Last news in Fakti

10 Октомври, 2019 10:01 6 015 19

Томислав Дончев да каже коя леля му шепне в ухото

  • томислав дончев-
  • александър урумов

Вицепремиерът все повече започва да прилича на Цветан Цветанов

Томислав Дончев да каже коя леля му шепне в ухото - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вицепремиерът Томислав Дончев все повече започва да прилича на Цветан Цветанов. И това не предвещава нищо добро. Нито за него, нито за Борисов, нито за кабинета.

Също като Цветанов, който си беше присвоил правото да говори като от последна инстанция, Дончев вече си позволява с тон, нетърпящ възражение, да раздава правосъдиие от тв екрана.

Днес това го видяхме с изумление от уж умния, интелигентния интелектуалец в кабинета Дончев. Чак не е за вярване.

Ролята обаче май му хареса.

Изправи се Дончев на брифинг в Министерски съвет по повод паниката в Сливен и Ямбол, при която родители опразниха три училища от страх, че ще им бъдат отнети децата, и директно посочи виновника: „Служител от пресцентъра на Министерството на отбраната е сред хората, разпространявали фалшиви новини как ще бъдат отнемани деца от родителите им”.

Преди да влезе в ролята на публичен обвинител Дончев ни осветли, че е говорил с „колегата Каракачанов”, който от своя страна „обеща да провери и да вземе мерки”.

От това изречение става ясно, че преди Каракачанов да е направил проверката и да е взел мерки, Дончев вече ни е съобщил виновника.

Каракачанов прави проверка – вика посочения „виновник” Александър Урумов. Който пък преди това бил посочен като такъв в пост във Фейсбук на една дама, свързана с организацията „Правосъдие за всеки“. Тя написала нещо от от рода на: „Ето го, вижте го Урумов, разследвайте го, може би той е човекът, който прави това...”

От това следва изводът - Томислав Дончев набеждава държавен служител в извършване на изключително сериозно престъпление, само защото прочел нещо си във Фейсбук. Създаването на масова психоза, каквато бе изтеглянето на 500 деца от училище, може да се определи като вид тероризъм.

Дончев не е глупав да не съзнава какво прави.

Тогава защо го прави?

И тук отговорите са прости, но те никак не говорят добре за него.

Открай време се знае, че вицепремиерът Томислав Дончев е свързан с т.нар. протестърска мрежа, със соросоидите, с „Отворено общество”, чиито идеи изповядва и организацията „Правосъдие за всеки“.

На другия полюс е Александър Урумов – върл противник на соросоидите, отявлен критик на всякакви джендър идеологии, писател и драматург, председател на фондация "Българска организация на родителите и децата", която поведе битката срещу Истанбулската конвенция.

И тук ще разкрия нещо, което не е известно на широката публика – Александър Урумов беше ПЪРВИЯТ човек в България, който вникна в дълбочина в скрития замисъл на Истанбулската конвенция (ИК), разкри това пред своя пряк ръководител – министъра на отбраната Красимир Каракачанов и едва тогава започна разяснителната кампания в страната, която показа какво се крие зад благородния замисъл на т.н. Конвенция срещу домашното насилие.

Ако Урумов не беше прочел както трябва между редовете на ИК, ако не беше вдигнал вой до Бога каква опасност всъщност прозира зад текстовете ѝ, тази Конвеция щеше да мине без никакъв проблем на онова заседание на МС в първите дни на 2018 година - както я бяха подготвили вицепремиерът Екатерина Захариева, министърът на правосъдието Цецка Цачева и началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова. Ако си спомняте, Цачева дори рапортува пред Брюксел, че ИК ще бъде приета до края на февруари 2018, преди още да беше разгледана в парламента.

Александър Урумов се превърна във флагман на битката срещу Истанбулската конвенция. Пламенен публицист, той написа огромен брой статии, в които разкри замисъла на този документ, който соросоидните кръгове в ЕС и в САЩ и сега продължават да настояват да го приемем. Консерваторът Урумов е въздействащ защитник на християнството, на семейните ценности, на децата, отглеждани в семейната среда. Той е пламенен оратор, когато трябва да обоснове защо е античовешка тезата за третия пол, защо джендър-идеологията е против нормалността и т.н.

Той е против и Стратегията за децата, която същите тези кръгове се опитаха да внедрят у нас и която беше отхърлена не без неговата помощ.

Всичко това му създаде врагове.

Лошото е, че сред тези врагове се оказва и Томислав Дончев.

Лошото е, че Дончев го набеди в грях, без да има доказателства за това.

И сега пред Дончев има два пътя – или да докаже, че Урумов е злосторникът, „който има съпричастност” към истерията, която граничи с държавен тероризъм, или да се оттегли, ако това не е вярно.

Или Урумов, или Дончев.

Изборът е един!

Ако Урумов остане на поста си в МО, тогава Дончев трябва да напусне вицепремиерското си кресло. И обратното.

Урумов декларира, че „предоставя всички свои комуникационни средства и канали от рода на социални мрежи, два профила във Фейсбук, WhatsApp и във Viber, телефонни разговори - всичко, което може да бъде проследено”. Готов е на пълна проверка и е „напълно спокоен”. Защото неговата позиция е, че „мястото на учениците е в училище.

Още нещо – Александър Урумов е човек на честта, има изключително отговорно отношение към държава, нация, ред и законност.

Срещу това Томислав Дончев засега ни казва само: „Доколкото знам, това не е единственият служител на държавна служба, който има съпричастност, което е недопустимо”. Само че преди да каже тези думи, един вицепремиер трябва да стъпи върху проверката на ДАНС, МВР, МО.

Иначе излиза, че някаква леля му шепне в ухото, той ѝ вярва и публично сипе обвинения!

И сега се връщам на началото – в условията на ожесточена предизборна кампания един вицепремиер да създава интрига на друг вицепремиер под носа на премиера – говори твърде зле за този кабинет. Това вече не е отбор. Това прилича на глутница, където всеки може да захапе другия за врата, без да му мигне окото и без да държи сметка за последиците.

"Това е лична атака срещу мен и ВМРО заради позициите ни по Истанбулската конвенция и цели да се създаде интрига в управляващото мнозинство", заяви Каракачанов.

Обясненията „Дончев е подведен от тази дама, той се е объркал" звучат неадекватно, защото публиката вижда, че става въпрос за жестока вътрешна война в правителството. Война между защитниците на соросоидите и на консервативните християнски ценности.

Каракачанов допуска, че скандалът може да цели "да се създава и интрижка между партиите в управляващата коалиция", но тук изниква въпросът - кой създава тази интрижка и каква полза иска да извлече от нея.

Заради такова поведение на "интрижки" между управляващите в държавата вече започна да се води една подмолна война – Цветанов срещу Борисов и обратно. И нейните последици тепърва ще се виждат.

Сега пламва и друга – Дончев срещу Каракачанов.

Вероятно ще сме свидетели и на трета – Дончев срещу Борисов и обратно. Защото желанието на Дончев да стане новия Втори в държавата предвещава точно това.

Впрочем с какво точно се занимава вицепремиерът Дончев? Взеха му електронното правителство, защото не можа да го въведе, НАП го пробиха, Търговският регистър се срина, взеха му еврофондовете, защото се провалихме, големите инвестиции ни подминават. Написа някаква Нова икономическа политика, която също нейде потъна...

Вместо да му търси сметка за тези провали, премиерът демонстративно го облече в нова роля - на заместител...

Да си новият любимец на Борисов обаче е опасно.

Късно го разбират самозабравилите се...

Най-страшното обаче е задълбочаващият се социален разпад на обществото, който може буквално да ни унищожи. И властта, потънала в ежбите си и опитите за лично оцеляване, се оказа тотално неспособна да спре тези процеси на тотална деградация.

Това е нейният исторически провал, пред който всички други драми губят своя смисъл.

Коментарът на Валерия Велева е публикуван в "Епицентър"


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Fate

    40 4 Отговор
    Поредната Калинка на пожизнена хранилка и поилка.
  • 2 Чиновник

    33 5 Отговор
    На Боки крокодилчето на кайшка се развързало.

    Коментиран от #19

  • 3 Лекар БГ

    40 4 Отговор
    Дали е Дончев,бившият Цветанов,Вождът или Ангелкова-все тая.Тонът е един-този на лъжата,манипулацията и простотията.Наказание за българите е това "Управление".
  • 4 истината

    29 5 Отговор
    Нали този капацитет хързулна Цвъки и сега си точи зъбите за Боко...габровски лизач и номенклатура на комунягите.
  • 5 Дончев

    28 4 Отговор
    е един голам лъжец,пред Нова едно плещеше един час след това съвсем друго
    С какъвто се събереш такэв ставаш.
  • 6 Дермидон Богоявленски

    13 15 Отговор
    Госпожа ПантоФка май е била на инструктаж в Сараите. Добре е подкована идеологически и по друг начен.
  • 7 Byg

    15 11 Отговор
    Велева , послушното куче на доган , лъже. Никога не е споменавал име , търсята си явно друг Цветанов по който да плюят тия измекяраи , и са норичили Томислав Дончев , искат да оакат и него. Гнусни шумкари и стадото около тях.
  • 8 Не на Сратегии

    22 1 Отговор
    "На вниманието на министър-председателя Бойко Борисов:
    Във вчерашното интервю по БНТ Вие казахте, че деца от училище не се крадат и държавата няма какво да ги прави.
    Това твърдение, господин Министър-председател, означава, че или Вие съзнателно ЛЪЖЕТЕ българския народ или Вас Ви ЛЪЖАТ по най-безобразен начин.

    На фейсбук страницата на Министерството на труда и социалната политика на България широко беше дискутиран случаят с трите деца от село Балша.
    Най-голямото от тях, на дванадесет години, е било изведено с полиция и социални служители от час по физическо възпитание.

    Извеждането става БЕЗ СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ, само със заповед на чиновничка от социалните служби, тази заповед е разпространена в нета от адвоката на семейството.

    Сред официалните основания за извеждането на детето е записано: ЛИПСА НА ДЖОБНИ ПАРИ, с тази си заповед Социалното министерство официално признава, че смята БЕДНОСТТА за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, поради което трябва да бъде откраднато дете.

    Сред другите основания за извеждане няма нито едно от дискутираните като ЕДИНСТВЕНИ за извеждане на дете (принуждаване към просия, проституция, физически наранявания, причинени умишлено, изнасилване).

    Този факт е ДОКАЗАТЕЛСТВО, че социалните служби упражняват административен произвол и че формулировката за „риск“ в законите се тълкува своеволно и злонамерено.

    Най-ужасяващото в тази история е, че Министерството на труда и социалните грижи даде този случай като пример за добре свършена работа, в

    Коментиран от #9

  • 9 Не на Сратегии

    18 3 Отговор

    До коментар #8 от "Не на Сратегии":

    Най-ужасяващото в тази история е, че Министерството на труда и социалните грижи даде този случай като пример за добре свършена работа, вместо да се срамува от него и да накаже въвлечените служители.

    Разбира се всички знайни и незнайни НПО-та също подкрепиха този административен произвол над децата и семействата.

    А със законите, които Парламентът единодушно на първо четене и при празна зала на второ четене приемат и влизат в сила на 1-ви януари 2020 г., такъв тип решения вече няма да бъдат произвол, а ще добият силата на Законова норма.

    Как мислите, господин Министър-председател, напразно ли се страхуват хората?
    Нямат ли причина да не смеят да пуснат децата си на училище, което се превръща в място на държавно-упражняван и силово охраняван произвол?"
  • 10 onq s konq

    15 1 Отговор
    Да очакваме нови оставки на морални гербери
  • 11 bbb

    7 7 Отговор
    Мадам В пак се изцепи неподготвена или подготвена от Сараите
  • 12 Загрижен

    10 1 Отговор
    След изборите на г-н Борисов ще му се наложи да направи основен ремонт на кабинета.
    Не може да се управлява с такива ортаци,а и изобщо,орташката работа и кучетата не я ядат.
    Не му трябват ортаци,а експерти,много от министрите доказаха,че не са такива.
    Добре,а и политически коректно ще е хората от квотата на ГЕРБ да са експерти,да се разграничат от министрите на т.нар.патриоти,защото се видя,че коалиционното управление в България не работи.ГЕРБ,ако имат късмета да управляват и след 2021г.трябва да управляват самостоятелно,а дотогава да се изчистят всички калинки и бръмбари,които рушат авторитета на ГЕРБ,особено на местно ниво,самият факт,че и в ИК на ГЕРБ има хора,които са мразени от местните структури в цели области ,затова,че подменят ръководители и цели ръководства без съгласието на членовете на ГЕРБ,говори,че явно,там горе или не знаят,какво става долу или знаят,но си мълчат,а това е по-лошо,защото това демотивира членовете на ГЕРБ да гласуват,за"новопокръстените"гербери.
    Показателен е примерът в РУСЕ и областта.
    Ако тази подмяна не спре много от хората,дори няма да гласуват изобщо,защото няма да имат възможност да участват в правенето на политики,а когато знаеш,че си безгласна буква ти е все едно кой управлява.
    Дори е по-добре да ги назначават,кметовете,депутатите и всички други,така или иначе го правят псевдо демократично,поне да се спестят пари от избори.Да се намали броят на депотатите и 101далматинеца да се назначават от партията с най-много
  • 13 Загрижен

    7 1 Отговор
    След изборите на г-н Борисов ще му се наложи да направи основен ремонт на кабинета.
    Не може да се управлява с такива ортаци,а и изобщо,орташката работа и кучетата не я ядат.
    Не му трябват ортаци,а експерти,много от министрите доказаха,че не са такива.
    Добре,а и политически коректно ще е хората от квотата на ГЕРБ да са експерти,да се разграничат от министрите на т.нар.патриоти,защото се видя,че коалиционното управление в България не работи.ГЕРБ,ако имат късмета да управляват и след 2021г.трябва да управляват самостоятелно,а дотогава да се изчистят всички калинки и бръмбари,които рушат авторитета на ГЕРБ,особено на местно ниво,самият факт,че и в ИК на ГЕРБ има хора,които са мразени от местните структури в цели области ,затова,че подменят ръководители и цели ръководства без съгласието на членовете на ГЕРБ,говори,че явно,там горе или не знаят,какво става долу или знаят,но си мълчат,а това е по-лошо,защото това демотивира членовете на ГЕРБ да гласуват,за"новопокръстените"гербери.
    Показателен е примерът в РУСЕ и областта.
    Да се намали броят на депотатите и 101далматинеца да се назначават от партията с най-много гласове.Партиите да са от 5до7,а не както сега,трима човека и половината рода,правят партия.
    Тия,които са крадливи и крадат и до сега,по затворите,а парите им да се дават на болните хора,за да се лекуват.
    Да се започва с истински реформи,а не с ала бала,кой ми такова в гащите.Времето,дали е ваше или наше,няма значение,важното е че изтича за всички
  • 14 Пеуник

    9 1 Отговор
    Темелко от Габрово е от шайката на Цвинокьо. Дойде с голямата кошница от Община Габрово. Пробутан напред във властта, като много добре усвояващ евросредства кмет. Но работата му досега показва, че не се виждат милионите пари хвърлени за електронни услуги от десет години насам няма нищо. Ако е добър във философията, да отиде някъде където това е от полза, но да стоиш в държавната администрация, да прибираш вицепремиерна заплата и грам да не ти е ясно какво се случва в реалността и администрацията си е престъпление. По-добре си отиди при продажните евроатлантически подлоги в Ценъра за усвояване на пари за лични нужди на Цвинокьо.
  • 15 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    ляля,тетка Сорос му шепне в ушенцето ...Пък тя си живее на козяк.Съвсем близичко и няма нужда да вика.
  • 16 Гост

    4 0 Отговор
    Цвъки ще ги пързаляне всичките , и накрая и той ще седне на шейната....... Единият крадец казва на другия да прави проверка.... Аман от проверки и проверяващи....... Сега в нс се хванали за Северна Македония..... Оправих България , тръгнаха Македония да продават..... На тия Македонци хич не им е ясно кво ги чака.....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.