Last news in Fakti

11 Септември, 2019 20:30 11 133 36

А ако Путин постъпи както предния път?

  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • крим-
  • единна русия

Режимът в Кремъл със сигурност ще си извлече необходимите поуки от последните събития

А ако Путин постъпи както предния път? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тези избори бяха предупредителен сигнал за Путин. И има опасност той да реагира както предния път, когато фундаментът на властта му започна да се пропуква. Тогава той анексира Крим и започна войната в Източна Украйна.

Ако Русия беше свободна страна с демократични избори, кремълската партия "Единна Русия" можеше да се поздрави за победата си на проведените в неделя местни избори. Защото почти навсякъде тя спечели ясно мнозинство, а всички подкрепени от нея кандидати за губернатори бяха избрани още на първия тур. В същото време обаче резултатите от гласуването потвърдиха една тенденция, която от една година насам се забелязва все по-отчетливо: легитимността на Путиновия режим ерозира.

Предупредителен сигнал за Путин

Това не означава, че съществува непосредствена заплаха за неговата власт. Държавният апарат, който има за задача да подсигурява правилните резултати, функционира почти навсякъде безупречно. След като преди година изборите за губернатори в няколко региона създадоха сериозни главоболия на Кремъл, този път при подготовката на гласуването властите се погрижиха да не се стига до изненади. Което обаче прави още по-звучна плесницата за "Единна Русия" в Москва. Там напълно непознати кандидати се наложиха над неколцина известни местни политици, които се явиха на тези избори не само с подкрепата на държавата, но и с много пари.

Да, Москва е единичен случай, тъй като в нито един друг руски град опозицията не може да се мери с тази в столицата. Въпреки това обаче резултатът от тези избори представлява предупредителен сигнал за режима на Путин. И то не само защото Русия е една силно централизирана страна, в която повечето важни неща се разиграват и решават именно в Москва. Загубите, които управляващите претърпяха в столицата, показват, че партията на Кремъл вече не е неуязвима.

Оттук нататък

Режимът на Путин със сигурност ще си извлече необходимите поуки. Възможно е например да засили репресиите. Съществува обаче и тази опасност: Путин да реагира както предишния път, когато усети, че фундаментът на властта му започва да се пропуква. Тогава той анексира Крим и започна войната в Източна Украйна. И всеки, който сега говори за ново сближаване с Русия, не бива да забравя това.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666®

    87 15 Отговор
    Deutsche Welle. Това е достатъчно.
  • 2 Хъш

    51 8 Отговор
    ПРОПАГАНДА!
    ПУТИН ИДВА!
  • 3 Анти милиционер

    18 45 Отговор
    Може би единственото спасение от мизерията за Русия е, ако милиционерите се оттеглят и предадат властта на Ротшилдите и руските седерасти.

    Милиционер къща не храни.

    Коментиран от #12

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Констатация

    42 4 Отговор
    Когато "конструктивни дебати" се превърнат в търсене под вола на теле, това не са дебати, а лъжливи и гадни внушения с преднамерена цел - достойна за "от лукаво го" !
  • 6 Behemoth

    30 11 Отговор
    Ехааааааааааа 58 армия ще тръгва да освобождава България!Отивам да меся пита...
  • 7 одъртял комсомолец

    76 4 Отговор
    Режима на Путин, та режима на Путин! Попитах Гугъл, какво аджебе ще рече думата "режим"! Отворими се някакъв речник със следният резултат: "Определен начин на живеене и хранене, препоръчан от лекар." Та според автора, очевидно, когато на Путин му се развали режима, демек почне да го боли стомах примерно, решава да си вземе Крим. Там произвежда вино, та може и да лекува. Кво да кажем, обаче за "режима на американските президенти, като след Втората световна не е имало такъв, който да не е водил поне една война!?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 USA

    60 7 Отговор
    Кво Ви интересуват ченгетата в Ру
    Говорете за Ваште крадливи ченгенета .
    Щото сте я вързали .
    Ама е по лесно и безопасно .
    Коментирайте репресивния режим на Тиквата.
    Тикви такива.
  • 10 USA

    30 2 Отговор
    Кво Ви интересуват ченгетата в Ру
    Говорете за Ваште крадливи ченгенета .
    Щото сте я вързали .
    Ама е по лесно и безопасно .
    Коментирайте репресивния режим на Тиквата.
    Тикви такива.
  • 11 Boxer 3.0

    42 3 Отговор
    Идеалният президент за Русия, според ДВ, е мистър Бийн...

    Коментиран от #20

  • 12 Адолфо Хит

    35 3 Отговор

    До коментар #3 от "Анти милиционер":

    Според тебе седесарист и гербер ще ги оправят? Явно ти харесват, мизерията и нищетата... Тогава никой няма да ги брои за хора, както при пияндето.... по време на което краварите си разиграваха пиш... ките като иба... чите на планетата. И чуваха от към Кремъл..... Наздаровие, кога пращате кораба с мамулите?
  • 13 Woldemars

    55 5 Отговор
    Израел анексира Палестина, а вие мълчете и все за Русия скимтете

    Коментиран от #32

  • 14 Папа пий

    63 5 Отговор
    И как загуби Путин в Москва.? Спечели пълно мнозинство, втори са Комунистите, трети Социалистите и накрая 4 бройки за Яблако.И стига с тая анексия на Крим,няма такава.
  • 15 et.galen1

    61 5 Отговор
    Когато башар асад отказа тръбопроводи да минават през сирия управлението му стана режим той диктатор и му спретнаха война.Не могат да се справят с Путин обявяват управлението му за режим но се страхуват да обявят война и карат прибалтика,полоа,румъния и българия да лаят срежу Русия.Долни хора а нашите просто глупави и страхливи предатели.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Путин е долнопробен лъжлив циганин

    15 44 Отговор
    Путин вече няма полезен ход. Всичко е против него. Като се започне от намаленото потребление на руски газ в Европа и се стигне до глобалното затопляне, превръщащо Русия в кална Кочина на Злото. Щом и в България, най-после, подгониха руските шпиони, много скоро и Беларус ще обяви съюз с ЕС, НАТО. Това ще е краят на Кочината.
  • 18 Дойче веле

    29 4 Отговор
    е пример за фалшива журналистика.
  • 19 Редактор

    12 0 Отговор
    Заменете Единна Русия с ГЕРБ, Путин с Борисов и Русия с България. Както остава? Сега да бъде "ударен" някой, да се инициира например шпионски скандал, да се случи"НЕЩО", което да възстанови"народната любов" . Да видим сценария.
  • 20 Сирил

    6 9 Отговор

    До коментар #11 от "Boxer 3.0":

    Не става дума за Путин а за " режима в Русия".Олигарси 1% в чиито ръце са над 70% от богатствата на страната.В Канада държава със същият БВП този процент е 25%.Режим означава възможност на един президент да стои доживот на този пост променяйки конституция и закони.

    Коментиран от #27

  • 21 Ако баба ти беше мъжка

    11 2 Отговор
    Добре списана дезинформация.
  • 22 Да добавя

    5 1 Отговор
    Дано не се сети за нас българите и да ни анексира мръс....ка.
  • 23 Знаете го!

    10 7 Отговор
    Много путинофилите! Да сте живи и здрави,още дълго да пълзите пред краката му!Забавна гледка!
  • 24 Патриот,но не от обединените патриоти

    15 4 Отговор
    В Русия режима бил централизиран,а в България е едноличен.Кое е по-лошото?В Русия всеки предател и крадец,си намира мястото в затвора,а в България му намират служба в някое посолство зад граница.Докато ЕС и ЕК си затварят очите пред злоупотребите с еврофондове в България,крадците ще се множат със скоростта на светлината.И това е така,защото в България управляват нашите хора от ЕНП.Така ли беше при едно друго управление,при което спряха еврофондовете затова,че брата на АПИ спечелил поръчка за ремонт на пътища?А сега стотици псевдо къщи за гости,построени с европейски пари,магистрали в пъти по-скъпи от другаде,водни проекти за милиони в селца и паланки,но сега всичко е точно.Англичаните усетиха,че дават парите си на вятъра,и се оттеглят.Ще ги последват и други.

    Коментиран от #26

  • 25 Мартин

    4 8 Отговор
    Докато Путин е на власт е опасно да има русофилски движения в България. Този човек има имперски амбиции, също като Ердоган и е опасен приятел. Той и на Украйна беше голям приятел, после финансира гражданска война и накрая анексира половината държава, ей така по приятелски.

    Коментиран от #31

  • 26 Мартин

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "Патриот,но не от обединените патриоти":

    Не осъзнаваш ли, че в България и Русия ситуацията е една и съща? Всеки там си намирал майстора - всеки който говори срещу Путин си намира майстора, приятелите на Путин си крадът и безчинстват досущ като приятелите на Бойко. Не знам каква е тази романтика по отношение на Русия - та там взимат по-ниски заплати от тези в България. Там даже не се опитват да поддържат илюзията за демокрация, която имаме ние. Путин е на власт от 2000 година, представи си Бойко да се застои още 10 години, ужас.
  • 27 Роско

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "Сирил":

    Ти какво предлагаш? Олигарсите в Русия да станат 25%? Аз пък мисля,че ако в България нямаше нито един олигарх, щяхме да сме поне в първите 10 страни от ЕС по жизнен стандарт.
  • 28 Калбо

    8 4 Отговор
    За разлика от България Русия може да се издържа сама ,там има всичко България нищо дори зеленчуците вече не са български за съжаление. България не е суверена държава знаме че американците и Европа и диктуват а нашите слушат правят всичко срещу България на тях им плащат милиони да пишат и говорят срещу Русия .. Елцин продаде повече от половината Русия и запада лапаше милирди долари и остави на Путин държавата в окаяно положение но Путин е много голям стратег и политик направи така че державта си върна откраднато от запада той мисли за Русия ..тя беше страшно ограбена не от руснаци а от голямата демокрация на запада. за това че ние не сме суверена държава всички знаем.в момета държавата е по зле от времето на социализма разликата страшно голяма защо американците казват няма да печелите от транзит на газ няма да правите атомна електроцентрала ще плащате по скъп ток защото американската централа в старазагорско продава скъп ток... И още сега е пълно с проститутки наркомани корумпирани политици полицай прокурори министри те работят за себе си никога не мислят за държавта само за банковата си сметка. продават историята на България за собствена облага като им свърши политическият живот изчезват от България с съмействатаси и НИМ пука за български народ товае голямата разлика че по време на социализма нямаше просяци бедност всеки работеше и се живееше спокойно сега дадоха ни по един паспорт но ни отнеха много повече станахме роби н
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 соросоидни кърлежи

    2 1 Отговор
    на Запада беше супер,когато на власт беше Елцин и крадливото обкръжение- Березовски,Гусински,Хадарковски ..Тогава говореха много как Русия ще се разпадне на парчета, а то стана обратното, взе че се разшири/Крим/..Сегашните напъни точно в тази посока, но кой ги слуша тези клявки.Огромна грешка беше СССР да остави Източна Германия,като военна база..

    Коментиран от #34

  • 31 Едо

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Мартин":

    ТОЗИ, КОЙТО Е НАПИСАЛ ТОЗИ ПАСКВИЛ, Е ОПАСЕН ЗА БЪЛГАРИЯ ЧОВЕК! ТОЗИ ДУХОВНО ПРОСТ МАРГИНАЛ СЕ ИЗХВЪРЛЯ, НАРИЧАЙКИ ИЗБРАНИЯТ СЪС 79% РУСКИ ПРЕЗИДЕНТ И ЕКИПЪТ МУ ,,РЕЖИМ"! НЯКОИ, КАТО ПОТЪПКАХА ЧОВЕШКОТО СИ ДОСТОЙНСТВО, ИЗГУБИХА САМОУВАЖЕНИЕ И СЕ ЗАБЪРКАХА В ПРАЗНИ БРЪЩОЛЕВЕНИЯ!
  • 32 Едо

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Woldemars":

    ИЗРАЕЛ Е БОЖИЯТ ИЗБРАН НАРОД! ТОВА, КОЕТО Е ПИСАНО В ПРОРОЧЕСТВАТА НА БИБЛИЯТА, ОСОБЕНО В СТАРИЯ ЗАВЕТ, КАТО НИ НАЙ-МАЛКО ПОДЦЕНЯВАМЕ НОВИЯ ЗАВЕТ, СЕ СБЪДВА ЕДНО КЪМ ЕДНО! ДО СЕГА СА СБЪДНАТИ И СЕ СБЪДВАТ ОКОЛО 98% ОТ ПРОРОЧЕСТВАТА! ЛОГИЧНО Е ДА ПРЕДПОЛОЖИМ, ЧЕ И МАЛКОТО ОСТАНАЛИ ПРОРОЧЕСТВА ЩЕ СЕ СБЪДНАТ! А ТЕ СА НАЙ-ВАЖНИТЕ, ЗАЩОТО ,,...Чакаме Второ Пришествие; Възкресение на мъртвите; И живот в Бъдещия Век!"! АМИН! ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ТОВА, ЧИЯ Е ИЗРАЙЛЕВАТА ЗЕМЯ, ОТГОВОРЪТ Е: ТЯ Е НА ГОСПОДА ИИСУСА ХРИСТА И ТОЙ ЩЕ ВОЮВА С ВСИЧКИ, КОИТО НА ПРИЗНАВАТ НЕГОВИЯТ СУВЕРЕНИТЕТ! ЗА ПО-ОБСТОЙНА ИНФОРМАЦИЯ В ИНТЕРНЕТ Уалид Шоебат и ,,...който има очи да гледа, нека вижда; И който има уши да слуша, нека чува!"!
  • 33 КУРнинов

    1 0 Отговор
    Идва края на Джуджето Путю! Няма да има следващ път Раша банкрутира!
  • 34 КУРнинов

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "соросоидни кърлежи":

    А ПУТЮ не излезе ли от ЕЛЦИН? Я СЕ ПОИНФОРМИРАЙ КОЙ НАПРАВИ ПУТКИН ПОЛИТИК!

    Коментиран от #36

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 КУРзатвебе

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "КУРнинов":

    А боко тиквата не излезе ли от Живков? А ти не се облажваше през комунизма. Я не се прави на поголям католик от папата.