

    4 6 Отговор
    Софиянци от 30 г. са дясно мислещи. Никога няма да си дадат гласа за лява фурнаджийска лопата. Ако търсят промяна ще гласуват за някой от двамата архитекти.

    Коментиран от #30

  • 30 Ernesto Guevara

    5 4 Отговор

    До коментар #29 от "Просто е":

    Нещо си в грешка.Последните 12 години София се управлява/ограбва/ от червените комунисти - ГЕРБ
  • 31 Чекай чеков

    4 1 Отговор
    Мая Манолова да не би да е била говорител на прокуратурата, че да се изказва за терасите, къщите за гости и т.н. Има си ра бота и си я върши, ако всички си вършеха съвестно и енергично като нея работата, нямаше да има проблеми в България.
  • 32 Мартин

    5 0 Отговор
    Ако се кандидатира кактус и за него ще гласувам, само да не е някой от гейбаристите. Всеки ден им вадят кириливите ризи, те си правят таш$к с Нас. Всичко хубаво са го направили герб, всичко лошо е наследство от комунистите. Ако някой го хванат да краде просто излиза от играта, а не отива в затвора. Все едно играят някакво извратено монополи със 1387 годишната Ни държава! Преживяли сме 200 години византийско робство и 500 години турско, Бойко и теб ще преживеем.
  • 33 СЛЕПЦИ

    5 2 Отговор
    На практика Манолова не постигна нищо като Омбудсман. Това, че се снимаше с протестиращи и недоволни е нищо! Делата липсват!
  • 34 Баба Ванга

    2 1 Отговор
    Началото на края за измамата ГЕРБ.Сбирщината от измамници и крадци тръгва по улея надолу....като оттичаща се мръсотия
  • 35 Старото

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ужас":

    Ами бъдещите хотели, заведения и складове около новото летище? Ами теренът на Кремиковци? Ами градската инфраструктура? Залогът е огромен и затова ще виждаме още много мръсни номера.
  • 36 Провинциалист

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    "Столичани в повече" както е написал колегата в коментар # 11! По произход на една туба гориво разстояние от столицата! В общи линии на останалата част от България и дреме за кмета на София. Иде реч да се разбие статуквото. А Мая си е негов типичен представител. И да добавя мразя еднакво ГЕРБ, БСП, ДПС, ОП и всичките производни на ДС и БКП!
  • 37 да така е

    2 0 Отговор
    Хубава статия..
  • 38 Историк

    2 0 Отговор
    Сестра Галева, така наричат Мая Манолова в Кюстендил. Не я познавам лично, но в Кюстендил добре я познават