1 260 58

Християнство под индиго

„И не е чудно, защото сам Сатана се преобразява на светъл ангел“. 2 Коринтяни 11:14

Александър Урумов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Имаше един филм – „Копие под индиго“ – на бял мъж в Щатите се роди черен син и започна комедия. Който не знае какво е индиго – нека да види в Гугъл. За жалост, не всяко копие под индиго е забавно. Комунизмът е християнство под индиго.

„И не е чудно, защото сам Сатана се преобразява на светъл ангел“.

2 Коринтяни 11:14

Ето копирането:

Християнството има свещена книга – Библия.
Комунизмът – също: „Капиталът“.

Християнството има Света Троица.
Комунизмът – също: Маркс, Енгелс и Ленин.

Християнството има храмове.
Комунизмът – също: партийни домове.

Християнството има свещеници.
Комунизмът има партийни секретари.

Християнството има хилядагодишно Царство.
Комунизмът има „светло бъдеще“.

Християнството има мъченици на вярата.
Комунизмът има мъченици-борци за свобода.

Християнството има освобождаващата кръв на Спасителя.

Комунизмът има „партизани, от вашите кърви проляни свободата се роди“ /Песен на Петър Чернев, после – на „Хиподил“/.

Но лъжата никога не става истина.
Включително и когато е копие под индиго.

България
Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 ДДРОнег

  15 7 Отговор
  Затова и комунягите така преследваха църквата, защото тя им беше конкуренция за душите на хората !!! Но крайният резултат е винаги в полза на Твореца - влиянието на партията върху душите ни е минимално, е ние сме свободни да вярваме, лошото е, че много от нас не могат да го проумеят !!! Но ми е чудно как в съседна Румъния, където преследванията бяха по-жестоки, хората са много по-религиозни?!?!?
 • 2 Този коментар е премахнат от модератор

 • 3 Госあ

  9 8 Отговор
  Не ми спори бе урумов ! Христос е първият комунист на земята, слязъл от небесата ! Затова комунизма е най вярната система за света. Тя е свята система, така както католиците и православните. капитализма е дарвинизъм урумов ! Джунгла, така както протестантите и евангелистите. Слепи клонове. Грешни клонове на еволюцията. Щото и Християнството еволюира, както всичко останало.

  Коментиран от #35

 • 4 Behemoth

  10 12 Отговор
  Урумов щот си прост не си разбрал ,че комунизма обещава рая на Земята и хората да бъдат братя ...а християнството обещава блажено робство под власта на самодържец и диктатор(някъде там дето никой не го е виждал).....и религията е опиум за народите както е казал пророка....абе Урумов, нали Бойку т а кефи яко ,а?
 • 5 Студент

  6 14 Отговор
  Естествено, че няма разлика, и двете целят да се узурпира човешкото съзнание, да бъде подчинено чрез генериране на страх
 • 6 Муфтаджи Ал Цигани

  9 5 Отговор
  Ми да добавим и другите религии-опиум за народите... Там аналогиите са същите. Защо точно християнството? Авторът е манипулатор!

  Коментиран от #9, #15


 • 7 Този коментар е премахнат от модератор

 • 8 Този коментар е премахнат от модератор

 • 9 Студент

  4 11 Отговор

  До коментар #6 от "Муфтаджи Ал Цигани":

  Няма значение дали са го нарекли християнство или ислям или юдаизъм всички са преработени копия от халюцинациите на някой невежа

  Коментиран от #10

 • 10 Роки

  7 2 Отговор

  До коментар #9 от "Студент":

  Мен, а не мислиш ли, че това са мечтите (вярно, утопични!) на човечеството за по добър и справедлив свят? Или толкова далече не стигаш от неолибералната "висота"?

  Коментиран от #17

 • 11 Госあ

  7 5 Отговор
  Затова ще вярвате или в папата или в православната църква и в комунизма. Сегашният папа е добър, ляв човек. Образован и одухотворен. Капитализма и протестанството вървят заедно, само вижте дядо коледа на кока кола ! Но както казах, те ще изчезнат като неандерталците. Слепи клонове и като апендикса при човека, безполезни са.

  Коментиран от #13

 • 12 Тръмп

  10 6 Отговор
  Християнството е на близо 2000години,а Комунизма на само 102 и вече е отречен почти навсякъде,като Ерес от Антихристи!!!:):):)А Бог и Иисус не спят,та няма страшно!!!:):):)
 • 13 Тръмп

  8 8 Отговор

  До коментар #11 от "Госあ":

  Това,че в Божията Църква е допуснато да има Комунисти,не ги прави Православни а Слуги на двама Господари,Иисус и Ленин!!!;););)

  Коментиран от #16

 • 14 Тръмп

  10 5 Отговор

  До коментар #2 от "МалоуРУмщини безкрай":

  Комунистите не предлагат Задгробен живот и Възкресение,а само тук и сега!!!:):):)
 • 15 Тръмп

  10 7 Отговор

  До коментар #6 от "Муфтаджи Ал Цигани":

  Религията е храна за душата,а комунизмът е Отрова!!!:):):)
 • 16 Госあ

  8 8 Отговор

  До коментар #13 от "Тръмп":

  Социализма е много по стар от Християнството. Той води началото си от Рим и древна Елада. Продължава с годините на просвещението до днес, като единствена алтернатива на сатаната 😄. Като споменаваш Ленин, трябва да споменеш и Марк Аврелий, Волтер, Русо, Робърт Оуен, Ото фон Бисмарк и мнооого други интелектуалци. А защо не и Маркс и Енгелс. Енгелс като биолог взаимства в идеите си фините клетъчни механизми, а не дарвиновото плагиатство с някакви съчинения за вътревидови борби в джунглата които трябва да следваме. Така че, комунизма е божествен и можем да го видим в най фините процеси в природата също така 😊 Знайте, към джунглата няма да се връщаме.

  Коментиран от #19, #22, #32

 • 17 Този коментар е премахнат от модератор

 • 18 Госあ

  5 5 Отговор
  Абе урумов, ти капиталистическо протестантче продажно, не беше ли агент на ДС ? 😂 И са к'во, твойте хора май не искат да те номинират и за кмет, след като не се дореди до ЕП 😂

  Коментиран от #24

 • 19 Този коментар е премахнат от модератор

 • 20 Госあ

  4 1 Отговор

  До коментар #19 от "Владолф Путлер":

  Разбира се, и с право ! А пък и аз винаги съм го знаел. Въпрос на образование и биография. Затова съм и ляв.

  Коментиран от #23, #28

 • 21 Госあ

  7 5 Отговор
  За да спя спокойно, ще завърша с един цитат на социалиста Левски "Най-много са виновни чорбаджиите" и ти така урумов, най много си виновен, защото искаш да отдалечиш хората от изконните християнско - комунистически ценности. Всеки християнин трябва да гласува за Мая Манолова, защото християнските ценности не са пошлите снимки с вибратори във всички възможни човешки отверстия. Това са десните ценности и тези на протестантите. Амин !
 • 22 Този коментар е премахнат от модератор

 • 23 Тръмп

  7 6 Отговор

  До коментар #20 от "Госあ":

  Лявата резба е грях,Чадо!!!:):):)Моли се на Иисус за прошка,че Ленин само ще ти взима без да дава!!!:):):)

  Коментиран от #26

 • 24 Тръмп

  8 4 Отговор

  До коментар #18 от "Госあ":

  Господ Съди и Осъжда,а не един обикновен комунист!!!:):):)Моли се за прошка на Иисус,а не на Ленин!!!;););)
 • 25 Госあ

  6 3 Отговор

  До коментар #22 от "Тръмп":

  И в Рим е имало социализъм и в Спарта и в Атина. Социализма има повече течения и от сектите в Християнството ,като започнеш от Комунизма, минеш през Социалдемокрацията и Анархосоциализма и стигнеш до Социалната екология или Екоикономиката !
 • 26 Госあ

  6 5 Отговор

  До коментар #23 от "Тръмп":

  Вие капиталистите смятате философите, учените, писателите, художниците и музикантите от левия бряг за обратни, защото ви е толкова акъла :))
 • 27 Госあ

  4 6 Отговор

  До коментар #22 от "Тръмп":

  Така както комунистът Квинт Фабий побеждава Ханибал и спасява Рим, така е наш дълг сега да избавим ЕС от десните диваци. Можеш да прочетеш и за Фабианското общество в Англия. Сега лейбъристите трябва да вземат властта и да спасят добрата стара Англия от ръцете на Тръмп и неговото протеже.
 • 28 И аз да кажа

  4 4 Отговор

  До коментар #20 от "Госあ":

  Много самочувствие и претенция за образованост и пълни глупости в позоваването. Русо и Волтер комунисти?! Просвещението не проповядва комунистическа революция. Всеки разумен човек знае, че егалистичните модели спъват развитието, което се оглавява от елита, но не назначен /политически елит, а меритократичен. Рим и Елада са робовладелски общества, за какво левичарство бълнуваш? Левичарството е бълнуване на комплексари и завистници

  Коментиран от #36, #37

 • 29 Иванов

  6 2 Отговор
  Сам... е Ангел, факт! Ангел на Бога. Качествен контрол. Ако сте читави, няма от какво да се притеснявате. След като ви изпита и издържите, ще ви помогне при ваша нужда. Ако не сте , ще ви върне в първи клас, да учите буквите. БОГ Е ЕДИН!!!
 • 30 зайченцето бяло

  1 4 Отговор
  Интересното е че и комунизЪма и християнството като разклонение на юдаизма са все еврейски продукти,където евреите са си запазили мястото да господстват над другите хора.Нали ни уверяват че са божий народ,сиреч богоизбрани.И това не било расизъм ли ? Я кажете нещо против и веднага ще ви лепнат че сте антисемити,че говорите с езика на омразата и прочие мерки които са си ги направили закон. Ама Исус не бил такъв и учел всички да са равни. Айде бе. Исус си е дибидюс евреин който се бори за обединението на Юдея и Израил. Матей 15:24 А Той в отговор каза: Аз не съм пратен, освен до загубените овце от Израилевия дом. Такава задача Исус дава и на учениците си. Матей 10:6 но по-добре отивайте при изгубените овце от Израилевия дом. Когато една ханаанка го моли да излекува дъщеря и тогава Исус и казва : Не е прилично да се вземе хляба на децата и да се хвърли на кученцата. Матей 15:26 Сиреч не е прилично да се взема хляба на евреите и да се дава на неевреите. Който разбрал, разбрал.

  Коментиран от #33, #38

 • 31 Яверт

  0 1 Отговор
  Много голяма глупост. Това да не е от някоя мистична ясновидка.
 • 32 другаря ленин

  2 0 Отговор

  До коментар #16 от "Госあ":

  Той комунизма може и да божествен ама точно тия които ни го проповядват искат да ни върнат в джунглата. Искаш примери ли ? Тук 45 год имаше божествен опит за връщане в джунглата.Е прокопсахме ли ? А в една друга страна и повече. А другой такой страну не знаю где так вольно дишит человек. :) Сети ли се ? А добре.

  Коментиран от #39

 • 33 Мини

  5 0 Отговор

  До коментар #30 от "зайченцето бяло":

  Много "хитро" си извадил този откъс от Библията и се опитваш да манипулираш с него! Или просто не си прочел по- нататък.....Матей 15/22: 28: "22 И ето, една ханаанка излезе от онези места и извика, като казваше: Смили се за мен, Господи, Сине Давидов! Дъщеря ми е лошо обсебена от демон. 23 Но Той не й отговори нито дума. Учениците дойдоха и Му се молеха, като казаха: Отпрати я, защото вика след нас. 24 А Той в отговор каза: Аз не съм изпратен при други, освен при загубените овце от израилевия дом. 25 А тя дойде, кланяше Му се и казваше: Господи, помогни ми! 26 Той в отговор каза: Не е хубаво да се вземе хлябът на децата и да се хвърли на кученцата. 27 А тя каза: Да, Господи, но и кученцата ядат от трохите, които падат от трапезата на господарите им! 28 Тогава Иисус в отговор й каза: О, жено, ГОЛЯМА Е ТВОЯТА ВЯРА; нека ти бъде, както искаш. И от онзи час дъщеря й оздравя". Сиреч, за силната и непоклатима вяра в Христос няма етнос. Чети до края Матей/ глава 15 за да се увериш в това.....

  Коментиран от #34

 • 34 зайченцето бяло

  1 4 Отговор

  До коментар #33 от "Мини":

  1/ Не знам дали знаеш, но в оригинала не е ''кученцата'' а ''кучетата'' Та били обяснил кои са кучетата според Исус ?...защото това е есенцията 2/ Ханаанката е похвалена от Исус именно затова че е налапала въдицата и има голямата вяра че евреите са богоизбрания народ. 3/ Хитро пропусна да коментираш защо Исус праща учениците си само до ''изгубените овце от Израилевия дом'' ? Ако ми кажеш че в края на евангелие от Матей им казва да отидат до всички народи,тогава излиза че един път им казва едно, друг път друго и всичко се оказва една нагласация, щото ако не е то тогава май сам Исус не е наясно каква му е мисията.

  Коментиран от #46

 • 35 Не религиозен

  3 0 Отговор

  До коментар #3 от "Госあ":

  Изглежда, че колкото повече фантазираш, толкова повече си вярваш... РАВЕНСТВО, БРАТСТВО, СВОБОДА - това ОБЕЩАВА комунизмът. Но само обещава...Ако познаваше задълбочено учението на Исус Христос, нямаше да си измисляш, че е "първият комунист слязъл от небесата". Всеки, който си е направил труда да прочете Новият завет аналитично ще ти каже, че Исус никога не е проповядвал РАВЕНСТВО. Нито 'БРАТСТВОТО", което ти си представяш. Когато говори за СВОБОДА, Той има предвид, преди всичко, СВОБОДА ОТ ГРЕХА, а не свободата да правиш каквото ти хрумне...За какъв комунизъм говориш в християнството? Комунизмът казва: БЕЗ БОГ ! Добре ли си?...И християните и комунистите ще ти кажат, че не искат "коктейла", който забъркваш. Ставаш смешен! Спри и си почини !
 • 36 Госあ

  1 1 Отговор

  До коментар #28 от "И аз да кажа":

  българино невежи !!! Искаш да ми кажеш че Русо не е социалист ? Я отиди и се скрий някъде ! И въобще няма да си правя труда да обяснявам. Чети бе, чети за Квинт Фабий ! И за Спарта чети.
 • 37 Госあ

  1 1 Отговор

  До коментар #28 от "И аз да кажа":

  Скрий се в кочината и недей да квичиш само. Разбира се, че и Волтер е ляв. Искаш ли да изреждам още ? Много са. Цялата интелигенция за която си чувал. Предполагам не са много де. Имам предвид не си чувал за много, да не говорим за чел.
 • 38 Госあ

  2 4 Отговор

  До коментар #30 от "зайченцето бяло":

  Оооо значи това е имала предвид и религиозната, че христос не искал равенство ! Ако християнството е еврейско, то комунизма не е, въпреки че чифутите са се опитали да го обсебят. Корените му са чисто европейски. Както казах от Рим и Спорта до Париж , Лондон и Берлин.

  Коментиран от #40

 • 39 Госあ

  3 2 Отговор

  До коментар #32 от "другаря ленин":

  Ами я помисли и направи един сравнителен анализ. Истината е, че при капитализма изплува клоаката. Това е системата на престъпници и проститутки. Такава има само в сащ е банановите републики като България. сащ прокопсаха заради заграбените богатства на континента и двете световни войни. Подчертавам, прокопсаха някои. Работещите гладни идва точно от там.
 • 40 Не религиозен

  1 0 Отговор

  До коментар #38 от "Госあ":

  "Религиозната" е учила и положила изпит по История на комунизма и знае основните му принципи за разлика от теб, който си измисля "че, комунизма е божествен и можем да го видим в най фините процеси в природата също така 😊 " ( твоят коментар #16). Няма как да е "божествен" - неговият девиз е "БЕЗ БОГ - БЕЗ ГОСПОДАР". Както казах: Спри се и си почини, че се размириса...

  Коментиран от #41

 • 41 Госあ

  1 2 Отговор

  До коментар #40 от "Не религиозен":

  Не бъркай болшевишко/ чифутската пропаганда с истинският Социализъм и държавност

  Коментиран от #42

 • 42 Не религиозен

  1 5 Отговор

  До коментар #41 от "Госあ":

  Спри се, вземи си хапчетата и си почини. Ако това не помогне - яхвай байка и хващай гората.

  Коментиран от #43

 • 43 Госあ

  1 2 Отговор

  До коментар #42 от "Не религиозен":

  Сега отивам да работя за човечеството и своето съвършенство. Както всеки социалист. Всъщност, там където има държава има Социализъм. А по голямо противоречие от това да свързвате глупостите за междувидови и вътревидови борби и вяра - няма. Всъщност, бих казал че има вътревидова кооперация за противодействие на натиска от средата, защото мутациите се унаследяват и рекомбинират вътре във вида и водят до формирането на нови видове,като се запазват тези които са намаляват натиска от средата. Това е еволюцията формулирана от Ламарк. дарвин е като айнщайн, преписвайки е допускал грешки. Вътревидовите борби означават канибализъм. Какъвто е капитализма по своята същност. Искате да свържете канибализма с християнството ?

  Коментиран от #44

 • 44 п.п.

  0 2 Отговор

  До коментар #43 от "Госあ":

  ако тръгнете да ми говорите за йерархията, социализма не отрича йерархия, но тя е тази естествена йерархия формулирана с " от всекиго според възможностите,на всекиго според потребностите" този принцип е в съответствие с клетъчните процеси, където от целият клетъчен метаболизъм, само на едно място се синтезира енергийната молекула, или т.нар. "енергийна валута на клетката" и се разпределя спациално и темпорално в цялата клетка според енергийните нужди на всяка една реакция или структура. Някои имат нужда от повече енергия, други от по малко. За да функционира цялата система.

  Коментиран от #45

 • 45 Госあ

  4 3 Отговор

  До коментар #44 от "п.п.":

  Пренасочването на много енергия само към определени структури води до затлъстяване ! И нарушения в метаболизма 😉 затова казвам, че десните са прасета. И не само аз разбира се, и комуниста Оруел го е казал.
 • 46 Мини

  6 0 Отговор

  До коментар #34 от "зайченцето бяло":

  1.)Библията е писана в оригинал на 3 езика- арамейски(езика на Христос), еврейски и гръцки! Немога да твърдя дали е написано "кученца" или "кучета" в оригинал, но щом ти си така уверен, предполагам владееш и трита езика...., актуално чета Библията на два езика и в двата превода(независимо един от друг) е преведено "кученца".....! Исус Христос е говорил в притчи, за да е разбираемо за всички, както и на ханаанката е отговорил в стил притча, но разбира се, че не е гледал на неевреите като на кученца или кучета(доказателство за това е, че е излекувал дъщеря и, или пък припомни си отношението му към фарисеите, които пък са евреи), а кучето всъщност принадлежи към, свързва се с човешкия дом и за него винаги има, стопанина му се грижи винаги добре за него. 2.) Ханаанката не е "похвалена", а Христос е разпознал, видял в сърцето и истинската и вяра. Тя не вярва в евреите като богоизбран народ, а в Христос като Бог за ВСИЧКИ(има огромна разлика!!!). 3.) Защото първо се започва от "своите си", т.е ако ще посвещаваш някой в нещо, ако ще му приближаваш вярата, то логично е първо да започнеш от "семейството си", от близките си и тогава (приели или не) да продължиш с останалите хора, което не значи, че започвайки първо със "своите", за теб другите са по- малко важни, по- недостойни за уважение, по- долни, или!?!? И по- нататък в Матей 10 Христос посочва, че ще има може би и недостойни еврейски домове(Матей 10:13), както и,че изпраща учениците си "като овце сред вълци"(М

  Коментиран от #47

 • 47 Мини продължение #46

  4 0 Отговор

  До коментар #46 от "Мини":

  (Матей 10:16), което значи, че Христос познава и "своите си" и не си затваря очите и пред техните дела.....! Да, именно в края на Евангелие от Матей, Христос ги праща към всички народи(който от евреите е приел Неговото учение, приел,който не, не), към всички краища на света и това значи, че Христовото учение е за всеки и за всички, не за "богоизбрания" народ....

  Коментиран от #48

 • 48 Госあ

  1 3 Отговор

  До коментар #47 от "Мини продължение #46":

  В края на краищата, обръщението "другари", е много по добро от "овце" , "роби" ,"кучета". Е явно само за евреите е имало по специално обръщение 😉

  Коментиран от #49

 • 49 Мини

  4 0 Отговор

  До коментар #48 от "Госあ":

  Мило другарче, Христос не е използвал "овце", "кучета" и пр.като обръщение(!!!), а за по- голяма разбираемост и нагледност на казаното от него, както и за по- голяма нагледност на делата им, на нагласата им(казва "като ......"). Казвайки на някой например, "нахален си КАТО конска муха" нямам предвид, че той Е конска муха, а имам предвид действията му, не критикувам човека, а действията му!!!! Вярвам, че схващаш разликата😊! Освен това, интересно, що никой не се "възмущава" и не "протестира", чувайки по свой адрес, че е "кротък като агънце"...🙂!?!? (при което, за по- ярка нагледност на действията му, на качествата му биват използвани също такива на животно)

  Коментиран от #50

 • 50 Този коментар е премахнат от модератор


 • 51 Смотан

  1 0 Отговор
  "Да нямаш друг бог освен мене!" така беше писано.....поне така помня. кото схванал схванал. Айде.
 • 52 Този коментар е премахнат от модератор

 • 53 Смотан

  0 0 Отговор
  Честно казано тази статия ми е като едно голямо надупване само дето сатаната е изчадие на комунизма, а не на дявола Урумов. Гледай разлика сатаната се преобразява на дявол!... Самоче падналия си е дявола. И надминава сатаната. Щото е дявол не е сатана сиреч сатаната е по доло от дявола ясно! Или не ти се е изяснило, пак ще ко перефразираш тип ал капоне. Така, че сатаната сатана дявола си е дявол. Щото Демона вече седеи и чака!
 • 54 Смотан

  1 0 Отговор
  Какво копие пот ингито има бе човек какво копие пот индигов лист може да извадиш акъла къде ти е? Ето имам много индигови листа имам слагам сабята самибога и не мога да копирам текста на сабята. Схвана ли или си тоталка брак??? WTF Бе бате!!!
 • 55 Смотан

  0 0 Отговор
  Схвана ли идеята или ти направя клипче в Уютъп за да видиш, че не става.
 • 56 Смотан

  0 0 Отговор
  Не, че нещо, но логичните перефразирния. И чуствителните личности не трябва да се бъркат особено от силно интелектуални безчуственици.
 • 57 Смотан

  3 0 Отговор
  И нека не забравяме, че зеления комунизъм е правен преди червения и е бая успешен! Само дето на някой не му е харесал.
 • 58 Defkon 4

  0 0 Отговор
  ..............................................

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.