21 Септември, 2019 13:00 2 944 27

Бихте ли се осмелили

  • александър урумов-
  • меркел-
  • макрон

Друго е празнотата в душите на хората

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бях на един курс преди години.

Оказа се уникално споделяне на личен опит – нещо, което дълбоко докосна живота ми, разбирането ми за християнство, посвещение и кауза.

Един от лекторите беше бивш мюсюлманин, с разтърсваща лична история.

В последната от няколкото му лекции той дойде в залата, облечен в саудитски одежди.

Стоя близо минута мълчалив, в тегнеща тишина.

И после каза – „ако сте в самолет и някой мъж в такива дрехи пътува до вас – бихте ли се осмелили да споделите с него вярата си в Христос?“

Всички мълчахме.

И тогава той добави:

„Знаете ли колко такива хора с такива дрехи има, които всекидневно се молят на Бог, без да знаят Кой е истинският Бог?

И които са жадни за Бог, но няма откъде да чуят за Него?“

Едно е алчността на европейските елити и беззаконието на вероломни лидери като Меркел и Макрон.

Друго е празнотата в душите на хората.

Разбира се, че трябва да си пазим страната срещу всякакво незаконно влизане.

Но не омраза и страх трябва да ни водят.

Кесаревото - кесарю, Божието - Богу.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 onq s konq

    16 6 Отговор
    Заслужава си да се замислим. Разказ, който звучи като притча. И у нас колко властимащи целуват кръста и се кръстят без да вярват. Да не говорим да спазват повелите божий.
  • 4 ٩(͡๏̯͡๏)۶

    30 3 Отговор
    Без значение с какво е облечен, няма да му натрапвам моите виждания. Ще очаквам и той да не натрапва своите.
  • 5 до 2

    5 5 Отговор
    Не Емил а най обикновен русофоб без фантазия. Повтаряш по цял ден опорките от Козяк. Зе той вашият Бойко пак се прегърна с Путин. Газопроводи строят. Пиеската с русофилите беше само като смокиново листо за общите им планове.
  • 6 Умберто

    3 5 Отговор
    Живял съм с араби и мога да кажа,че не сезанимават с човек,който имасилна Вяра,не им допада,но не се занимават.Най-много ненавиждат невежите,за тях такува не заслужават живота си.
  • 7 Госあ

    9 9 Отговор
    Урумка, баце, едно е да си бивш вярващ мюсюлманин, друго е да си бивш доносник и предател. Топил в катрана колеги и приятели за лични облаги. Някой ден като спра да ти чета политическите пасквили, току виж Боговете ми станали милион и един, ама не като милион и едно желания , както някои го разбират, а като милион и един вектора определящи местоположението ми в декартовата равнина на двата принципни компонента. Това няма да бъде проблем за мен.

    Коментиран от #8

  • 8 459

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Бате, за равнина и един вектор ти стига.

    Коментиран от #9

  • 9 Госあ

    2 11 Отговор

    До коментар #8 от "459":

    Що се обаждаш 😂 , ай провери какво означава декартова равнина и координатна система. За принципни компоненти нема да те мъча 😂

    Коментиран от #10

  • 10 п.п.

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    иначе си прав, но когато не е казано в контекст или на място е грешно и нелепо 😉
  • 11 Бг-то

    14 5 Отговор
    Какво иска да каже автора,не е ясно.Какво общо има меркел и макрон с празнотата на душите на хората.Ни в клин ,ни в ръкав?!.После казва че трябв да се пазим от незаконно влизане.От арабина тръгна мина през Меркел и стигна до влизането(не е ясно точно какво).Урумов май мозъка ти не работи както трябва, а?
  • 12 гост

    10 3 Отговор
    Този ,който търси ИСТИНАТА ще я намери,защо да се натрапва определено верую!
  • 13 4-ти км.

    12 3 Отговор
    А така, без да знаят, кой е истинския Бог, и най-същественото, дали изобщо има Бог. Саше, точно такива, като тебе, дето мешат религията с политиката, са допринесли за осакатяването на човешкото съзнание. Вместо с доброта, ги изпълвате с омраза....
  • 14 Behemoth

    5 5 Отговор
    Ба ,чи каква е разликата между тоя с чаршафа и Урумов...и двамата могат в един момент да получат послание и става сакътлъка....

    Коментиран от #27

  • 15 Проксемика

    1 7 Отговор
    Има такава наука. За допустимото разстояние до човека до теб от неговата гледна точка. Който разбрал , разбрал.

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Не религиозен

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "Проксемика":

    В Новия завет Исус разказа историята за добрия самарянин..., който като видя пребития от разбойници човек, не само го заведе в страноприемницата, но поръча на ханджията, че на връщане ще плати и допълнителните разходи. В единия случай беше наранено тялото на човека, а в разказа на Урумов - душата. Не знаем къде страданията са повече - в тялото или в душата. Тялото оздравява, ако има дни човек, но душата може да бъде изцелена само след СРЕЩА СЪС СПАСИТЕЛЯ - ХРИСТОС! Нека не намесваме науката и "доказателствата" на Фройд, Декарт, Ницше, Волтер..., особено последните двама, които са напуснали този свят с дълбоко психическо разстройство, поради болната душа в тях.

    Коментиран от #20

  • 18 абе

    7 4 Отговор
    Какъв тоя проповедник Урумов?

    Няма ли някой да му обясни, че такива богове, духове и херувимчета са измислени от шаманите, за да управляват простолюдието. Ама той май се мисли за шаман.
  • 19 Иванов

    8 2 Отговор
    Не четох коментарите, сори. Казах ви преди, че съм роб на Бога. Да ви казвам, че е постоянно гневен от злодействията ви е безмислено. Продължавайте и после се питайте -ЗАЩО СТАНА ТАКА?! АМИ ЗАЩОТО...
  • 20 Госあ

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "Не религиозен":

    Сега и Волтер ли е бил с психическо разстройство. 😂 А тези които се страхуват от сатаната и казаните с катран ? Те са без психически разтройства ? Не трябва да се бърка вярата с политиката и доказателствата ! Съгласен съм. Защото в противен случай може да се стигне до горене на живи хора, които предоставят доказателства, по политически причини - от съвсем "нормални вярващи".

    Коментиран от #21, #22

  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    Да, на смъртния си одър Волтер е крещял против Бог и се е мятал до изнемога...
  • 22 Не религиозен

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    И друг път си се изказвал неподготвен, но този път съвсем си загубил ориентир какво точно искаш да (до)кажеш. Така и не стана с какво и с кого си съгласен. А като говориш за политика и горенето на хора - дали имаш предвид пещите в едни "специални" лагери от недалечното минало,,, Назубрил си едни опорни точки и въртиш- сучеш все натам те избива.

    Коментиран от #23

  • 23 да питам

    3 6 Отговор

    До коментар #22 от "Не религиозен":

    това с пещите се е случвало в продължение на колко 2-3 години горе долу ама въобще не може да се сравнява с религиозните които тероризират съвсем нормални хора не с година или пет или десет а с векове. този пример който давате е неподходящ и си е чисто лицемерие. а това че не ви се нравят всепризнати велики умове и гении които са разкрили толкова много за човек и са дали толкова много полезна информация е много жалко. само сляповярващите са способни да се обръщат на другата страна когато се говори за реалности и рационалности но не се притеснявайте разбирам страховете ви дори ви съжалявам никой човек не заслужава да отрасне и да живее със страх от непонятното

    Коментиран от #24

  • 24 Не религиозен

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "да питам":

    Разбирам, че страх от непонятното съществува. Минах през това. Подозирам, че ограничаваш разбирането за страх единствено на нивото на инстинкт за самосъхранение т.е страх за живота. Ако обаче, проявиш добро намерение, така наричаното от теб "непонятното", с което изглежда визираш Бог, може да се окаже по-интересно отколкото предполагаш. Ако разчупиш догмата на отхвърляне и потърсиш възможност да разшириш хоризонта на познанието, ще откриеш, че Бог е личност. При това, Бог е любов! И тази любов не може да произвежда страх в смисъла на примитивния животински страх. Любовта дълго търпи, прощава, любовта е милостива. Ако търсиш доказателства - само поискай и ще ги получиш. БИ ЛИ СЕ ОСМЕЛИЛ, ДА ГО ПРЕДИЗВИКАШ ?

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 бай Даньо

    0 1 Отговор
    Ай стига с тоя Господ бе! Науката вижда назад до една милимунда след големия взрив и напред където човека създава изкуствен живот ( ако някой не го вижда да си изчисти очилата) тоест става бог самия той човека . Ние още разглаголим за тоя с бялата брада на деветия облак !? В цивилизованите държави в Европа 80 % от хората се декларират атеисти. Само САЩ и арабския свят тънат в религиозно умопомрачение. Като се превръщате в християнски талибани нама да преборите мюсулманските , само смърт и болка идват. По добрия свят идва от образовани хора по целия свят и тогава дори няма нужда да се забраняват религиите , а инак това е решението ...
  • 27 шщшшро7

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Behemoth":

    Добре ! Много точно !!