Last news in Fakti

10 Септември, 2019 10:00 19 647 65

Радев кмет на София и с ГЕРБ е свършено

  • румен радев-
  • герб-
  • местни избори
Радев кмет на София и с ГЕРБ е свършено - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Една френска поговорка гласи, че ако напълните кристална чаша с вода, колкото и шампанско да наливате в нея, нищо няма да поеме, защото е пълна.

Редовната и настоятелна поява на Мая Манолова по телевизионните екрани препълни чашата и повдига няколко принципни въпроса. Първият от тях се отнася до равнопоставеността на кандидатите за кмет на София. По закон ЦИК гарантира равенство на изявите по време, изчислено в минути и публикува съответната тарифа.

Аз лично съм участвал със собствени средства в европейски избори и ЦИК ме задължи да плащам 1000лв/минутата на БНТ. В настоящите-предстоящи избори, кой плаща барабанния медиен огън на Мая Манолова? Кой изчислява нейното време на екрана? И втория логичен въпрос е, като се изключи "шампионката" Фандъкова, как ЦИК ще даде възможност на другите кандидат кметове да наваксат загубеното време за да настигнат Мая?!

Понеже нито ЦИК, нито СЕМ, още по-малко прокуратурата ще запретнат ръкави в защита на плурализма и равнопоставеността, предположението за уговорен мач започва да се върти в главите на много избиратели. По всичко изглежда, че някой е решил да натрапи на публиката само тези две претендентки, от които едната е ремонтирала няколко пъти едни и същи улици, а другата е правила само сапунени мехури. И с какво ни занимават водещите телевизионни журналисти?

Може би със "Ски Витоша", с бунищата, пушека на тецовете и липсата на детски градини?! Не. Много по-важни са сламените прически на двете претендентки. Къде са другите кандидати, къде е съпоставянето на идеи, къде са дебатите?! Постепенно се натрапва мисълта, че друг избор, освен мача Фандъкова-Манолова няма?!

В същото време Румен Радев разобличава схемите, които изцеждат икономиката и тласкат младите към чужбина. Атаките на президента към политиката на управляващите са конкретни и структурирани, съвсем различни от пукотевицата на Манолова. Ударите които Радев нанася са тежки, като юмруците на "Кобрата". И никой не отговаря по същество на упреците му. Съдбата на София и на България са неразделно свързани.

С памук в ушите, журналистите не тичат към "коафьора" на президента, нито коментират обвиненията му. Самият той прави каквото може за да събуди българите, но медийната му свобода е ограничена. Тази законно обоснована несъстоятелност е закотвена в българската конституция. Президентът на България има по-малка власт и по-малка чуваемост от кмета на столицата! Изходът е само един.

Румен Радев трябва да се кандидатира за кмет на София, за да бъде чут от целия български народ! Няма никакво съмнение, че той ще спечели и чувството за обреченост ще бъде заменено с надеждата за промяна, която всеки българин къта дълбоко в себе си. Друг път на борба срещу статуквото, корупцията и лицемерието просто няма!


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 97 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яжо Секвоев

    165 80 Отговор
    Явно герберастите са в Паника. Що бре, баце е велико неграмотен и ни харчи парите. Много яснУ, че сме Прости. Естествено е, че герберастите ще фалшифицират Уж избори.

    Коментиран от #17, #55

  • 2 Тръмп

    78 128 Отговор
    Браво другарю, Чеков!!!:):):)Най-накрая си признахте,че сте комунист-болшевик!!!:):):)Браво,макар и да го знаехме от по-рано!!!:):):)Всички в Париж сте комунисти и това го знаем и скоро ще ви оправим!!!;););)

    Коментиран от #50

  • 3 съдя

    97 45 Отговор
    Народен съд за б0ку и кликата и Румбата примиер - 4 лайф
  • 4 Тръмп

    73 128 Отговор
    Радев и той разбра накрая,че е прецакан и парите в Президентството са малко за неговия апетит,та се огледа по-нависоко в 2милиарда бюджет!!!:):):)Не му се работи за Престиж,явно!!!:):):)Свирено е,късно е!!!:):):)
  • 5 Коментар📝

    184 49 Отговор
    ФАНДЪКОВА Е ПО ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИЙ ПО НОВА В ЕДИН ДЕН ДАЖЕ Я ГЛЕДАМ ПО 7 ПЪТИ.МАШИНАТА ГЕРБ Е С ПЪЛНА СИЛА ЗАЩОТО ПАДНЕ ЛИ СОФИЯ ГЕРБ ЩЕ РАЗБЕРАТ ЧЕ СА БИТА КАРТА.ЦЯЛАТА РАБОТА Е ГЕШЕВ ДА СИ ГО СЛОЖАТ ЗА ПРОКУРОР ЗА ДА СИ ОСИГУРЯТ СПОКОЙСТВИЕТО СЛОЖАТ ЛИ ГЕШЕВ МОГАТ СПОКОЙНИ ДА СЕ ОТЕГЛЯТ С НАШИТЕ ПАРИ.ВСИЧКО ДРУГО Е РЕАЛИТИ ШОУ ЗА ПРЕД НАРОДА

    Коментиран от #21

  • 6 Тръмп

    88 183 Отговор
    Радев и Манолова са бити карти и нямат политическо бъдеще в България!!!;););)Употребени и разкрити са,че работят против България,а хората не са дебили и ще ги накажат с вот!!!:):):)

    Коментиран от #20

  • 7 Добра статия

    95 49 Отговор
    Абсолютно съгласен. Само че Радев е президент, а не дребен терикат, ламтящ за власт. А тези двете Фандъкова (доказано провалена отвсякъде) и Манолова (едно бездарно същество без визия) трябва да бъдат наказани от софиянци. Нека да им покажем, че тук хората не се плашат от някакви си олигарси и т. н..

    Коментиран от #25, #61

  • 8 Йкло

    36 12 Отговор
    Божката слуга на Сорос!
  • 9 Еблю

    151 30 Отговор
    Само че кмет на София не е Фъндъкова ами бай Тиквун още ли не сте го разбрали. Данчето не може да иде да се изпикае без разрешението на царя Слънце
  • 10 Еблю

    75 28 Отговор
    Само че кмет на София не е Фъндъкова ами бай Тиквун още ли не сте го разбрали. Данчето не може да иде да се изпикае без разрешението на царя Слънце
  • 11 Гост

    55 112 Отговор
    В каканиженето на гумен радев относно корупцията няма никаква конкретика и никакви изобличения, само само приказки от обща култура и фантасмагорий родени в потната му от фуражката глава

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Доктор Психологов

    35 64 Отговор
    Поредният маниак с предсмъртни щения за слава. Проблемът на некадърниците е, че се надяват чрез измами "в името на народа" да откраднат имането на кадърните. Затова фетишът им за власт - паметникът на съветската армия ТРЯБВА да бъде разрушен.
  • 14 Реплика

    28 29 Отговор
    В една комунистическа тиква колкото и акъл да наливаш - не поема нищо.
  • 15 Тая гробаджиска подлога

    49 15 Отговор
    „Редовната и настоятелна поява на Мая Манолова по телевизионните екрани препълни чашата...” аз нещо не съм забелязал Мая Манолова да я преследват журналистите, ама дори и така да е, защо чеков не врънка срещу данчето фандъкова, която си вофи предизборната кампания докато си.получава месечната заплата. Срещу тиквата защо не рева че още от пролетта е юочнал предизборна кампания и обикаля с джипа да „раздава” милиони...? Като гледаш кой пълни чашата, поне гледай всички.
  • 16 Конкретика

    74 15 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Няма как президента в реч пред НС да тръгне да изброява примерите, че ще отнеме дни. Но ще ти дам малко: всички магистрали на тиквата след първото лято веднага пропадат, особенно в дясните ленти, мантинелите са ръждясали, появяват се дупки, новоремонтирани участъци от стари пътища са с неравно положен асфалт, плочки по тротоарите хлопат и са положени неравно, образуват се гьолове на всякъде, излации иина настилки на детски градини, училища и спортни обекти се разпадат... На фона на това качество, цените са като за писта от формула 1, бетонни плочки като че ли са от мрамор, позлатени пейки и кошчета, и в същото време някои хора си купуват евтини апартаменти, хотели, къщи коли джипове и яхти, а прокуратурата не вижда нищо съмнително, или ако види някъде, „забравя” да запорира нечий хотел. Е това е корупцията, която всички виждаме.

    Коментиран от #22

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 До уж истината

    34 18 Отговор
    Нещастен гербарест трол със стригана кратуна. По цял ден тролиш простотий уж че е истина. Има кой да те наблюдава бе евтин мушморок. Като на можеш да влияеш на общественото мнение поне някое евро да искараш за млекце.

    Коментиран от #26

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ИСТИНАТА

    23 43 Отговор

    До коментар #16 от "Конкретика":

    Думите ви вървят преди мисълта. Замислете се, кои работят? Най-неграмотните и не разбиращите. Няма квалифицирана работна ръка. Никой не иска да работи тази професия. Нямате право да обиждайте. ЗАБРАВИХТЕ ЛИ КАКВА БЕШЕ СТАРА СОФИ КАКВИ БЯХА ПЪТИЩАТА? Трамваи с дървени врати, на които видях ме като сардели. Как се пътуваше до морето? Днес пътуваме с метро, по магистрали, детски градини и площадки. Някой купува ли си руски коли, руска битова техника? Всички имат плазмени телевизори? Това е обновени СИНЯ СОФИЯ и градовете. А вие пишете обидни квалификации. Пълно е с плужеци, искащи си само детските, без да работят. От балконите се хвърлят боклуци, по улиците фасове, разбиваме направеното, вместо да го съхраняваме. НО ВИНАГИ НЯКОЙ Е ВИНОВЕН. ВИНАГИ ТЪРСИМ ВИНАТА В ДРУГИ, ВМЕСТО В СОБСТВЕНАТА СИ ПРОСТОТИЯ. ТРУДНО Е ДА БЪДЕМ ОТГОВОРНИ И САМИ ДА ОПЗВАМЕ ЧИСТА СТОЛИЦАТА СИ. Но да обиждаме, да псуваме, на първо място сме! НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО! КАК НЕ СЕ СРАМУВАТЕ ОТ СЕБЕ СИ?

    Коментиран от #44, #59

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 леля Цецка

    54 24 Отговор
    То и без Радев с ГЕРБ е свършено........... Мая просто ще бъде първият пирон в ковчега
  • 25 фърфори

    19 14 Отговор

    До коментар #7 от "Добра статия":

    А, не ми казвай какво трябва да правя като софиянец. Ще направя това, което съм правил през последните години, за да продължи София да се превръща в нормален европейски град. Това, че си кьорав си е твой физиологичен проблем. Хайде не ме работи.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Borislav Popov 😎

    58 25 Отговор
    Президента Радев е истински мъж на място! Разобличава публично схемите за ограбване на България от една шайка! ГЕРБ ограби държавата, както финансово, така и морално! Да не говорим за калинките дето пъркат около Вожда Слънце!
  • 28 Баба Илийца

    29 6 Отговор
    Софиянци , софиянци, отворете си очите и ушите...!
  • 29 Стонката

    13 22 Отговор
    Руската и Чепеларе за зеле не става от него,а Майчето е само за парламента да вдига врява
  • 30 Чудя се

    25 2 Отговор
    Има ли нормално мислещи ЛЮДЕ?Какви коментари какви неща, не мога да повярвам !
  • 31 Снн

    25 54 Отговор
    Румката е най слабия президент до сега на РБългария никаде и никакъв пост не може да управлява.А Майчето е за парламента да вдига врява

    Коментиран от #40

  • 32 Тръмп

    26 43 Отговор
    Президентът Радев е чудесна Антиреклама на СССР,Путин,КГБ и Комунизма!!!:):):)Всеки българин вижда чрез него какъв не трябва да бъде!!!:):):)
  • 33 Патриот

    23 32 Отговор
    Българския народ е достатъчно грамотен за да допусне комунизма да се завърне,и да се почне пак кризи и разбойници да ни управляват
  • 34 Мнение

    4 7 Отговор
    Констрултивен дебат за да ... мнение. Оприличавам написаното за равнопоставеност като "чист вой на пълна луна" от ... Поне малко демагогия не е излишна, за да не дразни така директно с оплюването на неприемлив кандидат кмет
  • 35 ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА

    14 27 Отговор
    Колкото и да реве президента ,ние вече сме си купили изборите .И да гласувате за МАЯ КМЕТ ЩЕ Е ЙОРДАНКА ХАХАХАХАХАХААХА
  • 36 audi a8

    33 9 Отговор
    Герб са навън почти с нищо не показаха че са поразлични от всички други едно и също са уви а за бб не говорим той е най-тъпия човек в държавата
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Роро

    25 3 Отговор
    Софиянци,бъдете разумни и мислете за бъдещето на всички български деца.Изборът на кмет е съдбоносен! България над всичко!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Стършел

    26 13 Отговор

    До коментар #31 от "Снн":

    Защо най- слабият президент, защото знае три езика и спокойно може да говори без преводач? Тогава Тиквун е последната дупка на кавала, защото освен "конграчулейшън" друго не може да произнесе. Що се отнася до Мая Манолова то тя е на светлинни години пред Данчето Фандъкова(а пропо знаеш ли какво означава фандък-на български означава Лешник). Какво очакваш от нея - даже фамилията и не е българска. И такива има много в парламента, правителството-с небългарски фамилии. Какво очакваш от такива, да защитават интересите на България? Правилно, не си познал? Защитават собствените си интереси, не народните. Затова сме в това състояние, умираме бавно, но затова пък сигурно.
  • 41 Консерватор

    14 14 Отговор
    Тоя е истински комунист и много тъпо парче!
  • 42 Фрррррр

    26 15 Отговор
    Не три, а пет езика знае Радев, завършил е две генерал щабни академии,т.че бб може само да му козирува!а че е най добрият български летец, това всеки го знае,разбрахте ли г/да Тъпанар?

    Коментиран от #49, #62

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ФАКТ

    7 6 Отговор
    ДА, АМА НЕ !!!! МНОГО ИСКАТЕ !!!! Радев,ти държавник ли си ?????
  • 46 жжж

    8 2 Отговор
    я социолози да направят сондаж за кандидат за софийски кмет да е радев! ще лъсне истинската му малка картинка.

    Коментиран от #58

  • 47 Молев

    12 16 Отговор
    Радев е добър военен и слаб президент.Изложи България .
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Eistee

    10 19 Отговор

    До коментар #42 от "Фрррррр":

    Дори и 20 езика да знае г-н Радев и да е най-добрият български летец (което не е вярно), какво от тези неща го прави добър президент? За да си президент, трябва да си личност, самостоятелно мислещ и про-активен интелект, с визия и куража да я отстояваш. А г-н Радев е просто подставено лице на БСП, марионетка комунистическия финансов елит, мазнеща се на Румен Овч. Този човек няма собствено мнение и си мърда устата в такт с червената ръка пъхната дълбоко в задника му. Всичко, което бълва е евтин популизъм без грам конкретика. Любим е на всеки с IQ под 80 или възраст над 80.

    Коментиран от #51, #57, #63

  • 50 Сульо

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тръмп":

    Как ще го оправите от лудницата бе? Нали няма да ви пусне дежурния санитар?
  • 51 До куку

    9 4 Отговор

    До коментар #49 от "Eistee":

    Да най добър доставчик- президент е Плевнелиев-магарето на гроба израснал в социализма,два пъти с черен печат в Германия и сега кротко мърмори от Гърция с парите от народа

    Коментиран от #56

  • 52 Бубу

    9 9 Отговор
    Какво конкретно е казал този чехльо радев, много е лесно когато нищо не правиш да сипеш злоба и неоснователни витиетивни съчинени и диктувани от руските му господари упреци. Радев е един долен човек който говори общи приказки за морал, какъвто на него самия му липсва. Сега като докажат и връзките и работата му за чуждата държава русия ще му бъде поискан импийчмънт и този е до там.

    Коментиран от #54

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Яжо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Яжо Секвоев":

    Ти си по грамотен
  • 56 Куке

    0 1 Отговор

    До коментар #51 от "До куку":

    Кой го знае това ? А ти кой си да сипеш без доказателства Смешен си
  • 57 Естествено

    3 2 Отговор

    До коментар #49 от "Eistee":

    Прав си и как можа военен да е президент .Герб пак направи грешка с кандидатурата за президент инче Радев само щеше да мечтае.
  • 58 Има ли

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "жжж":

    Социолози има ли цензура ? За кой работят Парите променят ли хората ?
  • 59 Ти къде си бил

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "ИСТИНАТА":

    По добре премести камък отколкото да кажеш приказка от 1001 нощ .Дървени да не си 1900г раждан пф
  • 60 ГЛАСОПОДАВАТЕЛ

    3 3 Отговор
    Ха, ха, софиянци докъде я докарахте!
    Да се чудиш дали Мая - проститу*ка да избереш или ЧЕХЛЬО за кмет на София.
    ХИТРАТА СВРАКА С ДВАТА КРАКА!
  • 61 Президент

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Добра статия":

    Румен Радев можеше с лекота да спечели изборите за кмет на София, срещу всеки друг кандидат, само ако се провеждаха първите няколко дни, максимум седмици след избирането му за президент.
    И мен ми харесваха общите му приказки в началото на президентстването му, но след толкова речи писани от текстописеца на Корнелия Нинова днес би се възприел просто като кандидатура на БСП и ще вземе само партийните им гласове, а те в София традиционно не са достатъчно за кметското място.
  • 62 Полиглот

    1 3 Отговор

    До коментар #42 от "Фрррррр":

    Като знае 5 езика значи че става за преводач. Това с нищо не го прави по-добър или лош.
    Тръмп, Макрон , Меркел с по 5 езика ли са ?
    Не мислА !
  • 63 Евала

    1 2 Отговор

    До коментар #49 от "Eistee":

    Най-накрая един обективен коментар.
  • 64 Гробарят..

    1 3 Отговор
    Факти,защо толерирате само комунистически коментари ?
  • 65 ЧИчо Том

    1 0 Отговор
    Хич и не го знам този писател Чеков ,но е прав че ако ги гътнем Гробарите в София ще видят зелената светлина в началото на тунела !! Софиянци отворете си очите ,София нито е чиста .светла,спокойна и красива е НЕ Е ! Някой ще каже "Ма пари няма" е добре де къде изтичат 2 милиарда ??/ Данъци сгради,смет ,продажби на места за строежи КЪДЕ БРЕ ХОРА ??? Вижте вчерашните кадри от протеста на "Боец" ! КОИ бяха "Контра протестиращи' цигани и мутри !! Е това ни чака ако Софиянците и "гостите" на София по изборите люпят семки или ходят за риба/гъби !! После ще е късно и то много късно!