17 Септември, 2019 10:00 21 935 72

Тук няма петрол, газ или нещо за износ. Има Бойко Борисов

  • износ-
  • неподвижност-
  • бойко борисов

В сравнение със страните, които изнасят суровини, продукти или таланти, България се отличава с неподвижността, която министър председателят, като хипнотизатор - поддържа

Тук няма петрол, газ или нещо за износ. Има Бойко Борисов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Както някои жени се раждат по-красиви от другите, а някои мъже по-силни от останалите, държавите също не са еднакви по геостратегически или човешки ресурси. Бразилия например гъмжи от талантливи футболисти. Това нейно богатство, тя изнася по света. Саудитска Арабия изнася петрол.

Русия - газ. Франция - парфюми. Докато руснаците, бразилците и арабите се задоволяват, малко или много, с това което природата им е дала, французите останали без работа след петдесет годишна възраст - категорично не. Всяка събота те надяват "жълтите жилетки" и не оставят Макрон да спи. Към тях се присъединиха лесбийките, които искат да станат бащи и мъжете, които копнеят за майчинство. Френският президент отпусна 10 милиарда евра за недоволните, държавата пое детските, които калпави бащи не плащат и спря да сочи трактористите, като виновници за мръсния въздух. Нищо не помага. Безработните искат да стават сутрин. Да отиват в офиси и заводи и да се прибират у дома след работа. Платеното седене в къщи не им отива.

В сравнение със страните, които изнасят суровини, продукти или таланти, България се отличава с неподвижността, която министър председателят, като хипнотизатор - поддържа. При всяко социално вълнение, той се качва на вълната и омайва местонаселението. Без да му мигне окото, Борисов замества профсъюзите, опозицията и съдебната система.

Журналистката Силвия Великова беше отстранена. Известна и енергична, тя със сигурност щеше да бъде привлечена от някое частно радио. Преди това да се случи, усетил недоволството на колегите ѝ, Борисов се присъедини към възмутените и с магическа пръчка нареди връщането на работното място на потърпевшата. В следващите часове се очаква уволнение на директора на БНР. Ето това е предимството на България пред останалите страни.

Тук няма петрол, няма газ, нито производство за износ. Има Бойко Борисов. Неговата "добрина" обаче не е безкористна. Целта на постъпката му е лицемерно посегателство срещу "Свободата на словото". Крехкото критично звено, смели журналисти, рискува бъде обезоръжено. Това е истинската цел на Борисов. В последствие, докато той е министър председател, "Жълти жилетки" - няма да има.

Домусчиев и Пеевски ще продължат да управляват хилядите безмълвни служители, далеч от европейския кодекс на труда. А и журналистите, закрепили се на работни места, ще станат все "по-ниски от тревата и все по-тихи от водата..." Нали трябва да се яде?!

Неподвижност, която закотви България на дъното на Европа, е незавидното българско предимство, пред всички останали страни.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 160 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Геле

    236 11 Отговор
    Да , да - нямало за изнасяне - варварско изсичане на горите и износ на дървесина в грандиозни мащаби - т.нар. дървена мафия натрупа милиарди със съдействието на властта, изнасят и зърното - милиони тонове зърно всяка година...Докога???

    Коментиран от #72

  • 3 Жиката

    69 14 Отговор
    Да , констатации ..
  • 4 Behemoth

    142 12 Отговор
    Мобуто СесеСеко от Банкя...
  • 5 Сапун

    134 9 Отговор
    Покрай избитите прасета и още няколко човекоподобни! Може и консули?! 🤪🤪🤪
  • 6 Боко експорта

    227 19 Отговор
    Да изнесем националното съкровище Бойко Методиев Борисов ! Гарантирано след това държавата, ще поеме по правилния път и ще се развива !

    Коментиран от #13, #33, #68

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ами да

    174 15 Отговор
    Докато не се намери един кадърен снайперист така ще е

    Коментиран от #64

  • 9 ПРЖИВЯЛИ ПЕТДЕСЕТ ГОДИНИ СЪВЕТИЗАЦИЯ

    77 45 Отговор
    Исти социализъм и комунизъм . Все едно че говорим за последовател и възпитаник на Тодор Живков !! Застойните времена на соцкомунизма , брежневият и живковият застой ! НАЛИ ИСКАТЕ ТОДОР ЖИВКОВ БЕ . . . . ЕТО ВИ ГО ! ЕТО ВИ ГО НЕГОВИЯ СОЦКОМУНИЗЪМ , ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НЕГО - НЯМА НИКАКВА РАЗЛИКА СПРЯМО ТОГАВА !

    Коментиран от #36, #70

  • 10 Усмивката

    153 18 Отговор
    Така е.Не зная този комунист ли е фашист ли е ,но казва истината.На България и лепнаха клеймото ,,страната на Тиквата."
  • 11 Тръмп

    38 124 Отговор
    Само комунист може да извърти Истината в Лъжа!!!:):):)Истината е,че Борисов Защити Журналистката и я върна на позиция,което не е негова работа!!!:):):)Иначе България изнесе достатъчно комунисти у Франция и САЩ!!!:):):)
  • 12 Гост

    170 16 Отговор
    А България гъмжи от тъпаци като Бойко Борисов.
  • 13 Усмивката

    127 14 Отговор

    До коментар #6 от "Боко експорта":

    Колко си прав.Всяка страна печели след износ.Вземе да го изнесем и даже даром го даваме без печалба ,и пак ще спечелим .От износа

    Коментиран от #31

  • 14 Пешо

    155 16 Отговор
    Тая мутра ми омръзна да я гледам и да й слушам глупостите , които говори , но скоро ще й свърши царството и дано си получи заслуженото наказание заедно със слугите си!!!!

    Коментиран от #15

  • 15 Гмо

    18 81 Отговор

    До коментар #14 от "Пешо":

    Пешо?защо не си доволен от БАТ БОЙКО?България върви по-верен път.Виж какво председателство на ЕС.Направиха ГЕРБ.За чудо и приказ.Даже Макрон се възхищаваше.169мил.Изхарчи за залата/4d/само :ГЕРБ.ОЩЕ 10Г.ЩЕ УПРАВЛЯВАТ
  • 16 ДОКО

    50 19 Отговор
    СЛЕД ПЕНСИОНИРАНЕТО СИ ГЕНЕРАЛ БОКО ЩЕ СТАНЕ СЪВЕТНИК ГЕНЕРАЛ ОТ ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РУСИЯ И ЩЕ ДАВА АКЪЛ КАК ДА СЕ ВЪВЕДЕ ДЕМОКРАЦИЯТА В ГОЛЕМАТА НЕОБЯТНА СЪВЕТСКА СТРАНА..

    Коментиран от #18

  • 17 Димов

    39 108 Отговор
    Не знам как е възможно да си играе човек така с фактите. За първи път България изнася повече от колкото внася. И то готови изделия а не суровини. И да твърдиш че Франция изнасяла парфюми, а Бразилия футболисти трябва да си пълен лаик. В цялата статия няма и 5 процента истина

    Коментиран от #35, #55

  • 18 по точно

    74 10 Отговор

    До коментар #16 от "ДОКО":

    ``генерал-менте``......
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    76 18 Отговор
    Божидарчо-будалчо, мно-о-о-го дълга статия, може и по-кратичко: ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни!!! ОСТАВКА и предсрочни избори!!! /reshetnikov/

    Коментиран от #57

  • 21 Ventura

    89 12 Отговор
    Така е.За тридесет години, нашите" политици" унищожиха средната класа, интелигенцията сега и свободното слово.
    Така очакват да векуват и да управляват безмозъчната сган.
  • 22 Неутрален

    23 58 Отговор
    Кой ви плаща да пишете да пишете глупости. Това не може да го пише нормален човек.
  • 23 Демократ

    91 12 Отговор
    Трагедията на България е ,че търпим мафията да ни управлява толкова дълго време и без война 2милона млади и талантливи бежанци да избягат от престъпното управление. Българчетата се раждат в чужбина, българските училища в чужбина възпитават истински българи, изнасят се българските природни богатства за пълнене гушите на престъпните управници.Те всички са свързани с комунистическата партия.Много жалко за красива България, те не пожалиха нито природа, нито хора, защото са безродственици и майцепродавци, лъжци и крадци.
  • 24 Миро Антонов

    53 5 Отговор
    Едно нещо изнася BG-умове. На млади,кадърни хора. После гледаме по телевизията за тях,четем по вестниците и се чудим защо е така.
  • 25 Бастун

    41 7 Отговор
    Само ТРЕПАНЕ.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ботунеца

    65 6 Отговор
    Изнасят се горите на Валентин Златев през пристанището на Домусчиев с корабите на Бориславова, бля..бляяя, блей народе!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Кой, ... ами Той !

    20 50 Отговор
    Г-н Чеков, кръвясали са ти очичките по времето, когато любимата ви БКП избиваше, малтретираше, репресираше и пр. издевателства упражняваща над народа !
    Днес си възмутен от какво, другарю ... ??? От факта, че народа не иска да си спомня за "ВАШЕТО !" време ?!!
  • 30 ПЕНКО

    35 2 Отговор
    И В ЯПОНИЯ НЕ КОПАТ ПЕТРОЛ И ГАЗ !!!!!!!!!!
  • 31 банкер

    25 5 Отговор

    До коментар #13 от "Усмивката":

    А не той ни струва 40 милярда и толкова си искаме.
  • 32 Митев

    41 10 Отговор
    Имало едно време една малка страна и тя се наричала България!Така след време ще говорят за нас-за разлика от Косово......
  • 33 Не позна

    10 22 Отговор

    До коментар #6 от "Боко експорта":

    Преди тиквоча бегето пак беше потънал кораб при живково пак потънал кораб при бсп пак потънал кораб😂😂😂за да тръгне таз територия требва българите да се изселят и да доиде друга раса
  • 34 КОНСТАНТИНОВ

    49 6 Отговор
    Как да нямаме петрол и газ? Отлично си спомням как Борисов каза пред цяла България че ще вадим петрол и газ от морето.Имаме и златни залежи,но аз реших да ги подаря на сащ срещу един процент от добитото злаато
  • 35 Коко

    57 10 Отговор

    До коментар #17 от "Димов":

    Ко изнасяш бе тикво зелена ламбени шишета ли или капачки за буркани каде ви е икономическия растеж затова ли сте на дъното на европа каде ви е селското стопанство животновъдството ами овощарството кога българия е внасяла плодове или зеленчуци такива като теб са срам за нацията лъжете себе си лъжете народа
  • 36 666

    9 4 Отговор

    До коментар #9 от "ПРЖИВЯЛИ ПЕТДЕСЕТ ГОДИНИ СЪВЕТИЗАЦИЯ":

    Не, ето я пародията на всичко,все едно сме в паралелна вселена....
  • 37 Апостолов

    14 45 Отговор
    Тук имаме БСП и слугата им Румен Радев които да рушат авторитета на България!

    Коментиран от #38

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Апостолов гранде

    2 12 Отговор

    До коментар #38 от "ВАСИЛ ЛЕВСКИ":

    Забравих да пратя поздрави на майкати бе мавърски трол анален

    Коментиран от #45

  • 41 Осаат Сейчасов

    37 8 Отговор
    Завод до завода мила моя майнольо, тиквоч до тиквочаа...
  • 42 иванов

    21 6 Отговор
    Добре е написано, и всичко е вярно до последната дума
  • 43 Жони

    42 3 Отговор
    Как да не се изнася, злато, мед, дървен материал, ток..... е верно че не печелим нищо, но внасяме боклук от Италия. Изнасяме се и ние, всичко си върви по план.
  • 44 БЕЗВЪЗВРАТНО

    34 6 Отговор
    Тук няма петрол, газ или нещо за износ. Има Бойко Борисов.............ЕМИ ДА ГО ИЗНЕСЕМ НЕГО ..........!!!

    Коментиран от #52

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Аврам

    30 5 Отговор
    Кучетата лаят кервана си върви !!!
    Ей хора на улицата трябва да излезем .
  • 48 Чернобил

    8 23 Отговор
    Интересно ми е..., смешника написал статията, какво е внесъл или изнесъл? Какво е допринесъл за икономиката? Има трибуна в сайта на русофил ските плужеци, нека сподели
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Само го погледнете

    31 7 Отговор
    Мутра и половина. Никакво образование, никакъв интелект, никаква култура - просто един коварен, лицемерен селски хитрец - последствен във всяко едно отношение, но достатъчно хитър и пресметлив, за да оплете в лъжите си и с образа си на "човек от народа" най-простата част от населението. Как не ви е срам тези, които гласувате за този тулуп, не знам?!?!?! Явно не го съзнавате или така ви изнася! Или сте тъпи като тикви, или сте престъпни елементи и долна измет, желаеща да се облагодетелства покрай властта.
  • 51 Джендър Движение Сила

    15 3 Отговор
    2 или 3 бомби на наша територия и да почваме наново ,който остане де.... рестарт си требе вече нищо не помага като идеи....

    Коментиран от #61

  • 52 333

    16 3 Отговор

    До коментар #44 от "БЕЗВЪЗВРАТНО":

    Не ни трябва бойкометър, трябва ни бойкомет. Да го прати през девет планини в десета и там да се оправят, завалиите...

    На бившия президент жената беше много права!
  • 53 Българинът на който му писна на х

    12 2 Отговор
    Гледах няколко предавания с Григор Здравков от легия анти мафия.Доста интелигентен човек та според него има непрестанен внос и износ на тази територия.С някви тъпи скандали ни занимават да отклоняват вниманието от реалните проблеми а именно ще спрът ли някога олигарси, бизнесмени и сякаква словоч да живеят на гърба на народа.Ще се направи ли елементарната сметка от всякакви видове експерти какви данъци се искат цените какви са и какви заплати се дават.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Бай Хой

    6 1 Отговор
    Еврогеец на годината - от Симитли 😁😁😫😫
  • 57 Овца на заколение

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    А съд???
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Николенко

    5 17 Отговор
    Истината е, че в България НИКОГА, не е било по-добре . Сега хейтърите ще нададат вой до небесата . Това е положението . Да ви припомня празните магазини, купонната система, безработицата, Виденовата зима, международната изолация... Какво искате сега ? Всеки с телефон за 1000 лева и кола за 10000 лева и имате наглостта и да ревете !?!? Неблагодарен народ сте и заради това ще страдате .

    Коментиран от #71

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Бай Хой

    7 0 Отговор
    Тиквата изнася кокошки за Катар 😁😁😫😫
  • 63 Жони

    8 2 Отговор
    Абе гербер, живота е друг. Каква купонна система. Какви телефони. Армията да се радваме, че не е с лъкове ли? БВП е двоино по голям и има възможност за европеиски заплати и пенсии. Крадливото племе недава. Ако не се краде така брутално ще има всичко. Пеики за 10000лв,17000000 лв. километър асвалт.... е нестава. Трябва точка и съд.
  • 64 Драгунов

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ами да":

    Купи ми пушка и да го почвам.
  • 65 Шопо

    3 3 Отговор
    Бойчето е пичага ,бе !
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Симо

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ПРЖИВЯЛИ ПЕТДЕСЕТ ГОДИНИ СЪВЕТИЗАЦИЯ":

    Грешка, грешка, голяма грешка!!! Няма нищо общо с тогава!!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Геле":

    А златоносните мини на концесия какво изнасят ? Правят ни на балами !!!